Kijev zaprijetio Orbanu prekidom naftovoda
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Kijev zaprijetio Orbanu prekidom naftovoda
Savjetnica ukrajinskog ministra energetike Jelena Zerkalj izjavila je da Kijev ima polugu za pritisak na Budimpeštu, a to je cev naftovoda "Družba“ koja ide preko ukrajinske teritorije i sa kojim bi, kako je rekla, „moglo nešto da se desi“.
Zerkalj smatra da je Mađarska, koja se protivi uvođenju sankcija EU na rusku naftu, iskoristila situaciju u Ukrajini i da je praktično pribegla ucenjivanju EU.- U rukama Ukrajine je odlična poluga - naftovod ''Družba'', rekla je ona na Kijevskom forumu o bezbednosti i podsetila da odvojena cev naftovoda ide u Mađarsku i da bi s njom "nešto moglo da se desi", prenosi Sputnjik.
- Tako nešto bi bilo umesno, ali u rukama predsednika i vlade je da rešavaju politička pitanja, da li zaista želimo da razgovaramo sa premijerom Viktorom Orbanom jezikom koji razume i koji nameće Uniji ili još nismo spremni na to, dodala je Zerkalj.
Naftovod "Družba" počinje u Samarskoj oblasti, prolazi kroz Brajns i potom se račva na severne i južne cevi, prolazeći preko teritorija Belorusije, Ukrajine, Poljske, Nemačke, Češke, Slovačke, Mađarske, Letonije i Litvanije.
Naftovod obezbeđuje izvoz nafte iz Rusije u Evropu. Ukrajinska cev je u vlasništvu kompanije „Ukrtransnafta“, a Rusija plaća tranzit.
EU je uvela pet paketa sankcija protiv Rusije, a u pripremi je i šesti paket u čijem je donošenju glavna tačka sporenja embargo na uvoz ruske nafte.
Mađarska blokira usvajanje šestog paketa sankcija uz obrazloženje da će to negativno uticati na njenu ekonomiju.
-
PODMUKLA PRETNJA MAĐARSKOJ IZ KIJEVA: Imamo polugu za pritisak, moglo bi nešto da se dogodi sa naftovodom "Družba“
-
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Kijev zaprijetio Orbanu prekidom naftovoda
Mogla bi Mađarska napast Ukrajinu
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Sučime ? Ovi im prekinu opskrbu sirovom nafte i za par tjedana nemaju goriva za pokretanje tenkova.melkior wrote:Mogla bi Mađarska napast Ukrajinu
Reka san jučer da ću počet pleskat Orbana radi ovoga a ovi mu danas poslali poruku izravniju da ne može biti izravnija.
2014-04-11
Imaju taman dovoljno nafte da sjebu Kijev, pa da popusti linija obrane u Donbasumelkior wrote:Mogla bi Mađarska napast Ukrajinu
Kad padne linija obrane u Donbasu, Mađare će ionako izravno opskrbljivati Rusi odnosno Novorusija po cijenama bez posrednika
2015-08-09
Za 10 dana imaju sasvim dovoljno nafte. 10 dana je puno za sjebat Ukre iznenadnim napadom.RayMabus wrote:Sučime ? Ovi im prekinu opskrbu sirovom nafte i za par tjedana nemaju goriva za pokretanje tenkova.melkior wrote:Mogla bi Mađarska napast Ukrajinu
Reka san jučer da ću počet pleskat Orbana radi ovoga a ovi mu danas poslali poruku izravniju da ne može biti izravnija.
2015-08-09
To bi bila odlična vijest, jer bi smo mi onda mogli napasti Mađarsku i osvojiti sve do Balatona.melkior wrote:Za 10 dana imaju sasvim dovoljno nafte. 10 dana je puno za sjebat Ukre iznenadnim napadom.RayMabus wrote:Sučime ? Ovi im prekinu opskrbu sirovom nafte i za par tjedana nemaju goriva za pokretanje tenkova.melkior wrote:Mogla bi Mađarska napast Ukrajinu
2015-08-09
Eto, imam ja bolje ideje za sjebat Amere i Brite u Europi nego Galaktička Federacija. I još se Rusi prošire na Zapad, taman do Kijeva
Više mi je pun kufer ovih Ukra koji ucjenjuju čitavu Europu s naftom i plinom, ne daju nam trgovati s Rusima.
Više mi je pun kufer ovih Ukra koji ucjenjuju čitavu Europu s naftom i plinom, ne daju nam trgovati s Rusima.
2015-08-09
Neka se svađaju. Bitno je da su mu izravno u detalje rekli da će mu prekinit naftovod ako i dalje bude blokira embargo eu na rusku naftu.
Ne žuri mi se jer ioanko ovo dole mi je u izgradnji pa onda nije mi priša.
Isplativo poslovanje postići će se tako što će teški ostaci nafte biti pretvarani u takozvane svjetlije produkte, odnosno diesel i benzin. Dvije komore težine 330 tona i zapremnine 900 m3 svaka stigle su iz španjolskog Gijona na gradilište u Rafineriju nafte Rijeka. Uz komore, dopremljen je i frakcionator čija duljina iznosi impresivnih 51 metar. Sva oprema je tijekom ožujka s broda pretovarena na posebnu baržu kojom je i dopremljena u luku Podurinj. Posebnim transporterima transportirana je do rafinerije i bit će ugrađena u postrojenja.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/u-tijeku-je-nadogradnja-rafinerija-u-rijeci-ovom-investicijom-rafinerija-ce-postati-moderna-europska-rafinerija-1588798 - www.vecernji.hr
Svakako ono šta se neće desit je to da će Orban sad iduće četiri godine blokirat taj embargo a Ukri ne mogu izać s Rusima na kraj a onda kao nek ih on zajebaje. Eto rekli su mu danas izravno i detaljno šta ga čeka.
Ne žuri mi se jer ioanko ovo dole mi je u izgradnji pa onda nije mi priša.
Isplativo poslovanje postići će se tako što će teški ostaci nafte biti pretvarani u takozvane svjetlije produkte, odnosno diesel i benzin. Dvije komore težine 330 tona i zapremnine 900 m3 svaka stigle su iz španjolskog Gijona na gradilište u Rafineriju nafte Rijeka. Uz komore, dopremljen je i frakcionator čija duljina iznosi impresivnih 51 metar. Sva oprema je tijekom ožujka s broda pretovarena na posebnu baržu kojom je i dopremljena u luku Podurinj. Posebnim transporterima transportirana je do rafinerije i bit će ugrađena u postrojenja.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/u-tijeku-je-nadogradnja-rafinerija-u-rijeci-ovom-investicijom-rafinerija-ce-postati-moderna-europska-rafinerija-1588798 - www.vecernji.hr
Svakako ono šta se neće desit je to da će Orban sad iduće četiri godine blokirat taj embargo a Ukri ne mogu izać s Rusima na kraj a onda kao nek ih on zajebaje. Eto rekli su mu danas izravno i detaljno šta ga čeka.
Last edited by RayMabus on 26/5/2022, 15:31; edited 1 time in total
2014-04-11
A onda će se i Nijemci pridružiti u napadu na Ukrajinu, pa Poljaci, pa Bjelorusi, svi ćemo na Ukrajinu!
2015-08-09
Političkim odlukama ne upravlja moral nego erotika, dosta nam je ovih koji seru da sila ne smije pobijediti pravo. Jebeš takav život, gdje je tu zabava?
2015-08-09
Što ste vi svi militantne lezbijke?
2015-08-09
Živim za dan kad će Ukrajina napast samu sebe, to će biti dan za pamćenje! Jebla vas Ukrajina, hoćemo Ukrajinke
Uostalom, i u zapadnoj Ukrajini ima dovoljno novih veš mašina koje treba pokupiti, zašto bi smo baš sve ostavili Rusima?
Uostalom, i u zapadnoj Ukrajini ima dovoljno novih veš mašina koje treba pokupiti, zašto bi smo baš sve ostavili Rusima?
2015-08-09
Prljavi smo, pokvareni, zločesti i sere nam se na europske vrijednosti!
Vrijeme je da i mi nešto pojebemo i popljačkamo, a ne da nam žene određuju što je ispravno a što pogrešno, dok mi radimo ko stoka, one se jebu s crncima i dostavljačima pizze, a sve financiramo mi, bijeli heteroseksualni Europljani. Uskoro ćemo svi postati kontinent pletilja i vezilja. Vjerujte mi, ja sam pravnik, bolje da sila pobijedi pravo.
Vrijeme je da i mi nešto pojebemo i popljačkamo, a ne da nam žene određuju što je ispravno a što pogrešno, dok mi radimo ko stoka, one se jebu s crncima i dostavljačima pizze, a sve financiramo mi, bijeli heteroseksualni Europljani. Uskoro ćemo svi postati kontinent pletilja i vezilja. Vjerujte mi, ja sam pravnik, bolje da sila pobijedi pravo.
2015-08-09
Vrijeme je da i ova stara kuraba Europa doživi još jednom erekciju i sjeti se kako je to biti živa.
2015-08-09
Hoćemo naftu, plin, veš mašine i Ukrajinke!
2015-08-09
I pokoju Mađaricumelkior wrote:Hoćemo naftu, plin, veš mašine i Ukrajinke!
2015-08-09
Ako odbije na sljedećem sastanku eu koji je uskoro embargo na rusku naftu najbolje mu je prekinit taj naftovod pa nek se snalazi.
2014-04-11
Na stranu ovaj rat, ali Ukrajina već posljednjih 15 -20 godina zajebava Europu i prijeti prekidom opskrbom nafte i plina svaki put kad se ne mogu dogovoriti s rusijom o cijeni transporta. Mislim da mi je više pun kurac i Ukra i divljanja cijena nafte.
2015-08-09
Tko glasa za vječni pubertet?
Za vječni pubertet i škrinju s blagom?
Za vječni pubertet i škrinju s blagom?
2015-08-09
Zato je Orban i tražija od EU prvi uvjet da se uloži 200 miljona eura u pojačanje kapaciteta za dio naftovoda u Hrvatskoj a koji bi s mora dopremao naftu u Mađarsku a onda nakon toga i u druge države okolo u srednjoj Europi itd.melkior wrote:Na stranu ovaj rat, ali Ukrajina već posljednjih 15 -20 godina zajebava Europu i prijeti prekidom opskrbom nafte i plina svaki put kad se ne mogu dogovoriti s rusijom o cijeni transporta. Mislim da mi je više pun kurac i Ukra i divljanja cijena nafte.
Orbanu je pametnije da ne jebe previše jer ovima će puknit film a vidimo danas ovu izjavu di su mu i naveli di će presjeći tj samo onaj krak prema Mađarskoj nego da počme prihvaćat to šta je EU ponudila i da se ide ka tom embargu na rusku naftu s ciljem pririska na Rusiju itd.
Meni nije priša al očito neće ić to da će on držat embargo a ovi gazit po Ukrajini i Europi a da će Mađarska proć lišo. Mađarska će najebat nastavi li ovako.
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Putin prijeti prekidom sporazuma o izvozu žita iz Ukrajine
» 2000 veterana ide pomoći Indijancima protiv čudovišnog naftovoda
» Orban: ‘Izuzeće naftovoda Družba je dobar prijedlog, ali Mađarska treba jamstvo‘
» Naftni embargo: Zamjena zaliha iz naftovoda Družba predstavlja problem Europskoj uniji
» Nizozemac ne da Orbanu pare
» 2000 veterana ide pomoći Indijancima protiv čudovišnog naftovoda
» Orban: ‘Izuzeće naftovoda Družba je dobar prijedlog, ali Mađarska treba jamstvo‘
» Naftni embargo: Zamjena zaliha iz naftovoda Družba predstavlja problem Europskoj uniji
» Nizozemac ne da Orbanu pare
Page 1 of 3