Tko je HDZ-ovac koji nema priziv savjesti kad treba pijan prijetiti pištoljem
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Tko je HDZ-ovac koji nema priziv savjesti kad treba pijan prijetiti pištoljem
jer ovako samo za kurac plaćam zdravstveno a i žena i ja i djeca za sve ionako moramo privatniku kojeg nam zdravstveno NE pokriva
a nije da mi se plaća nego nemam izbora
a nije da mi se plaća nego nemam izbora
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Re: Tko je HDZ-ovac koji nema priziv savjesti kad treba pijan prijetiti pištoljem
a kad pogledam koliko mi država mjesečno otme kroz porez za gubitke u zdravstvu i kroz naplatu HZZO-a na plaći, za te novce kolko plaćam besplatno javno zdravstvo bi se mogao posve pristojno liječit privatno
marcellus wrote:a kad pogledam koliko mi država mjesečno otme kroz porez za gubitke u zdravstvu i kroz naplatu HZZO-a na plaći, za te novce kolko plaćam besplatno javno zdravstvo bi se mogao posve pristojno liječit privatno
I nebi više bile horde penzića u čekaonici
catabbath-
2015-08-22
marcellus likes this post
catabbath wrote:marcellus wrote:a kad pogledam koliko mi država mjesečno otme kroz porez za gubitke u zdravstvu i kroz naplatu HZZO-a na plaći, za te novce kolko plaćam besplatno javno zdravstvo bi se mogao posve pristojno liječit privatno
umirali bi po cvjecarnicama ogrnuti u NATO dekice ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:catabbath wrote:marcellus wrote:a kad pogledam koliko mi država mjesečno otme kroz porez za gubitke u zdravstvu i kroz naplatu HZZO-a na plaći, za te novce kolko plaćam besplatno javno zdravstvo bi se mogao posve pristojno liječit privatno
Ne nego bi dobili bolju zdravstvenu njegu za manje novca, kao u normalnom svijetu
i to napiše lik koji uredno koristi javno zdravstvo.marcellus wrote:
vani je to ovako: Platiš privatno zdravstveno osiguranje, odeš privatnom doktoru, i privatno zdravstveno ti pokrije privatnog doktora.
javno zdravstvo je besplatno i toliko otprilike i vrijedi: Ništa.
recimo za mog starog, kao i druge bilo bi upitno koliko bi ja mogao financirati, sada 500 000kn po tretmanu, a idu svakih 8 tjedana.
koliko je staraca oboljelih rakom odustalo od života da ne budu teret djeci?
s tim da mi je hzzo vratio drugu uplatu jer je ušlo na listu.
privatno zdravstvo, o kojem ti tipkaš, a ne plaćaš ga košta oko 1000€
meni firma to pokriva.
u biti je to osiguranje tipa životnog. ja participiram s nekih 100€ ali nakon pet godina u slučaju moje smrti naslijednici mogu pobrat uplaćeno plus dobit.
ima raznih slučajeva.
za koju godinu ćeš mrljati kako ti je mirovina mala i da moraš raditi do 85e
2014-12-30
naravno da ne bi.marcellus wrote:a kad pogledam koliko mi država mjesečno otme kroz porez za gubitke u zdravstvu i kroz naplatu HZZO-a na plaći, za te novce kolko plaćam besplatno javno zdravstvo bi se mogao posve pristojno liječit privatno
jer si prijavljen na srednji neki dohodak
pa ti iz plaće i na plaću uzmu parsto kuna.
vjerovatno si prijavljen na 7000 pa ti je oko 500kn ZO
nitko ti ne brani da ugovoriš ZO koje će ti sve pokrivati i kroz bonuse ti vratiti što ti se isplaćuje iz plaće.
ali ti je rata oko 400€ u hrvatskoj
isto možeš napraviti s mirovinom.
znači trubiš bezveze i koristiš javno zdravstvo.
2014-12-30
debotoijusto wrote:catabbath wrote:marcellus wrote:a kad pogledam koliko mi država mjesečno otme kroz porez za gubitke u zdravstvu i kroz naplatu HZZO-a na plaći, za te novce kolko plaćam besplatno javno zdravstvo bi se mogao posve pristojno liječit privatno
barem pola ide kod doktora jer im je dosadno i nemaju se kome jadati
catabbath-
2015-08-22
posjedujem jednog takvog za roditelja znam sto pricascatabbath wrote:debotoijusto wrote:catabbath wrote:marcellus wrote:a kad pogledam koliko mi država mjesečno otme kroz porez za gubitke u zdravstvu i kroz naplatu HZZO-a na plaći, za te novce kolko plaćam besplatno javno zdravstvo bi se mogao posve pristojno liječit privatno
svejedno 3 000 000 gradjana HR ako ne treba aspirin i utjesno tapkanje po ramenima ostale preglede ne mogu platit
dekica pa put planine noge lagane samo jos treba rodbinu uvjerit da to za njihovo dobra , HDZ to moze rutinski
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
veber wrote:i to napiše lik koji uredno koristi javno zdravstvo.marcellus wrote:
vani je to ovako: Platiš privatno zdravstveno osiguranje, odeš privatnom doktoru, i privatno zdravstveno ti pokrije privatnog doktora.
javno zdravstvo je besplatno i toliko otprilike i vrijedi: Ništa.
recimo za mog starog, kao i druge bilo bi upitno koliko bi ja mogao financirati, sada 500 000kn po tretmanu, a idu svakih 8 tjedana.
koliko je staraca oboljelih rakom odustalo od života da ne budu teret djeci?
s tim da mi je hzzo vratio drugu uplatu jer je ušlo na listu.
privatno zdravstvo, o kojem ti tipkaš, a ne plaćaš ga košta oko 1000€
meni firma to pokriva.
u biti je to osiguranje tipa životnog. ja participiram s nekih 100€ ali nakon pet godina u slučaju moje smrti naslijednici mogu pobrat uplaćeno plus dobit.
ima raznih slučajeva.
za koju godinu ćeš mrljati kako ti je mirovina mala i da moraš raditi do 85e
ne koristim javno zdravstvo
privatno zdravstvo košta osjetno manje u njemačkoj od toga što si napisao, ali pokriva sve
naravno da ću morat radit tamo negdje do 80, dok ova manja ne završi fax
catabbath wrote:debotoijusto wrote:catabbath wrote:marcellus wrote:a kad pogledam koliko mi država mjesečno otme kroz porez za gubitke u zdravstvu i kroz naplatu HZZO-a na plaći, za te novce kolko plaćam besplatno javno zdravstvo bi se mogao posve pristojno liječit privatno
hipohondrija je najčešća bolest u hrvata, zato je i uvedena participacija neki sitniš da ljudi ne bi cijeli dan zajebavaili doktore kad nemaju pametnog posla
Kako je bilo dobro ići kod doktora za vrijeme lockdowna, niti jedan penzioner nije bio bolestan pustinja u čekaonici :)
ne koristim javno zdravstvo
ne. kada si slomio petu otišao si u privatnu polikliniku i platio 5000€
of kors
privatno zdravstveno koje ja imam, obuhvaća bilo koji tretman bilo gdje u svijetu košta 1000€ moju firmu.privatno zdravstvo košta osjetno manje u njemačkoj od toga što si napisao, ali pokriva sve
većina zdravstva u njemačkoj je privatno osim instituta i velikih poliklinika.
dopunsko za zdravsteno je 150€ što većina ne plaća pa kasnije cvile kada moraju platiti. i opet ti nije nešto naročito pokriveno.
ali nijemci i poneki auslander naprave posebne police, obiteljske koje pokrivaju troškove.
mala kada je bila kod doktora ovdje u njemačkoj dao sam svoju karticu koja je pokrila lijek.
to je zato jer si bio odgovoran u mladosti.naravno da ću morat radit tamo negdje do 80, dok ova manja ne završi fax
doduše radiš teški posao.
moći ćeš kao broj 1 pisati u prvom licu o događajima iz 45e.
ja ću po svemu sudeći za tri godine u mirovinu.
samo ću morat malčice duže raditi da prijeđem 55u.
2014-12-30
baš i nije tako.catabbath wrote:Kako je bilo dobro ići kod doktora za vrijeme lockdowna, niti jedan penzioner nije bio bolestan pustinja u čekaonici :)
moj stari mora vaditi krv tri dana prije terapije jer se nalazi šalju u minhen po čemu se onda odredi terapija.
uvijek bi došao od doktorice;
-pa jebemti te penziće i starce! koji kurac idu doktoru kada mogu to riješiti telefonski???
2014-12-30
Zoč je to tako za zdravstvo, a ni za školstvo?marcellus wrote:debotoijusto wrote:catabbath wrote:marcellus wrote:a kad pogledam koliko mi država mjesečno otme kroz porez za gubitke u zdravstvu i kroz naplatu HZZO-a na plaći, za te novce kolko plaćam besplatno javno zdravstvo bi se mogao posve pristojno liječit privatno
Ne nego bi dobili bolju zdravstvenu njegu za manje novca, kao u normalnom svijetu
2014-04-16
veber wrote:baš i nije tako.catabbath wrote:Kako je bilo dobro ići kod doktora za vrijeme lockdowna, niti jedan penzioner nije bio bolestan pustinja u čekaonici :)
moj stari mora vaditi krv tri dana prije terapije jer se nalazi šalju u minhen po čemu se onda odredi terapija.
-pa jebemti te penziće i starce! koji kurac idu doktoru kada mogu to riješiti telefonski???
U mom slučaju:
Halo, morao bi vaditi krv...ok dođi sutra u 7...lokalni dom zdravlja, odradio sve u 15 min prije posla :)
catabbath-
2015-08-22
u mom slučaju, ovdje.catabbath wrote:veber wrote:baš i nije tako.catabbath wrote:Kako je bilo dobro ići kod doktora za vrijeme lockdowna, niti jedan penzioner nije bio bolestan pustinja u čekaonici :)
U mom slučaju:
Halo, morao bi vaditi krv...ok dođi sutra u 7...lokalni dom zdravlja, odradio sve u 15 min prije posla :)
bila neka viroza 2019e i u firmi mi rekli moraš liječniku.
ok otišao do prvog.
objasnio o čemu se radi. da mi u hrvatskoj ne idemo za to doktoru.
on mi otvorio bolovanje, još me pitao želim li za hrvatsku pa da bude duže.
terapiju aspirinom i nekim tabletama za koje je rekao da ih ne koristim jer nema potrebe, a on to mora propisati-unesao je na moju AOK karticu.
ušao sam u ljekarnu, tutnul karticu u pos i dobio ljekove isti tren.
malo je skeri kaj cjelokupno zdravstveno stanje, moje i povjest bolesti su zabilježene na kartici.
uz napomenu, nikaj vi ne briniti ako i izgubite karticu svi podaci su na serveru.
(to se u njemačkoj jako bune i izgleda da će se vratiti stari sistem, samo jebajga kada si u sustavu. isto je veliki otpor karticama i željama "naprednih" skandinavaca o ukidanju gotovine)
((imam novu vozačku koja više nema nikaj osim osnovnih podataka relevantnih za osposobljenost upravljanjem vozilom-murjak sada mora provjeravati na terminalu vjerodostojnost, u slučaju da ima previše krivih procjena jebu ga za loš posao jer ljudi tuže murju kaj ih zaustavlja na cesti))
2014-12-30
veber wrote:terapiju aspirinom
wtf? Ovo sam nekad gutao za dobar dan, nikakva terapija :)
catabbath-
2015-08-22
ja u hrvatskoj kupim andole i dilam ih po njemačkoj.catabbath wrote:veber wrote:terapiju aspirinom
wtf? Ovo sam nekad gutao za dobar dan, nikakva terapija :)
jebote prije si u DMu mogao kupiti aspirin.
unazad par godina ti je u njemačkoj aspirin persona non grata.
ali možeš ibuprofen kupiti za ojro.
jod koji kod nas stavlja na tržište alkoid iz makedonije i normalno ga kupiš za 2€ u dojčland je zabranjen.
ali možeš kupiti nekaj slično.
obje firme su iz švicarske.
prejebavanja.
isto neka krema za oko. jest antibiotička u hrvatskoj ju dobiješ normalno. ovdje nema šanse.
samo kaj pred komisiju ne moraš.
čudni su propisi u EU.
recimo u njemačkoj mogu voziti skuter do 125 ili čak 250.
u hrvatskoj bi me kaznili.
isto tako u njemačkoj s mojom kategorijom koja nije C mogu voziti kamper s tri osovine ili manje teretno vozilo.
u hrvatskoj ne.
u hrvatskoj za voditelja kaića platiš 500kn i pokosiš turiste na plaži
jer u 20 minuta dok si uplaćivao kategoriju nisi nekaj naučio.
u njemačkoj mi ne jebu ni pet posto dozvolu za upravljanjem brodicom.
morao sam ponovo polagati.
(neka druga priča, ali njemačka svima koji su diplomirali nakon 2000e traži nostrifikaciju diplome-to nas kockastoglavi, đemali i ostali ujebali)
2014-12-30
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Tko neće imati pravo na priziv savjesti na rad nedjeljom?
» Uvažen priziv savjesti ljekarnici koja je odbila prodati kontracepcijske pilule...
» Rugala se sova sjenici:SDP-ovci se rugaju Tepesu a Maras je imao 'priziv savjesti' u rarnim godinama
» Doznajemo: šef HDZ-ove mladeži u Požegi uhvaćen pijan u vožnji. Izvrijeđao je policajce koji su ga zaustavili
» ''SDP-ovac odgovorio desničarima koji poziraju s puškama: "I mi s ljevice smo naoružani"
» Uvažen priziv savjesti ljekarnici koja je odbila prodati kontracepcijske pilule...
» Rugala se sova sjenici:SDP-ovci se rugaju Tepesu a Maras je imao 'priziv savjesti' u rarnim godinama
» Doznajemo: šef HDZ-ove mladeži u Požegi uhvaćen pijan u vožnji. Izvrijeđao je policajce koji su ga zaustavili
» ''SDP-ovac odgovorio desničarima koji poziraju s puškama: "I mi s ljevice smo naoružani"
Page 3 of 3