Ruska invazija na Ukrajinu
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Recimo da su strušena tri (bar je tako izvjestija CNN još pri 10 dana), ali sjećaš se da su Ukri neposredno nakon toga prešli rijeku pontonima. Stavljao sam i snimke. Samo što mi je zadnjih par dana njihova sudbina na zapadnoj obali bila nepoznanica jerbo su Rusi u međuvremenu kod Rubižne i sjeverno od Kharkiva pokrenuli kontru.AssadNaPodmornici wrote:AlfaOmega wrote:Ukri na zapadnoj obali Sjevernog Donetska očito ne posustaju.Map:
— WarMonitor:flag_ua: (@WarMonitor3) May 23, 2022
Kharkiv Update-Ukrainian forces are pushing on three directions east of the Siverskyi Donets River, to the towns of Kotimyla, Metalivka and west the goal being the town of Hontarvika. pic.twitter.com/JQNRukTsIu
zar nije tamo srušen jedan most?
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
RU forces seems to be accumulating troops in the area around Vasylivka for an offensive north. Reports say about 3 BTGs, I believe one of them is a VDV unit, based on videos on social media. pic.twitter.com/MTctsucOfG
— Def Mon (@DefMon3) May 23, 2022
AlfaOmega wrote:Recimo da su strušena tri (bar je tako izvjestija CNN još pri 10 dana), ali sjećaš se da su Ukri neposredno nakon toga prešli rijeku pontonima. Stavljao sam i snimke. Samo što mi je zadnjih par dana njihova sudbina na zapadnoj obali bila nepoznanica jerbo su Rusi u međuvremenu kod Rubižne i sjeverno od Kharkiva pokrenuli kontru.AssadNaPodmornici wrote:AlfaOmega wrote:Ukri na zapadnoj obali Sjevernog Donetska očito ne posustaju.Map:
— WarMonitor:flag_ua: (@WarMonitor3) May 23, 2022
Kharkiv Update-Ukrainian forces are pushing on three directions east of the Siverskyi Donets River, to the towns of Kotimyla, Metalivka and west the goal being the town of Hontarvika. pic.twitter.com/JQNRukTsIu
zar nije tamo srušen jedan most?
neman pojma. još nevirujem u to UKR prebacivanje. nema jebenog smisla. sve te mostove i potonske mostove je lako uništiti. a onda su jedinice sa druge strane odsječene. prerizičan poduhvat.
jedino što može imati jest prebacivanje lakše oklopljenih jedinica koje rade izvidnicu i diverzije i navode UKR artiljeriju koja možda sa druge strane rijeke ima USA haubice domet 20ak km(sa najstarijim 155 mm granatama).. ja bih tako radio.. jer prebacivanje jedne recimo full brigade preko rijeke je jebeno riskantno itd.. šta ako Rusi krenu u kontru , nećeš ih moći izvući itd..
AlfaOmega wrote:Rusko pojačavanje južno od Zaporožja. Možda samo kvazi-ofenziva s ciljem razvodnjavanja Ukra na drugim mistima.RU forces seems to be accumulating troops in the area around Vasylivka for an offensive north. Reports say about 3 BTGs, I believe one of them is a VDV unit, based on videos on social media. pic.twitter.com/MTctsucOfG
— Def Mon (@DefMon3) May 23, 2022
3 vjerojatno izmorena BTGa, to je max 2500 ljudi, teško da se sa time može išta osvojiti jer Ukri na tom području i prije "navodnog dovlačenja pojačanja" su bili brojačno nadmoćniji.
Naravno za razliku od SjevernoDonjecka i Limana, tu su UKR logističke linije puno kraće pa imaju i puno više teškog oružja. Stoga ako gdje očekujem UKR protu-ofenzivu očekujem ovdje , iako je bolje Ukraincima da se ne zaljeću sada dok su im vojnici napola istrenirani..
po svemu sudeći ovaj rat će trajati.. možda i godinama.. u tom slučaju vojska od 1milijun vojnika nije nerelana, ili barem 500 000 combat ready. (sada je nekih 150 000 -200 000).
Ali te nove brigade trebaju imati tonu svih vrsta dronova, 155 artiljerije te protuzračne sustave srednjeg dometa ako je moguće, ili barem kratkog(gepard su dobri uz postojeće britanske/USA/Poljske SAM sustave)..
jer slati vojnike sa starim poljskim tenkovima i 40godina starim USA oklopnim vozilima jest zakurac, svi će izginuti..
Ako pređu rijeku pa ih odsječu kontraofenziva će biti to da će istovremeno rokat po tom području granatama i pucat mecima u tu istu zonu.
Najbolje nabavit neku pumu il tako nešto al da nije tigar i onda im to zaitit tamo na drugu obalu neka im se šeta.
Ipak, postoji jedna vrsta modernih felida koja voli vodene kupelji. To je tigar - majstor plivanja. Vodu tretira kao sjajno mjesto za igru i ugodan način prelaska kilometara.
Osim tigra ove ostale ne vole vodu pa kad im to jednom šikneš na drugu obalu onda neće više priko vode nego ostane njima tamo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Jednostavno vojna iskustva iz prošlih života i kako najlakše ubiti neprijatelja.
Oni su upali, ne poznaju teren ni ljude i kad čuju da im se puma tu negdje šeta držiš ih napetima, neispavanima i radiš paranoju.
Ne voli vodu pa će ostat tamo njima.
2014-04-11
Samo sam vam dao vojno riješenje kad imaš ovakvu situaciju. Nije bitno. Nije to moj rat. Nek rade šta oće. Jebe mi se.AlfaOmega wrote:Samo rijeka ima dvi strane. Ko kome da baci mačku?
2014-04-11
Ja sam ono bitno napravija a sad neka mu lome vojsku tamo.
Januar je prvi mjesec.
by RayMabus Sun 23 Jan -
Cila ta priča kako oni neće Ukrajinu u NATO je samo izlika za napad.
Eto ja se mičem na Karpate i čekam.
Kad ih napadneš onda ću te pitati : Jel tamo ima Rusa ili samo napadaš Ukrajince kako bi to osvojio ? Dakle čisti si agresor.
Aha. Dobro.
Kad upadneš spuštam se s Karpata.
Udar s boka.
Ponesi crne vreće. Trebat će ti.
2014-04-11
Ja sam mu misec dana prije nego šta se odlučija na napad na cijelu Ukrajinu zapritija da će se vraćati u crnim vrećama u Rusiju.
Jeli to gledamo ?
Ok. Amo dalje.
2014-04-11
Svaki put kad oni ( Rusi ) ubiju nekog ukrajinskog vojnika, siluju neku Ukrajinku, popale nečiju kuću JA DOBIVAM.
2014-04-11
Ne jer onda ne bi shvatio bit a to je da više nikad zajedno.AlfaOmega wrote:Moga si to i ovak napisati: Znaš da su tamo na tom istoku svi pravoslavni, svaki put kad oni ubiju, siluju, popale nečiju kuću JA DOBIVAM.
ZBOGOM RUSIJA.
2014-04-11
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/u-ukrajini-treba-ispregovarati-mir-u-sljedeca-2-mjeseca-ili-europi-prijeti-novi-jos-veci-rat-15201357
Meni se baš sviđa ta ideja da se Kina i Rusija ujedine i onda vama budu takmac.
2014-04-11
Stari kurvar
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
» Ruska invazija na Ukrajinu