Ruska invazija na Ukrajinu
Page 31 of 50
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
crvenkasti wrote:Eroo wrote:
Nikada Amerikanci nisu proglasili teritorije druge države svojom, ili ih, Bože ne daj,
pljačkali i oduzimali imovinu .
A kako su se npr. California i New Mexico našli u sastavu SAD? Jel znaš?
I Nevada i još nekoliko saveznih država.
I dan danas imaš tamo gradove s drevnim anglosaksonskim katoličkim svecima i nazivima tipa Los Angeles, San Pedro, San Antonio, Sacramento.... :)
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
AlfaOmega wrote:Da se sad neki laik registrira po prvi puta, reka bi vidi ovog dobričine što ga boli svjetska nepravda.Eroo wrote:Navedi i primjere, ostavi se priče...crvenkasti wrote:
Praviš se glup i glumiš idiota. Zadnjih 30 godina je svijet prepun ratovanja, invazija i otimanja tuđeg.
U Ukrajini se ne radi samo o invaziji, već suludom uništavanju svega što je ljudska ruka napravila,
a pljačka se sve što se moglo transportirati u ruske vukojebine, uključujući i pšenicu.
Jedino je na Krimu bilo nešto drugačije. Tamo su oduzeli i sve ukrajinske objekte, što je svojevrsna pljačka
druge države u drugoj državi. Pljačka bijele tehnike se podrazumijeva. Mlaćenje kokošiju po dvorištima također.
Neviđeno barbarstvo nad Mariupoljem, kao i u drugim dijelovima Donbasa. Sravne grad i selo do temelja,
a onda se hvale/te da da su oslobođeni. Podsjetilo me na Vukovar, pa mi je odmah došlo za povraćati.
Kazu da ljudi sazriju sa godinama, postanu mudriji a ero ono jos veci retard, spam na najjace, umislio da ce sa svojim spamom preokrenuti tok rata. Da ga neznam mislio bi da je u pitanju neki mulac ili bot.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
melkior wrote:Ovaj rat dobiva isključivo logistika i lanci opskrbe. Rusi imaju uspjeha u Donbasu samo zato jer imaju kraće lance opskrbe. U Kijevu su Ukrajinci imali prednost jer su imali kraće lance opskrbe. Rusima nije ni mudro nakon Donbasa ići direktno za Kijev, jer će im se vojska opet pogubiti u bespućima i nepreglednim prostranstvima. Po meni, važnije im je ići na Harkiv, Moldaviju i Odesu, nego na Kijev. Kijev isključivo gađati hipersoničnim raketama s ciljem likvidacije Zelenskog i ukrajinskog vojnog vrha.
Nakon Donbasa jos samo Odesa (ne treba Harkov) i onda deeskalacija sukoba dok Ukrajina sama od sebe ne implodira iznutra, jer Ukrajina bez izlaza na more je geografsko slijepo crijevo a dugove ce morat pocet vracati.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Svi ostali će stajati po strani dok on osvaja Odesu ?Pirate wrote:melkior wrote:Ovaj rat dobiva isključivo logistika i lanci opskrbe. Rusi imaju uspjeha u Donbasu samo zato jer imaju kraće lance opskrbe. U Kijevu su Ukrajinci imali prednost jer su imali kraće lance opskrbe. Rusima nije ni mudro nakon Donbasa ići direktno za Kijev, jer će im se vojska opet pogubiti u bespućima i nepreglednim prostranstvima. Po meni, važnije im je ići na Harkiv, Moldaviju i Odesu, nego na Kijev. Kijev isključivo gađati hipersoničnim raketama s ciljem likvidacije Zelenskog i ukrajinskog vojnog vrha.
Nakon Donbasa jos samo Odesa (ne treba Harkov) i onda deeskalacija sukoba dok Ukrajina sama od sebe ne implodira iznutra, jer Ukrajina bez izlaza na more je geografsko slijepo crijevo a dugove ce morat pocet vracati.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ne ide to tako. To ide tako da ja vidim da zapadna žgadija i dalje podržava Komšića tj radi protiv mene pa on eto nešto osvaja al se troši no ipak ima pobjede i onda ta žgadija na Zapadu vidi da ipak stvar još nije gotova.
Ide onako kako meni prne a ne kako ti i Putin il Jhonson hoćete.
Sad hoću da izrokaju silose u luci Odesa tako da zaključimo to više i da pojačam promet u luci Rijeka i drugo i da se bolje geostrateški pozicioniramo.
Te postavke da bi Ukrajina postala slijepo crijevo ako nema promet iz luke Odesa su pogrešne. Ima izlaz na Dunav i opet u Crno more a ima i cijelu Europu iza sebe da joj logistički pomogne.
Ide onako kako meni prne a ne kako ti i Putin il Jhonson hoćete.
Sad hoću da izrokaju silose u luci Odesa tako da zaključimo to više i da pojačam promet u luci Rijeka i drugo i da se bolje geostrateški pozicioniramo.
Te postavke da bi Ukrajina postala slijepo crijevo ako nema promet iz luke Odesa su pogrešne. Ima izlaz na Dunav i opet u Crno more a ima i cijelu Europu iza sebe da joj logistički pomogne.
Last edited by RayMabus on 28/5/2022, 16:14; edited 1 time in total
2014-04-11
Jesi dosadan s tim Komšićem.
Čitaj to kao: američka imperija je htjela previše pa sad gubi svjetski poredak kreiran nakon drugog svjetskog rata po njenim mjerilima.AlfaOmega wrote:Jesi dosadan s tim Komšićem.
Tako ti ga čita galaktička federacija kad je njen general petog stupnja koji se inkarnirao po zadatku ovdje reagirao.
2014-04-11
Ukri moraju ici na sporazum sa Rusijom sto znaci pristati na uvjete Moskve
Situacija im je vrlo vrlo losa
Situacija im je vrlo vrlo losa
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Htjeli su da tamo iz nekakve male sobice smještene na zapadu da osoba i ljudi koji su u dogovoru s negativnim vanzemaljcima samo dignu slušalicu i svi ostali plešu kako oni hoće.
Upozorio sam ih da ako mi opet dođu Komšićem da će taj njihov svijet plivati u moru krvi.
Upozorio sam ih da ako mi opet dođu Komšićem da će taj njihov svijet plivati u moru krvi.
2014-04-11
smeće četničko što ti imaš od toga da rusi otimaju tuđu zemlju i ubijaju ukrajinski narod?Pirate wrote:melkior wrote:Ovaj rat dobiva isključivo logistika i lanci opskrbe. Rusi imaju uspjeha u Donbasu samo zato jer imaju kraće lance opskrbe. U Kijevu su Ukrajinci imali prednost jer su imali kraće lance opskrbe. Rusima nije ni mudro nakon Donbasa ići direktno za Kijev, jer će im se vojska opet pogubiti u bespućima i nepreglednim prostranstvima. Po meni, važnije im je ići na Harkiv, Moldaviju i Odesu, nego na Kijev. Kijev isključivo gađati hipersoničnim raketama s ciljem likvidacije Zelenskog i ukrajinskog vojnog vrha.
Ti si veći mulj od onoga sa dna septičke
Navija za svoje. Ako ovi osvoje tu Odesu onda su bliže i Srbiji pa će ovi moći raditi veliku Srbiju.Šandor Winnetou wrote:smeće četničko što ti imaš od toga da rusi otimaju tuđu zemlju i ubijaju ukrajinski narod?Pirate wrote:melkior wrote:Ovaj rat dobiva isključivo logistika i lanci opskrbe. Rusi imaju uspjeha u Donbasu samo zato jer imaju kraće lance opskrbe. U Kijevu su Ukrajinci imali prednost jer su imali kraće lance opskrbe. Rusima nije ni mudro nakon Donbasa ići direktno za Kijev, jer će im se vojska opet pogubiti u bespućima i nepreglednim prostranstvima. Po meni, važnije im je ići na Harkiv, Moldaviju i Odesu, nego na Kijev. Kijev isključivo gađati hipersoničnim raketama s ciljem likvidacije Zelenskog i ukrajinskog vojnog vrha.
Moš mislit.
2014-04-11
Da nije bilo napada na Ukrajinu ,Ona i ja nikad se ne bismo sreli.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Neka se čačkaju sad tamo. Ovi relativno mali dobici na krajnjem istoku samo šalju poruku toj zapadnoj žgadiji da Rusijja ipak ima još vojne sile da radi pobjede na terenu al istovremeno ih toliko uništavam da su to pirove pobjede.
Ima tu taktika zašto to tako.
Odužit ćemo to sad fino do jeseni a ako mi instaliraju Komšića ide im u Europi prekid programa.
Ima tu taktika zašto to tako.
Odužit ćemo to sad fino do jeseni a ako mi instaliraju Komšića ide im u Europi prekid programa.
2014-04-11
Evo čitam Njemačka i Francuska pohvalile Putina da Rusi dobro postupaju prema zarobljenim plaćenicima iz Azovstala. Safete, kako to? Rusija najgora od najgorih, duša te zabolila na nepravdu, šta je sad pak ovo?
- Šta zemljama Zapadnog Balkana u konačnici može ponuditi Rusija, a šta Zapad?
– Rusija se uslovno može nazvati svjetskom silom kada su u pitanju vojna snaga i bogatstvo energentima. Ni ne trudi se da drugačiju sliku o sebi pošalje u svijet. Međutim, u tehnološkom, demografskom, ekonomskom smislu, kao i na polju razvoja civilizacijskih ideja slobode i pravde, Rusija je na istorijskom minimumu. Ako zamislimo paket koji Rusija može da ponudi Zapadnom Balkanu, onda bi on bio ispunjen već više puta recikliranim političkim idejama o zajedničkoj istoriji, vjekovnoj saradnji, sličnom jeziku i kulturi, zapravo setom konzervativnih i neoriginalnih ideja pod krilaticom “ruskog svijeta”. Izlišno je govoriti da imidž Rusije u međunarodnim odnosima već duži niz godina nije imidž poželjnog partnera, kao što nije ni okruženje koje će mladi ljudi dominantno percipirati kao poželjno za bavljenje, na primjer, ljudskim pravima, medijima i medijskim slobodama, zaštitom marginalizovanih grupa itd. Rusija period tranzicije nije iskoristila da se suštinski primakne Zapadu u smislu ponude i poželjnosti.
-
Marko Savić: Biti na Zapadnom Balkanu za Rusiju znači biti blizu toplim morima
2014-04-11
Naravno da dobro postupaju. To su Rusi a ne divljaci koji se u Guantanamu izivljavaju
2015-09-24
Hajd što spamaš, ali što imaš to u sebi da moraš svaki put odgovoriti kad ti neko nešto kaže? Isto ka i tre. Hajd da je bar nešt smisleno i pametno, ono uvijek glupavo samo eto da odgovorim i zadovoljim taj neki sujetni normativ u glavi da mogu mirno na spavanje.RayMabus wrote:Čitaj to kao: američka imperija je htjela previše pa sad gubi svjetski poredak kreiran nakon drugog svjetskog rata po njenim mjerilima.AlfaOmega wrote:Jesi dosadan s tim Komšićem.
Tako ti ga čita galaktička federacija kad je njen general petog stupnja koji se inkarnirao po zadatku ovdje reagirao.
Citam kako Rusi lazu i umanjuju svoju ekonomsku snagu u zvanicnim dokumentima.
Po GDPu oni su blizi Japanu nego Njemackoj, mjereno po paritetu kupovne moci.
Umanjuju GDP za oko 37% a Rublju drze podcijenjenom za oko 65%
Po GDPu oni su blizi Japanu nego Njemackoj, mjereno po paritetu kupovne moci.
Umanjuju GDP za oko 37% a Rublju drze podcijenjenom za oko 65%
2015-09-24
To je pojašnjenje da se tu ne radi samo o Komšiću nego da su ugazili u moj prostor i sad će se taj njihov unipolarni svijet u kojem Amerika dominira raspast kao kula od karata.AlfaOmega wrote:Hajd što spamaš, ali što imaš to u sebi da moraš svaki put odgovoriti kad ti neko nešto kaže? Isto ka i tre. Hajd da je bar nešt smisleno i pametno, ono uvijek glupavo samo eto da odgovorim i zadovoljim taj neki sujetni normativ u glavi da mogu mirno na spavanje.RayMabus wrote:Čitaj to kao: američka imperija je htjela previše pa sad gubi svjetski poredak kreiran nakon drugog svjetskog rata po njenim mjerilima.AlfaOmega wrote:Jesi dosadan s tim Komšićem.
2014-04-11
ma odvratan mentalitet tih ljudi, ne znam kako žive sa samim sobom, bljak.RayMabus wrote:Navija za svoje. Ako ovi osvoje tu Odesu onda su bliže i Srbiji pa će ovi moći raditi veliku Srbiju.Šandor Winnetou wrote:smeće četničko što ti imaš od toga da rusi otimaju tuđu zemlju i ubijaju ukrajinski narod?Pirate wrote:melkior wrote:Ovaj rat dobiva isključivo logistika i lanci opskrbe. Rusi imaju uspjeha u Donbasu samo zato jer imaju kraće lance opskrbe. U Kijevu su Ukrajinci imali prednost jer su imali kraće lance opskrbe. Rusima nije ni mudro nakon Donbasa ići direktno za Kijev, jer će im se vojska opet pogubiti u bespućima i nepreglednim prostranstvima. Po meni, važnije im je ići na Harkiv, Moldaviju i Odesu, nego na Kijev. Kijev isključivo gađati hipersoničnim raketama s ciljem likvidacije Zelenskog i ukrajinskog vojnog vrha.
Moš mislit.
Misliš da je ovo samo Rusija ? Da nije Kina, Indija i ostali kojima je već puna kapa američkog preseravanja i njihovih ucjenja i prijetnji da ako ne plešu kako oni oće da će ih ovi napast na razne načine ?
Sine moj tri puta ti instaliraju Komšića iako se vidi u kojim općinama dobija glasove a ni u Americi ne možeš biti predsjednik više od dva puta i onda ti upadnu s tko tebe jebe mi ćemo kako mi oćete.
PAJDO OVO JE TEK POČELO.
BIT ĆE KRVI DO KOLJENA.
Sine moj tri puta ti instaliraju Komšića iako se vidi u kojim općinama dobija glasove a ni u Americi ne možeš biti predsjednik više od dva puta i onda ti upadnu s tko tebe jebe mi ćemo kako mi oćete.
PAJDO OVO JE TEK POČELO.
BIT ĆE KRVI DO KOLJENA.
2014-04-11
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu