ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 17 of 50 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 17 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by Guest 25/5/2022, 16:50

RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:
RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:
RayMabus wrote:Ima samo dva torpeda.

http://www.hisutton.com/New%20Croatian%20midget%20sub%20-%20Drakon%20220.html

Dovoljno s obzirom na to kakva su današnja torpeda. Mala je to podmornica obalna. U tome i je draž takvih projekata. Ne košta ni desetinu koliko dođu skuplje podmornice....a radi isto. Može imati jebene sustave i može predstavljati jednaku prijetnju velikim skupim jedinicama kao i klasične podmornice.
Lakše je napravit bespilotnu. Nešto ko dron.

Šta češ s ovim ? Napadat trgovačke brdovoe koji uđu u Jadran ?

Pa grubo zvuči ali generalno podmornice i jesu zamišljene taktički na način da paraliziraju trgovinu protivnika, postavljaju mine pred luke i slično....više nego da izravno sudjeluju u ovome ili onome.

Samo postojanje podmornice veže gomilu sredstava protivnika za neko područje.
Sve super al...

Recimo koncept, netko ti ušeta u Jadran itd i ti imaš dva torpeda i on zna kakve ti podmornice imaš i koliko torpeda tu ima.

Ako ja ispalin ta dva torpeda i skinen jedan brod onaj drugi do njega ide za mnom jer zna da sam nenaoružan.

Šest torpeda. Ništa ispod toga.

Ako ti spržiš jedan brod....spržio si jedinicu od 350 miliona eura i ubio 200 ljudi otprilike....i onda si se sklonio i uz malo sreće preživio. Ako ne onda si izgubio jedinicu od 50 miliona eura sa 18 ljudi.

Grubo...ali ako svodimo stvari na matematiku o tome se radi.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by melkior 25/5/2022, 16:50

MDMiridije wrote:
melkior wrote:
A onda nek se pokolju, tko živ - tko mrtav, koliko vidim, Rusi se spremaju za dugoročnu operaciju u Ukrajini, ali s ovom vojskom neće postići nikakav značajniji napredak, trebaju im svježe snage koje nemaju. Znači pat pozicija. Ali evo, čisto ekonomski, ako potraje blokada izvoza ukrajinskih žitarica, a Rusi zauzmu čitav Donbas, dakle industrijski važne gradove, koliko dugo će Ukrajina ekonomski moći izdržati ovaj rat i koliko dugo će čitava Europa plaćati ukrajinski otpor i uz koju cijenu?

Već drže industrijski važne gradove u Donbassu.
A čekaj, imaš još Slavjansk, Kramatorsk, Zaporožje. Odesa vrijedi više nego Harkiv.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 16:51

MDMiridije wrote:
RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:
RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:

Dovoljno s obzirom na to kakva su današnja torpeda. Mala je to podmornica obalna. U tome i je draž takvih projekata. Ne košta ni desetinu koliko dođu skuplje podmornice....a radi isto. Može imati jebene sustave i može predstavljati jednaku prijetnju velikim skupim jedinicama kao i klasične podmornice.

Pa grubo zvuči ali generalno podmornice i jesu zamišljene taktički na način da paraliziraju trgovinu protivnika, postavljaju mine pred luke i slično....više nego da izravno sudjeluju u ovome ili onome.

Sve super al...

Recimo koncept, netko ti ušeta u Jadran itd i ti imaš dva torpeda i on zna kakve ti podmornice imaš i koliko torpeda tu ima.

Ako ja ispalin ta dva torpeda i skinen jedan brod onaj drugi do njega ide za mnom jer zna da sam nenaoružan.

Ako ti spržiš jedan brod....spržio si jedinicu od 350 miliona eura i ubio 200 ljudi otprilike....i onda si se sklonio i uz malo sreće preživio. Ako ne onda si izgubio jedinicu od 50 miliona eura sa 18 ljudi.

Ili ako već dajem 50 miljona eura onda zašto ne šest torpeda ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 25/5/2022, 16:52

RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:
RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:
RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:

Sve super al...

Jer dobiješ lijepu podmornicu napravljenu u hr :) koja uz torpeda još postavi lijepo i mine i dobro si prošao.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/5/2022, 16:53

AssadNaPodmornici wrote:sto se tiče ove priče "ukrainci im trebaju dati teritorij i rusi će biti mirni"

izašla neka anketa i 83% ukrainaca je za daljni nastavak ratovanja protiv davanja teritorija.  dakle nisu tih 80% ukra glupo.

šta će se desiti? koji im teritorij dati? prvo nisu rusi samo željni krima, (to bi se još moglo probaviti) ili donbasa, nego su uzeli i hersonsku regiju, i potez od hersona do donbasa.  šta im dati i to?

i čak ako im daš i to.. šta onda? za 5godina rusi nauče na greškama, prodaju trilijun €  nafte po svijetu, obnove i vojsku i ponovo udaraju, jer im je cilj bio i Odesa i Harkiv i Kijev, i koridor do Moldavije , 2/3 Ukraine su planirali uzeti sa 3/4 populacije. i onda ponovo gledaš brutalni rat.

i prije je ekipa govorila "tamo gdje rusi uzmu nema zločina". možda nije bilo prvih par dana jer nisu niti stigli raditi zločine. sada u hersonu hapse ukraince koji nisu lojalni rusiji, FSB im muči, strelja, lome im noge, muče ih i sve ostalo.  
ukrainci su mentalno spremni za rat od nekoliko godina budemo vidjeli da li su spremni rusi. za početk izvući vojsku iz sjeverno donjecka, minirati sve, pa onda se povući iz ličisnjaska i povući cijelu populaciju. neka rusima ostane prazan uništen prostor. povući sve i ukraince i rusku manjinu na zapad države. i minirat isve što valja rusima. tako ako šta osvoje neka imaju ruševine.  ostaviti im jedino staru populaciju neka ih hrane
tako je i crvena armija radila
A gle, opet se vraćamo na implementaciju Minskog sporazuma. Da je do nje došlo, Ukrajina bi bila manja samo za Krim. Što je puno bolje od epiloga i teritorije koji će Ukrima ostati nakon ovog rata (jedino da Ukri nalupaju i istjeraju Ruse vojnim putem, ali to ne vidim ka realnu mogućnost, jbg). 

Ali hajd, prošlo, pokopano, idemo dalje, jel...

E sad, kad govorimo o tome za koliko točno će Ukrajina biti manja, tu su opet dvi stvari - mogla je biti manja samo sa Krim i Donbass (da je Zelensky odmah posluša Benneta), i da su u onim prvim rundama pregovora dali doznanja da su spremni voditi razgovore u tom smjeru. 
U međuvremenu, na terenu Rusi već duži period pod kontrolom imaju skoro cilu Kherson Oblast i 2/3 Oblasti Zaporožje. Stvari se tu brzo mijenjaju. Pro-ruska samouprava je već uvelike konsolidirana, rublja uvedena ka sredstvo plaćanja, što je bitnije - mirovinski sustav prelazi u ruke Rusa, što je već obziljniji vid reintegracije sa drugom državom. Dakle, ka što sam još davno reka, vrijeme radi protiv Ukrajinaca, ilitiga što dulje budu otezali sa mirovnim pregovorima (gdi Rusi ciljaju samo na Krim i Donbass), Rusima će se više osladiti i Kherson i Zaporožje. Nezz jesi li primjetio da više nema demonstracija u Khersonu i Melitopolu. Ljudi ulaze u fazu transmisije.

Last edited by AlfaOmega on 25/5/2022, 16:54; edited 1 time in total

2015-09-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 16:54

MDMiridije wrote:
RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:
RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:
RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:

Sve super al...

Jer dobiješ lijepu podmornicu napravljenu u hr :)  koja uz torpeda još postavi lijepo i mine i dobro si prošao.
Odgovr je ne.

To je lijepa maketa al meni to ne triba.

Nek mi dođu s šest torpeda pa ćemo vidit.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 17:04

Koncept obalnih podmornica prvenstveno ima obrambenu svrhu a jedna od njih je da odbiju potencijalnog napadača koji s mora želi osvojiti kopno.

Ako ti meni staviš dva torpeda, njegov prvi brod bit će neka kanta sa sonarima da mene nađe i ako ja to skinem onda ostajem bez naoružanja i otkrija san položaj.

To je glupo.

Nema teorije da ti dam miljon eura a kamo li 50 za takvo šta.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 25/5/2022, 17:09

Ako me išta ikada vrati na to da rolam dvije porcije skanka na dnevnoj bazi to će biti razgovori s tobom ozbiljno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 25/5/2022, 17:09

AlfaOmega wrote:
AssadNaPodmornici wrote:sto se tiče ove priče "ukrainci im trebaju dati teritorij i rusi će biti mirni"

izašla neka anketa i 83% ukrainaca je za daljni nastavak ratovanja protiv davanja teritorija.  dakle nisu tih 80% ukra glupo.

šta će se desiti? koji im teritorij dati? prvo nisu rusi samo željni krima, (to bi se još moglo probaviti) ili donbasa, nego su uzeli i hersonsku regiju, i potez od hersona do donbasa.  šta im dati i to?

i čak ako im daš i to.. šta onda? za 5godina rusi nauče na greškama, prodaju trilijun €  nafte po svijetu, obnove i vojsku i ponovo udaraju, jer im je cilj bio i Odesa i Harkiv i Kijev, i koridor do Moldavije , 2/3 Ukraine su planirali uzeti sa 3/4 populacije. i onda ponovo gledaš brutalni rat.

i prije je ekipa govorila "tamo gdje rusi uzmu nema zločina". možda nije bilo prvih par dana jer nisu niti stigli raditi zločine. sada u hersonu hapse ukraince koji nisu lojalni rusiji, FSB im muči, strelja, lome im noge, muče ih i sve ostalo.  
ukrainci su mentalno spremni za rat od nekoliko godina budemo vidjeli da li su spremni rusi. za početk izvući vojsku iz sjeverno donjecka, minirati sve, pa onda se povući iz ličisnjaska i povući cijelu populaciju. neka rusima ostane prazan uništen prostor. povući sve i ukraince i rusku manjinu na zapad države. i minirat isve što valja rusima. tako ako šta osvoje neka imaju ruševine.  ostaviti im jedino staru populaciju neka ih hrane
tako je i crvena armija radila
A gle, opet se vraćamo na implementaciju Minskog sporazuma. Da je do nje došlo, Ukrajina bi bila manja samo za Krim. Što je puno bolje od epiloga i teritorije koji će Ukrima ostati nakon ovog rata (jedino da Ukri nalupaju i istjeraju Ruse vojnim putem, ali to ne vidim ka realnu mogućnost, jbg). 

Ali hajd, prošlo, pokopano, idemo dalje, jel...

E sad, kad govorimo o tome za koliko točno će Ukrajina biti manja, tu su opet dvi stvari - mogla je biti manja samo sa Krim i Donbass (da je Zelensky odmah posluša Benneta), i da su u onim prvim rundama pregovora dali doznanja da su spremni voditi razgovore u tom smjeru. 
U međuvremenu, na terenu Rusi već duži period pod kontrolom imaju skoro cilu Kherson Oblast i 2/3 Oblasti Zaporožje. Stvari se tu brzo mijenjaju. Pro-ruska samouprava je već uvelike konsolidirana, rublja uvedena ka sredstvo plaćanja, što je bitnije - mirovinski sustav prelazi u ruke Rusa, što je već obziljniji vid reintegracije sa drugom državom. Dakle, ka što sam još davno reka, vrijeme radi protiv Ukrajinaca, ilitiga što dulje budu otezali sa mirovnim pregovorima (gdi Rusi ciljaju samo na Krim i Donbass), Rusima će se više osladiti i Kherson i Zaporožje. Nezz jesi li primjetio da više nema demonstracija u Khersonu i Melitopolu. Ljudi ulaze u fazu transmisije.
pa slažem se da su se ukrainci previše kockali, međutim putin je krenuo u napad. drugo nije mu cilj bio samo to što je trenutno osvojio nego su mu apetiti bili puno veći(2/3 države sa 30milijuna stanovnika).
treće kada je već Putin dovukao vojsku na granicu, da su se i Ukrainci primirili i bili su spremni na pregovore, a Putin je tada mogao to iskoristiti jer svi smo bili (osim mihe) uvjereni da ovaj neće krenuti rat, čak i Ukrainci su bili spremni na ustupke za mir. dolazili su mu zapadni političari tipa Macrona i drugi. međutim lik je sve odjeba i krenuo u osvajanje, njemu je plan puno drugačiji .

Rusija demografski izumire, točnije izumiru Rusi a množe se azijatske manjine. Putin u Rusiji ima 110 milijuna etničkih Rusa planirao je dodati tome 32milijuna ljudi iz Ukraine i 8-9milijuna iz bjelorusije i već bi došao do toga da bi slavenska populacija opet bila velika većina.
a par desetljeća kasnije i onda bi islamska manjina smanjila natalitet i Rusi onda nebi postali manjina u svojoj državi. to ti je bio plan Putina i ekipe oko njega. usput bi dodavanjem Ukraine a onda i Bjelorusije , dobio državu od skoro 200milijuna stanovnika, od Ukrainskih ogromnih gradova bi dobio kvalitetne fakultete, solidna industrijska poduzeća , i druge resurse itd. .. tako da je Putin vrlo lako moguće provocirao ovaj rat u Ukraini cijelo vrijeme da dobije izliku za osvajanje "lebensrauma"

ali šta je tu - tu je .

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 17:12

MDMiridije wrote:Ako me išta ikada vrati na to da rolam dvije porcije skanka na dnevnoj bazi to će biti razgovori s tobom ozbiljno.
Pa ja sam ozbiljan. Jednostavno ti ne bi dao te pare. Nešto šta ima dva torpeda mogu napravit i bez posade pa nek pluta.

Arhimedov zakon i namjestim je da je nekih pet metara uronjena, zada propela i goni dvi cijevi s dva torpeda a gore pet metara joj viri odašiljač i kamera i na daljinski to vozikan di želim.

Nema teorije da ću ti dat miljon a kamo li 50 miljona dolara za onaj projekt Adria Mar.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 25/5/2022, 17:18

RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:Ako me išta ikada vrati na to da rolam dvije porcije skanka na dnevnoj bazi to će biti razgovori s tobom ozbiljno.
Pa ja sam ozbiljan. Jednostavno ti ne bi dao te pare. Nešto šta ima dva torpeda mogu napravit i bez posade pa nek pluta.

Arhimedov zakon i namjestim je da je nekih pet metara uronjena, zada propela i goni dvi cijevi s dva torpeda a gore pet metara joj viri odašiljač i kamera i na daljinski to vozikan di želim.

Nema teorije da ću ti dat miljon a kamo li 50 miljona dolara za onaj projekt Adria Mar.

Ama Isusamu okej.

U trenutku kad si ispalio jedan torpedo...svi sustavi na brodu koji gađaš vrište....svi brodovi u krugu 200 milja znaju da je taj i taj brod napadnut. Svako oduljavanje manevara udaljavanja i skrivanja podiže rizik za podmornicu brutalno brzo što više vremena prolazi.

Dalje torpeda su postala tako sofisticirana da je lansiranje u području u kom protivnik to skoro da i ne očekuje maltene siguran pogodak. Nemaš vremena ispaliti ni 2 kamoli 6 bogamu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 17:21

MDMiridije wrote:
RayMabus wrote:

Ama Isusamu okej.

U trenutku kad si ispalio jedan torpedo...svi sustavi na brodu koji gađaš vrište....svi brodovi u krugu 200 milja znaju da je taj i taj brod napadnut. Svako oduljavanje manevara udaljavanja i skrivanja podiže rizik za podmornicu brutalno brzo što više vremena prolazi.

Dalje torpeda su postala tako sofisticirana da je lansiranje u području u kom protivnik to skoro da i ne očekuje maltene siguran pogodak. Nemaš vremena ispaliti ni 2 kamoli 6 bogamu
Reci ti meni oćeš se ti sramotit kad takvo šta odeš na vojni sajam prodat npr Indoneziji a onda te njihov pomorski časnik pita isto šta i ja i zašto nema još cijevi za torpeda kako ovi ne bi krenili za tom podmornicom jer nisu sigurni jel napunjena s još torpeda ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 25/5/2022, 17:24

Pa jebote Indonezija i Filipini i slične zemelje će ti prve kupiti takve multi-tasking podmornice.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 17:28

MDMiridije wrote:Pa jebote Indonezija i Filipini i slične zemelje će ti prve kupiti takve multi-tasking podmornice.
Nek naruče pa nek kupe. Adri mar je privatna firma. Mene taj projekt ne zanima. Objasnija sam zašto.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 17:36

Ovo ti je bubanj od revolvera. Napraviš podmornicu koja uopće nema u svom trupu cijevi nego ako želiš namontiraš sprijeda bubanj s šest cijevi.

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 17 HS-RHS2

Eto vidiš.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 17:39

Šta misliš šta bi prije ljudi kupili; ovaj projekt od Adria Mar ili moj u kojem imaš podmornicu i bubanj pa bubanj možeš montirat i bilo gdje a isto tako i umjesto bubnja na podmornicu možeš namontirat tu sprijeda i nešto treće.

Šta msiliš da bi kupac prije kupio ?

Mene ili tog tvog iz Adria Mar.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 25/5/2022, 17:49

Ja bi kupio taj revolver i ubio i tebe i sebe trenutno. Aj uživaj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 18:12

MDMiridije wrote:Ja bi kupio taj revolver i ubio i tebe i sebe trenutno. Aj uživaj.
I negativni vanzemaljci bi isto.

Zato su svi utekli kad san se ja ode inkarnira. Ostali samo ovi njihovi otpatci od Iluminata.

Kad nešto radiš onda radi to kako treba. Šest torpeda.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 18:20

Dvodijelna podmornica.

Zada tijelo podmornice ( motor, prostor za posadu, ciljne sprave, upravljanje ) a sprijeda uložak.

Ulažak može biti bubanj s xy torpeda, gorivo da povećaš potrošnju, posuda s prostorom za mine itd.

Kad nekoga izrokaš ako želiš manje biti vidljiv na radaru samo baciš bubanj i odeš.

Genarl GF s pet zvjezdica nije tu da gubi ratove.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 18:56

Evo ova manja taman. Samo joj sprida nabiješ kapicu tj bubanj s torpedima a moš tu još ubacit i tank za gorivo da povećaš domet i eto to je to.

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 17 Podmornica1

Pa se ti misli oćeš se približit obali.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/5/2022, 19:03

Kaže ambasador Amerike u BiH da nema opravdanja da se ne preglasaju Hrvati i Hrvatska opet jer je to američki interes.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasada-sad-a-nema-vremena-ni-opravdanja-za-odlaganje-odluke-o-finansiranju-izbora/220525119

Ajmo rokaj tu Ukrajinu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 17 of 50 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics