Ruska invazija na Ukrajinu
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
ljubo1212 wrote:hebga, tražio sam pomoć onih koji pomno prate stanje, zaboravio sam dodati, i razumiju situacijuRayMabus wrote:Meni treba pat pozicija radi Komšića bar do jeseni tako da više manje ovako kako sad s kojim upadom ovih i onih metar naprid metar nazad.ljubo1212 wrote:ja sam iz ove teme shvatio da ukrajinci trenutačno gube teritorije, ajde da čujem vas koji pratite pomno, kako će izgledati fronta za tjedan-dva?
koliko ukrajine je odsječeno, koji su sljedeći koraci?
Rekao sam ti. Dobio si odgovor.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ljubo1212 wrote:ja sam iz ove teme shvatio da ukrajinci trenutačno gube teritorije, ajde da čujem vas koji pratite pomno, kako će izgledati fronta za tjedan-dva?
1)idealna situacija za Ruse.. odscjeanje Ukrainaca na područuju sjevernodonjecka-lisičnjaska i stavljanje 1-2 brigade Ukrainaca u okruženje gdje će ih uništitit te približivanje Slavijansku i Kramatorsku iz smjera Limana , Izjuma te juga iz smjera Donjecka i Horilovke. Kod Hrakiva sumnjam da će biti pokreti, kao i na ostalim frontovima.
2)idealna situacija za Ukraince. Odbijanje Ruskih napada na ovim pravcima, ili po meni barem kontroliralno izvlačenje iz SjevernoDonjecka preko rrijeke istog imena. Isto tako i povlačenje iz Limana koji je sa druge strane rijeke. Ukrainci nanose gubitke Rusima dok se kontroliralno povlače(slično kao donekle crvena armija u pojedinim fazama rata 1942)
povlačenje na povoljnije obrambene položaje uz nanošenje gubitaka rusima.
------------
ostali frontovi nevjerujem išta, neki govore o Ruskom grupiranju u smjeru zaporožja, neki o UKR grupiranju u smjeru Hersona , neman pojam. Kod Harkiva? zadnjih tjedan dana statično.
Rat se vodi doslovno za sela i gradiće nema velikih proboja fronte radi dronova i artiljerije itd i nemogućnosti da iti jedna strana ima totalnu nadmoć
međutim unatoč malim pomacima rat je brutalan baš brutalan, 50-100 ukrainaca dnevno gine (tako je rekao Zelenski) a što znači da sigurno 100 injak Rusa dnevno gine u prosjeku..
jedna i druga strana su brutalno iscrpljeni sa postojećim kopnenim snagama, svi ovi zarobljenici, prisluškivanja govore o totalnoj iscrpljenosti i gadnim gubicima na obje strane.
jedna i druga strana su brutalno iscrpljeni sa postojećim kopnenim snagama, svi ovi zarobljenici, prisluškivanja govore o totalnoj iscrpljenosti i gadnim gubicima na obje strane.
Rublja na 56.8
Otisla ispod 57
A u jednom momentu bila 155.4
Popravila se skoro 100 Rubalja
Otisla ispod 57
A u jednom momentu bila 155.4
Popravila se skoro 100 Rubalja
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
ljubo1212 wrote:ja sam iz ove teme shvatio ...
Ne seri. Znamo se već više od 20 godina i nikad kurca nisi shvaćao.
crvenkasti-
2014-04-17
kolika je kamatna stopa u Rusiji kada ideš po kredit?
Tjedna inflacija u Rusiji dosla na 0.05%.
Prijeti im deflacija
Prijeti im deflacija
2015-09-24
Ne prijeti ništa. Elvira će sad još dodatno smanjit kamatne stope.Ringo10 wrote:Tjedna inflacija u Rusiji dosla na 0.05%.
Prijeti im deflacija
2014-04-11
Gine njih do dva puta više od 100 dnevno.AssadNaPodmornici wrote:međutim unatoč malim pomacima rat je brutalan baš brutalan, 50-100 ukrainaca dnevno gine (tako je rekao Zelenski) a što znači da sigurno 100 injak Rusa dnevno gine u prosjeku..
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
ljubo1212 wrote:hebga, tražio sam pomoć onih koji pomno prate stanje, zaboravio sam dodati, i razumiju situacijuRayMabus wrote:Meni treba pat pozicija radi Komšića bar do jeseni tako da više manje ovako kako sad s kojim upadom ovih i onih metar naprid metar nazad.ljubo1212 wrote:ja sam iz ove teme shvatio da ukrajinci trenutačno gube teritorije, ajde da čujem vas koji pratite pomno, kako će izgledati fronta za tjedan-dva?
Donbass je zamisljen kao tvrdjava u kojoj je Ukraina ojacala gradove otprilike na jednakim udaljenostima jedno od drugoga. Ti gradici su trebali struziti kao ojacane tocke koje bi pokrivale jedna drugu i polozaje izmedu njih. Problem je sto su relativno rano ostali bez jedne od tih jakih tocaka te u tom trenutku su rusi krenuli se probijati kroz tu poziciju u unutrasnjost koja nema utvrdjenja...ali ima nesto elitnijih jedinica u rezervi. Problem je sto ako pomaknu te jedinice ili dijelove istih iz rezerve, lako je moguce da bi Rusi sa sjevera situaciju iskoristili i pokusali pritisnuti Ukrainske branitelje tamo koji u tom trenutku u slucaju krize ne bi imali mobilnu rezervu koja bi mogla situaciju dovesti u red. Za Ukraince je situacija za popizditi teska u dijelovima Luhanska koje jos drze (odakle se dio jedinica vec povukao). Jucer ih je takodjer na jos 3-4 mjesta stisnulo poprilicno jako u svakome je pristup bio isti, jako artiljerijsko bombardiranje i onda pjesacki napadi (dakle ne one ludosti s pocetka rata). Uspjeli su na tih par pozicija Ukraince potisnuti iako ocito uz velike gubitke. Vjerojatno su Ukrainci u potpunosti svjesni da je zadrzati Donbass skoro nemoguce ali ne mogu si priustiti napustanje istoga jer bi se front samo premjestio na drugo mjesto tako da vjerojatno forsiraju ovo da kupe sto je vise moguce vremena da opreme sto je vise ljudi moguce za nastavak samoga rata. Borbe su inace same po sebi grozne...utvrdjeni betonski bunkeri,rovovi,teren grozan ravan....gdje se drze utvrde drzi se i obrana...gdje se probije obranu jednostavno se kompletna jedinica momentalno krene izvlaciti. Postoji realna prijetnja da jedinice koje brane preosle djelice teritorija u Luhansku ostanu odsjecene ako se barbari uspiju povezati na potezu od popasne prema Siversku. Jos uvijek ih koliko toliko iznad vode drzi broj jedinica koje se nalaze u okolici kao i artiljerija kojom jos uvijek drze ove da se ne razmasu previse ali to nece dugo trajati. Ovisno od toga koliko i kako ce to zavrsiti, nakon toga bi barbari vjerojatno krenuli prema slovjansku i kramatorsku.
Ukraincima je potreban drugi front ali nemaju ga s cime otvoriti, a cak i da krenu pitanje je dali bi uspjeli posto su najsposobnije jedinice skoncentrirali u samome Donbasu te na potezu od Zaporozja prema Kharkivu.
Veci broj Ukrainskih jedinica je statican u Odessi i kod Mykolaiva i Krivog Ryha....gdje se doslovno nista ne dogada ali te jedinice ne smiju pomicati cisto radi toga jer oko Khersona postoji veliki broj ruskih jedinica koji bi pomicanje jedinica da pomognu ovima iskoristili i eto nove krize. Zajebano uglavnom.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:međutim unatoč malim pomacima rat je brutalan baš brutalan, 50-100 ukrainaca dnevno gine (tako je rekao Zelenski) a što znači da sigurno 100 injak Rusa dnevno gine u prosjeku..
Ozbiljniji su gubitci i jedne i druge strane. Puno ozbiljniji od ovoga sto se govori na glas. Otvoreno podrucje, zestoka granatiranja s jedne i druge strane, pojacanja dolaze prakticki preko otvorenoga terena...veci su gubitki od toga. Svaki napad na utvrdjeni polozaj je horor. Isti qrac je kod protunapada da se pokusa povratiti izgubljene polozaje. Gine masa ljudi.
Guest- Guest
Koliko je meni poznato, Rusi su poslali baš sve što su mogli na Sjeverodoneck, navodno 25 bataljuna. Navodno je u okruženju, ali ne mogu u grad. To zapravo znači da niti se Ukrajinci mogu probiti, niti ovi mogu unutra. I u tom grmu leži zec; naime, iz Sirije je u Moskvu došlo 50 stručnjaka za tzv. bačva bombe, koje pobiju sve u krugu 500 m, a koje su zabranjene po međunarodnom pravu, a Asadove zračne snage su ih masovno koristile u Alepu. Peh koji će eventualno Rusi imati prilikom primjene ove taktike spaljen zemlje jest što helikopteri koji bacaju ove bombe moraju letjeti nisko. A Ukrajinci puni stingera i javelina. Bit će brutalno.AssadNaPodmornici wrote:ljubo1212 wrote:ja sam iz ove teme shvatio da ukrajinci trenutačno gube teritorije, ajde da čujem vas koji pratite pomno, kako će izgledati fronta za tjedan-dva?
1)idealna situacija za Ruse.. odscjeanje Ukrainaca na područuju sjevernodonjecka-lisičnjaska i stavljanje 1-2 brigade Ukrainaca u okruženje gdje će ih uništitit te približivanje Slavijansku i Kramatorsku iz smjera Limana , Izjuma te juga iz smjera Donjecka i Horilovke. Kod Hrakiva sumnjam da će biti pokreti, kao i na ostalim frontovima.
2)idealna situacija za Ukraince. Odbijanje Ruskih napada na ovim pravcima, ili po meni barem kontroliralno izvlačenje iz SjevernoDonjecka preko rrijeke istog imena. Isto tako i povlačenje iz Limana koji je sa druge strane rijeke. Ukrainci nanose gubitke Rusima dok se kontroliralno povlače(slično kao donekle crvena armija u pojedinim fazama rata 1942)
povlačenje na povoljnije obrambene položaje uz nanošenje gubitaka rusima.
------------
ostali frontovi nevjerujem išta, neki govore o Ruskom grupiranju u smjeru zaporožja, neki o UKR grupiranju u smjeru Hersona , neman pojam. Kod Harkiva? zadnjih tjedan dana statično.
Rat se vodi doslovno za sela i gradiće nema velikih proboja fronte radi dronova i artiljerije itd i nemogućnosti da iti jedna strana ima totalnu nadmoć
2015-08-09
U Sjeverodonetsku su navodno Ukrajinci postavili dvije do tri brigade koje bi se vrlo lako (ako već nisu) mogle naći u potpunom okruženju. Na južnom bojištu Ukrajinci bi mogli imati više sreće: Danska šalje protubrodske rakete Harpoon dometa 300 km, čime se izravno ugrožava ruska Crnomorska flota, što znači da bi Ukrajinci u dogledno vrijeme mogli odblokirati luke radi izvoza pšenice, a ruski brodovi se pridružiti Moskvi na dnu mora,, ili ih potjerati prilično dalje.
2015-08-09
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/iz-damaska-u-moskvu-doputovalo-50-strucnjaka-za-tzv-bacva-bombe-rijec-je-o-stravicnom-oruzju-strahuje-se-da-putin-u-europi-planira-primijeniti-brutalni-sirijski-recept-1194960MDMiridije wrote:Stručnjaci za bačva bombe ha? Ok.
2015-08-09
Kad se nadjes opkoljen bez sanse da probijes obruc mozes se jebat.
Potrosis hranu I municiju i sta ces onda...samo se predat
Zato se treba izvlaciti na vrijeme
2015-09-24
Imaju mobitel. Mogu zvat EU da ih izvuće iz obruća.Ringo10 wrote:Kad se nadjes opkoljen bez sanse da probijes obruc mozes se jebat.
Šef Delegacije Evropske unije (EU) Johan Satler (Johann Sattler) komentirao je optužbe određenih političkih krugova da se on protivi odluci Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini kako bi se osigurala novčana sredstva Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) za organiziranje Općih izbora ove godine kao i to da je on direktno odgovoran i da radi u interesu HDZ-a.
-
Satler: Izbori će biti 2. oktobra, to ne treba dovoditi u pitanje
2014-04-11
znači, ukrajinci gotovo sigurno gube sadašnju crtu obrane, gdje je rezervni položaj?MDMiridije wrote:ljubo1212 wrote:hebga, tražio sam pomoć onih koji pomno prate stanje, zaboravio sam dodati, i razumiju situacijuRayMabus wrote:Meni treba pat pozicija radi Komšića bar do jeseni tako da više manje ovako kako sad s kojim upadom ovih i onih metar naprid metar nazad.ljubo1212 wrote:ja sam iz ove teme shvatio da ukrajinci trenutačno gube teritorije, ajde da čujem vas koji pratite pomno, kako će izgledati fronta za tjedan-dva?
Donbass je zamisljen kao tvrdjava u kojoj je Ukraina ojacala gradove otprilike na jednakim udaljenostima jedno od drugoga. Ti gradici su trebali struziti kao ojacane tocke koje bi pokrivale jedna drugu i polozaje izmedu njih. Problem je sto su relativno rano ostali bez jedne od tih jakih tocaka te u tom trenutku su rusi krenuli se probijati kroz tu poziciju u unutrasnjost koja nema utvrdjenja...ali ima nesto elitnijih jedinica u rezervi. Problem je sto ako pomaknu te jedinice ili dijelove istih iz rezerve, lako je moguce da bi Rusi sa sjevera situaciju iskoristili i pokusali pritisnuti Ukrainske branitelje tamo koji u tom trenutku u slucaju krize ne bi imali mobilnu rezervu koja bi mogla situaciju dovesti u red. Za Ukraince je situacija za popizditi teska u dijelovima Luhanska koje jos drze (odakle se dio jedinica vec povukao). Jucer ih je takodjer na jos 3-4 mjesta stisnulo poprilicno jako u svakome je pristup bio isti, jako artiljerijsko bombardiranje i onda pjesacki napadi (dakle ne one ludosti s pocetka rata). Uspjeli su na tih par pozicija Ukraince potisnuti iako ocito uz velike gubitke. Vjerojatno su Ukrainci u potpunosti svjesni da je zadrzati Donbass skoro nemoguce ali ne mogu si priustiti napustanje istoga jer bi se front samo premjestio na drugo mjesto tako da vjerojatno forsiraju ovo da kupe sto je vise moguce vremena da opreme sto je vise ljudi moguce za nastavak samoga rata. Borbe su inace same po sebi grozne...utvrdjeni betonski bunkeri,rovovi,teren grozan ravan....gdje se drze utvrde drzi se i obrana...gdje se probije obranu jednostavno se kompletna jedinica momentalno krene izvlaciti. Postoji realna prijetnja da jedinice koje brane preosle djelice teritorija u Luhansku ostanu odsjecene ako se barbari uspiju povezati na potezu od popasne prema Siversku. Jos uvijek ih koliko toliko iznad vode drzi broj jedinica koje se nalaze u okolici kao i artiljerija kojom jos uvijek drze ove da se ne razmasu previse ali to nece dugo trajati. Ovisno od toga koliko i kako ce to zavrsiti, nakon toga bi barbari vjerojatno krenuli prema slovjansku i kramatorsku.
Ukraincima je potreban drugi front ali nemaju ga s cime otvoriti, a cak i da krenu pitanje je dali bi uspjeli posto su najsposobnije jedinice skoncentrirali u samome Donbasu te na potezu od Zaporozja prema Kharkivu.
Veci broj Ukrainskih jedinica je statican u Odessi i kod Mykolaiva i Krivog Ryha....gdje se doslovno nista ne dogada ali te jedinice ne smiju pomicati cisto radi toga jer oko Khersona postoji veliki broj ruskih jedinica koji bi pomicanje jedinica da pomognu ovima iskoristili i eto nove krize. Zajebano uglavnom.
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Ako padne Sjeverodonetsk, padaju Slaviansk i Lisičansk. Znači da će se tu voditi najbrutalnije borbe, po uzoru na Harkiv. Harkiv je možda bio prevelik da bi pao, Sjeverodonetsk? Prema Wikipediji, ima 101 000 stanovnika, Mariupol je imao više od 400 000. Mariupol je izdržavao tri mjeseca, zahvaljujući tome što su Ukrajinci helikopterima dopremali oružje, hranu i vodu Rusima pred nosom (koja jebena blamaža!), ali imali su i betonske bunkere 6 katova pod zemljom koji bi valjda izdržali i atomski napad. Možda bi, s obzirom na snagu ukrajinske obrane u Severodonetsku bilo bolje da Rusi krenu s vakuumskim bombama umjesto bačva bombama, ali pitanje s koliko uopće vakuumskih bombi Rusija raspolaže, vjerojatno je da su većinu toga već ispucali. Dakle, ostaje im napalm i ove bačve.
2015-08-09
U Sjevernodonjecku je ostalo tek deset tisuća civila.melkior wrote:Ako padne Sjeverodonetsk, padaju Slaviansk i Lisičansk. Znači da će se tu voditi najbrutalnije borbe, po uzoru na Harkiv. Harkiv je možda bio prevelik da bi pao, Sjeverodonetsk? Prema Wikipediji, ima 101 000 stanovnika, Mariupol je imao više od 400 000. Mariupol je izdržavao tri mjeseca, zahvaljujući tome što su Ukrajinci helikopterima dopremali oružje, hranu i vodu Rusima pred nosom (koja jebena blamaža!), ali imali su i betonske bunkere 6 katova pod zemljom koji bi valjda izdržali i atomski napad. Možda bi, s obzirom na snagu ukrajinske obrane u Severodonetsku bilo bolje da Rusi krenu s vakuumskim bombama umjesto bačva bombama, ali pitanje s koliko uopće vakuumskih bombi Rusija raspolaže, vjerojatno je da su većinu toga već ispucali. Dakle, ostaje im napalm i ove bačve.
Ne pratin taj front uopće jer me ne zanima al TOS su ti termobaričke rakete pa kako ih možeš ispalit iz cijevi tako ih možeš i bacit iz zraka, dakle toga imaju.
Last edited by RayMabus on 24/5/2022, 12:37; edited 1 time in total
2014-04-11
melkior wrote:https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/iz-damaska-u-moskvu-doputovalo-50-strucnjaka-za-tzv-bacva-bombe-rijec-je-o-stravicnom-oruzju-strahuje-se-da-putin-u-europi-planira-primijeniti-brutalni-sirijski-recept-1194960MDMiridije wrote:Stručnjaci za bačva bombe ha? Ok.
Ne trebaju Rusima bacve bombe kume.
Guest- Guest
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu