Ruska invazija na Ukrajinu
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
kijevske snage počele su koristiti tehnologiju 3D printera kako bi staroj ratnoj mašineriji "udahnule novi život". Naime, zastarjele granate, koje danas predstavljaju veću opasnost za vojnika koji ih koristi, nego za neprijatelja, "pojačane" su tzv. plastičnim perajama koje su ih pretvorile u vrlo učinkovite "zračne ubojice".
To dokazuju i snimke koje je objavila tvrtka Aerorozvidka, koja blisko surađuje s ukrajinskom vojskom - upravo je ona proizvela i na granate iz sovjetskoga doba pričvrstila spomenute sklopove "peraja" pa modificirano oružje sad vrlo precizno uništava ruske tenkove i druga oklopna vozila. Ovakve nove granate već su prozvali "novim snajperistima" bojnoga polja - uglavnom su nevidljive, smrtonosne i ulijevaju strah među ruske snage.
Originalno oružje prvi put predstavljeno je 1950. godine, kad je granata bila i dizajnirana za ručno bacanje na tenkove i oklopna vozila. Tijelo granate zapravo je bojeva glava i opremljeno je eksplozivnim nabojem. Prilikom eksplozije, mlaz rastaljenoga bakra ogromnom brzinom šalje se u spremnik, a sam udar može biti koban čak i za tradicionalni čelični oklop tenka ili drugog borbenog vozila.
Novo oružje teži oko 1 kg. Testovi su pokazali kako nova, stabilizirana granata može pogoditi metu na udaljenosti od jednog metra s visine od 300 metara.
Videozapisi koje je objavila tvrtka Aerorozvidka prikazuju dronove oktokoptere ukrajinske proizvodnje s dvije bombe RKG-1600 postavljene ispod njih. Na snimkama na društvenim mrežama može se vidjeti kako se modificirane granate bacaju na ruske snage. U jednom videu, RKG-1600 pada ravno kroz otvoreni krov u vozilo koje koriste neprijateljske trupe.
Oktokopteri, koji imaju osam motora i propelera, također nose kamere, pa operateri, koji se često nalaze stotinama metara dalje, mogu precizno odabrati svoje mete. Spomenuti dronovi toliko su mali da ih je gotovo nemoguće vidjeti ili čuti sa zemlje, osobito noću, piše The Telegraph.
Tvrtka Aerorozvidka pravi je primjer "vojne start-up zajednice" koja je nastala uslijed ruske invazije na Ukrajinu. Čine je dobrovoljci/zaljubljenici u dronove i IT entuzijasti, a njihove modificirane granate dosad su uništile desetke ruskih tenkova i borbenih vozila.
- Ruske tenkove pretvaramo u konzerve i limenke! - objavili su iz Aerorozvidke na svom službenom Facebook profilu.
Upotreba 3D ispisa relativna je novost u ratovanju, no kako raspoloživost dostupnih materijala raste, što znači da su proizvedeni dijelovi sposobniji izdržati ekstremne pritiske, očekuje se da će se spomenuta tehnika uskoro sve češće koristiti i u složenijim vojnim sustavima.
A osim očite taktičke koristi, ovakve vojne inovacije imat će i ogroman ekonomski učinak. Naime, dron oktokopter stoji oko 10.000 dolara, a očekivana cijena za RKG-1600 bit će ispod 100 dolara, što je vrlo isplativ način borbe protiv veće vojske, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da svako rusko borbeno vozilo BMP-3 košta oko 800.000 dolara.
rusi po skladistima imaju ovakvih bombi za 6g. bacat 7/24 no izgubili ono najbitnije za dobit rat , zar u oku i mastu otpora
To dokazuju i snimke koje je objavila tvrtka Aerorozvidka, koja blisko surađuje s ukrajinskom vojskom - upravo je ona proizvela i na granate iz sovjetskoga doba pričvrstila spomenute sklopove "peraja" pa modificirano oružje sad vrlo precizno uništava ruske tenkove i druga oklopna vozila. Ovakve nove granate već su prozvali "novim snajperistima" bojnoga polja - uglavnom su nevidljive, smrtonosne i ulijevaju strah među ruske snage.
Originalno oružje prvi put predstavljeno je 1950. godine, kad je granata bila i dizajnirana za ručno bacanje na tenkove i oklopna vozila. Tijelo granate zapravo je bojeva glava i opremljeno je eksplozivnim nabojem. Prilikom eksplozije, mlaz rastaljenoga bakra ogromnom brzinom šalje se u spremnik, a sam udar može biti koban čak i za tradicionalni čelični oklop tenka ili drugog borbenog vozila.
Novo oružje teži oko 1 kg. Testovi su pokazali kako nova, stabilizirana granata može pogoditi metu na udaljenosti od jednog metra s visine od 300 metara.
Videozapisi koje je objavila tvrtka Aerorozvidka prikazuju dronove oktokoptere ukrajinske proizvodnje s dvije bombe RKG-1600 postavljene ispod njih. Na snimkama na društvenim mrežama može se vidjeti kako se modificirane granate bacaju na ruske snage. U jednom videu, RKG-1600 pada ravno kroz otvoreni krov u vozilo koje koriste neprijateljske trupe.
Oktokopteri, koji imaju osam motora i propelera, također nose kamere, pa operateri, koji se često nalaze stotinama metara dalje, mogu precizno odabrati svoje mete. Spomenuti dronovi toliko su mali da ih je gotovo nemoguće vidjeti ili čuti sa zemlje, osobito noću, piše The Telegraph.
Tvrtka Aerorozvidka pravi je primjer "vojne start-up zajednice" koja je nastala uslijed ruske invazije na Ukrajinu. Čine je dobrovoljci/zaljubljenici u dronove i IT entuzijasti, a njihove modificirane granate dosad su uništile desetke ruskih tenkova i borbenih vozila.
- Ruske tenkove pretvaramo u konzerve i limenke! - objavili su iz Aerorozvidke na svom službenom Facebook profilu.
Upotreba 3D ispisa relativna je novost u ratovanju, no kako raspoloživost dostupnih materijala raste, što znači da su proizvedeni dijelovi sposobniji izdržati ekstremne pritiske, očekuje se da će se spomenuta tehnika uskoro sve češće koristiti i u složenijim vojnim sustavima.
A osim očite taktičke koristi, ovakve vojne inovacije imat će i ogroman ekonomski učinak. Naime, dron oktokopter stoji oko 10.000 dolara, a očekivana cijena za RKG-1600 bit će ispod 100 dolara, što je vrlo isplativ način borbe protiv veće vojske, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da svako rusko borbeno vozilo BMP-3 košta oko 800.000 dolara.
rusi po skladistima imaju ovakvih bombi za 6g. bacat 7/24 no izgubili ono najbitnije za dobit rat , zar u oku i mastu otpora
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
AssadNaPodmornici likes this post
AssadNaPodmornici wrote: žene sada stvaraju probleme niti pišu o ratu nego dođu i svađaju se.. Neki nisu napisali niti jedan post vezan sa rat a stotine za svađanje
haha, sad ce melkior kad ovo vidi staviti
sunce im i zenama, nek peku palacinke ili
dobro, ali keto, ne od bijelog brasna:)
dijagram-
2015-08-09
Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
GOTOVO četiri milijuna Rusa napustilo je zemlju u prva tri mjeseca 2022. godine, pokazuju službene statistike koje je objavila ruska sigurnosna služba FSB.
Dolasci u bivše sovjetske zemlje značajno su porasli nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače. Rusima koji su napustili zemlju zbog protivljenja ratu pridružili su se oni koji su bježali zbog glasina o zatvaranju granica, izvanrednom stanju i masovnoj mobilizaciji koje se do sada nisu ostvarile, piše Moscow Times.
bakica sto mase srpom i cekicem nece lajkat ovaj upis
Dolasci u bivše sovjetske zemlje značajno su porasli nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače. Rusima koji su napustili zemlju zbog protivljenja ratu pridružili su se oni koji su bježali zbog glasina o zatvaranju granica, izvanrednom stanju i masovnoj mobilizaciji koje se do sada nisu ostvarile, piše Moscow Times.
bakica sto mase srpom i cekicem nece lajkat ovaj upis
2014-04-12
Ringo10 wrote:Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
steta
2014-04-12
Mnogi Rusi...mladji...uplasili se mobilizacije
Dzaba se boje, toga nece biti...osim u slucaju globalnog rata
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Kojeg će usput budaletina putler objaviti svima i svakomeRingo10 wrote:Mnogi Rusi...mladji...uplasili se mobilizacije
debotoijusto wrote:Ringo10 wrote:Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
steta
Ludi ero ga je jučer već potopio još me skoro po optužio da sam mrzitelj svega Ukrainskog jer sam rekao da čekamo potvrde
Inače u drugom svijetu Ukrainski dronovi potapaju manje ruske brodove
To je taj tip broda koji je barjaktsr uništio ne znam jel imao koji komad tehnike na sebi
Last edited by AssadNaPodmornici on 7/5/2022, 12:32; edited 1 time in total
debotoijusto wrote:
Improvizacija
Rucna kumulativna poletjela u visine:)
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:Ringo10 wrote:Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
steta
Ludi ero ga je jučer već potopio još me skoro po optužio da sam mrzitelj svega Ukrainskog jer sam rekao da čekamo potvrde
vozis pises komentare i banujes zene , istovremeno
2014-04-12
Inače kod Izjuma je brutalno artiljerijsko prženje.
Samo situacija je malo drugačija nego prije, ovaj put Ukrainci su dovukli tonu artiljerije i rokaju po Rusima doslovno
Samo situacija je malo drugačija nego prije, ovaj put Ukrainci su dovukli tonu artiljerije i rokaju po Rusima doslovno
debotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:Ringo10 wrote:Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
steta
Na kavi.
Ne banujem nikoga samo violator kliknem x na njezin spam i izbrišen joj post.
I dalje upire iz nekog razloga, nevidim smisao čak i ero se normalizirao,
Ne voliš žene i gotovo, elidebotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:Ringo10 wrote:Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
steta
2014-04-16
darth_vader likes this post
Sukob na ljevici, neprocjenjivoAssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:Ringo10 wrote:Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
steta
Na kavi.
2014-04-16
Brati = čitati (slovenski!)RayMabus wrote:
Brati = uzeti
Ja beru = ja uzimam
bere = uzima
Bere članek= čita članak
Prebral sem en članek = pročirtao sam jedan članak
Vsi berejo = svi čitaju
Mi beremo itd...
Yoda nič drugega ne bere razen moje komentarje...
Eroo- Posts : 78956
2016-07-22
aben wrote:Ne voliš žene i gotovo, elidebotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:Ringo10 wrote:Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
steta
dobar sam sa zenama jos od doba igranja na lastik , nesto ti se posemerilo
2014-04-12
debotoijusto wrote:aben wrote:Ne voliš žene i gotovo, elidebotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:Ringo10 wrote:Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
steta
Ajme, kako smo mi brutalni bili prema muškima kih bi uvatili da igraju na laštik... Moj grih, moj grih
Kako, vidin da uživoš u odstranjivanju žena...?
2014-04-16
Nemoguće. To bi samo značilo da sa mnom nešto nije uredu, a, Hvala Bogu, ja sam normalan.AssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:Ringo10 wrote:Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
steta
Na kavi.
Pogledaj da s tobom nešto nije uredu. Zna bit da je to u pitanju.
2016-07-22
Ne spamaj!AssadNaPodmornici wrote:Inače kod Izjuma je brutalno artiljerijsko prženje.
Za sve što tvrdiš moraš ispostavit dokaze.
Jedan tenk je težak 50 tona. Saberi se.
2016-07-22
aben wrote:debotoijusto wrote:aben wrote:Ne voliš žene i gotovo, elidebotoijusto wrote:AssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:Ringo10 wrote:Brod "Admiral Makarov" nije ni potonuo ni ostecen niti je pogodjen.
Sa brodom je sve u redu
Dezinformacija
steta
Ajme, kako smo mi brutalni bili prema muškima kih bi uvatili da igraju na laštik... Moj grih, moj grih
Kako, vidin da uživoš u odstranjivanju žena...?
zajebavam se na racun koleginog uredovanja po forumu issati
2014-04-12
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu