Ruska invazija na Ukrajinu
Page 50 of 50
Page 50 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ringo10 wrote:Ukri hoce da mobiliziraju milijun ljudi. Sve do 60 godina starosti.
Boze svasta. Vec su imali cetvrti val mobilizacije
Takodjer sve bacaju na Lisicansk i Severodonjeck umjesto da se izvlace odatle jer ako ih Rusi tu uniste gotovo im je.
Ko li njima vodi strategiju...budalastine
za razliku od Rusa njima strategiju vodi ekipa od 30-40godina i s obzirom na resurse vrhunski se mlate sa drugom najjačom vojskom svijeta. rusima vojsku vode starkelje od 60-70godina koji imaju dementiju, i tu su isključivo radi korupcije.. UKRI ne samo da se mlate, nego vode već sada ravnopravan rat. nitko to nije očekivao, ja i hektorovic smo mislili da će Rusi izaći na dnjepar za 2-3 tjedna(što je i bio njihov plan) CIA je govorila da Kijev pada za 96h itd.
drugo čuo sam to o mobilizaciji, naravno koliko god treba ljudi da izbace Ruse nazad iz države. Imaju na slobodnom teritoriju 35milijuna stanovnika, ako smo mi sa 4milijuna našli 250 000 muškaraca, tako će oni sa 35 milijuna naći 1milijun muških.
drugo te tvoje priče "gotovi su " mogao si skužiti da je prošlo skoro 3 mjeseca rata, i Rusi nisu imali niti jednu stratešku vojnu pobjedu. to ti je pobjeda gdje okružiš i uništitiš velik postotak protivničke vojske a pri tome imaš manje gubitke (ili gubitke koje ti lakše podnosiš, recimo kod Kurska je Crvena Armija imala 3-4 puta veće gubitke nego Švabe, ali je bila njihova strateška pobjeda).
Rusija protiv Ukraine nije imala to nigdje. baš niti jednu. a bez strateških pobjeda nema pobjeđivanja u ratu.
e da te priče koliko Ukrainci ubacuju tamo , to ne znamo. ja bih rekao da zbog konfiguracije terena sigurno ne ubacuju velike snage u Lisičnjak i SjevernoDonjeck jer su gradovi predaleko od UKR logističkih centara. Dakle maximalno tamo imaju par tisuća vojnika na rotaciji.
A što se dešava glede borbe na tom području, eno prepostavljam da si ispraio kako je rusima doslovno izbrisan jedan BTG(valjda si naučio do sada šta to znači) pri forsiranju rijeke Sjeverno Donjeck.
--------
Ukraina pod uvjetom da sada imaju na zapadu 10-15 brigada koje su u sri obuke na zaapdne vojne sisteme, - dobiti će rat.
ako treba i milijun ljudi zašto ne? ako se rat oduži na par godina trebat će im milijun ljudi za osvojiti nazad cijeli Donbas, Krim ako i treba napraviti i invaziju i u Bjelorusiju i Rusiju
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Update ruskih gubitaka prilikom okušaja (višekratnog?) prelaska Severskij Donec-a .
Rezultati još uvijek nisu potpuni...a i ovaki su krasivo.
Rezultati još uvijek nisu potpuni...a i ovaki su krasivo.
Gledao sam neke ruske simulacije nuklearnih napada po Europi...ugl rokati će tamo gore, Englesku, Njemačku, Francusku, Poljsku, ovdje bi mogli dosta dobro proći.
Užas...
Žao mi je ovih mladih ljudi, koje poremećeni doslovce guraju u smrt.
Pitanje je hoće li ih njihovi domaći imati prilike pokopati dostojno čovjeku.
Žao mi je ovih mladih ljudi, koje poremećeni doslovce guraju u smrt.
Pitanje je hoće li ih njihovi domaći imati prilike pokopati dostojno čovjeku.
Eroo- Posts : 78947
2016-07-22
Niš ne brini, vole i Rusi živjeti. Putin bi popio novičok i problem riješen.catabbath wrote:Gledao sam neke ruske simulacije nuklearnih napada po Europi...ugl rokati će tamo gore, Englesku, Njemačku, Francusku, Poljsku, ovdje bi mogli dosta dobro proći.
2016-07-22
AssadNaPodmornici wrote: ja i hektorovic smo mislili
2016-07-22
Puši ga 6. ukrajinska armija u Zolotama
Mislim, skoro. Ostavit će Rusi taj sjeverozapadni izlaz 24 sata iz dobre volje, ali ne dulje od toga.
Ide li Rusija na demontazu Ukrajine ili je to samo argument za pregovore
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
AssadNaPodmornici wrote:
za razliku od Rusa njima strategiju vodi ekipa od 30-40godina i s obzirom na resurse vrhunski se mlate sa drugom najjačom vojskom svijeta. rusima vojsku vode starkelje od 60-70godina koji imaju dementiju, i tu su isključivo radi korupcije.. UKRI ne samo da se mlate, nego vode već sada ravnopravan rat. nitko to nije očekivao, ja i hektorovic smo mislili da će Rusi izaći na dnjepar za 2-3 tjedna(što je i bio njihov plan) CIA je govorila da Kijev pada za 96h itd.
drugo čuo sam to o mobilizaciji, naravno koliko god treba ljudi da izbace Ruse nazad iz države. Imaju na slobodnom teritoriju 35milijuna stanovnika, ako smo mi sa 4milijuna našli 250 000 muškaraca, tako će oni sa 35 milijuna naći 1milijun muških.
drugo te tvoje priče "gotovi su " mogao si skužiti da je prošlo skoro 3 mjeseca rata, i Rusi nisu imali niti jednu stratešku vojnu pobjedu. to ti je pobjeda gdje okružiš i uništitiš velik postotak protivničke vojske a pri tome imaš manje gubitke (ili gubitke koje ti lakše podnosiš, recimo kod Kurska je Crvena Armija imala 3-4 puta veće gubitke nego Švabe, ali je bila njihova strateška pobjeda).
Rusija protiv Ukraine nije imala to nigdje. baš niti jednu. a bez strateških pobjeda nema pobjeđivanja u ratu.
e da te priče koliko Ukrainci ubacuju tamo , to ne znamo. ja bih rekao da zbog konfiguracije terena sigurno ne ubacuju velike snage u Lisičnjak i SjevernoDonjeck jer su gradovi predaleko od UKR logističkih centara. Dakle maximalno tamo imaju par tisuća vojnika na rotaciji.
A što se dešava glede borbe na tom području, eno prepostavljam da si ispraio kako je rusima doslovno izbrisan jedan BTG(valjda si naučio do sada šta to znači) pri forsiranju rijeke Sjeverno Donjeck.
--------
Ukraina pod uvjetom da sada imaju na zapadu 10-15 brigada koje su u sri obuke na zaapdne vojne sisteme, - dobiti će rat.
ako treba i milijun ljudi zašto ne? ako se rat oduži na par godina trebat će im milijun ljudi za osvojiti nazad cijeli Donbas, Krim ako i treba napraviti i invaziju i u Bjelorusiju i Rusiju
Vojska Republike Srpske je 1995-te imala 200.000 ljudi pod oružjem, dakle više od duplo nego što ih sad Rusija ima u Ukrajini. A sve skupa ih je bilo oko 1.200.000 u BiH, plus sankcije UN-a.
Pentagonovi digitalni modeli pokazivali su Rusku pobjedu u roku od 72 do 96 sati.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Velika Novosilka i Neskushne u rukama Rusa.
72 do 96 sati
Nemoguce, pa nije Ukrajina bez veze
Osim toga Ruska strategija je rat prilicno niskog intenziteta
Nema masovih silovitih ofenziva I nemilosrdnog unistavanja ne obaziruci se na kolateralne zrtve
-------
https://www.ex-iskon-pleme.com/viewtopic.php?t=51372
Nemoguce, pa nije Ukrajina bez veze
Osim toga Ruska strategija je rat prilicno niskog intenziteta
Nema masovih silovitih ofenziva I nemilosrdnog unistavanja ne obaziruci se na kolateralne zrtve
-------
https://www.ex-iskon-pleme.com/viewtopic.php?t=51372
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 50 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu