neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu
Page 4 of 15
Page 4 of 15 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Re: neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu
Gle, oni dvolično čekaju da taj plod umre pa da naprave porod . Suprotno zakonu a ne u skladu s njim. Ako umre a ona nije bolnici može sepsu dobiti.marcellus wrote:kaya wrote:E i još nešto, ne love oni u sloveniji takvo dijete po stolu sjekiricom , to je valjda ideja od markićke. Oni procjene na temelju analiza da nema šansu, kao ovo dijete ili da će biti teško mentalno retardirano i ugrožava i majku, prekinu taj jadan život u trbuhu i prije vremena porode mrtvo dijete.
Da ugrožava život majke tako bi se i riješilo. Al ne ugrožava. Pa zato to ne mogu napravit, nema etičkog ni zakonskog temelja. A dijete će vjerojatno umrijeti ovako i onako. Ali mu doktori ne smiju prekinut život u 7. mjesecu trudnoće jer može preživjeti izvan maternice, pa se smatra djetetom a ne fetusom, medicinski i po zakonu. Nakon 22. tjedna se smatra novorođenčetom.
Mogu prekinuti taj jadan život već sada i inducirati porod i žena bi rodila mrtvo dijete i tu agoniju bi završili odmah. To će u sloveniji napraviti.
Last edited by kaya on 6/5/2022, 09:57; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Marcellus je u pravu, ne radi se o pobačaju nego o eutanaziji. Inače, eutanaziju bi trebalo ozakoniti. Ovo nije abortus.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
A vidiš kako sere taj zlopaša, odgovara mu prezime. Žena može otići doma i ne ići više doktoru, to dijete umrijeti i dobiti sepsu. Onda bi zlopaša rekao što? Da nije znao da će umrijeti sa krvarenjem u glavi ili tri put većem tumoru a glava mu 10 cm. Pa to ne mogu ljudi preživjeti a kamoli netko od 500 grama.marcellus wrote:Doc.dr.sc Gordan Zlopaša, pročelnik Zavoda za perinatalnu medicinu KBC-a Zagreb - "Zbog nedovoljno podataka o tumoru, odnosno deformacije kod djeteta - za sad se ne zna radi li se o krvarenju na mozgu ili tumoru. Napravljeni su ultrazvuk i magnetska rezonanca, međutim taj je nalaz pokazao da je dijete bilo nemirno, stoga vizualizacija slike nije bila najbolja. Ne možemo znati radi li se o malignom tumoru, potrebno je napraviti biopsiju, pa histološku analizu samog uzorka", rekao je.
"U ovom trenutku doduše, ne mislim da je život majke ugrožen"
2015-08-15
Ali ja, koliko sam shvatio, traži se dodatni pregled neurologa i neurokirurga. A u drugostupanjskoj komisiji koja odlučuje imenovan je upravo neurolog i neurokirurg. Navodno je taj neurokirurg jednom već izliječio slučaj djeteta s takvim sličnim tumorom. Stvar je u tome da će upravo riječ neurokirurga biti ključna, a ne ginekologa.
2015-08-09
A osim toga, ako žena ne želi teško mentalno oštećeno dijete ne želi ga.
Ne možeš ju prisiliti da ga rodi.
To nije humano.
To nije humano.
2015-08-15
Ne znaju kakva je vrsta tumora odnosno je li operativan ili nije.
2015-08-09
kaya wrote:Gle, oni dvolično čekaju da taj plod umre pa da naprave porod . Suprotno zakonu a ne u skladu s njim. Ako umre a ona nije bolnici može sepsu dobiti.marcellus wrote:kaya wrote:E i još nešto, ne love oni u sloveniji takvo dijete po stolu sjekiricom , to je valjda ideja od markićke. Oni procjene na temelju analiza da nema šansu, kao ovo dijete ili da će biti teško mentalno retardirano i ugrožava i majku, prekinu taj jadan život u trbuhu i prije vremena porode mrtvo dijete.
Da ugrožava život majke tako bi se i riješilo. Al ne ugrožava. Pa zato to ne mogu napravit, nema etičkog ni zakonskog temelja. A dijete će vjerojatno umrijeti ovako i onako. Ali mu doktori ne smiju prekinut život u 7. mjesecu trudnoće jer može preživjeti izvan maternice, pa se smatra djetetom a ne fetusom, medicinski i po zakonu. Nakon 22. tjedna se smatra novorođenčetom.
Mogu prekinuti taj jadan život već sada i inducirati porod i žena bi rodila mrtvo dijete i tu agoniju bi završili odmah. To će u sloveniji napraviti.
kvaka je u tome da ga ne mogu prekinuti.
kod pobačaja se prekine trudnoća i plod umre.
međutim ona je u 27. tjednu i plod će preživjeti ako ga ne usmrte. A to jednostavno ne smiju, ni po kojoj osnovi, osim ako ne ugrožava život majke.
mogu, ali to niti u jednoj državi svijeta nije dozvoljeno. Mora ići na komisiju. A komisija neće to odobriti, gotovo sigurno.
najjednostavnije za nju je, ako dijete ne umre u maternici, da ga rodi i da na usvajanje odnosno ostavi u sirotištu ako joj se ne da s tim djetetom zajebavati. Ovako, to je jedna jako zajebana medicinska i pravna situacija. Jednostavno nema pravne osnove da se ubije plod koji može preživjeti izvan maternice. Kažem, neovisno o pravu na pobačaj, jer ovo medicinski ni pravno nije pobačaj nego prijevremeni porod.
Aj nek izlječi onda i ovo.melkior wrote:Ali ja, koliko sam shvatio, traži se dodatni pregled neurologa i neurokirurga. A u drugostupanjskoj komisiji koja odlučuje imenovan je upravo neurolog i neurokirurg. Navodno je taj neurokirurg jednom već izliječio slučaj djeteta s takvim sličnim tumorom. Stvar je u tome da će upravo riječ neurokirurga biti ključna, a ne ginekologa.
Daj majke ti, tko se izlječio od toga
2015-08-15
kaya wrote:A osim toga, ako žena ne želi teško mentalno oštećeno dijete ne želi ga.
To nije humano.
Ali ne možeš ni zahtijevati da ti netko usmrti dijete koje nije više ovisno o maternici zato jer ga ne želiš zbog oštećenja, koje može preživjeti izvan tijela majke, nije ni to baš humano. A nije ni legalno.
ako ne želi dijete, može ga se uvijek odreći pri porodu.
Ma smiju, i ako plod rezultat silovanja i tako nekih situacija. Ide na komisiju naravno i komisija to odobri. Kao u sloveniji. Nema razlike jedino kod nas sprovode svoju volju.marcellus wrote:kaya wrote:Gle, oni dvolično čekaju da taj plod umre pa da naprave porod . Suprotno zakonu a ne u skladu s njim. Ako umre a ona nije bolnici može sepsu dobiti.marcellus wrote:kaya wrote:E i još nešto, ne love oni u sloveniji takvo dijete po stolu sjekiricom , to je valjda ideja od markićke. Oni procjene na temelju analiza da nema šansu, kao ovo dijete ili da će biti teško mentalno retardirano i ugrožava i majku, prekinu taj jadan život u trbuhu i prije vremena porode mrtvo dijete.
međutim ona je u 27. tjednu i plod će preživjeti ako ga ne usmrte. A to jednostavno ne smiju, ni po kojoj osnovi, osim ako ne ugrožava život majke.
mogu, ali to niti u jednoj državi svijeta nije dozvoljeno. Mora ići na komisiju. A komisija neće to odobriti, gotovo sigurno.
najjednostavnije za nju je, ako dijete ne umre u maternici, da ga rodi i da na usvajanje odnosno ostavi u sirotištu ako joj se ne da s tim djetetom zajebavati. Ovako, to je jedna jako zajebana medicinska i pravna situacija. Jednostavno nema pravne osnove da se ubije plod koji može preživjeti izvan maternice. Kažem, neovisno o pravu na pobačaj, jer ovo medicinski ni pravno nije pobačaj nego prijevremeni porod.
Last edited by kaya on 6/5/2022, 10:11; edited 1 time in total
2015-08-15
kaya wrote:Aj nek izlječi onda i ovo.melkior wrote:Ali ja, koliko sam shvatio, traži se dodatni pregled neurologa i neurokirurga. A u drugostupanjskoj komisiji koja odlučuje imenovan je upravo neurolog i neurokirurg. Navodno je taj neurokirurg jednom već izliječio slučaj djeteta s takvim sličnim tumorom. Stvar je u tome da će upravo riječ neurokirurga biti ključna, a ne ginekologa.
Daj majke ti, tko se izlječio od toga
doktori imaju obavezu spašavati i čuvati svačiji život dok mogu, ne smiju dignuti ruke od pacijenta dok god je živ. Takav je zakon i tako jednostavno stoje stvari.
melkior wrote:Ali ja, koliko sam shvatio, traži se dodatni pregled neurologa i neurokirurga. A u drugostupanjskoj komisiji koja odlučuje imenovan je upravo neurolog i neurokirurg. Navodno je taj neurokirurg jednom već izliječio slučaj djeteta s takvim sličnim tumorom. Stvar je u tome da će upravo riječ neurokirurga biti ključna, a ne ginekologa.
SLOVENSKI liječnik Adolf Lukanovič za N1 je objasnio kako u toj zemlji izgleda prekid trudnoće nakon 10. tjedna.
Komentirao je i navode hrvatskih liječnika koji dvoje što u slučaju ako dijete preživi: "To nije moguće. Ja sam predsjednik Komisije više od 15 godina i takvog slučaja nema. Morate znati da prekid trudnoće preko 22. tjedna znači posebni postupak, radi se o feticidu i treba roditi to mrtvo dijete.
Danas je ultrazvučna dijagnostika toliko uznapredovala, tu nema grešaka. Ako to nije rađeno prema smjernicama, onda su greške moguće. Nikad se nije dogodilo da plod preživi. Vidite na ultrazvuku prekid rada srca i tu nema greške", objasnio je.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
kaya wrote:Ma smiju, i ako plod rezultat silovanja i tako nekih situacija.marcellus wrote:kaya wrote:Gle, oni dvolično čekaju da taj plod umre pa da naprave porod . Suprotno zakonu a ne u skladu s njim. Ako umre a ona nije bolnici može sepsu dobiti.marcellus wrote:kaya wrote:E i još nešto, ne love oni u sloveniji takvo dijete po stolu sjekiricom , to je valjda ideja od markićke. Oni procjene na temelju analiza da nema šansu, kao ovo dijete ili da će biti teško mentalno retardirano i ugrožava i majku, prekinu taj jadan život u trbuhu i prije vremena porode mrtvo dijete.
kod silovanja smiju ali ne u ovom stupnju trudnoće. Smiju uostalom i na zahtjev, kod nas je pobačaj na zahtjev legalan. Ali do 10 tjedna, a iznimno do 22. u određenim situacijama koje mora potvrditi komisija.
U 27. tjednu jedino ako je ugrožen život majke, koliko je meni poznato. Ali ne ako je ugrožen život djeteta.
naime ako je život djeteta ugrožen u maternici u toj dobi ploda (saobraćajka ili nešto) ide se na prijevremeni porod, pobačaj više tehnički nije izvediv
Može, misliš da je bolje da diše na aparatima i ne zna za sebe u kakvoj sobi pol godine? Ili misliš da bi ga željka usvojila pa bi kod nje bilomarcellus wrote:kaya wrote:A osim toga, ako žena ne želi teško mentalno oštećeno dijete ne želi ga.
To nije humano.
Ali ne možeš ni zahtijevati da ti netko usmrti dijete koje nije više ovisno o maternici zato jer ga ne želiš zbog oštećenja, koje može preživjeti izvan tijela majke, nije ni to baš humano. A nije ni legalno.
ako ne želi dijete, može ga se uvijek odreći pri porodu.
2015-08-15
"Druga stvar je upotrebljavanje priziva savjesti. U Sloveniji smo ispod 10% kolega koji imaju priziv savjesti jer treba znati da je to javni sektor i prema obavezama svakog zaposlenog u javnom sektoru. Tu se ne radi samo o pobačajima, radi se sterilizaciji, potpomognutim oplodnjama, uzimanju organa od preminulih…"
2014-04-12
A slična je to stvar, plod je veći i onda kažu porod.marcellus wrote:naime ako je život djeteta ugrožen u maternici u toj dobi ploda (saobraćajka ili nešto) ide se na prijevremeni porod, pobačaj više tehnički nije izvediv
2015-08-15
debotoijusto wrote:melkior wrote:Ali ja, koliko sam shvatio, traži se dodatni pregled neurologa i neurokirurga. A u drugostupanjskoj komisiji koja odlučuje imenovan je upravo neurolog i neurokirurg. Navodno je taj neurokirurg jednom već izliječio slučaj djeteta s takvim sličnim tumorom. Stvar je u tome da će upravo riječ neurokirurga biti ključna, a ne ginekologa.
SLOVENSKI liječnik Adolf Lukanovič za N1 je objasnio kako u toj zemlji izgleda prekid trudnoće nakon 10. tjedna.
Komentirao je i navode hrvatskih liječnika koji dvoje što u slučaju ako dijete preživi: "To nije moguće. Ja sam predsjednik Komisije više od 15 godina i takvog slučaja nema. Morate znati da prekid trudnoće preko 22. tjedna znači posebni postupak, radi se o feticidu i treba roditi to mrtvo dijete.
Danas je ultrazvučna dijagnostika toliko uznapredovala, tu nema grešaka. Ako to nije rađeno prema smjernicama, onda su greške moguće. Nikad se nije dogodilo da plod preživi. Vidite na ultrazvuku prekid rada srca i tu nema greške", objasnio je.
dakle se ne radi o pobačaju nego feticidu, što cijelo vrijeme tvrdim.
A to onda zahtijeva posebno odobrenje komisije. Ne možeš doć u bolnicu i reć "ja bi pobačaj, u 7. mjesecu trudnoće sam a dijete ima tumor". Ne funkcionira nigdje tako, ni u Sloveniji.
Ma gle, oni imaju pravo na to ali to ih se mora pitati pri zapošljavanju i ne zaposliti jednostavno.debotoijusto wrote:"Druga stvar je upotrebljavanje priziva savjesti. U Sloveniji smo ispod 10% kolega koji imaju priziv savjesti jer treba znati da je to javni sektor i prema obavezama svakog zaposlenog u javnom sektoru. Tu se ne radi samo o pobačajima, radi se sterilizaciji, potpomognutim oplodnjama, uzimanju organa od preminulih…"
Mislim to kao da se netko od doktora sjeti da je jehovin svjedok i neće davati infuziju krvi. Može, al ne možeš raditi u državnoj bolnici.
2015-08-15
kaya wrote:A slična je to stvar, plod je veći i onda kažu porod.marcellus wrote:naime ako je život djeteta ugrožen u maternici u toj dobi ploda (saobraćajka ili nešto) ide se na prijevremeni porod, pobačaj više tehnički nije izvediv
pravno nije nimalo slična, tu je kvaka.
a nije ni medicinski, jer kod pobačaja plod umire kad ga se izvadi iz maternice
kod prijevremenog poroda može preživjeti, što znači da mu doktori moraju pružiti svu moguću pomoć da preživi i ne mogu ga ostaviti na stolu da umre.
mogu ga ubiti u maternici, ali to onda nije pobačaj, i zahtijeva zasebnu proceduru, pravnu. Doktor ne može jednsotavno reć "dao sam djetetu smrtonosnu injekciju jer je majka to zahtijevala", jer će završit pred sudom s optužbom od dorha za ubojstvo.
marcellus wrote:debotoijusto wrote:melkior wrote:Ali ja, koliko sam shvatio, traži se dodatni pregled neurologa i neurokirurga. A u drugostupanjskoj komisiji koja odlučuje imenovan je upravo neurolog i neurokirurg. Navodno je taj neurokirurg jednom već izliječio slučaj djeteta s takvim sličnim tumorom. Stvar je u tome da će upravo riječ neurokirurga biti ključna, a ne ginekologa.
dakle se ne radi o pobačaju nego feticidu, što cijelo vrijeme tvrdim.
A to onda zahtijeva posebno odobrenje komisije. Ne možeš doć u bolnicu i reć "ja bi pobačaj, u 7. mjesecu trudnoće sam a dijete ima tumor". Ne funkcionira nigdje tako, ni u Sloveniji.
jako bitno jel zoves govno ili guovno kad smrdi a smrdi za popizdit
Tomašević je komentirao i slučaj Mirele Čavajde te što planira napraviti s obzirom na to da je bolnica Sv. Duh u vlasništvu Grada Zagreba.
"Bolnica Sv. Duh obavlja prekide trudnoće od 10. mjeseca do 22., ali ne nakon 22., što je ovdje slučaj. Povjerenstvo je zaključilo u zakonskom roku da postoje indikacije. Ono što kaže osoblje Sv. Duha da nemaju iskustva s tim. Ono što je meni neprihvatljivo kada govorimo o prekidima trudnoće zakonski dozvoljenima, do 10. tjedna bez medicinskih indikacija, u gradskoj bolnici Sv. Duh svi liječnici i sve medicinske sestre na ginekologiji imaju priziv savjesti. To mi je neprihvatljivo, da se u gradskoj bolnici takva stvar dogodila.
2014-04-12
Page 4 of 15 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Similar topics
» Rupel vidi Sloveniju u Visegradskoj skupini ali ne zeli tamo Hrvatsku
» Dačić iskreno: - Kosovu slobodno dajte bezvizni režim. Neka svi odu tamo" :D
» HDZ : Slavonija mora imat manji porez jer tamo su naši a ostatak Hrvatske neka nam puni proračun
» Dodik opet zapjevao: Ustaše neka, neka, duboka vas jama čeka
» Neka raja vidi demonstraciju sile, a i neka se malo Erdoganu digne perje
» Dačić iskreno: - Kosovu slobodno dajte bezvizni režim. Neka svi odu tamo" :D
» HDZ : Slavonija mora imat manji porez jer tamo su naši a ostatak Hrvatske neka nam puni proračun
» Dodik opet zapjevao: Ustaše neka, neka, duboka vas jama čeka
» Neka raja vidi demonstraciju sile, a i neka se malo Erdoganu digne perje
Page 4 of 15