Europska plinska mreža: 'Hrvatsku bi teško pogodio embargo na ruski plin.' Filipović: 'To mora da je neka pogreška'
Page 1 of 1
Europska plinska mreža: 'Hrvatsku bi teško pogodio embargo na ruski plin.' Filipović: 'To mora da je neka pogreška'
Otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu, a Europska unija i zemlje Zapada počele govoriti o embargu na uvoz ruskog plina, postavlja se pitanje koje bi zemlja u EU-a mogle podnijeti tu zabranu. Iz Europske mreže operatera prijenosnog sustava za plin (ENTSOG) objavili su procjenu kako bi to, između ostalog, utjecalo i na Hrvatsku, javlja Jutarnji.
ENTSOG je procijenio da će Hrvatska moći popuniti najviše 30 posto svojeg plinskog skladišta ako Rusija obustavi isporuku prirodnog plina Europskoj uniji. Taj nalaz suprotan je onome što tvrdi Vlada, koja govori da je Hrvatska sigurna ako do toga dođe.
“U slučaju obustave isporuke ruskog plina većina članica EU neće moći ostvariti više od 80 posto planirane popune zaliha plina sa značajnim odstupanjima među njima. Naša je analiza pokazala ograničenost uvoznih kapaciteta u srednjoj i istočnoj Europi te ograničenja u infrastrukturi na sjeverozapadu i istoku Europe. To su faktori koji ograničavaju moguće ublažavanje manjka plina”, stoji u izvješću ENTSOG-a.
Ministar gospodarstva Davor Filipović iz Bruxellesa je poručio da su ovo “zasigurno pogrešni podaci, napravljeni prije nego smo u pogon stavili LNG terminal na Krku, nakon čega smo među najspremnijima u EU”, javlja Jutarnji.
“Hrvatska je jedna od država članica EU-a koja bi najmanje osjetila prekid isporuke ruskog plina zahvaljujući LNG terminalu na Krku”, izjavio je danas ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. “Mi smo među najspremnijim zemljama u EU-u u slučaju takve situacije”, rekao je Filipović nakon sastanka ministara energetike Europske unije.
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/europska-plinska-mreza-hrvatsku-bi-tesko-pogodio-embargo-na-ruski-plin-filipovic-to-mora-da-je-neka-pogreska/
ENTSOG je procijenio da će Hrvatska moći popuniti najviše 30 posto svojeg plinskog skladišta ako Rusija obustavi isporuku prirodnog plina Europskoj uniji. Taj nalaz suprotan je onome što tvrdi Vlada, koja govori da je Hrvatska sigurna ako do toga dođe.
“U slučaju obustave isporuke ruskog plina većina članica EU neće moći ostvariti više od 80 posto planirane popune zaliha plina sa značajnim odstupanjima među njima. Naša je analiza pokazala ograničenost uvoznih kapaciteta u srednjoj i istočnoj Europi te ograničenja u infrastrukturi na sjeverozapadu i istoku Europe. To su faktori koji ograničavaju moguće ublažavanje manjka plina”, stoji u izvješću ENTSOG-a.
Ministar gospodarstva Davor Filipović iz Bruxellesa je poručio da su ovo “zasigurno pogrešni podaci, napravljeni prije nego smo u pogon stavili LNG terminal na Krku, nakon čega smo među najspremnijima u EU”, javlja Jutarnji.
“Hrvatska je jedna od država članica EU-a koja bi najmanje osjetila prekid isporuke ruskog plina zahvaljujući LNG terminalu na Krku”, izjavio je danas ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. “Mi smo među najspremnijim zemljama u EU-u u slučaju takve situacije”, rekao je Filipović nakon sastanka ministara energetike Europske unije.
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/europska-plinska-mreza-hrvatsku-bi-tesko-pogodio-embargo-na-ruski-plin-filipovic-to-mora-da-je-neka-pogreska/
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Europska plinska mreža: 'Hrvatsku bi teško pogodio embargo na ruski plin.' Filipović: 'To mora da je neka pogreška'
jos jedna crtica iz HDZjota
2014-04-12
Re: Europska plinska mreža: 'Hrvatsku bi teško pogodio embargo na ruski plin.' Filipović: 'To mora da je neka pogreška'
Dok se borio za čelno mjesto u Zagrebu, za Jutarnji list je ispričao anegdotu iz svog života dok je studirao u Americi.
- Kad sam došao prvi put u Ameriku, dobili smo jasne upute da se ne smiju kršiti nikakva pravila jer se može izgubiti stipendija. Kako je moja stipendija bila 35 tisuća dolara godišnje, pazio sam na svaki detalj, pa tako i na prelazak ceste. Jednom sam nekakvih 15-20 minuta stajao na semaforu, nigdje nije bilo žive duše dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo na semaforu ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svijetlo. Međutim, 2002. godine nije bilo takvih semafora kod nas, a ja sam se striktno držao pravila - otkrio je tijekom izborne kampanje Davor Filipović.
Dobro, ali moramo samo za kraj, tom dijelu, dotaknuti se semafora. Zbog čega ste... Zaista ste čekali 15 ili 20 minuta?
Semafor, evo, drago mi je da ste i u prilogu sad istaknuli, taj semafor... Znate što, evo, prošle godine u kampanji jedna vaša kolegica novinarka je napravila prilog sa svim kandidatima i zamolila je da se ispriča anegdota iz života. Kad sam došao u SAD, a došao sam nakon što smo postali prvaci Europe, evo, ovom prilikom pozdravljam Roka Ukića, skupa smo postali prvaci Europe, ja sam poslije toga otišao u Ameriku, dobio stipendiju, koja je bila jako puno novaca. Imali smo tamo predavanja da se striktno moramo držati pravila, načina kako se ophodi, do eventualnih prekršaja. U Americi imate nešto što se zove 'jail-walking'. Vi dolazite iz Splita, ja sam tad živio u Splitu, u Splitu 2002. nije bilo ovoga na semaforu, a ja sam htio poštovati pravila.
Ali, niste li primijetili onu tipku?
To je bila šala na moj račun. Tada nije bilo te tipke, a ja sam se tada pridržavao pravila, tako ću se pridržavati i dalje.
A tipku niste primijetili.
Ja bih volio da ste vi 2002. iz Splita otišli sa mnom tamo, pa da smo onda zajedno primijetili tu tipku
Da, ali ja nisam ministrica gospodarstva.
- Kad sam došao prvi put u Ameriku, dobili smo jasne upute da se ne smiju kršiti nikakva pravila jer se može izgubiti stipendija. Kako je moja stipendija bila 35 tisuća dolara godišnje, pazio sam na svaki detalj, pa tako i na prelazak ceste. Jednom sam nekakvih 15-20 minuta stajao na semaforu, nigdje nije bilo žive duše dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo na semaforu ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svijetlo. Međutim, 2002. godine nije bilo takvih semafora kod nas, a ja sam se striktno držao pravila - otkrio je tijekom izborne kampanje Davor Filipović.
Dobro, ali moramo samo za kraj, tom dijelu, dotaknuti se semafora. Zbog čega ste... Zaista ste čekali 15 ili 20 minuta?
Semafor, evo, drago mi je da ste i u prilogu sad istaknuli, taj semafor... Znate što, evo, prošle godine u kampanji jedna vaša kolegica novinarka je napravila prilog sa svim kandidatima i zamolila je da se ispriča anegdota iz života. Kad sam došao u SAD, a došao sam nakon što smo postali prvaci Europe, evo, ovom prilikom pozdravljam Roka Ukića, skupa smo postali prvaci Europe, ja sam poslije toga otišao u Ameriku, dobio stipendiju, koja je bila jako puno novaca. Imali smo tamo predavanja da se striktno moramo držati pravila, načina kako se ophodi, do eventualnih prekršaja. U Americi imate nešto što se zove 'jail-walking'. Vi dolazite iz Splita, ja sam tad živio u Splitu, u Splitu 2002. nije bilo ovoga na semaforu, a ja sam htio poštovati pravila.
Ali, niste li primijetili onu tipku?
To je bila šala na moj račun. Tada nije bilo te tipke, a ja sam se tada pridržavao pravila, tako ću se pridržavati i dalje.
A tipku niste primijetili.
Ja bih volio da ste vi 2002. iz Splita otišli sa mnom tamo, pa da smo onda zajedno primijetili tu tipku
Da, ali ja nisam ministrica gospodarstva.
2014-04-12
ja poznam jednoga sto dosao na studije u zagreb i gledao gdje je loziste za drva na plinskom bojleru u kupatilu , ministarstvo prometa strepi
2014-04-12
darth_vader likes this post
2014-04-12
debotoijusto wrote:ja poznam jednoga sto dosao na studije u zagreb i gledao gdje je loziste za drva na plinskom bojleru u kupatilu , ministarstvo prometa strepi
Ti tako pametan nisi primijetio jos jednu katastrofalnu gresku.
Nije jail-walking nego je jaywalking.
Guest- Guest
debo debo, to sto je rekao ide mu u prilog, da je kakav kompleksas nitko to ne bi saznaodebotoijusto wrote:ja poznam jednoga sto dosao na studije u zagreb i gledao gdje je loziste za drva na plinskom bojleru u kupatilu , ministarstvo prometa strepi
ne bi me cudilo i da je namjerno malo pretjerao i nasalio se na svoj racun
uzgred od studosa ekonomije cuo sam da je kao prof ok. voli se zafrkavati i nista loseg o liku nemaju za reci
kakav ce biti ministar to cemo vidjeti, nije lopina i plagijator kao masa slicnih prije njega
duhovit a adezejac, to je kuriozitet:)
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:debo debo, to sto je rekao ide mu u prilog, da je kakav kompleksas nitko to ne bi saznaodebotoijusto wrote:ja poznam jednoga sto dosao na studije u zagreb i gledao gdje je loziste za drva na plinskom bojleru u kupatilu , ministarstvo prometa strepi
uzgred od studosa ekonomije cuo sam da je kao prof ok. voli se zafrkavati i nista loseg o liku nemaju za reci
kakav ce biti ministar to cemo vidjeti, nije lopina i plagijator kao masa slicnih prije njega
odmah da si rekao da se zajebavas jesi me cuja
lik je nesposoban i najebat budemo na zimu , to 1/1
2014-04-12
Di Plenki samo nalazi ove mlade uguze...
moguce je nesposoban, ali to jos ne znamodebotoijusto wrote:dijagram wrote:debo debo, to sto je rekao ide mu u prilog, da je kakav kompleksas nitko to ne bi saznaodebotoijusto wrote:ja poznam jednoga sto dosao na studije u zagreb i gledao gdje je loziste za drva na plinskom bojleru u kupatilu , ministarstvo prometa strepi
odmah da si rekao da se zajebavas jesi me cuja
lik je nesposoban i najebat budemo na zimu , to 1/1
svakako nije lopina, plagijator, profiter, barem jos nije, stigne krasti ako je lopov, evo ima priliku:)
ovo sa semaforom rekao bih slicno kao i on, zato ga razumijem na pravi nacin
svi koji mu se zato kao smiju samo su kompleksasi
covjek je ok, a adeze ce ga samo pokvariti ako nema iznimno jak karakter
dijagram-
2015-08-09
debotoijusto wrote:ja poznam jednoga sto dosao na studije u zagreb i gledao gdje je loziste za drva na plinskom bojleru u kupatilu , ministarstvo prometa strepi
darth_vader-
2014-04-17
od dvijesto tisuća članova Partije, plus stotine tisuća sposobnih ljudi koji nisu članovi niti jedne stranke, HDZ za ministre , kandidate za gradonačelnike stavlja ovakve low IQ debile poput Bažonića ovoga debila, Vicu, ekipu koja kupuje diplome po bosni/osijeku i nemaju dvije čiste u glavi
a da ne govorim oni svi smjenjeni poput one korumpirane krmače Žalac i drugih
dijagram wrote:debo debo, to sto je rekao ide mu u prilog, da je kakav kompleksas nitko to ne bi saznaodebotoijusto wrote:ja poznam jednoga sto dosao na studije u zagreb i gledao gdje je loziste za drva na plinskom bojleru u kupatilu , ministarstvo prometa strepi
Daj nemoj zajeb... ti... Spominje da je igrao košarku na juniorskom EP ka da je bija u najmanju ruku al pari s Ukićem, a brat imao prosjek 1/12 ubačaja... Respektabilna statistika. Nadam se da mu je ova druga statistika nešto bolje išla... ajme majko na što smo svi spali..
darth_vader-
2014-04-17
ti jos nisi skuzio da sto debilnije i lopovskije face prolaze..tu jos mozes ubrojiti i pederkaste...AssadNaPodmornici wrote:od dvijesto tisuća članova Partije, plus stotine tisuća sposobnih ljudi koji nisu članovi niti jedne stranke, HDZ za ministre , kandidate za gradonačelnike stavlja ovakve low IQ debile poput Bažonića ovoga debila, Vicu, ekipu koja kupuje diplome po bosni/osijeku i nemaju dvije čiste u glavi
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Samo hocu reci da jos dokazano nije pokrao, nije plagirao diplome, a zna se i zafrkavati na svoj racun.darth_vader wrote:dijagram wrote:debo debo, to sto je rekao ide mu u prilog, da je kakav kompleksas nitko to ne bi saznaodebotoijusto wrote:ja poznam jednoga sto dosao na studije u zagreb i gledao gdje je loziste za drva na plinskom bojleru u kupatilu , ministarstvo prometa strepi
Daj nemoj zajeb... ti... Spominje da je igrao košarku na juniorskom EP ka da je bija u najmanju ruku al pari s Ukićem, a brat imao prosjek 1/12 ubačaja... Respektabilna statistika. Nadam se da mu je ova druga statistika nešto bolje išla... ajme majko na što smo svi spali..
To ga medju adezejcima cini gotovo crnom ovcom
Dobro, brzo ce ga pofarbati sad kad je u stroju:)
Slicno kao za onog Djogasa, nemam pojma tko je i kakav, ali imputirati mu krimen da zajednicki prostor naziva svojim, to je bezveze.
Ili ima putra , a ne znaju mu naci ili zacudo i nema:)
dijagram-
2015-08-09
vuksadinare wrote:ti jos nisi skuzio da sto debilnije i lopovskije face prolaze..tu jos mozes ubrojiti i pederkaste...AssadNaPodmornici wrote:od dvijesto tisuća članova Partije, plus stotine tisuća sposobnih ljudi koji nisu članovi niti jedne stranke, HDZ za ministre , kandidate za gradonačelnike stavlja ovakve low IQ debile poput Bažonića ovoga debila, Vicu, ekipu koja kupuje diplome po bosni/osijeku i nemaju dvije čiste u glavi
Što veli debil to je lakše njime upravljati a i šta su oni gluplji to Plenki prividno izgleda pametnije
catabbath-
2015-08-22
AssadNaPodmornici wrote:od dvijesto tisuća članova Partije, plus stotine tisuća sposobnih ljudi koji nisu članovi niti jedne stranke, HDZ za ministre , kandidate za gradonačelnike stavlja ovakve low IQ debile poput Bažonića ovoga debila, Vicu, ekipu koja kupuje diplome po bosni/osijeku i nemaju dvije čiste u glavi
Rekoh, ovo su gromobrani, inteligentiji se drže pozadine.
Ovi brzo izgore.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Similar topics
» Kremlj: Naftni embargo bi teško pogodio EU, za razliku od SAD-a
» Francuski stručnjaci tvrde: Europska carina na ruski plin manje štetno rješenje od embarga
» Austrija: Nema nikakvog smisla kupovati 3 puta skuplji američki plin kad je ruski plin sasvim dobar
» Ruski S 200 pogodio Cipar
» Ruski plin za Kinu
» Francuski stručnjaci tvrde: Europska carina na ruski plin manje štetno rješenje od embarga
» Austrija: Nema nikakvog smisla kupovati 3 puta skuplji američki plin kad je ruski plin sasvim dobar
» Ruski S 200 pogodio Cipar
» Ruski plin za Kinu
Page 1 of 1