Srpsko kupovanje oružja
Page 6 of 14
Page 6 of 14 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14
Re: Srpsko kupovanje oružja
RayMabus wrote:Jebeni Zlovenci nemaju dva metra obale pa su od Rusa na račun onog duga kupili brod samo da mogu ić u neke NATO ili EU misije po Mediteranu a onda meni vlaj iz Bosne kaže da je mornarica uteg a istovremeno se žali na slab utjecaj Hrvatske u svijetu.
Pa šta ćeš ti ima tu tjecaj jer kad je sastanak o mornarici onda nas nema jer je tvoje usrano selo u BiH prioritet.
Ma puši kurac.
Ono je brod obalne straže. Rekoh, ostaviti obalnu stražu. Samo se ne igrati fregata, korveta i admiraliteta.
Za desente dovoljna je flota Jadrolinije.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
MDMiridije wrote:Hrm treba vece brodove. Jedan brod s pzo raketama modernim radarima je pokretni rani sustav upozorenja. Uz mogucnost lansiranja dronova s istoga i raketa velikig dometa. To se ne smije zapostaviti.
Možemo sve to po otocima, i de facto pokriti i kontrolirat čitav Jadran.
2018-04-10
Hoću i dva broda s pistom za helikoptere.Hektorović wrote:RayMabus wrote:Jebeni Zlovenci nemaju dva metra obale pa su od Rusa na račun onog duga kupili brod samo da mogu ić u neke NATO ili EU misije po Mediteranu a onda meni vlaj iz Bosne kaže da je mornarica uteg a istovremeno se žali na slab utjecaj Hrvatske u svijetu.
Pa šta ćeš ti ima tu tjecaj jer kad je sastanak o mornarici onda nas nema jer je tvoje usrano selo u BiH prioritet.
Ma puši kurac.
Ono je brod obalne straže. Rekoh, ostaviti obalnu stražu. Samo se ne igrati fregata, korveta i admiraliteta.
Za desente dovoljna je flota Jadrolinije.
Jebe mi se šta ti oćeš u BiH.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Čin s reka da je mornarica uteg sve mi je jasno.
Aj se ti igraj i dalje s Komšićem i kukaj kako Hrvatska ima slab utjecaj u svijetu.
Aj se ti igraj i dalje s Komšićem i kukaj kako Hrvatska ima slab utjecaj u svijetu.
2014-04-11
Želim dva broda s helikopterskom pistom i s velikim doplovom ( veći rezervoar za naftu, vodu te skladište hrane ) za duže misije po Mediteranu.
To je patrolni brod s helikopterskom pistom i čim ima helikoptersku pistu odma vrijedi jer ovi drugi koji lete s helikopterima tu uvijek vole da ima još jedna pista na moru na toj obrambenoj liniji.
Ujedno mi je to osnova za protupodmorničke helikoptere ako ih odlučim imati.
S takva dva broda ja sam poželjan partner na sastancima NATO ili EU kad je Mediteran u pitanju.
To je patrolni brod s helikopterskom pistom i čim ima helikoptersku pistu odma vrijedi jer ovi drugi koji lete s helikopterima tu uvijek vole da ima još jedna pista na moru na toj obrambenoj liniji.
S takva dva broda ja sam poželjan partner na sastancima NATO ili EU kad je Mediteran u pitanju.
2014-04-11
RayMabus wrote:Hoću i dva broda s pistom za helikoptere.
Jebe mi se šta ti oćeš u BiH.
Pa onda si kao Rusi koji su zadnjih desetak godina uložili desetine milijardi dolara na izgradnju nuklearnih podmornica i raznih egzotičnih oružja dok im kopnena vojska uglavnom koristi Gradove, MT-LB iz 60tih i uglavnom nema niti osnovnu opremu za noćno ratovanje ili neku osnovnu logistiku.
2018-04-10
Dakle ne šaješ helikopter nego patrolni brod s pistom.
Jer on kad leti pa mu se nešto desi i mora sletit i ako si ti ispod a nemaš pistu onda si ti njemu kurac a kad imaš pistu odma te drukčije gleda jer te vidi kao logistiku za sebe u slučaju kvara il nestanka ( curenja ) goriva na helikopterima koji lete u toj borbenoj formaciji.
A to znači da ti vrijediš a kad vrijediš onda te se sluša,
Na sastancima.
Jer on kad leti pa mu se nešto desi i mora sletit i ako si ti ispod a nemaš pistu onda si ti njemu kurac a kad imaš pistu odma te drukčije gleda jer te vidi kao logistiku za sebe u slučaju kvara il nestanka ( curenja ) goriva na helikopterima koji lete u toj borbenoj formaciji.
Na sastancima.
2014-04-11
PROČITAJ OVO DANAS TISUĆU PUTA, MOŽDA TI DOĐE U GLAVU.Hektorović wrote:RayMabus wrote:Želim dva broda s helikopterskom pistom i s velikim doplovom ( veći rezervoar za naftu, vodu te skladište hrane ) za duže misije po Mediteranu.
RayMabus wrote:Dakle ne šaješ helikopter nego patrolni brod s pistom.
Na sastancima.
2014-04-11
Itekako te se sluša na sastancima kad imaš visoko obučenu kopnenu vojsku sa jako uigranim zrakoplovstvom.
Za ASW u Mediteranu nemamo resurse, za ASW u Jadranu imamo otoke i mrežu heliodroma koju ionako treba nadograditi zbog medicinskih evakuacija.
Za ASW u Mediteranu nemamo resurse, za ASW u Jadranu imamo otoke i mrežu heliodroma koju ionako treba nadograditi zbog medicinskih evakuacija.
2018-04-10
Jebe se Francuze za Bosnu.Hektorović wrote:Itekako te se sluša na sastancima kad imaš visoko obučenu kopnenu vojsku za jako uigranim zrakoplovstvom.
Na Korzici ti je centar Legije stranaca. Susid mi je tamo godinama bija, sad radi u Marseilu kao zaštitar. Moje godište ( oko 40 godina ).
Želim dva patrolna broda s helikopterskom palubom da mogu poslat to u središnji Mediteran. Bez helikoptera na njima. To su piste na moru u slučaju potrebe.
JASNO ?
2014-04-11
RayMabus wrote:Jebe se Francuze za Bosnu.Hektorović wrote:Itekako te se sluša na sastancima kad imaš visoko obučenu kopnenu vojsku za jako uigranim zrakoplovstvom.
Na Korzici ti je centar Legije stranaca. Susid mi je tamo godinama bija, sad radi u Marseilu kao zaštitar. Moje godište ( oko 40 godina ).
Želim dva patrolna broda s helikopterskom palubom da mogu poslat to u središnji Mediteran. Bez helikoptera na njima. To su piste na moru u slučaju potrebe.
JASNO ?
Nešto ovako, i to je to. Dakle OPV, ne korvete, ne fregate.
2018-04-10
Pa bitno mi je da ima palubu i da može dosta bit na moru ( veći rezervoar goriva i vode te skladište hrane ).
To šta će na njega netko stavit mitraljeze, PZO, neke lansere protubrodskih raketa i/ili torpeda....to se sve može ućas namontirat oko te helikopterske palube.
Ostaviš u podu na toj palubi neke vijke i ako ti treba namontiraš lanser raketa na tu palubu.
To šta će na njega netko stavit mitraljeze, PZO, neke lansere protubrodskih raketa i/ili torpeda....to se sve može ućas namontirat oko te helikopterske palube.
Ostaviš u podu na toj palubi neke vijke i ako ti treba namontiraš lanser raketa na tu palubu.
2014-04-11
Ponta je da ima palubu. To je najbitnije. Onda isploviš iz Dubrovnika u srednji Mediteran i odma Grčka, Italija, Francuska, Amerika ( mornarička baza u Napulju ), Španjolska i drugi mogu računat na tu pistu jer ona je SLOBODNA.
Dakle veći doplov ( veći rezervoar goriva i vode te skladište hrane ) i slobodna pista.
Jedna dovoljno.
I onda kad oni lete ako im se šta desi a znaju da si ti tu fino ti jave i slete i spase taj helikopter i posadu.
I onda ti kažu Hvala a ti kažeš Nema na ćemu.
I ONDA POPRIČATE O KOMŠIĆU.
Dakle veći doplov ( veći rezervoar goriva i vode te skladište hrane ) i slobodna pista.
Jedna dovoljno.
I onda kad oni lete ako im se šta desi a znaju da si ti tu fino ti jave i slete i spase taj helikopter i posadu.
I onda ti kažu Hvala a ti kažeš Nema na ćemu.
I ONDA POPRIČATE O KOMŠIĆU.
2014-04-11
Pa to je ono što zovem obalnom stražom, dva-tri velika ophodna broda i nekoliko manjih.
Pravi sigurnostni izazov nije preko mora, koje se danas lako blokira AShM, posebno kad imaš dobro raspoređen otočni arhipelag, nego u zaleđu obale.
Pravi sigurnostni izazov nije preko mora, koje se danas lako blokira AShM, posebno kad imaš dobro raspoređen otočni arhipelag, nego u zaleđu obale.
2018-04-10
Mora imat paubu i veći doplov. Jel shvaćaš više taj dio ?
Ne ide ti u glavu a ?
Ne ide ti u glavu a ?
2014-04-11
Ne ide pa ne ide.
Onda sutra kuka kako Komšić ima veći utjecaj od mene među članicama EU.
Vidi se da si vlaj.
Moje selo, ja, ja , ja , dvi planine i dolina između.
Onda sutra kuka kako Komšić ima veći utjecaj od mene među članicama EU.
Vidi se da si vlaj.
Moje selo, ja, ja , ja , dvi planine i dolina između.
2014-04-11
RayMabus wrote:Mora imat paubu i veći doplov. Jel shvaćaš više taj dio ?
Ne ide ti u glavu a ?
Pa to ti je ovo što sam stavio
https://en.wikipedia.org/wiki/Comandanti-class_patrol_vessel
2018-04-10
Ne mora imat tu halu za helikoptere. Može i bez toga. Bitno da ima slobodnu pistu i veći doplov.Hektorović wrote:RayMabus wrote:Mora imat paubu i veći doplov. Jel shvaćaš više taj dio ?
Ne ide ti u glavu a ?
Pa to ti je ovo što sam stavio
https://en.wikipedia.org/wiki/Comandanti-class_patrol_vessel
Skroz jednostavno. Ništa skupo.
Kada, pista za helikopter na njoj i šalješ patrolni brod s SLOBODNOM pistom.
Ključna riječ je SLOBODNA pista za helikoptere u slučaju nužde da ima u toj zoni.
2014-04-11
09 Apr 2022
U Sredozemnom moru danima se odigrava veoma osjetljivo američko-rusko manevrisanje – prenose svjetski mediji tekst iz italijanskog lista Il Giornale.
S jedne strane, ruska ratna flota pokušava da izvrši pritisak na brodove NATO-a da bi ih potjerala prema Jonskom moru, a sa druge strane SAD nastavljaju da šalju bombardere B-52 nad Evropom da stanje prate odozgo, prenosi Beta.
Najnoviji satelitski snimak pokazuje šta se dešava u italijanskim vodama Jonskog mora, blizu obale Kalabrije: “Izazov između američkog nosača aviona ‘Truman’ i ruskog razarača ‘Kulakov'… izgleda kao partija šaha: jedan čeka potez drugog”, piše list.
Ruska ‘ubica nosača aviona’
Nosač “Truman” predvodi NATO na Mediteranu, a drugi italijanski list, La Repubblica, prenosi da taj brod nosi lovce-bombardere “F-18 Hornet” koji u Crnom i Baltičkom moru “vježbaju” za eventualno pružanje pomoći zemljama koje su bliže ratu u Ukrajini.
Ruski razarač “Kulakov”, iz sovjetske ere, potpuno je modernizovan 2010. godine: poznavaoci kažu da je opremljen i krstarećim raketama “Kalibr”, istim oružjem kojim su Rusi gađali područja Ukrajine.
Taj brod je u pokretu zajedno s velikom ruskom krstaricom “Varjag” koja može da istovremeno gađa više ciljeva i zato je nazivaju “ubica nosača aviona”.
“Varjag” je po veličini treća krstarica klase “Slava”, s navođenim raketama, izgrađena za sovjetsku mornaricu, a sada služi ruskoj Ratnoj mornarici.
Velika koncentracija ruskih brodova na Sredozemlju
Taj brod je od februara u italijanskim vodama, kao dio koncentracije snaga ruske Ratne mornarice koja nikada ranije nije viđena: krstarice, lovački avioni, fregate i podmornice, od kojih je jedna vjerovatno na nuklearni pogon. Svi brodovi su opremljeni i ruskim krstarećim raketama “Kalibr”.
Tolika koncentracija ruskih brodova na Sredozemlju posljedica je namjere Moskve da kontroliše kretanje NATO-a, a drugi da interveniše kako bi sprečio ulazak protivničkih brodova u Crno more, prenosi Beta.
Američki nosač “Truman”, osmi iz klase “Nimic” u Ratnoj mornarici SAD-a, čeka kao obezbjeđenje za bombardere “B-52” koji lete iznad oblasti u kojima se nalaze ruske posade.
Dug boravak na moru stvara probleme
U sadašnjoj situaciji ruski “Varjag” i “Kulakov” prate “Trumana” u Jonskom moru. Ali, za Moskvu to manevrisanje nije jednostavno jer dug boravak na moru stvara probleme njenoj floti koja nije uspjela da stigne do Krima radi snabdijevanja, jer Turska sprečava prolazak vojnih brodova kroz moreuz Bosfor.
Izgleda da i Pentagon preispituje svoje prioritete: “Truman” je bio iznenađen ukrajinskom krizom jer je pred njen početak bio na zadatku u vodama Persijskog zaljeva, te je dobio naređenje da stane, a kasnije da otplovi u Sredozemlje gdje mu se pridružilo nekoliko krstarica.
U Sredozemnom moru danima se odigrava veoma osjetljivo američko-rusko manevrisanje – prenose svjetski mediji tekst iz italijanskog lista Il Giornale.
S jedne strane, ruska ratna flota pokušava da izvrši pritisak na brodove NATO-a da bi ih potjerala prema Jonskom moru, a sa druge strane SAD nastavljaju da šalju bombardere B-52 nad Evropom da stanje prate odozgo, prenosi Beta.
Najnoviji satelitski snimak pokazuje šta se dešava u italijanskim vodama Jonskog mora, blizu obale Kalabrije: “Izazov između američkog nosača aviona ‘Truman’ i ruskog razarača ‘Kulakov'… izgleda kao partija šaha: jedan čeka potez drugog”, piše list.
Ruska ‘ubica nosača aviona’
Nosač “Truman” predvodi NATO na Mediteranu, a drugi italijanski list, La Repubblica, prenosi da taj brod nosi lovce-bombardere “F-18 Hornet” koji u Crnom i Baltičkom moru “vježbaju” za eventualno pružanje pomoći zemljama koje su bliže ratu u Ukrajini.
Ruski razarač “Kulakov”, iz sovjetske ere, potpuno je modernizovan 2010. godine: poznavaoci kažu da je opremljen i krstarećim raketama “Kalibr”, istim oružjem kojim su Rusi gađali područja Ukrajine.
Taj brod je u pokretu zajedno s velikom ruskom krstaricom “Varjag” koja može da istovremeno gađa više ciljeva i zato je nazivaju “ubica nosača aviona”.
“Varjag” je po veličini treća krstarica klase “Slava”, s navođenim raketama, izgrađena za sovjetsku mornaricu, a sada služi ruskoj Ratnoj mornarici.
Velika koncentracija ruskih brodova na Sredozemlju
Taj brod je od februara u italijanskim vodama, kao dio koncentracije snaga ruske Ratne mornarice koja nikada ranije nije viđena: krstarice, lovački avioni, fregate i podmornice, od kojih je jedna vjerovatno na nuklearni pogon. Svi brodovi su opremljeni i ruskim krstarećim raketama “Kalibr”.
Tolika koncentracija ruskih brodova na Sredozemlju posljedica je namjere Moskve da kontroliše kretanje NATO-a, a drugi da interveniše kako bi sprečio ulazak protivničkih brodova u Crno more, prenosi Beta.
Američki nosač “Truman”, osmi iz klase “Nimic” u Ratnoj mornarici SAD-a, čeka kao obezbjeđenje za bombardere “B-52” koji lete iznad oblasti u kojima se nalaze ruske posade.
Dug boravak na moru stvara probleme
U sadašnjoj situaciji ruski “Varjag” i “Kulakov” prate “Trumana” u Jonskom moru. Ali, za Moskvu to manevrisanje nije jednostavno jer dug boravak na moru stvara probleme njenoj floti koja nije uspjela da stigne do Krima radi snabdijevanja, jer Turska sprečava prolazak vojnih brodova kroz moreuz Bosfor.
Izgleda da i Pentagon preispituje svoje prioritete: “Truman” je bio iznenađen ukrajinskom krizom jer je pred njen početak bio na zadatku u vodama Persijskog zaljeva, te je dobio naređenje da stane, a kasnije da otplovi u Sredozemlje gdje mu se pridružilo nekoliko krstarica.
2014-04-11
Hrvatskoj ne triba taj hangar za helikoptere zada jer neće ona slat helikoptere vani na olujno more.
Treba joj slobodna pista kako bi se podigla cijena tog patrolnog broda u savezničkim očima jer te on stavi negdi da patroliraš i ako tu imaš slobodnu pistu ti VRIJEDIŠ.
Ako mu se šta desi on zna da si ti tu i imaš SLOBODNU PISTU.
TO JE TRIK.
Treba joj slobodna pista kako bi se podigla cijena tog patrolnog broda u savezničkim očima jer te on stavi negdi da patroliraš i ako tu imaš slobodnu pistu ti VRIJEDIŠ.
Ako mu se šta desi on zna da si ti tu i imaš SLOBODNU PISTU.
TO JE TRIK.
2014-04-11
Evo ti konkretna situacija : Dole ispod Otranta, trokut Sicilija, Libija, Grčka.
Leti nečiji helikopter i javi neki kvar ( curenje goriva npr ili jednostavno tehnički problem ).
Ti si na 20 km od njega a idući brod s pistom je 80 km udaljen.
Taj helikopter ne može još 80 km al može 20 km.
Pa ako ti nemaš pistu taj helikopter je gotov al ako imaš , E.....DOĐI OVAMO.
Leti nečiji helikopter i javi neki kvar ( curenje goriva npr ili jednostavno tehnički problem ).
Ti si na 20 km od njega a idući brod s pistom je 80 km udaljen.
Taj helikopter ne može još 80 km al može 20 km.
Pa ako ti nemaš pistu taj helikopter je gotov al ako imaš , E.....DOĐI OVAMO.
2014-04-11
Page 6 of 14 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14
Similar topics
» Srpsko Skolstvo
» Srpsko pivo osvojilo EU
» Srpsko porodično stablo
» Srpsko hvala Đokoviću
» Srpsko nebo iznad Kosova
» Srpsko pivo osvojilo EU
» Srpsko porodično stablo
» Srpsko hvala Đokoviću