Ruska invazija na Ukrajinu
Page 28 of 50
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Prije 10 minuta
Čelnik ukrajinske regije Donjeck upozorio građane: Napustite ovo područje, prijeti vojna eskalacija
Čelnik ukrajinske istočne regije Donjeck apelirao je na ljude da napuste to područje zbog prijetnje vojne eskalacije.
Pavlo Kirilenko ranije danas rekao je da se granatiranje nastavilo tijekom dana i noći, a situaciju u regiji opisao je kao turbulentnu.
Ukrajinska vojska priopćila je kako vjeruje da je Rusija povukla snage iz Kijeva i Černihiva kako bi ih premjestila u Donbas za novi napad s ciljem okupacije cijele regije Donjeck i Luhansk.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pametnije premjestit civile zapadnije tko se može premjestit. Em se puca a sad će radit artiljerija sve više i više tamo em postoje logistički problem dostave goriva, hrane i lijekova tamo i to su u osnovi potrošači.
Goni to zapadnije na sigurno i di ih je lakše opskrbiti. Tamo samo smetaju i troše resurse.
Goni to zapadnije na sigurno i di ih je lakše opskrbiti. Tamo samo smetaju i troše resurse.
2014-04-11
tu kad govorimo o hrvatskoj, ste vi, ti taj pederčić jebeni i vama slični poremećeni, i treba vas prokazivat odnosno ukazivat službama da imao gamad među nama koju treba držat na oku, a po potrebi i procesuirati odnosno lišavati slobode i držati pod ključem... ukoliko bi izravno sudjelovali u saboterstvu, diverziranju, treba vas u tom spriječiti koristeći za to adekvatna sredstva... ako ti nije jasno što se pod tim podrazumijeva, ja ću ti reći, vatreno oružje... to je sredstvo s kojim se treba djelovati prema banditima... a ti se nađi zajedno s tim bikom...violator wrote:michaellcmacha wrote:ajde odjebi u troskoku... no bih trebao imati suosjećanje za ruske četnike... to ostavljam vama koji ih simpatizirate...violator wrote:michaellcmacha wrote:zašto to stavljaš, sad će nam se pederčić i riječka pička uznemiriti... nije ti to u redu...AssadNaPodmornici wrote:aj longi zadatak za tebe.. bila jedna bitka negdje na istoku, evo slike i zarobljen jedan jadni rus
stavi slike u većem formatu , i nađi detalje među komentarima ili okolo
Prihvatila sam cinjenicu da ste bolesnici i da vasi upisi nemaju bas nikakve veze sa suosjecanjem vec ventiliranjem te vase strane krvoloka i koljaca.
Necu. I svaki put kad mi se pruzi prilika, istaknut cu tvoju poremecenost.
Sto bih trebala reci na slike mrtvih ljudi razbacanih po tlu koje su lesinari uslikavali? Ili na ono podbuhlo plavo tijelo? Urlikat od ushicenja? Bolesnice.
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
kobilo nedoebana, što ti nije jasno... ja sam bio profesionalni vojnik, ratovao sam 4 godine protiv koljačke bande koja je silovala, ubijala, mučila i pljačkala moje sunarodnjake i sve ostale nesrbe ali i srbe ako se nisu slagali sa njihovom luđačkom politikom... i da ja sam ubijao rođake od crvenkastog, od mede ili sunarodnjake od đanga i to je bio moj poziv, na koji sam se kučko nepodojena odazvao da neki manijak između ostalih ne bi i tebe silovao, a nakon silovanja te mrcvario i nakon mrcvarenja te zakopao u đubar... pička ti materina bolesnoj i nenormalnoj... jebo ti pas mater beskarakternu... aj sad nosi se u tri pičke materine i drobi sa onom jalovom pederčinom jebo vam pas mater obadvoma...violator wrote:veber wrote:ne, moramo ih žaliti, suosjećati s agresorom. ubojicama i silovateljima.violator wrote:
Sto bih trebala reci na slike mrtvih ljudi razbacanih po tlu koje su lesinari uslikavali? Ili na ono podbuhlo plavo tijelo? Urlikat od ushicenja? Bolesnice.
ukrajincima oduzeti svo oružje i pustiti ih "braći" rusima neka ih dovedu u "red" i napokon denacificiraju ukrajinu.
zanima me da te "osloboditelji" dohvate i sustavno siluju svaki dan njih 5-6 da li bi i dalje bila tako "šokirana"?
samo ti si daleko od ovih četnika i bulazniš o jednakosti, suosjećanju i svi su krivi.
treba ih sve pobit.
rusiju ekonomski uništiti i napraviti što i njemačkoj.
naplatiti svu štetu i osnovati moskovski sud po nimberškom i sve ih osuditi.
a, ti i dalje licemjerno izjednačavaj žrtvu i agresora.
Hajde ne serite svi odreda. Sto radite, zapravo, citavo vrijeme!? Sto!? U maniri bubuljicavih gejmera pratite zbivanja i razmjenjujete taktike, tehnike i bodove neke war igrice, gubeci se usput u vremenu i prostoru pa vecinom i ne znate govorite li o Ukrajincima ili Hrvatima, Rusima ili Srbima. STO ste konkretno ucinili za Ukrajince? Sto!? Od tog silnog suosjecanja niste stigli ni prikupit' kakvu pomoc za njih, a kladim se i da onaj Sovakov sator jos nije isporucen!
Pratite i nabrijavate se jer ste skupina luzera kojoj je ovo vrhunac zivotnog uzbudjenja!
Hajd' sad vrati se onaniranju na raspadajuce lesine.
2015-08-08
Riplex likes this post
mater ti jebem bezobraznu, trebala si ti umjesto moje tete završiti u đubru u koju su ju ukopali nakon mrcvarenja oni za koje ti imaš neograničen sentiment... marš u pičku materinu bezobraznu...
2015-08-08
ja sam svoje odratovao. davno prije.violator wrote:
Hajde ne serite svi odreda. Sto radite, zapravo, citavo vrijeme!? Sto!? U maniri bubuljicavih gejmera pratite zbivanja i razmjenjujete taktike, tehnike i bodove neke war igrice, gubeci se usput u vremenu i prostoru pa vecinom i ne znate govorite li o Ukrajincima ili Hrvatima, Rusima ili Srbima. STO ste konkretno ucinili za Ukrajince? Sto!? Od tog silnog suosjecanja niste stigli ni prikupit' kakvu pomoc za njih, a kladim se i da onaj Sovakov sator jos nije isporucen!
Pratite i nabrijavate se jer ste skupina luzera kojoj je ovo vrhunac zivotnog uzbudjenja!
za razliku od tebe znam kako smrdi ljudski leš.
pogotovo svježi dan-dva. još ako se "sunčao" dobije specifični smrad koji ne zaboravljaš.
toliko o našim PS 4 warfame call of duty.
kao i ovdje kolege koji su većinom ranjeni od strane "hrabre i moćne" srbočetničke žgadije.
na krivoj si adresi ostavila prigovor jer smo svi mi manje ili više prošli to što sada ti gledaš i moraliziraš.
a, što sam ja napravio za ukrajinu i ukrajince je moja privatna stvar.
anonimna donacija prestaje to biti kada objaviš u novinama s imenom i prezimenom.
sada nastavi žaliti okupatorskoagresorsko-henocidnu žgadiju.
nadam se da im ukrajinci neće djeliti sokiće i sendviče.
veber-
2014-12-30
Sram te bilo.michaellcmacha wrote:kobilo nedoebana, što ti nije jasno... ja sam bio profesionalni vojnik, ratovao sam 4 godine protiv koljačke bande koja je silovala, ubijala, mučila i pljačkala moje sunarodnjake i sve ostale nesrbe ali i srbe ako se nisu slagali sa njihovom luđačkom politikom... i da ja sam ubijao rođake od crvenkastog, od mede ili sunarodnjake od đanga i to je bio moj poziv, na koji sam se kučko nepodojena odazvao da neki manijak između ostalih ne bi i tebe silovao, a nakon silovanja te mrcvario i nakon mrcvarenja te zakopao u đubar... pička ti materina bolesnoj i nenormalnoj... jebo ti pas mater beskarakternu... aj sad nosi se u tri pičke materine i drobi sa onom jalovom pederčinom jebo vam pas mater obadvoma...violator wrote:veber wrote:ne, moramo ih žaliti, suosjećati s agresorom. ubojicama i silovateljima.violator wrote:
ukrajincima oduzeti svo oružje i pustiti ih "braći" rusima neka ih dovedu u "red" i napokon denacificiraju ukrajinu.
zanima me da te "osloboditelji" dohvate i sustavno siluju svaki dan njih 5-6 da li bi i dalje bila tako "šokirana"?
samo ti si daleko od ovih četnika i bulazniš o jednakosti, suosjećanju i svi su krivi.
treba ih sve pobit.
Ra likes this post
da je bilo tko bio sudionik ovog što gledaju na tv i moraliziraju.michaellcmacha wrote:mater ti jebem bezobraznu, trebala si ti umjesto moje tete završiti u đubru u koju su ju ukopali nakon mrcvarenja oni za koje ti imaš neograničen sentiment... marš u pičku materinu bezobraznu...
da su izgubili nekog bližeg ili daljeg, ne bi moralizirali.
u istom svjetlu u kojem se sada javljaju navijali bi da ih se sve pobije.
ali, eto desilo se to davno.
njih se ne tiče.
malo su i mixani, malo su tetkice i onda mogu samo "moralizirati"
veber-
2014-12-30
michaellcmacha likes this post
vas nemre biti sram.dzango wrote:Sram te bilo.michaellcmacha wrote:kobilo nedoebana, što ti nije jasno... ja sam bio profesionalni vojnik, ratovao sam 4 godine protiv koljačke bande koja je silovala, ubijala, mučila i pljačkala moje sunarodnjake i sve ostale nesrbe ali i srbe ako se nisu slagali sa njihovom luđačkom politikom... i da ja sam ubijao rođake od crvenkastog, od mede ili sunarodnjake od đanga i to je bio moj poziv, na koji sam se kučko nepodojena odazvao da neki manijak između ostalih ne bi i tebe silovao, a nakon silovanja te mrcvario i nakon mrcvarenja te zakopao u đubar... pička ti materina bolesnoj i nenormalnoj... jebo ti pas mater beskarakternu... aj sad nosi se u tri pičke materine i drobi sa onom jalovom pederčinom jebo vam pas mater obadvoma...violator wrote:veber wrote:ne, moramo ih žaliti, suosjećati s agresorom. ubojicama i silovateljima.violator wrote:
treba ih sve pobit.
nastavili ste di je hitler stao.
sada i ovaj koristi istu nacističku retoriku i metode.
ali doći će to u ravnotežu.
veber-
2014-12-30
Hektorović wrote:Meanwhile, pro-Russian Westerners have similarly discredited themselves. It wasn’t so long ago that “former CIA” Larry C Johnson was telling us that “the Ukrainian army has already been defeated. What’s left is a mop-up.”
LOL. How is the “mop-up” going?
No. Exactly wrong. The Ukrainian military has not been defeated. That is exactly why the Russian military is having to be recalled from Kiev for Donbass. To create a grouping of forces strong enough to decisively defeat the large Ukrainian military concentration there.
Johnson’s fellow fantasist Scott Ritter didn’t opt for blowing up Russian success beyond all proportion. Instead, he moved the goalposts so far as to still be able to proclaim the failed Russian drive on Kiev a 5D success.
He spins a tale where “200,000 Russian attackers” faced “600,000 Ukrainian defenders” and therefore needed a Kiev “feint” to prevent the Ukrainians from moving their allegedly ginormous forces to where Russia didn’t want them.
First of all this is pure revisionism. Nobody in the first week of the war, when the Russians were clawing ever closer to Kiev and were making a point of calling Zelensky illegitimate, thought the Kiev operation was about anything other than Kiev. All this stuff about a “feint” only ever hit the light of day when the effort stalled and failed.
Secondly, it is dishonest arithmetic. It is comparing apples and oranges. You can’t take just the forces actually committed for one side but the theoretical total for the other. The 100,000 Ukrainian territorials do not venture outside the oblasts they are raised in. Likewise there are still plenty of Ukrainian brigades, active-duty and reserve, in western and central Ukraine that have not been committed. Moreover the reserve is supposedly over 200,000 strong but that is a paper strength and it is unclear how much of that can actually be constituted and in what timeframe. Zelensky only issued the order for the reserve to mobilize on February 23 so when the Russians rolled in precisely zero of that reserve was in the field. The Russians were absolutely not outnumbered 3 to 1. In the border areas where battles were taking place they were the more numerous ones.
Ritter claims the Russians needed the “feint” against Kiev to break out from Crimea and isolate Mariupol but that was accomplished in all of 5 days (before Ukraine could even stand up its reserves). Yet the Kiev “feint” continued for weeks after that. *Why?* (You could make the claim it continued on to discourage Ukraine from reinforcing Donbass but then why is it being radically scaled-down now? The Donbass battle is still ongoing and the Ukrainian communication lines to Donbass are still open as their force there remains un-encircled. How does withdrawing from around Kiev *now*, and even telegraphing the reduced posture in advance, possibly square with the notion that sitting outside Kiev was absolutely vital to prevent “the more numerous” Ukrainians from reinforcing Donbass??)
Of course, a diversion is always useful and tying down enemy forces in the Kiev area would have been welcome, but there is no need to devote 50 percent of forces to a “feint” as the Russians devoted to Kiev. Whoever heard of a “feint” composed of as many of your forces as all your other operations combined? Nor would have tying down enemy forces around Kiev required sacrificing everything for speed and paying a high price to attain it as the Russians did initially, especially on the Kiev axes. A slower more deliberate advance or just parking forces in Belarus opposite of Kiev would have worked to tie down enemy forces as well and without all the pitfalls of mad dashing.
In reality, if the Russians absolutely wanted to preclude reinforcements to the southeast they would have used the 50 BTG tied up in the Kiev operation to run past Kharkov down to the Dnieper and made reinforcements as well as supplies a physical impossibility.
*Most importantly* the idea that being outnumbered 3 to 1 calls for taking exterior lines, aggressively dividing your forces, and sending them to advance along axes of advance 700 kilometers apart that can not support the other is the stupidest thing I have read this week. That is precisely what a smaller force must not do. If the Russians actually were outnumbered 3 to 1 (which they absolutely were not) it would have been all the more critical for them to concentrate their forces, stick to interior lines, and keep axes of advance to a minimum. It’s common sense. When you have little it is all the more important to keep it all together.
Moreover with his notions of “600,000 Ukrainians” and the notions of having to “tie them down” Ritter paints a fraudulent image of the battlefield. Except in Donbass where the Ukrainian army was concentrated in mass before the war, and where it is relying on fortifications built over eight years, this is not a symmetrical fight where Ukrainians can trade punches in the open field. Russians have more firepower and better ways of delivering it precisely. There aren’t huge Ukrainian units in the field that need to be tied down lest catastrophe strikes. On the contrary, the Ukrainians have made the correct but difficult choice that when sizeable Russian forces appear they retreat into the cities. If anything the Russians have had the opposite problem of how to lure Ukrainians out into the open.
The Ukrainians are doing well because they have been uber-realistic and have made the difficult choice to give the enemy free run of the countryside and seek shelter in cities challenging it to fight numerous protracted sieges.
The Russians have not done well given their advantages because they rolled into Ukraine under a plan that was as far from realistic as you can possibly get. They rolled across the border on February 24 like they were performing Anschluss and not starting a war.
Čini se kako je u sjeverozapadnom napadu na Kijev sudjelovalo oko 20.000 vojnika + nacionalna garda, čečeni,... sve skupa nekih 30.000. Sa istočne strane napadalo je oko 80.000. Uglavnom su se razvodnili zbog logistike, ukrajinskih gradova koji su se odupirali, čovanja bokova... Radilo se o prek0 50% sveukupne vojne sile koju su poslali na Ukrajinu, ako ne i preko 60%.
Sad su povukli ne samo sve sa sjeverozapada Kijeva, nego i sve zapadno od Konotopa.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Totalni poraz ne samo što nisu osvojili Kijev, nego što nisu čak uspjeli niti nametnuti opsadu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
to što sam ubijao tvoje sunarodnjake... jebiga sory da nisu dolazili, ne bih ja... ne bi ih nitko, al jebiga dolazili su pa sam/smo morali...dzango wrote:Sram te bilo.michaellcmacha wrote:kobilo nedoebana, što ti nije jasno... ja sam bio profesionalni vojnik, ratovao sam 4 godine protiv koljačke bande koja je silovala, ubijala, mučila i pljačkala moje sunarodnjake i sve ostale nesrbe ali i srbe ako se nisu slagali sa njihovom luđačkom politikom... i da ja sam ubijao rođake od crvenkastog, od mede ili sunarodnjake od đanga i to je bio moj poziv, na koji sam se kučko nepodojena odazvao da neki manijak između ostalih ne bi i tebe silovao, a nakon silovanja te mrcvario i nakon mrcvarenja te zakopao u đubar... pička ti materina bolesnoj i nenormalnoj... jebo ti pas mater beskarakternu... aj sad nosi se u tri pičke materine i drobi sa onom jalovom pederčinom jebo vam pas mater obadvoma...violator wrote:veber wrote:ne, moramo ih žaliti, suosjećati s agresorom. ubojicama i silovateljima.violator wrote:
treba ih sve pobit.
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
pa jebem joj ja mater bezobraznu... pa da me kic i trajno banira jebem joj sve živo i mrtvo... radi tih ljudi... kuja jedna bez lica i obraza... ja sam tako ljude nalazio koje je stoka koja je njoj mila mučki ubijala... pička joj materina... 1800 ljudi su njeni simpatikusi poubijali u mom kraju... poremećen joj je otac koji ju je poremećenu izdelao, vrlo vjerojatno našikan alkoholom...Noor wrote:
2015-08-08
Daj ne sviraj kurcu i ne palamudi. Jebo te CNN i njihove konstrukcije. Odmah Hitler, satanizoavanje radi medijske hajke, neke božanske pravde i ostala sranja sudnjeg dana. Bez mozga, vlastitog stava i grama srama posle ovakvog vređanja forumašice. To je žensko konjine nekulturne.veber wrote:vas nemre biti sram.dzango wrote:Sram te bilo.michaellcmacha wrote:kobilo nedoebana, što ti nije jasno... ja sam bio profesionalni vojnik, ratovao sam 4 godine protiv koljačke bande koja je silovala, ubijala, mučila i pljačkala moje sunarodnjake i sve ostale nesrbe ali i srbe ako se nisu slagali sa njihovom luđačkom politikom... i da ja sam ubijao rođake od crvenkastog, od mede ili sunarodnjake od đanga i to je bio moj poziv, na koji sam se kučko nepodojena odazvao da neki manijak između ostalih ne bi i tebe silovao, a nakon silovanja te mrcvario i nakon mrcvarenja te zakopao u đubar... pička ti materina bolesnoj i nenormalnoj... jebo ti pas mater beskarakternu... aj sad nosi se u tri pičke materine i drobi sa onom jalovom pederčinom jebo vam pas mater obadvoma...violator wrote:veber wrote:ne, moramo ih žaliti, suosjećati s agresorom. ubojicama i silovateljima.violator wrote:
treba ih sve pobit.
Ra likes this post
Nisam ni očekivao da ćeš da razumeš napisano.michaellcmacha wrote:to što sam ubijao tvoje sunarodnjake... jebiga sory da nisu dolazili, ne bih ja... ne bi ih nitko, al jebiga dolazili su pa sam/smo morali...dzango wrote:Sram te bilo.michaellcmacha wrote:kobilo nedoebana, što ti nije jasno... ja sam bio profesionalni vojnik, ratovao sam 4 godine protiv koljačke bande koja je silovala, ubijala, mučila i pljačkala moje sunarodnjake i sve ostale nesrbe ali i srbe ako se nisu slagali sa njihovom luđačkom politikom... i da ja sam ubijao rođake od crvenkastog, od mede ili sunarodnjake od đanga i to je bio moj poziv, na koji sam se kučko nepodojena odazvao da neki manijak između ostalih ne bi i tebe silovao, a nakon silovanja te mrcvario i nakon mrcvarenja te zakopao u đubar... pička ti materina bolesnoj i nenormalnoj... jebo ti pas mater beskarakternu... aj sad nosi se u tri pičke materine i drobi sa onom jalovom pederčinom jebo vam pas mater obadvoma...violator wrote:veber wrote:ne, moramo ih žaliti, suosjećati s agresorom. ubojicama i silovateljima.violator wrote:
treba ih sve pobit.
Guest- Guest
Kako ovi divljaci, neću namjerno reči Rusi da ne stigmatiziram cijeli jedan narod, budu radili sve veća sranja po Ukrajini tako će i sve oštrije kazne biti uprerene na one koji to isto podržavaju.
U Njemačkoj su već u nekim saveznim pokrajinama zabranili isticanje slova Z u znak potpore ruskoj agresiji na Ukrajinu.
U Njemačkoj su već u nekim saveznim pokrajinama zabranili isticanje slova Z u znak potpore ruskoj agresiji na Ukrajinu.
2014-04-11
meni nije jasno s tehničke strane.Hektorović wrote:Totalni poraz ne samo što nisu osvojili Kijev, nego što nisu čak uspjeli niti nametnuti opsadu.
da su toliki idioti.
ajd da je došla ekipa s tahitija pa išla osvajati ukrajinu krajem zime i početkom proljeća.
nikaj se ne bi čudio.
ali ovi krenuli kada se zemlja otkravljuje.
linije opskrbe su im vezane uz ceste.
kao stvoreno za zasjede.
goriva imaju za par dana, nemaju naftovod niti centralnu opskrbu.
zaigrali se s votkom i zabrijali da će za tri dana osvojiti kijev.
i pol ukrajine.
a, pride zapad otvoreno podržava ukrajinu.
kaj je taj debil mislio?
ili želi nuklearni?
veber-
2014-12-30
A mislio je ponoviti scenariji iz Kazastana koji se desio :veber wrote:meni nije jasno s tehničke strane.Hektorović wrote:Totalni poraz ne samo što nisu osvojili Kijev, nego što nisu čak uspjeli niti nametnuti opsadu.
da su toliki idioti.
ajd da je došla ekipa s tahitija pa išla osvajati ukrajinu krajem zime i početkom proljeća.
nikaj se ne bi čudio.
ali ovi krenuli kada se zemlja otkravljuje.
linije opskrbe su im vezane uz ceste.
kao stvoreno za zasjede.
goriva imaju za par dana, nemaju naftovod niti centralnu opskrbu.
zaigrali se s votkom i zabrijali da će za tri dana osvojiti kijev.
i pol ukrajine.
a, pride zapad otvoreno podržava ukrajinu.
kaj je taj debil mislio?
ili želi nuklearni?
https://www.theguardian.com/world/2022/jan/11/kazakhstan-russian-led-military-bloc-to-start-withdrawing-troops-says-president
A tamo negdi odma početkom godine dakle nekih mjesec i pol do dva najviše prije.
Jedino šta ovdje za razliku od Kazastana cilj ne bi bio očuvanje postojeće vlade nego skidanje postojeće a postavljanje neke svoje marionete.
2014-04-11
Hektorović and AssadNaPodmornici like this post
jebote cnn i vaše konstrukcije.dzango wrote:Daj ne sviraj kurcu i ne palamudi. Jebo te CNN i njihove konstrukcije. Odmah Hitler, satanizoavanje radi medijske hajke, neke božanske pravde i ostala sranja sudnjeg dana. Bez mozga, vlastitog stava i grama srama posle ovakvog vređanja forumašice. To je žensko konjine nekulturne.veber wrote:vas nemre biti sram.dzango wrote:michaellcmacha wrote:violator wrote:veber wrote:violator wrote:Sram te bilo.
i konstrukcije putina.
sve sam to proživio prije 30 godina, vaša sranja, pobune i dustašizaciju hrvatske.
neka se žensko prijavi kod tvoje bratije koja ima praksu silovanja u čoporu, više put dnevno, mjesecima.
pa nam prenesite vaše utiske.
svi ste ista stoka.
nema razlike između hitlera, miloševića ili sada putina.
isti-isti
veber-
2014-12-30
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu