Ruska invazija na Ukrajinu
Page 16 of 50
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
RayMabus wrote:Jesan. Mozak me zabolija. Počelo mi se čelo mrštit. To znači da mi je počeja radit reaktivni um.violator wrote:RayMabus wrote:On je energetski vampir.
Energetske vampire ne zanimaju činjenice nego da sisaju nekome pažnju i energiju.
Podatak koji ne znaš ne može utjecat na tebe.
Dake BY BY ( opcija ignore ).
Pa moram ti rec' da ga nisi uopce ubra' ali, hajde, bye - bye. :)
U stvarno bi ga samo likvidira. Samo bi čuli pucanj.
KOGA NEMA TAJ NE POSTOJI.
IDUĆI MOLIM.
A nisi takav hrabrisa kad te Sheki vrijedja na pasja kola, je l'? Onda jos i gace skines
Eee, povuci vodu za tim svojim reaktivnim umom. :)
Guest- Guest
ja se uopće ne nerviramviolator wrote:ebenica wrote:ferka bi bila jedan na jedan s istim uvjetima, kad nijedna osoba ne može računat na pomoć, kad jedna nije u podređenom položaju, kad jedna nema autoritet nad drugom (šef-radnik, policajac-civil, vojnik-civil) i kad oružje nije nigdje u igri, čak ni doma u ormaru (ljudi su osvetoljubivi). kad privedeš nekoga i skineš opasač nije ferka, ta osoba je zarobljena-lišena slobode, ne može otić nikud nakon "ferke", kolege su osvetoljubive. kao da tučeš invalida, doslovno. 90-tih su djeca išla po utakmicama, ja sam bio dijete u to doba, debili poput mihe bi me tukli po stanicama, pitali jesam kad pio "tinte" (jer poplaviš od batina-tinta).. vidiš kako je i miha dao izbor medicinska lopta po glavi ili da te tučem. jebem ti mater bolesnu i stoci koju primaju u policiju. čak i kad je bivša službena osoba ne može bit ferka, on je kolega do smrti osobama koje bi mogle privodit nakon ferke. ja kao bivši navijač imam otežavajuće okolnosti u slučaju bilo kakvog sukoba, miha kao bivši policajac ima olakšavajuće. nema tu ferki, to je navlakuša za budale.violator wrote:Eb, je l' "ferka" goloruka borba jedan na jedan? Ne znam ima li kod nas neki uvrijezen naziv za to.
Usput, ja te necu stavit' na blok pa neces i veceras morat' u fetus polozaj.
Da, nije mi bilo jasno sto se misli pod "ferka", iako sam kontekst o kojem si pisao jako dobro razumjela. Zao mi je. :(
Daj se ne nerviraj zbog njega.
Laku noc, Eb.
ja radim njemu ono kaj je on radio tom djetetu u stanici, ne može ništa. može samo gledat i bit bespomoćan.
sam sebi se lagano gadim jer je star i bolestan ali je i dalje ta ista osoba koja se iživljavala na nekom jadniku i to se vidi u svakom njegovom upisu.
noć pinky ;)
Guest- Guest
Ruski vojni analitičar Vladislav Ugoljni dao je rezime svih dejstava na ratištu u Ukrajini za 2. april 2022.
DESNA OBALA KIJEVA – Izvršeno je povlačenje ruskih trupa iz ovog pravca. Ruska vojska se organizovano povlačila pod okriljem artiljerije.
ČERNIGOVSKI PRAVAC - Na levoj obali Kijevske oblasti, ruske trupe su se povukle istočno od linije Nižin-Priluki. Trenutno nema informacija o povlačenju u Černigovskoj oblasti. Ne zna se da li će Rusi zadržati prisustvo u Černigovskoj oblasti ili će biti potpuno prebačeni u Sumsku oblast. Blokada Novgoroda Severskog se nastavlja.
SLOBOŽANSKI PRAVAC – Snage se prebacuju u region, ruska vojska jača kontrolu u centralnom delu regiona (područje blokiranog Konotopa), nastavlja se pokrivanje Suma. Na severu su blokirani regioni Šostka i Gluhov. Na jugu Sumske oblasti postoje nepotvrđene informacije o napredovanju Oružanih snaga Ukrajine ka severu od Trostjanca. U oblasti Harkova i Čugujeva front je ostao nepromenjen, aktivirana je artiljerija. U oblasti Zmijeva - bez promene.
-SEVERNI BOK LUKA (od Balakleje do Popasne) - južno i jugozapadno od Izjuma, borbe se nastavljaju, Rusi nastavljaju da kontrolišu prelaz preko Severskog Donca. Prednja konfiguracija nepromenjena. Borbe se nastavljaju u aglomeraciji Severodonjeck, trenutno nema informacija o oslobađanju Metelkina i Kremene. U Rubižnu je uspostavljen rad sa lokalnom gradskom upravom. Na jugu aglomeracije NM LNR se približila Borovskom. Nastavljaju se borbe u rejonu Popasne, kao i razbijanje ukrajinske odbrane kod Bahmutke.
-CENTRALNI FRONT (od Popasne do Marinke) - nastavljaju se borbe za Marinku (i Novomihajlovku na jugu) i u oblasti Avdejevke (Novoselovka i Novobahmutka). Najavljuje se zauzimanje većeg dela Novobahmutke.
Važan momenat borbi u oblasti Novobahmutovke. Naše napredovanje tamo je eliminisalo potencijal za železničku vezu između severnog Donbasa (severno od Avdijevke, Gorlovke i Stahanova) i zapadnog (spoj u Krasnoarmejsku)
Tako je severni Donbas sada železnicom povezan sa Ukrajinom samo preko Slavjansk-Barvenkovo-Dubovo. A do ove linije - oko 30 km. Uskoro će na ovoj liniji biti uspostavljena kontrola vatre, a zatim i fizička kontrola. Posle toga, Ukrajinci će imati samo drumski koridor.
-JUŽNI BOK LUKA (od reke Dnjepar do Marinke) - linija fronta od Dnjepra do Velike Novoselke je nepromenjena. Trenutno nema informacija o kretanju u oblasti Velike Novoselke (selo Blagodatnoje), kao ni o kretanju ka severu od reke Kašlagač u pravcu autoputa Zaporožje-Donjeck.
MARIUPOLJSKI KOTAO – Borbe se nastavljaju, najžešći otpor Ukrajinci su pružili u oblasti oko luke, oko Azovstala i fabrike Iljič. Preko 50% grada čvrsto kontroliše NM DNR.
PRAVAC HERSON-NIKOLAJEV - Bez promena idite na administrativne granice Hersonske oblasti nasuprot Nikolajeva i Krivog Roga. Akcije obe strane su čisto taktičke prirode.
DESNA OBALA KIJEVA – Izvršeno je povlačenje ruskih trupa iz ovog pravca. Ruska vojska se organizovano povlačila pod okriljem artiljerije.
ČERNIGOVSKI PRAVAC - Na levoj obali Kijevske oblasti, ruske trupe su se povukle istočno od linije Nižin-Priluki. Trenutno nema informacija o povlačenju u Černigovskoj oblasti. Ne zna se da li će Rusi zadržati prisustvo u Černigovskoj oblasti ili će biti potpuno prebačeni u Sumsku oblast. Blokada Novgoroda Severskog se nastavlja.
SLOBOŽANSKI PRAVAC – Snage se prebacuju u region, ruska vojska jača kontrolu u centralnom delu regiona (područje blokiranog Konotopa), nastavlja se pokrivanje Suma. Na severu su blokirani regioni Šostka i Gluhov. Na jugu Sumske oblasti postoje nepotvrđene informacije o napredovanju Oružanih snaga Ukrajine ka severu od Trostjanca. U oblasti Harkova i Čugujeva front je ostao nepromenjen, aktivirana je artiljerija. U oblasti Zmijeva - bez promene.
-SEVERNI BOK LUKA (od Balakleje do Popasne) - južno i jugozapadno od Izjuma, borbe se nastavljaju, Rusi nastavljaju da kontrolišu prelaz preko Severskog Donca. Prednja konfiguracija nepromenjena. Borbe se nastavljaju u aglomeraciji Severodonjeck, trenutno nema informacija o oslobađanju Metelkina i Kremene. U Rubižnu je uspostavljen rad sa lokalnom gradskom upravom. Na jugu aglomeracije NM LNR se približila Borovskom. Nastavljaju se borbe u rejonu Popasne, kao i razbijanje ukrajinske odbrane kod Bahmutke.
-CENTRALNI FRONT (od Popasne do Marinke) - nastavljaju se borbe za Marinku (i Novomihajlovku na jugu) i u oblasti Avdejevke (Novoselovka i Novobahmutka). Najavljuje se zauzimanje većeg dela Novobahmutke.
Važan momenat borbi u oblasti Novobahmutovke. Naše napredovanje tamo je eliminisalo potencijal za železničku vezu između severnog Donbasa (severno od Avdijevke, Gorlovke i Stahanova) i zapadnog (spoj u Krasnoarmejsku)
Tako je severni Donbas sada železnicom povezan sa Ukrajinom samo preko Slavjansk-Barvenkovo-Dubovo. A do ove linije - oko 30 km. Uskoro će na ovoj liniji biti uspostavljena kontrola vatre, a zatim i fizička kontrola. Posle toga, Ukrajinci će imati samo drumski koridor.
-JUŽNI BOK LUKA (od reke Dnjepar do Marinke) - linija fronta od Dnjepra do Velike Novoselke je nepromenjena. Trenutno nema informacija o kretanju u oblasti Velike Novoselke (selo Blagodatnoje), kao ni o kretanju ka severu od reke Kašlagač u pravcu autoputa Zaporožje-Donjeck.
MARIUPOLJSKI KOTAO – Borbe se nastavljaju, najžešći otpor Ukrajinci su pružili u oblasti oko luke, oko Azovstala i fabrike Iljič. Preko 50% grada čvrsto kontroliše NM DNR.
PRAVAC HERSON-NIKOLAJEV - Bez promena idite na administrativne granice Hersonske oblasti nasuprot Nikolajeva i Krivog Roga. Akcije obe strane su čisto taktičke prirode.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pa nisam se uvrijedio. Ne smeta meni kad mi ljudi svašta izgovore.violator wrote:
A nisi takav hrabrisa kad te Sheki vrijedja na pasja kola, je l'? Onda jos i gace skines
Eee, povuci vodu za tim svojim reaktivnim umom. :)
Obučen sam za to.
2014-04-11
Obućen sam i za iscijelivanje energetskih vampira ( u narodu se to zove pila ili pila naopako ).
Prvo čuješ kako se oroz napinje a nakon toga pucanj.
Vozi ga na groblje.
Tko će idući pilat ?
Prvo čuješ kako se oroz napinje a nakon toga pucanj.
Vozi ga na groblje.
Tko će idući pilat ?
2014-04-11
Ruska vojska prebacuje snage na Donbas gdje se nalazi ogromna koncentracija ukro-fasisticke vojske
Treba konacno otjerati ukro-naciste sa tog podrucja da konacno prestanu ubijati narod Donbasa jer oni ne pokazuju namjeru da prestanu sa tim pokoljem.
A snage DNR su preslabe da same otjeraju taj ukro sljam olos i bagru sa tog podrucja.
Treba konacno otjerati ukro-naciste sa tog podrucja da konacno prestanu ubijati narod Donbasa jer oni ne pokazuju namjeru da prestanu sa tim pokoljem.
A snage DNR su preslabe da same otjeraju taj ukro sljam olos i bagru sa tog podrucja.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
A puca mi kurac za njih sviju tamo u Donbasu. Ukrima stižu novi Đavelini i Stingeri pa nek in izlupaju tenkove, oklopnjake, jurišne helikoptere i avione u niskom letu.Ringo10 wrote:Ruska vojska prebacuje snage na Donbas gdje se nalazi ogromna koncentracija ukro-fasisticke vojske
2014-04-11
Anatomija problema je interes protiv interesa a ovdje je Ukrajina samo bojno polje gdje se sukobljavaju dva kapitalizma : liberalni i etaistički državni kapitalizam.
Sad u kontekstu toga i za Europu i Rusiju je ipak bolje da to ne bude globalni sukob Europe i Rusije nego da se lokalizira a to u ovom slučaju znači ograničiti tamo na taj krajnji istog Ukrajine a da bi to bilo moguće onda triba šta više lupat napadačka oružja a to su tenkovi, jurišni helikopteri i avioni u niskom letu.
Trenutno ovdje nema opcija koje bi bile dobre tj mir i blagostanje nego imaš lošu i jako lošu opciju a onda biraš onu koja je ipak manje loša a to je ograničavanje tog sukoba a šta se ovdje svodi na to da se taj rat lokalizira tamo na tom krajnjem istoku itd.
Sad u kontekstu toga i za Europu i Rusiju je ipak bolje da to ne bude globalni sukob Europe i Rusije nego da se lokalizira a to u ovom slučaju znači ograničiti tamo na taj krajnji istog Ukrajine a da bi to bilo moguće onda triba šta više lupat napadačka oružja a to su tenkovi, jurišni helikopteri i avioni u niskom letu.
Trenutno ovdje nema opcija koje bi bile dobre tj mir i blagostanje nego imaš lošu i jako lošu opciju a onda biraš onu koja je ipak manje loša a to je ograničavanje tog sukoba a šta se ovdje svodi na to da se taj rat lokalizira tamo na tom krajnjem istoku itd.
2014-04-11
Znaš koji je problem s ljudima na ovoj planeti odnosno dušama koje su se ovdje inkarnirale ?
Ima jedan jako mali procenat ljudi u općoj populaciji koji ne upada u to al stvarno je jako jako jako mali.
Problem je taj šta vi mislite da ste vezani uz ovu planetu pa da ako ista nestane da je smak svijeta odnosno da vi kao duša ste vezani kao sijamski blizanci ovdje s tom planetom itd itd itd.
To su gluposti.
No možda vas to štiti da ne raznesete ovu planetu s nekom raketom jer vi vjerujete u to.
Možda je to neka vrsta osigurača tako da je neraznesete.
Moguće. Ima logike. Lako vjerovatno.
Ali to je LAŽ.
Ima jedan jako mali procenat ljudi u općoj populaciji koji ne upada u to al stvarno je jako jako jako mali.
Problem je taj šta vi mislite da ste vezani uz ovu planetu pa da ako ista nestane da je smak svijeta odnosno da vi kao duša ste vezani kao sijamski blizanci ovdje s tom planetom itd itd itd.
To su gluposti.
No možda vas to štiti da ne raznesete ovu planetu s nekom raketom jer vi vjerujete u to.
Možda je to neka vrsta osigurača tako da je neraznesete.
Moguće. Ima logike. Lako vjerovatno.
Ali to je LAŽ.
2014-04-11
Lažete sami sebe.
A znate zašto to radite ?
Da bi ZABORAVILI.
A šta treba zaboraviti ?
Znate vi dobro šta.
Samo ne želite da znate. Al to je onda nešto drugo.
Jer kad bi reklli da je to LAŽ onda vam ova igra ne bi bila tako napeta jer nema ULOGA.
ŽIVOT JE IGRA.
A znate zašto to radite ?
Da bi ZABORAVILI.
A šta treba zaboraviti ?
Znate vi dobro šta.
Samo ne želite da znate. Al to je onda nešto drugo.
Jer kad bi reklli da je to LAŽ onda vam ova igra ne bi bila tako napeta jer nema ULOGA.
ŽIVOT JE IGRA.
2014-04-11
Gadi mi se ono šta vidim na ovoj planeti.
Kad sam rekao da kod mene energentski vampir završava tako da samo čuješ oroz kako se napinje i onda pucanj i vodi ga na groblje...
TO NIJE BILA ŠALA.
Kad sam rekao da kod mene energentski vampir završava tako da samo čuješ oroz kako se napinje i onda pucanj i vodi ga na groblje...
TO NIJE BILA ŠALA.
2014-04-11
krao se štof, al izgleda da je kradljivce sjebala količina... trebali su manje ukrasti
2015-08-08
ubijanje civila, predstavnika lokalne ukrajinske vlasti od strane ruskih okupatora
2015-08-08
ruski specijalci otišli na kupanje... valjda...
2015-08-08
teška debilanaAlfaOmega wrote:Rusi su se povukli iz okolice Kijeva jerbo tam nemaju strateški značaj. Očito su zaključili da su ukrajinsku vojsku dovoljno izmorili da je ne moraju više rastezivati na više frontova. Kijev im nije ni bija cilj, cilj im je kopneni koridor Krima sa ostatkom zemlje (samim tim i Donbass, jel?).
Ostaje još da se vidi hoće li se i Odessa uključiti u taj koncept.
ruski četnici krali perilice rublja
2015-08-08
ode na srbijanske forume tamo kopira i onda dođe ovdje i pejstaŠandor Winnetou wrote:teška debilanaAlfaOmega wrote:Rusi su se povukli iz okolice Kijeva jerbo tam nemaju strateški značaj. Očito su zaključili da su ukrajinsku vojsku dovoljno izmorili da je ne moraju više rastezivati na više frontova. Kijev im nije ni bija cilj, cilj im je kopneni koridor Krima sa ostatkom zemlje (samim tim i Donbass, jel?).
2015-08-08
to su ukronacisti, pitaj kretena ringa ako sumnjaš u to.michaellcmacha wrote:ubijanje civila, predstavnika lokalne ukrajinske vlasti od strane ruskih okupatora
Zbog ovoga ja kažem da urajinci trebaju žrtvovati i milijun ljudi ali da jednom zauvijek stanu ruskoj stoci na kraj
ali baš nigdje nikakve logike nema u tim debilanama što piše no to njega ne sekira ni najmanje, bitno je sačuvati svoja uvjerenja u bundevi na bilo koji načinmichaellcmacha wrote:ode na srbijanske forume tamo kopira i onda dođe ovdje i pejstaŠandor Winnetou wrote:teška debilanaAlfaOmega wrote:Rusi su se povukli iz okolice Kijeva jerbo tam nemaju strateški značaj. Očito su zaključili da su ukrajinsku vojsku dovoljno izmorili da je ne moraju više rastezivati na više frontova. Kijev im nije ni bija cilj, cilj im je kopneni koridor Krima sa ostatkom zemlje (samim tim i Donbass, jel?).
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 16 of 50