Ruska invazija na Ukrajinu
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Pa šta oćete ? Sve san van fino objasnija.
Rusi su i na Baltiku. Nijemci im to sigurno ne daju pa da ne bude iskorišteno nego da in potope brodove i tako smanje rusku flotu šta olakšava Njemačkoj dominaciju na Baltiku.
Ne znam kojim jezikom da van više objasnim a sve vam objašnjeno.
Rusi su i na Baltiku. Nijemci im to sigurno ne daju pa da ne bude iskorišteno nego da in potope brodove i tako smanje rusku flotu šta olakšava Njemačkoj dominaciju na Baltiku.
Ne znam kojim jezikom da van više objasnim a sve vam objašnjeno.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kaljiningrad na Baltiku je ruska enklava. Do njega se može avionom ili brodom al amfibije prevoze tenkove.
Amfibije su jedini brodovi koji moraju doć na kopno ako se vojska želi iskrcat i ako ova druga strana ima nešto moćno onda oni neće al ako misle da nema doći će i na 5 km od obale i onda gađaš vanjske amfibije tako da se one zapale i stanu na mjestu i blokiraju ostalima da se okreću u tom pravcu a kako su već blizu obale i jure onda sad ide novi pluton protubrodskim raketama i dešava se masakr.
Rusi bi u takvom amfibijskom napadu tamo koristili 80 posto svoje amfibijske flote a sva bi bila izmasakrirana ovom vojnom taktikom a to znači da Rusija nema više toliku amfibijsku flotu da na Baltiku iz Sankt Petersburga tim istim brodovima prebaci u kratkom roku hrpu tenkova koji bi iz enklave Kalinigrad izvršili tenkovski napad na Poljsku i Litvu.
Trebale bi im godine i godine dok bi izgradili tako opet brojnu amfibijsku flotu.
Ja sam za mir.
Nije moj problem ako on napadne. Njegov je.
Lijep pozdrav od generala GF s pet zvjezdica.
Amfibije su jedini brodovi koji moraju doć na kopno ako se vojska želi iskrcat i ako ova druga strana ima nešto moćno onda oni neće al ako misle da nema doći će i na 5 km od obale i onda gađaš vanjske amfibije tako da se one zapale i stanu na mjestu i blokiraju ostalima da se okreću u tom pravcu a kako su već blizu obale i jure onda sad ide novi pluton protubrodskim raketama i dešava se masakr.
Rusi bi u takvom amfibijskom napadu tamo koristili 80 posto svoje amfibijske flote a sva bi bila izmasakrirana ovom vojnom taktikom a to znači da Rusija nema više toliku amfibijsku flotu da na Baltiku iz Sankt Petersburga tim istim brodovima prebaci u kratkom roku hrpu tenkova koji bi iz enklave Kalinigrad izvršili tenkovski napad na Poljsku i Litvu.
Trebale bi im godine i godine dok bi izgradili tako opet brojnu amfibijsku flotu.
Ja sam za mir.
Nije moj problem ako on napadne. Njegov je.
Lijep pozdrav od generala GF s pet zvjezdica.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
daj molim te...niels wrote:violator wrote:ebenica wrote:vjerujem da je provirio na forum a ova tema je stalno na vrhu jer je i najčitanija i najviše se komentira pa je logično da je kliknuo na istu ane neku o "ospicama, proljevu i janicima" kako vi brijete u svojim paranoidinim snovima. i brijem da je o vama imao dobro mišljenje pa ga je možda i iznenadilo to pljuvanje iza leđa i isto ponukalo da se javi. ali jadan nema pojma s kim ima posla, vi ste hrpa govana, jedni druge čete prekrižit prvom prilikom koja vam se ukaže, prvom prilikom kad nemate isto mišljenje, prvom prilikom kad vam se kurac tak digne. kao i sve drugo i odanost i prijateljstva su vam na jako visokoj razini plitkog potoka.michaellcmacha wrote:a eto viš da je njemu bilo bitno, za koji bi kurac dolazio pod starim nickom da dokazuje da nije tovariš... ono što te briga što netko piše, tvrdi a ti se odjavio skroz... pod fol... pa se sad opet odjavio skroz, al opet pod fol...ebenica wrote:ti čobane stvarno misliš da je nekome bitno kaj vas 5-6-10-100 nekome spočitava?michaellcmacha wrote:onda kad mu ne jedan nego 5-6 forumaša spočitaju da se prestane glumatati i praviti budalu od sebe
u kojoj vi stvarnosti živite majketibožje
ajde jedi govna i odjebi u troskoku pederčiću devijantno labilni...
ako ne odjebem ćeš mi pucat u koljena u samoobrani hrabriša časnički? tuč' naoružan u nekoj dvorani?
Naravno. :)
Kako su samo neki skakutali oko Gnjeca, oslovljavali ga s "prijatelju", zahvaljivali se na clancima koje je isceprkao, a koje nije bilo moguce pronaci uobicajenim pretrazivanjem.
E, ali kad je Ronica zanijemila, a Gnjec nastavio s istom praksom i na ovoj temi, onda su se G.ovi upisi samo preskakali i ignorirali. :)
Btw, super mi je ovaj najnoviji montipajtonovski moment u kojem jedan poremecenik Sovku ocitava bukvicu.
Čisto da bude jasno, barem oko mene - Gnječ je, barem po meni, očito natprosječno informatički, a i inače, obrazovan forumaš.
Ima tendenciju da bude izravan :) prema meni je uvijek bio korektan.
Njegovi upisi su kvalitetan doprinos, naročito kad bi se fokusirao na temu. :) ali svatko ovdje dođe s nekim svojim paketom. I to je odlično, na što bi ovo ličilo kad bi svi isto mislili, isto komunicirali.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
odavno je u buksi i po sudovima trebao visjeti zbog izrecenih uvreda i prijetnji..plus sto bi na drugim forumima bio dozivotno baniran..srecom ovaj forum je takav kakav je i sto mnogi svikli navikli na njega pa kroz jedno uho prodje kroz drugo izadje
2015-09-08
Dule luZer
https://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/dusan-savic-podrzao-rusku-agresiju-na-drustvenim-mrezama-ga-ismijali/
https://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/dusan-savic-podrzao-rusku-agresiju-na-drustvenim-mrezama-ga-ismijali/
2015-09-08
Meni jos nije jasno sta je konacni cilj ove invazije.
Sa 150 000 ili po nekima samo 100 000 vojnika Ukraiinu je nemoguce zauzeti
Zato sad premjestaju vojsku
Kijev definitivno otpada
Nesto mislim da oni idu na uzimanje Novorusije od Harkova do Odese i rumunjske granice
Ali I za tako nesto je premalo vojske
A mozda samo DONBAS ...
Ne znam
Kijev definitivno otpada
Nesto mislim da oni idu na uzimanje Novorusije od Harkova do Odese i rumunjske granice
A mozda samo DONBAS ...
Ne znam
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
to je ono vaše rusofilsko lakoćemo, svi nas tamo vole i dočekati će nas kao careve, ukrajinci jedva čekaju da ih oslobodimo i slične pizdarije koje ste pisali. A sad kad ste zagrizli vlastito govno valja vam ga i sažvakati i progutatiRingo10 wrote:Meni jos nije jasno sta je konacni cilj ove invazije.
Kijev definitivno otpada
A mozda samo DONBAS ...
Ne znam
Nije to to Sandorcino.
Nisu oni toliko glupi
Drugo je tu u pitanju
Uostalom na Jugoistoku ih ne docekuju cvijecem ali nema ni otpora stanovnistva
A u Donbasu ih jedva cekaju
Jednostavno ciljevi su im od pocetka skromniji nego sto to propaganda govori
Inace bi poslali milijun vojnika
Nisu oni toliko glupi
Drugo je tu u pitanju
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ma jašta, zato su poslali elitne postrojbe da zauzmu Kijev, zato su pokušali sve gradove opkoliti i zauzeti, zato su ulične borbe bile po harkivu, sumi.... koju jebenu skromnost ti spominješ????Ringo10 wrote:Nije to to Sandorcino.
Nisu oni toliko glupi
Drugo je tu u pitanju
merhaba pučanstvo ovisne države RVATSKE!
pa nije valjda da vam se javio toliko prozivani sovak, moj alter ego?
i onda ga onako satraste i počastite? :D
baš me nekako čudi! ili ne!
meni neugodno moram priznati.
ne to što ga tako satraste zbog mene, to je vaša stvar, nego to što vi sve više izgledate kao divlji čopor majmuna urlikavaca koji se pario u prvom koljenu ili drugom pa vam i te dvije ganglije koje vam pripadaju po vrsti počele propadati.
čuli ikad za genetsku raznovrsnost?
ne mogu se braća i sestre pariti jeb'o vas ilija.
što niste to u školi učili?
ili bar na vjeronauku?
ajd sad ako ćemo po bibliji otac s kćerima može.
lot i njegove kćerke.
ali to isto nagrđuje genetiku.
čiji ste porod? brata i sestre ili oca i kćeri?
a tko zna, možda se i to ozakoni u ovoj naprednoj europi.
jeb'o genetiku i implikacije! :D
i kaže ono govedo da mu je sovak nosao neki šator pa da mu ga vraća?
ja mu ga sigurno ne bih nosao jer nisam rvatski povjerenik za indijance pa da takvima nosam šatore ili ostale potrepštine.
i što mu je nosao šator? govedo je beskućnik?
zar nije on satnik u penziji pa bere nekih deset hiljada kuna mjesečno ili koliko?
s tim možeš i u zagrebu pristojan stan iznajmiti, a da nećeš u pripizdini gdje se to govedo pase travom.
što radi s tim parama? plaća tuđi kredit k'o jamac?
ili ih zapije? prokocka?
imali smo mi takvih par u plemenu pa ih takav život uništio jer dalje od lokalne birtije i kladionice nisu znali.
ostavile ih žene, ni djeca s njima neće više razgovarati.
ne valja kad čovjek zarana ostane besposlen, a pare mu dolaze svaki mjesec radio il' ne radio.
nego vam dobro reče jučer netko, otvorite posebnu temu s osobama A B C D pa se hvatajte tamo za repove.
ali lijepo vam kažem, ako ste u rodu prvo ili drugo koljenu i muško i žensko samo za repove se hvatajte, nikako drugačije.
ako se istospolno hvatate onda nemate brige.
u takvom činu nema oplodnje pa niti štete za porod.
;)
ne to što ga tako satraste zbog mene, to je vaša stvar, nego to što vi sve više izgledate kao divlji čopor majmuna urlikavaca koji se pario u prvom koljenu ili drugom pa vam i te dvije ganglije koje vam pripadaju po vrsti počele propadati.
ili bar na vjeronauku?
lot i njegove kćerke.
ja mu ga sigurno ne bih nosao jer nisam rvatski povjerenik za indijance pa da takvima nosam šatore ili ostale potrepštine.
zar nije on satnik u penziji pa bere nekih deset hiljada kuna mjesečno ili koliko?
s tim možeš i u zagrebu pristojan stan iznajmiti, a da nećeš u pripizdini gdje se to govedo pase travom.
ili ih zapije? prokocka?
imali smo mi takvih par u plemenu pa ih takav život uništio jer dalje od lokalne birtije i kladionice nisu znali.
ne valja kad čovjek zarana ostane besposlen, a pare mu dolaze svaki mjesec radio il' ne radio.
nego vam dobro reče jučer netko, otvorite posebnu temu s osobama A B C D pa se hvatajte tamo za repove.
ali lijepo vam kažem, ako ste u rodu prvo ili drugo koljenu i muško i žensko samo za repove se hvatajte, nikako drugačije.
;)
poslao bi kepec milijun vojnika da ih ima, ali ih nema... rosgvardia mu je otkazala poslušnost, i zapovjedni kadar i pripadnici iste su odbili izvršiti zapovijed i otići u ukrajinu sa vojskom... on muku muči da mobilizira 135 000 ljudi u vojsku, a država ima 150 milijuna stanovnika... što znači da on nije u stanju manje od jednog promila mobilizirati... jebenu bojnu na milijun ljudi ne mre sakupiti... da ima, kao što nema minimum minimuma osjećaja odgovornosti odstupio bi još jučer pa makar ga i likvidirali njegovi, bolje nije ni zaslužio kad je "supersila" na ovo spalaŠandor Winnetou wrote:Ma jašta, zato su poslali elitne postrojbe da zauzmu Kijev, zato su pokušali sve gradove opkoliti i zauzeti, zato su ulične borbe bile po harkivu, sumi.... koju jebenu skromnost ti spominješ????Ringo10 wrote:Nije to to Sandorcino.
Nisu oni toliko glupi
Drugo je tu u pitanju
2015-08-08
Inače Britanski StarStreak sustavi su navodno već počeli djelovati po Donbasu. Ima snimka gdje gori nešto na polju Ukrainci tvrde da su britanskim sustavom skinuli helikopter. Vidit ćemo kasnije više toga nadam se.
Ukraincima trebaju sustavi srednjeg dometa hitno
Što se tiče toga koliko je rusija poslala vojnika. I ovih 200 000 što su poslali je previše jer je ispalo da im je logistika za 200 000 od kurca. Logistika dobija rat. USSR je mogao mobilizirati i slati milijune vojnika više nego nijemci samo zato jer su imali neograničenu logističku potporu od Amera. Bogami Rusku vojsku sigurno ne hrane Ameri sada kao u WW2 a za njih se ne ratuju milijuni Ukraincia, Bjelorusa i Kazahstanaca i drugih, koji su činili skoro polovicu crvene armije.
Sada su Rusi i poprilično su sami.
Sada su Rusi i poprilično su sami.
Šandor Winnetou likes this post
T. wrote:Šta je zabranjeno mijenjati nickove?
Čime se vi zamarate mjesec dana...
Sovak je na temi 'korona' bio razočarenje, potpuno provax, militantno pro establishment upisi......
Ako je on ovaj 'dragovit', malo je izgleda progledao...
Pozitivno za njega...
Ne treba vjerovati medijima i političarima...
pusti budale.
jedino što sad sam ovdje mijenjao je dragovit u tovariš koba.
da se lijepo uskladim kako priliči vremenima.
a stari nick je negdje duboko zakopan od 2014.
i neka ga tamo zakopanog da barem jednu gangliju ovom incestnom
čoporu urlikavaca zatitra inače će se potpuno kognitivno ugasiti.
ja sam na korona temi napisao riječ ili dvije i to tko hoće neka se cijepi, tko neće ne mora.
osobno sam se cijepio zadnji put u jna jerbo tamo te nisu pitali hoćeš ili nećeš nego stani u red i točka.
a ova stožerokracija, to i malo dijete vidi da je trening stoke sitnog zuba da se
vidi dokle se može ići od brnjica na licu do zabrane okupljanja i dresure ponašanja.
nisam teoretičar velikih zavjera do nedavno bio,
ali ako se ne vidi isti obrazac medija po pitanju korone pa sad rata u ukrajini,
a sutra tko zna čega sve ne, onda se ne vidi ništa.
bit će još i davanje hrane na točkice, a ovce će uredno u red stati za jedno zrno ili vlat trave dok će se neki enormno bogatiti.
otkad smo ušli u nato i eu i to na prevaru nemam ništa lijepo o našem rodu izreći.
vodaju nas k'o stado ovaca. a vidim po politici i mnogima na forumu, bit ćemo još i gori.
;)
violator wrote:ebenica wrote:pio sam suzeviolator wrote:ebenica wrote:ne znam kako ću to preživjet, sad sam 2 sata plakao u fetus položaju dok su mi koljena pritiskala yaya. grcao sam kao pravi homićviolator wrote:@ebenica, jesi li dobro? Hoces li se moci pribrati i nastaviti sa zivotom sad kad su ti otvoreno rekli da nisi dio forumskih uglednika?
Vidis, tako je to kad pravis budalu od sebe - na forumu. A mogao si lijepo i tu cast pribiljezit' u CV.
Svakako si popij malo vode da ne dehidriras.
A krv, znoj i mokraca - to nista, je l'? :p
zdrastvutje druzja.
a jeste zajebani oboje.
;)
ma bravo majstore... pa nisu svi jalovi i incestuozni kao ti koji se bojiš virusa, nuklearnog rata, bombi... ima tu ljudi koji su uredovno stvorili zdrave sinove i kćeri... šator do dana današnjeg nisam otvorio, nisam ga od tebe ni tražio, kako rekoh proslijedit ću tvoj poklon potrebitijima, a to su ukrajinci...Tovariš Koba wrote:merhaba pučanstvo ovisne države RVATSKE!
ili bar na vjeronauku?
lot i njegove kćerke.
ili ih zapije? prokocka?
;)
2015-08-08
Bitanga je zaključila da će mu to biti dovoljno vojske za nekoliko dana akcije ( početne snage od oko 200 000 vojnika) no budući da se debelo zajebao a vijesti o ukrajinskom ratištu ipak cure mimo kontrole vladajućih govnara a kovčezi svakodnevno stižu jasno je da su ljudi počeli mućkati glavom i odjebavati govnara.michaellcmacha wrote:poslao bi kepec milijun vojnika da ih ima, ali ih nema... rosgvardia mu je otkazala poslušnost, i zapovjedni kadar i pripadnici iste su odbili izvršiti zapovijed i otići u ukrajinu sa vojskom... on muku muči da mobilizira 135 000 ljudi u vojsku, a država ima 150 milijuna stanovnika... što znači da on nije u stanju manje od jednog promila mobilizirati... jebenu bojnu na milijun ljudi ne mre sakupiti... da ima, kao što nema minimum minimuma osjećaja odgovornosti odstupio bi još jučer pa makar ga i likvidirali njegovi, bolje nije ni zaslužio kad je "supersila" na ovo spalaŠandor Winnetou wrote:Ma jašta, zato su poslali elitne postrojbe da zauzmu Kijev, zato su pokušali sve gradove opkoliti i zauzeti, zato su ulične borbe bile po harkivu, sumi.... koju jebenu skromnost ti spominješ????Ringo10 wrote:Nije to to Sandorcino.
Nisu oni toliko glupi
Drugo je tu u pitanju
A to što je rusiju sjebao pa ih sad gledaju kao kokošare i razularenu bandu sileđija i pljačkaša te srozavanje globalne svijesti o rusiji kao super sili je samo dodatak na životopis vladavine ludog cara.
vuksadinare wrote:odavno je u buksi i po sudovima trebao visjeti zbog izrecenih uvreda i prijetnji..plus sto bi na drugim forumima bio dozivotno baniran..srecom ovaj forum je takav kakav je i sto mnogi svikli navikli na njega pa kroz jedno uho prodje kroz drugo izadje
sad biste i gnječa u pržun stavili? :)
a što?
čovjek otkad ga znam uvijek logičan bio, što o stanju u rvatskoj, a na ovoj temi naročito.
ali i njega otjeraste kad je vjerojatno u nevjerici vidio s kojim majmunima je zapeo.
a zbrojio dva i dva i vidi uzrok, tijek i posljedice ne samo za ukre nego i za
sve nas od jebene američke politike kojoj vi sad plješćete samo zato što mrzite ruse.
čekaj za par mjeseci kad nam poglavnik ovisne države rvatske Kenwood Kenon po sili tržišta otpusti ovo malo ograničenje cijena
svega i svačega što sad radi pa kad počnete glavom o zid treskati.
vonj pavelića, ndh i zagnojene vam 369. pukovnije kod staljingrada još u nosnicama i nikako da ga se otarasite.
burduši jebeni kad ćete progledati?
I sa britanskim PZO sustavima rusko zrakoplovstvo će biti bitno sjebano jer će ih prisiliti na velike visine a to znači da im nje bitno umanjena operativnost i preciznost pri gađanju ciljeva. ti sustavi će debelo neutralizirati premoć u zraku no ono što će donjeti prevagu su američki dronovi samoubojice koji preciznim pogotcima mogu razbucati ili oslabiti linije tamo gdje Ukrajinci žele ući u dubinu.AssadNaPodmornici wrote:Inače Britanski StarStreak sustavi su navodno već počeli djelovati po Donbasu. Ima snimka gdje gori nešto na polju Ukrainci tvrde da su britanskim sustavom skinuli helikopter. Vidit ćemo kasnije više toga nadam se.
Ukrajinci polako mjenjaju doktrinu ratovanja i rastu iz dana u dan, nemaju problema sa popunom jedinica dok je rusima sve teže i teže to činiti a zamor materijala čini svoje. Rusi će na kraju skupo platiti ovu avanturu
AssadNaPodmornici likes this post
michaellcmacha wrote:ma bravo majstore... pa nisu svi jalovi i incestuozni kao ti koji se bojiš virusa, nuklearnog rata, bombi... ima tu ljudi koji su uredovno stvorili zdrave sinove i kćeri... šator do dana današnjeg nisam otvorio, nisam ga od tebe ni tražio, kako rekoh proslijedit ću tvoj poklon potrebitijima, a to su ukrajinci...Tovariš Koba wrote:merhaba pučanstvo ovisne države RVATSKE!
ili bar na vjeronauku?
lot i njegove kćerke.
ili ih zapije? prokocka?
;)
bjež' govedo, tjeraj na ispašu.
;)
SLOBODNI je svijet nedavno imao prilike uživati u ceremoniji dodjele nagrade Oscar, a ratom zahvaćena Ukrajina dobila je svoje Oscare.
Njihovu je ceremoniju vješto montiralo ministarstvo obrane u obliku propagandnih filmova koji su nedavno objavljeni na Twitteru, a u kojima prikazuju slavne momente svoje borbe protiv Rusa.
U najiščekivanijoj i najneizvjesnijoj kategoriji pobjedu je odnio film Ruski ratni brode, j... se u Berdjansku. Video je to koji prikazuje uništenje ruskog desantnog broda Saratov, pri čemu je izvan stroja stavljeno i 20 tenkova, 45 oklopnih transportera i 400 vojnika koji su bili na brodu.
Nagradu za najboljeg sporednog glumca osvojio je favorizirani ruski traktor za svoju ulogu u filmu Ukroćeni goropadnik. Ruski traktor je već praktički prvih dana rata stekao svjetsku slavu, uspješno odvlačeći oklopna vozila koja su ostavili ruski vojnici.
Nagrada za najbolji strani film
Ovu je pak zanimljivu nagradu u povećoj međunarodnoj konkurenciji ipak odnio ruski Bayraktar, dron koji je jedna od pravih zvijezda ovog sukoba. S Baryaktarima je ukrajinska vojska učinila popriličnu štetu Rusima.
Film je ukrajinsko ministarstvo obrane nazvalo Barjaktar. Pjesma turskog gosta.
Nagrada za najbolju glavnu glumicu
Javelin FGM-148, protutenkovska raketa, osvojila je simpatije ukrajinskog žirija ulogom u filmu Spaljujući Orke, kako Ukrajinci tepaju ruskim vojnicima. Raketa Javelin, koja može uništiti i najbolje oklopno vozilo, postala je jedan od simbola ukrajinskog otpora.
Najbolju je kameru, ukrajinsku verziju najbolje fotografije, osvojio film Poljubac Stingera, odnosno snimka na kojoj je uhvaćeno obaranje ruskog helikoptera protuzračnim projektilom tipa Stinger.
Nagrada za najbolju pjesmu
Nagradu za najbolju pjesmu kući su ponijele djevojke koje su zapjevale u skloništu u Harkivu, i to za izvedbu ukrajinske himne uz pratnju gitare.
Kipić za najbolji produkcijski dizajn ponijela je ekipa ruskih vojnika koja je postavila zasjedu ruskim tenkovima blizu Kijeva u filmu Zasjeda. Na engleskom, u naslovu imena stoji i From UA Army with NLAW , što je igra riječima koja spaja drugi film iz serijala o Jamesu Bondu, From Russia with Love, i švedsko protutenkovsko oružje NLAW.
Njihovu je ceremoniju vješto montiralo ministarstvo obrane u obliku propagandnih filmova koji su nedavno objavljeni na Twitteru, a u kojima prikazuju slavne momente svoje borbe protiv Rusa.
U najiščekivanijoj i najneizvjesnijoj kategoriji pobjedu je odnio film Ruski ratni brode, j... se u Berdjansku. Video je to koji prikazuje uništenje ruskog desantnog broda Saratov, pri čemu je izvan stroja stavljeno i 20 tenkova, 45 oklopnih transportera i 400 vojnika koji su bili na brodu.
Nagradu za najboljeg sporednog glumca osvojio je favorizirani ruski traktor za svoju ulogu u filmu Ukroćeni goropadnik. Ruski traktor je već praktički prvih dana rata stekao svjetsku slavu, uspješno odvlačeći oklopna vozila koja su ostavili ruski vojnici.
Nagrada za najbolji strani film
Ovu je pak zanimljivu nagradu u povećoj međunarodnoj konkurenciji ipak odnio ruski Bayraktar, dron koji je jedna od pravih zvijezda ovog sukoba. S Baryaktarima je ukrajinska vojska učinila popriličnu štetu Rusima.
Film je ukrajinsko ministarstvo obrane nazvalo Barjaktar. Pjesma turskog gosta.
Nagrada za najbolju glavnu glumicu
Javelin FGM-148, protutenkovska raketa, osvojila je simpatije ukrajinskog žirija ulogom u filmu Spaljujući Orke, kako Ukrajinci tepaju ruskim vojnicima. Raketa Javelin, koja može uništiti i najbolje oklopno vozilo, postala je jedan od simbola ukrajinskog otpora.
Najbolju je kameru, ukrajinsku verziju najbolje fotografije, osvojio film Poljubac Stingera, odnosno snimka na kojoj je uhvaćeno obaranje ruskog helikoptera protuzračnim projektilom tipa Stinger.
Nagrada za najbolju pjesmu
Nagradu za najbolju pjesmu kući su ponijele djevojke koje su zapjevale u skloništu u Harkivu, i to za izvedbu ukrajinske himne uz pratnju gitare.
Kipić za najbolji produkcijski dizajn ponijela je ekipa ruskih vojnika koja je postavila zasjedu ruskim tenkovima blizu Kijeva u filmu Zasjeda. Na engleskom, u naslovu imena stoji i From UA Army with NLAW , što je igra riječima koja spaja drugi film iz serijala o Jamesu Bondu, From Russia with Love, i švedsko protutenkovsko oružje NLAW.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu