Ruska invazija na Ukrajinu
Page 6 of 50
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
ebenica wrote:vjerujem da je provirio na forum a ova tema je stalno na vrhu jer je i najčitanija i najviše se komentira pa je logično da je kliknuo na istu ane neku o "ospicama, proljevu i janicima" kako vi brijete u svojim paranoidinim snovima. i brijem da je o vama imao dobro mišljenje pa ga je možda i iznenadilo to pljuvanje iza leđa i isto ponukalo da se javi. ali jadan nema pojma s kim ima posla, vi ste hrpa govana, jedni druge čete prekrižit prvom prilikom koja vam se ukaže, prvom prilikom kad nemate isto mišljenje, prvom prilikom kad vam se kurac tak digne. kao i sve drugo i odanost i prijateljstva su vam na jako visokoj razini plitkog potoka.michaellcmacha wrote:a eto viš da je njemu bilo bitno, za koji bi kurac dolazio pod starim nickom da dokazuje da nije tovariš... ono što te briga što netko piše, tvrdi a ti se odjavio skroz... pod fol... pa se sad opet odjavio skroz, al opet pod fol...ebenica wrote:ti čobane stvarno misliš da je nekome bitno kaj vas 5-6-10-100 nekome spočitava?michaellcmacha wrote:onda kad mu ne jedan nego 5-6 forumaša spočitaju da se prestane glumatati i praviti budalu od sebe
u kojoj vi stvarnosti živite majketibožje
ajde jedi govna i odjebi u troskoku pederčiću devijantno labilni...
ako ne odjebem ćeš mi pucat u koljena u samoobrani hrabriša časnički? tuč' naoružan u nekoj dvorani?
Naravno. :)
Kako su samo neki skakutali oko Gnjeca, oslovljavali ga s "prijatelju", zahvaljivali se na clancima koje je isceprkao, a koje nije bilo moguce pronaci uobicajenim pretrazivanjem.
E, ali kad je Ronica zanijemila, a Gnjec nastavio s istom praksom i na ovoj temi, onda su se G.ovi upisi samo preskakali i ignorirali. :)
Btw, super mi je ovaj najnoviji montipajtonovski moment u kojem jedan poremecenik Sovku ocitava bukvicu.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Neće baš bit taj 200 km domet pošto vidim da povlače a onda je to ovo :MDMiridije wrote:Inace izgleda da se zarolala prica oko protubrodskih raketa. Tko bi rekao. Jedino mi nije jasno kako misle osposobiti ljude da upravljaju s istima u kratkome roku. To su komplicirani sustavi u 3pm. To jedino moze funkcionirati ako im kljucna mjesta na samome sustavu drze dobrovoljci koji vec znaju raditi s istima iz zapadnih zemalja. Sto ce reci da vjerojatno otpadaju najmoderniji sustavi, nego da dolaze u obzir stariji. Kad bude na kraju Exocet i RBS kao da vidim.
Napola sam siguran ako im dostave uopce da ce biti bas Exocet na kraju. Pola svijeta upravlja s njim. Dosta je ono...jednostavan. Cekic i nakovanj...block3 200km domet, lansira se s kamiona. Najstariji pa i najjednostavniji, ali i za to nauciti i osposobiti team ljudi bas da znaju sta rade...to su mjeseci obuke.
Izgrađene jedinice 10
Služio od 1982. do 2016. godine
naoružanje
4× MM38 Exocet
https://en.wikipedia.org/wiki/Gepard-class_fast_attack_craft
MM38 surface-launched: around 40 kilometres
https://en.wikipedia.org/wiki/Exocet
Ne bi njima Nijemci dali nešto 200 km dometa da ne bi ovi gađali brodove usidrene na Krimu ili tako šta nego jedino nešto ovako za obranu obale jer je teriorijalno more 22 km dakle to s kopna to je to jel.
Ma nagadjam da se radi o njemcima. Jer oni jedini su povukli. Bas totalno nagadjanje, ali ako pogledas sve oruzje sta su im svabi dali (uz izuzetak Matadora) su stvari koje su ili povukli ili su bile u rezervi, zato mi nekako izgleda da bi mogli stvarno im ovo dati. Inace ako bas hoce, te rakete se nadograde na block 3 nije to naucna fantastika. Mada bilo sto bi im bilo dobro za prvu ruku.
Imaju ih Francuzi (sve modele). Englezi su svoje povukli vjerojatno dio prodali dio drze u rezervi. Lako moguce bas da se o ovome radi. Montirano na kamione, to im odgovara.
Last edited by MDMiridije on 2/4/2022, 01:45; edited 1 time in total
Guest- Guest
ebenica wrote:pio sam suzeviolator wrote:ebenica wrote:ne znam kako ću to preživjet, sad sam 2 sata plakao u fetus položaju dok su mi koljena pritiskala yaya. grcao sam kao pravi homićviolator wrote:@ebenica, jesi li dobro? Hoces li se moci pribrati i nastaviti sa zivotom sad kad su ti otvoreno rekli da nisi dio forumskih uglednika?
Vidis, tako je to kad pravis budalu od sebe - na forumu. A mogao si lijepo i tu cast pribiljezit' u CV.
Svakako si popij malo vode da ne dehidriras.
A krv, znoj i mokraca - to nista, je l'? :p
Guest- Guest
Ma kakvo nadograđivanje. Pa da još gađaju Krim i počmu treći svjetski rat.
40 km dovoljno. To za obranu. Kakvi 200 km. Ne budi lud. Gađat će in Krim pa će počet treći svjecki rat radi tamo nekakvih Ukrajinaca.
40 km dovoljno. To za obranu. Kakvi 200 km. Ne budi lud. Gađat će in Krim pa će počet treći svjecki rat radi tamo nekakvih Ukrajinaca.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Ma kakvo nadograđivanje. Pa da još gađaju Krim i počmu treći svjetski rat.
Sta ce gadjati na Krimu protubrodskom raketom? Krim je inace "contested" teritorij. Gadjali su im grad bas u Rusiji jucer. Kad je rat tad je rat jebote. Napalo ih je brane se.
Guest- Guest
Dobro, odgovor je ne može tako da smo završili tu raspravu.MDMiridije wrote:RayMabus wrote:Ma kakvo nadograđivanje. Pa da još gađaju Krim i počmu treći svjetski rat.
Sta ce gadjati na Krimu protubrodskom raketom? Krim je inace "contested" teritorij. Gadjali su im grad bas u Rusiji jucer. Kad je rat tad je rat jebote. Napalo ih je brane se.
Ne dam. 40 km in je dovoljno. Ako ovi krenu prema obali i da ih drže dalje od iste. To je to. Ne dam više od toga.
Neka kupe ako oće veći domet.
2014-04-11
možda banaliziram. ali nema tu neke mudrosti s bilo koje strane.MDMiridije wrote:veber wrote:max, dajmenajme.MDMiridije wrote:Inace izgleda da se zarolala prica oko protubrodskih raketa. Tko bi rekao. Jedino mi nije jasno kako misle osposobiti ljude da upravljaju s istima u kratkome roku. To su komplicirani sustavi u 3pm. To jedino moze funkcionirati ako im kljucna mjesta na samome sustavu drze dobrovoljci koji vec znaju raditi s istima iz zapadnih zemalja. Sto ce reci da vjerojatno otpadaju najmoderniji sustavi, nego da dolaze u obzir stariji. Kad bude na kraju Exocet i RBS kao da vidim.
pa nije to cnc stroj pa da moraš podešavati svaki put.
neš ti mudrosti. oružje se radi za debile.
ako može prosječni alahuekbar ne nastreliti se sa stingerom valjda zna netko rukovati i stim sranjima.
Ukrainci su navikli na sovjetske sustave ne na zapadne. To je nebo-zemlja u odnosu na ono na sta su navikli. Dijametralno suprotno sve. Osim toga, strasno su ionako bili zapostavili mornaricu i protivbrodske sustave generalno, tako da sumnjam da i imaju obucene teamove koji su se sluzili i starim sustavima.
Zajebancija je to velika. Nije to bas u 5 minuta jbte.
kada sam sjeo u helikopter prvi put, ono, izgledaalo je sw ili za tebe st.
kasnije skužiš da je sve to vrlo logično.
nisam epi koji iz prve pilotira, pogotovo ne s borbenim helikopterom.
procedure su slične u svakoj vojsci.
teško mi je zamisliti da bilo koji pilot helikoptera ne prođe temeljnu obuku one druge strane.
kao i auti, kamioni, brodovi.
većina toga je stvorena za prosječnog korisnika.
veber-
2014-12-30
violator wrote:ebenica wrote:vjerujem da je provirio na forum a ova tema je stalno na vrhu jer je i najčitanija i najviše se komentira pa je logično da je kliknuo na istu ane neku o "ospicama, proljevu i janicima" kako vi brijete u svojim paranoidinim snovima. i brijem da je o vama imao dobro mišljenje pa ga je možda i iznenadilo to pljuvanje iza leđa i isto ponukalo da se javi. ali jadan nema pojma s kim ima posla, vi ste hrpa govana, jedni druge čete prekrižit prvom prilikom koja vam se ukaže, prvom prilikom kad nemate isto mišljenje, prvom prilikom kad vam se kurac tak digne. kao i sve drugo i odanost i prijateljstva su vam na jako visokoj razini plitkog potoka.michaellcmacha wrote:a eto viš da je njemu bilo bitno, za koji bi kurac dolazio pod starim nickom da dokazuje da nije tovariš... ono što te briga što netko piše, tvrdi a ti se odjavio skroz... pod fol... pa se sad opet odjavio skroz, al opet pod fol...ebenica wrote:ti čobane stvarno misliš da je nekome bitno kaj vas 5-6-10-100 nekome spočitava?michaellcmacha wrote:onda kad mu ne jedan nego 5-6 forumaša spočitaju da se prestane glumatati i praviti budalu od sebe
u kojoj vi stvarnosti živite majketibožje
ajde jedi govna i odjebi u troskoku pederčiću devijantno labilni...
ako ne odjebem ćeš mi pucat u koljena u samoobrani hrabriša časnički? tuč' naoružan u nekoj dvorani?
Naravno. :)
Kako su samo neki skakutali oko Gnjeca, oslovljavali ga s "prijatelju", zahvaljivali se na clancima koje je isceprkao, a koje nije bilo moguce pronaci uobicajenim pretrazivanjem.
E, ali kad je Ronica zanijemila, a Gnjec nastavio s istom praksom i na ovoj temi, onda su se G.ovi upisi samo preskakali i ignorirali. :)
Btw, super mi je ovaj najnoviji montipajtonovski moment u kojem jedan poremecenik Sovku ocitava bukvicu.
Čisto da bude jasno, barem oko mene - Gnječ je, barem po meni, očito natprosječno informatički, a i inače, obrazovan forumaš.
Ima tendenciju da bude izravan :) prema meni je uvijek bio korektan.
Njegovi upisi su kvalitetan doprinos, naročito kad bi se fokusirao na temu. :) ali svatko ovdje dođe s nekim svojim paketom. I to je odlično, na što bi ovo ličilo kad bi svi isto mislili, isto komunicirali.
niels-
2021-04-26
MM-38 se počeo razvijati 1967. kao varijanta za porinuće s broda, a u službu je ušao 1975.
Obitelj Exocet projektila su istog osnovnog oblika, a jedine razlike su duljina i oblik krila. MM-38 ima četiri krila u obliku delta na sredini tijela i četiri kontrolna peraja u obliku delta na stražnjoj strani. Raketa je duga 5,21 m, promjera tijela 0,35, a lansirna je težina 725 kg. Pokreće ga raketa na čvrsto gorivo, teška 100 kg, i nosač na kruto gorivo, težak 151 kg. MM-38 ima maksimalni domet od 40 km i nosi visoko eksplozivno sredstvo.
Nakon lansiranja, MM-38 se stabilizira u smjeru svoje mete na svojoj prvoj visini krstarenja, dovoljno niskom da izbjegne otkrivanje od strane cilja, ali dovoljno visokom da omogući njegovoj glavi aktivnog radarskog tražila da uhvati cilj. Navođenje na srednjem kursu je pomoću inercijalnog navigacijskog sustava (INS) i radio visinomjera, dopuštajući raketi da leti trajektorijom klizanja mora do cilja. MM-38 se spušta na svoju drugu visinu krstarenja za završnu fazu, s konačnim prilazom na visini određenoj prevladavajućim uvjetima na moru, ponekad čak i do 3 m. Navođenje terminala osigurava aktivni radar.
Izvori pokazuju da je izgrađeno 1.260 projektila MM-38, a proizvodnja je gotova. Francuska je također razvila varijantu obalne obrane označenu kao BC-38. MM-38 je ponuđen za izvoz, a njegove države klijenti su Argentina, Bahrein, Belgija, Brazil, Brunej, Kamerun, Čile, Kolumbija, Cipar, Ekvador, Njemačka, Grčka, Indonezija, Irak, Obala Bjelokosti, Južna Koreja, Kuvajt , Malezija, Maroko, Nigerija, Oman, Pakistan, Peru, Katar, Saudijska Arabija, Tajvan, Tajland, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati, UK i Urugvaj.
----
Izvezeno:
Argentina, Bahrein, Belgija, Brazil, Brunej, Kamerun, Čile, Kolumbija, Cipar, Ekvador, Njemačka, Grčka, Indonezija, Irak, Obala Bjelokosti, Južna Koreja, Kuvajt, Malezija, Marok, Nigerija, Oman, Pakistan, Peru, Katar, Sauda Arabija, Tajvan, Tajland, Tunis
Korisnici :
https://en.wikipedia.org/wiki/Exocet#Current_operators
Obitelj Exocet projektila su istog osnovnog oblika, a jedine razlike su duljina i oblik krila. MM-38 ima četiri krila u obliku delta na sredini tijela i četiri kontrolna peraja u obliku delta na stražnjoj strani. Raketa je duga 5,21 m, promjera tijela 0,35, a lansirna je težina 725 kg. Pokreće ga raketa na čvrsto gorivo, teška 100 kg, i nosač na kruto gorivo, težak 151 kg. MM-38 ima maksimalni domet od 40 km i nosi visoko eksplozivno sredstvo.
Nakon lansiranja, MM-38 se stabilizira u smjeru svoje mete na svojoj prvoj visini krstarenja, dovoljno niskom da izbjegne otkrivanje od strane cilja, ali dovoljno visokom da omogući njegovoj glavi aktivnog radarskog tražila da uhvati cilj. Navođenje na srednjem kursu je pomoću inercijalnog navigacijskog sustava (INS) i radio visinomjera, dopuštajući raketi da leti trajektorijom klizanja mora do cilja. MM-38 se spušta na svoju drugu visinu krstarenja za završnu fazu, s konačnim prilazom na visini određenoj prevladavajućim uvjetima na moru, ponekad čak i do 3 m. Navođenje terminala osigurava aktivni radar.
Izvori pokazuju da je izgrađeno 1.260 projektila MM-38, a proizvodnja je gotova. Francuska je također razvila varijantu obalne obrane označenu kao BC-38. MM-38 je ponuđen za izvoz, a njegove države klijenti su Argentina, Bahrein, Belgija, Brazil, Brunej, Kamerun, Čile, Kolumbija, Cipar, Ekvador, Njemačka, Grčka, Indonezija, Irak, Obala Bjelokosti, Južna Koreja, Kuvajt , Malezija, Maroko, Nigerija, Oman, Pakistan, Peru, Katar, Saudijska Arabija, Tajvan, Tajland, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati, UK i Urugvaj.
----
Izvezeno:
Argentina, Bahrein, Belgija, Brazil, Brunej, Kamerun, Čile, Kolumbija, Cipar, Ekvador, Njemačka, Grčka, Indonezija, Irak, Obala Bjelokosti, Južna Koreja, Kuvajt, Malezija, Marok, Nigerija, Oman, Pakistan, Peru, Katar, Sauda Arabija, Tajvan, Tajland, Tunis
Korisnici :
https://en.wikipedia.org/wiki/Exocet#Current_operators
Last edited by RayMabus on 2/4/2022, 02:16; edited 1 time in total
2014-04-11
A poslat ce im verziju koja se lansira s kamiona. Njemci su unaprijedivali svoje rakete exocet, kao i svi drugi, sad na koji su isli nivo razvoja pojma nemam. Nema smisla imati lansere pokretne s dometom 20 kilometara...koji ce ti to qrac...nije drugi svjetski rat. Znaci takve imaju smisla jedino ako ih avioni lansiraju. Dakle treba im nesto veceg dometa. E sad block2 je 70km, block3 je 200km govorim o modelima radjenim s ciljem da se lansiraju s kopna, dakle ne s brodova ili iz zraka.
Nema smisla da im daju ove od 20km dometa, mislim ok ovi degenerici oko Odesse ulaze unutar toga, ali nakon prvog opaljenja drzali bi se van fizicke granice dometa rakete i opet nisu onda nista napravili. Treba im raketa koja moze ovu gamad drzati na distanci.
Nema smisla da im daju ove od 20km dometa, mislim ok ovi degenerici oko Odesse ulaze unutar toga, ali nakon prvog opaljenja drzali bi se van fizicke granice dometa rakete i opet nisu onda nista napravili. Treba im raketa koja moze ovu gamad drzati na distanci.
Guest- Guest
Ne triba ništa.MDMiridije wrote:A poslat ce im verziju koja se lansira s kamiona. Njemci su unaprijedivali svoje rakete exocet, kao i svi drugi, sad na koji su isli nivo razvoja pojma nemam. Nema smisla imati lansere pokretne s dometom 20 kilometara...koji ce ti to qrac...nije drugi svjetski rat. Znaci takve imaju smisla jedino ako ih avioni lansiraju. Dakle treba im nesto veceg dometa. E sad block2 je 70km, block3 je 200km govorim o modelima radjenim s ciljem da se lansiraju s kopna, dakle ne s brodova ili iz zraka.
Ukrajinci su povijesno kad je mornarica u pitanju poznati upravo po tome šta su napadali malim riječnim brodovima tamo itd.
Ovo ima 6 metara dužine i to se stavi na čamac i isploviš po noći i BUM.
Mornarice smeđe vode su u suprotnosti s mornaricama s plavom vodom, koje mogu samostalno provoditi operacije na otvorenom oceanu. Mornarice zelene vode, koje mogu djelovati u bočatim estuarijima i primorskim obalama, most su između mornarica smeđe vode i mornarica plave vode.
https://en.wikipedia.org/wiki/Brown-water_navy
2014-04-11
Inace ostaje i mogucnost onoga sto si ti spominjao prije. Ne znam u kojem si stanju bio tada, ali spominjala se nsm (naval strike missile). Ona norveska. Ona je jos manja, i lakse ju je namontirati na sve i svašta.
Samo mi nekako nerealno da ce im bas netko noviju tehnologiju donirati. Ona ima oko 200km domet..
Samo mi nekako nerealno da ce im bas netko noviju tehnologiju donirati. Ona ima oko 200km domet..
Guest- Guest
Prvi put to vidim. Nisam ja to spominja jer to prvi put vidim.MDMiridije wrote:Inace ostaje i mogucnost onoga sto si ti spominjao prije. Ne znam u kojem si stanju bio tada, ali spominjala se nsm (naval strike missile). Ona norveska. Ona je jos manja, i lakse ju je namontirati na sve i svašta.
Ne može to 200 km. Neka kupe ako to oće. Samo ove MM38 pa nek imaju obalnu obranu itd a mogu i montirat na neki riječni brod pa nek isplove noću.
2014-04-11
Na temelju cega zakljucujes da ne moze 200. Cisto ovako pitam na prvu?
Guest- Guest
Zato šta in ja to ne dam.MDMiridije wrote:Na temelju cega zakljucujes da ne moze 200. Cisto ovako pitam na prvu?
Jednostavno da ne može biti jednostavnije.
Ne dan in to. Još će mi počet tamo treći svjetcki rat. Ima ovo 40 km pa nek se uće. To in je dovoljno za obranu i držat rusku mornaricu podalje od obale.
2014-04-11
Moraš gledat širu sliku. Oni nisu NATO a ima puno korupcije i ne želim in dati nešto novo šta mogu preprodat Rusima. A onda ne želim da imaju takve jake domete da ne gađaju Krim al isto tako i rumunjsku mornaricu koja in je susjed ( možda slučajno al želim to izbjeći ). Zatim ti skuplji sistemi koštaju i to ako češ onda plati a oni ne znaju rukovat uopće i onda prvo to pa eto imaš obranu.
I još jedna stvar, Rusi se žele iskrcat i ako pokažen da imaju nešto jako onda će ih gađat raketama a ovako mogu mislit da nemaju i zaletit se na obalu a onda će dobit po pički.
A taj scenarij ti u osnovi znači da ću in masakrirat sve amfibije pa se neće imat čime iskrcat u CG i radit veviku Svbiju.
Dovoljno jasan ?
I još jedna stvar, Rusi se žele iskrcat i ako pokažen da imaju nešto jako onda će ih gađat raketama a ovako mogu mislit da nemaju i zaletit se na obalu a onda će dobit po pički.
A taj scenarij ti u osnovi znači da ću in masakrirat sve amfibije pa se neće imat čime iskrcat u CG i radit veviku Svbiju.
Dovoljno jasan ?
2014-04-11
čekaj da se pojavi mutavi wolf.
kada njih dva krenu. to je milina za čitati.
ako si debilček.
kada njih dva krenu. to je milina za čitati.
ako si debilček.
2014-12-30
Pa šta oćete ? Sve san van fino objasnija.
Rusi su i na Baltiku. Nijemci im to sigurno ne daju pa da ne bude iskorišteno nego da in potope brodove i tako smanje rusku flotu šta olakšava Njemačkoj dominaciju na Baltiku.
Ne znam kojim jezikom da van više objasnim a sve vam objašnjeno.
Rusi su i na Baltiku. Nijemci im to sigurno ne daju pa da ne bude iskorišteno nego da in potope brodove i tako smanje rusku flotu šta olakšava Njemačkoj dominaciju na Baltiku.
Ne znam kojim jezikom da van više objasnim a sve vam objašnjeno.
2014-04-11
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu