Ruska invazija na Ukrajinu
Page 5 of 50
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
I nije sama. Dobila je moralnu podršku i oružje. I dobijaće još kako bi ubili što više Rusa.epikur37 wrote:¸Šandor Winnetou wrote:Ne bi trebalo ali ako je to cijena da se jednom zauvijek riješe stoke onda držim da je trebaju platiti, bilo kakav pristanak na ruske uvjete je dugotrajno umiranje u agoniji sa slomljenim moralom i duhom cijelog naroda.epikur37 wrote:
Nije politika u tome tre.
Niti je ovo posve rat jedan na prema jedan, premda na polju jeste, brutalno.
Ne treba žrtvovati milijun ljudi, ovo je vražija posla.
Razumijem emociju i posve je jasno da je Rusija silnik i agresor,
Tu nema izgovora, radi se o tome da Ukrajina sama ovo neće dobiti jedino sebe može potrošiti za interes drugih.
I to je cijela tragedija po mom mišljenju.
Ako idemo do kraja, neka se Zapad uključi, pa kud puklo, nemam problem s tim.
Ali stani malo Tre..
Jesmo li mi pregovarali?
Ja se sjećam, mali brao sam šljive u Bosni a ti si ratovao....
Naši su pregovarali i nudili su Srbima više nego što su Srbi zaslužili i imali pravo.
Oni su odbili, i poklopili smo ih s pravom.
Hrvatska je pregovarala i nudila rješenja!
Ima li mjesta u Ukrajini za pregovor?
Ako nema, ok ali onda Ukrajinu ne treba ostaviti samu.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
ima ljudi koji bježe od rata i smrti i svakome se treba dat ta prilika, tko god da je i koje god boje kože, religije ili spola.dzango wrote:Znači ima dve vrste izbeglica i onih koji stradaju? Belih hrišćana i onih koji to nisu. Ovi prvi se računaju kao humane žrtve a ovi drugi to takođe nisu.niels wrote:Izbjeglice iz Ukrajine, žene i deca su jedno. Neki dan sam videl na TV-u klinca, dva tjedna je u Hrvatskoj, u školi je i priča hrvatski bolje od mene.
Grkokatolici su, Slaveni, ratari, vrijedni su i hrabri.
“Migranti iz Sirije” to nisu, niti su ikada bili, niti to mogu biti. Oni u Europi nemaju kaj tražiti, jer neće delati, već samo živjeti od socijale i kriminala.
Da se mene pitalo, ti ne bi vidjeli Ceutu, Pantelleriu, Lezbos…a kamoli dalje.
Nego, di su oni s natpisima “Refugees welcome!”, “Better rapists than rasists!”, itd.
ako netko radi tipa epikur od 8 do 4, ima djecu, to mu je cijeli život, sretan je u tome, rat se dogodio u njegovoj blizini, niti ga je htio niti pokrenuo niti bio nesretan sa svojim životom. koja je poanta takvu osobu prisiljavat na rat? ako može otić negdje drugdje neka ode.
Guest- Guest
niels wrote:
Moj stav o nasilju je uvijek bio isti:
- ponašaj se prema ljudima onako kako želiš da se oni prema tebi ponašaju;
- ne traži tučnjavu, ali moraš biti svake sekunde biti spreman na nasilje, mislim i na čakije, metke itd. Nikad ne znaš na koga možeš naletjeti, ljudima dijagnoze ne pišu na čelu.
e zato mene sve više vuče poljoprivreda i Crkva
miran život, je prerano za moje godine ali barem da se odmorim..
pa ću onda za koju godinu stisnut susjedu za guzicu pa nek vrisne
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
A zašto svi vilene zbog rata u Ukrajini? Sankcije, izbacivanje iz međunarodnih institucija, opšta medijska uzbuna... A u isto vreme zbog rata u Jemenu ništa? Niti zbog bilo kog rata koji se vodioa a vode se stalno. U čemu je problem?ebenica wrote:ima ljudi koji bježe od rata i smrti i svakome se treba dat ta prilika, tko god da je i koje god boje kože, religije ili spola.dzango wrote:Znači ima dve vrste izbeglica i onih koji stradaju? Belih hrišćana i onih koji to nisu. Ovi prvi se računaju kao humane žrtve a ovi drugi to takođe nisu.niels wrote:Izbjeglice iz Ukrajine, žene i deca su jedno. Neki dan sam videl na TV-u klinca, dva tjedna je u Hrvatskoj, u školi je i priča hrvatski bolje od mene.
“Migranti iz Sirije” to nisu, niti su ikada bili, niti to mogu biti. Oni u Europi nemaju kaj tražiti, jer neće delati, već samo živjeti od socijale i kriminala.
Nego, di su oni s natpisima “Refugees welcome!”, “Better rapists than rasists!”, itd.
ako netko radi tipa epikur od 8 do 4, ima djecu, to mu je cijeli život, sretan je u tome, rat se dogodio u njegovoj blizini, niti ga je htio niti pokrenuo niti bio nesretan sa svojim životom. koja je poanta takvu osobu prisiljavat na rat? ako može otić negdje drugdje neka ode.
dzango wrote:Znači ima dve vrste izbeglica i onih koji stradaju? Belih hrišćana i onih koji to nisu. Ovi prvi se računaju kao humane žrtve a ovi drugi to takođe nisu.niels wrote:Izbjeglice iz Ukrajine, žene i deca su jedno. Neki dan sam videl na TV-u klinca, dva tjedna je u Hrvatskoj, u školi je i priča hrvatski bolje od mene.
Ne.
Ima samo jedna vrsta izbjeglica. Riječ je o civilima koji se ne mogu braniti i bježe u prvu-drugu sigurnu zemlju.
Ilegalni migranti i socijalni lešinari nisu izbjeglice.
Nemoj mi lijepiti rasističke etikete, a ponajmanje vjerske (nisam vjernik). Pisao sam o volji i mogućnostima jednog ukrajinskog djeteta da se socijalizira u hrvatsko društvo, i nisam ga uspoređivao s nekim - jer ti neki uopće nisu izbjeglice.
niels-
2021-04-26
darth_vader and Šandor Winnetou like this post
dzango wrote:A zašto svi vilene zbog rata u Ukrajini? Sankcije, izbacivanje iz međunarodnih institucija, opšta medijska uzbuna... A u isto vreme zbog rata u Jemenu ništa? Niti zbog bilo kog rata koji se vodioa a vode se stalno. U čemu je problem?ebenica wrote:ima ljudi koji bježe od rata i smrti i svakome se treba dat ta prilika, tko god da je i koje god boje kože, religije ili spola.dzango wrote:
Znači ima dve vrste izbeglica i onih koji stradaju? Belih hrišćana i onih koji to nisu. Ovi prvi se računaju kao humane žrtve a ovi drugi to takođe nisu.
Jer je ovo Europa a Yemen je Azija. Zato je ljudima ovdje bitnije od Yemena, a i bliže je većini civiliziranih država. Većina Europe sve te zemlje u zaljevu ionako podrazumjevaju za divljake, samim time briga za sudbinu istih je puno manje magnitude nego za ljude u Ukraini.
Last edited by MDMiridije on 22/3/2022, 22:48; edited 1 time in total
Guest- Guest
u dvostrukim standardima.dzango wrote:A zašto svi vilene zbog rata u Ukrajini? Sankcije, izbacivanje iz međunarodnih institucija, opšta medijska uzbuna... A u isto vreme zbog rata u Jemenu ništa? Niti zbog bilo kog rata koji se vodioa a vode se stalno. U čemu je problem?ebenica wrote:ima ljudi koji bježe od rata i smrti i svakome se treba dat ta prilika, tko god da je i koje god boje kože, religije ili spola.dzango wrote:
Znači ima dve vrste izbeglica i onih koji stradaju? Belih hrišćana i onih koji to nisu. Ovi prvi se računaju kao humane žrtve a ovi drugi to takođe nisu.
Guest- Guest
dzango wrote:I nije sama. Dobila je moralnu podršku i oružje. I dobijaće još kako bi ubili što više Rusa.epikur37 wrote:¸Šandor Winnetou wrote:
Ne bi trebalo ali ako je to cijena da se jednom zauvijek riješe stoke onda držim da je trebaju platiti, bilo kakav pristanak na ruske uvjete je dugotrajno umiranje u agoniji sa slomljenim moralom i duhom cijelog naroda.
Ali stani malo Tre..
Jesmo li mi pregovarali?
Naši su pregovarali i nudili su Srbima više nego što su Srbi zaslužili i imali pravo.
To je licemjerje, borit će se protiv rusije do zadnjeg ukrajinca.
NOT.
Ako stojimo iza toga, otvori bal....
2015-08-06
O Bože, dakle na forumu me zna barem 10 ljudi u reali i svi su ovdje rekli da nemam veze sa srbima po bilo kojoj osnovi ali ti se zakačiš na priče idota crvljikastog koga nitko ne poznaje i sad tu pokušavaš istrolati u smjeru gdje bi me dotukla sa svojim iskustvom na nekom nižem levelu. Tužno je to i jadno od tebeviolator wrote:Šandor Winnetou wrote:A koja je to druga istina u ovom ratu osim da rusi prave urbicid, ekocid i genocid nad Ukrainom i njezinim narodom?violator wrote:
Drago mi je da nisam vjernica, ako se vjernici mole Bogu da cim vise ljudi pogine i dodje Mu na naplatu. Ja vidim zrtve s obje strane i vidim ljude na ovom topicu koji doslovno lesinare nad ovime sto se desava u Ukrajini, utvarajuci si da su u posjedu "prave istine", dok zapjenjenih usta i krvavih ocnjaka unaprijed redaju ljude prema stratistu. U ratu nema pobjednika, a istina je prva zrtva, i to sto pises, zajedno s ostalim pomracenim umovima slicnog diskursa, iako nasuprotnih aktera, odvratno je, odvratno, no bojim se da jos niste (ni ti, ni tvoji neistomisljenici) dosegli vrhunac te odvratnosti.
Obracam se tebi jer su me tvoji upisi najvise iznenadili, najvise odudaraju od onog sto si pokazao na drugom topicu na kojem sam i sama povremeno ispadala divljakusa, no slati nekog u materinu i/li drzati ga na ignoru nije isto sto i zazivati njegovu smrt, zapravo prijetiti mu likvidacijom.
I krasni su ti forumski prijatelji koji te jako dobro razumiju, toliko te dobro razumiju da im nije ni stalo do toga koliko sve ovo na tebe utjece i koliko te jako prebacuje u neke ruzne godine. Bitno je da si ovdje, da se topic kotrlja i da si zavrijedite grozomornim upisima jos jedan smislen dan zivota koji ce izbjegli Ukrajinci jako znati postovati jer im odvratnim forumskim pisanijama stvarno jako pomazete.
U ratu nema pobjednika? Ima i ovdje se unaprijed znaju i tu nema dvojbe.
Prijatelji koji ga "razumiju"? Pa svatko od nas koji je prošao pakao sa srbendama ga razumije jer isto razmišlja, ti ili netko treći to teško može razumjeti a pogotovo jer ste obični kalkulanti koji bi preko vlastitog komoditeta progledali kroz prste rusima u svinjariji koje rade u Ukrajini pa se stoga odjednom kao objektivno gleda i iz drugog kuta pa kao postoje dvije ili tri istine. Nema toga curo draga, istina je jedna a sve drugo je mazanje očiju i kalkulacija radi vlastitog probitka.
Sta nisi ti podrijetlom Srbin koji je sad veci Hrvat od Hrvata? :-/
I kakav ja to komoditet zelim odrzati time sto sam svjesna tlacitelja koji ne udaraju jedni po drugima nego se razracunavaju preko manjih zemalja i naroda? Ali dobro, sjecam se tvojih bisera o ateizmu i moralu pa ti i ne zamjeram, takav si kapacitet, izgleda. Ne ide dalje od povrsine. I kako ti tocno pomazes Ukrajini, osim sto gnojis ovdje? Molis Boga dok pljesces onima sto se spremaju na klanje?
Odakle ti uopce pomisao da postojite "vi" koji ste patili u onom ratu pa znate i "mi" koji smo valjda u svemu tome bili izuzeti!? Koja sam to ja u "mi"!?
Ne, u ratu nema pobjednika. Procitaj to jos jednom i dubuko udahni, pokreni te dvije ganglije.
..I kakav ja to komoditet zelim odrzati time sto sam svjesna tlacitelja koji ne udaraju jedni po drugima nego se razracunavaju preko manjih zemalja i naroda?...
O čemu ti to, kome je Ukrajina bila prijetnja ikada pa da je rusi napadnu? A komoditet koji spominjem je da se bojiš krize koja će se preliti i na EU zbog velikog sranja što ga jebeni rusonacisti rade u Ukrajini.
Odakle ti uopce pomisao da postojite "vi" koji ste patili u onom ratu pa znate i "mi" koji smo valjda u svemu tome bili izuzeti!? Koja sam to ja u "mi"!?
Naravno da postojimo mi i vi, mi koji suosjećamo sa napadnutim narodom jer smo i sami prošli takvu kalvariju i vi koji gajite empatiju prema rusima pa razvodnjavate priču oko ruske agresije sa trećim zemljama, teorijama urote, NATOM, kurcem palcom što sve već nećete izmisliti.
Ne, u ratu nema pobjednika. Procitaj to jos jednom i dubuko udahni, pokreni te dvije ganglije.
Nemoj ti o ganglijama svega ti, eto koliko si bistra pokazala si već u svojoj prvoj rečenici gdje te idiot crveni mota oko malog prsta usprkos činjenici da ovdje piše sranja godinama a što ti tek onda rade ozbilniji igrači ne želim ni zamišljati.
kaj ako to dijete odraste u rh i postane socijalni lešinar? pijanac koji posle posla tuče ženu? kakva ti je to glupa usporedba?niels wrote:
Ne.
Ima samo jedna vrsta izbjeglica. Riječ je o civilima koji se ne mogu braniti i bježe u prvu-drugu sigurnu zemlju.
Pisao sam o volji i mogućnostima jednog ukrajinskog djeteta da se socijalizira u hrvatsko društvo, i nisam ga uspoređivao s nekim - jer ti neki uopće nisu izbjeglice.
Guest- Guest
epikur37 wrote:dzango wrote:I nije sama. Dobila je moralnu podršku i oružje. I dobijaće još kako bi ubili što više Rusa.epikur37 wrote:
¸
Ali stani malo Tre..
Jesmo li mi pregovarali?
NOT.
Teško da će do toga doći. Da ovi krenu baš opake pizdarije tamo raditi koje bi ljude užasavale još više od ovog barbatstva možda i bi. Ali računica je da 95% ljudi u većini Zapadnih zemalja živi jako lijepe i mirne živote sa svom silom prilika u životu, solidnim zdravstvom,školstvom, dovoljno hrane,zabave i svega ostaloga da bi to netko riskirao direktnim ratom sa zemljom koja se još uvijek nije namjerila na nikoga unutar samoga nato saveza.
Doduše i ovo je potpora van svih očekivanja što se slijeva u Ukrainu. Rijetko tko je dobio toliko svega i svačega, pogotovo ne toliko sofisticirane opreme od tolikog broja zemalja.
Sjebano, ako Ukraina padne ova govna će biti na granici čitavog niza nato zemalja koje samostalno nemaju vojske koje bi mogle pružiti ovakav otpor. Ako padne Ukraina tek onda slijedi zaoštravanje ozbiljno...i ono što su ovi naveli kao jedan od razloga za invaziju, onda će stvarno imati Patriote na granici svako 100km. I tko zna što još...što im btw u slučaju općeg sukoba u kojem bi letile atomske ionako nije prijetnja.
Last edited by MDMiridije on 22/3/2022, 22:55; edited 1 time in total
Guest- Guest
da,da, kao budi ti emocije jer si proživio slično pa nemoj komentirati uopće i pravi se lud najbolje jer nisi za ruse. pa jesi proživio, zato ti se toliko gadi ta agresija. u biti par njih otvoreno tu zagovaraju agresiju kao srbi. jer su sličnog mentalnog sklopa sa pokojim izuzetkom, npr pizzon. to su njihova braća azijati koji su se nazvali rusi i isto ratuju, hoće ukrasti tuđe, ruše bolnice, gradove, kradu kokoši, tepihe i bijelu tehniku i misle kada pobjede da će s njima osvajati vekovne srpske zemlje opet npr dalmaciju.michaellcmacha wrote:i onda kad im ja u lice zbog te perfidnosti jebem sve po spisku, bokci se nađu uvrijeđeni... pazi ti koja je to debilkuša čak se jadna brine i za moj zdravlje... ono ja kao u nekom tremensu od alkohola, droge ili ne znam čega pa me to prebacilo... a perfidna ignorancija na entu da reagiram na njihov beskarakterni bezobrazluk dok pokušavaju na sve moguće i nemoguće načine opravdati ovovijeke ultrafašiste koje vodi onaj kremlin gremlin....kaya wrote:Ona je za mir, al ako se ovi predaju.
Hehe...pa nisu nenormalni valjda pa ih ovaj azijat putin pobije sve..
i ovih par naših petkolonaša koji isto zagovaraju ruse ali sram ih je to otvoreno reći pa su tobož za mir i da se ovi predaju (a pobili bi ih sve da se predaju) i kao žale neke druge, indijance, afrikance , afganistance. hoće minorizirati zapravo rusku agresiju i reći da su agresori i neki drugi koji su krivi za sve. i najbolje se da predaju ukrajinci.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Šandor Winnetou likes this post
Kako da ti ne lepim verske etikete kada si sam rekao da su ovi dobri zato što su Grkokatolici. Drugi bi valjda bili manje podobni. Bilo je puno izbeglica iz Sirije koji nisu nikakvi lešinari. Sa mojom ćerkom studira momak iz Sirije. Ne znam koje je vere ali znam da se lepo uklopio i da niko od toga ne pravi nikakvu halabuku, niti ga vodi na televiziju. Valjda nikome ne moramo da dokazujemo svoju humanost ili šta ti ja znam. Valjda se podrazumeva.niels wrote:dzango wrote:Znači ima dve vrste izbeglica i onih koji stradaju? Belih hrišćana i onih koji to nisu. Ovi prvi se računaju kao humane žrtve a ovi drugi to takođe nisu.niels wrote:Izbjeglice iz Ukrajine, žene i deca su jedno. Neki dan sam videl na TV-u klinca, dva tjedna je u Hrvatskoj, u školi je i priča hrvatski bolje od mene.
Ne.
Nemoj mi lijepiti rasističke etikete, a ponajmanje vjerske (nisam vjernik). Pisao sam o volji i mogućnostima jednog ukrajinskog djeteta da se socijalizira u hrvatsko društvo, i nisam ga uspoređivao s nekim - jer ti neki uopće nisu izbjeglice.
I niko nije pravio medijski pir i lov na veštice kada su bombardovali i uništavali njegovu zemlju.
Ajde. Ma nije moguće.epikur37 wrote:dzango wrote:I nije sama. Dobila je moralnu podršku i oružje. I dobijaće još kako bi ubili što više Rusa.epikur37 wrote:
¸
Ali stani malo Tre..
Jesmo li mi pregovarali?
NOT.
epikur37 wrote:¸Šandor Winnetou wrote:Ne bi trebalo ali ako je to cijena da se jednom zauvijek riješe stoke onda držim da je trebaju platiti, bilo kakav pristanak na ruske uvjete je dugotrajno umiranje u agoniji sa slomljenim moralom i duhom cijelog naroda.epikur37 wrote:
Nije politika u tome tre.
Niti je ovo posve rat jedan na prema jedan, premda na polju jeste, brutalno.
Ne treba žrtvovati milijun ljudi, ovo je vražija posla.
Razumijem emociju i posve je jasno da je Rusija silnik i agresor,
Tu nema izgovora, radi se o tome da Ukrajina sama ovo neće dobiti jedino sebe može potrošiti za interes drugih.
I to je cijela tragedija po mom mišljenju.
Ako idemo do kraja, neka se Zapad uključi, pa kud puklo, nemam problem s tim.
Ali stani malo Tre..
Jesmo li mi pregovarali?
Ovako…uopće nismo pregovarali, ako pitaš za Hrvatsku.
Potpisivali smo primirja u nadi da ćemo kupiti nešto vremena i prostora, a prihvatili smo i UNPROFOR, kasnije UNCRO. To je sve bilo u svrhu dobivanja rata. Kad smo vidjeli prvi smisleni mirovni plan, to je bilo u Erdutu, i to se potpisalo.
Ako pitaš za BiH, bilo je više mirovnih planova koji su Hrvatima više išli u korist od Daytona, poput Owen-Stoltenbergovog plana. Mi smo ga prihvatili, Bošnjaci i Srbi nisu i natrag u rov…
niels-
2021-04-26
reci joj da malo pripazi oko društvenih mreža i silovanja. dok nije kasno.dzango wrote:Sa mojom ćerkom studira momak iz Sirije. Ne znam koje je vere ali znam da se lepo uklopio i da niko od toga ne pravi nikakvu halabuku, niti ga vodi na televiziju. .
Guest- Guest
ebenica wrote:kaj ako to dijete odraste u rh i postane socijalni lešinar? pijanac koji posle posla tuče ženu? kakva ti je to glupa usporedba?niels wrote:
Ne.
Pisao sam o volji i mogućnostima jednog ukrajinskog djeteta da se socijalizira u hrvatsko društvo, i nisam ga uspoređivao s nekim - jer ti neki uopće nisu izbjeglice.
Kaj ako ?
To ne pali, postoje moralni prioriteti i kodovi.
Ono što čini razliku.
Kao što sam rekao i onim seljacima za ali
Želimo li biti ispravni!?
Ja i gospođa ozbiljno razmišljamo o udomiteljstvo ali kaj ako dijete se räzboli
2015-08-06
čobane, riječ je o jednom malom segmentu nečijeg života, 5 minuta televizijskog uradka na osnovu kojeg se ne može zaključiti ništa niti usporediti sa nekime. jasno?epikur37 wrote:ebenica wrote:kaj ako to dijete odraste u rh i postane socijalni lešinar? pijanac koji posle posla tuče ženu? kakva ti je to glupa usporedba?niels wrote:
Ne.
Kaj ako ?
To ne pali, postoje moralni prioriteti i kodovi.
Ono što čini razliku.
Kao što sam rekao i onim seljacima za ali
Želimo li biti ispravni!?
Ja i gospođa ozbiljno razmišljamo o udomiteljstvo ali kaj ako dijete se räzboli
Guest- Guest
A tako znači. Ja mislio zbog humanosti. Znači postoje dve vrste humanosti i osećaja za pravdu?MDMiridije wrote:dzango wrote:A zašto svi vilene zbog rata u Ukrajini? Sankcije, izbacivanje iz međunarodnih institucija, opšta medijska uzbuna... A u isto vreme zbog rata u Jemenu ništa? Niti zbog bilo kog rata koji se vodioa a vode se stalno. U čemu je problem?ebenica wrote:
ima ljudi koji bježe od rata i smrti i svakome se treba dat ta prilika, tko god da je i koje god boje kože, religije ili spola.
Jer je ovo Europa a Yemen je Azija. Zato je ljudima ovdje bitnije od Yemena, a i bliže je većini civiliziranih država. Većina Europe sve te zemlje u zaljevu ionako podrazumjevaju za divljake, samim time briga za sudbinu istih je puno manje magnitude nego za ljude u Ukraini.
Nego čekaj, Amerima je Ukrajina baš daleko. Dalje nego Jemen Evropi. Zašto onda oni vilene i hiperventiliraju.
Tako i treba, želim ukrajincima svu pomoć svijeta i Neba u borbi protiv ruskih nacista i želim im da oslobode svoju zemlju do zadnjeg pedlja i da iskopaju jarak sa vodom i minama i automatskim strojnicama prema rusiji kad se jednom riješe te nacističke stoke iz svog dvorišta.AssadNaPodmornici wrote:https://twitter.com/Blue_Sauron/status/1506373744293462019/photo/1
slika uništene ruske tehnike. međutim zanimljivo da ima tu "ukopane tehnike".. dakle ukopavanje ne štiti previše na ratištima 21og stoljeća a ukrainci se ratuju tehnologijama i metodama 21og stoljeća...
Nego, šta ako ovi mirni ukrajinski, grkokatolički ratari sutra pređu na reketiranje i preuzmu prostituciju u HR? Što inače imaju običaj. Šta onda?
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 5 of 50