Ruska invazija na Ukrajinu
Page 6 of 50
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Nego, šta ako ovi mirni ukrajinski, grkokatolički ratari sutra pređu na reketiranje i preuzmu prostituciju u HR? Što inače imaju običaj. Šta onda?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
niels wrote:epikur37 wrote:¸Šandor Winnetou wrote:
Ne bi trebalo ali ako je to cijena da se jednom zauvijek riješe stoke onda držim da je trebaju platiti, bilo kakav pristanak na ruske uvjete je dugotrajno umiranje u agoniji sa slomljenim moralom i duhom cijelog naroda.
Ali stani malo Tre..
Jesmo li mi pregovarali?
Ja se sjećam, mali brao sam šljive u Bosni a ti si ratovao....
Naši su pregovarali i nudili su Srbima više nego što su Srbi zaslužili i imali pravo.
Oni su odbili, i poklopili smo ih s pravom.
Hrvatska je pregovarala i nudila rješenja!
Ima li mjesta u Ukrajini za pregovor?
Ako nema, ok ali onda Ukrajinu ne treba ostaviti samu.
Ovako…uopće nismo pregovarali, ako pitaš za Hrvatsku.
Potpisivali smo primirja u nadi da ćemo kupiti nešto vremena i prostora, a prihvatili smo i UNPROFOR, kasnije UNCRO. To je sve bilo u svrhu dobivanja rata. Kad smo vidjeli prvi smisleni mirovni plan, to je bilo u Erdutu, i to se potpisalo.
Ako pitaš za BiH, bilo je više mirovnih planova koji su Hrvatima više išli u korist od Daytona, poput Owen-Stoltenbergovog plana. Mi smo ga prihvatili, Bošnjaci i Srbi nisu i natrag u rov…
BiH je sporedna, koliko god meni zavičajno to bilo bitno.
Trebalo je čuvati maticu pa tek onda ostatak naroda. Da se razumijemo to je to i to je ispravno.
Ali i kad je Hrvatska u pitanju, možemo to zvati kupovanjem vremena ali sve su to bili operativni planovi i rješenja koji su srećom srpske gluposti propali.
Znači, hrvatska strana je bila kompromisna i tek u situaciji odbijanja provela je vojno-redarstvenu operaciju, što joj je dalo politički i moralni legitimitet koji se više ne može dovesti u pitanje.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
dzango wrote:A tako znači. Ja mislio zbog humanosti. Znači postoje dve vrste humanosti i osećaja za pravdu?MDMiridije wrote:dzango wrote:
A zašto svi vilene zbog rata u Ukrajini? Sankcije, izbacivanje iz međunarodnih institucija, opšta medijska uzbuna... A u isto vreme zbog rata u Jemenu ništa? Niti zbog bilo kog rata koji se vodioa a vode se stalno. U čemu je problem?
Jer je ovo Europa a Yemen je Azija. Zato je ljudima ovdje bitnije od Yemena, a i bliže je većini civiliziranih država. Većina Europe sve te zemlje u zaljevu ionako podrazumjevaju za divljake, samim time briga za sudbinu istih je puno manje magnitude nego za ljude u Ukraini.
Nego čekaj, Amerima je Ukrajina baš daleko. Dalje nego Jemen Evropi. Zašto onda oni vilene i hiperventiliraju.
Pa nisam ja rekao da je to ispravno gledište samo kažem da je tako. Eno toten je lijepo napisao. Svi ljudi su u konačnici u većoj ili manjoj mjeri rasisti. I to redovito ispadne oni koji se najviše ufaju u prihvaćanje svih i svakoga da ispadne prikriveno veći šupci nego oni kojima direktno nešto smeta. Samo zato jer nešto nije lijepo ne znači da se ljudi prema tome postavljaju kako ne bi trebali.
Tvoj je problem što se ne možeš prisiliti da situaciju promatraš iz ugla da je jedna zemlja napala drugu i da se radi o očiglednoj invaziji. Potpuno si to nesposoban promatrati bez da na uteg ne stavljaš ameriku,izrael,srbiju,kurce-palce i što ja znam. I onda sramotiš sebe izjavama da su svi Ukrainci stoka samo zato jer su u ratu sa zemljom koju podrazumjevaš prijateljskom.
Što je ok, navijački pristup je takav kakav je opet pristup, ali onda čemu ove tlapnje oko moraliziranja,humanosti i osjećaja za pravdu?
Guest- Guest
Dimi iz ruske ambasade u Varšavi. Prijetnje onog Medvedeva, pa vijest da se prijeti Poljskoj preventivnim nuklearnim udarima u većim gradovima ako nastave i dalje naoružavat Ukrajinu i sada ovo...Tako je dimilo i iz ruske ambasade u Kijevu...Prije nego što se dogodio ovaj debakl koji gledamo mjesec dana.
Last edited by red wolf on Tue 22 Mar - 23:03; edited 1 time in total
red wolf-
2016-02-10
epikur37 wrote:niels wrote:Nego…jel ste se vi ikad našli pa se pošibali ili to si ovak, folklorno, prijetite? :)
To je dio forumskog folklora, Ja sam tu već skoro 20 godina.
premda osobno
želio bih s mihom, treom i dijagramom sjesti zajedno
moja je želja u Zagrebu, sve pokrivam...a imenjaku očekujem da upriliči :)
zasto ne karlobag karlovac oli virovitica nego bas zagreb ?
zasto sve pokrivas ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
dzango wrote:Kako da ti ne lepim verske etikete kada si sam rekao da su ovi dobri zato što su Grkokatolici. Drugi bi valjda bili manje podobni. Bilo je puno izbeglica iz Sirije koji nisu nikakvi lešinari. Sa mojom ćerkom studira momak iz Sirije. Ne znam koje je vere ali znam da se lepo uklopio i da niko od toga ne pravi nikakvu halabuku, niti ga vodi na televiziju. Valjda nikome ne moramo da dokazujemo svoju humanost ili šta ti ja znam. Valjda se podrazumeva.niels wrote:dzango wrote:
Znači ima dve vrste izbeglica i onih koji stradaju? Belih hrišćana i onih koji to nisu. Ovi prvi se računaju kao humane žrtve a ovi drugi to takođe nisu.
Ne.
Ima samo jedna vrsta izbjeglica. Riječ je o civilima koji se ne mogu braniti i bježe u prvu-drugu sigurnu zemlju.
Ilegalni migranti i socijalni lešinari nisu izbjeglice.
Nemoj mi lijepiti rasističke etikete, a ponajmanje vjerske (nisam vjernik). Pisao sam o volji i mogućnostima jednog ukrajinskog djeteta da se socijalizira u hrvatsko društvo, i nisam ga uspoređivao s nekim - jer ti neki uopće nisu izbjeglice.
I niko nije pravio medijski pir i lov na veštice kada su bombardovali i uništavali njegovu zemlju.
Dzango, logično je za očekivati da će se grkokatolički dječak bolje uklopiti u hrvatsko (ili srpsko) društvo od odraslog ilegalnog migranta koji je musliman, ne bježi od nikakvog rata (ima ih puno iz Pakistana, Iraka, itd.).
Eh sad, riječ je o Bizantincima koji umiju šutjeti i misliti svoje, ako treba desetljećima, kako smo mogli vidjeti u Afganistanu. Uostalom, bilo ih je dosta koji su studirali u Zagrebu u eri nesvrstanih.
Baš me zanima što dotični misli o tome što ti ćerka hoda okolo bez tvoje pratnje i nepokrivena, a kamoli što pohađa fakultet.
Ajde bre pa nismo deca…
niels-
2021-04-26
bio je jedan period nakon rata kad je hrpa ukrajinki radilo po birtijama hrvatskih vukojebina. ljudi vole te stvari.dzango wrote:Nego, šta ako ovi mirni ukrajinski, grkokatolički ratari sutra pređu na reketiranje i preuzmu prostituciju u HR? Što inače imaju običaj. Šta onda?
Guest- Guest
ta naša poljska katolička braća vole često pjevat kosovo je srce srbije. izoliran događaj.red wolf wrote:Dimi iz ruske ambasade u Varšavi. Prijetnje onog Medvedeva, pa vijest da se prijeti Poljskoj preventivnim nuklearnim udarima u većim gradovima ako nastave i dalje naoružavat Ukrajinu i sada ovo...Tako je dimilo i iz ruske ambasade u Kijevu...Prije nego što se dogodio ovaj debakl koji gledamo mjesec dana.
Guest- Guest
debotoijusto wrote:epikur37 wrote:niels wrote:Nego…jel ste se vi ikad našli pa se pošibali ili to si ovak, folklorno, prijetite? :)
premda osobno
zasto sve pokrivas ?
Jebi ga Zagreb je još uvijek stolnica...
ne, tebe nećemo zvati
2015-08-06
niels wrote:dzango wrote:Kako da ti ne lepim verske etikete kada si sam rekao da su ovi dobri zato što su Grkokatolici. Drugi bi valjda bili manje podobni. Bilo je puno izbeglica iz Sirije koji nisu nikakvi lešinari. Sa mojom ćerkom studira momak iz Sirije. Ne znam koje je vere ali znam da se lepo uklopio i da niko od toga ne pravi nikakvu halabuku, niti ga vodi na televiziju. Valjda nikome ne moramo da dokazujemo svoju humanost ili šta ti ja znam. Valjda se podrazumeva.niels wrote:
Ne.
Ima samo jedna vrsta izbjeglica. Riječ je o civilima koji se ne mogu braniti i bježe u prvu-drugu sigurnu zemlju.
Ilegalni migranti i socijalni lešinari nisu izbjeglice.
Nemoj mi lijepiti rasističke etikete, a ponajmanje vjerske (nisam vjernik). Pisao sam o volji i mogućnostima jednog ukrajinskog djeteta da se socijalizira u hrvatsko društvo, i nisam ga uspoređivao s nekim - jer ti neki uopće nisu izbjeglice.
I niko nije pravio medijski pir i lov na veštice kada su bombardovali i uništavali njegovu zemlju.
Dzango, logično je za očekivati da će se grkokatolički dječak bolje uklopiti u hrvatsko (ili srpsko) društvo od odraslog ilegalnog migranta koji je musliman, ne bježi od nikakvog rata (ima ih puno iz Pakistana, Iraka, itd.).
Eh sad, riječ je o Bizantincima koji umiju šutjeti i misliti svoje, ako treba desetljećima, kako smo mogli vidjeti u Afganistanu. Uostalom, bilo ih je dosta koji su studirali u Zagrebu u eri nesvrstanih.
Baš me zanima što dotični misli o tome što ti ćerka hoda okolo bez tvoje pratnje i nepokrivena, a kamoli što pohađa fakultet.
Ajde bre pa nismo deca…
Jeli Hamed Bangoura progresivac ili primitivac?
Guest- Guest
Pa ne baš. Zapadne službe su puno prije upozorile Rusiju da će napad na Poljsku značiti puni odgovor NATO-a prema Rusiji. Ali, ovi su skroz podivljali i tu nema više pomoći.ebenica wrote:ta naša poljska katolička braća vole često pjevat kosovo je srce srbije. izoliran događaj.red wolf wrote:Dimi iz ruske ambasade u Varšavi. Prijetnje onog Medvedeva, pa vijest da se prijeti Poljskoj preventivnim nuklearnim udarima u većim gradovima ako nastave i dalje naoružavat Ukrajinu i sada ovo...Tako je dimilo i iz ruske ambasade u Kijevu...Prije nego što se dogodio ovaj debakl koji gledamo mjesec dana.
red wolf-
2016-02-10
Isto tako, trenutno najvažnije hrvatsko nacionalno pitanje je pozicija u BiH.
Vjerovali ili ne, ali to nam je tako.
Nitko nas neće pitiati imamo li prava u južnom Tirolu, Sandžaku ili Kuršumliji.
Imamo samo dvije opcije, obraniti ih ili odreći se.
2015-08-06
Ja pišem o tome da je ova hajka na Ruse čisto licemerje i nesposobnost logičkog razmišljanja glupe mase koja guta medijska govna koja joj se serviraju. Lažna humanost i pravdoljubivost, lažna briga za izbeglice i lažna osećajnost. Ljudi su govna i to treba otvoreno reći. Iza svega opet stoji politika i zaglupljivanje masa.MDMiridije wrote:dzango wrote:A tako znači. Ja mislio zbog humanosti. Znači postoje dve vrste humanosti i osećaja za pravdu?MDMiridije wrote:
Jer je ovo Europa a Yemen je Azija. Zato je ljudima ovdje bitnije od Yemena, a i bliže je većini civiliziranih država. Većina Europe sve te zemlje u zaljevu ionako podrazumjevaju za divljake, samim time briga za sudbinu istih je puno manje magnitude nego za ljude u Ukraini.
Nego čekaj, Amerima je Ukrajina baš daleko. Dalje nego Jemen Evropi. Zašto onda oni vilene i hiperventiliraju.
Pa nisam ja rekao da je to ispravno gledište samo kažem da je tako. Eno toten je lijepo napisao. Svi ljudi su u konačnici u većoj ili manjoj mjeri rasisti. I to redovito ispadne oni koji se najviše ufaju u prihvaćanje svih i svakoga da ispadne prikriveno veći šupci nego oni kojima direktno nešto smeta. Samo zato jer nešto nije lijepo ne znači da se ljudi prema tome postavljaju kako ne bi trebali.
Tvoj je problem što se ne možeš prisiliti da situaciju promatraš iz ugla da je jedna zemlja napala drugu i da se radi o očiglednoj invaziji. Potpuno si to nesposoban promatrati bez da na uteg ne stavljaš ameriku,izrael,srbiju,kurce-palce i što ja znam. I onda sramotiš sebe izjavama da su svi Ukrainci stoka samo zato jer su u ratu sa zemljom koju podrazumjevaš prijateljskom.
Što je ok, navijački pristup je takav kakav je opet pristup, ali onda čemu ove tlapnje oko moraliziranja,humanosti i osjećaja za pravdu?
zapadne službe možda i stoje iza cijelog događaja. ne bi im bilo prvi put. nitko od nas ne razumije ni poljake ni ukrajince ni ruse. misliš si slaveni ovo ono, tu smo si negdje al nismo ni blizu, to je svemir za naš pojam shvaćanja. to skužiš kad se nađeš u tom okruženju.red wolf wrote:Pa ne baš. Zapadne službe su puno prije upozorile Rusiju da će napad na Poljsku značiti puni odgovor NATO-a prema Rusiji. Ali, ovi su skroz podivljali i tu nema više pomoći.ebenica wrote:ta naša poljska katolička braća vole često pjevat kosovo je srce srbije. izoliran događaj.red wolf wrote:Dimi iz ruske ambasade u Varšavi. Prijetnje onog Medvedeva, pa vijest da se prijeti Poljskoj preventivnim nuklearnim udarima u većim gradovima ako nastave i dalje naoružavat Ukrajinu i sada ovo...Tako je dimilo i iz ruske ambasade u Kijevu...Prije nego što se dogodio ovaj debakl koji gledamo mjesec dana.
Guest- Guest
MDMiridije wrote:niels wrote:dzango wrote:
Kako da ti ne lepim verske etikete kada si sam rekao da su ovi dobri zato što su Grkokatolici. Drugi bi valjda bili manje podobni. Bilo je puno izbeglica iz Sirije koji nisu nikakvi lešinari. Sa mojom ćerkom studira momak iz Sirije. Ne znam koje je vere ali znam da se lepo uklopio i da niko od toga ne pravi nikakvu halabuku, niti ga vodi na televiziju. Valjda nikome ne moramo da dokazujemo svoju humanost ili šta ti ja znam. Valjda se podrazumeva.
Ajde bre pa nismo deca…
Jeli Hamed Bangoura progresivac ili primitivac?
Dakle, ovo je logička pogreška.
Hamed nije istovjetan muslimanskoj populaciji u Hrvatskoj ili ilegalnim migrantima koji su pokušali proći preko Hrvatske dalje u Europu.
niels-
2021-04-26
epikur37 likes this post
dzango wrote:Ja pišem o tome da je ova hajka na Ruse čisto licemerje i nesposobnost logičkog razmišljanja glupe mase koja guta medijska govna koja joj se serviraju. Lažna humanost i pravdoljubivost, lažna briga za izbeglice i lažna osećajnost. Ljudi su govna i to treba otvoreno reći. Iza svega opet stoji politika i zaglupljivanje masa.MDMiridije wrote:dzango wrote:
A tako znači. Ja mislio zbog humanosti. Znači postoje dve vrste humanosti i osećaja za pravdu?
Ali si isto tako za Ukraince rekao sve i svašta demonizirajući iste bez većeg razloga i načelno radeći isto ovo za što optužuješ druge.
Guest- Guest
epikur37 wrote:debotoijusto wrote:epikur37 wrote:
premda osobno
zasto sve pokrivas ?
Jebi ga Zagreb je još uvijek stolnica...
ne, tebe nećemo zvati
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
https://www.vecernji.hr/vijesti/sef-tajne-sluzbe-sprema-likvidaciju-putina-1572954
Obzirom na činjenicu da su zapadne tajne službe prije same invazije sve predvidjele što će se dogoditi (osim da će ruska vojska doživjeti debakl), a čak im ni sami Ukrajinci nisu vjerovali, ovo ne bi bilo ništa čudno u doglednoj budućnosti.
Obzirom na činjenicu da su zapadne tajne službe prije same invazije sve predvidjele što će se dogoditi (osim da će ruska vojska doživjeti debakl), a čak im ni sami Ukrajinci nisu vjerovali, ovo ne bi bilo ništa čudno u doglednoj budućnosti.
Last edited by red wolf on Tue 22 Mar - 23:17; edited 1 time in total
red wolf-
2016-02-10
Pa i rusi sve odbijaju, vidiš da se pregovara i žao mi je i ljut sam kad vidim što ruska nacistička stoka radi i istovremeno postavlja ultimatume. Nema u njima vjere i oni priznaju samo zakon jačega kao i srpski fašisti ili čečenski koljači, smire se tek kad dobiju po tamburi a držim da zapad više neće stati na iste grablje kao kad se SSSR raspao a zapad gurnio silne milijarde u rusku vojsku da bi mogli održavati nuklearni arsenal sigurnim.epikur37 wrote:¸Šandor Winnetou wrote:Ne bi trebalo ali ako je to cijena da se jednom zauvijek riješe stoke onda držim da je trebaju platiti, bilo kakav pristanak na ruske uvjete je dugotrajno umiranje u agoniji sa slomljenim moralom i duhom cijelog naroda.epikur37 wrote:
Nije politika u tome tre.
Niti je ovo posve rat jedan na prema jedan, premda na polju jeste, brutalno.
Ne treba žrtvovati milijun ljudi, ovo je vražija posla.
Razumijem emociju i posve je jasno da je Rusija silnik i agresor,
Tu nema izgovora, radi se o tome da Ukrajina sama ovo neće dobiti jedino sebe može potrošiti za interes drugih.
I to je cijela tragedija po mom mišljenju.
Ako idemo do kraja, neka se Zapad uključi, pa kud puklo, nemam problem s tim.
Ali stani malo Tre..
Jesmo li mi pregovarali?
Ja se sjećam, mali brao sam šljive u Bosni a ti si ratovao....
Naši su pregovarali i nudili su Srbima više nego što su Srbi zaslužili i imali pravo.
Oni su odbili, i poklopili smo ih s pravom.
Hrvatska je pregovarala i nudila rješenja!
Ima li mjesta u Ukrajini za pregovor?
Ako nema, ok ali onda Ukrajinu ne treba ostaviti samu.
u čemu je onda bio problem s njima ako uopće nisu htjeli ostat? naše žene nisu vrijedne silovanja ili šta?niels wrote:ili ilegalnim migrantima koji su pokušali proći preko Hrvatske dalje u Europu.
Guest- Guest
epikur37 wrote:Isto tako, trenutno najvažnije hrvatsko nacionalno pitanje je pozicija u BiH.
Mislim, ako se oko toga slažu Pantovčak i Banski dvori (a slažu se)…onda je nepotrebno to čak i isticati.
Pred tri mjeseca Europsko vijeće nije željelo staviti termin “konstitutivni” u svoje zaključke.
U Neumu su i EU i SAD promijenile stav i na otvoreno izvukle Bakira.
Malo je bilo lobiranja, malo su se okolnosti promijenile i eto.
niels-
2021-04-26
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu