Ruska invazija na Ukrajinu
Page 15 of 50
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
violator wrote:michaellcmacha wrote:tupačo tupava odi u pp pa me prijavi da sam vas kretene upozorio da ćete ukoliko se rat proširi i na hrvatsku biti izloženi sigurnosno obavještajnim procedurama, koje karakteristične za ratno stanje vašu djelatnost mogu i hoće detektirati kao subverzivnu, sabotersku, odnosno neprijateljsku i opasno po sigurnost vojske, policije ali i građana rh, i da ukoliko izostane reakcija struktura, da će po inerciji doći do ekscesa na individualnoj razini, jer vam nitko zdravom razumu neće dozvoliti da radite to što u ovom trenutku radite...a i zašto bi...
Miha, saberi se. Koji ti je vrag!? Sto ja to tocno radim???
ne ideš mu niz dlaku nego vidiš pravi uzrok svoj ovoj nesreći ukrajinaca koja ih je snašla.
plus nisi rusofob.
a to ti je njemu/njima neoprostivi grijeh.
Službenik- Posts : 3261
2022-02-24
aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:
Jesi nasrnu na udanu susidu dok si tako nudi usluge pilanja? Jesi onako pijun puco iz ilegalnog pištolja?
Ka se tako unerediš, nojbolje je otuširati se u mrzloj vodi ku ne ploćoš i isfrigati prsuricu kumpirov iz tuje njive...
Mogo si izvaditi lulu is svićice
A si me oprao :)
Svjećica nema veze s gašenjem nego paljenjem.
Mogao sam diznu od goriva zatvoriti, to bi djelovalo.
Ali sam se zamarijao s tom upaljenom pilo i bio mi gušt ići do kraja.
Pa ako je odspojiš, unda imo veze i s gašenjen..
Nek susidi vidu da se gorivo rasipa, ima se
Svima sam malo ispilao a oni su me potapšali po leđima.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Dva ukrajinska Su-25 su 26. veljače napala ruske snage, od kojih se jedan srušio, pilot se katapultirao, ali je poginuo.
Do sada najdramatičnije svedočenje o upotrebi avijacije iznad Ukrajine, stiglo je od nepoznatog autora koji je mobilnim telefonom snimio dejstvo ukrajinskih jurišnika Su-25 i pad bar jednog od njih prilikom od napada na ruske snage. Izvori navode da je najverovatnije reč o akciji koja se dogodila još 26. februara kada su oborena dva Su-25 RV Ukrajine, zašta postoje verodostojne fotografije pa i snimci olupina kao i tela poginulih pilota.
Za kratko vreme urađeno je već nekoliko analiza onoga što je viđeno na snimku, neke su manje ili više objektivne i realne, i mogu pomoći u razumevanju i rekonstrukciji ovog događaja. Na početku snimka se vidi ukrajinski Su-25 naoružan nevođenim raketnim zrnima u veoma niskom letu koji zatim, zbog pomeranja telefona kojim je snimljen, ubrzo nestaje iz kadra. Potom se vidi ogromna eksplozija za koju se pretpostavlja da je mogla nastati ili padom malo pre opisanog aviona ili dejstvom drugog jurišnika na rusku kolonu. Pretpostavka je da je ovakva eksplozija mogla nastati između ostalog i zato što je avion koji se pojavljuje prvi na snimku, pored naoružanja nosio i dva rezervoara za gorivo.
U kadar zatim ulazi drugi Su-25 koji se nalazi iza vatrene lopte nastale eksplozijom, sa desne strane leti nisko, kreće u penjanje, preleće na levu stranu vatrene lopte dobijajući na visini, a zatim kreće u blago poniranje ka samoj kameri. Odmah zatim kamera se pomera malo nazad i udesno, u kadar ulazi još jedan Su-25 čiji pilot leti nisko pod velikim nagibnim uglom, u jednom trenutku počinje da gubi visinu, pilot se, malo pre početka poluprevrtanja aviona katapultira, ali se zbog veoma male visine padobran ne aktivira, dok avion ubrzo udara u zemlju.
Oboreni ukrajinski Su-25, najverovatnije evidencijskog broja 39.
Juče se nakon par dana pauze pojavio snimak olupine jurišnika Su-25 RV Ukrajine čiji je pilot, sudeći prema izgledu olupine, moguće teško oštećenim avionom sleteo u njivu, u Hersonskoj oblasti.
https://tangosix.rs/2022/23/03/rat-u-ukrajini-novi-detalji-helikopterskog-desanta-na-gostomelj-rusija-u-ukrajini-koristi-balisticke-vazduhoplovne-rakete-kinzal/
Do sada najdramatičnije svedočenje o upotrebi avijacije iznad Ukrajine, stiglo je od nepoznatog autora koji je mobilnim telefonom snimio dejstvo ukrajinskih jurišnika Su-25 i pad bar jednog od njih prilikom od napada na ruske snage. Izvori navode da je najverovatnije reč o akciji koja se dogodila još 26. februara kada su oborena dva Su-25 RV Ukrajine, zašta postoje verodostojne fotografije pa i snimci olupina kao i tela poginulih pilota.
Za kratko vreme urađeno je već nekoliko analiza onoga što je viđeno na snimku, neke su manje ili više objektivne i realne, i mogu pomoći u razumevanju i rekonstrukciji ovog događaja. Na početku snimka se vidi ukrajinski Su-25 naoružan nevođenim raketnim zrnima u veoma niskom letu koji zatim, zbog pomeranja telefona kojim je snimljen, ubrzo nestaje iz kadra. Potom se vidi ogromna eksplozija za koju se pretpostavlja da je mogla nastati ili padom malo pre opisanog aviona ili dejstvom drugog jurišnika na rusku kolonu. Pretpostavka je da je ovakva eksplozija mogla nastati između ostalog i zato što je avion koji se pojavljuje prvi na snimku, pored naoružanja nosio i dva rezervoara za gorivo.
U kadar zatim ulazi drugi Su-25 koji se nalazi iza vatrene lopte nastale eksplozijom, sa desne strane leti nisko, kreće u penjanje, preleće na levu stranu vatrene lopte dobijajući na visini, a zatim kreće u blago poniranje ka samoj kameri. Odmah zatim kamera se pomera malo nazad i udesno, u kadar ulazi još jedan Su-25 čiji pilot leti nisko pod velikim nagibnim uglom, u jednom trenutku počinje da gubi visinu, pilot se, malo pre početka poluprevrtanja aviona katapultira, ali se zbog veoma male visine padobran ne aktivira, dok avion ubrzo udara u zemlju.
Oboreni ukrajinski Su-25, najverovatnije evidencijskog broja 39.
Juče se nakon par dana pauze pojavio snimak olupine jurišnika Su-25 RV Ukrajine čiji je pilot, sudeći prema izgledu olupine, moguće teško oštećenim avionom sleteo u njivu, u Hersonskoj oblasti.
https://tangosix.rs/2022/23/03/rat-u-ukrajini-novi-detalji-helikopterskog-desanta-na-gostomelj-rusija-u-ukrajini-koristi-balisticke-vazduhoplovne-rakete-kinzal/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
mentalitet wrote:We Lie To You News: Virtue Signaling About Ukraine!
https://generaldispatch.whatfinger.com/we-lie-to-you-news-virtue-signaling-about-ukraine/
odličan video.
:)
RayMabus wrote:Dva ukrajinska Su-25 su 26. veljače napala ruske snage, od kojih se jedan srušio, pilot se katapultirao, ali je poginuo.
- This page was last edited on 22 March 2022, at 13:26 (UTC).
- https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Air_Force
Sukhoi Su-25 | Soviet Union | Attack / Close air support | 17 |
Uglavnom minus 1
2014-04-11
26.02 dva dana nakon napada ova snimka jednog SU-25 a 22.03 stanje na inventaru 17 komada.
Imaju neke i za rezervne dijelove al ovo 17 komada to je ka šta je u letnom stanju trenutno.
To se radilo u Gruziji a i Putin je modernizira svojih 80 komada pa ih i oni koriste jer to je sve 30+ godina staro a te tvornice više nema i sad se to baca u "vatru".
Imaju neke i za rezervne dijelove al ovo 17 komada to je ka šta je u letnom stanju trenutno.
To se radilo u Gruziji a i Putin je modernizira svojih 80 komada pa ih i oni koriste jer to je sve 30+ godina staro a te tvornice više nema i sad se to baca u "vatru".
2014-04-11
Ovo je onda kad nije bilo dronova itd pa avion za napade za ciiljeve na zemlji. Rusi svojih stotinjak i nešto napravili modernizaciju za njih 80 i sad ih koriste i troše jer ta tvornica je bila u Gruziji a njemu trup livano željezo, možeš macon udarit neće mu ništa bit a to je namjerno napravljeno jer on se spusti i onda ako puca na njega pzo mitraljez itd onda ne može uopće ubiti pilota jer to u komadu livani čelik.
Zanimljiv to avion al danas se dronovi koriste a i ovo je tvornica u Gruziji pa nema više tvornice itd al oni su ih ipak modernizirali upravo zbog tih svojstava jer ima tu u komadu livan trup tako da moš puca u to mecima od 30 mm, nema zime, čisti čelik u komadu livan a inače se ovi avion baš zbog toga nekad zove i leteči tenk tj to mu je nadimak.
Zanimljiv to avion al danas se dronovi koriste a i ovo je tvornica u Gruziji pa nema više tvornice itd al oni su ih ipak modernizirali upravo zbog tih svojstava jer ima tu u komadu livan trup tako da moš puca u to mecima od 30 mm, nema zime, čisti čelik u komadu livan a inače se ovi avion baš zbog toga nekad zove i leteči tenk tj to mu je nadimak.
2014-04-11
Ruska vojska Vladimira Putina izgubila je još jednog zapovjednika. Ukrajinske oružane snage objavile su da je smrtno stradao ruski pukovnik Aleksej Šarov.
Zapovjednik 810. gardijske zasebne brigade Žukova u sastavu ruskih marinaca navodno je ubijen u Mariupolju, gradu u kojem je u ruskoj opsadi zarobljeno više od 100.000 ljudi.
Daily Mail donosi kako se radi o 5. pukovniku i 15. vrhovnog zapovjednika koje su Rusi izgubili od početka invazije. To su njihovi najveći vojni gubici od Drugog svjetskog rata.
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/putin-izgubio-jos-jednog-zapovjednika-u-mariupolju-ubijen-pukovnik-sarov-toliko-mrtvih-zapovjednika-rusija-nije-imala-od-drugog-svjetskog-rata-1178045
Zapovjednik 810. gardijske zasebne brigade Žukova u sastavu ruskih marinaca navodno je ubijen u Mariupolju, gradu u kojem je u ruskoj opsadi zarobljeno više od 100.000 ljudi.
Daily Mail donosi kako se radi o 5. pukovniku i 15. vrhovnog zapovjednika koje su Rusi izgubili od početka invazije. To su njihovi najveći vojni gubici od Drugog svjetskog rata.
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/putin-izgubio-jos-jednog-zapovjednika-u-mariupolju-ubijen-pukovnik-sarov-toliko-mrtvih-zapovjednika-rusija-nije-imala-od-drugog-svjetskog-rata-1178045
2014-04-11
Šandor Winnetou likes this post
Zelenski će imati probleme s krajnjom desnicom čak i ako Rusija pristane ispuniti njegove ambiciozne zahtjeve
Činjenica je da su nacionalisti u Ukrajini činjenica, da imaju utjecaj koji stječu i sudjelovanjem u borbama protiv proruskih separatista, a sada i ruske vojske od početka sukoba 2014. godine. Kao što je činjenica da s njima problema ima i sam ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, što ruski mediji vole isticati i na tome poentirati ako se negdje pojavi poruka nacionalista upućena Zelenskom koji je, poznato je, Židov.
Činjenica je da su nacionalisti u Ukrajini činjenica, da imaju utjecaj koji stječu i sudjelovanjem u borbama protiv proruskih separatista, a sada i ruske vojske od početka sukoba 2014. godine. Kao što je činjenica da s njima problema ima i sam ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, što ruski mediji vole isticati i na tome poentirati ako se negdje pojavi poruka nacionalista upućena Zelenskom koji je, poznato je, Židov.
2014-04-11
Triba samo slat te Đaveline i slične kurce. Putinu ne radi trenutno tvornica tenkova a neće bar idući pola godine do godinu dana radit nove jer mu fale čipovi i te pizdarije a izgubija puno tenkova i ne može kvalitetno opkolit Kijev tj predsjedničku palaču i zbacit Zelenka i sad ima Lukašenko oko 700 tenkova od kojih je bar oko 200 spremno za marš na Kijev.
Šta više tenkova Putin sada gubi to je veća vjerovatnost da će Lukašenko bit uključen i idu onda na Kijev.
Šta više tenkova Putin sada gubi to je veća vjerovatnost da će Lukašenko bit uključen i idu onda na Kijev.
2014-04-11
epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:
A si me oprao :)
Svjećica nema veze s gašenjem nego paljenjem.
Mogao sam diznu od goriva zatvoriti, to bi djelovalo.
Ali sam se zamarijao s tom upaljenom pilo i bio mi gušt ići do kraja.
Meni se čini ko da si namjerno reko da se pila ne more ugasiti, a da bi actually učini koje dobro djelo za svoju zajednicu.
Kriste krolju, jo te godinami usmjeravan na provi put, a ti odreagiroš tek kad ti maramih zapriti da će ti poslati miliciju.. ili neko drugo nasilje.
Ča je nojgore, vjerojatno ću ti dojti pomoći ka un, dijagram, tre i ostale ustaše dojdu po te, jer zapad tribo zaštititi od njega somoga.
2014-04-16
Zelenski :
https://www.geopolitika.news/vijesti/zelenski-trazi-pomoc-moze-li-turska-ukrajini-dati-ruske-pzo-s-400-u-zamjenu-za-americke-avione-f-35/
Erdogan : Odjebi i ti tvoj Biden.
https://www.geopolitika.news/vijesti/propalo-discipliniranje-ankare-turska-ne-namjerava-ukrajini-isporuciti-ruski-s-400/
https://www.geopolitika.news/vijesti/zelenski-trazi-pomoc-moze-li-turska-ukrajini-dati-ruske-pzo-s-400-u-zamjenu-za-americke-avione-f-35/
Erdogan : Odjebi i ti tvoj Biden.
https://www.geopolitika.news/vijesti/propalo-discipliniranje-ankare-turska-ne-namjerava-ukrajini-isporuciti-ruski-s-400/
2014-04-11
Meni se čini ko da si namjerno reko da se pila ne more ugasiti, a da bi actually učini koje dobro djelo za svoju zajednicu.
To je simbioza.
Jutros sam imao nadahnutu homiliju svojim asistenticama u nastavi, na temu zajednice.
Njihov interes probijale su iskre pohote.
2015-08-06
epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:
To je simbioza.
Jutros sam imao nadahnutu homiliju svojim asistenticama u nastavi, na temu zajednice.
Paraziti, simbionti, diplomatique, novine... Sve je to isto, eli
2014-04-16
To je simbioza.
Platiš prasetinu u Rivi, pitaj što ti nije jasno...
2015-08-06
Ni mi jasno kako moreš u iston dahu govoriti o simbijozi is zajednicon i žicati muhte obedepikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:
To je simbioza.
2014-04-16
aben wrote:Ni mi jasno kako moreš u iston dahu govoriti o simbijozi is zajednicon i žicati muhte obedepikur37 wrote:aben wrote:
Pa nije muhte, još si dobro prošao.
Ako se inatiš, tražit ću janjetinu.
2015-08-06
aben wrote:Ni mi jasno kako moreš u iston dahu govoriti o simbijozi is zajednicon i žicati muhte obedepikur37 wrote:aben wrote:
cuvaj ti zenu abene
nikad ne znas kad ti moze banit epi sa zagom a ti na poslu
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Pa doboljno mi je prečitati diplomatiq i sce znun ča i ti, a puno jeftinije...epikur37 wrote:aben wrote:Ni mi jasno kako moreš u iston dahu govoriti o simbijozi is zajednicon i žicati muhte obedepikur37 wrote:
Pa nije muhte, još si dobro prošao.
Ako se inatiš, tražit ću janjetinu.
I ne ljuti me, ka budu navaljivali na buržuje, malo će ih ostati kolo tebe...
2014-04-16
prckov wrote:aben wrote:Ni mi jasno kako moreš u iston dahu govoriti o simbijozi is zajednicon i žicati muhte obedepikur37 wrote:
cuvaj ti zenu abene
nikad ne znas kad ti moze banit epi sa zagom a ti na poslu
:D
2015-08-06
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu