ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 14 of 50 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 14 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by RayMabus 23/3/2022, 05:30

Suhoje nitko nema a Migove ima al to ne ide onako kako se Boreli i slična ekipa koja ne pozna tematiku razvikala nego se to skinu oznake prijašnje vojske pa razmontiraju krila i onda u dva tri kamiona ( trup, krila, popratni dijelovi ) preveze u neku garažu u zapadnoj Ukrajini i onda se opet sklopi i stave ukrajnske oznake tj od ukrajinske avijacije.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Air_Force

Ove zemlje su ionako kupile ili će kupit novije a ovo je 30+ godina staro tako da bi i ovako i onako na otpad pa će u osnovi transferirat Ukrajincima.

Al svejedno aerodromi u istočnoj Ukrajini su na udaru a Mig 29 ipak nije superiorniji od Suhoja pa je ovo više ono za neku obranu ili držanje na odstojanju ruske avijacije za ovu zapadnu Ukrajinu i Kijev.

Triba računat da su ti Migovi 29 iz Poljske, Slovačke i Bugarske stari 30+ godina pa onda ako netko ima deset Mig 29 i oće ih transferirat Ukrajini da treba oduzet 30% tj ide razmontiranje i gleda se koji su ok i u letnom stanju tj od koristi pa se ti tj s ok motorima šalju a ovo drugo onda su rezervni dijelovi.

Dakle ako kaže da ima 10 Mig 29 u inventaru i priča da bi transferirao Ukrajini onda odma u početku oduzmi 30% flote dakle u tom slučaju ima samo 7 letno sposobnih najviše.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by mentalitet 23/3/2022, 05:38

We Lie To You News: Virtue Signaling About Ukraine!

https://generaldispatch.whatfinger.com/we-lie-to-you-news-virtue-signaling-about-ukraine/

2020-07-05

Back to top Go down

Post by RayMabus 23/3/2022, 05:50

Mogao bi secirati i rusku i ukrajinsku avijaciju u detalje ( poznam je savršeno detaljno jer to proučavam godinama ) al nema sad puno smisla jer Putin sad čakča Mariupolj jer mu je bitan iz više razloga al je malo zapeo a tu je Azov bojna i sad tu imaš ono ko i Hitler kad je krenija na Staljingrad pa baš zato šta je grad ima ime po Staljinu onda radi toga zapeo još više da ga osvoji.

Tako sad i Putin dole kod Mariupolja isto jer je tu taj Azov i onda to upire ( plus šta je to i luka za Donbas itd i strateški je i logistički bitan ).

Dakle sad se čačkaju i ako uzmeš te zračne bitke onda neka ti je omjer 1: 1 a kako Rusija ima više aviona a i proizvodi ih onda oni tako krše te ukrajinske Suhoje il već na šta nalete u tim zračnim bitkama.

Nek in svaki dan skinu po jedan lovački avion to je 30 aviona lovačke avijacije u mjesec dana a to ti u prevodu oće reč da će Ukri kroz mjesec do dva najviše ostat bez tih Suhoja 27.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 23/3/2022, 06:08

Potpuno naoružan i gorivom napunjen Su-27, kojim ukrajinska vojska leti na maloj visini kako bi zadržala letjelice ispod radara, ne može letjeti duže od 30 minuta.

"Ono što Rusi još uvijek ne uspijevaju učiniti jest uništiti SAM (projektili zemlja-zrak) sustave, što znači da moraju letjeti na vrlo maloj ili pak na vrlo velikoj visini", dodao je.

Ukrajinske zračne snage još uvijek imaju uzletno-sletne staze koje mogu koristiti na zapadu zemlje, a postoji čak i mogućnost polijetanja s glavnih cesta. Lokacije su, pak, strogo čuvane tajne.
Ima jedan avion o kojem se malo priča no doći će i to na red.

Češka Alca a prije par godina Amerikanci su u nju ugradili svoj motor i svoje navigacijske sustave a Češka je proizvođač iste dakle ....

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 14 Aero-L-39C-Albatros-1

Ovo može poletit s obične ceste i može letit nisko da izbjegne radare.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by epikur37 23/3/2022, 06:47

Dobro jutro.

Sinoć sam se napio, da sam jutros preskočio trening.

Malo me i glava boli.

Proljeće na moje rame slijeće...
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 23/3/2022, 07:00

Bjeloruski izvor iz opozicije rekao je da su bjeloruske borbene jedinice spremne ući u Ukrajinu već sljedećih nekoliko dana, s hiljadama snaga spremnih za razmještaj. Prema mišljenju ovog izvora, to bi imalo manji vojni utjecaj nego geopolitički, s obzirom na implikacije pridruživanja druge zemlje ratu.
-
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sad-i-nato-vjeruju-da-ce-se-bjelorusija-uskoro-pridruziti-invaziji-na-ukrajinu/220323004
-
Bjelorusija, država je u istočnoj Europi, koja se proteže istočno od poljske granice prema Rusiji. Na jugu graniči s Ukrajinom, a na sjeverozapadu s Latvijom i Litvom.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 23/3/2022, 07:10

7:00 - Ruski dužnosnik Kiril Stepanov iznio je za ruski medij RIA Novosti da im je plan povezati Krim s regijom Donbas čim "ruska vojska preuzme kontrolu nad gradom Mariupoljem", prenosi BBC. - Preuzimanje kontrole nad autocestom od Krima do Mariupolja će pouzdano povezati poluotok s Donbasom prometnim koridorom - kazao je i dodao kako će to činiti  "tranzitni teritorij" koji povezuje regiju Kavkaza, luke koje se nalaze na sjevernoj obali Crnog mora te industrijska središta regija Donjecka i Luganska pod ruskom okupacijom.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/americki-duznosnik-borbena-moc-rusije-opada-ukrajina-rusi-su-opljackali-laboratorij-kod-cernobila-1573032 - www.vecernji.hr
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by aben 23/3/2022, 07:25

epikur37 wrote:Dobro jutro.

Malo me i glava boli.

Zovi na poso da ne moreš danas dojti...ili za svaki slučaj spoji s vikendom, u našin godinami telu tribo duže da se oporavi

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 23/3/2022, 07:33

aben wrote:

Malo me i glava boli.

Zovi na poso da ne moreš danas dojti...ili za svaki slučaj spoji s vikendom, u našin godinami telu tribo duže da se oporavi

Bome točno.

Jučer sam pilao drva po Plovaniji, pila neće da se isključi, ne staje. Pa sam s upaljenom išao po kvartu kome treba išta isplati, dok nije nestalo goriva.

Jutros sam se digao kao da sam na kamenju spavao, em godine, em pila em alkohol. Jadna majko.

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 23/3/2022, 07:35

Morat će se Lukašenko ubacit sa svojim trupama jer Putin gubi rat.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/mjesec-dana-nakon-rata-ruske-trupe-nisu-uspjele-zauzeti-nijedan-veci-grad-borbena-moc-im-opada-15173904
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Eroo 23/3/2022, 07:39

Our military in Moshchun near Kiev

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 14 155
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 23/3/2022, 07:47

RayMabus wrote:Morat će se Lukašenko ubacit sa svojim trupama jer Putin gubi rat.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/mjesec-dana-nakon-rata-ruske-trupe-nisu-uspjele-zauzeti-nijedan-veci-grad-borbena-moc-im-opada-15173904
jedino ako je popusenko ocajan ionako mu sad nikad losije stoje akcije u bjelorusiji..jer vecina bjelorusa ne podupira agresiju rusije u ukrajini..nije popusenko u istoj poziciji ko putin koji jos uziva vecinsku potporu..da popusenko sad krene napast ukrajinu pocinio bi samoubojstvo a natovario bi si masovne prosvjede..na grbu a time vjerojatno i svoj pad..osim ako putler mu vojno ne priskoci pomoci ali time bi si i putler zabio zadnji cavao u lijes
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Eroo 23/3/2022, 07:50

Na ovo se odnosi moj prethodni komentar.
Ovaj dio u krugu se odnosi na  okruženje ruske vojske.
Pomoći se im može samo iz zraka.
Problem kod toga je kako na terenu prepoznati vlastitu vojsku....

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 14 1
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 23/3/2022, 07:58

PS:
Pratimo situaciju na relaciji : Brodianka, Makariv, Buča, Irpin, Mušin...

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 23/3/2022, 08:14

vuksadinare wrote:
RayMabus wrote:Morat će se Lukašenko ubacit sa svojim trupama jer Putin gubi rat.

jedino ako je popusenko ocajan ionako mu sad nikad losije stoje akcije u bjelorusiji..jer vecina bjelorusa ne podupira agresiju rusije u ukrajini..nije popusenko u istoj poziciji ko putin koji jos uziva vecinsku potporu..da popusenko sad krene napast ukrajinu pocinio bi samoubojstvo a natovario bi si masovne prosvjede..na grbu a time vjerojatno i svoj pad..osim ako putler mu vojno ne priskoci pomoci ali time bi si i putler zabio zadnji cavao u lijes
Ako Putin padne pada i Lukašenko dakle to je 100% opcija pad a ako krene ipak ima šansu da se održi uz pomoć Putina.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by aben 23/3/2022, 08:26

epikur37 wrote:
aben wrote:

Malo me i glava boli.

Bome točno.

Jučer sam pilao drva po Plovaniji, pila neće da se isključi, ne staje. Pa sam s upaljenom išao po kvartu kome treba išta isplati, dok nije nestalo goriva.

Jutros sam se digao kao da sam na kamenju spavao, em godine, em pila em alkohol. Jadna majko.

Jesi nasrnu na udanu susidu dok si tako nudi usluge pilanja? Jesi onako pijun puco iz ilegalnog pištolja? 
Ka se tako unerediš, nojbolje je otuširati se u mrzloj vodi ku ne ploćoš i isfrigati prsuricu kumpirov iz tuje njive... 

Mogo si izvaditi lulu is svićice

aben
aben

2014-04-16

abraham likes this post

Back to top Go down

Post by epikur37 23/3/2022, 08:33

aben wrote:
epikur37 wrote:
aben wrote:

Bome točno.

Jesi nasrnu na udanu susidu dok si tako nudi usluge pilanja? Jesi onako pijun puco iz ilegalnog pištolja? 
Ka se tako unerediš, nojbolje je otuširati se u mrzloj vodi ku ne ploćoš i isfrigati prsuricu kumpirov iz tuje njive... 

A si me oprao :)

Svjećica nema veze s gašenjem nego paljenjem.

Mogao sam diznu od goriva zatvoriti, to bi djelovalo.

Ali sam se zamarijao s tom upaljenom pilo i bio mi gušt ići do kraja.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by vuksadinare 23/3/2022, 08:38

RayMabus wrote:
vuksadinare wrote:

Ako Putin padne pada i Lukašenko dakle to je 100% opcija pad a ako krene ipak ima šansu da se održi uz pomoć Putina.
pa nek krene..s obzirom kako ga bjelorusi podrzavaju ne gine im raspad i debakl gori dva puta od rusa..tek bi bjelorusi masovno dezertirali i bjezali...zna to i popusenko...jedino moze krenuti ako mu putler doslovno prisloni pistolj u glavu...ali isto putler zna da ne bi imao puno koristi od bjelorusa s obzirom na tamosnje stanje..npr za razliku od fanaticnih cecena tj kadirovaca
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Službenik 23/3/2022, 08:43

michaellcmacha wrote:
ebenica wrote:
michaellcmacha wrote:.. i sad čeka da vidi hoću li ga i s čim počastiti...
ne možeš me ti čobane počastit s ničim. ti si jak samo pijan i naoružan. drotovski, kad su službe na tvojoj strani, oružje i značka. brijem da si bio strah i trepet srbima sa krivim traktorima.
pa nisam ti ja pederčiću, Džango pa da se tu tebi ili bilo kom opravdavam... mogu te počastiti i za sada trpaš u sebe što nije za jesti da to nisu istine...

ali ti i tvoj ''gurović'' tražite od drugih da se vama izjasne i opravdavaju i još se prijetite.
mrš u pizdu materinu.

Last edited by Dragovit on 23/3/2022, 08:48; edited 1 time in total

Male
2022-02-24

Back to top Go down

Post by aben 23/3/2022, 08:48

epikur37 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:

Bome točno.

A si me oprao :)

Svjećica nema veze s gašenjem nego paljenjem.

Mogao sam diznu od goriva zatvoriti, to bi djelovalo.

Ali sam se zamarijao s tom upaljenom pilo i bio mi gušt ići do kraja.

Pa ako je odspojiš, unda imo veze i s gašenjen.. 

Nek susidi vidu da se gorivo rasipa, ima se

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Službenik 23/3/2022, 08:48

violator wrote:
michaellcmacha wrote:tupačo tupava odi u pp pa me prijavi da sam vas kretene upozorio da ćete ukoliko se rat proširi i na hrvatsku biti izloženi sigurnosno obavještajnim procedurama, koje karakteristične za ratno stanje vašu djelatnost mogu i hoće detektirati kao subverzivnu, sabotersku, odnosno neprijateljsku i opasno po sigurnost vojske, policije ali i građana rh, i da ukoliko izostane reakcija struktura, da će po inerciji doći do ekscesa na individualnoj razini, jer vam nitko  zdravom razumu neće dozvoliti da radite to što u ovom trenutku radite...a i zašto bi...

Miha, saberi se. Koji ti je vrag!? Sto ja to tocno radim???

ne ideš mu niz dlaku nego vidiš pravi uzrok svoj ovoj nesreći ukrajinaca koja ih je snašla.
plus nisi rusofob.
a to ti je njemu/njima neoprostivi grijeh.

Male
2022-02-24

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 50 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics