ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 46 of 50 Previous  1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 46 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by AssadNaPodmornici 22/3/2022, 15:32

Od Lauca izjava ima smisla tko poznaje malo ekonomiju i povjest. 
Mjere protiv izmišljene novinarske gripe su uzrokovale najveću ekonomsku recesiju u zadnjih 100godina(ova inflacija je posljedica tih mjera, ne Putina, posljedice rat u Ukraini ćemo tek osjetiti ), a ekonomske recesije često uzorkuju ratove

AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 22/3/2022, 15:35

niels wrote:
AssadNaPodmornici wrote:ukrainci tvrde da su presjekli ruse sjeverno zapdano od kijeva, baš kako smo nas par jučer komentirali.. 

iskreno nevjerujem u tako nešto, ali postoji jedna cesta koja ih opskrbljuje.. ako je mogu staviti u domet artiljerije i vojnika, onda je kao da su ih stavili u "kotao".. 

ugl saznat ćemo

Jučer je čini mi se bila prekretnica, Rusi su nametali ritam, istina sve sporiji, ali jučer im je pokušaj okruživanja istočno od Harkova, sjeverno od Donbasa stao, pa su Ukrajinci prešli u protunapad. Kod Sumija su jednostavno preuzeli inicijativu i napali.

Rusi drže sukno i škare kod Mariupolja, ali se tamo muče, skupa s Čečenima.

Mislim da su potrošili živu silu, sad jedino opća mobilizacija i bjeloruski ulazak u rat im mogu dati impuls.
iako i jučer kako sam rekao, jedno se braniti i onda izvoditi diverzije sa manjim skupinama, a jedno je voditi kompleksne operacije opkoljavanja više desetaka tisuća neprijatelja, dakle treba tvojih biti na tisuće, i sve to koridinirati, protiv neprijatelja koji ima nadmoć u teškoj tehnici , artiljeriji i avijaciji. 

however, totalno okruživanje naravno da nije realno - međutim ima svega jedna cesta koja snabdjeva ruse - ako su ukrainci u mogućnosti tu cestu staviti pod direktnu vatru, ovi rusi su dole okruženi bez da nisu okruženi :) pitaj boga koliko dnevno kamiona opskrbe moraju dobiti da bi funkcionirali.. ako im presječeš tu arteriju, -gotovi su brzo .. sada šta se tamo desilo neman pojma

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/3/2022, 15:37

Moskva je odbila pregovarati o mirovnom sporazumu s Japanom zbog ranijih proturuskih sankcija, izvijestilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.
“Ruska strana u sadašnjim uvjetima ne namjerava nastaviti pregovore s Japanom o mirovnom sporazumu (dvije zemlje još uvijek nemaju potpisan mirovni sporazum nakon završetka Drugog svjetskog rata, čime su formalno još uvijek u ratu, op. GN.) zbog nemogućnosti razgovora o potpisivanju temeljnog dokumenta o bilateralnim odnosima s državom koja zauzima otvoreno neprijateljske stavove i nastoji naštetiti interesima naše zemlje”, stoji u poruci objavljenoj na službenoj stranici tamošnjeg Ministarstva vanjskih poslova.
-
Kako se navodi, “svu odgovornost za štetu rusko-japanskoj suradnji” snosi Tokio, koji je namjerno izabrao “proturuski smjer umjesto razvijanja obostrano korisne suradnje i dobrosusjedstva”, prenosi izjavu ruskog MVP medij RIA Novosti.
S tim u svezi Rusija zaustavlja bezvizni režim putovanja japanskih državljana na južne Kurile, povlači se iz dijaloga o tamošnjoj uspostavi zajedničkih gospodarskih aktivnosti, a također blokira proširenje statusa Japana kao partnera Organizacije za crnomorsku gospodarsku suradnju u sektorskom dijalogu.
-
Nakon početka ruske invazije na Ukrajinu mnoge zapadne zemlje pokrenule su snažne gospodarske sankcije protiv Rusije, čemu se priklonio i Japan koji je također uveo nekoliko paketa sankcija. One su pogodile desetke ruskih dužnosnika i tvrtki, kao i izvoz stotina različitih proizvoda. Dana 16. ožujka japanski premijer Fumio Kishida najavio je ukidanje Rusiji statusa najpovoljnije zemlje u trgovinskoj sferi.
Ovdje je zanimljivo podsjetiti kako je 13. ožujka japanski medij Nikkei Asia izvijestio da japanske tvrtke Mitsui & Co. i Mitsubishi Corp. ostaju aktivne u projektu Sahalin-2, na istoimenom otoku ruskog Dalekog istoka – izvoru gotovo 10% japanskog uvoza ukapljenog plina (LNG). Takav stav dviju japanskih korporacija podupire vlada u Tokiju.
-
Projekt Sahalin-2 je prvi LNG projekt u Rusiji. 50% udjela u njemu ima Gazprom, 27,5% – Shell, te 12,5% i 10% – Mitsui & Co. odnosno Mitsubishi Corp.
Prema Nikkeiju, japanska vlada i tvrtke vjeruju da će, bez obzira što se dogodi, Sahalin-2 nastaviti s radom, a japanski potrošači će morati platiti dodatnih 20 milijardi dolara za LNG na spot tržištu ako korporacije napuste Sahalin-2.
Hoće li nakon današnje, rijetko kad oštrije reakcije Moskve u odnosu na politiku Tokia to i dalje biti moguće, za sada je teško reći. Ali ono što znam je to, da u Rusiji posljednjih dana jačaju (ili su barem sve glasniji) oni krugovi koji od vlade zahtijevaju da Rusija ne bude ona koja stalno reagira na proturuske poteze, već da u tom smislu preuzme inicijativu i udari po sebi neprijateljskim državama tamo gdje će ih to najviše zaboliti. To je obično sfera energetike i prirodnih resursa. Ali ruska vlada s takvim potezima ne žuri iako je jasno da već puno  prije u odnosu na najnovije sankcije prouzročene invazijom na Ukrajinu Moskva aktivno radi na preusmjeravanju svojih energetskih resursa iz Europe u Aziju, prije svega Kinu i Indiju (u tu je kategoriju do sada spadao i Japan – zemlja „žedna“ energenata).
Ovdje se mora dodati i slijedeće: u rusko-japanskim odnosima, kao, uostalom, i u odnosima Rusije i Zapada u cjelini, završilo je vrijeme uglađene diplomacije i partnerstava “s figom u džepu”. Moskva više ne želi tolerirati “specifični” vanjskopolitički i sigurnosni položaj Japana, kao zemlje koja u određenim strateškim segmentima, kao poražena strana u WW2, mora slijediti smjer SAD-a i njegovih vanjskopolitičkih interesa. S tim u svezi najnoviji japanski potezi u odnosu na Rusiju nikoga ne iznenađuju. Međutim navedene japanske proturuske sankcije definitivno su bile “prelivena kap u čaši strpljenja” Moskve da dvije države u srednjoročnoj perspektivi konačno mogu uspostaviti neometanu gospodarsku suradnju za koju, uostalom, s obje strane postoje neskriveni i snažni interesi. Od mirovnog sporazuma i rješenja problema južnih Kurila sada ostaju samo krhotine nadanja. Ta će pitanja – kako sada stoje stvari, još dugo ostati izvan dnevnog reda Moskve i Tokija.
-
S druge strane Japan se može dovesti i u vrlo neugodnu sigurnosnu situaciju u odnosu na dva susjedna azijska kontinentalna diva i vojne velesile – Rusiju i Kinu. Slijedeći američku vanjsku politiku prema tim državama Tokio može vrlo lako odnose s Moskvom i Pekingom pretvoriti iz partnerskih u neprijateljske.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/3/2022, 15:43

Prema izvještajima iz ukrajinskih medija, Šojgu je zbog velikih ljudskih gubitaka smijenio general-pukovnika Vladislava Yeršova, komandanta šeste kombinovane armije Ruske vojske.
-
Kako je objavio ukrajinski novinar i bivši dopisnik iz Moskve, Roman Tsymbalyuk, Yeršov je smijenjen zbog velikih gubitaka koje su pretprile jedinice pod njegovom komandom.

-
Prema podacima koje je podijelio Tsymbalyuk jedinice šeste kombinovane armije su u Ukrajini izgubile više od 2000 vojnika od čega je 180 bilo regruta.
General Yeršov je trenutno u kućnom pritvoru i pod istragom prema informacijama kojim raspolaže ovaj novinar.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by red wolf 22/3/2022, 15:46

AssadNaPodmornici wrote:
niels wrote:
AssadNaPodmornici wrote:ukrainci tvrde da su presjekli ruse sjeverno zapdano od kijeva, baš kako smo nas par jučer komentirali.. 

iskreno nevjerujem u tako nešto, ali postoji jedna cesta koja ih opskrbljuje.. ako je mogu staviti u domet artiljerije i vojnika, onda je kao da su ih stavili u "kotao".. 

ugl saznat ćemo

Jučer je čini mi se bila prekretnica, Rusi su nametali ritam, istina sve sporiji, ali jučer im je pokušaj okruživanja istočno od Harkova, sjeverno od Donbasa stao, pa su Ukrajinci prešli u protunapad. Kod Sumija su jednostavno preuzeli inicijativu i napali.

Mislim da su potrošili živu silu, sad jedino opća mobilizacija i bjeloruski ulazak u rat im mogu dati impuls.
iako i jučer kako sam rekao, jedno se braniti i onda izvoditi diverzije sa manjim skupinama, a jedno je voditi kompleksne operacije opkoljavanja više desetaka tisuća neprijatelja, dakle treba tvojih biti na tisuće, i sve to koridinirati, protiv neprijatelja koji ima nadmoć u teškoj tehnici , artiljeriji i avijaciji. 

however, totalno okruživanje naravno da nije realno - međutim ima svega jedna cesta koja snabdjeva ruse - ako su ukrainci u mogućnosti tu cestu staviti pod direktnu vatru, ovi rusi su dole okruženi bez da nisu okruženi :) pitaj boga koliko dnevno kamiona opskrbe moraju dobiti da bi funkcionirali.. ako im presječeš tu arteriju, -gotovi su brzo .. sada šta se tamo desilo neman pojma
Dogodilo se još jučer...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/3/2022, 15:51

Čim Šojgu smjenjuje generala zbog prevelikih gubitaka itd odma znaš koja je ura.

Pušiona. pirat lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 22/3/2022, 16:01

niels wrote:

Bjelorusija nema funkcionalnu vojsku u smislu vođenja ratnih operacija.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/3/2022, 16:02

SAD i NATO vjeruju da bi se Bjelorusija uskoro mogla pridružiti Rusiji u ratu protiv Ukrajine. Tako kažu američki i NATO dužnosnici u razgovoru za CNN, a dodaju da vjeruju da ta zemlja već poduzima korake za napad.
Sve je vjerojatnije da će Bjelorusija ući u sukob, rekao je vojni dužnosnik NATO-a.
“Putinu treba podrška. Bilo što bi pomoglo”, objasnio je dužnosnik.
Bjeloruski oporbeni izvor rekao je da su bjeloruske borbene jedinice spremne ući u Ukrajinu u idućih nekoliko dana. Prema mišljenju ovog izvora, to će imati geopolitički utjecaj, s obzirom na implikacije pridruživanja druge zemlje ratu.
Visoki obavještajni dužnosnik NATO-a odvojeno je rekao da savez ocjenjuje da bjeloruska vlada "priprema okruženje da opravda bjelorusku ofenzivu na Ukrajinu".
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak/duznosnici-natoa-i-sada-bjelorusija-bi-mogla-brzo-uci-u-rat/2349605.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/3/2022, 16:08

Ja bi volija da se Lukašenko uključi jer je baš on prije godinu dana il tako nešto da mislim 4 Mig 29 sRBIJI.

„Neki promatrači sumnjaju da će Adem Vuchiqi poslije izbora moći nastaviti vanjskopolitički hod po žici. Malo je vjerojatno da će podijeljena oporba dobiti izbore. U studenome je Putin svom srbijanskom kolegi za svaki slučaj darovao predizborni poklon: isporuke plina po diskontnoj cijeni od 270 dolara za tisuću kubika", podsjeća minhenski list.
„Taj za Srbiju povoljni deal istječe na ljeto. Ako Moskva do tada ne okonča ovaj napadački rat, teško da će EU tolerirati da Srbija po pitanju sankcija stoji po strani“, zaključuje SZ.

https://www.dw.com/hr/beograd-%C4%87e-morati-izabrati-stranu-poslije-izbora/a-61197842

Nije tajna da Vučica i Srbiju faorizira Orban al još jače i Austrija te neke struje u Njemačkoj i Briselu i gledaju mu kroz prste a ako Lukašenko uđe u rat to više neće biti izvedivo da mu gledaju kroz prste a na štetu nas ostalih ovdje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/3/2022, 16:11

Mislin da će uključivanje Lukašenka pričekat izbore u Mađarskoj ( isti dan su i u Srbiji ) jer će se Putin htjeti prvo uvjeriti jel Orban još dole da blokira embargo EU na ruske energente koje žele Poljska i baltičke države te Amerika.

Nekako tako mi ispada a do tada će se jušit na Mariupolj da to riješi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Službenik 22/3/2022, 16:21

vuksadinare wrote:....drago:'dakle ja sam petokolonas'

jok nisi... :)

Naravno da jesam.

I rusofil.

Jer jebem majku tvojim strateškim partnerima i saveznicima i njihovoj politici od a do ž.

Je l' ti sad srce na mjestu?

:)

Uskoro će im i Ukri jebati majku kad konačno shvate da su nasanjkani k'o mali majmuni.

Ako već ne jebu.

Male
2022-02-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/3/2022, 16:23

Dragovit wrote:

Uskoro će im i Ukri jebati majku kad konačno shvate da su nasanjkani k'o mali majmuni.

Ako već ne jebu.
Sami su se nasanjkali.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Službenik 22/3/2022, 16:24

ebenica wrote:
Dragovit wrote:puf-pant .... s desetcima milijuna eura i dolara i čega sve ne u kuferima na graničnom prijelazu uhvatili suprugu ukrajinca bivšeg zastupnika u njihovom parlamentu  koji je kao šef neke "domoljubne stranke". sirota je to ipak trebala prijaviti pa nastavila dalje s tim kuferima via poljska ili kamo već.

štakori kad krenu brod napuštati .... puf-pant!

;)
dolari? od kud dolari u europi? sigurno je išla kupit osnovne portrepštine za svoje sunjarodnjake po skloništima, podrumima i rovovima.

Cash and carry.

;)

Male
2022-02-24

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 22/3/2022, 16:25

jutros jedan as rus, ukrao svoj tenk, sam, javio se ukraincima i predao sebe i tenk. 

dobit će 10 000$ ili €  za nagradu, te mogućnost da se prijavi za UKR državljavnstvo. 

ruski piloti koji naprave isto, čeka ih državljanstvo i 500 000$ za helikopter i 1 milijun  € za borbeni avion. još nitko nije napravio. 

inače bilo je do sada Rusa koji su se predavali namjerno, ali to je ekipa koja bi tipa imala rodbinu u Ukraini ili jedan imao curu Ukrainku itd. 
takvi se ne smatraju ratnim zarobljenicima i odmah se puste.  nije puno, jer vjerojatno nije lako sve to izvesti.,

2018-06-14

Back to top Go down

Post by omni 22/3/2022, 16:28

U slucaju napada Bjelorusije na Ukrajinu NATO nema sto cekati nego izvrsiti napad na Bjelorusiju,jer je  time je ionako svjetski rat zapoceo. Mada ce se shonje premisljeti u to sam uvjeren.
omni
omni

Male
2014-04-12

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/3/2022, 16:31

omni wrote:U slucaju napada Bjelorusije na Ukrajinu NATO nema sto cekati nego izvrsiti napad na Bjelorusiju,jer je  time je ionako svjetski rat zapoceo. Mada ce se shonje premisljeti u to sam uvjeren.
Zašto ? Bjelorusija je u vojnom savezu sa Rusijom pa je to napad na Rusiju.

Ne može to. Imam ja puno bolju ideju :

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 46 5f4c496ff577d3bb0482
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by omni 22/3/2022, 16:32

RayMabus wrote:
omni wrote:U slucaju napada Bjelorusije na Ukrajinu NATO nema sto cekati nego izvrsiti napad na Bjelorusiju,jer je  time je ionako svjetski rat zapoceo. Mada ce se shonje premisljeti u to sam uvjeren.
Zašto ? Bjelorusija je u vojnom savezu sa Rusijom pa je to napad na Rusiju.

Ne može to. Imam ja puno bolju ideju :

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 46 5f4c496ff577d3bb0482
:D :^0
omni
omni

Male
2014-04-12

Back to top Go down

Post by niels 22/3/2022, 16:36

AssadNaPodmornici wrote:
niels wrote:

ugl saznat ćemo

Da, ali ako napadaš, pad u kvaliteti/kvantiteti žive sile je fatalan.

Onaj tko se brani može napustiti neobranjive pozicije, ili dijelove zemlje gdje nema podršku civila.

Napadač nema taj luksuz, on mora napadati na svim pravcima koje je otvorio i napredovati.

Zato su protunapadi indikativni - oni nužno ne ukazuju da su Ukrajinci jaki i da pobjeđuju, već da Rusi više nemaju snage za veće operacije. Ostaje im samo vatrena moć da teroriziraju civile i vojne instalacije.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 22/3/2022, 16:39

Speare Shaker wrote:
niels wrote:

Bjelorusija nema funkcionalnu vojsku u smislu vođenja ratnih operacija.

Da, zbilja, kakvo je uopće stanje njihovih snaga u ovom trenutku? Imaš li neku poveznicu?
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/3/2022, 16:41

Ne triba im ta sposobnost jer bi ih Putin uključio da prikaže kako nije samo Rusija u tom napadu na Ameriku ( njihovo prikazivanje rata ) te da veže ukrajinske snage ( ali i NATO jer će isti ojačat onda obranu Poljske i baltičkih država itd ) dok on maršira prema Odesi i Moldaviji.

Lukašenko i onako nema di nego slušat Putina jer ako pada Putin pada i Lukašenko.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Službenik 22/3/2022, 16:45

marcellus wrote:
Dragovit wrote:puf-pant .... s desetcima milijuna eura i dolara i čega sve ne u kuferima na graničnom prijelazu uhvatili suprugu ukrajinca bivšeg zastupnika u njihovom parlamentu  koji je kao šef neke "domoljubne stranke". sirota je to ipak trebala prijaviti pa nastavila dalje s tim kuferima via poljska ili kamo već.

štakori kad krenu brod napuštati .... puf-pant!

;)

inače u onoj tvojoj rusiji su domoljubi pošteni i ne kradu i nemaju vile jahte i milijune. A vidjet ćemo kako će štakori odande bježat kad krene tarapana

al' te stislo uredništvo za jaja.

cancel culture?

a bio dogovor scarlett johansson-kurac k'o raketa.

tako je to kad si "javna osoba" kojoj svi znaju ime i prezime. 

kad počne tarapana u "mojoj" rusiji što misliš što će biti u "tvojoj" americi? ili uk? eu?

to će ostati zaštićeno jer je natkriveno demokracijom i "dugom i njezinim bojama"?

piši sebi i svojima drugi rođendan ako sve ovo ostane unutar ukrajine.

ja sebi sigurno hoću.

;)

Male
2022-02-24

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 46 of 50 Previous  1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next

Back to top

- Similar topics