RAT Ukrajinaa Rusija
Page 23 of 54
Page 23 of 54 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 38 ... 54
Re: RAT Ukrajinaa Rusija
Ruska vojska ubila 139 djece u Ukrajini od početka rata
27.03.2022 09:10
U Ukrajini je 139 djece već ubijeno u ruskim napadima od pokretanja potpune invazije.
immortal- Posts : 23285
2014-04-16
Zelenski za ruske medije: Volnovakha, Mariupol i mali gradovi u blizini Kijeva više ne postoje
[size=10]VIDEO
27.03.2022 21:41
[/size]
Kao rezultat ruske potpune invazije na Ukrajinu, gradovi kao što su Volnovakha, Mariupol i mali gradovi u Kijevskoj regiji više ne postoje.
Relevantnu izjavu dao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u intervjuu ruskim medijima, javlja britanski dopisnik.
"Ali, nažalost, vratimo se posljedicama i rezultatima za nas. Kao rezultat toga: nema Mariupola. Jednostavno ne. Jednostavno nema Volnovakhe. U blizini Kijeva u Kijevu nema gradova - naši mali gradovi ... Koji su, mislim, isti kao i tvoji... Svi gradovi u blizini glavnih gradova obično su mali. Ali ljudi tamo žive. Postoje vikendice, kao i lokalno stanovništvo. Sve ovo više ne postoji. Spaljena zemlja. Jednostavno spaljena zemlja. U potpunosti", rekao je Zelenski.
Prema njegovim riječima, fotografije snimljene u tim gradovima ne pokazuju cijelu katastrofu koja se tamo događa.
Prema Zelenskom, Volnovakha je potpuno uništena. Nema ulica, nema kuća. U Mariupolju, s oko 500.000 stanovnika, oštećeno je 90% zgrada.
"Oni idu i gore, jednostavno izgaraju. Ne znam ni koga je još ruska vojska tako tretirala. Nikada. Nisam vidio. Možda sam tada bio premlad – a ratova u Čečeniji ne sjećam se svih fotografija tako duboko. Bilo je užasno, ali, oprostite... To je ljestvica koju ne možemo usporediti. Danas su do sada bila dva rata", istaknuo je Zelenski.
2014-04-16
Rusi drže tone samohodnih raketa u blizini NE Chornobyl
27.03.2022 20:30
U zoni Chornobyl, ruski osvajači sve češće koriste staro, nekvalitetno streljivo s visokim rizikom od samo-detonacije.
2014-04-16
Par i njihovo trogodišnje dijete ubili ruski osvajači u regiji Harkiv
[size=10]FOTOGRAFIJE
27.03.2022 22:56
[/size]
Obitelj, oba roditelja i njihovo trogodišnje dijete, ubijena je u granatiranju od strane ruskih vojnika tijekom vožnje automobila u okrugu Izium u regiji Harkiv.
Relevantnu izjavu dalo je Regionalno tužiteljstvo u Harkivu na Telegramu,
2014-04-16
Ruska vojska pokrenula raketne napade na skladište nafte u Lutsku
27.03.2022 23:53
Ruski osvajači pokrenuli su raketne napade na naftno skladište u gradu Lutsku.
Relevantnu izjavu dao je šef regionalne vojne uprave Volyna Yurii Pohuliaiko na Telegramu
2014-04-16
Putin laže više nego svi velikosrbi zajedno: Njegov cilj je puno veći od 'integriranja' Ukrajine
Hrvatska iskustva kažu da mira neće biti sve dok se okupatora ne istjera iz zemlje, nema predaje, pregovora o teritoriju, a ne valja dopustiti ni dolazak plavih kaciga
27. OŽUJKA 2022. U 09:45
Putinovoj Rusiji ne može se vjerovati ni riječ. Laže li ga, laže, kako bi Hrvati rekli, više nego svi velikosrbi zajedno. Tvornica laži radi stalno i naslušali smo se nevjerojatnih teza u zadnjih par mjeseci otkako je Putin pokrenuo svoju slagalicu strave u Ukrajini. Toliko da se, slikovito govoreći, njemu više ne može vjerovati ni kada kaže da je Čajkovski komponirao balet Labuđe jezero ili da je votka glavno rusko piće. Stoga, zašto bismo sada vjerovali tvrdnjama Rusije da je pri završetku prve faze svoje “specijalne operacije”, pa će se, kažu Rusi, prebaciti više na istočni dio zemlje i tamo srediti Ukrajince. Taj vojni korak jest logičan, ali samo ako vjerujete da je Putinu bio cilj malo “podebljati” svoje “krajine” u Ukrajini i oteti još malo teritorija te spojiti Donjecku i Luhansku oblast s Krimom. Ne bi bilo.
Treba, dakle, vjerovati da je Putinov plan bio osvojiti cijelu Ukrajinu, i to tek kao prvi veliki korak prema teritorijalnoj obnovi novog ruskog imperija. Maksimalistički njegov cilj je, dakle, puno veći od “integriranja” Ukrajine.
2014-04-16
Šandor Winnetou likes this post
[size=39]POTPUNA MOBILIZACIJA[/size]
Mučne ispovijesti s istoka Ukrajine: ‘Love nas po ulicama, trpaju u vozila i odvoze na bojište!‘
U Donjecku i Luhansku proglašena je opća mobilizacija svih muškaraca između 18 i 55 godina
Piše:
Slavica Lukić
Objavljeno: 24. ožujak 2022. 23:04
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=Mu%C4%8Dne ispovijesti s istoka Ukrajine%3A %E2%80%98Love nas po ulicama%2C trpaju u vozila i odvoze na][/url]
[size=39][/size]
Vojnik i muškarac koji se skrivao, ilustracija
Elena, koja živi u Luhanskoj oblasti u gradu koji je od 2014. na samoj crti razdvajanja, opisala je da su u prvim danima nakon ruske okupacije u veljači ove godine muškarce mobilizirali tako što su ih izvodili iz javnog prijevoza, lovili na ulicama, ili im kod kuće ili na poslu ostavljali mobilizacijske pozive. Neki su odlazili na posao skrovitim prečacima, u stalnome strahu da će ih na silu poslati na frontu. Prvog tjedna okupacije određeni je broj muškaraca koji rade u tvornicama, skladištima i ministarstvima dobio potvrdu o radnoj obavezi, ali to je bio tek manji dio. Zbog straha od mobilizacije, mnogi muškarci su se zatvorili u kuće, a kako ih se ne bi vidjelo kroz prozore, navečer ne bi palili svjetla. "U mojoj obitelji kod kuće sjedi mladić,a u istoj je situaciji još desetak njegovih prijatelja i poznanika. Već tri tjedna slušaju neprekidan zvuk paljbe. Želimo da konačno dođe mir", ispričala je.
Sergej, student završne godine donjeckog medicinskog fakulteta ispričao je novinarki Novaje gazete da su 22. veljače njemu i njegovim kolegama s godine telefonirali iz fakultetskog dekanata i rekli im kako se moraju hitno javiti u vojnu komandu, gdje će dobiti potvrdu o tome da su studenti i da su oslobođeni mobilizacije.
"Moji su prijatelji s godine otišli u vojnu komandu po potvrde još isti dan, a ja sam odlučio otići tek sljedeći dan i to me je spasilo", ispričao je za Novaju gazetu Sergej. "One koji su isti dan otišli po navodnu 'potvrdu' o oslobođenju od mobilizacije, odmah su mobilizirali i upisali kao dobrovoljce. Sumnjam da ih je naš dekanat svjesno želio obmanuti. Najvjerojatnije je to bilo djelo rektora Ignatenka Grigorija Anatoljeviča koji je zatim javno istupao na lokalnoj televiziji i tvrdio da su naši mladići - studenti dobrovoljno otišli braniti 'republiku'".
Na pitanje novinarke što on od tada radi, Sergej je odgovorio da se već četvrti tjedan skriva. "Ne izlazim još od 22. veljače. Prvi tjedan su lovili, stajali su na svakom ćošku. Drugi tjedan manje - više isto. I sad, kako mi kažu rođaci, ponovo na svakom uglu stoji policija, sve zaustavljaju, guraju u automobile i odvoze na mobilizacijske punktove."
Sergej objašnjava što se dogodilo s njegovim prijateljima sa studijske godine koji su otišli po "potvrde". Prisilno su mobilizirani.
"Dok su bili ovdje u mobilizacijskom centru, dopisivali smo se. Uvjeti tamo su bili odvratni. Za neke nije bilo zimske vojne opreme pa su im dali ljetnu, moji prijatelji su spavali na betonu dok im roditelji nisu donijeli prostirke i vreće za spavanje. Uz moja tri prijatelja, tu je bilo još nekoliko stotina ljudi. Mojim se prijateljima posrećilo da su ih uputili u medicinsku četu, a mladiće koji su otišli kasnije i koje su odvukli obmanom ili zastrašivanjem, poslali su u artiljeriju i u streljaštvo... Studente medicine naprosto su rasporedili kao obične vojnike. Naravno da su im u početku rekli da će to biti samo vježbe, ali je nakon nekoliko dana postalo izvjesno da ih šalju na frontu - nekoga na Herson, nekoga na Mariupolj."
Sergej je ispričao da se mladići ponekad, kad se nakratko domognu telefona, obiteljima uspiju javiti s doslovno dvije do tri riječi - "živi smo" i to je sve. Na pitanje novinarke kakvog su njegovi kolege raspoloženja, kazao je: "A kakvog mogu biti raspoloženja ako su ih u to gurnuli obmanom. Nitko nije htio dobrovoljno, poslali su ih iznudom - ljude ucjene otpuštanjem s posla, ili isključenjem sa studija, zatvorom ili globom do 200 tisuća rubalja... Kod jednog mobiliziranog mladića počelo je želučano krvarenje, ali ga četiri dana nisu nikuda poslali nego su mu govorili da čeka. Četvrti je dan počeo umirati, prebacili su ga u bolnicu, a njegovu jedinicu na drugo mjesto. Tada sam od poznanika koji rade u bolnici, u gradu u kojem je ta jedinica bila raspoređena, doznao da je kod njih jedan unovačeni mladić umro od želučanog krvarenja. Ne znam je li to taj isti, ili neki drugi mladić".
Viktorija iz Donjecke oblasti je za Novaju gazetu ispričala da su njezinog bliskog rođaka na bojište poslali temeljem mobilizacijskog poziva. "On je običan tvornički radnik, a takve se ne pita previše. Mislili smo da će ga vratiti jer je imao dvije potvrde - jednu o njegovu zdravstvenom stanju i drugu koja potvrđuje da njeguje bolesnog čovjeka. Ništa nije pomoglo. Dan i noć nakon što je mobiliziran proveo je pod otvorenim nebom, u laganoj odjeći, na kiši, a zatim su čovjeka koji nikada nije bio u vojsci otpravili u nepoznatom pravcu. Od 10. ožujka se više ne javlja na telefon".
Viktorija kaže da mukama neizvjesnosti nema kraja. "Samo se nadamo da ćemo makar dobiti vijest s tekstom: 'Živ, zdrav. Uskoro ću kući'. Želim da se zna, rat u takozvanoj Donjeckoj Narodnoj Republici ne prestaje, i nikakve obećane zaštite zbog koje je ruska vojska došla - nema", kazala je Viktorija novinarki Novaje gazete.
Tridesetdvogodišnja Svetlana od 2014., nakon okupacije istočnog dijela Donjecke oblasti, živi na crti razgraničenja. Naselje je do ulaska ruskih grupa na to područje 24. veljače ove godine bilo pod ukrajinskom upravom. U razgovoru s novinarkom govorila je oprezno i doimala se iscrpljeno.
"Ne odnose se samo prema ljudima u Donjeckoj oblasti loše. I u Luganjskoj oblasti na ulicama love muškarce. Silom ih skupljaju. Ljudi su u strahu, boje se izaći iz kuća. Poslije 18 sati je strašno izaći na ulicu. Oni stoje po svim ulicama, presreću i direktno pitaju prolaznike - koliko ti je godina? I na mjestu kupe i trpaju u autobuse. Potpuno bezakonje", ispričala je Svetlana novinarki Novaje gazete.
Mučne ispovijesti s istoka Ukrajine: ‘Love nas po ulicama, trpaju u vozila i odvoze na bojište!‘
U Donjecku i Luhansku proglašena je opća mobilizacija svih muškaraca između 18 i 55 godina
Piše:
Slavica Lukić
Objavljeno: 24. ožujak 2022. 23:04
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=Mu%C4%8Dne ispovijesti s istoka Ukrajine%3A %E2%80%98Love nas po ulicama%2C trpaju u vozila i odvoze na][/url]
[size=39][/size]
Vojnik i muškarac koji se skrivao, ilustracija
- Prilaze muškarcima i mladićima na ulici ili ih skidaju iz javnog prijevoza i pitaju - koliko ti je godina? Zatim ih trpaju u vozila, odvoze u mobilizacijske centre i odatle na bojišta... Ljudi su prestrašeni... Mnogi muškarci se skrivaju, neki danima i tjednima ne izlaze iz kuća i stanova, a navečer iz straha ne pale svjetla... Tako na području Luhanske i Donjecke oblasti u stvarnosti izgleda operacija koju je ruska vojska u tome dijelu Ukrajine provela pod parolom - "Svoje ne ostavljamo", tvrdeći da im je glavni cilj zaštititi građane od ukrajinskog terora. Kako ta "zaštita" u stvarnosti izgleda, opisuje ruski oporbeni list Novaja Gazeta.
U dijelovima istočne Ukrajine, koju je službeni Putinov režim priznao kao Lugansku Narodnu Republiku i Donjecku Narodnu Republiku, za razliku od Rusije, proglašena je opća mobilizacija svih muškaraca između 18 i 55 godina. Mnogi u Rusiji ne znaju koliko ljudi u tim oblastima živi, kako su živjeli do 2014. ni kako žive danas, kao ni što misle, navodi Novaja gazeta. Taj list je objavio svjedočenja članova obitelji čije su očeve i sinove, braću, susjede i prijatelje mobilizirali i poslali na bojišta kod Harkova, Mariupolja, Hersona... Novaja gazeta sakrila je stvarna imena svojih sugovornika kako bi ih zaštitili od odmazde, ali njihov identitet, kao i tonski zapisi njihovih ispovijesti, čuvaju se u redakciji. Donosimo najzanimljivije među njima.Elena, koja živi u Luhanskoj oblasti u gradu koji je od 2014. na samoj crti razdvajanja, opisala je da su u prvim danima nakon ruske okupacije u veljači ove godine muškarce mobilizirali tako što su ih izvodili iz javnog prijevoza, lovili na ulicama, ili im kod kuće ili na poslu ostavljali mobilizacijske pozive. Neki su odlazili na posao skrovitim prečacima, u stalnome strahu da će ih na silu poslati na frontu. Prvog tjedna okupacije određeni je broj muškaraca koji rade u tvornicama, skladištima i ministarstvima dobio potvrdu o radnoj obavezi, ali to je bio tek manji dio. Zbog straha od mobilizacije, mnogi muškarci su se zatvorili u kuće, a kako ih se ne bi vidjelo kroz prozore, navečer ne bi palili svjetla. "U mojoj obitelji kod kuće sjedi mladić,a u istoj je situaciji još desetak njegovih prijatelja i poznanika. Već tri tjedna slušaju neprekidan zvuk paljbe. Želimo da konačno dođe mir", ispričala je.
Sergej, student završne godine donjeckog medicinskog fakulteta ispričao je novinarki Novaje gazete da su 22. veljače njemu i njegovim kolegama s godine telefonirali iz fakultetskog dekanata i rekli im kako se moraju hitno javiti u vojnu komandu, gdje će dobiti potvrdu o tome da su studenti i da su oslobođeni mobilizacije.
"Moji su prijatelji s godine otišli u vojnu komandu po potvrde još isti dan, a ja sam odlučio otići tek sljedeći dan i to me je spasilo", ispričao je za Novaju gazetu Sergej. "One koji su isti dan otišli po navodnu 'potvrdu' o oslobođenju od mobilizacije, odmah su mobilizirali i upisali kao dobrovoljce. Sumnjam da ih je naš dekanat svjesno želio obmanuti. Najvjerojatnije je to bilo djelo rektora Ignatenka Grigorija Anatoljeviča koji je zatim javno istupao na lokalnoj televiziji i tvrdio da su naši mladići - studenti dobrovoljno otišli braniti 'republiku'".
Na pitanje novinarke što on od tada radi, Sergej je odgovorio da se već četvrti tjedan skriva. "Ne izlazim još od 22. veljače. Prvi tjedan su lovili, stajali su na svakom ćošku. Drugi tjedan manje - više isto. I sad, kako mi kažu rođaci, ponovo na svakom uglu stoji policija, sve zaustavljaju, guraju u automobile i odvoze na mobilizacijske punktove."
Sergej objašnjava što se dogodilo s njegovim prijateljima sa studijske godine koji su otišli po "potvrde". Prisilno su mobilizirani.
"Dok su bili ovdje u mobilizacijskom centru, dopisivali smo se. Uvjeti tamo su bili odvratni. Za neke nije bilo zimske vojne opreme pa su im dali ljetnu, moji prijatelji su spavali na betonu dok im roditelji nisu donijeli prostirke i vreće za spavanje. Uz moja tri prijatelja, tu je bilo još nekoliko stotina ljudi. Mojim se prijateljima posrećilo da su ih uputili u medicinsku četu, a mladiće koji su otišli kasnije i koje su odvukli obmanom ili zastrašivanjem, poslali su u artiljeriju i u streljaštvo... Studente medicine naprosto su rasporedili kao obične vojnike. Naravno da su im u početku rekli da će to biti samo vježbe, ali je nakon nekoliko dana postalo izvjesno da ih šalju na frontu - nekoga na Herson, nekoga na Mariupolj."
Sergej je ispričao da se mladići ponekad, kad se nakratko domognu telefona, obiteljima uspiju javiti s doslovno dvije do tri riječi - "živi smo" i to je sve. Na pitanje novinarke kakvog su njegovi kolege raspoloženja, kazao je: "A kakvog mogu biti raspoloženja ako su ih u to gurnuli obmanom. Nitko nije htio dobrovoljno, poslali su ih iznudom - ljude ucjene otpuštanjem s posla, ili isključenjem sa studija, zatvorom ili globom do 200 tisuća rubalja... Kod jednog mobiliziranog mladića počelo je želučano krvarenje, ali ga četiri dana nisu nikuda poslali nego su mu govorili da čeka. Četvrti je dan počeo umirati, prebacili su ga u bolnicu, a njegovu jedinicu na drugo mjesto. Tada sam od poznanika koji rade u bolnici, u gradu u kojem je ta jedinica bila raspoređena, doznao da je kod njih jedan unovačeni mladić umro od želučanog krvarenja. Ne znam je li to taj isti, ili neki drugi mladić".
Viktorija iz Donjecke oblasti je za Novaju gazetu ispričala da su njezinog bliskog rođaka na bojište poslali temeljem mobilizacijskog poziva. "On je običan tvornički radnik, a takve se ne pita previše. Mislili smo da će ga vratiti jer je imao dvije potvrde - jednu o njegovu zdravstvenom stanju i drugu koja potvrđuje da njeguje bolesnog čovjeka. Ništa nije pomoglo. Dan i noć nakon što je mobiliziran proveo je pod otvorenim nebom, u laganoj odjeći, na kiši, a zatim su čovjeka koji nikada nije bio u vojsci otpravili u nepoznatom pravcu. Od 10. ožujka se više ne javlja na telefon".
Viktorija kaže da mukama neizvjesnosti nema kraja. "Samo se nadamo da ćemo makar dobiti vijest s tekstom: 'Živ, zdrav. Uskoro ću kući'. Želim da se zna, rat u takozvanoj Donjeckoj Narodnoj Republici ne prestaje, i nikakve obećane zaštite zbog koje je ruska vojska došla - nema", kazala je Viktorija novinarki Novaje gazete.
Tridesetdvogodišnja Svetlana od 2014., nakon okupacije istočnog dijela Donjecke oblasti, živi na crti razgraničenja. Naselje je do ulaska ruskih grupa na to područje 24. veljače ove godine bilo pod ukrajinskom upravom. U razgovoru s novinarkom govorila je oprezno i doimala se iscrpljeno.
"Ne odnose se samo prema ljudima u Donjeckoj oblasti loše. I u Luganjskoj oblasti na ulicama love muškarce. Silom ih skupljaju. Ljudi su u strahu, boje se izaći iz kuća. Poslije 18 sati je strašno izaći na ulicu. Oni stoje po svim ulicama, presreću i direktno pitaju prolaznike - koliko ti je godina? I na mjestu kupe i trpaju u autobuse. Potpuno bezakonje", ispričala je Svetlana novinarki Novaje gazete.
2014-04-16
PRIGODNA
2014-04-16
Vigilare
·
RUSIJA ĆE POSTATI KATOLIČKA ZEMLJA?
Blagdan Navještenja Gospodinova (Blagovijesti) godine 2022. ostat će zabilježen kao jedan od najvažnijih dana i događaja u povijesti Katoličke Crkve i svijeta u zadnjiH stotinjak godina.
Gospa Fatimska je rekla 13. srpnja 1917. godine:
"Sveti Otac posvetit će mi Rusiju, koja će se obratiti i svijetom će neko vrijeme zavladati mir."
Bez da sada ulazim u određene kontroverze koje su prisutne u katoličkom svijetu oko posvećenja Rusije, kao što je to zatražila Gospa Fatimska, je li ili nije napravljeno, može se reći da je Papa Franjo ispunio dvije najvažnije uvjete, koje je tražila Gospa:
• jedno, da se izrijekom spomene Rusija u posveti njezinom Bezgrješnom srcu i,
• drugo, da bude u zajedništvo s biskupima cijeloga svijeta.
Evo riječi posvete koje je on pročitao pred kipom Gospe Fatimske u Bazilici Svetoga Petra u Rimu, urbi e torbi:
"Mi zato, Majko Božja i naša, svečano povjeravamo i posvećujemo tvom bezgrješnom Srcu nas same, Crkvu i svekoliko čovječanstvo, a na poseban način Rusiju i Ukrajinu. Primi ovaj naš čin koji izvršavamo s povjerenjem i ljubavlju, učini da prestane rat, providi svijetu mir."
Uvijek će biti onih koji će tražiti dlaku u jajetu, bilo to u formulaciji koja je trebala po njima biti ovakva ili onakva, ili radi same činjenice da je to napravio baš papa Franjo. Ali pustimo to po strani. U ovom trenutku to su takve nevažne stvari. Činjenica je da je napravio posvetu i da je ispunio uvjete.
Zadnja velika posveta od strane pape Ivana Pavla II godine 1984. je srušila komunizam u pola svijeta. Zamislite sada kada se eksplicitno u posveti spomenula Rusija kao što je izrazito tražila Gospa!
Nasljednik Petrov po imenu Franjo, učinio je što je Nebo tražilo. To može samo Papa jedne svete, Katoličke i apostolske Crkve, bez obzira na njegove ljudske slabosti i mane. U jednom smislu se dogodio jedan veliki egzorcizam (borba protiv sila zla), on je posvetio cijeli javni prostor svijeta (čovječanstva) i Rusije. Posvetili smo i predali Bogu opet svijet, da On vodi i da On upravlja. Sotoni su odbrojeni dani, a Gospa će zaštiti i zagovarati obnovu Crkve i svijeta. Biti će to njezino, Marijino vrijeme u kojem će nas ona usmjeravati na svoga Sina.
Isus Krist kao pravi kralj svijeta će zavladati zajedno s kraljicom Neba i zemlje, njegovom majkom Marijom.
Mnogi pitaju, i što sada?
Prvo, zahvaljivati Bogu i ostati Njemu vjerni. Na osobnoj razini:
• Moliti krunicu svaki dan;
• Redovito ići na ispovijed i što češće na Svete Mise;
• Živjeti svoju katoličku vjeru i privatno i javno te aktivno raditi prozelitizam (kao veliki sveci kroz povijest), to jest pomagati druge da se obrate i postanu katolici;
• Ako niste, onda svakako ispunite želje Gospe Fatimske i obavite pobožnost prvih pet subota
Nakon posvete koja se održala u bazilici Svetoga Petra u Rimu, stvari će se u Crkvi i svijetu mijenjati. Ne u smislu "ćiribu, ćiriba" kako neki to površinski misle i drugi jadnici ismijavaju, nego na jednoj dubokoj duhovnoj razini koja će utjecati konkretno na povijest Crkve i svijeta.
U dogledno vrijeme, kada Bog odluči, vjerujem da će se sljedeće stvari događati u Crkvi i svijetu:
• Rat u Ukrajini će prestati;
• Komunizam će konačno pasti i nestati u ostalim zemljama gdje se još grčevito drži;
• Započet će velika i temeljita obnova Katoličke Crkve koja će se vratiti svojim tradicijama i biti oslonjena na dva stupa: Euharistiju (slava živom Kristu u našim svetohraništima) i Blaženu Djevicu Mariju (Gaude, Maria Virgo, cunctas haereses sola interemisti in univero mundo; “Raduj se, Djevice Marijo, ti si jedina uništila sve hereze na cijelom svijetu“),
• Rusija neće postati nikakav „treći Rim“, nego će Rusija postati katolička zemlja, to jest kršćani i crkva tamo će postati katolici po tome što će biti u zajedništvo s Svetim Ocem u Rimu;
• Dekadencija i „wokeness“ će ili nestati na Zapadu ili će taj „Zapad“ nestati uopće kao civilizacija u zapadnoj Europi te u engleskom, španjolskom i portugalskom novom svijetu;
Zbunjenost i strah od svjetovnjaka
Zanimljivo je promatrati kako su i hrvatski i svjetski mediji i svjetske vođe dali malu pozornost ovom velikom činu. Neki jednostavno nisu shvatili što se događa, a drugi su itekako shvatili i bili su zbunjeni da je baš ovaj papa napravio takav jak duhovni čin koji će zdrmati temelje svijeta koji poznajemo i svrgnuti kneza ovoga svijeta kojega oni služe.
Budimo zahvalni što živimo baš u ovo vrijeme i što smo bili svjedoci i sudionici ovoga velikog čina. Zahvalimo Bogu i budimo poslušnim Njemu, Njegovom Sinu Isusu i Njegovoj majci Mariji.
I u Hrvatskoj i na župskoj razini
I hrvatski biskupi su sudjelovali zajedno s papom u posvećenju Rusije, ali se to događalo i na župskoj razini. U crkvu Sveta Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu molila se krunica i litanije, a križni put su čitali branitelji, veterani Domovinskog rata (iz Knežije), a župnik don Damir Stojić je pročitao istu posvetu kao papa, i onda smo svi zajedno izgovorili jednu osobnu fatimsku posvetu. Posvetio je i župu te je ispred 500 blagoslovljenih bijelih ruža (koje je donirala Zaklada Vigilare), okrunio kip Gospe Fatimske. A na kraju su bogoslovi izdavali blagoslovljene ruže vjernicima kao uspomenu na ovaj nezaboravni događaj.
Vice Batarelo
2014-04-16
Zaluzhny: Osvajači dijele namještene videozapise s nehumanim postupanjem prema ruskim zatvorenicima
28.03.2022 00:06
Neprijatelj proizvodi i dijeli namještene videozapise s nehumanim postupanjem navodnih ukrajinskih vojnika prema ruskim ratnim zarobljenicima
2014-04-16
Ukrajinski branitelji odbili pet neprijateljskih napada na području JFO-a
28.03.2022 00:23
U području operacije Združenih snaga (JFO) na istoku ukrajinski branitelji uspješno su u nedjelju odbili pet napada ruskih osvajača.
2014-04-16
Uništena promatračnica ruske garde
28.03.2022 00:56
Borbena postrojba 128. odvojene planinske jurišne brigade Zakarpattia uništila je promatračnicu časnika Ruske nacionalne garde iz Dagestana opremljenih u šumi.
2014-04-16
I tko je dobio propagandni rat u Ukrajini koji vidim ti provodish .Ajde pametnice gukni o tome kada ne smiju ovi tvoji istomishljenicii mushkog roda .Imaj ti veca muda od njih pa odgovori.
Pogledajte pretužnu dodjelu odličja ruskim vojnicima: časnik je ‘lijepio‘ ordene golobradim mladićima koji su s 18 godina izgubili noge. Njihova reakcija govori sve
PIŠE PSD
27. ožujka 2022. - 13:02
[size=39][/size]
Dok se licemjerni Putin poodmakle dobi krije u luksuznim odajama s većim brojem zaštitara i onih koji brinu o njemu
ovo je učinio mladićima svoga naroda koji su tek kročili u život
ovi mladi ljudi živjet će ali života imati neće
strašno
PIŠE PSD
[size=39][/size]
Dok se licemjerni Putin poodmakle dobi krije u luksuznim odajama s većim brojem zaštitara i onih koji brinu o njemu
strašno
2014-04-16
Noor and Šandor Winnetou like this post
ispod svake objave na raznim portalima za putina su redovno samo srpska imena i prezimenamentalitet wrote:I tko je dobio propagandni rat u Ukrajini koji vidim ti provodish .Ajde pametnice gukni o tome kada ne smiju ovi tvoji istomishljenicii mushkog roda .Imaj ti veca muda od njih pa odgovori.
ne gasite se
stalno o laboratorijima
stalno o nacistima
stalno kako su i srbi bombardirani od strane nato snaga
stalno kako se i drugdje ratuje a priča samo o ukrajini......
Ukrajinci su progonjeni gotovo kao Hrvati
vrlo slična situacija
Ukrajinci će izaći kao pobjednici
što se tiče propagande
bitna je ali je daleko bitnije prepoznati agresora i žrtvu koja se snažno brani i koja će nadvladati zlog!
u slučaju ukrajine gotovo sve države su stale uz Ukrajinu
samo zamućeni pogledi na stvarnost odabrali su putina vodeći se mutnim nedozvoljenim ciljevima istih
Last edited by mortal on 28/3/2022, 00:43; edited 1 time in total
2014-04-16
do pred mjesec dana ovi mladići živjeli su kao i svi drugi vršnjaci...zezajući se s curama, družeći s prijateljima...i imali su obje nogemortal wrote:Pogledajte pretužnu dodjelu odličja ruskim vojnicima: časnik je ‘lijepio‘ ordene golobradim mladićima koji su s 18 godina izgubili noge. Njihova reakcija govori sve
PIŠE PSD
[size=39][/size]
strašno
onda se kretenčina s kremlja jednog jutra probudila i zaželjela ukrajinu
danas su ovi mladići invalidi, sjebane psihe, sjebanih života...jer je tako kretenčina odlučila
immortal and Šandor Winnetou like this post
Rat je njihova profesija ...
A u ratu se gine ili cesto ostaje invalid
Kad se za tu profesiju opredijelis, onda i preuzimas rizik
Nema tu mjesta kuknjavi
Nema tu mjesta kuknjavi
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
osim što je masa ovih klinaca ročni sastav i što su tamo mimo svoje volje kao i pohvatani studenti iz donbasa. Jebeš činjenice, važno je lupetatiRingo10 wrote:Rat je njihova profesija ...
Nema tu mjesta kuknjavi
immortal likes this post
to se odnosi na generale ali ne i na ročnike od kojih su mnoge prijevarom poslali na ratišteRingo10 wrote:Rat je njihova profesija ...
Nema tu mjesta kuknjavi
mnogi su se i predali
2014-04-16
Predsjednik: Naš cilj je mir i obnova normalnog života što je prije moguće
28.03.2022 01:54
Cilj ukrajinskih vlasti je mir i obnova normalnog života u zemlji što je prije moguće, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski u svom obraćanju.
2014-04-16
Osvajači odustali od ofenzive u regiji Sumy
28.03.2022 02:12
Ruske trupe odustale su od ofenzivnih operacija u regiji Sumy, dok su pokušavale pregrupirati i preraspodijeliti jedinice na druga područja.
"U smjeru Slobozhanskog, neprijatelj je odustao od ofenzivnih operacija u blizini grada Sumyja, pokušavajući se pregrupirati i preraspodijeliti svoje jedinice na druga područja. Jedan od BTG-ova iz 1. neprijateljske tenkovske vojske, uključen u neprijateljstva, u potpunosti je povučen iz Ukrajine na teritorij Ruske Federacije", objavio je glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine na Facebooku.
2014-04-16
Page 23 of 54 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 38 ... 54
Similar topics
» Užas: Rusija podržava Srbiju Rusija u njezinim akcijama po pitanju situacije na Kosovu
» wtf rusija
» RUSIJA ILI EU?
» Rusija
» Rusija napreduje
» wtf rusija
» RUSIJA ILI EU?
» Rusija
» Rusija napreduje
Page 23 of 54