Ruska invazija na Ukrajinu
Page 40 of 50
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Pripremaju se za iskrcavanje ( najvjerovatnije južno od Odese ) al čekaju da im dođu kopnene snage sa zapada pa će zajedno.
Kokice.
Kokice.
RayMabus- Posts : 183872
2014-04-11
by RayMabus Mon 28 Feb - 2:15
Baš me brige za Mariupolj. Jasno je da je ruska mornarica to odlučila zauzet kako im se ne bi sutra neki Briti tu stacionirali s raketama za gađanje druge obale Azovskog mora tj Rusije.
Šta će oni tamo u tom Mariupoliju ili ne boli me kurac. Kad se to osvoji onda ono mornarice iz Azovskog mora izlazi u Crno more i skupa s tom oklopnom vojskom ide na Odesu i središnju Ukrajinu u prostor između Kijeva i Odese.
Odesa se mora osvojiti jer :
1. Da NATO nema još jednu državu na Crnom moru a koja je izrazito antiruska i želi vratiti Krim
2. Da se prekine veza Kijeva ( čak i ako isti ne padne ) s morem ali i s Turskom koja koliko vidim s onim dronovima šta je dala Ukri dobro rokaju Ruse na tlu.
3. Da se spoje s Moldavijom i povrate Transisitriju i osiguraju da Moldavija neće u EU i NATO.
4. Da izađu na rumunsjku granicu a šta je delta Dunava i imaju kontrolu na ušću Dunava ( nije u Ukrajini al je granica i imaju uvid odma )
5. Da se zacementira more oko Zmijskog ostrva ( Ukrajina ne bi imala onda više nikakvi izlaz na more ) i zablokiraju plinska polja koja se nalaze dijelom u rumunjskim vodama kako Rumunji ( čitaj američke, britanske i druge firme ) ne bi mogle tu vadit plin jer plina Rumunjska ima za još samo deset godina ( nalazi se unutra u Transilvaniji ta nalazišta koja imaju plina za Rumunjsku tek za još deset godina ).
Baš me brige za Mariupolj. Jasno je da je ruska mornarica to odlučila zauzet kako im se ne bi sutra neki Briti tu stacionirali s raketama za gađanje druge obale Azovskog mora tj Rusije.
Šta će oni tamo u tom Mariupoliju ili ne boli me kurac. Kad se to osvoji onda ono mornarice iz Azovskog mora izlazi u Crno more i skupa s tom oklopnom vojskom ide na Odesu i središnju Ukrajinu u prostor između Kijeva i Odese.
Odesa se mora osvojiti jer :
1. Da NATO nema još jednu državu na Crnom moru a koja je izrazito antiruska i želi vratiti Krim
2. Da se prekine veza Kijeva ( čak i ako isti ne padne ) s morem ali i s Turskom koja koliko vidim s onim dronovima šta je dala Ukri dobro rokaju Ruse na tlu.
3. Da se spoje s Moldavijom i povrate Transisitriju i osiguraju da Moldavija neće u EU i NATO.
4. Da izađu na rumunsjku granicu a šta je delta Dunava i imaju kontrolu na ušću Dunava ( nije u Ukrajini al je granica i imaju uvid odma )
5. Da se zacementira more oko Zmijskog ostrva ( Ukrajina ne bi imala onda više nikakvi izlaz na more ) i zablokiraju plinska polja koja se nalaze dijelom u rumunjskim vodama kako Rumunji ( čitaj američke, britanske i druge firme ) ne bi mogle tu vadit plin jer plina Rumunjska ima za još samo deset godina ( nalazi se unutra u Transilvaniji ta nalazišta koja imaju plina za Rumunjsku tek za još deset godina ).
2014-04-11
pa gdje je na ovim kartama u okruženju?
na velikoj vidiš dvije plave crte na južnim bokovima grada, na velikoj situaciju ujutro.
na drugim kartama koje sam postao vidi se crta fronte.
borbe su u gradu.
i bit će prije da će se ukri izvlačiti nego gurati unutra i riskirati okruženje.
osim ako twitter bojovnici drugačije ne kažu.
po njima se rusi povlače i bježe u neredu.
cnn je kurac za njih.
Čekamo iskrcavanje. Nismo ni to odavno gledali u Europi.
Tv program i kokice.
Ja bih se uključio al me boli kurac.
Rumunji i Moldavci na aparatima.
Tv program i kokice.
Ja bih se uključio al me boli kurac.
Rumunji i Moldavci na aparatima.
2014-04-11
AlfaOmega wrote:As in #Syria, #Russia is actively organized and working towards delivering humanitarian aid for areas they took control over. This is also pragmatic, as resistance from population can be quelled temporarily like this.
— oreusser (@o_reusser) March 3, 2022
Expect this to happen more often https://t.co/QG9C67YxSN
jel šalju humanitarnu pomoć i ukrajincima koju su izbjegli s istoka ukrajine u poljsku?
Ovi pripametni Rumunji zabranili prijeoz oružja za Ukrajinu preko svog teritorija i napravili grešku jer Rusi će im ovako doć na granice a meni napravili to da svo oružje ide u istočnu Poljsku za obranu Bijele Hrvatske i općenito zapadne Ukrajine.
Hvala Rumunji.
Eto vam sad čika Putin na granicama kad ste tako pripametni.
Hvala Rumunji.
Eto vam sad čika Putin na granicama kad ste tako pripametni.
2014-04-11
Dragovit wrote:
pa gdje je na ovim kartama u okruženju?
na velikoj vidiš dvije plave crte na južnim bokovima grada, na velikoj situaciju ujutro.
na drugim kartama koje sam postao vidi se crta fronte.
borbe su u gradu.
i bit će prije da će se ukri izvlačiti nego gurati unutra i riskirati okruženje.
osim ako twitter bojovnici drugačije ne kažu.
po njima se rusi povlače i bježe u neredu.
cnn je kurac za njih.
Nitko na forumu nije rekao to što ti trpaš. Ukrainci su slabiji u ovom ratu i da hoće nemogu se masovno kretati radi ruske nadmoći u zraku i projektilima. Tako da i hoće nemogu se povući niti iz Donbasa niti Hrakovka niti Mariopola. Inače sve su to ogromne lokacije pune oružja koje mogu vezati Ruske snage tjednima i mjesecima čak.
Ukrainska strategija je očito da se što duže ratuje i da se Rusima nanose što veći gubici na terenu dok ne dođe zapadna pomoć i dok ne mobiliziraju i istreniraju još par stotina tisuća vojnika.
I dok se Ruska ekonomija ne uništi. Sve to se nadaju da bi moglo dovesti do nekog "ruskog povlačenja" gdje bi se njima rat ne bi isplatio.
Ruski strateški cilj je bio okupacija 2/3 Ukraine(karta od Lukasenka) u blitzkriegu koji bi trajao dva tjedna, uz što manje svojih mrtvih i uništene ukraine. Ukraina bi kapitulirala i instalirali bi nekog Janukoviča ili bi kapitulirani Ukrainci trebali sklopiti totalno nepovoljne uvjete kao recimo Švabe 1945..
To Rusima nije uspjelo i sada im je cilj postići što povoljniji sporazum sa Ukrainom da ostvare barem djelomične ciljeve. I u takvoj situaciji Rusi mogu proglasiti "pobjedu i povući se".
Gledaj to u tom kontekstu.
Da je NATO-u interes širiti se et samo radi širenja, onda bi prihvatili Rusiju još 2000. kad je Putin to predložio. Kud ćeš širi i veći NATO onda, jel?Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:nitko od nas "verificiranih" nacista ne onanira nad žrtvama nuklearnih napada na japan... bar ja nikad ni jednom riječju nisam bio na tom tragu... ja stojim na tragu činjenice da se hrvatska odnosno hrvatski narod opredijelio za zapadne vrijednosti, pripada EU i NATO savezu i u ovom trenutku dijelom je velike zapadne alijanse koja je jasno i nedvosmisleno definirala prirodu rata u ukrajini i jasno bez zadrške izabrala stranu, a ona je dijametralna u odnosu na rusiju što znači da s obzirom na upićene prijetnje od strane ruskog predsjednika možemo osnovano pretpostavljati da nas rusija smatra jednom od njoj neprijateljskih država i da je neprihvatjivo da hrvatski državljani u takvoj situaciji zauzimaju rusku stranu... što tu nije jasno što???
Pa evo meni pun kurac toga nije jasno. Evo par pitanja.
NATO se siri da bi se stitio? Od koga? Koja je svrha NATO nakon raspada Varsavskog pakta? Zasto bi ja morao slijepo slijediti politiku Rvacke i NATO pakta? Jel smo sad usporedo sa borbom protiv Covid totalitarizma uletili u drugu vrstu idtog totalitarizma?
Zasto bi ja morao uopce za nekoga navijati nije obo nogometna utakmica?
Mene stvarno boli kurac da li ce negdje roknuti atomska ili nece. Ali totalno mi je svejedno vjeruj mi. Ali da Putin jednu zvekne na Zagreb a dve u hercegbosnu ja bi bio najsretniji iako bi bilo pun kurac kolateralnih zrtava kojih bi mi bilo zao nisu ljudi krivi sto im lopine i krimosi vladaju ali barem bi atomska ocistila ovaj rvacki psihopatski olos na markovom trgu koji masakrira ovu nesretnu drzavu koju su ti zlocinci pretvorili u svoju vukojebinu. Uz to na Baniji nisu kurcem mrdnuli a godinu dana je proslo od razornog potresa. Tu zgadiju treba atomskom bombom dezintegrirati u subatomske cestice. Tebi je bitno loviti pro ruske simpatizere tu bi ti odmah krenuo u akciju a kad treba satrati rvacku psihopatsku politicku bagru i sjecikese e to ne to se ne moze oni su dio rvackog folklora i naslijedene kulturne bastine. Pitam se kako jos te sjecikese nije UNESCO primijetio pa da ih zastiti kao runolist ili plitvicka jezera.
Ali da su prihvatili Ruse, tek onda bi izgubili svoju pravu svrhu postojanja. Ono, ko bi bija dežurna babaroga koja bi opravdala naše postojanje?
Radi se o tome da organizacija postoji upravo kako bi izazivala konfrontacije i geopolitičke tenzije, a sve zaradi profita od prodaje naoružanja. Imamo zlu Rusiju koja hoće da pokori istok Evrope, i samim tim tu je moćni NATO to the rescue. A američke firme će ubirati profit od prodaje naoružanja. Međutim, da bi profit bija kak je zamišljen, ni dovoljno da je što više zemalja u NATO-u (osim dakako, babaroge Rusije, koja ne smi u NATO neg mora ostati babaroga za taj NATO), neg te zemlje moraju imati adekvatan proračun, minimalno 2% svog BDP-a. Tak će američke kompanije imati jamstvo da je taj NATO solventan.
Posli ove akcije u Ukrajini, i najave Njemačke da osniva fond od 100 milijardi eura za naoružanje, ni ni čudo što su prekookeanske kujice tak tihe. Kak i neće, svi snovi im se ostvarili preko noći, jeba te.
2015-08-08
RayMabus likes this post
michaellcmacha wrote:
Snimka je stara par dana, to je neki rus snimio kako su ih Ukrainci zasuli artiljerijom. Tako da one snimke uništenih ruskih kolona i vozila su tek dio sranja što Rusi proživljavaju. Ukrainci imaju isto tako ogromnu količinu artiljerije sa kojom rokaju po Rusima. Ameri im jednostavno daju satelitske informacije o ruskim formacijama u realnom vremenu a onda ih ovi tuku artiljerijom. Takve stvari ne vidimo po snimkama ali ruski gubici su tu gadni a vjerojatno je moral vojnika očajan, ne znaju u koji su rat upali misle da su na vježbama a ono po glavi ti padaju projektili
eto gnjec je najiskreniji on masta da putin rukne na nas nuklearne bombe a asistiraju mu alpha,ringo,svetoje..sve 'borci' za dobrobit hrvatske ako ovih drugih nema
vuksadinare- Posts : 100114
2015-09-08
[size=39][/size]
Odesa se priprema za napad
Odesa se priprema za napad
2014-04-11
Ova mapa ima potrebu za jednom drugom korekcijom, a to je Chernihiv na sjeveru koji ne sam da se još uvik opire, neg još nije ni stavljem u okruženje, a što Rusima očito predstavlja kost u grlu, jerbo im kvari planove za dejstvo na Kijev sa sjeveroistoka.
A taj Chernihiv mi je danas zapa za oko, jer čini se da će Rusi upravo tu danas-sutra pokušati stabilizirati front (čitaj: zauzeti grad) kak bi mogli olakšati prilaz Kijevu iz tog pravca za svoje snage.
AlfaOmega wrote:
Ova mapa ima potrebu za jednom drugom korekcijom, a to je Chernihiv na sjeveru koji ne sam da se još uvik opire, neg još nije ni stavljem u okruženje, a što Rusima očito predstavlja kost u grlu, jerbo im kvari planove za dejstvo na Kijev sa sjeveroistoka.
A taj Chernihiv mi je danas zapa za oko, jer čini se da će Rusi upravo tu danas-sutra pokušati stabilizirati front (čitaj: zauzeti grad) kak bi mogli olakšati prilaz Kijevu iz tog pravca za svoje snage.
Additional pictures of the shelling in Chernihiv pic.twitter.com/06s1r4ILAK
— Michael A. Horowitz (@michaelh992) March 3, 2022
4 Ukrainian BTR-4 were abandoned in the East of Ukraine as Russian forces pass by it. pic.twitter.com/FOe12lFQOJ
— CaucasusWarReport (@Caucasuswar) March 3, 2022
Krim je aksiomatski interes Moskve jer bez njega gubi premoć na Crnom moru koja je ključna za projekciju moći i interesa u Mediteran odakle se širi na Bliski istok i Afriku i dobiva pristup oceanima. Postoji i pacifička obala, ali je većina industrije i stanovništva locirana zapadno od Urala.
Tada se otvorila priča o konačnom cilju, a to je formiranje Novorusije, kontrole crnomorske europske obale sve do granice s Rumunjskom. Sada se taj cilj ostvaruje istočno od Krima - Berdjansk, Mariupolj - ali zapadno ne. Moskva je računala da bi Odesa, velika luka, mogla biti točka podrške, ali do sada se to nije ostvarilo (i 2014. godine u tom gradu se scenarij nije odvio po željama Rusije). Utoliko je važnije osvajanje Hersona koji bi mogao bi poslužiti kao ključna baza ruske vojske u prodoru manje prema unutrašnjosti, ali više prema zapadu, obalom do Odese. Od koje je blizu do rumunjske granice.
Važna je činjenica da Rusija kontrolira Zmijski otok jer time, uz Krim, ostvaruje nadzor nad pomorskim putevima do Odese i ostalih luka zapadno od Krima. Što predstavlja izuzetno težak udarac Ukrajini.
U tom scenariju u prvi plan iskače Transdnjestrovlje smješteno na lijevoj obali rijeke Dnjestar. Početkom agresije bilo je informacija da se i s tog prostora vojno djeluje prema Ukrajini - Rusija u toj pokrajini drži 1500 vojnika od ukupno 5000 koje kontrolira otpadnička vlada. Rusija ih plaća pa je i najveći poslodavac u odmetnutoj regiji. Simultana vojna operacija s kopna, mora i iz Transdnjestrovlja bila bi izuzetno težak izazov ukrajinskim snagama i izgledno vodila do osvajanja Odese. Što bi Ukrajini potpuno oduzelo obalu. Moguće formiranje Novorusije otvorilo bi izuzetno opasnu poziciju u odnosima Rusije i NATO. Odmetnuta pokrajina bila bi sredstvo destabilizacije Moldove, najsiromašnije zemlje u Europi koja je nedavnim izborima zbacila proruskog predsjednika i zauzela proeuropsku politiku. Moldova je bliska Rumunjskoj u kojoj je nemali broj onih koji smatraju da bi se trebale ujediniti. Tako nešto je dosad bilo nezamislivo, ali nakon ruskog kršenja svih međunarodnih principa niti jednu opciju ne treba odbaciti. Prema posljednjim anketama prije ruske agresije na Ukrajinu, 44% stanovništva Moldove bilo je sklono ujedinjenju. Razumljivo, bez Transdnjestrije.
Iznenađenje za Moskvu nedavna je odluka bugarskog premijera Kirila Petkova da smijeni ministra obrane Stefana Janeva jer je odbijao ruski napad na Ukrajinu nazvati ratom. "Moj ministar obrane ne može koristiti riječ operacija umjesto riječi rat. Ne možete to nazvati operacijom kada su tisuće vojnika s jedne i druge strane već ubijene", rekao je Petkov u televizijskoj izjavi.
Bugarska je za postojanja Sovjetskog Saveza bila često nazivana “šesnaestom sovjetskom republikom”, a povijesne su veze ostale ojačane energetskom ovisnošću i sklonošću bugarske Socijalističke stranke (nalazi se u sadašnjoj vladinoj koaliciji) dobrim odnosima s Moskvom. Koja je računala da je Bugarska slaba karika u NATO lancu na europskoj obali Crnog mora. S mogućom procjenom da bi, nakon formiranja Novorusije, mogla računati vjerojatno na suzdržanost Sofije u slučaju sukoba s Rumunjskom. Sada se situacija iz temelja promijenila jer Bugarska u potpunosti prihvaća NATO obveze.
Može se zaključiti da Rusija neupitno ima planove “obuzdavanja samostalnih odluka” Moldove, ali je za bilo kakvu operaciju protiv te male i siromašne zemlje potrebno imati kopneno zaleđe u Ukrajini uz Transdnjestrovlje. Pad Hersona otvara prostor za takve opcije. Te ukalkulirati rizik bespogovornog uključivanja Rumunjske u sukob. Koji ne bi nužno vodio prema sukobu Rusije i NATO - i Turska ratuje u Siriji, Libiji bez NATO-a - ali bi bio najveća prijetnja mogućem izbijanju sukoba koji bi imao nesagledive, katastrofalne posljedice.
Vjerojatnije je stoga da će Moskva zadržati kontrolu nad Transdnjestrovljem i preko njega destabilizirati Moldovu i, posljedično, Rumunjsku.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ako-padne-odesa-posljedice-ce-biti-katastrofalne-putin-vec-ima-plan-za-moldaviju-ali-i-za-rumunjsku-15165402
Tada se otvorila priča o konačnom cilju, a to je formiranje Novorusije, kontrole crnomorske europske obale sve do granice s Rumunjskom. Sada se taj cilj ostvaruje istočno od Krima - Berdjansk, Mariupolj - ali zapadno ne. Moskva je računala da bi Odesa, velika luka, mogla biti točka podrške, ali do sada se to nije ostvarilo (i 2014. godine u tom gradu se scenarij nije odvio po željama Rusije). Utoliko je važnije osvajanje Hersona koji bi mogao bi poslužiti kao ključna baza ruske vojske u prodoru manje prema unutrašnjosti, ali više prema zapadu, obalom do Odese. Od koje je blizu do rumunjske granice.
Važna je činjenica da Rusija kontrolira Zmijski otok jer time, uz Krim, ostvaruje nadzor nad pomorskim putevima do Odese i ostalih luka zapadno od Krima. Što predstavlja izuzetno težak udarac Ukrajini.
U tom scenariju u prvi plan iskače Transdnjestrovlje smješteno na lijevoj obali rijeke Dnjestar. Početkom agresije bilo je informacija da se i s tog prostora vojno djeluje prema Ukrajini - Rusija u toj pokrajini drži 1500 vojnika od ukupno 5000 koje kontrolira otpadnička vlada. Rusija ih plaća pa je i najveći poslodavac u odmetnutoj regiji. Simultana vojna operacija s kopna, mora i iz Transdnjestrovlja bila bi izuzetno težak izazov ukrajinskim snagama i izgledno vodila do osvajanja Odese. Što bi Ukrajini potpuno oduzelo obalu. Moguće formiranje Novorusije otvorilo bi izuzetno opasnu poziciju u odnosima Rusije i NATO. Odmetnuta pokrajina bila bi sredstvo destabilizacije Moldove, najsiromašnije zemlje u Europi koja je nedavnim izborima zbacila proruskog predsjednika i zauzela proeuropsku politiku. Moldova je bliska Rumunjskoj u kojoj je nemali broj onih koji smatraju da bi se trebale ujediniti. Tako nešto je dosad bilo nezamislivo, ali nakon ruskog kršenja svih međunarodnih principa niti jednu opciju ne treba odbaciti. Prema posljednjim anketama prije ruske agresije na Ukrajinu, 44% stanovništva Moldove bilo je sklono ujedinjenju. Razumljivo, bez Transdnjestrije.
Iznenađenje za Moskvu nedavna je odluka bugarskog premijera Kirila Petkova da smijeni ministra obrane Stefana Janeva jer je odbijao ruski napad na Ukrajinu nazvati ratom. "Moj ministar obrane ne može koristiti riječ operacija umjesto riječi rat. Ne možete to nazvati operacijom kada su tisuće vojnika s jedne i druge strane već ubijene", rekao je Petkov u televizijskoj izjavi.
Bugarska je za postojanja Sovjetskog Saveza bila često nazivana “šesnaestom sovjetskom republikom”, a povijesne su veze ostale ojačane energetskom ovisnošću i sklonošću bugarske Socijalističke stranke (nalazi se u sadašnjoj vladinoj koaliciji) dobrim odnosima s Moskvom. Koja je računala da je Bugarska slaba karika u NATO lancu na europskoj obali Crnog mora. S mogućom procjenom da bi, nakon formiranja Novorusije, mogla računati vjerojatno na suzdržanost Sofije u slučaju sukoba s Rumunjskom. Sada se situacija iz temelja promijenila jer Bugarska u potpunosti prihvaća NATO obveze.
Može se zaključiti da Rusija neupitno ima planove “obuzdavanja samostalnih odluka” Moldove, ali je za bilo kakvu operaciju protiv te male i siromašne zemlje potrebno imati kopneno zaleđe u Ukrajini uz Transdnjestrovlje. Pad Hersona otvara prostor za takve opcije. Te ukalkulirati rizik bespogovornog uključivanja Rumunjske u sukob. Koji ne bi nužno vodio prema sukobu Rusije i NATO - i Turska ratuje u Siriji, Libiji bez NATO-a - ali bi bio najveća prijetnja mogućem izbijanju sukoba koji bi imao nesagledive, katastrofalne posljedice.
Vjerojatnije je stoga da će Moskva zadržati kontrolu nad Transdnjestrovljem i preko njega destabilizirati Moldovu i, posljedično, Rumunjsku.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ako-padne-odesa-posljedice-ce-biti-katastrofalne-putin-vec-ima-plan-za-moldaviju-ali-i-za-rumunjsku-15165402
2014-04-11
Inače ispalo je da su Ukrainci zasuli aerodrom u Hersonu brutalnim artiljerijskim udarima Smerchom i sličnim projektilima sinoć, da Rusi imaju ogromne gubitke tamo u tehnici i ljudima... Mrtvi nepoznat broj moglo bi biti nekoliko desetaka te navodno i stotine milijuna dolara uništene tehnike.. Ukrainci su navodno imali dobar Intel o koncentraciji ruske tehnike tamo.. Evo miha je stavio video od o uništenoj ruskoj tehnici kod gostmel zračne luke kraj Kijeva
Treba poslat još Rusa.AssadNaPodmornici wrote:Inače ispalo je da su Ukrainci zasuli aerodrom u Hersonu brutalnim artiljerijskim udarima Smerchom i sličnim projektilima sinoć, da Rusi imaju ogromne gubitke tamo u tehnici i ljudima... Mrtvi nepoznat broj moglo bi biti nekoliko desetaka te navodno i stotine milijuna dolara uništene tehnike.. Ukrainci su navodno imali dobar Intel o koncentraciji ruske tehnike tamo.. Evo miha je stavio video od o uništenoj ruskoj tehnici kod gostmel zračne luke kraj Kijeva
2014-04-11
gnječ, mi se uvijek možemo čuti telefonom, i raspraviti nesuglasice... ti pogotovo nisi bedast čovjek i sposoban si ispercipirati da se u ovom trenutku nitko ne boji ruskih nuklearnih bombi jer ih psihopata treba imat muda ispaliti, a nema... da je tomu tako ide u prilog činjenica da su ga mini državice odjebale u hipu nije se ni eho njegove prijetnje utišao i da je skroz i uistinu tako ide u prilog činjenica da su ga odjebale sve do sada neutralne države i bez ikakve zadrške se stavile na stranu ukrajine, rame uz rame sa EU i NATO savezom... što se tiče toga koga bih ja lovio par upisa ispred vidi se moj inicijalni upis u vezi tog što mi imputiraš... i slijed je taj koji je...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:nitko od nas "verificiranih" nacista ne onanira nad žrtvama nuklearnih napada na japan... bar ja nikad ni jednom riječju nisam bio na tom tragu... ja stojim na tragu činjenice da se hrvatska odnosno hrvatski narod opredijelio za zapadne vrijednosti, pripada EU i NATO savezu i u ovom trenutku dijelom je velike zapadne alijanse koja je jasno i nedvosmisleno definirala prirodu rata u ukrajini i jasno bez zadrške izabrala stranu, a ona je dijametralna u odnosu na rusiju što znači da s obzirom na upićene prijetnje od strane ruskog predsjednika možemo osnovano pretpostavljati da nas rusija smatra jednom od njoj neprijateljskih država i da je neprihvatjivo da hrvatski državljani u takvoj situaciji zauzimaju rusku stranu... što tu nije jasno što???
Pa evo meni pun kurac toga nije jasno. Evo par pitanja.
NATO se siri da bi se stitio? Od koga? Koja je svrha NATO nakon raspada Varsavskog pakta? Zasto bi ja morao slijepo slijediti politiku Rvacke i NATO pakta? Jel smo sad usporedo sa borbom protiv Covid totalitarizma uletili u drugu vrstu idtog totalitarizma?
Zasto bi ja morao uopce za nekoga navijati nije obo nogometna utakmica?
Mene stvarno boli kurac da li ce negdje roknuti atomska ili nece. Ali totalno mi je svejedno vjeruj mi. Ali da Putin jednu zvekne na Zagreb a dve u hercegbosnu ja bi bio najsretniji iako bi bilo pun kurac kolateralnih zrtava kojih bi mi bilo zao nisu ljudi krivi sto im lopine i krimosi vladaju ali barem bi atomska ocistila ovaj rvacki psihopatski olos na markovom trgu koji masakrira ovu nesretnu drzavu koju su ti zlocinci pretvorili u svoju vukojebinu. Uz to na Baniji nisu kurcem mrdnuli a godinu dana je proslo od razornog potresa. Tu zgadiju treba atomskom bombom dezintegrirati u subatomske cestice. Tebi je bitno loviti pro ruske simpatizere tu bi ti odmah krenuo u akciju a kad treba satrati rvacku psihopatsku politicku bagru i sjecikese e to ne to se ne moze oni su dio rvackog folklora i naslijedene kulturne bastine. Pitam se kako jos te sjecikese nije UNESCO primijetio pa da ih zastiti kao runolist ili plitvicka jezera.
kakva god da je hrvatska je moja država ja druge nemam za razliku od tebe, jebiga ti uvijek možeš k svojim talijanima... samo ne idi blizu aviana... :))).
gnječ zajebavam se, a nije mi do zajebancije... ja znam da si ti pravi antifašist i da si potpuno svjestan da u ovom ratu uloga fašiste bez ikakvih dvojbi pripada rusiji...
korona je konačno uspjela provaliti i u moju fortifikaciju, ako me i ubije ja sam i dalje uvjeren da ti nećeš likovati... ;), jebe me se bar me neće cezij i stroncij taliti...
2015-08-08
I godinama prije sam pisao da Ukrainci imaju gomilu brutalne artiljerije i balističkih projektila. Imaju čak i krstareće rakete vlastite proizvodnje samo ih nigdje nema. Čitam po komentarima Ukrainci pitaju gdje su im Neptun projektili da bi im trebali pomoći u obrani Odese i Nikolajeva.AssadNaPodmornici wrote:Inače ispalo je da su Ukrainci zasuli aerodrom u Hersonu brutalnim artiljerijskim udarima Smerchom i sličnim projektilima sinoć, da Rusi imaju ogromne gubitke tamo u tehnici i ljudima... Mrtvi nepoznat broj moglo bi biti nekoliko desetaka te navodno i stotine milijuna dolara uništene tehnike.. Ukrainci su navodno imali dobar Intel o koncentraciji ruske tehnike tamo.. Evo miha je stavio video od o uništenoj ruskoj tehnici kod gostmel zračne luke kraj Kijeva
Tri su moguća odgovara. Moja
Ili je to bila ukrajinska propaganda prije par godina. Dakle testirali par raketa nisu ih proizvodili dalje zbog nedostatka para.
Ili su im Rusi uništili skladišta tih projektila u prvom napadu.
Ili ih Ukrainci tek sada raspoređuju te čekaju ruske bodove pa je sve vojna tajna.
vuksadinare wrote:eto gnjec je najiskreniji on masta da putin rukne na nas nuklearne bombe a asistiraju mu alpha,ringo,svetoje..sve 'borci' za dobrobit hrvatske ako ovih drugih nema
Nemam asistente jel bas u svakom tvom postu moras dokazivati koliki si budalica. Za atomy bombicu vec pricam odavno nema to veze sa rusijom ni ovim ratom. Ground zero bio bi markov trg da imam atomsku ovog momenta bi je lansirao na Zagreb.
Guest- Guest
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu