ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by michaellcmacha 3/3/2022, 11:43

michaellcmacha wrote:
kic wrote:
nadam se samo da će Zapad stvarno pomoći u obnovi Ukrajine jednog dana, kao što sad šalju oružje..

glede mira na forumu, neću dopustiti daljnje prijetnje, mislim da se svi i previše znamo, ulazak u tu sferu obračunjavanja ne mogu smisliti, ako zakonodavac odredi da se kažnjavaju ljudi koji navijaju za drugu stranu, nek oni love kog misle da trebaju loviti, meni se taj lov ipak ne sviđa..
mirno čitamo kako ukrajinska vojska 8 godina opsjeda - ruski okupirani teritorij, mirno čitamk kako su odrezali 85% dotoka pitke vode Krimu, jednostavno priča nije jednobojna i mislim da ne smijemo utišavati glasove koji dovode u pitanje takve činjenice, ruska agresija je također jedna od činjenica koju ne treba više ni naglašavati, dovoljno je strašno jasna..
imaš moj izvorni upis po tom pitanju i to je upravo to što sad navodiš... pojasni šupcima koji bi se napajali na izvorima krvi koju rusi proljevaju, da ne histeriziraju jer se boldano odnosi na njih...
što se tiče podvučenog, potpuno je irelevantno što s
e tebi sviđa ili ne. relevantno je to da se onaniranje nad žrtvama ruske agresije ne smije dozvoliti i da će doći vrijeme kad će se sankcionirati...
relativizaciju kojoj svjedočimo od vas pojedinih, naglasak na vas pojedinih, treba akceptirati i u svakoj prilici ukazivati da je pogrešna kao što i je
Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 Miha110
evo da ne tražiš

michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/3/2022, 11:43

RayMabus wrote:Tjedan dana nakon ruske invazije na Ukrajinu život u Rusiji se radikalno promijenio. Zapadne sankcije bez presedana pogodile su skoro sve branše: financije, transport, putovanja, kulturu, sport. Svaki dan - nove mjere. Teško je to pratiti. To liči na takozvanu strategiju tisuću uboda, koja već́ izaziva obilno krvarenje ruskog gospodarstva. Samo što ovo nisu ubodi, već udarni valovi.
Rubalj je za samo nekoliko dana izgubio oko trećinu svoje vrijednosti, izvještava se o redovima ispred bankomata i problemima s plaćanjem karticama ili sustavima plaćanja kao što su Google Pay ili Apple Pay. Prijeti nestašica aparata za domaćinstvo, ali i zapadne odjeće i obuće, baš kao i u sovjetsko vrijeme. Neki stručnjaci već́ predviđaju dvoznamenkasti gospodarski pad ove godine, ako se nastavi trenutni trend.
Rusija se pripremila
Ipak, još nije dotle došlo. Kremlj priznaje da postoje problemi i širi optimizam: „Naravno, rusko gospodarstvo osjeća snažan pritisak, snažan udarac, ali postoji potencijal za otpor, postoje planovi, protumjere se poduzimaju energično. Neće pasti", rekao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik predsjednika Vladimira Putina, u srijedu u Moskvi. Stav državnog vrha: situacija na tržištima  će se uskoro smiriti.
-
https://www.dw.com/hr/rusija-krvari-pod-sankcijama/a-60996236

Re: Premijer Bavarske: Rusija nije neprijatelj Europi

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 Lastpo10 by RayMabus Sun 23 Jan - 9:58

@RayMabus wrote:Ne postoji izlika da Rusija pod Putinom krene vojno na Ukrajinu. Sve su to izlike za napad ako krene.

Ja sam namjerno sebe postavio na Karpate. Otvorio sam mu prostor za napad.

Procjenjujem koliko je glup.

Smijeh je visoka razina opstanka.

Ja se skoro večinu vremena samo smijem.

Raspali maestro :

---

Putin i njegovi generali upravo upoznavaju generala GF s pet zvjezdica.

ČAO DEČKI

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 9120624

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 3/3/2022, 11:44

a možemo staviti i upise šupaka na koje se moj upis odnosio

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/3/2022, 11:45

kic wrote:
RayMabus wrote:
kic wrote: mirno čitamo kako su odrezali 85% dotoka pitke vode Krimu, jednostavno priča nije jednobojna i mislim da ne smijemo utišavati glasove koji dovode u pitanje takve činjenice, ruska agresija je također jedna od činjenica koju ne treba više ni naglašavati, dovoljno je strašno jasna..
Pa normalno da su im odrezali dotok pitke vode kad su im ga okupirali.

A šta bi trebali radit i kako bi trebali postupat s okupatorom ? Da im kupuju bombone i čokoladu ???!!!???

Ono ko da sad Mađarska okupira Vojvodinu itd i sad kao Srbija joj zablokirala nešto kao i bla bla bla.

Pa normalna star da će im zablokirat. Okupatori su.

zato što je to možda antihumanitaran potez jer pogađaš uglavnom civilnk stanovništvo, i protivi se nekim međ. konvencijama o tome npr..

ako smatraš da si u ratu i misliš da ti je sve dopušteno, onda šta dalje pričati..
NE.

NI ZRNA ŽITA NEPRIJATELJU.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by kic 3/3/2022, 11:46

michaellcmacha wrote:
kic wrote:
nadam se samo da će Zapad stvarno pomoći u obnovi Ukrajine jednog dana, kao što sad šalju oružje..

glede mira na forumu, neću dopustiti daljnje prijetnje, mislim da se svi i previše znamo, ulazak u tu sferu obračunjavanja ne mogu smisliti, ako zakonodavac odredi da se kažnjavaju ljudi koji navijaju za drugu stranu, nek oni love kog misle da trebaju loviti, meni se taj lov ipak ne sviđa..

mirno čitamo kako ukrajinska vojska 8 godina opsjeda - ruski okupirani teritorij, mirno čitamk kako su odrezali 85% dotoka pitke vode Krimu, jednostavno priča nije jednobojna i mislim da ne smijemo utišavati glasove koji dovode u pitanje takve činjenice, ruska agresija je također jedna od činjenica koju ne treba više ni naglašavati, dovoljno je strašno jasna..
imaš moj izvorni upis po tom pitanju i to je upravo to što sad navodiš... pojasni šupcima koji bi se napajali na izvorima krvi koju rusi proljevaju, da ne histeriziraju jer se boldano odnosi na njih...
što se tiče podvučenog, potpuno je irelevantno što se tebi sviđa ili ne. relevantno je to da se onaniranje nad žrtvama ruske agresije ne smije dozvoliti i da će doći vrijeme kad će se sankcionirati...
relativizaciju kojoj svjedočimo od vas pojedinih, naglasak na vas pojedinih, treba akceptirati i u svakoj prilici ukazivati da je pogrešna kao što i je

relevantno je što mislim, jer ću vas početi odstranjivati iz rasprava ako nastavite prijetiti.

pogriješiti može samo onaj čovjek koji misli da je od prvog sata u pravu i zauzme stranu, mnoge nove činjenice isplivavaju svakodnevno i neću se ponavljati više o tome da je Rusija agresor koji je izišao od ljudskog načina rješavanja problema.. ili je sukob možda i nešto najljudskije..

Last edited by kic on 3/3/2022, 11:49; edited 2 times in total
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/3/2022, 11:46

RayMabus wrote:Njemački proizvođač oružja Rheinmetall očekuje da će, zahvaljujući najavljenom povećanju državne potrošnje na odbranum otvoriti između 1.000 i 3.000 novih radnih mjesta, izjavio je u četvrtak izvršni direktor kompanije Armin Papperger.
Rheinmetall je ove sedmice primio prvu narudžbu, za nekoliko hiljada novih kaciga, dodao je on, prenosi Hina.
Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je u nedjelju u Bundestagu da će za modernizaciju Bundeswehra osnovati posebni fond “težak” 100 milijardi eura.
-
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2022/3/3/njemacki-proizvodjac-oruzja-otvara-do-3-000-radnih-mjesta

Re: Premijer Bavarske: Rusija nije neprijatelj Europi

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 Lastpo10 by RayMabus Sun 23 Jan - 9:58

@RayMabus wrote:Ne postoji izlika da Rusija pod Putinom krene vojno na Ukrajinu. Sve su to izlike za napad ako krene.

Ja sam namjerno sebe postavio na Karpate. Otvorio sam mu prostor za napad.

Procjenjujem koliko je glup.

Smijeh je visoka razina opstanka.

Ja se skoro večinu vremena samo smijem.

Raspali maestro :

--------

Putin i njegovi generali upravo upoznavaju generala GF s pet zvjezdica.

ČAO DEČKI

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 9120624
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by kic 3/3/2022, 11:48

michaellcmacha wrote:a možemo staviti i upise šupaka na koje se moj upis odnosio

nema potrebe, jasno sam rekao svoje, i odnosi se na sve.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Hektorović 3/3/2022, 12:00

Dobra analiza

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2022, 12:06

michaellcmacha wrote:
kic wrote:

što se tiče podvučenog, potpuno je irelevantno što se tebi sviđa ili ne. relevantno je to da se onaniranje nad žrtvama ruske agresije ne smije dozvoliti i da će doći vrijeme kad će se sankcionirati...
relativizaciju kojoj svjedočimo
od vas pojedinih, naglasak na vas pojedinih, treba akceptirati i u svakoj prilici ukazivati da je pogrešna kao što i je

To ti je ista ona uvrnuta logika kojom se zakljucuje da je SAD spasio Japan grunuvsi im atomske. Hebeni spasitelji. Kao sto je i Putin spasitelj :), netko ovdje pise da je zapravo sprijecio novi globalni rat..  a doticni se sluzi slicnim taktikama glavnih koljaca nakon nacisticke Njemacke, mislim na iskrcavanje zapadnih "saveznika" u Normandiji, kao i to da su, izvlaceci se mitom o denacifikaciji Njemacke, Ameri i Britanci zapravo krenuli s izvlacenjem nacista koji ce im biti korisni u borbi protiv "komunizma", jednom kad se shvatilo da je SSSR potukao Treci Reich .   ;) Tako je i ovaj rat, zapravo, samo demilitarizacija i denacifikacija, a za idiote i obicno medijsko zastrasivanje (nema rata, koji rat?). Za to se vrijeme djeca salju u pokolj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/3/2022, 12:07

11.53 Kijev tvrdi da je u Donjeckoj oblasti oboren ruski Su-35

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je ruski borbeni avion Su-34 u blizini grada Volnovaha u Donjeckoj oblasti, saopštila je danas ukrajinska vojska.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 3/3/2022, 12:18

2015-09-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 3/3/2022, 12:19

nitko od nas "verificiranih" nacista ne onanira nad žrtvama nuklearnih napada na japan... bar ja nikad ni jednom riječju nisam bio na tom tragu... ja stojim na tragu činjenice da se hrvatska odnosno hrvatski narod opredijelio za zapadne vrijednosti, pripada EU i NATO savezu i u ovom trenutku dijelom je velike zapadne alijanse koja je jasno i nedvosmisleno definirala prirodu rata u ukrajini i jasno bez zadrške izabrala stranu, a ona je dijametralna u odnosu na rusiju što znači da s obzirom na upićene prijetnje od strane ruskog predsjednika možemo osnovano pretpostavljati da nas rusija smatra jednom od njoj neprijateljskih država i da je neprihvatjivo da hrvatski državljani u takvoj situaciji zauzimaju rusku stranu... što tu nije jasno što???

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/3/2022, 12:26

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 %D0%91%D0%94%D0%9A_%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B9_%D0%9F%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%86

https://en.wikipedia.org/wiki/Ropucha-class_landing_ship
-
Stanovnici Odese pripremaju se za obranu grada nakon upozorenja SAD-a da će Rusi danas iskrcati amfibije s ratnih brodova koje su uočili u Crnom moru.  Snimke iz zraka ruskog pomorskog konvoja prikazuje najmanje osam brodova koji se približavaju Odesi. Čini se da konvoj uključuje nekoliko velikih desantnih brodova klase Ropucha te još nekoliko pratećih plovila. 

Enlarge this image Click to see fullsize
Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 O_21129034_1024

-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/sprema-se-napad-na-treci-najveci-ukrajinski-grad-americki-obavjestajci-upozorili-da-su-ruski-ratni-brodovi-sve-blize-stanovnici-se-spremaju-na-obranu-1172367
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 3/3/2022, 12:29

Mislim da je ovo najavljeno još jučer ali zasad nema konkretnih rezultata. 

2015-09-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/3/2022, 12:37

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 RIAN_archive_476349_Pacific_Fleet_naval_infantry

Capacity
  • 10 main battle tanks and 340 troops
  • or
  • 12 BTR and 340 troops or 3 main battle tanks, 3 2S9 Nona-S, 5 MT-LB, 4 army trucks and 313 troops or 500 tons of cargo

U napetosti između Rusije i Ukrajine 2021./2022., desantni brodovi Koroljev, Minsk, Kalinjingrad, Pyotr Morgunov, Georgy Pobedonosets i Olenegorsky Gornyak napustili su svoju bazu i prošli su kroz tjesnac Dardanele u veljači 2022. na vježbe u Crnom moru. Desantni brodovi bili su raspoređeni iz Baltičke i Sjeverne flote.
-
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 3/3/2022, 12:37

AlfaOmega wrote:Mislim da je ovo najavljeno još jučer ali zasad nema konkretnih rezultata. 

s obzirom na stanje na terenu, tipa rusi imaju dominaciju u zraku, nemoguće je takve strateške manevre izvodi bez da te ovi ne otkriju i porokaju iz zraka. takve stvari su bile nemguće od prvog dana, i odmah sam rekao i prije rata, da ako ukrainu napadne rusija, da ukrainci neće moći kretati velike vojne formacije.

međutim na manjim taktičkim razinama mogu izvoditi takve "partizanske operacije" i raditi čak i sranja koja bi se mogla akumulirati donose i strateške pobjede.. lociranje neprijateljskih formacija i napadanje u zasjedama..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/3/2022, 12:42

-

PRIJE SAT VREMENA
FRANCUSKA ZAPLIJENILA GOLEMU SUPERJAHTU PUTINOVOG OLIGARHA
Francuska je zaplijenila superjahtu za koju tvrde da je povezana s ruskim oligarhom Igorom Sechinom.

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 D44e736a-fbb8-400a-aeb9-7d02490fd65e

>> Opširnije

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 3/3/2022, 12:46

AlfaOmega wrote:
AlfaOmega wrote:Čini se da su Ukri konsolidirali odbranu na direktnim ulazima u grad kroz sjeverne gradske četvrti Obolon i Troieshchyna. A i prilazni mostovi su tu porušeni, pa i nema smisla riskirati gubitke. Rusi su se stoga odlučili na širi luk sa zapadne strane kroz Borodyanku i Makariv. Kod Makariva su danas navodno zaustavljeni. 
Čekamo da se obavještajci sa terena probude, pa ćemo imati friškije informacije.
Makariv ima strateški značaj jerbo je riječ o auto-putu kojim se vojno pojačanje šalje u prijestolnicu. To je potencijalno i najbrži put za dopremu zapadnog naoružanja.

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 FM2YSWiXwAcd9fM?format=jpg&name=large
Dakle, vijest o počecima ukrajinskih kontra-ofenziva se prvenstveno odnosila na zaustavljanje jučerašnjeg ruskog proboja kod Makariva i izbijanje na auto-put M06.
Međutim, radi se o tome da su Rusi zapravo izvršili taktično povlačenje usljed inicijalnih gubitaka. Čini se da su se Ukri donekle i tu uspjeli konsolidirati. No pitanje je hoće li uspjeti zaustaviti drugi ili treći nalet. Rusi navodno imaju snažnu koncentraciju mehanizacije tu.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 3/3/2022, 12:47

AlfaOmega wrote:

Ovo je isto od jučer, da ne bude zabune.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 3/3/2022, 12:47

michaellcmacha wrote:nitko od nas "verificiranih" nacista ne onanira nad žrtvama nuklearnih napada na japan... bar ja nikad ni jednom riječju nisam bio na tom tragu... ja stojim na tragu činjenice da se hrvatska odnosno hrvatski narod opredijelio za zapadne vrijednosti, pripada EU i NATO savezu i u ovom trenutku dijelom je velike zapadne alijanse koja je jasno i nedvosmisleno definirala prirodu rata u ukrajini i jasno bez zadrške izabrala stranu, a ona je dijametralna u odnosu na rusiju što znači da s obzirom na upićene prijetnje od strane ruskog predsjednika možemo osnovano pretpostavljati da nas rusija smatra jednom od njoj neprijateljskih država i da je neprihvatjivo da hrvatski državljani u takvoj situaciji zauzimaju rusku stranu... što tu nije jasno što???

Pa evo meni pun kurac toga nije jasno. Evo par pitanja.

NATO se siri da bi se stitio? Od koga? Koja je svrha NATO nakon raspada Varsavskog pakta? Zasto bi ja morao slijepo slijediti politiku Rvacke i NATO pakta? Jel smo sad usporedo sa borbom protiv Covid totalitarizma uletili u drugu vrstu idtog totalitarizma?
Zasto bi ja morao uopce za nekoga navijati nije obo nogometna utakmica?

Mene stvarno boli kurac da li ce negdje roknuti atomska ili nece. Ali totalno mi je svejedno vjeruj mi. Ali da Putin jednu zvekne na Zagreb a dve u hercegbosnu ja bi bio najsretniji iako bi bilo pun kurac kolateralnih zrtava kojih bi mi bilo zao nisu ljudi krivi sto im lopine i krimosi vladaju ali barem bi atomska ocistila ovaj rvacki psihopatski olos na markovom trgu koji masakrira ovu nesretnu drzavu koju su ti zlocinci pretvorili u svoju vukojebinu. Uz to na Baniji nisu kurcem mrdnuli a godinu dana je proslo od razornog potresa. Tu zgadiju treba atomskom bombom dezintegrirati u subatomske cestice. Tebi je bitno loviti pro ruske simpatizere tu bi ti odmah krenuo u akciju a kad treba satrati rvacku psihopatsku politicku bagru i sjecikese e to ne to se ne moze oni su dio rvackog folklora i naslijedene kulturne bastine. Pitam se kako jos te sjecikese nije UNESCO primijetio pa da ih zastiti kao runolist ili plitvicka jezera.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/3/2022, 12:50

Pripremaju se za iskrcavanje ( najvjerovatnije južno od Odese ) al čekaju da im dođu kopnene snage sa zapada pa će zajedno.

Kokice.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics