Ruska invazija na Ukrajinu
Page 38 of 50
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
samo treba pogledati željezničke kolodvore... žne i djeca u vagone, a muškarci ostaju... vidi se da im je teško ali ostaju i idu se boriti protiv agesora... s druge strane moskovska policija ciljano privodi klince koji prosvjeduju i prisilna mobilizacija i gonjenje tih klinaca u smrt...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
vuksadinare wrote:je putin ce ti rjesit pitanje stetets..bude vucica zamolio da otkrije di je sreter a vucko ce nam sav sretan izaci u susret radi rusko hrvatskog prijateljstva i bratstva.. ...pa jebote rus nije htio priznat da su srbi ucmekali ono dvoje ruskih novinara na banovini desetljecima tek su priznali prije koju godinu pritisnuti dokazima koje je iskopao i lobirao - rus zajedno sa orkanomDragovit wrote:Šandor Winnetou wrote:
Što jes jes
jesmo.
eto ih sjede u vladi i u saboru do plenkovića i vrte pare koje vi za čitavog života nećete vidjeti, a kamoli ih zaraditi.
a šreter negdje gnoji, koga boli kurac.
pa zašto bi ga on riješavao kad ti nećeš?
je l' ti dao potporu za ravnopravnost hrvata u bih. jest.
i što oni rade? okreću leđa i pod guzicu amera i njihove agende.
2014. vikali - udri putko, bandu gazi, a danas ga se odriču k'o petar isusa.
prevrtljivci. do jučer sam im davao potporu, danas me boli kurac za njih.
ako imaš koji zarobljenu srpsku zastavu krati ju na omjer 2:3, izreži ona jebena ocila naravno i kad ćeš ju
stavljati zapamti raspored ruske trobojnice - odozgor prema dolje bijela, plava i crvena.
da se ne zajebeš.
i nabavi osnove ruske gramatike i jezika.
tko zna, može nam zatrebati kakvi su nam ''starteški partneri i saveznici''.
До следующего написания товарищ.
https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1499303894274478086
inače gledam tonu videa ruske tehnike koja je zapela u blatu.
izgleda po nekim analizama ekipe koja se razumije u gume, da rusi su u opremanju tih skupih oružja(jedan pantsir košta kao stambena zgrada sa nekoliko desetaeka stanova u centru splita) - pazi ovo štedili na gumama. umjesto da su stavljali najbolje zapadne gume ili čak svoje vojne gume - ekipa prepoznala da su rusi opremali svoje oružje koje košta kao stambena zgrada tipa sa 50-100 stanova u splitu - takva skupa vozila su opremali pazi ovo - civilnim gumama loše kvalitete kupljenu u kini
radi se o jebenoj korupciji, ukratko korumpirani ruski generalni doslovno su krali na gumama, dakle ugrozili vojni sustav, vojsku, živote, oružje vrijedno kao pola splita(toliko košta jedna kolona vozila koju čuva pantsir) da bi ukrali par tisuća dolara na gumama
inače gledam tonu videa ruske tehnike koja je zapela u blatu.
izgleda po nekim analizama ekipe koja se razumije u gume, da rusi su u opremanju tih skupih oružja(jedan pantsir košta kao stambena zgrada sa nekoliko desetaeka stanova u centru splita) - pazi ovo štedili na gumama. umjesto da su stavljali najbolje zapadne gume ili čak svoje vojne gume - ekipa prepoznala da su rusi opremali svoje oružje koje košta kao stambena zgrada tipa sa 50-100 stanova u splitu - takva skupa vozila su opremali pazi ovo - civilnim gumama loše kvalitete kupljenu u kini
radi se o jebenoj korupciji, ukratko korumpirani ruski generalni doslovno su krali na gumama, dakle ugrozili vojni sustav, vojsku, živote, oružje vrijedno kao pola splita(toliko košta jedna kolona vozila koju čuva pantsir) da bi ukrali par tisuća dolara na gumama
BREAKING: Freedom Convoy organizer Tamara Lich SHACKLED in court | The Post Millennialprckov wrote:dok nadjemAssadNaPodmornici wrote:daj linkprckov wrote:danas u kanadi na sudenju jedna indijanka koja je ucestvovala u mirnim protestima protiv maski
prijeti joj kazna do 20 godina a sud odbio kauciju radi toga sto je opasna po drustvo
u sudnicu usla u lancima na nogama
u srcu demokracije
sledeci put trazi sam
nisam ja placen da brstim okolo po netu
2014-04-19
Meni je baš gušt gledat kako ruska vojska lomi svoje zube a Rusija ekonomski ide u kurac.
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
https://net.hr/danas/svijet/americki-vojni-analiticar-upozorava-putin-nije-lud-i-ruska-invazija-ne-propada-a92d3008-9acc-11ec-bd70-263dfc22ffbb
ovo je jedan od realnijih tekstova.
Guest- Guest
Možda je pogrešno procijenio ukrajinski otpor i intenzitet otpora Zapada, ali to ne znači da je lud ili da nije razmotrio mogućnosti i bez obzira na to odlučio pokrenuti invaziju.ebenica wrote:https://net.hr/danas/svijet/americki-vojni-analiticar-upozorava-putin-nije-lud-i-ruska-invazija-ne-propada-a92d3008-9acc-11ec-bd70-263dfc22ffbb
---
Re: Premijer Bavarske: Rusija nije neprijatelj Europi
by RayMabus Sun 23 Jan - 9:50Ne postoji izlika da Rusija pod Putinom krene vojno na Ukrajinu. Sve su to izlike za napad ako krene.
Ja sam namjerno sebe postavio na Karpate. Otvorio sam mu prostor za napad.
Procjenjujem koliko je glup.
2014-04-11
Možda je pogrešno procijenio ukrajinski otpor i intenzitet otpora Zapada, ali to ne znači da je lud ili da nije razmotrio mogućnosti i bez obzira na to odlučio pokrenuti invaziju.ebenica wrote:https://net.hr/danas/svijet/americki-vojni-analiticar-upozorava-putin-nije-lud-i-ruska-invazija-ne-propada-a92d3008-9acc-11ec-bd70-263dfc22ffbb
--
Premijer Bavarske: Rusija nije neprijatelj Europi
by RayMabus Sun 23 Jan - 10:26Cila ta priča kako oni neće Ukrajinu u NATO je samo izlika za napad.
Eto ja se mičem na Karpate i čekam.
Kad ih napadneš onda ću te pitati : Jel tamo ima Rusa ili samo napadaš Ukrajince kako bi to osvojio ? Dakle čisti si agresor.
Aha. Dobro.
Kad upadneš spuštam se s Karpata.
Udar s boka.
Ponesi crne vreće. Trebat će ti.
2014-04-11
normalno da ne propada ali ne ide po planovimaebenica wrote:https://net.hr/danas/svijet/americki-vojni-analiticar-upozorava-putin-nije-lud-i-ruska-invazija-ne-propada-a92d3008-9acc-11ec-bd70-263dfc22ffbb
https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1499286232928501760
u blatu ovi asevi iz rusije izgubili dva tenka i oklopno vozilo
u blatu ovi asevi iz rusije izgubili dva tenka i oklopno vozilo
RayMabus wrote:Meni je baš gušt gledat kako ruska vojska lomi svoje zube a Rusija ekonomski ide u kurac.
2014-04-11
Putin i njegovi generali upravo upoznavaju generala GF s pet zvjezdica.RayMabus wrote:Možda je pogrešno procijenio ukrajinski otpor i intenzitet otpora Zapada, ali to ne znači da je lud ili da nije razmotrio mogućnosti i bez obzira na to odlučio pokrenuti invaziju.ebenica wrote:https://net.hr/danas/svijet/americki-vojni-analiticar-upozorava-putin-nije-lud-i-ruska-invazija-ne-propada-a92d3008-9acc-11ec-bd70-263dfc22ffbb
--Premijer Bavarske: Rusija nije neprijatelj Europi
by RayMabus Sun 23 Jan - 10:26
Cila ta priča kako oni neće Ukrajinu u NATO je samo izlika za napad.
Eto ja se mičem na Karpate i čekam.
Kad ih napadneš onda ću te pitati : Jel tamo ima Rusa ili samo napadaš Ukrajince kako bi to osvojio ? Dakle čisti si agresor.
Aha. Dobro.
Kad upadneš spuštam se s Karpata.
Udar s boka.
Ponesi crne vreće. Trebat će ti.
ČAO DEČKI
2014-04-11
nadam se samo da će Zapad stvarno pomoći u obnovi Ukrajine jednog dana, kao što sad šalju oružje..
glede mira na forumu, neću dopustiti daljnje prijetnje, mislim da se svi i previše znamo, ulazak u tu sferu obračunjavanja ne mogu smisliti, ako zakonodavac odredi da se kažnjavaju ljudi koji navijaju za drugu stranu, nek oni love kog misle da trebaju loviti, meni se taj lov ipak ne sviđa..
mirno čitamo kako ukrajinska vojska 8 godina opsjeda - ruski okupirani teritorij, mirno čitamk kako su odrezali 85% dotoka pitke vode Krimu, jednostavno priča nije jednobojna i mislim da ne smijemo utišavati glasove koji dovode u pitanje takve činjenice, ruska agresija je također jedna od činjenica koju ne treba više ni naglašavati, dovoljno je strašno jasna..
tebi se sve vrti oko bh-a hrvata kao da drugi hrvati ne postoje sa svojim mukama i problemima...ajmo se svi zrtvovatDragovit wrote:vuksadinare wrote:je putin ce ti rjesit pitanje stetets..bude vucica zamolio da otkrije di je sreter a vucko ce nam sav sretan izaci u susret radi rusko hrvatskog prijateljstva i bratstva.. ...pa jebote rus nije htio priznat da su srbi ucmekali ono dvoje ruskih novinara na banovini desetljecima tek su priznali prije koju godinu pritisnuti dokazima koje je iskopao i lobirao - rus zajedno sa orkanomDragovit wrote:
jesmo.
eto ih sjede u vladi i u saboru do plenkovića i vrte pare koje vi za čitavog života nećete vidjeti, a kamoli ih zaraditi.
a šreter negdje gnoji, koga boli kurac.
pa zašto bi ga on riješavao kad ti nećeš?
je l' ti dao potporu za ravnopravnost hrvata u bih. jest.
i što oni rade? okreću leđa i pod guzicu amera i njihove agende.
2014. vikali - udri putko, bandu gazi, a danas ga se odriču k'o petar isusa.
prevrtljivci. do jučer sam im davao potporu, danas me boli kurac za njih.
ako imaš koji zarobljenu srpsku zastavu krati ju na omjer 2:3, izreži ona jebena ocila naravno i kad ćeš ju
stavljati zapamti raspored ruske trobojnice - odozgor prema dolje bijela, plava i crvena.
da se ne zajebeš.
i nabavi osnove ruske gramatike i jezika.
tko zna, može nam zatrebati kakvi su nam ''starteški partneri i saveznici''.
До следующего написания товарищ.
vuksadinare- Posts : 100111
2015-09-08
Pa normalno da su im odrezali dotok pitke vode kad su im ga okupirali.kic wrote: mirno čitamo kako su odrezali 85% dotoka pitke vode Krimu, jednostavno priča nije jednobojna i mislim da ne smijemo utišavati glasove koji dovode u pitanje takve činjenice, ruska agresija je također jedna od činjenica koju ne treba više ni naglašavati, dovoljno je strašno jasna..
A šta bi trebali radit i kako bi trebali postupat s okupatorom ? Da im kupuju bombone i čokoladu ???!!!???
Ono ko da sad Mađarska okupira Vojvodinu itd i sad kao Srbija joj zablokirala nešto kao i bla bla bla.
Pa normalna star da će im zablokirat. Okupatori su.
2014-04-11
darth_vader and Šandor Winnetou like this post
Ratna kriza u Ukrajini pokreće sve države članice i njihove vojske u koje se desetljećima ulagalo premalo. A tako je i u Hrvatskoj. Svakako je to prilika za naš, u tim okvirima mali klaster obrambene industrije u Hrvatskoj u kojem je 40-ak tvrtki.
Goran Basarac, koji predvodi taj klaster, a inače je menadžer za razvoj u svjetski poznatom proizvođaču kaciga Šestan Buschu, potvrđuje to i slikom o atmosferi koja vlada na sajmu oružja i vojne opreme ENFORCE TAC 2022., koji se upravo održava u njemačkom Nurnbergu.
“Traži se doslovce sve što se može prodati i poslati za Ukrajinu, neki ljudi su bili spremni i tražili da skinemo reklamne uzorke s naših lutki i postolja i da im to spakiramo, jer oni to kupuju odmah!”, kaže Basarac, dodajući da kad bi sada imao na lageru 10 tisuća kaciga da bi sve prodao za 20 minuta.
U klasteru kažu da se može reći da se Europa trgnula iz sna i da se sada vidi koliko je nužno konstantno ulaganje u obranu i sigurnost. Sada se taj prostor neminovno otvara i Hrvatima, ali moraju se dobro odigrati karte u ovoj velikoj igri.
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/zele-kupiti-bas-sve-sto-se-moze-prodati-i-poslati-za-ukrajinu-4327402
Goran Basarac, koji predvodi taj klaster, a inače je menadžer za razvoj u svjetski poznatom proizvođaču kaciga Šestan Buschu, potvrđuje to i slikom o atmosferi koja vlada na sajmu oružja i vojne opreme ENFORCE TAC 2022., koji se upravo održava u njemačkom Nurnbergu.
“Traži se doslovce sve što se može prodati i poslati za Ukrajinu, neki ljudi su bili spremni i tražili da skinemo reklamne uzorke s naših lutki i postolja i da im to spakiramo, jer oni to kupuju odmah!”, kaže Basarac, dodajući da kad bi sada imao na lageru 10 tisuća kaciga da bi sve prodao za 20 minuta.
U klasteru kažu da se može reći da se Europa trgnula iz sna i da se sada vidi koliko je nužno konstantno ulaganje u obranu i sigurnost. Sada se taj prostor neminovno otvara i Hrvatima, ali moraju se dobro odigrati karte u ovoj velikoj igri.
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/zele-kupiti-bas-sve-sto-se-moze-prodati-i-poslati-za-ukrajinu-4327402
2014-04-11
Njemački proizvođač oružja Rheinmetall očekuje da će, zahvaljujući najavljenom povećanju državne potrošnje na odbranum otvoriti između 1.000 i 3.000 novih radnih mjesta, izjavio je u četvrtak izvršni direktor kompanije Armin Papperger.
Rheinmetall je ove sedmice primio prvu narudžbu, za nekoliko hiljada novih kaciga, dodao je on, prenosi Hina.
Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je u nedjelju u Bundestagu da će za modernizaciju Bundeswehra osnovati posebni fond “težak” 100 milijardi eura.
-
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2022/3/3/njemacki-proizvodjac-oruzja-otvara-do-3-000-radnih-mjesta
Rheinmetall je ove sedmice primio prvu narudžbu, za nekoliko hiljada novih kaciga, dodao je on, prenosi Hina.
Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je u nedjelju u Bundestagu da će za modernizaciju Bundeswehra osnovati posebni fond “težak” 100 milijardi eura.
-
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2022/3/3/njemacki-proizvodjac-oruzja-otvara-do-3-000-radnih-mjesta
2014-04-11
Tjedan dana nakon ruske invazije na Ukrajinu život u Rusiji se radikalno promijenio. Zapadne sankcije bez presedana pogodile su skoro sve branše: financije, transport, putovanja, kulturu, sport. Svaki dan - nove mjere. Teško je to pratiti. To liči na takozvanu strategiju tisuću uboda, koja već́ izaziva obilno krvarenje ruskog gospodarstva. Samo što ovo nisu ubodi, već udarni valovi.
Rubalj je za samo nekoliko dana izgubio oko trećinu svoje vrijednosti, izvještava se o redovima ispred bankomata i problemima s plaćanjem karticama ili sustavima plaćanja kao što su Google Pay ili Apple Pay. Prijeti nestašica aparata za domaćinstvo, ali i zapadne odjeće i obuće, baš kao i u sovjetsko vrijeme. Neki stručnjaci već́ predviđaju dvoznamenkasti gospodarski pad ove godine, ako se nastavi trenutni trend.
Rusija se pripremila
Ipak, još nije dotle došlo. Kremlj priznaje da postoje problemi i širi optimizam: „Naravno, rusko gospodarstvo osjeća snažan pritisak, snažan udarac, ali postoji potencijal za otpor, postoje planovi, protumjere se poduzimaju energično. Neće pasti", rekao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik predsjednika Vladimira Putina, u srijedu u Moskvi. Stav državnog vrha: situacija na tržištima će se uskoro smiriti.
-
https://www.dw.com/hr/rusija-krvari-pod-sankcijama/a-60996236
Rubalj je za samo nekoliko dana izgubio oko trećinu svoje vrijednosti, izvještava se o redovima ispred bankomata i problemima s plaćanjem karticama ili sustavima plaćanja kao što su Google Pay ili Apple Pay. Prijeti nestašica aparata za domaćinstvo, ali i zapadne odjeće i obuće, baš kao i u sovjetsko vrijeme. Neki stručnjaci već́ predviđaju dvoznamenkasti gospodarski pad ove godine, ako se nastavi trenutni trend.
Rusija se pripremila
Ipak, još nije dotle došlo. Kremlj priznaje da postoje problemi i širi optimizam: „Naravno, rusko gospodarstvo osjeća snažan pritisak, snažan udarac, ali postoji potencijal za otpor, postoje planovi, protumjere se poduzimaju energično. Neće pasti", rekao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik predsjednika Vladimira Putina, u srijedu u Moskvi. Stav državnog vrha: situacija na tržištima će se uskoro smiriti.
-
https://www.dw.com/hr/rusija-krvari-pod-sankcijama/a-60996236
2014-04-11
imaš moj izvorni upis po tom pitanju i to je upravo to što sad navodiš... pojasni šupcima koji bi se napajali na izvorima krvi koju rusi proljevaju, da ne histeriziraju jer se boldano odnosi na njih...kic wrote:
nadam se samo da će Zapad stvarno pomoći u obnovi Ukrajine jednog dana, kao što sad šalju oružje..
glede mira na forumu, neću dopustiti daljnje prijetnje, mislim da se svi i previše znamo, ulazak u tu sferu obračunjavanja ne mogu smisliti, ako zakonodavac odredi da se kažnjavaju ljudi koji navijaju za drugu stranu, nek oni love kog misle da trebaju loviti, meni se taj lov ipak ne sviđa..
mirno čitamo kako ukrajinska vojska 8 godina opsjeda - ruski okupirani teritorij, mirno čitamk kako su odrezali 85% dotoka pitke vode Krimu, jednostavno priča nije jednobojna i mislim da ne smijemo utišavati glasove koji dovode u pitanje takve činjenice, ruska agresija je također jedna od činjenica koju ne treba više ni naglašavati, dovoljno je strašno jasna..
što se tiče podvučenog, potpuno je irelevantno što se tebi sviđa ili ne. relevantno je to da se onaniranje nad žrtvama ruske agresije ne smije dozvoliti i da će doći vrijeme kad će se sankcionirati...
relativizaciju kojoj svjedočimo od vas pojedinih, naglasak na vas pojedinih, treba akceptirati i u svakoj prilici ukazivati da je pogrešna kao što i je
2015-08-08
RayMabus wrote:Pa normalno da su im odrezali dotok pitke vode kad su im ga okupirali.kic wrote: mirno čitamo kako su odrezali 85% dotoka pitke vode Krimu, jednostavno priča nije jednobojna i mislim da ne smijemo utišavati glasove koji dovode u pitanje takve činjenice, ruska agresija je također jedna od činjenica koju ne treba više ni naglašavati, dovoljno je strašno jasna..
A šta bi trebali radit i kako bi trebali postupat s okupatorom ? Da im kupuju bombone i čokoladu ???!!!???
Ono ko da sad Mađarska okupira Vojvodinu itd i sad kao Srbija joj zablokirala nešto kao i bla bla bla.
Pa normalna star da će im zablokirat. Okupatori su.
zato što je to možda antihumanitaran potez jer pogađaš uglavnom civilnk stanovništvo, i protivi se nekim međ. konvencijama o tome npr..
ako smatraš da si u ratu i misliš da ti je sve dopušteno, onda šta dalje pričati..
michaellcmacha wrote:imaš moj izvorni upis po tom pitanju i to je upravo to što sad navodiš... pojasni šupcima koji bi se napajali na izvorima krvi koju rusi proljevaju, da ne histeriziraju jer se boldano odnosi na njih...kic wrote:
što se tiče podvučenog, potpuno je irelevantno što s
e tebi sviđa ili ne. relevantno je to da se onaniranje nad žrtvama ruske agresije ne smije dozvoliti i da će doći vrijeme kad će se sankcionirati...
relativizaciju kojoj svjedočimo od vas pojedinih, naglasak na vas pojedinih, treba akceptirati i u svakoj prilici ukazivati da je pogrešna kao što i je
evo da ne tražiš
2015-08-08
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu