Ruska invazija na Ukrajinu
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
kak se počnu ponašat? ne vide da je prvo vozilo pogođeno? kaj, parkiraju mu se na guzicu u panici? svih 20?niels wrote:ebenica wrote:svatko zan kako se napada kolona starosta. al kolona od 15 vozila je u 150 metara međusobnog razmaka uporavo kako bi se spriječilo uništenje iste...to se uči u 3 dana vojsnog roka.niels wrote:Kolona se napada tako da se pogodi prvih par i zadnjih par oklopnih vozila.
Tada nastaje panika, jer se oklopna vozila pokušavaju okrenuti, izgurati druge s ceste, pogledajte razrovanu cestu.
to nisu imbecili, nisu seljaci sjeli i išli se vozat k'o u tenkićima.
Taj oklop je gadna stvar.
Obuka je jedno, rat je drugo, a posebno po noći, a posebno kad ulete u zamku. Onda se počnu pod paljbom ponašati kako sam opisao.
Oklopna kolona ne vrijedi ništa bez pješadijske podrške i helikoptera s reflektorima. Ili drona s termokamerom.
Guest- Guest
Stara vijest. Potencijalno uznemirujuća? Da.Hektorović wrote:BREAKING: Romanian military helicopter has crashed, killing five people on board, while searching for a Mig-21 that had disappeared from the radar off Black Sea coast.
— The Spectator Index (@spectatorindex) March 2, 2022
red wolf-
2016-02-10
ebenica wrote:prvih par netaknutih vozila vjerojatno nisu ruska već ukrajinske vojske, ako sam dobro popratio rusi na svakom vozilu imaju sklovo Z, ova vozila imaju slovo V. tek iza cisterne, vjerojatno barikade ima par uništenih vozila, niti blizu sa slike.niels wrote:AssadNaPodmornici wrote:
Moguće da su Ukrainci napravili barikade sa starim željezom jer upravo rade takve stvari. I onda napravili zasjedu. Dapače to jedna od klasičnih taktika obrane. Zato mješavina hrđe i zagorenog
Pusti željezo i gledaj tragove gusjenica na cesti kako krivudaju. Tu je prošao veći tenk preko manjih oklopnih vozila, desno od snimatelja. Tenk je ili onaj ispred ili iza snimatelja.
Tragovi na cesti se ne mogu tako lako namjestiti, eksponati na cesti teoretski mogu.
Meni snimka izgleda vjerodostojno.
Ruska vozila imaju razne oznake V Z i još jednu.. Označavaju tako pravce djelovanja. Ukrainci zbog specifične situacije ne kreću se više u kolonama, i njihovih par kolona je sastavilo u početku, Rusi imaju air dominance. Ukrainci su svoja vozila raspršili po gradovima i to je to.
Čitao sam komentire na ovu sliku neki pišu da efekti hrđe mogu nastati zbog temperature. A moguće je i ovo moje. Ukrainci dovukli staro željezo da naprave barikadu i onda ih počeli skidati sa raketama. Jer ima i zagorenog željeza sa ruskim oznakama
ebenica wrote:kak se počnu ponašat? ne vide da je prvo vozilo pogođeno? kaj, parkiraju mu se na guzicu u panici? svih 20?niels wrote:ebenica wrote:
svatko zan kako se napada kolona starosta. al kolona od 15 vozila je u 150 metara međusobnog razmaka uporavo kako bi se spriječilo uništenje iste...to se uči u 3 dana vojsnog roka.
to nisu imbecili, nisu seljaci sjeli i išli se vozat k'o u tenkićima.
Obuka je jedno, rat je drugo, a posebno po noći, a posebno kad ulete u zamku. Onda se počnu pod paljbom ponašati kako sam opisao.
Oklopna kolona ne vrijedi ništa bez pješadijske podrške i helikoptera s reflektorima. Ili drona s termokamerom.
Bude i tako, bude i gore. Počnu paničariti i solirati. Veći tenkovi gaze preko manjih vozila i oklopnih transportera, koji pod teretom krahiraju, eksplodiraju i gore (samo to, po meni, može objasniti sliku).
Vozilo iza napadnutih vozila staje u mjestu, od tamo se zalijeću jedni u druge, skreću s ceste itd.
Uglavnom rusvaj, oklop je dobar za livadu, ili rjeđu šumu, ali inače mora ići uz motoriziranu pješadiju.
niels-
2021-04-26
michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post
Inače ako je tko propustio.. Ukrainski seljaci recikliraju ruski helikopter kod Kijeva. Košta 20miljuna dolara ili 130 milijuna kuna ta igračka. Dole u komentarima ćete vidjeti gdje je slika Isusa u pilotskoj kabini
Z u drugačijim varijacijama.AssadNaPodmornici wrote:ebenica wrote:prvih par netaknutih vozila vjerojatno nisu ruska već ukrajinske vojske, ako sam dobro popratio rusi na svakom vozilu imaju sklovo Z, ova vozila imaju slovo V. tek iza cisterne, vjerojatno barikade ima par uništenih vozila, niti blizu sa slike.niels wrote:
Pusti željezo i gledaj tragove gusjenica na cesti kako krivudaju. Tu je prošao veći tenk preko manjih oklopnih vozila, desno od snimatelja. Tenk je ili onaj ispred ili iza snimatelja.
Tragovi na cesti se ne mogu tako lako namjestiti, eksponati na cesti teoretski mogu.
Meni snimka izgleda vjerodostojno.
Ruska vozila imaju razne oznake V Z i još jednu.. Označavaju tako pravce djelovanja. Ukrainci zbog specifične situacije ne kreću se više u kolonama, i njihovih par kolona je sastavilo u početku, Rusi imaju air dominance. Ukrainci su svoja vozila raspršili po gradovima i to je to.
Čitao sam komentire na ovu sliku neki pišu da efekti hrđe mogu nastati zbog temperature. A moguće je i ovo moje. Ukrainci dovukli staro željezo da naprave barikadu i onda ih počeli skidati sa raketama. Jer ima i zagorenog željeza sa ruskim oznakama
https://www.newsncr.com/knowledge-utility/mystery-of-z-mark-why-is-z-on-russian-army-vehicles-this-is-the-reason/
Guest- Guest
i onda je došao rambo.niels wrote:ebenica wrote:kak se počnu ponašat? ne vide da je prvo vozilo pogođeno? kaj, parkiraju mu se na guzicu u panici? svih 20?niels wrote:
Bude i tako, bude i gore. Počnu paničariti i solirati. Veći tenkovi gaze preko manjih vozila i oklopnih transportera, koji pod teretom krahiraju, eksplodiraju i gore (samo to, po meni, može objasniti sliku).
Vozilo iza napadnutih vozila staje u mjestu, od tamo se zalijeću jedni u druge, skreću s ceste itd.
Uglavnom rusvaj, oklop je dobar za livadu, ili rjeđu šumu, ali inače mora ići uz motoriziranu pješadiju.
Guest- Guest
znaci oko 2 000Ringo10 wrote:General Konasenkov - ruska armija do sada 498 poginulih
sto kazu ukri ? 264 civila od toga 327 djece ?
ukri su vec dobili propagandni rat
rusi su do sad pokazali misli 19st. i ratnu taktiku 20 mislim da to nece biti dovoljno ovaj put
debotoijusto- Posts : 31499
2014-04-12
Noor wrote:Pitao si gdje mozes vidjet to groblje iz Buche, taj događaj...pa sam ti i stavila s tweetera
Ima i ona gornja fotka na stotine mjesta, ali filmic ne
Ovo nije dronom, posebno ne Baryaktarom i njegovim malim bojnim glavama, nego sa topništvom i ATGM.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
moja procjena sa snimke da su ukrajinci došli na očevid, osiguranje područja, svoja vozila, nedirnuta, poredali pored ceste, otvorili malo vrata da izgleda uvjerljivije, kako bi sve to izgledalo veće nego kaj je. i onda kad hodaš kolona izgleda ogromna, dugačka, a uništeno je samo ono iza cisterne, stvarna uništena vozila.AssadNaPodmornici wrote:.
slika je bezveze. moral.
Guest- Guest
Rusija blokira sirenje NATOa i to je sve prica.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ukri su jucer napali Gorlovku ...ili Horlivku I usli u dio grada Ali nisu imali snage da to zadrze
2015-09-24
Seems there have been increasing amounts of cruise and ballistic missile strikes on targets in central Kyiv over the past 2 days
— ELINT News (@ELINTNews) March 3, 2022
Unclear what’s being targeted tonight but yesterday it was a TV mast
AlfaOmega wrote:Ponovo su u igri. A neki ovdi našli pametovati kak su Rusi to ispucali u dva dana i da više nemaju streljiva.Seems there have been increasing amounts of cruise and ballistic missile strikes on targets in central Kyiv over the past 2 days
Unclear what’s being targeted tonight but yesterday it was a TV mast
One of the strikes in Kyiv tonight pic.twitter.com/Fxaxb4dlzf
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) March 3, 2022
Donbass hattındaki Volnovakha'da çok sayıda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askeri esir düştü.
— Sinan (@5inan_) March 2, 2022
DNR savaşçıları tarafından çekilen videoda en az 17 esir görülüyor. pic.twitter.com/lEbONDanq8
Definitivno ovo je jedna od težih noći za KijevAlfaOmega wrote:AlfaOmega wrote:Ponovo su u igri. A neki ovdi našli pametovati kak su Rusi to ispucali u dva dana i da više nemaju streljiva.Seems there have been increasing amounts of cruise and ballistic missile strikes on targets in central Kyiv over the past 2 days
Unclear what’s being targeted tonight but yesterday it was a TV mastOne of the strikes in Kyiv tonight pic.twitter.com/Fxaxb4dlzf
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) March 3, 2022
:flag_ua::boom:Ukraine | Kyiv
— The RAGE X (@theragex) March 3, 2022
Video from the Russian attack on Kyiv #Russia #Ukraine pic.twitter.com/qlwVDEBWx6
Map outlining the front lines in #Ukraine on 2 March. Map shows the approximate frontline and 'real' control of territory by parties. pic.twitter.com/5P2vNzzLRg
— Military Advisor (@miladvisor) March 2, 2022
Ova mapa i nije bas tacna.AlfaOmega wrote:I više je neg jasno što je cilj Rusa. Zatvoriti Ukre u Donbassu u potpunosti, što bi bila potencijalna katastrofa.Map outlining the front lines in #Ukraine on 2 March. Map shows the approximate frontline and 'real' control of territory by parties. pic.twitter.com/5P2vNzzLRg
— Military Advisor (@miladvisor) March 2, 2022
Rusi su u procesu uzimanja Volnovahe a to znaci da su Ukri prakticno u kotlu, Volnovaha je uzeta i sad ce cisti
I da, Putin je sa ovim sprijecio svjetski rat
Ili samo odgodio
\Ovo ce potrajati dva do tri mjeseca. Ovisi dokle Rusi misle ici
Last edited by Ringo10 on Thu 3 Mar - 1:47; edited 1 time in total
2015-09-24
https://www.youtube.com/watch?v=TGWXKg1IwAs
2015-09-24
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
» Ruska invazija na Ukrajinu