ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 28 of 50 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 28 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by Guest Thu 3 Mar - 0:11

niels wrote:
ebenica wrote:
niels wrote:Kolona se napada tako da se pogodi prvih par i zadnjih par oklopnih vozila.

Tada nastaje panika, jer se oklopna vozila pokušavaju okrenuti, izgurati druge s ceste, pogledajte razrovanu cestu.
svatko zan kako se napada kolona starosta. al kolona od 15 vozila je u 150 metara međusobnog razmaka uporavo kako bi se spriječilo uništenje iste...to se uči u 3 dana vojsnog roka.
to nisu imbecili, nisu seljaci sjeli i išli se vozat k'o u tenkićima.

Taj oklop je gadna stvar.

Obuka je jedno, rat je drugo, a posebno po noći, a posebno kad ulete u zamku. Onda se počnu pod paljbom ponašati kako sam opisao.

Oklopna kolona ne vrijedi ništa bez pješadijske podrške i helikoptera s reflektorima. Ili drona s termokamerom.
kak se počnu ponašat? ne vide da je prvo vozilo pogođeno? kaj, parkiraju mu se na guzicu u panici? svih 20?

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by red wolf Thu 3 Mar - 0:12

Hektorović wrote:
Stara vijest. Potencijalno uznemirujuća? Da.
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 3 Mar - 0:15

ebenica wrote:
niels wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Moguće da su Ukrainci napravili barikade sa starim željezom jer upravo rade takve stvari. I onda napravili zasjedu. Dapače to jedna od klasičnih taktika obrane. Zato mješavina hrđe i zagorenog

Pusti željezo i gledaj tragove gusjenica na cesti kako krivudaju. Tu je prošao veći tenk preko manjih oklopnih vozila, desno od snimatelja. Tenk je ili onaj ispred ili iza snimatelja.

Tragovi na cesti se ne mogu tako lako namjestiti, eksponati na cesti teoretski mogu.

Meni snimka izgleda vjerodostojno.
prvih par netaknutih vozila vjerojatno nisu ruska već ukrajinske vojske, ako sam dobro popratio rusi na svakom vozilu imaju sklovo Z, ova vozila imaju slovo V. tek iza cisterne, vjerojatno barikade ima par uništenih vozila, niti blizu sa slike.

Ruska vozila imaju razne oznake V Z i još jednu.. Označavaju tako pravce djelovanja. Ukrainci zbog specifične situacije ne kreću se više u kolonama, i njihovih par kolona je sastavilo u početku, Rusi imaju air dominance. Ukrainci su svoja vozila raspršili po gradovima i to je to.
Čitao sam komentire na ovu sliku neki pišu da efekti hrđe mogu nastati zbog temperature. A moguće je i ovo moje. Ukrainci dovukli staro željezo da naprave barikadu i onda ih počeli skidati sa raketama. Jer ima i zagorenog željeza sa ruskim oznakama

2018-06-14

Back to top Go down

Post by niels Thu 3 Mar - 0:18

ebenica wrote:
niels wrote:
ebenica wrote:
svatko zan kako se napada kolona starosta. al kolona od 15 vozila je u 150 metara međusobnog razmaka uporavo kako bi se spriječilo uništenje iste...to se uči u 3 dana vojsnog roka.
to nisu imbecili, nisu seljaci sjeli i išli se vozat k'o u tenkićima.

Obuka je jedno, rat je drugo, a posebno po noći, a posebno kad ulete u zamku. Onda se počnu pod paljbom ponašati kako sam opisao.

Oklopna kolona ne vrijedi ništa bez pješadijske podrške i helikoptera s reflektorima. Ili drona s termokamerom.
kak se počnu ponašat? ne vide da je prvo vozilo pogođeno? kaj, parkiraju mu se na guzicu u panici? svih 20?

Bude i tako, bude i gore. Počnu paničariti i solirati. Veći tenkovi gaze preko manjih vozila i oklopnih transportera, koji pod teretom krahiraju, eksplodiraju i gore (samo to, po meni, može objasniti sliku).

Vozilo iza napadnutih vozila staje u mjestu, od tamo se zalijeću jedni u druge, skreću s ceste itd.

Uglavnom rusvaj, oklop je dobar za livadu, ili rjeđu šumu, ali inače mora ići uz motoriziranu pješadiju.
niels
niels

Male
2021-04-26

michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 3 Mar - 0:22

https://twitter.com/sternenko/status/1499117323164266501?t=TfqvjLSt7KEVnJxrISOHbg&s=19

Inače ako je tko propustio.. Ukrainski seljaci recikliraju ruski helikopter kod Kijeva. Košta 20miljuna dolara ili 130 milijuna kuna ta igračka. Dole u komentarima ćete vidjeti gdje je slika Isusa u pilotskoj kabini

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest Thu 3 Mar - 0:24

AssadNaPodmornici wrote:
ebenica wrote:
niels wrote:

Pusti željezo i gledaj tragove gusjenica na cesti kako krivudaju. Tu je prošao veći tenk preko manjih oklopnih vozila, desno od snimatelja. Tenk je ili onaj ispred ili iza snimatelja.

Tragovi na cesti se ne mogu tako lako namjestiti, eksponati na cesti teoretski mogu.

Meni snimka izgleda vjerodostojno.
prvih par netaknutih vozila vjerojatno nisu ruska već ukrajinske vojske, ako sam dobro popratio rusi na svakom vozilu imaju sklovo Z, ova vozila imaju slovo V. tek iza cisterne, vjerojatno barikade ima par uništenih vozila, niti blizu sa slike.

Ruska vozila imaju razne oznake V Z i još jednu.. Označavaju tako pravce djelovanja. Ukrainci zbog specifične situacije ne kreću se više u kolonama, i njihovih par kolona je sastavilo u početku, Rusi imaju air dominance. Ukrainci su svoja vozila raspršili po gradovima i to je to.
Čitao sam komentire na ovu sliku neki pišu da efekti hrđe mogu nastati zbog temperature. A moguće je i ovo moje. Ukrainci dovukli staro željezo da naprave barikadu i onda ih počeli skidati sa raketama. Jer ima i zagorenog željeza sa ruskim oznakama
Z u drugačijim varijacijama.
https://www.newsncr.com/knowledge-utility/mystery-of-z-mark-why-is-z-on-russian-army-vehicles-this-is-the-reason/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Thu 3 Mar - 0:25

niels wrote:
ebenica wrote:
niels wrote:

Bude i tako, bude i gore. Počnu paničariti i solirati. Veći tenkovi gaze preko manjih vozila i oklopnih transportera, koji pod teretom krahiraju, eksplodiraju i gore (samo to, po meni, može objasniti sliku).

Vozilo iza napadnutih vozila staje u mjestu, od tamo se zalijeću jedni u druge, skreću s ceste itd.

Uglavnom rusvaj, oklop je dobar za livadu, ili rjeđu šumu, ali inače mora ići uz motoriziranu pješadiju.
i onda je došao rambo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto Thu 3 Mar - 0:30

Ringo10 wrote:General Konasenkov - ruska armija do sada 498 poginulih
znaci oko 2 000
sto kazu ukri ? 264 civila od toga 327 djece ?

ukri su vec dobili propagandni rat  
rusi su do sad pokazali misli 19st. i ratnu taktiku 20 mislim da to nece biti dovoljno ovaj put
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Hektorović Thu 3 Mar - 0:31

Noor wrote:Pitao si gdje mozes vidjet to groblje iz Buche, taj događaj...pa sam ti i stavila s tweetera
Ima i ona gornja fotka na stotine mjesta, ali filmic ne

Ovo nije dronom, posebno ne Baryaktarom i njegovim malim bojnim glavama, nego sa topništvom i ATGM.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Thu 3 Mar - 0:33

Borbe u Khersonu. Neki vele kontra ofenziva Ukra, neki interni džepovi otpora u gradu

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest Thu 3 Mar - 0:37

AssadNaPodmornici wrote:.
moja procjena sa snimke da su ukrajinci došli na očevid, osiguranje područja, svoja vozila, nedirnuta, poredali pored ceste, otvorili malo vrata da izgleda uvjerljivije, kako bi sve to izgledalo veće nego kaj je. i onda kad hodaš kolona izgleda ogromna, dugačka, a uništeno je samo ono iza cisterne, stvarna uništena vozila.

slika je bezveze. moral.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ringo10 Thu 3 Mar - 1:00

Ovo je rat Rusije I NATO preko Ukrajine.
Rusija blokira sirenje NATOa i to je sve prica.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 Thu 3 Mar - 1:02

Ne bih rekao da u Hersonu ima nekih borbi. Grad je miran.
Ukri su jucer napali Gorlovku ...ili Horlivku I usli u dio grada Ali nisu imali snage da to zadrze
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 Thu 3 Mar - 1:05

Ovo ce potrajati dva do tri mjeseca
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Thu 3 Mar - 1:11

Ponovo su u igri. A neki ovdi našli pametovati kak su Rusi to ispucali u dva dana i da više nemaju streljiva.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Thu 3 Mar - 1:12

AlfaOmega wrote:Ponovo su u igri. A neki ovdi našli pametovati kak su Rusi to ispucali u dva dana i da više nemaju streljiva.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Thu 3 Mar - 1:14

Ima i zarobljenih Ukra. Viču slava Rusiji.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Thu 3 Mar - 1:16

AlfaOmega wrote:
AlfaOmega wrote:Ponovo su u igri. A neki ovdi našli pametovati kak su Rusi to ispucali u dva dana i da više nemaju streljiva.

Definitivno ovo je jedna od težih noći za Kijev

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Thu 3 Mar - 1:32

I više je neg jasno što je cilj Rusa. Zatvoriti Ukre u Donbassu u potpunosti, što bi bila potencijalna katastrofa. 

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 Thu 3 Mar - 1:40

AlfaOmega wrote:I više je neg jasno što je cilj Rusa. Zatvoriti Ukre u Donbassu u potpunosti, što bi bila potencijalna katastrofa. 

Ova mapa i nije bas tacna.

Rusi su u procesu uzimanja Volnovahe a to znaci da su Ukri prakticno u kotlu, Volnovaha je uzeta i sad ce cisti

I da, Putin je sa ovim sprijecio svjetski rat

Ili samo odgodio

\Ovo ce potrajati dva do tri mjeseca. Ovisi dokle Rusi misle ici

Last edited by Ringo10 on Thu 3 Mar - 1:47; edited 1 time in total
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 Thu 3 Mar - 1:43

Ovo je tacnija mapa

https://www.youtube.com/watch?v=TGWXKg1IwAs