Ruska invazija na Ukrajinu
Page 34 of 50
Page 34 of 50 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Nece bit nove drzave ... Rusi nece dopustit da se na tlu Ukrajine formira takva nakazaRayMabus wrote:Nema potrebe. U ovoj novoj državi imat ćemo veći omjer i veći utjecaj na politiku.Leviathan2 wrote:ja imam osjecaj da ce zapadna ukrajina proglasit neovisnost za koji danRingo10 wrote:
AZOV, AJDAR, Desni Sektor i slicni ... njima je smrtna tapija
Ne znam hoce li Rusi ici na Zapadnu Ukrajinu .. da se malo poigraju sa Banderinim spomenicima
njima je to prilika a ni rusi nisu zainteresirani za njih previse, cak bi voljeli da se odvale
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Svi ti fejkovi nekako isparise danas ... niko vise ne vjeruje u toLeviathan2 wrote:aaah, gledas fejk videa tctctctcEroo wrote:Leviathan2 wrote:
putin je poslao delegaciju ne da pregovara, nego da prenese uvjete predaje
tu si u pravu
Već sam se ovdje naslušao navijačkih priča da Kyiv pada za manje od pola dana.
Nisam baš stručnjak za vojne taktike, nedo Bog da bi bio, ali ti mogu svejedno reć
iz ovoga šta sam dosad vidio, da su ruski stratezi debelo zabrljali.
Drugo, što nikako ne mogu shvatiti, su slučajevi kad cijelom konvoju oklopnih vozila
stoji na cesti usred Ukrajine jer im je nestalo goriva...tipična ruska nedogovorna traljavost.
Gledam danas kako su Ukri u Harkivu zarobili dvojicu ruskih specijalaca. Znaš kako?
Momcima nestalo goriva i svratili u policijsku postaju da ima natoče. Kao, sigurno je sigurno...
a kijev se nece ni zauzimati, kijev ce sam pasti
sam od sebe, jos ce kijevljani molit ruse da udju napravit reda
jbte, ne citaj shit portale po internetu
u kijevu je podijeljeno preko 20 000 pusaka,onak s kamiona, bez dokumentiranja, bez icega
u 2 dana trista mrtvih, alo, 300 mrtvih a rusi ni prismrdili kijevu
imas videa gdje doslovno upucavaju ljude na ulici
a vojna strategija, nebih se u to puno mjesoa, a ne preporucujem ni tebi, drz se statike
Osim nekih ovdje na forumu
2015-09-24
Morat će. Već sam ti objasnio.Ringo10 wrote:Nece bit nove drzave ... Rusi nece dopustit da se na tlu Ukrajine formira takva nakazaRayMabus wrote:Nema potrebe. U ovoj novoj državi imat ćemo veći omjer i veći utjecaj na politiku.Leviathan2 wrote:
ja imam osjecaj da ce zapadna ukrajina proglasit neovisnost za koji dan
njima je to prilika a ni rusi nisu zainteresirani za njih previse, cak bi voljeli da se odvale
Ako to zauzmu desit će im se ovo :
1. Okrenit će katolički svijet protiv sebe
2. Izbit na granice istočne Poljske, Slovačke i Mađarske ( ovo svakako okreće Mađare protiv Rusije a to im ne treba )
3. Ja ću morat uništit RS jer su se oni previše približili ovoj zoni pa ne mogu ima I to gore i RS a meni nije u interesu da ukidan RS zbog situacije s mujama i Sarajevom u BiH.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Da, Madjari su odusevljeni terorom Banderovaca prema etnickim Madjarima u ZakarpatjuRayMabus wrote:Morat će. Već sam ti objasnio.Ringo10 wrote:Nece bit nove drzave ... Rusi nece dopustit da se na tlu Ukrajine formira takva nakazaRayMabus wrote:
Nema potrebe. U ovoj novoj državi imat ćemo veći omjer i veći utjecaj na politiku.
2. Izbit na granice istočne Poljske, Slovačke i Mađarske ( ovo svakako okreće Mađare protiv Rusije a to im ne treba )
3. Ja ću morat uništit RS jer su se oni previše približili ovoj zoni pa ne mogu ima I to gore i RS a meni nije u interesu da ukidan RS zbog situacije s mujama i Sarajevom u BiH.
2015-09-24
Čitaj pažljivo. Podebljati ću ti.Ringo10 wrote:Da, Madjari su odusevljeni terorom Banderovaca prema etnickim Madjarima u ZakarpatjuRayMabus wrote:Morat će. Već sam ti objasnio.Ringo10 wrote:
Nece bit nove drzave ... Rusi nece dopustit da se na tlu Ukrajine formira takva nakaza
2014-04-11
Ovo bi ka trebalo biti najnovije iz Kharkova
Destroyed Russian armored vehicles amidst reports of clashes in Kharkiv, Ukraine tonight. pic.twitter.com/xFew3PMdjO
— Moshe Schwartz (@YWNReporter) February 28, 2022
Ev čitam, burze se još nisu ni otvorile, Rublja je već u slobodnom padu.
Ništa od ruskih turista kod Erdogana.AlfaOmega wrote:Ev čitam, burze se još nisu ni otvorile, Rublja je već u slobodnom padu.
Tu stavku može izbaciti već sada kad kaklulira svoj odnos s Rusijom jer će oni od sada pa na dalje ljetovat u Odesi.
Ha ha ha
2014-04-11
PRED KIJEVOM RAZNESEN KONVOJ ČEČENA? Zapadni mediji tvrde da je ubijen i general: "Tušajev se neće vratiti kući"!
Autor: Republika
27.02.2022
Čečenski borci, koji su pre dva dana navodno poslati da ubiju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i druge ukrajinske političare, ubijeni su u sačekuši pred Kijevom, tvrde mnogobrojni zapadni mediji.
Grupa od 56 čečenskih boraca, koji su pre dva dana, kako se tvrdi, poslati da ubiju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i druge političare bivše republike SSSR, navodno su ubijeni u sačekuši pred Kijevom.
Među njima je, piše britanski San, i general Magomed Tušajev. To je prvi na Tviteru objavio bivši ambasador Ukrajine u Austriji, Oleksandr Šerba (51). Njegov komentar su ubrzo preneli i mnogobrojni zapadni mediji, ističući kako je Tušajev raznesen u konvoju koji je prevozio ogromne količine nafte spremne da se zapale neki od ključnih elemenata kijevske infrastrukture.
Iako nije bilo zvanične potvrde te informacije, na Tviteru su počeli da se ređaju komentari o navodnoj pogibiji, pri čemu je jedan korisnik naveo i da je smrt Čečena potvrdilo ukrajinsko Ministarstvo odbrane.
https://www.republika.rs/svet/svet/343937/magomed-tusajev-rat-u-ukrajini-pogibija?ref=aklamator&ak=F9GK_Mfw&utm_source=aklamator_com&utm_medium=referral&utm_campaign=PRED_KIJEVOM_RAZNESEN_KONVOJ___268_
Autor: Republika
27.02.2022
Čečenski borci, koji su pre dva dana navodno poslati da ubiju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i druge ukrajinske političare, ubijeni su u sačekuši pred Kijevom, tvrde mnogobrojni zapadni mediji.
Grupa od 56 čečenskih boraca, koji su pre dva dana, kako se tvrdi, poslati da ubiju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i druge političare bivše republike SSSR, navodno su ubijeni u sačekuši pred Kijevom.
Među njima je, piše britanski San, i general Magomed Tušajev. To je prvi na Tviteru objavio bivši ambasador Ukrajine u Austriji, Oleksandr Šerba (51). Njegov komentar su ubrzo preneli i mnogobrojni zapadni mediji, ističući kako je Tušajev raznesen u konvoju koji je prevozio ogromne količine nafte spremne da se zapale neki od ključnih elemenata kijevske infrastrukture.
Iako nije bilo zvanične potvrde te informacije, na Tviteru su počeli da se ređaju komentari o navodnoj pogibiji, pri čemu je jedan korisnik naveo i da je smrt Čečena potvrdilo ukrajinsko Ministarstvo odbrane.
https://www.republika.rs/svet/svet/343937/magomed-tusajev-rat-u-ukrajini-pogibija?ref=aklamator&ak=F9GK_Mfw&utm_source=aklamator_com&utm_medium=referral&utm_campaign=PRED_KIJEVOM_RAZNESEN_KONVOJ___268_
Eroo- Posts : 78951
2016-07-22
Na nedjeljnom referendumu u Bjelorusiji odobren je novi ustav kojim zemlja odustaje od svog nenuklearnog statusa, u vrijeme kada je ta bivša sovjetska republika postala polazna točka za ruske trupe koje napadaju Ukrajinu, objavile su ruske novinske agencije.
Agencije su citirale bjelorusko središnje izborno povjerenstvo koje je objavilo da je 65,2 posto onih koji su sudjelovali glasalo za. Takav se rezultat i očekivao s obzirom na strogo kontroliranu vladavinu predsjednika Aleksandra Lukašenka.
Novi ustav omogućuje nuklearno oružje na bjeloruskom tlu po prvi put otkako ga se zemlja odrekla nakon raspada Sovjetskog Saveza.
U nedjelju je, govoreći na biračkom mjestu, Lukašenko rekao da bi mogao tražiti od Rusije da vrati nuklearno oružje Bjelorusiji.
"Ako (Zapad) prebaci nuklearno oružje u Poljsku ili Litvu, na naše granice, onda ću se obratiti Putinu da vrati nuklearno oružje koje sam dao bez ikakvih uvjeta", rekao je Lukašenko.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/prosao-lukasenkov-referendum-rusija-moze-slobodno-dovesti-nuklearno-oruzje-na-bjelorusko-tlo-15163726
Agencije su citirale bjelorusko središnje izborno povjerenstvo koje je objavilo da je 65,2 posto onih koji su sudjelovali glasalo za. Takav se rezultat i očekivao s obzirom na strogo kontroliranu vladavinu predsjednika Aleksandra Lukašenka.
Novi ustav omogućuje nuklearno oružje na bjeloruskom tlu po prvi put otkako ga se zemlja odrekla nakon raspada Sovjetskog Saveza.
U nedjelju je, govoreći na biračkom mjestu, Lukašenko rekao da bi mogao tražiti od Rusije da vrati nuklearno oružje Bjelorusiji.
"Ako (Zapad) prebaci nuklearno oružje u Poljsku ili Litvu, na naše granice, onda ću se obratiti Putinu da vrati nuklearno oružje koje sam dao bez ikakvih uvjeta", rekao je Lukašenko.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/prosao-lukasenkov-referendum-rusija-moze-slobodno-dovesti-nuklearno-oruzje-na-bjelorusko-tlo-15163726
2014-04-11
Pa i nijeAlfaOmega wrote:Ev čitam, burze se još nisu ni otvorile, Rublja je već u slobodnom padu.
Jucer 83.86 danas 83.53
Nije to lose. Prije krize je bilo oko 75 i kad ovo zavrsi ici c e gore.
Ocekivao sam ja mnogo gore
2015-09-24
Pa naravnoRayMabus wrote:Na nedjeljnom referendumu u Bjelorusiji odobren je novi ustav kojim zemlja odustaje od svog nenuklearnog statusa, u vrijeme kada je ta bivša sovjetska republika postala polazna točka za ruske trupe koje napadaju Ukrajinu, objavile su ruske novinske agencije.
2015-09-24
BUGARSKI ministar odbrane Stefan Janev kritikovan je zbog opreznih izjava o događajima u Ukrajini a bilo je poziva i za njegovu ostavku.
On tim povodom kaže da cilj nije bio samo da se on lično diskredituje već da se mesto ministra odbrane oslobodi za nekog ko će spremnije promovisati spoljne interese prilikom definisanja spoljnopolitičke agende zemlje, uključujući vojnu sferu.
Sve je počelo nakon što je Janev, komentarišući rusku vojnu operaciju, izneo prvo pretpostavku da se radi o ograničenoj operaciji.
-Hajde da ne žurimo i ne dodeljujemo etikete na ono što se dešava, rekao je ministar u četvrtak prepodne. Kasnije istog dana on je dodao da namerno ne koristi vojničku retoriku, ali da Bugarska bezuslovno osuđuje ono što se događa u Ukrajini.
NJega su potom kritikovali u parlamentu ali i u javnosti, čak je održan i protest a parlamentarna „Demokratska Bugarska“ koja je deo vladajuće koalicije okarakterisala je njegovu reakciju kao neadekvatnu i zatražila ostavku ministra.
Janev je rekao da ostavku neće podneti a da je cilj ovih kritika da na njegovo mesto dođe neko prijemčiviji kada je reč o promovisanju konkretnih spoljnih interesa.
Podsetimo, ukrajinski ambasador u Bugarskoj je juče rekao da će zvanična Sofija verovatno isporučiti Ukrajini municiju. Kasnije tokom dana ministarka ekonomije Kornelija Ninova je izjavila da vlada nije donela odluku o isporukama oružja Ukrajini a premijer Kiril Petkov da će Bugarska isporučiti Kijevu humanitarnu i vojno-logističku pomoć.
Janev je sa svoje strane, ne imenujući nikoga, na Fejsbuku napisao da odluke koje predstoje Bugarskoj nisu u njenom nacionalnom interesu.
-Štaviše one su opasne za našu zemlju, jer će posledice, ekonomske, socijalne i finansijske biti teške, i tada će biti ostavki ali bez rešenja. Naša napaćena domovina ne zaslužuje da bude iskorišćena u igri velikih, rekao je ministar.
https://www.novosti.rs/planeta/svet/1090720/rat-ukrajini-rat-rusiji-2022-ukrajina-rat-bugarska
2014-04-11
3.00 Strmoglavi pad ruske rublje Ruska valuta rublja zabilježila je čak 30 posto pad vrijednosti u odnosu na američki dolar na početku otvaranja burzi u ponedjeljak. Pad je još veći nego što se očekivao nakon niza sankcija koje su zapadne zemlje nametnule zbog ruske invazije na Ukrajinu.Ringo10 wrote:Pa i nijeAlfaOmega wrote:Ev čitam, burze se još nisu ni otvorile, Rublja je već u slobodnom padu.
Jucer 83.86 danas 83.53
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/svijet-osuduje-putina-zbog-prijetnje-nuklearnim-oruzjem-kijevu-i-harkivu-slijedi-jos-jedna-teska-noc-1566984 - www.vecernji.hr
2014-04-11
Why is Ukraine the West's Fault? Featuring John Mearsheimer
The University of Chicago
Guest- Guest
Češka Republika
Predsjednik Miloš Zeman nazvao je invaziju u četvrtak "neisprovociranim aktom agresije" i da je "Rusija počinila zločin protiv mira" u obraćanju naciji, pozivajući na oštre sankcije Rusiji unatoč tome što je do prije nekoliko dana inzistirao da Rusi neće napali Ukrajinu jer "nisu luđaci da pokrenu operaciju koja bi za njih bila više štetna nego korisna", priznajući u četvrtak da je "pogriješio".
Predsjednik Miloš Zeman nazvao je invaziju u četvrtak "neisprovociranim aktom agresije" i da je "Rusija počinila zločin protiv mira" u obraćanju naciji, pozivajući na oštre sankcije Rusiji unatoč tome što je do prije nekoliko dana inzistirao da Rusi neće napali Ukrajinu jer "nisu luđaci da pokrenu operaciju koja bi za njih bila više štetna nego korisna", priznajući u četvrtak da je "pogriješio".
2014-04-11
..i ocekuj zlocinceRingo10 wrote:Pa i nijeAlfaOmega wrote:Ev čitam, burze se još nisu ni otvorile, Rublja je već u slobodnom padu.
Jucer 83.86 danas 83.53
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
https://twitter.com/i/status/1498025265510830080
ovo su već takva poniženja da to nisu istine...
jebote pa mi smo spušili kod svete katarine, ali kad smo vidjeli da ništa od akcije, prije povlačenja smo uništili našu tehniku...cccc
ovo su već takva poniženja da to nisu istine...
jebote pa mi smo spušili kod svete katarine, ali kad smo vidjeli da ništa od akcije, prije povlačenja smo uništili našu tehniku...cccc
2015-08-08
Page 34 of 50 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu