Ruska invazija na Ukrajinu
Page 23 of 50
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Speare Shaker wrote:AlfaOmega wrote:Tajvan je previše malen a da bi se moga odbranit. Kažeš nema moćnu kopnenu vojsku? Itekak ima. Skoro pa na razini ruske. U sferi amfibijskih vozila su možda čak i ispred Rusa.Speare Shaker wrote:
S. Koreja nikada neće napasti jug, jer debeli vođa jeste retardiran, ali nije samoubilački raspoložen.
Kina neće napasti Tajvan dok god postoji želja Tajvana da sačuva svoju samostalnost, jer Kina zna da ne može dobiti rat protiv Tajvana na njihovoj zemlji, jer Kina nikada nije imala moćnu kopnenu vojsku, a nema je ni sad. Ako Tajvan odluči pridružiti se Kini, napad neće biti ni potreban.
Iran vjerojatno nikada neće dobiti svoje nuklearno oružje, jer ga Izrael ima već desetljećima i neće pod svaku cijenu dopustiti da ga Iran razvije i još važnije, da ga bude u stanju operativno upotrijebiti protiv Izraela.
Precjenjuješ snage mulokracije kojom po ustavu Irana upravlja sam Bog, ali u stvarnosti to zapravo rade komiteti polupismenih i primitivnih mula (niži šiitski religijski službenici).
Iran nije ni razvija nuklearno naoružanja. Sve je to bio show da zapadu zatrese gaće kak bi im se ukinule sankcije i oslobodili deseci milijardi dolara. Iran uopće ne treba nuklearno naoružanje. Kad tisuće raketa na dnevnoj bazi počne letiti prema ćifutistanu (pičvajzu na nekih 30.000 četvornih kilometara) iz Libanona, Sirije i Gaze, šta će moći? Samsonovu opciju? Yeah, right
Kina ima brojnu vojsku, ali ne i moćnu.
Da je moćna, već bi zauzeli Tajvan, ali to za sada, a vjerojatno i desetljećima nadalje neće biti u stanju ostvariti.
Ako ikad.
Iran je napravio predstavu za zapad da bi se oni usrali u gaće i skinuli im sankcije?
Genijalan plan primitivnih polupismenih mula.
Pa upravo su takvim planom i navukli sankcije na svoja leđa i sad snose posljedice.
Doduše, ja navijam za to da im malo ublaže sankcije kako bi Iran u silnoj potrebi za novcem i kupovanjem socijalnog mira u svom od primitivnih mula napaćenom narodu pružio makar iluziju socijalne pravde i tako plasirao ogromne količine nafte na svzesko tržište i oborio joj cijenu kako se to dogodilo 2015. godine kada je Milanović na krilima jeftine nafte konačno uspio u zadnja dva kvartala svoje vlasti izvesti Hrvatsku iz recesije.
Kina gledajući kroz sve rodove ima kvalitativno uz amere najjaču vojsku na planeti. Sve pretpostavke oko kvalitete njihove opreme se svode na to da je sve što su radili u prošlosti bilo za kurac. Kina kao zemlja je brutalno napredovala unatrag 20 godina. Bez problema su kupovali znanje drugih ljudi kada sami nisu bili sposobni nešto napraviti. A primjetit ćeš da nisu radili nikakve napade ili nerede desetljećima unatrag.
Desetljeća i desetljeća promatranja pristupa potencijalnih protivnika sukobima, sposobnostima, opremi i slično. Nema vojske na svijetu koja pojedinačno razvija sustav radi neutralizacije pojedine prednosti koju protivnik ima. Uz to njihov glavni interes po pitanju bilo kakvih ofenzivnih operacija vojnih ikada se nalazi u direktnom susjedstvu. Ja se ne bih zajebavao tvrdnjama da im vojska nije moćna, pogotovo mornarica.
Last edited by MaximusDecimusMiridije on Sat 26 Feb - 20:05; edited 1 time in total
Guest- Guest
Iskreno,ne brinem se toliko zbog nuklearnog holokausta,koliko me brine proročanstvo braće Tarabića o nedužnoj srpskoj nejači i hladu jedne šljive.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
MaximusDecimusMiridije wrote:Speare Shaker wrote:AlfaOmega wrote:
Tajvan je previše malen a da bi se moga odbranit. Kažeš nema moćnu kopnenu vojsku? Itekak ima. Skoro pa na razini ruske. U sferi amfibijskih vozila su možda čak i ispred Rusa.
Iran nije ni razvija nuklearno naoružanja. Sve je to bio show da zapadu zatrese gaće kak bi im se ukinule sankcije i oslobodili deseci milijardi dolara. Iran uopće ne treba nuklearno naoružanje. Kad tisuće raketa na dnevnoj bazi počne letiti prema ćifutistanu (pičvajzu na nekih 30.000 četvornih kilometara) iz Libanona, Sirije i Gaze, šta će moći? Samsonovu opciju? Yeah, right
Da je moćna, već bi zauzeli Tajvan, ali to za sada, a vjerojatno i desetljećima nadalje neće biti u stanju ostvariti.
Ako ikad.
Iran je napravio predstavu za zapad da bi se oni usrali u gaće i skinuli im sankcije?
Pa upravo su takvim planom i navukli sankcije na svoja leđa i sad snose posljedice.
Doduše, ja navijam za to da im malo ublaže sankcije kako bi Iran u silnoj potrebi za novcem i kupovanjem socijalnog mira u svom od primitivnih mula napaćenom narodu pružio makar iluziju socijalne pravde i tako plasirao ogromne količine nafte na svzesko tržište i oborio joj cijenu kako se to dogodilo 2015. godine kada je Milanović na krilima jeftine nafte konačno uspio u zadnja dva kvartala svoje vlasti izvesti Hrvatsku iz recesije.
Kina gledajući kroz sve rodove ima kvalitativno uz amere najjaču vojsku na planeti. Sve pretpostavke oko kvalitete njihove opreme se svode na to da je sve što su radili u prošlosti bilo za kurac. Kina kao zemlja je brutalno napredovala unatrag 20 godina. Bez problema su kupovali znanje drugih ljudi kada sami nisu bili sposobni nešto napraviti. A primjetit ćeš da nisu radili nikakve napade ili nerede desetljećima unatrag.
Desetljeća i desetljeća promatranja pristupa potencijalnih protivnika sukobima, sposobnostima, opremi i slično. Nema vojske na svijetu koja pojedinačno razvija sustav radi neutralizacije pojedine prednosti koju protivnik ima. Uz to njihov glavni interes po pitanju bilo kakvih ofenzivnih operacija vojnih ikada se nalazi u direktnom susjedstvu. Ja se ne bih zajebavao tvrdnjama da im vojska nije moćna, pogotovo mornarica.
Po meni je to isto neozbiljno i mislim da ovo oko Tajvana vremenski uopće nije tako daleko.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Osjećam se kao Tito,Kardelj,Djilas...1948.kada su Rusi bacali čudovišne objede na našu zemlju,a mi bili spremni ginuti za Staljina.
Da je Putin ovako žestoko napao Veliku Britabniju,ili SAD,ja bih likovao i mahao ruskom zastavom,ali napasti slabiju Ukrajinu,i to bratsku ,slavensku zemlju...
Putin me mnogo razočarao. U Rusiji sada komunisti trebaju dignuti revoluciju po ugledu na 1917.i svrgnuti oligarhiju.
Da je Putin ovako žestoko napao Veliku Britabniju,ili SAD,ja bih likovao i mahao ruskom zastavom,ali napasti slabiju Ukrajinu,i to bratsku ,slavensku zemlju...
Putin me mnogo razočarao. U Rusiji sada komunisti trebaju dignuti revoluciju po ugledu na 1917.i svrgnuti oligarhiju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
IL Risorto likes this post
Gle, ukratko, kad supersila (Kina, Rusija, SAD) napadnu državu n, failure is not an option. Ide se na pobjedu. Alternativa je Vijetnam/Afghanistan, jel. Ak to sebi Kinezi dopuste na otoku od 30.000 četvornih kilometara, onda ću ih ev ja prvi javno ovdi odjebat.Speare Shaker wrote:
Ako ikad.
Doduše, ja navijam za to da im malo ublaže sankcije kako bi Iran u silnoj potrebi za novcem i kupovanjem socijalnog mira u svom od primitivnih mula napaćenom narodu pružio makar iluziju socijalne pravde i tako plasirao ogromne količine nafte na svjetsko tržište i oborio joj cijenu kako se to dogodilo 2015. godine kada je Milanović na krilima jeftine nafte konačno uspio u zadnja dva kvartala svoje vlasti izvesti Hrvatsku iz recesije.
Da, Iran je navuka sankcije. I sad mu se uskoro skidaju, jer zapad brine njihovo šurovanje sa Kinom. Epilog će međutim biti taj da će Iran ostat dobar i sa Rusima i Kinezima, a za zapadom tek u tolikoj mjeri koliko mu finansijski odgovara. A sve radi agende koju sam reka u prethodnom postu.
Srpska je nejač postupila izuzetno pošteno.IL Risorto wrote:Iskreno,ne brinem se toliko zbog nuklearnog holokausta,koliko me brine proročanstvo braće Tarabića o nedužnoj srpskoj nejači i hladu jedne šljive.
Adem Vuchiqi je izjavio da neće glasat za sankcije Rusiji,ali da podržava suverenitet Ukrajine i da (i)Ukrajince smatra bratskim narodom.
Bilježim plus (i) za Vučka.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
MaximusDecimusMiridije wrote:Speare Shaker wrote:AlfaOmega wrote:
Tajvan je previše malen a da bi se moga odbranit. Kažeš nema moćnu kopnenu vojsku? Itekak ima. Skoro pa na razini ruske. U sferi amfibijskih vozila su možda čak i ispred Rusa.
Ako ikad.
Nije im moćna, bar ne dovoljno za neki ozbiljan sukob sa nekom ozbiljnom silom. Čak niti sa Tajvanom, jer da je, već bi ga odavno osvojila.
I nije to taktiziranje jer se nadaju da će im Tajvan sam pasti u ruke, oni ga jednostavno nisu u stanju osvojiti.
Nikada nije bila moćna, a vjerojatno nikada niti neće biti.
Oni su doduše puno napredovali, ali očito ne dovoljno, a okolnosti rade protiv njih čak i na ekonomskom planu, a kamoli na vojnom.
Mornarica im je doduše jači rod vojske, ali osim brojnosti, kopnena vojska im nije posebno niti moderna niti učinkovita, a bez kopnene vojske ne mogu osvojiti Tajvan.
Uostalom, to je jedan od glavnih razloga zašto nisu ratovali desetljećima, usprkos nesigurnom okruženju, jer vojska koja u takvim okolnostima ne ratuje, to radi isključivo zato jer se boji poraza ili bar neuspjeha kao protiv Vijetnama, a nije istina da nisu radili i ne rade pizdarije. Samo nisu otvoreno ratovali.
Guest- Guest
pa ja vas čitam vi uopće ne znate što TNO, sory ali kako da uopće pričamo o potencijalnom sukobu rusije i NATOa, kad vi pojedini uopće niste u stanju razabrati što je strateško nuklearno oružje koje se instalira na balističke projektile ili je takvog formata da ga nose teški bombarderi, a što taktički nuklearni projektili koji su konstruirani da se ispaljuju iz samohodnih haubica ili samohodnih raketnih lansera kratkog dometa... što bi tek bilo kad bi išli raspravljati o operativnim svojstvima pojedinih vrsta N-oružja, npr. dao bih se kladiti da malo tko zna koliko traje vremenski mehanizam za aktiviranje njukova i što je sastavni dio tog mehanizma, evo da ne tražite , sastavni dio je tricij i poluživot mu je 12 godina nakon tog se mora mehanizam zamijeniti a to je jebeno skup postupak... tko će znati možda se rus opet doveo u situaciju da nije u stanju servisirati svoje NO, pa ovo sve radi jer ga je bruka opet žicat amere da mu pomognu oko tih servisa... ovo se zajebavam iako nije zajebancija... uglavnom dajte malo proučite tu materiju pa onda da pričamo o oružjima te vrste i tipova... modele nema smisla spominjati...melkior wrote:Ja mislim da Rusija neće po Europi udarat taktičkim nuklearnim naoružanjem, osim ako Francuzi ili američke nuklearne vojne baze u Njemačkoj ne lansiraju iste. Za Europu Rusi su spremili EMP oružje, a za Ameriku Satan. Btw, oko Moskve je najveća koncentracija baterija S-400. Tako da, vrlo lako moguće da će Moskva popiti nuklearku, ali svakako će gledati kako gori Washington.michaellcmacha wrote:ono što vi percipirate kao supersonično naoružanje i za koje predmnijevate da će brže stići do washingtona nego što se taj napad uoči, moram vas razočarati... takav napad će biti 100% detektiran istog trenutka kad bude i izvršen, a to je sasvim dovoiljno vremena da se aktiviraju i lansiraju projektili koji su na manje od 1000 km od moskve... davno sam o tom pisao, rusi koliko god tu nekima bili dragi, neće biti u prilici da vide gljive iznad washingtona, njima će ranije već biti spuštene rolete i utrnjeno svjetlo...melkior wrote:
Ovo mi baš nema smisla, na Baltiku NATO trenutno ima oko 1000 zrakoplova, a u Sredozemlju stotinu brodova. Neće on ići na Baltik, on će udariti drito na Washington.
vjerojatnije je da će pokušati nametnuti svoju taktičku superiornost na koju polažu pravo jer s jedne strane imaju 8 puta više TNP, a više bi im značilo da pokažu da su na sve spremni što bi i dokazali uništenjem britanske ili njemačke bojne na tzv poziciji prednje vidljivosti koje su upravo osposobljene i uvježbane za odvraćanje takvog napadnog djelovanja...
ali dobro vi mislite da će doći do razračunavanja strateškim projektilima, ja sam uvjerenja da će do sukoba između Rusije i NATO-a doći na taktičkoj razini... isključena je mogućnost masovnog uništenja a postoji potencijalno pretpostavka da rusi ukoliko se taj plan provede u djelo kako su zamislili da ipak nametnu svoju volju zapadu... i ponovit ću ukrajina u toj cijeloj priči nije bitna... abraham spominje švedsku i finsku, a u stvari pravi trn u oku rusima su norvežani koji su se brutalno naoružali i maju operativno sposobnu vojsku da primi od rusa, ali i da zada žestok udar rusima, a švedi i fincu im povijesno gledano neprijateljski nastrojene države bez obzira na načelnu ili formalnu neutralnost
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
Nije samo stvar kvantitete/kvalitete. Bitan je i duh. Da Kini npr. Meksiko ustupi svoju teritoriju i kaže, ev izvršite napad na američki mainland, Kinezi tu ne bi imali motivaciju. US mainland ih ne interesuje. Taiwan? To je nešto sasvim drugo. Stvar ponosa, časti, povijesti.MaximusDecimusMiridije wrote:
Ak bi izgubili bitku za Taiwan, mislim da bi se Kinezi i sami naguzili i rekli - ev, jebite nas. Čak i Ukrajinke bi se smijale.
Ev malo za moral ovdi a i tam
Talk about the Ukrainian morale pic.twitter.com/eZdHt957Zw
— Illia Ponomarenko (@IAPonomarenko) February 26, 2022
AlfaOmega wrote:
Gle, ukratko, kad supersila (Kina, Rusija, SAD) napadnu državu n, failure is not an option. Ide se na pobjedu. Alternativa je Vijetnam/Afghanistan, jel. Ak to sebi Kinezi dopuste na otoku od 30.000 četvornih kilometara, onda ću ih ev ja prvi javno ovdi odjebat.
Da, Iran je navuka sankcije. I sad mu se uskoro skidaju, jer zapad brine njihovo šurovanje sa Kinom. Epilog će međutim biti taj da će Iran ostat dobar i sa Rusima i Kinezima, a za zapadom tek u tolikoj mjeri koliko mu finansijski odgovara. A sve radi agende koju sam reka u prethodnom postu.
Da, ide se, kako da ne, ali nije pitanje gdje se ide nego kamo se dolazi.
Uostalom, sam si spomenuo Vijetnam i Afganistan, ali tamo se nisu osramotili samo Amerikanci, na moju radost, nego i Rusi i to još dok su bili unutar SSSR-a, a onda su imali doduše zastarjeliju, ali ipak moćniju vojsku od one koju imaju danas.
Problem nije bio izaći vojno na kraj s mudžahedinima nego jesu li spremni platiti punu cijenu okupacije Afganistana, nebitno što su imali podršku određenog sloja afganstanskog stanovništva, čak u većoj mjeri od Amera koji su se nedavno neslavno povukli ili bolje rečeno pobjegli.
Guest- Guest
jastreb wrote:Srpska je nejač postupila izuzetno pošteno.IL Risorto wrote:Iskreno,ne brinem se toliko zbog nuklearnog holokausta,koliko me brine proročanstvo braće Tarabića o nedužnoj srpskoj nejači i hladu jedne šljive.
Adem Vuchiqi je izjavio da neće glasat za sankcije Rusiji,ali da podržava suverenitet Ukrajine i da (i)Ukrajince smatra bratskim narodom.
Bilježim plus (i) za Vučka.
Win Win situacija za obe strane za razliku od Zapada,
sankcije i dolivaju ulje na vatru.
Samo se pitam da li ce pored "silne inteligencije",
greskom upasti u konflikt sa Rusima.
Oni se toliko plase da bi vristali, jedino ovako
guraj glupe Slovene Ukrajince a oni medijski spinuju
kao u vezi Korone.
Poljaci poceli opet da pokazuju manjak inteligencije.
Okurazili se, kada su ukapirali da nece odmah do njih
doci Rusi.
Ujeda, pa cemo videti i za njih sta ce biti.
Ukrajinaca mi je zao, Poljaci su isto krivi za
ovo u Ukrajini.
Oni nisu trebali biti deo EU, vec Ukrajina.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Kakvi nuklearni rat...ste vi normalni.
Da jedni drugima i spale zemlju nuklearnim oruzjem. Zaboravlja se da svaka zemlja kao točku na i ima jebene podmornice.
Evo za primjer. Francuska Triomphant klasa....svaka podmornica nosi 16 raketa od kojih svaka raketa ima u prosjeku 8 nuklearnih glava. Od po 150 kilotona.
SVAKA.
Svaka glava cilja individualni cilj....možeš sve naoružanje ovoga svijeta uperiti na iste...one će samo nastaviti dalje. 16 x 8 x 4 podmornice...pa računajte.
E sad ubacite u računicu da isto to ima i Rusija i Ameri i Kinezi i Englezi i Indija...vjerojatno i Izrael...
Američkih ima ne znam ni ja više....13,14....svaka ima 24 rakete sa po 8 glava. Svaka. Pa računajte. Rusi su isto tu negdje nisam siguran...1 ili 2 manje....
Ne treba ti nikakvo drugo taktičko oružje. To su toliko sofisticirana plovila da nikada niti znaš gdje su...niti kada će lansirati...sve zemlje imaju čitavo vrijeme par istih na patrolama. Zato su ove tvrdnje o nekakvoj opasnosti postavljanja raketa u Ukraini ili ovi kad prijete da će postaviti u Kalinigradskoj oblasti....komedija. Jebena komedija. I jedni i drugi znaju da imaju mogućnost da unište drugu stranu neovisno od toga tko prvi opali. Da jedni drugima sve pouništavaju i pronađu...jedna će uvijek podmornica ostati pa računaj....24 rakete x 8 glava. 192 atomske bombe jebote. Previše su ti likovi bogati ili ako ne oni onda ovi oko njih da bi dozvolili da stvari odu toliko daleko.
Niti jedna nacija se ne upušta u nekontrolirane rizike. Ne bi ni ovi napali Ukrainu da su mislili da ima i 1% šanse da se netko sa zapada aktivno uključi u obranu iste, da je situacija obratna isti kurac bi bio.
Da jedni drugima i spale zemlju nuklearnim oruzjem. Zaboravlja se da svaka zemlja kao točku na i ima jebene podmornice.
Evo za primjer. Francuska Triomphant klasa....svaka podmornica nosi 16 raketa od kojih svaka raketa ima u prosjeku 8 nuklearnih glava. Od po 150 kilotona.
SVAKA.
Svaka glava cilja individualni cilj....možeš sve naoružanje ovoga svijeta uperiti na iste...one će samo nastaviti dalje. 16 x 8 x 4 podmornice...pa računajte.
E sad ubacite u računicu da isto to ima i Rusija i Ameri i Kinezi i Englezi i Indija...vjerojatno i Izrael...
Američkih ima ne znam ni ja više....13,14....svaka ima 24 rakete sa po 8 glava. Svaka. Pa računajte. Rusi su isto tu negdje nisam siguran...1 ili 2 manje....
Ne treba ti nikakvo drugo taktičko oružje. To su toliko sofisticirana plovila da nikada niti znaš gdje su...niti kada će lansirati...sve zemlje imaju čitavo vrijeme par istih na patrolama. Zato su ove tvrdnje o nekakvoj opasnosti postavljanja raketa u Ukraini ili ovi kad prijete da će postaviti u Kalinigradskoj oblasti....komedija. Jebena komedija. I jedni i drugi znaju da imaju mogućnost da unište drugu stranu neovisno od toga tko prvi opali. Da jedni drugima sve pouništavaju i pronađu...jedna će uvijek podmornica ostati pa računaj....24 rakete x 8 glava. 192 atomske bombe jebote. Previše su ti likovi bogati ili ako ne oni onda ovi oko njih da bi dozvolili da stvari odu toliko daleko.
Niti jedna nacija se ne upušta u nekontrolirane rizike. Ne bi ni ovi napali Ukrainu da su mislili da ima i 1% šanse da se netko sa zapada aktivno uključi u obranu iste, da je situacija obratna isti kurac bi bio.
Guest- Guest
rusi proširuju operaciju i šalju još snaga. kopno, more i nebo. do sada su koristili svega 1/4 snaga predviđenih za tu operaciju. izgleda da će se spojiti fronta sjever-istok-jug ako već nije. veće gradove stavljaju u obruče, ne žele gubiti vrijeme i resurse na nepotrebne gradske borbe tamo gdje bi bio jači otpor. mogli bi poluokružiti cijelu ukrajinsku istočnu borbenu skupinu ako se ovi ne izvuku prema zaporožju. izgleda slijedi teško štemanje uporabom bacača termobaričnih raketa.
ne mogu oni napasti tajvan kad imaju dobre obavještajne podatke čija analiza govori da kinezi nisu sposobni još minimalno 10 godina sprovesti invaziju na način da ju učinkovito sprovedu, a to bi značilo što je moguće manji gubici sofisticirane tehnike koja bi upravo maksimalno bila korištena u toj potencijalnoj invaziji i drugo brzina djelovanja kako bi uspjelu pod svoju kontrolu staviti tvornice čipova i drugih integriranih sklopova... bez detaljnih objašnjavanja ti je to rekao i šejker, ali vama pojedinima je džabe neke stvari pojašnjavati...AlfaOmega wrote:Pa pičvajz na Pacifiku oko Tajvana će doći. E sad, po meni su Kinezi trebali napasti par dana posli Rusa (dakle danas ili najkasnije sutra), a to se neće dogoditi. A znali su da će ovi napasti, jerbo su ih oni lično zamolili da to ne rade dok ne završe Olimpijske igre u Beijingu.melkior wrote:Ja sam se u stvari nadao pičvajzu na Pacifiku oko Tajvana, a ne sranju u Europi. Tajming me jebe Umjesto oslabljene SAD-a i Kine, sad ćemo imat rasturenu Ukrajinu, agresivnu Rusiju izvan kontrole i Europu kojoj prijeti u najmanju ruku ekonomski kolaps.AlfaOmega wrote:Šta je pak eventualni veliki rat? Rat protiv NATO-a?
2015-08-08
Speare Shaker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Speare Shaker wrote:
Ako ikad.
Nije im moćna, bar ne dovoljno za neki ozbiljan sukob sa nekom ozbiljnom silom. Čak niti sa Tajvanom, jer da je, već bi ga odavno osvojila.
I nije to taktiziranje jer se nadaju da će im Tajvan sam pasti u ruke, oni ga jednostavno nisu u stanju osvojiti.
Nikada nije bila moćna, a vjerojatno nikada niti neće biti.
Oni su doduše puno napredovali, ali očito ne dovoljno, a okolnosti rade protiv njih čak i na ekonomskom planu, a kamoli na vojnom.
Mornarica im je doduše jači rod vojske, ali osim brojnosti, kopnena vojska im nije posebno niti moderna niti učinkovita, a bez kopnene vojske ne mogu osvojiti Tajvan.
Uostalom, to je jedan od glavnih razloga zašto nisu ratovali desetljećima, usprkos nesigurnom okruženju, jer vojska koja u takvim okolnostima ne ratuje, to radi isključivo zato jer se boji poraza ili bar neuspjeha kao protiv Vijetnama, a nije istina da nisu radili i ne rade pizdarije. Samo nisu otvoreno ratovali.
Ama čovječe božji Kina kroz povijest je više ratovala sama sa sobom nego što su radili invazije na nekoga drugoga. Oni računaju da imaju sve vrijeme ovoga svijeta i čekaju apsolutno pravi trenutak da uz što manje truda uzmu ono što misle da im pripada. Oni predobro žive od trgovanja sa svima i svakim, dobitci od otvorenog rata radi toga jednostavno im govore da im se do sada to nije isplatilo. Oni mogu čekati. Što će dobiti da ih pošto poto idu zauzeti sutra jebote?
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:AlfaOmega wrote:Gle, stvar je prilagodljivosti. I Amerika je sustav diktature raznih gospodarskih lobija, ali biraš navijati za njih jerbo misliš da su još uvijek glavni igrač i zaštitnik svega u što viruješ. To međutim ni točno, stvari se brzo minjaju. A mi Arijevci (ja prvenstveno kao Farsi, ali na nekih 15% genetike i ti) smo skloni brzom prilagođavanju novim prilikama. To nas je spasilo kroz povijest nebrojeno puta.vuksadinare wrote:
decko ja sam se borio protiv diktature sad da je podrzavam..tebi je ocito bilo dobro u komunizmu..zaboravljas da je putin u dusi komunist
Kažem ti, uskoro ćemo biti na istoj strani i vodku piti na mojoj vikendici u Nizhny Novgorodu.
Nemaš ti kume ni vikendice ni kune jedne na svome računu. Sav tvoj uspjeh u životu se svodi na to da ti je otac umro od srčanog udara i da te majka nema srca istjerati na ulicu. I apsolutno ništa više od toga. Od tebe bi i papiga pobjegla. Tvoja se socijalna interakcija svodi na to da pišeš što brutalnije tekstove da bi izavao erupcije oprečnih osjećaja kod onih koji te čitaju. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Ali ti si vječno siguran. Tko god ikada ti išta zamjerio, u trenutku kad ti dođe do adrese i razvali vrata...i vidi goluma na pentiumu 4 koji kukavno zamuckuje...nisam ja ništa...svi će se okrenuti i otići negdje drugo.
Ljudi poput tebe postoje kroz čitavu povijest ljudskog roda, redom se radi o sitnim ništarijama koje kroz čitav život svi guraju u društveni zapećak, te na kraju balade završe tako da rigaju žuč na sve i svakoga pokušavajući svima dokazati na taj način da su superiorni.
Eto sad sam ti to rekao i sad se i ja lijepo osjećam
brutalno
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
...predalo se kod harkiva sezdeset osam rusa dragovoljno..zapelo
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
...putin ljut na ruske prosvjednike..nazvao ih placenicima..porucio najboljem ruskom tenisacu medvjedevu da bude cesce u rusiji nego monte carlu..i igra tenis
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:...putin ljut na ruske prosvjednike..nazvao ih placenicima..porucio najboljem ruskom tenisacu medvjedevu da bude cesce u rusiji nego monte carlu..i igra tenis
Dok god industrijalci, tajkuni, vojne i policijske strukture su pod njegovom kontrolom neovisno od toga jel ga podržavaju il ga se boje (a jesu). Sve je to sviranje kurcu. Svaka ljudima čast ovima što prosvjeduju, u toliko sjebanoj državi u ovakvoj situaciji treba imati muda za takvo nešto.
On ima široku potporu u Rusiji, to je jebena činjenica. Da u urbanim centrima i nema toliko, i definitivno frizira brojke, svi patrijahalno nahereni manijaci vole da se vidi da su voljeni. Ali svejedno široku potporu ima. Za ovo s Ukrainom definitivno možda i ne...zato i daju toliko objašnjenja....nije da mi napadamo ukrainu, samo da otjeramo naciste,bratski narodi,pizdematerine...
Last edited by MaximusDecimusMiridije on Sat 26 Feb - 20:32; edited 1 time in total
Guest- Guest
zapadni front.ebenica wrote:čovječe :/ di počet? kakav zapadni front? toplice od francuske gdje su slali odabrane na odmor i sunčanje? čovječe, nema smisla.AssadNaPodmornici wrote:
prvo nisu sami došli do berlina.
u crvenoj armiji koja je ušla u berlin je bilo cca 50% rusa. ukrainaca je bilo ovisno o procjenama od 16-25%, bjelorusa, poljaka čak 5-10%, 3% bugara i to elitnih formacija naoružanih do zuba , +5% rumunja, itd, to je bila ekipa koja je vodila posljednje operacije protiv nazi njemačke.
a onda dolazimo do toga da je nazi njemačka osim istočnog fronta, imala još 3-4 fronta. istočni fronti, zapadni front, talijanski front, zračni front(na koji je recimo išlo 80% svih proizvedenih falk 88 topova ), te razne partizanske frontove.
dok je još bio "atlantski front" ono mornarica je sisala ogroman dio njemačkih resursa.
kako rekoh protuzračna obrana je uzela 80% svih proizvedenih flak 88 topova,
i onda kada su se saveznici iskrcali švabe su podjelile vojsku pola pola, što je SSSR(dakle ne samim rusima) omogućilo još veću prednost. plus priključili su im se drugi. Poljaci, 200 000 ih je sudjelovalo na istočnoj fronti, par stotina tisuća bugara - koji su bili naoružani do zuba, par stotina tisuća rumunja koji su prošli najteže bitke, zatim sama crvena armija je imala 16-25% ukrainaca protiv koji se sada rusi ratuju.. ukupno ne-bijelaca(točnije neslavena) u crvenoj armiji je bilo 30%, a onda ukrainci, rusi, bjelorusiji, pa onda ovi ostali.. plus švabe na više frontova.. plus neograničena pomoć SSSRu.. dakle nisu to Rusi bili sami ...naravno obavili su većinu ili velik dio posla svakako.. ali cijeli svijet se realno udružio protiv švaba, a najgore su stradali ukrainci, bjelorusi u sovjetskom savezu.. ruski etnički prostor uglavnom(kažem uglavnom) nije bio okupiran od nacista, za razliku ukrainskog
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 23 of 50