Ruska invazija na Ukrajinu
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
melkior wrote:Amerikanci kažu da Kijev pada za 96 sati. A ne znam, ruska avijacija i raketni napadi se nisu baš iskazali. S druge strane, činjenica jest da s obzirom na okolnosti Ukrajinci ne broje velike žrtve. Rusi su svakako podcijenili ukrajinski otpor, ali pogriješili su jer su prerano i prebrzo puštali oklopljene jedinice da idu naprijed bez prethodne zračne potpore i topničke pripreme. Ujebala ih je brzina. Morat će se i jedni i drugi pregrupirati u danima koji dolaze. Rusi imaju jedan oveći problem: nisu izazvali paniku i raspad neprijateljskih linija koju su očekivali izazvati. Sve skupa pomalo razočaravajući ishod za Rusiju s obzirom na premoć u zraku.
Otprilike tako i ja mislim sa naglaskom to sa time da nevjeruem u pad Kijeva u 4dana. Bogte pa nemoze grad veličine dva tri Zagreba pasti u 4 dana. Nije da Ukrainci nemaju oružja. Imaju ga, ako su se spremni fanatično braniti onda će se i obraniti.
Ako će se predavati, onda im nikakvo oružje neće pomoći. Vidit ćemo
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:
To je rezime.
Najbolje da završe rat. Neka se nađu na pola puta.
Iako Rusi su danas pokrenuli tek prvi val.. Imaju još 3-4 takva vala prema mojoj procjeni. Onako niti su Rusi ostvarili sve zacrtano niti Ukrainci se idealno brane, jer opet dosta gradova sa nekoliko desetaka tisuća stanovnika im je palo bez otpora. Jedini i drugi mogu biti nezadovoljni. Ali to je tek vjerojatno prvi ruski val, a opet sa druge strane nismo vidjeli niti full ukrajinsku vojsku, koja također ima vlastite dalekometne sustave, nešto im je valjda preživilo bombardiranje..miha koji je odlično pogodio da će doći do rata čak i smjer djelovanja je rekao mi na mob da je sigurno dio tih sustava preživio i čekaju veće koncentracije ruskih snaga.. Može još biti gadno, najbolje da Putin proglasi pobjedu i kaže da je neutralizirao Ukrainu i povuče.. I svi sretni
Pa sa ovim MiG-29 i PZO oko aerodorma u Kijevu su ih iznenadili, što je čudno jer Rusi čitavo vrijeme u zraku imaju A-50. Opet, i Srbi su uspjeli skrivati MiG-ove i PZO od Amera. Europljani nisu kozojebi.
Zanimljivo je kako nisu koristili niti Su-34 niti Tu-22M3, nego uglavnom stare sovjetske zalihe raketa za Tu-95 i iskandere.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
Ko je pobjednik
Anglosaksi su pobjednici
Anglosaksi su pobjednici
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
melkior likes this post
I za Kabul su Ameri prognozirali da će pasti tek za 96 sati, pa je pa za manje od pola predviđenog vremena. Nisu baš pozdan izvor.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-ukrajinka-se-usprotivila-ruskom-vojniku-koji-kuac-radis-u-nasoj-zemlji/2342358.aspx?index_ref=clanak_procitaj_jos_d#brid_cp_Brid_45735817
2015-08-08
Hektorović wrote:melkior wrote:Amerikanci kažu da Kijev pada za 96 sati. A ne znam, ruska avijacija i raketni napadi se nisu baš iskazali. S druge strane, činjenica jest da s obzirom na okolnosti Ukrajinci ne broje velike žrtve. Rusi su svakako podcijenili ukrajinski otpor, ali pogriješili su jer su prerano i prebrzo puštali oklopljene jedinice da idu naprijed bez prethodne zračne potpore i topničke pripreme. Ujebala ih je brzina. Morat će se i jedni i drugi pregrupirati u danima koji dolaze. Rusi imaju jedan oveći problem: nisu izazvali paniku i raspad neprijateljskih linija koju su očekivali izazvati. Sve skupa pomalo razočaravajući ishod za Rusiju s obzirom na premoć u zraku.
Što je čudno jer je Rusi način ratovanja izrokaj topništvom. Izgleda kako su očekivali da se ovi masovno predaju.
A zračne snage pogubljene, Ukri u zraku još lete, kao da se radi o Gruziji 2008. Dakle unatoč svoj modernizaciji Ruske zračne sile.
Vjerojatno su išli na taktiku šoka, ono uništiš im komunikaciju, posiješ paniku i odjedsnput probudiš se ujutro a ono na autoputu ruski tenkovi... Pa ta taktika je i djelovala na jugu ukraine i nekim gradovima uz granicu ali očito ne zadovoljavajuće.. Zanima me da li je šta Ukr pzo sustava sačuvano
Moram priznati da mi je malo čudno, ali američke analize do sada nisu se pokazale pogrešnima. Vjerojatno uzimaju u obzir da će Rusi sve svoje snage koncentrirati na Kijev. Ako hoće blitzkrieg,AssadNaPodmornici wrote:melkior wrote:Amerikanci kažu da Kijev pada za 96 sati. A ne znam, ruska avijacija i raketni napadi se nisu baš iskazali. S druge strane, činjenica jest da s obzirom na okolnosti Ukrajinci ne broje velike žrtve. Rusi su svakako podcijenili ukrajinski otpor, ali pogriješili su jer su prerano i prebrzo puštali oklopljene jedinice da idu naprijed bez prethodne zračne potpore i topničke pripreme. Ujebala ih je brzina. Morat će se i jedni i drugi pregrupirati u danima koji dolaze. Rusi imaju jedan oveći problem: nisu izazvali paniku i raspad neprijateljskih linija koju su očekivali izazvati. Sve skupa pomalo razočaravajući ishod za Rusiju s obzirom na premoć u zraku.
Otprilike tako i ja mislim sa naglaskom to sa time da nevjeruem u pad Kijeva u 4dana. Bogte pa nemoze grad veličine dva tri Zagreba pasti u 4 dana. Nije da Ukrainci nemaju oružja. Imaju ga, ako su se spremni fanatično braniti onda će se i obraniti.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Slavenski narodi su bili i ostali sesta liga Europe
2015-09-24
AssadNaPodmornici wrote:
Ukri imaju problem juga, ako žele ono zaustaviti nešto moraju prebaciti sa drugih fronti, neke velike rezerve nemaju.
Jug vodi i general Dvornikov koji je navodno najsposobniji lik.
Sa druge strane oko Kharkiva i Donjecka se odlično drže i brane u dubini.
2018-04-10
Nece to Rusima biti lako. Ne treba podcijeniti desetljeca antiruske indoktrinacije Ukrajine
2015-09-24
Pa zato sam i bio protiv Ruskog napada, jer kako god on završi ta "zapadna globalisticka kabala" je pobijedilaRingo10 wrote:Ko je pobjednik
Anglosaksi su pobjednici
Šandor Winnetou likes this post
Na žalost, točno. Teške budale i naivci. Prije svega korumpirani i lako zavadljivi, iznad svega susjedu zavidni.Ringo10 wrote:Slavenski narodi su bili i ostali sesta liga Europe
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
vuksadinare wrote:...mislim da je ruse ujebala njihova vlastita propaganda uvjerivsi ih da su ruski vojnici besmrtni i da im metak i nitko nista ne moze..no kad padose prvi mrtvi shvatili su da to i nije bas tako pa se poceli predavati..cak i citava brigada...kad se sjetim lazanskog i njegovog pisanja kako rusu metak nista ne moze i nepobjediv je..sad se valjda u grobu okrece
Ti to stvarno misliš?
Ne bi oni ušli u ovo da nisu u startu imali ideju oko toga da bi mogli i sami imati ozbiljnih gubitaka. Koliko god tko izdrkavao na Rusiju i njihovu vojsku. Ipak je to i dalje...upadi sa "nekako ćemo već uspjeti" na gro mjesta gdje su upali. Jači su barem 3-4 puta brojčano...na svakom pravcu koji forsiraju imaju veću koncentraciju snaga nego Ukrainci koji su rašireni duž čitave zemlje. Ne samo to, nego ako ostvare potpunu zračnu prednost mogu zaboraviti na pojačavanje linije tu i tamo...jer neće moći ništa ići cestom da avioni to ne razlupaju. Dakle čitava linija fronta ovisi isključivo o ljudstvu i gardi koja se nalazi u gradu najbližem samoj liniji fronte. Dalje...najveću šansu za obranu su imali da su forsirali obranu barem dubinsku...drugu ili treću liniju duž prirodnih barijera koje pružaju rijeke (koje su btw na nekim mjestima široke i par kilometara). Prvi dan su im tu zauzeli mostove...koji nisu čak ni bili pripremljeni za demoliranje niti čuvani. Za takve propuste se glava gubi. Oni su mislili da će za to imati vremena te da se stvari neće tako brzo odigravati.
Svaka zemlja koja napada nekoga ima nekakvu prihvatljivu brojku poginulih koju podrazumjeva pod prihvatljivo ako je konačni cilj postignut. Ja se nadam da su ih pobili na tisuće što se mene tiče. Iskreno navijam da rikne reaktor u sredini te sjebane zemlje i da potruje pola rusije što se mene tiče. Ali činjenica je da jedan poraz ne znači da su stvari gotove. Svaki zračni desant ikada igdje tko god da ga je radio je istome prišao na način da je u startu bio spreman na to da će možda to biti totalni fijasko.
I najbitnije, pogled na vrijednost života samih vojnika i vrijednost istoga u Rusiji je na vrlo niskim razinama u odnosu na ostatak svijeta. Pazi jebote...predsjednik Ukraine iz skloništa u kratkoj majici priča o tome kako su se diverzanti protivničke vojske probili u glavni grad i da ga hoće ubiti. Jebote pa to ako i znaš da se događa ne govoriš jer milioni koji gledaju u tebe i očekuju da ih uvjeriš da je sve tek krenulo i da ćeš skupo prodati kožu....to se jebeno ne radi. Što će misliti lokalni zapovjednici koji se još i te kako bore kad takve stvari vide. Koristiš ono što imaš. Imaju super teren za obranu barem oko Kijeva....šuma ko u priči. Imaju populacije koliko hoćeš, pješačkog naoružanja ko u priči. A ne napadaju ih nikakvi nadljudi nego isto u 80% sastava vojske koja ih napada...regurtirana vojska,rezervisti i slično. Elitne jedinice predvode napad...ali bulk je do prije par dana motiku u ruci držao a ne pušku.
Nemaju PZO. Nisu ga ni imali. Sve što su nabavljali,kupovali i popravljali....ništa od toga nije bio pzo. Nikako u dovoljnim količinama. Nemaju puno toga što može ciljati bilo što iznad 4000 metara....i to na kratke udaljenosti. Imaju dronove....što ćeš s dronovima ako nemaju odkud poletjeti? Jedino što ih može izvaditi je da krenu ovima nanositi takve gubitke te se proboji pretvore u zastoje na par mjesta...imaju šanse ako ih uvuku u gradove te stanovništvo bude dovoljno opičeno da iste brani...to im je jedina šansa. Ali prije će ovi okružiti i izolirati gradove i čekati da se iscrpe sami od sebe.
Guest- Guest
I ja sam bio protiv...Ali eto, ispalo je drukcije
2015-09-24
Nema kontraargumenata ... tako je kako je ...jokerman wrote:ok razumljivo, samo ja nisam uvjeren da je politika vise " javna stvar" ka sta rekose grci,,Slovoslagar wrote:Pa, ja bih rekao da nije ... ono, nabacujem ideje, ali to mi je neki prvi dojam ...
Ma mislim, ovo je jedna vrsta ahrimanskog nihilizma koji se uvukao u kolektivnu zapadnu svijest.
Evo i Jordan se malo očešao o to, traje svega nekoliko minuta: https://www.youtube.com/watch?v=GcA3rI19jYM
(nakon 3:00 je zanimljiviji dio)
gradanin vise nije politicki subjekt vec politicki objekt, strukturna politicka promijena nije moguca kroz demokratcu volju gradana ili ti ga izbore,,
ostajem otvoren na kongra argumente naravno
Ali ne treba zbog toga upasti u duhovni bezdan.
Slovoslagar-
2021-04-25
Ja sam jbg bio za, i zasad ispada kako sam i htija. Vidit cemo
melkior wrote:Amerikanci kažu da Kijev pada za 96 sati. A ne znam, ruska avijacija i raketni napadi se nisu baš iskazali.
Jer nisu ni koristili ni 5% efektiva koji su dovukli uz samu granicu. Gradove skoro da i ne koriste kao ni tešku artiljeriju. Pogledaj ponašanje u gradovima u koje su upali....pristojno i u rukavicama sa stanovništvom. "sve će biti uredu",...
I to nešto govori.
Guest- Guest
Navodno su kod Nikolajevke kod Luganska Ukri pokusali kontru i najebali zestoko
E sad koliko je to istina ne znam
Iskustvo rata u Bosni mi govori da nikome nista ne treba vjerovati jer lazu svi.
E sad koliko je to istina ne znam
Iskustvo rata u Bosni mi govori da nikome nista ne treba vjerovati jer lazu svi.
2015-09-24
pa slušaj mogu i žrtvovati i pijune i lovce u šahovskoj igri. Treba sačuvati Krahiv i Kijev - kralj i kraljica. Ne bih ja micao velike rezerve pa da ih Rusi rokaju raketama. Neka stoje u gradovima i nanose gubitke na lokalnoj razini. Moraju izdržati par tjedana da se u Rusiji stvori nezadovoljstvo i da im se gubici nagomilaju.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:
Ukri imaju problem juga, ako žele ono zaustaviti nešto moraju prebaciti sa drugih fronti, neke velike rezerve nemaju.
Jug vodi i general Dvornikov koji je navodno najsposobniji lik.
Sa druge strane oko Kharkiva i Donjecka se odlično drže i brane u dubini.
Inače još prije 10 godina svega je 50% rusa služilo vojni rok. Ostali su gledali izbjeći. Ako Rusi budu za par tjedan morali mobilizirati te ročnike sa slabom obukom i moralom, a ukrajinski moral se održi.. Iduća tri četiri dana su ključna.. Vidit ćemo kakva nova iznanađenja spremaju Rusi
počinješ polako hvatati nit u kakvu kaljužu su se rusi dali uvućiRingo10 wrote:Ko je pobjednik
Anglosaksi su pobjednici
AssadNaPodmornici wrote:Hektorović wrote:
Što je čudno jer je Rusi način ratovanja izrokaj topništvom. Izgleda kako su očekivali da se ovi masovno predaju.
A zračne snage pogubljene, Ukri u zraku još lete, kao da se radi o Gruziji 2008. Dakle unatoč svoj modernizaciji Ruske zračne sile.
Vjerojatno su išli na taktiku šoka, ono uništiš im komunikaciju, posiješ paniku i odjedsnput probudiš se ujutro a ono na autoputu ruski tenkovi... Pa ta taktika je i djelovala na jugu ukraine i nekim gradovima uz granicu ali očito ne zadovoljavajuće.. Zanima me da li je šta Ukr pzo sustava sačuvano
Ukri kažu da su uključili PZO i tako spriječili dovođenje pojačanja padobranaca sa težom opremom.
2018-04-10
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu