ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 3 of 50 Previous  1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 3 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by Ringo10 25/2/2022, 00:38

Pricate ono sto vam se svidja a ne ono sto jeste

Last edited by Ringo10 on 25/2/2022, 00:38; edited 1 time in total

Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 25/2/2022, 00:38

AssadNaPodmornici wrote:Ima pun kurac videa zarobljenih rusa što govore da su slušali samo naredbe.
Inače Ukrainci su izgleda porazili ruski desant na zračnu luku to je bitna taktička pobjeda. Čak je i ukrajinska avijacije djelovala. Nisu se Ukrainci raspali, što je dobra vijest.

Naravno ovo je bio tek prvi Ruski val angažirano je u prvom danu 30-60 000 vojnika dakle idu još 3-4 vala.

Još najbolje su Ukrainci prošli dole u Donbasu tamo Rusi osim par sela gdje su imali gadnih gubitaka nisu ništa drugo uzeli.

Najbolje su Rusi prošli dole kod Krima bez otpora su uzeli par gradova veličine Koprivnice ali počeli su Ukrainci udarati. Ali bitno je da su ostvarili pobjedu kod zračne luke tamo je išla elita od ruske elite. Izginula ih je hrpa, dio se spasio bijegom. Ovi luđaci Ukrainci se još i brane za sada solidno. RH bi protiv ovakvog ruskog udara kapitulirala u 7sati. Ukrainci su za sada izgubili neki teritorij ali su nanjeli Rusima neke gadne gubitke i ostvarili taktičku pobjedu kod zračne luke što će im dati šansu da brane Kijev

Rusi imaju još tri četiri vala, a i Ukrainci dolaze sebi nakon prvih šokova

Postoji mogućnost da Rusi neće ostvariti brzu pobjedu a onda bude gadno
Biti će tu klaonica, rusi će se nasukati radi jebenog ega kao i JNA na vukovaru iz istog razloga, ono gdje će oni nama nešto uraditi, mi smo superiorni i ne može nam niko ništa.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/2/2022, 00:40

Pa sam plan je ego.

Upast ćemo tamo, ubit glavnoga i stavit svoga.

Ček tog tvoga će 40 miljona ljudi samo tako prihvatit ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/2/2022, 00:43

AssadNaPodmornici wrote:Najbolje bi bilo da se Ruski povuku i proglase pobjedu. 
Htili su neposredno pri početka akcije. Ali sad su uvjereni da mogu to odraditi kak je Putin i zamislija. Pari lakše neg što su mislili

2015-09-11

Back to top Go down

Post by jokerman 25/2/2022, 00:43

Slovoslagar wrote:
jokerman wrote:nekad si mislim jel mozda nuklerani holokaust humano rjesenje za trenutacnu sitaciju u kojoj se naslo moderno covjecanostvo?
po mom misljenju sigurno bezbolnjje nego li sporo, bolno,klizenje u sumnutu distopiju prema kojoj hrlimo trenutno trenutno. Treba nam jedan dobar reset.
Pa, ja bih rekao da nije ... ono, nabacujem ideje, ali to mi je neki prvi dojam ... study

Ma mislim, ovo je jedna vrsta ahrimanskog nihilizma koji se uvukao u kolektivnu zapadnu svijest.
Evo i Jordan se malo očešao o to, traje svega nekoliko minuta: https://www.youtube.com/watch?v=GcA3rI19jYM
(nakon 3:00 je zanimljiviji dio)
ok razumljivo, samo ja nisam uvjeren da je  politika vise " javna stvar" ka sta rekose grci,,
gradanin vise nije politicki subjekt vec politicki objekt, strukturna politicka promijena nije moguca kroz demokratcu volju gradana ili ti ga izbore,,
ostajem otvoren na kongra argumente naravno

2015-08-02

kic likes this post

Back to top Go down

Post by Ringo10 25/2/2022, 00:43

Demilitarizacija i denacifikacija.
Demilitarizacija se moze sprovesti
Ali denacifikacija ...nema sanse, to je stvar svijesti Ukra, a 30 godina indoktrinacije ucinilo je svoje.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 25/2/2022, 00:44

RayMabus wrote:Pa sam plan je ego.

Upravo tako, nema trika da rusima ukrajinci amenuju bilo kakvo nametanje bilo čega oko vladavine u ukrajina čak ako rusi i uspiju u svom naumu.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 25/2/2022, 00:45

Ringo10 wrote:Pricate ono sto vam se svidja a ne ono sto jeste

Nije istina pratim nekoliko izvora.
Sve je točno što sam rekao. Rusi su najbolje prošlo dole kod Krima uzeli su par gradova veličine koprivnice i jedan veličine Zadara bez otpora. Tek kod Kersona su se Ukrainci organizirali. Dakle Rusi su tu obavili sve zacrtano, Ukrainci ispali katastrofa.
Međutim Ukrainci evo izgleda porazili onaj desant, Rusi su uložili ogromne resurse na taj desant djelovali su sa desecima najboljih helikoptera na svijetu, rokali smerchevima, međutim Ukrainci su se stabilizirali, organizirali protu napad i porazili ih. Rusi su uz granicu osvojili grad Sumi, on je veličine Splita, te dosta okolice Kijeva i Krahiva ali su imali gadnih gubitaka na prilazu gradu. Dakle neće Krahiv izgleda pasti bez klaonice.
U Donbasu još su Ukrainci najbolje prošli, ovi su uzeli svega par sela uz gadne gubitke.

To je rezime prvog dana. Ako su se Ukrainci spremni branit ovako, Ruse čeka Vietnam

2018-06-14

Back to top Go down

Post by jokerman 25/2/2022, 00:46

Šandor Winnetou wrote:

Upravo tako, nema trika da rusima ukrajinci amenuju bilo kakvo nametanje bilo čega oko vladavine u ukrajina čak ako rusi i uspiju u svom naumu.
ja mislim da ce sve ostati isto, mozda samo malo gore

2015-08-02

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/2/2022, 00:50

Ev i ja gledam, više izbora govori da su Ukri ponovo zauzeli Antonov zračnu luku. Ak je to istina, to bi mogla biti i veća današnja pobjeda neg ona pripodnevna kod Kharkiva. 
Ali ovo je tek jedan dan. Ljudi ovdi previše daju značaja jednom danu. Pa Hitler je u Poljskoj tek za 7 dana osvojio koliko Rusi u jednom danu.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 25/2/2022, 00:51

Večeras Rusi vjerojatno rade novu raketnu baražu a sutra kreću nove udarne skupine.. Vidit ćemo hoće li Ukrainci izdržati drugi dan.
Sigurno će izgubiti neke manje gradove uz granicu ali trebaju obraniti Kijev, Krahiv i što više teritorija u Donbasu. Valjda su sačuvali nešto teške tehnike, smerch sustava itd.. I nešto pzo sustava, nisu sve mogli popušiti u prvom valu..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 25/2/2022, 00:52

AssadNaPodmornici wrote:Najbolje bi bilo da se Ruski povuku i proglase pobjedu. Rusi imaju u planu kroz par dana maznuti Kijev, Harkiv, cijelu Donbas regiju, i spojiti Krim sa Rusijom te po mogućnosti izbiti na Dnjepar na više pravaca. Ukrainci za sada nisu se raspali što je dobro za Ukraince .. Osim na jugu gdje je bio totalni kaos tu Rusi su ostvarili sve zacrtano.. Tek sada dole dolaze sebi . Vidit ćemo kako će se braniti idućih dana

Rusi su imali katastrofu sa padobrancima kod Kijeva kako to inače bude (gledaj WW2 sa Kretom, ili Market-Gardenom, pa čak Drvarom), Sjeverno i Istočno su napravili tek manje pomake, ali na jugu su se probili u dubinu od 130km. 

Evo Zelenski nudi pregovore za mir Rusiji.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/2/2022, 00:55

Realno, kad ovaj rat završi, nebitno jel za 2-3-4 dana, jel mislite da će ljudima pomisao na taj rat biti kak su Ukri prvog dana napravili par kontri, ili će pak pomisao biti sama činjenica da su Rusi u tak kratkom vremenu potamanili toliku zemlju? Ono, imali su i Poljaci svojih kontri u prvih 10 dana invazije, Švaba je izginuo pun kurac. Ali niko ne traži dlaku u jajetu, svima je za taj napad na Poljsku sinonim blitzkrieg.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 25/2/2022, 00:55

jokerman wrote:
Šandor Winnetou wrote:

ja mislim da ce sve ostati isto, mozda samo malo gore
I to je bolje nego da se vatra rasplamsa po europi

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Hektorović 25/2/2022, 00:57

AlfaOmega wrote:Realno, kad ovaj rat završi, nebitno jel za 2-3-4 dana, jel mislite da će ljudima pomisao na taj rat biti kak su Ukri prvog dana napravili par kontri, ili će pak pomisao biti sama činjenica da su Rusi u tak kratkom vremenu potamanili toliku zemlju? Ono, imali su i Poljaci svojih kontri u prvih 10 dana invazije, Švaba je izginuo pun kurac. Ali niko ne traži dlaku u jajetu, svima je za taj napad na Poljsku sinonim blitzkrieg.

Ovo je totalna katastrofa sa padobrancima, izgubljena 3 Ka-52, oko 500-600 poginulo ili zarobljeno.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by melkior 25/2/2022, 00:57

Amerikanci kažu da Kijev pada za 96 sati. A ne znam, ruska avijacija i raketni napadi se nisu baš iskazali. S druge strane, činjenica jest da s obzirom na okolnosti Ukrajinci ne broje velike žrtve. Rusi su svakako podcijenili ukrajinski otpor, ali pogriješili su jer su prerano i prebrzo puštali oklopljene jedinice da idu naprijed bez prethodne zračne potpore i topničke pripreme. Ujebala ih je brzina. Morat će se i jedni i drugi pregrupirati u danima koji dolaze. Rusi imaju jedan oveći problem: nisu izazvali paniku i raspad neprijateljskih linija koju su očekivali izazvati. Sve skupa pomalo razočaravajući ishod za Rusiju s obzirom na premoć u zraku.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 25/2/2022, 00:59

Hektorović wrote:
AlfaOmega wrote:Realno, kad ovaj rat završi, nebitno jel za 2-3-4 dana, jel mislite da će ljudima pomisao na taj rat biti kak su Ukri prvog dana napravili par kontri, ili će pak pomisao biti sama činjenica da su Rusi u tak kratkom vremenu potamanili toliku zemlju? Ono, imali su i Poljaci svojih kontri u prvih 10 dana invazije, Švaba je izginuo pun kurac. Ali niko ne traži dlaku u jajetu, svima je za taj napad na Poljsku sinonim blitzkrieg.

Ovo je totalna katastrofa sa padobrancima, izgubljena 3 Ka-52, oko 500-600 poginulo ili zarobljeno.
Bezumno žrtvovati elitne specijalce, majko mila  :facepalm
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/2/2022, 00:59

Hektorović wrote:

Gdi si naša podatak da je toliko?

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 25/2/2022, 00:59

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Najbolje bi bilo da se Ruski povuku i proglase pobjedu. Rusi imaju u planu kroz par dana maznuti Kijev, Harkiv, cijelu Donbas regiju, i spojiti Krim sa Rusijom te po mogućnosti izbiti na Dnjepar na više pravaca. Ukrainci za sada nisu se raspali što je dobro za Ukraince .. Osim na jugu gdje je bio totalni kaos tu Rusi su ostvarili sve zacrtano.. Tek sada dole dolaze sebi . Vidit ćemo kako će se braniti idućih dana

Rusi su imali katastrofu sa padobrancima kod Kijeva kako to inače bude (gledaj WW2 sa Kretom, ili Market-Gardenom, pa čak Drvarom), Sjeverno i Istočno su napravili tek manje pomake, ali na jugu su se probili u dubinu od 130km. 

Evo Zelenski nudi pregovore za mir Rusiji.

To je rezime.
Najbolje da završe rat. Neka se nađu na pola puta.
Iako Rusi su danas pokrenuli tek prvi val.. Imaju još 3-4 takva vala prema mojoj procjeni. Onako niti su Rusi ostvarili sve zacrtano niti Ukrainci se idealno brane, jer opet dosta gradova sa nekoliko desetaka tisuća stanovnika im je palo bez otpora. Jedini i drugi mogu biti nezadovoljni. Ali to je tek vjerojatno prvi ruski val, a opet sa druge strane nismo vidjeli niti full ukrajinsku vojsku, koja također ima vlastite dalekometne sustave, nešto im je valjda preživilo bombardiranje..miha koji je odlično pogodio da će doći do rata čak i smjer djelovanja je rekao mi na mob da je sigurno dio tih sustava preživio i čekaju veće koncentracije ruskih snaga.. Može još biti gadno, najbolje da Putin proglasi pobjedu i kaže da je neutralizirao Ukrainu i povuče.. I svi sretni

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 25/2/2022, 00:59

melkior wrote:Amerikanci kažu da Kijev pada za 96 sati. A ne znam, ruska avijacija i raketni napadi se nisu baš iskazali. S druge strane, činjenica jest da s obzirom na okolnosti Ukrajinci ne broje velike žrtve. Rusi su svakako podcijenili ukrajinski otpor, ali pogriješili su jer su prerano i prebrzo puštali oklopljene jedinice da idu naprijed bez prethodne zračne potpore i topničke pripreme. Ujebala ih je brzina. Morat će se i jedni i drugi pregrupirati u danima koji dolaze. Rusi imaju jedan oveći problem: nisu izazvali paniku i raspad neprijateljskih linija koju su očekivali izazvati. Sve skupa pomalo razočaravajući ishod za Rusiju s obzirom na premoć u zraku.

Što je čudno jer je Rusi način ratovanja izrokaj topništvom. Izgleda kako su očekivali da se ovi masovno predaju.

A zračne snage pogubljene, Ukri u zraku još lete, kao da se radi o Gruziji 2008. Dakle unatoč svoj modernizaciji Ruske zračne sile.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 25/2/2022, 01:02

melkior wrote:Amerikanci kažu da Kijev pada za 96 sati. A ne znam, ruska avijacija i raketni napadi se nisu baš iskazali. S druge strane, činjenica jest da s obzirom na okolnosti Ukrajinci ne broje velike žrtve. Rusi su svakako podcijenili ukrajinski otpor, ali pogriješili su jer su prerano i prebrzo puštali oklopljene jedinice da idu naprijed bez prethodne zračne potpore i topničke pripreme. Ujebala ih je brzina. Morat će se i jedni i drugi pregrupirati u danima koji dolaze. Rusi imaju jedan oveći problem: nisu izazvali paniku i raspad neprijateljskih linija koju su očekivali izazvati. Sve skupa pomalo razočaravajući ishod za Rusiju s obzirom na premoć u zraku.

Otprilike tako i ja mislim sa naglaskom to sa time da nevjeruem u pad Kijeva u 4dana. Bogte pa nemoze grad veličine dva tri Zagreba pasti u 4 dana. Nije da Ukrainci nemaju oružja. Imaju ga, ako su se spremni fanatično braniti onda će se i obraniti.
Ako će se predavati, onda im nikakvo oružje neće pomoći. Vidit ćemo

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 50 Previous  1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics