Biti dio grupe, svijesti...biti prihvaćen
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 7 of 12
Page 7 of 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Re: Biti dio grupe, svijesti...biti prihvaćen
laku noć,mativka wrote:Oooo, mogla bih o tome roman napisati...Jer nisu samo davatelji i tražitelji, već i porota...i, štošta , što si ljudi daju za pravo. Tako da se ne slažem s tvojom tezom o samo dvije kategorije ljudi...Možda pitanje, koja je odlučujuća?!aben wrote:grubo je jer pokušavan pojednostavniti i generalizirati sve transakcije.
da, postoju samo dvi vrste ljudi koje sudjeluju u razmjeni. ti na poslu nemaš nikoga ki ne ulazi u jednu od te dvi kategorije. ako misliš da ih imo više, navedi ih.
ok, moj stav. onda ti sljedi direktno pitanje: misliš li ti smatraš da je moralno da ti budeš prisiljena plotiti meni jer ja mati kopun bunor?
Pa ja da sam ti bliže, zasukala bih rukave i pomogla kopati...poslije bi se počastili :) Pa makar i s onime što bi mati donijela, a tako bi vrijedno bilo :)...
Idem nanati Abend, razveselio si me s ovim kopanjem, već onako u mislima su mi slike :)
Laka ti noć, Abend :)
ali, noć ti neće pomoći, drugi pu ćeš morati razroditi dublje jer
porota je davatelj usluge:)
naspavaj se da mi budeš koncentrirana:)
aben- Posts : 35492
2014-04-16
Ispričavam se što se nisam duže vrijeme javljala, no jednostavno takav period prepun putovanja, društvenog života i ostalog...No, kako to inače u životu biva, poslije će opet period stagnacije svega. Ali, to je jednostavno tako :)
Ne znam da li si primjetio ali na ovoj temi smo samo nas dvoje, kao da se ostali boje ili im je neugodno priključiti se raspravi, djeluje nekako kao da smo ju prisvojili za sebe :)
Da se vratim temi:
smatram da porota nije davatelj usluge ukoliko nitko nije tražitelj iste. No prečesto se ljudi stavljaju u poziciju porote bez da ih je itko pitao ili odredio okvire na temelju kojih će prosuđivati, tj. normative. Porota je u smislu kojim sam se poželjela izraziti, više izraz za ljudsko licemjerje i davanje sebi za pravo osuđivanja bez da ih je itko išta pitao, a kriteriji na temelju kojih osuđuju ili daju svoje mišljenje je izuzetno subjektivne prirode. Porota je zapravo izraz, izraz....koja u sebi sadrži osobnu nesigurnost, nesigurnost koja se želi preko drugih osoba balansirati a u cilju stvaranja osobne ugode...Hmmm, tako nekako mislim. Mislim..da...hmmm...
Ne znam da li si primjetio ali na ovoj temi smo samo nas dvoje, kao da se ostali boje ili im je neugodno priključiti se raspravi, djeluje nekako kao da smo ju prisvojili za sebe :)
Da se vratim temi:
smatram da porota nije davatelj usluge ukoliko nitko nije tražitelj iste. No prečesto se ljudi stavljaju u poziciju porote bez da ih je itko pitao ili odredio okvire na temelju kojih će prosuđivati, tj. normative. Porota je u smislu kojim sam se poželjela izraziti, više izraz za ljudsko licemjerje i davanje sebi za pravo osuđivanja bez da ih je itko išta pitao, a kriteriji na temelju kojih osuđuju ili daju svoje mišljenje je izuzetno subjektivne prirode. Porota je zapravo izraz, izraz....koja u sebi sadrži osobnu nesigurnost, nesigurnost koja se želi preko drugih osoba balansirati a u cilju stvaranja osobne ugode...Hmmm, tako nekako mislim. Mislim..da...hmmm...
Guest- Guest
putuješ okolo, jel? "firma" plaća?
:)
neugodno? na internetu?
ma je. riječ je o tomu da se ne zno o čemu je tema, a i smatra se da ti udvaran, niko me ne želi cock block jer me se boju.
pa ča da su ljudi porota? neka osuđuju, zato i imoju mozak. i istina je da će suditi po sebi, al ne nužno iz nesigurnosti. to ti tako percipiroš jer si nesigurna, pa misliš da i drugi to činu. a istina je da svak imo svoje razloge. recimo, jo sudin iz ugodnog osjećaja superiornosti :)
:)
neugodno? na internetu?
ma je. riječ je o tomu da se ne zno o čemu je tema, a i smatra se da ti udvaran, niko me ne želi cock block jer me se boju.
pa ča da su ljudi porota? neka osuđuju, zato i imoju mozak. i istina je da će suditi po sebi, al ne nužno iz nesigurnosti. to ti tako percipiroš jer si nesigurna, pa misliš da i drugi to činu. a istina je da svak imo svoje razloge. recimo, jo sudin iz ugodnog osjećaja superiornosti :)
2014-04-16
rado bi vas zajebavao, ali prelijen sam čitati sve ovo sad.aben wrote:a i smatra se da ti udvaran, niko me ne želi cock block jer me se boju.
Hahahahhaha, nije :) Privatno :) (nisam se izjasnila dal sam uhljeb il prihljeb il ...il...hmmm, pekar :))
Pa meni je inače neugodno na netu, mislim, onako kao i vani, samo što si ovdje dozvolim više slobode recimo za malo prosto-proširene rečenice :D
Ali, da...vjerojatno drugi gledaju na to kao na razgovor dva suprotna spola, pa ostavljaju prostor ili je doista riječ (što i ja smatram) o tome da si izuzetno jaka osoba. Po meni jesi. Jer si izuzetno elokventan, imaš svoj način vođenja dijaloga, na koji se mislim spuštaš, prilagođavaš i počesto ti je to doista teško :) Ali, za svaku pohvalu je zbog strpljenja. Mi se možda ne slažemo u razmišljanju, ali cijenim volju upuštanja u razgovor ;)
Što se tiče teme, ionako se nitko ne drži striktno, u krajnjoj liniji svaka tema ode na put sugovornika pa se sve to skupa pretvori u jedno sijelo :)
Ja nikoga ne sudim i nikada se ne stavljam u poziciju porotnika. Ako iz svoje pozicije superiornosti gledam na ljude,taj osjećaj u meni izaziva osjećaj empatije, nikada želje da nekoga povrijedim. Uvijek samo pomoći i želje da se ljudi ugodno osjećaju, jer sve ostalo su idiotske gluposti nakaradnih osoba.Imamo osnovne potrebe, svi jednake..dakle, svima je osnova ista. U čemu se razlikujemo poslije?
Pa meni je inače neugodno na netu, mislim, onako kao i vani, samo što si ovdje dozvolim više slobode recimo za malo prosto-proširene rečenice :D
Ali, da...vjerojatno drugi gledaju na to kao na razgovor dva suprotna spola, pa ostavljaju prostor ili je doista riječ (što i ja smatram) o tome da si izuzetno jaka osoba. Po meni jesi. Jer si izuzetno elokventan, imaš svoj način vođenja dijaloga, na koji se mislim spuštaš, prilagođavaš i počesto ti je to doista teško :) Ali, za svaku pohvalu je zbog strpljenja. Mi se možda ne slažemo u razmišljanju, ali cijenim volju upuštanja u razgovor ;)
Što se tiče teme, ionako se nitko ne drži striktno, u krajnjoj liniji svaka tema ode na put sugovornika pa se sve to skupa pretvori u jedno sijelo :)
Ja nikoga ne sudim i nikada se ne stavljam u poziciju porotnika. Ako iz svoje pozicije superiornosti gledam na ljude,taj osjećaj u meni izaziva osjećaj empatije, nikada želje da nekoga povrijedim. Uvijek samo pomoći i želje da se ljudi ugodno osjećaju, jer sve ostalo su idiotske gluposti nakaradnih osoba.Imamo osnovne potrebe, svi jednake..dakle, svima je osnova ista. U čemu se razlikujemo poslije?
Guest- Guest
kic wrote:rado bi vas zajebavao, ali prelijen sam čitati sve ovo sad.aben wrote:a i smatra se da ti udvaran, niko me ne želi cock block jer me se boju.
Aha! :) Ti si za "lakše teme" :D ;)
Guest- Guest
ako može.. vidim da više pričate o društvu a to me ne zanima toliko, koliko psihologija..mativka wrote:kic wrote:rado bi vas zajebavao, ali prelijen sam čitati sve ovo sad.aben wrote:a i smatra se da ti udvaran, niko me ne želi cock block jer me se boju.
Pa psihologija društva je općenita, a poslije psihologija pojedinca :) Znaš, ovisi ipak o smijeru razgovora :)kic wrote:ako može.. vidim da više pričate o društvu a to me ne zanima toliko, koliko psihologija..mativka wrote:kic wrote:rado bi vas zajebavao, ali prelijen sam čitati sve ovo sad.aben wrote:a i smatra se da ti udvaran, niko me ne želi cock block jer me se boju.
Guest- Guest
je ovisi, ali s kaosom u mojoj glavi mi se lakše identificirati,mativka wrote:Pa psihologija društva je općenita, a poslije psihologija pojedinca :) Znaš, ovisi ipak o smijeru razgovora :)kic wrote:ako može.. vidim da više pričate o društvu a to me ne zanima toliko, koliko psihologija..mativka wrote:kic wrote:rado bi vas zajebavao, ali prelijen sam čitati sve ovo sad.aben wrote:a i smatra se da ti udvaran, niko me ne želi cock block jer me se boju.
Kic, hmmm, ispričavam se, ali ne vidim temu psihijatrija :D
Guest- Guest
nisi se izjasnila ka uhljeb, ne znan koliko godin imoš, a bogami, ni to ča pišeš u ž rodu ne moro biti istina...možda je kic upravo izvrši cocks block :)mativka wrote:Hahahahhaha, nije :) Privatno :) (nisam se izjasnila dal sam uhljeb il prihljeb il ...il...hmmm, pekar :))
hm, sve se svodi na ideologiju, ti socijalistički misliš da ćeš pomoći ljudima ako se, bar dok su kolo tebe, osjećaju dobro, a jo ih uvika slobodarski želin naučiti da ulovu svoju ribu, da se dobro osjećaju uvika ( iako ne dokle su kolo mene:)
istina će nas osloboditi!
2014-04-16
uh sprž :Dmativka wrote:Kic, hmmm, ispričavam se, ali ne vidim temu psihijatrija :D
jel više čitoš iz monitora ili iz stranic?kic wrote:je ovisi, ali s kaosom u mojoj glavi mi se lakše identificirati,mativka wrote:Pa psihologija društva je općenita, a poslije psihologija pojedinca :) Znaš, ovisi ipak o smijeru razgovora :)kic wrote:ako može.. vidim da više pričate o društvu a to me ne zanima toliko, koliko psihologija..mativka wrote:kic wrote:rado bi vas zajebavao, ali prelijen sam čitati sve ovo sad.aben wrote:a i smatra se da ti udvaran, niko me ne želi cock block jer me se boju.
2014-04-16
nažalost iz monitora, ako razumijem pitanje-aben wrote:jel više čitoš iz monitora ili iz stranic?kic wrote:je ovisi, ali s kaosom u mojoj glavi mi se lakše identificirati,mativka wrote:Pa psihologija društva je općenita, a poslije psihologija pojedinca :) Znaš, ovisi ipak o smijeru razgovora :)kic wrote:ako može.. vidim da više pričate o društvu a to me ne zanima toliko, koliko psihologija..mativka wrote:kic wrote:rado bi vas zajebavao, ali prelijen sam čitati sve ovo sad.aben wrote:a i smatra se da ti udvaran, niko me ne želi cock block jer me se boju.
jo isto. mislin da sun potroši oči...positilo me ka si spomenu kaos u glovi, već nakon ure, dvi, gubin fokus, a unda i koncentraciju, dvaput svaku rečenicu, pa nervoza radi toga...hoti sun ti reći, kupuj knjige, momak, dok još moreš:)
2014-04-16
aben wrote:
nisi se izjasnila ka uhljeb, ne znan koliko godin imoš, a bogami, ni to ča pišeš u ž rodu ne moro biti istina...možda je kic upravo izvrši cocks block :)
hm, sve se svodi na ideologiju, ti socijalistički misliš da ćeš pomoći ljudima ako se, bar dok su kolo tebe, osjećaju dobro, a jo ih uvika slobodarski želin naučiti da ulovu svoju ribu, da se dobro osjećaju uvika ( iako ne dokle su kolo mene:)
Ne znam da li si primjetio ali ja nikada nikoga ne pitam osobne podatke. Mislim, pitam kroz razgovor koji teče ali isto tako dozvoljavam drugoj strani da odgovori ili ne odgovori. Ali, nije to nešto što bi me strašno zanimalo. Niti ikada idem u razgovor s mišlju da nešto saznam o osobi. Jer osobni podaci su mi najmanje bitni :) (ne boj se, nisam dečko :)) Uostalom, danas jesmo tu, sutra tko zna...kao što kaže moja omiljena pjesma. Moram ju linkati tu, baš mi nekako ide Ali na kraju posta ću tako da mi ne remeti druge misli, jer joj se prepustim :)
Pa ja se ne svrstavam u nikakve ideologije, slijedim srce i svoje osjećaje. Također sam od onih koji razmišljaju na način: pomozi si sam i Bog će ti pomoći što znači: osposobi se, nauči, bori, ulaži u sebe u svakom pogledu i smislu, jer u konačnici, svaki trud i zalaganje će uroditi plodom. Što se tiče ribe, uživam u ribolovu, jer smisao njega nije ulovljena riba (iako danas je), već put....Ide link :) :
Guest- Guest
couldnt agree more,mativka wrote:aben wrote:
nisi se izjasnila ka uhljeb, ne znan koliko godin imoš, a bogami, ni to ča pišeš u ž rodu ne moro biti istina...možda je kic upravo izvrši cocks block :)
Ne znam da li si primjetio ali ja nikada nikoga ne pitam osobne podatke. Mislim, pitam kroz razgovor koji teče ali isto tako dozvoljavam drugoj strani da odgovori ili ne odgovori. Ali, nije to nešto što bi me strašno zanimalo. Niti ikada idem u razgovor s mišlju da nešto saznam o osobi. Jer osobni podaci su mi najmanje bitni :) (ne boj se, nisam dečko :)) Uostalom, danas jesmo tu, sutra tko zna...kao što kaže moja omiljena pjesma. Moram ju linkati tu, baš mi nekako ide Ali na kraju posta ću tako da mi ne remeti druge misli, jer joj se prepustim :)
Pa ja se ne svrstavam u nikakve ideologije, slijedim srce i svoje osjećaje. Također sam od onih koji razmišljaju na način: pomozi si sam i Bog će ti pomoći što znači: osposobi se, nauči, bori, ulaži u sebe u svakom pogledu i smislu, jer u konačnici, svaki trud i zalaganje će uroditi plodom. Što se tiče ribe, uživam u ribolovu, jer smisao njega nije ulovljena riba (iako danas je), već put....Ide link :) :
nismo mi bitni, nego ideje. ali, tu i tamo valja legitimirati poziciju, tako se oda koji podatak. nije to presudno, a nit moro biti istina, na kraju krajeva.
jo ne zun ča znoči slijediti srce, znun samo da ćeš imperativom za ugodu sugovorniku samo sijati jad i bijedu oko sebe. zoč bi puštila nekoga do koga ti je stalo da čuje istinu hladno serviranu od nekog sociopata, no names mentioned:), radije nego od tebe?
2014-04-16
uh, nis mogo poslušati tvoju pismu, nabijo taj bas kako da pobukivo za manule..kad već voliš ribolov:)
nis zno da si uz more, ča loviš?
nis zno da si uz more, ča loviš?
2014-04-16
je, i ja nekad moram ponovit paragraf jer izgubim nit, ali neki ljudi tako pitko pisu da ne mozes stat..aben wrote:jo isto. mislin da sun potroši oči...positilo me ka si spomenu kaos u glovi, već nakon ure, dvi, gubin fokus, a unda i koncentraciju, dvaput svaku rečenicu, pa nervoza radi toga...hoti sun ti reći, kupuj knjige, momak, dok još moreš:)
to je kao s tinejdzerima i losim drustvom, svi znaju da su ti ekrani zlo i zrace, ali tako ti je ugodno u drustvu misli like-minded ljudi da je tesko prekinuti kad je previse, a za knjige si zabranjujem cesto da ne uzimam iako bi rado, zadnju ekonomsku sam kupio od Krugmana tako da ti sigurno nije ni za kek..
Što je istina?
Ja ne vjerujem u "istinu", niti sam osoba koja vjeruje "istini" drugih. Istina je pojam koji u sebi sadrži puno toga. Prečesto je istina puna neistine.
Ne znam na što misliš ali ja neimperetivam nikome. Na ovo navedeno mogu samo reći: koga voljem-voljem :) Jednostavno osjećaj je taj koji me vodi. Osobni osjećaj. Druge uopće ne slušam, tako da ne znam o čemu progovaraš. Previše je toga sadržano u "istini". Zapravo te trenutno uopće ne razumijem....Ali dala sam svoje mišljenje..Hmmm, da...
Ja ne vjerujem u "istinu", niti sam osoba koja vjeruje "istini" drugih. Istina je pojam koji u sebi sadrži puno toga. Prečesto je istina puna neistine.
Ne znam na što misliš ali ja neimperetivam nikome. Na ovo navedeno mogu samo reći: koga voljem-voljem :) Jednostavno osjećaj je taj koji me vodi. Osobni osjećaj. Druge uopće ne slušam, tako da ne znam o čemu progovaraš. Previše je toga sadržano u "istini". Zapravo te trenutno uopće ne razumijem....Ali dala sam svoje mišljenje..Hmmm, da...
Guest- Guest
barf, bljuv,kic wrote:je, i ja nekad moram ponovit paragraf jer izgubim nit, ali neki ljudi tako pitko pisu da ne mozes stat..aben wrote:jo isto. mislin da sun potroši oči...positilo me ka si spomenu kaos u glovi, već nakon ure, dvi, gubin fokus, a unda i koncentraciju, dvaput svaku rečenicu, pa nervoza radi toga...hoti sun ti reći, kupuj knjige, momak, dok još moreš:)
to je kao s tinejdzerima i losim drustvom, svi znaju da su ti ekrani zlo i zrace, ali tako ti je ugodno u drustvu misli like-minded ljudi da je tesko prekinuti kad je previse, a za knjige si zabranjujem cesto da ne uzimam iako bi rado, zadnju ekonomsku sam kupio od Krugmana tako da ti sigurno nije ni za kek..
ne biramo slova isprid očiju, nekad moroš apsorbirati i nešto grubo:)
postoji jedan murphy, ekonomist koji progoni svaku krugmanovu. hoti je na debatu išnjin, ali krogman ni hoti. unda je murphy osnovo fond, i pozvo ljude ki bi volili viti debatu, da uplaćuju šoldi za gladnu dicu- ali samo ko pledge- ako krugman ne pristane na tih uru vrimena, gladna dica ne dobivaju nišće. fond je nareso na sto iljod dolari, a krugman se ni odazvo---krugmanova knjiga? boci si svoji šoldi:)
viš, od svih ovisnosti ke sun imo, noj više me razara ova jedina legalna...
2014-04-16
Page 7 of 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Projekcije za idućih 50 godina : Europljana će biti sve manje , 30% će biti starci
» Slobin mali: Biti dobar Hrvat znači biti što više protiv Srbije
» Doznajemo: U vladi će biti 6 ministarstava manje, ovi ljudi više neće biti ministri
» Džaferović: Neću biti kandidat 2022. godine, član Predsjedništva BiH će biti Bakir Izetbegović
» Projekcije za idućih 50 godina : Europljana će biti sve manje , 30% će biti starci
» Slobin mali: Biti dobar Hrvat znači biti što više protiv Srbije
» Doznajemo: U vladi će biti 6 ministarstava manje, ovi ljudi više neće biti ministri
» Džaferović: Neću biti kandidat 2022. godine, član Predsjedništva BiH će biti Bakir Izetbegović
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 7 of 12