Biti dio grupe, svijesti...biti prihvaćen
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 8 of 12
Page 8 of 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Re: Biti dio grupe, svijesti...biti prihvaćen
barf, bljuv,kic wrote:je, i ja nekad moram ponovit paragraf jer izgubim nit, ali neki ljudi tako pitko pisu da ne mozes stat..aben wrote:jo isto. mislin da sun potroši oči...positilo me ka si spomenu kaos u glovi, već nakon ure, dvi, gubin fokus, a unda i koncentraciju, dvaput svaku rečenicu, pa nervoza radi toga...hoti sun ti reći, kupuj knjige, momak, dok još moreš:)
to je kao s tinejdzerima i losim drustvom, svi znaju da su ti ekrani zlo i zrace, ali tako ti je ugodno u drustvu misli like-minded ljudi da je tesko prekinuti kad je previse, a za knjige si zabranjujem cesto da ne uzimam iako bi rado, zadnju ekonomsku sam kupio od Krugmana tako da ti sigurno nije ni za kek..
ne biramo slova isprid očiju, nekad moroš apsorbirati i nešto grubo:)
postoji jedan murphy, ekonomist koji progoni svaku krugmanovu. hoti je na debatu išnjin, ali krogman ni hoti. unda je murphy osnovo fond, i pozvo ljude ki bi volili viti debatu, da uplaćuju šoldi za gladnu dicu- ali samo ko pledge- ako krugman ne pristane na tih uru vrimena, gladna dica ne dobivaju nišće. fond je nareso na sto iljod dolari, a krugman se ni odazvo---krugmanova knjiga? boci si svoji šoldi:)
viš, od svih ovisnosti ke sun imo, noj više me razara ova jedina legalna...
aben- Posts : 35492
2014-04-16
Ja sam slatkovodni ribič. Volim varalisati na smuđa :) (koji je inače najkvalitetnija riba), zatim uvijek šaran...a kako su nam jezera zagađena pastatima...njih izlovljavam :)aben wrote:uh, nis mogo poslušati tvoju pismu, nabijo taj bas kako da pobukivo za manule..kad već voliš ribolov:)
nis zno da si uz more, ča loviš?
Guest- Guest
zeno, kompliciras jednostavno, u Bibliji stoji: vec onaj tko je pozelio istinu, strasno je jak..
mativka wrote:Što je istina?
Ja ne vjerujem u "istinu", niti sam osoba koja vjeruje "istini" drugih. Istina je pojam koji u sebi sadrži puno toga. Prečesto je istina puna neistine.
Ne znam na što misliš ali ja neimperetivam nikome. Na ovo navedeno mogu samo reći: koga voljem-voljem :) Jednostavno osjećaj je taj koji me vodi. Osobni osjećaj. Druge uopće ne slušam, tako da ne znam o čemu progovaraš. Previše je toga sadržano u "istini". Zapravo te trenutno uopće ne razumijem....Ali dala sam svoje mišljenje..Hmmm, da...
referiran se na ovo
Uvijek samo pomoći i želje da se ljudi ugodno osjećaju, jer sve ostalo su idiotske gluposti
učiniti ljudima da se ugodno osjećaju znoči lagati in.
istina je ono ča misliš da je istina, for all intents and purposes, baren.
.
2014-04-16
a to..seksi je uparivati žene i ribarenje..al to sa vodom, ne zun. nije prirodno da životinje živu u vodi a ne usmrdu se..mativka wrote:Ja sam slatkovodni ribič. Volim varalisati na smuđa :) (koji je inače najkvalitetnija riba), zatim uvijek šaran...a kako su nam jezera zagađena pastatima...njih izlovljavam :)aben wrote:uh, nis mogo poslušati tvoju pismu, nabijo taj bas kako da pobukivo za manule..kad već voliš ribolov:)
nis zno da si uz more, ča loviš?
2014-04-16
sve je bacanje soldi, osvojila me posveta: za nezaposlene, ali eto, lako je ne vjerovati u istinu, ali pravi zavoditelj je znanje, tu je prava prevara ljudskog bica..
Lagati ili govoriti "istinu". Zapravo, to je nebitno jer ovisi o osobi. Neke osobe svjesno vole laž, neke striktno zahtjevaju istinu. A u biti, svi se krećemo negdje između.aben wrote:
.
U pravu si kada kažeš, istina je subjektivni doživljaj. Svatko u svom trenutku, kako kome odgovara....Mislim...da...hmmmm...
Guest- Guest
Zar se nikada nisi zapitao zbog čega postoji oseka i plima?! :) Kako zbog životinja, tako i zbog žena :Daben wrote:a to..seksi je uparivati žene i ribarenje..al to sa vodom, ne zun. nije prirodno da životinje živu u vodi a ne usmrdu se..mativka wrote:
Ja sam slatkovodni ribič. Volim varalisati na smuđa :) (koji je inače najkvalitetnija riba), zatim uvijek šaran...a kako su nam jezera zagađena pastatima...njih izlovljavam :)
Guest- Guest
posvetio je svoju knjigu za nezaposlene?! kralj:)kic wrote:sve je bacanje soldi, osvojila me posveta: za nezaposlene, ali eto, lako je ne vjerovati u istinu, ali pravi zavoditelj je znanje, tu je prava prevara ljudskog bica..
to je toliko outrageous...da je fred hoiberg radi toga upravo dobi prvu tehničku u karijeri...
http://cafehayek.com/2014/01/i-dont-know-what-to-call-this-post.html
2014-04-16
ček ček, istina postoji i objektivna je, držim, al misli sun za praktične potribe, kako nan ni uvik dostupna, stoga rekoh subjektivna.mativka wrote:Lagati ili govoriti "istinu". Zapravo, to je nebitno jer ovisi o osobi. Neke osobe svjesno vole laž, neke striktno zahtjevaju istinu. A u biti, svi se krećemo negdje između.aben wrote:
.
U pravu si kada kažeš, istina je subjektivni doživljaj. Svatko u svom trenutku, kako kome odgovara....Mislim...da...hmmmm...
2014-04-16
mativka wrote:Zar se nikada nisi zapitao zbog čega postoji oseka i plima?! :) Kako zbog životinja, tako i zbog žena :Daben wrote:a to..seksi je uparivati žene i ribarenje..al to sa vodom, ne zun. nije prirodno da životinje živu u vodi a ne usmrdu se..mativka wrote:
Ja sam slatkovodni ribič. Volim varalisati na smuđa :) (koji je inače najkvalitetnija riba), zatim uvijek šaran...a kako su nam jezera zagađena pastatima...njih izlovljavam :)
kako to?
2014-04-16
A što si zapravo želio reći?! :)aben wrote:
ček ček, istina postoji i objektivna je, držim, al misli sun za praktične potribe, kako nan ni uvik dostupna, stoga rekoh subjektivna.
Guest- Guest
Ajd barem si me jedno naučio, :) (nastavak na ...) Tako ;)aben wrote:
kako to?
Guest- Guest
, nego mu sasuti u facu nešto za ča verujemo da je istina
ljudi jednostavno zbog svoje ograničene perspektive ne moru viditi ni jel na usnici imaju ostatke od čokoladnog kroasana, a kamoli teže stvori, recimo da su odvratni ili slično. kad smo u poziciji reći nekumu da je smeće, mislin da je bolje ne paziti na ugodu sugovornika nego mu sasuti sve u facu, a za ča verujemo da je istina, otud subjektivna istina. to more odgovarati istini, ali i ne moro. čak i ako ne odgovara, more bar poslužiti ko reality check.
istina postoji, al ne znoči da smo mi u posjedu istine.mativka wrote:A što si zapravo želio reći?! :)aben wrote:
ček ček, istina postoji i objektivna je, držim, al misli sun za praktične potribe, kako nan ni uvik dostupna, stoga rekoh subjektivna.
ljudi jednostavno zbog svoje ograničene perspektive ne moru viditi ni jel na usnici imaju ostatke od čokoladnog kroasana, a kamoli teže stvori, recimo da su odvratni ili slično. kad smo u poziciji reći nekumu da je smeće, mislin da je bolje ne paziti na ugodu sugovornika nego mu sasuti sve u facu, a za ča verujemo da je istina, otud subjektivna istina. to more odgovarati istini, ali i ne moro. čak i ako ne odgovara, more bar poslužiti ko reality check.
2014-04-16
nišće jo tebe nis nauči, ako ne odbaciš socijalističku herezu:(mativka wrote:Ajd barem si me jedno naučio, :) (nastavak na ...) Tako ;)aben wrote:
kako to?
2014-04-16
Opet, sve je to subjektivni doživljaj, jer razmišljam sada...ja nikada ne bih nikome rekla da je smeće. Vidjela bih mane, i u skladu s tim se odmaknula od takvih osoba. Primjer taj s kroasanom je recimo za dečke, ja više vizualiziram tu situaciju s ružem. Zamišljam i razlikujem osobe (da se nađem u takvoj situaciji u kojoj većina žena se i nađe), osobe koje će mi diskretno reći ili one koje kao nehotično pred svima izjavljuju takve stvari i na taj način dovode osobu u neugodnu situaciju. Sitnice, koje razlikuju.
Istina ne postoji!
Ograničena perspektiva je mjerilo istine, ona je osobna.
Razlika je po mom, shvaćanje izraza smeća. Odnosa i shvaćanja riječi smeće. To možda možeš ti. ali ne i većina...
Istina ne postoji!
Razlika je po mom, shvaćanje izraza smeća. Odnosa i shvaćanja riječi smeće. To možda možeš ti. ali ne i većina...
Guest- Guest
Rekla sam ti, ja sam slobodna...ti nisi! :) Imam samo svoje srce, misli....to je moja vodilja. Nisam načitana, jednostavna sam, neopterećena ideologijama, u svemu slijedim svoje osjećaje. Koja je to ideologija?aben wrote:nišće jo tebe nis nauči, ako ne odbaciš socijalističku herezu:(mativka wrote:Ajd barem si me jedno naučio, :) (nastavak na ...) Tako ;)aben wrote:
kako to?
Guest- Guest
mativka wrote:Opet, sve je to subjektivni doživljaj, jer razmišljam sada...ja nikada ne bih nikome rekla da je smeće. Vidjela bih mane, i u skladu s tim se odmaknula od takvih osoba. Primjer taj s kroasanom je recimo za dečke, ja više vizualiziram tu situaciju s ružem. Zamišljam i razlikujem osobe (da se nađem u takvoj situaciji u kojoj većina žena se i nađe), osobe koje će mi diskretno reći ili one koje kao nehotično pred svima izjavljuju takve stvari i na taj način dovode osobu u neugodnu situaciju. Sitnice, koje razlikuju.
Istina ne postoji!
naraski, subjektivan je, i možda je kongruentan s istinom (koja naravski postoji) a možda i nije. nama to ni ni bitno.
kako misliš s ružen? oli se žene još šminkaju?
ok, znoči, ti ne popravljaš ljude, ti ih odma odjebeš kad ti dojdu s grješkom?
dobro, ali nema neugodnije situacije od te kad si smeće a da ne znoš da si smeće. to ti kikoli tribo reći, tako da moreš prestati biti ili da potvrdiš biti smeće, jel tak
Rekla sam ti, ja sam slobodna...ti nisi! :) Imam samo svoje srce, misli....to je moja vodilja. Nisam načitana, jednostavna sam, neopterećena ideologijama, u svemu slijedim svoje osjećaje. Koja je to ideologija?
ta ideologija se zove...solipsizam?
2014-04-16
Pa ne znam, ja volim imati crveni ruž, s kojim je doista nezgodno ako ga popravljaš bez ogledala (na brzinu) :)
Ja ljude prihvaćam u skladu s mojim mjerilima, bez obzira na grešku. Isto tako, da se narodski izrazim: svaki lonac ima svoj poklopac :) Ali i s ljudima koji mi ne odgovaraju nisam bezobrazna, samo ih stavim na distancu i želim im sve najbolje.
Svatko je za nekoga smeće. I ako malo bolje pogledaš u skladu s određenim standardima, i smeće se razvrstava :D
U konačnici dođeš do zaključka da je smeće itekako poželjno jer se može reciklirati, mislim....u skladu s svojim svojstvima :)
Šalim se malo, iako ima u tome misli koje su s osmjehom pisane :)
I smeće iza sebe ima svoju priču. Ako u grubo gledamo, smeće je produkt odbaćenosti. Imao je svoju namjenu koju su ljudi iskoristili i danas je problem: kud s tolikim smećem :D
Pada mi trenutno svašta na pamet vezano uz pojam smeća. No, neću u daljnju analizu jer ću postati tužna, a to ne volim....
Svi smo mi smeće.....
Ne bih rekla da je to samo solipsizam..ma, ja i moja promišljaja nigdje ne pripadamo :)
Jesi li ti smeće? ;)
Ja ljude prihvaćam u skladu s mojim mjerilima, bez obzira na grešku. Isto tako, da se narodski izrazim: svaki lonac ima svoj poklopac :) Ali i s ljudima koji mi ne odgovaraju nisam bezobrazna, samo ih stavim na distancu i želim im sve najbolje.
Svatko je za nekoga smeće. I ako malo bolje pogledaš u skladu s određenim standardima, i smeće se razvrstava :D
U konačnici dođeš do zaključka da je smeće itekako poželjno jer se može reciklirati, mislim....u skladu s svojim svojstvima :)
Šalim se malo, iako ima u tome misli koje su s osmjehom pisane :)
I smeće iza sebe ima svoju priču. Ako u grubo gledamo, smeće je produkt odbaćenosti. Imao je svoju namjenu koju su ljudi iskoristili i danas je problem: kud s tolikim smećem :D
Pada mi trenutno svašta na pamet vezano uz pojam smeća. No, neću u daljnju analizu jer ću postati tužna, a to ne volim....
Svi smo mi smeće.....
Ne bih rekla da je to samo solipsizam..ma, ja i moja promišljaja nigdje ne pripadamo :)
Jesi li ti smeće? ;)
Guest- Guest
recimo da smo svi potrošna roba....
a istina.... jedna svima vidljiva i ona druga. prva se sa svima dijeli dok drugu sa odabranima, srodnim dušama... problem nastaje kad se osobna istina nasilno nameće kao najreleantniji dokaz istine same....
dualnost.... u svemu i svugdje.... sve što jeste.
a istina.... jedna svima vidljiva i ona druga. prva se sa svima dijeli dok drugu sa odabranima, srodnim dušama... problem nastaje kad se osobna istina nasilno nameće kao najreleantniji dokaz istine same....
dualnost.... u svemu i svugdje.... sve što jeste.
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
Page 8 of 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Similar topics
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Projekcije za idućih 50 godina : Europljana će biti sve manje , 30% će biti starci
» Slobin mali: Biti dobar Hrvat znači biti što više protiv Srbije
» Doznajemo: U vladi će biti 6 ministarstava manje, ovi ljudi više neće biti ministri
» Džaferović: Neću biti kandidat 2022. godine, član Predsjedništva BiH će biti Bakir Izetbegović
» Projekcije za idućih 50 godina : Europljana će biti sve manje , 30% će biti starci
» Slobin mali: Biti dobar Hrvat znači biti što više protiv Srbije
» Doznajemo: U vladi će biti 6 ministarstava manje, ovi ljudi više neće biti ministri
» Džaferović: Neću biti kandidat 2022. godine, član Predsjedništva BiH će biti Bakir Izetbegović
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 8 of 12