Buđenje
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Buđenje
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2337015
Gledao sam emisiju o ovoj bakici. To je da čovjeku prepukne srce na licu mjesta.
Draga Vlado, dragi Saboru, dragi Predsjedniče, draga općino, jeste li Vi svjesni u kakvoj bijedi Vam žive građani?
Žena je provela zadnje godine sama samcata u ruševnoj kući u praznom selu, sama samcata. Na videu možete vidjeti njenu sobu - jedinu u kojoj je zapravo živjela.
Stari ljudi u prvobitnoj zajednici nisu tako živjeli, niti su tako skončavali.
Kako nas samo sve skupa nije sram što smo to dozvoljeli?
Gledao sam emisiju o ovoj bakici. To je da čovjeku prepukne srce na licu mjesta.
Draga Vlado, dragi Saboru, dragi Predsjedniče, draga općino, jeste li Vi svjesni u kakvoj bijedi Vam žive građani?
Žena je provela zadnje godine sama samcata u ruševnoj kući u praznom selu, sama samcata. Na videu možete vidjeti njenu sobu - jedinu u kojoj je zapravo živjela.
Stari ljudi u prvobitnoj zajednici nisu tako živjeli, niti su tako skončavali.
Kako nas samo sve skupa nije sram što smo to dozvoljeli?
niels-
2021-04-26
Re: Buđenje
Neka joj je laka zemlja i duša.
Ne muči se više, srce maleno.
niels-
2021-04-26
"Ne želim u dom, želim umrijeti u svojoj kući"
"Drago mi je što se ljudi brinu o meni, ali ja ne želim ići u dom. Ja živim ovdje, u svojoj kući, od 60-ih i želim umrijeti u svojoj kući. Stalno strepim jer mislim da ću umrijeti do sljedeće zime", rekla je Ljuba.
Kasnije je dobila i solarni panel koji joj je omogućio da prvi put ima struju.
--
Nisam pratio al ja koliko vidin želja joj se ispunila.
"Drago mi je što se ljudi brinu o meni, ali ja ne želim ići u dom. Ja živim ovdje, u svojoj kući, od 60-ih i želim umrijeti u svojoj kući. Stalno strepim jer mislim da ću umrijeti do sljedeće zime", rekla je Ljuba.
--
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:"Ne želim u dom, želim umrijeti u svojoj kući"
--
Bas i nije smijesno.
Guest- Guest
Šta ako ti kažem da mi je upravo u ovom trenutku ukop vlastite babe i da je stavljaju u raku upravo sada a ja joj nisan tija doć na sprovod ?Gnječ wrote:RayMabus wrote:"Ne želim u dom, želim umrijeti u svojoj kući"
--
Bas i nije smijesno.
Misliš da je to bešćutno od mene ?
Pazi jednu stvar : ženi su nudili pomoć, ugradili su joj i solarnu ploču ( valjda to zabačeno selo pa očito nema ni strujnog kabela do tamo ), dakle nudili su joj pomoć al ona neće nego kaže da oće da umre u svojoj kući.
Pa u čemu je sad problem ?
Jel problem u tome kad meni vlastita baba prodaje priču kako san joj jedini unuk i da će ona meni sve ostavit i desi se nešto šta je išlo na moju štetu i ja kažem da mi ostavi stan na Bačvicama ( elitni dio Splita ) u testamentu dakle nakon njene smrti jer me nešto zanimalo a to je njena reakcija na to da vidin šta je laž a šta točno.
I šta mi ona napravi ? Okrene glavu i promini temu.
To je bilo prije deset godina. Od tada san joj bija možda nekih pet puta u posjetu i to onako jer je nešto bilo pa san mora doć itd al uglavnom u deset godina nakon toga pet puta il tako nešto.
Ona je za mene emocionalno umrla prije deset godina a ovo je samo fizička smrt. Ni suzu nisan pustija kad san dobija vijest da je umrla. Jednostavno nikakvih emocija. Ni mržnja nit plač nit išta.
Ja sam fer lik. Kako mi se postaviš takav odnos imaš s menom.
U čemu je problem s ovom babom ? Oće da umre u kući ? Pa ok. Nije da joj nisu pokušali pomoć i pomagali al ako ona oće tako ond a je tako.
Ja s tin nemam problema. Ljudi biraju kakav ja želim biti prema njima. Zašto bi ja sad nju žalija a neće da se istra iz te barake nego oće da umre u njoj,
Pa šta je sad problem ?
I da meni je smješno. To šta tebi ili nekom drugome nije a to je vaš problem ili jednostavno imate drukčiji smisao za humor.
Nasmiješi se. Smijeh je znak visokog opstanka.
Odo popit još jednu kavu. Najija san se maloprije.
2014-04-11
buljeći u ekran u nevjerici, čovjek ostane bez riječi :(
niels likes this post
"Nisam bila kod prvog susjeda od dvanaestog mjeseca, ne mogu ići nikako. Ja sam tu sama, jedem što imam, a povremeno dođe i Crveni križ koji mi donese hranu. Najgori je bio ovogodišnji snijeg, nisam mogla nigdje iz kuće. Svaki dan su mi morali donositi i hranu i vodu", ispričala je Ljuba Obradović 2018. godine.
U to vrijeme je Ljuba u svojoj kući živjela bez struje. Suprugova mirovina od 530 kuna nije joj bila dovoljna ni za pristojnu peć da je ugrije.
"Uvijek sam se borila, a sad ne znam kako ću. Zbog zime i snijega sve je smrzlo, i gore i dolje, pa čak i voda. Najgore mi je kada ložim vatru, moram se sagnuti i opet ustati, pa me zbog toga bole noge. Noge mi otkazuju od koljena prema dolje", govorila je tada Ljuba.
U to vrijeme je Ljuba u svojoj kući živjela bez struje. Suprugova mirovina od 530 kuna nije joj bila dovoljna ni za pristojnu peć da je ugrije.
"Uvijek sam se borila, a sad ne znam kako ću. Zbog zime i snijega sve je smrzlo, i gore i dolje, pa čak i voda. Najgore mi je kada ložim vatru, moram se sagnuti i opet ustati, pa me zbog toga bole noge. Noge mi otkazuju od koljena prema dolje", govorila je tada Ljuba.
"Ne želim u dom, želim umrijeti u svojoj kući"
"Drago mi je što se ljudi brinu o meni, ali ja ne želim ići u dom. Ja živim ovdje, u svojoj kući, od 60-ih i želim umrijeti u svojoj kući. Stalno strepim jer mislim da ću umrijeti do sljedeće zime", rekla je Ljuba.Kasnije je dobila i solarni panel koji joj je omogućio da prvi put ima struju.
niels-
2021-04-26
Tužna sudbina, koju ej na žalost sama izabrala.
Poneki stari radije ovako završe ne želeći u dom.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
A zašto nije htjela iz svoje kućice u dom?
Zato jer u “domovima” vežu ljude za krevet, hrane ih tu-i-tamo splačinama. Bila je i o tome emisija, o “domovima” za stare. Zbilja je bolja i ovakva smrt.
I ona ionako nije mogla u dom, samo se hrabrila da neće. Koji dom? Kako bi to platila? Iz čega?
Zato jer u “domovima” vežu ljude za krevet, hrane ih tu-i-tamo splačinama. Bila je i o tome emisija, o “domovima” za stare. Zbilja je bolja i ovakva smrt.
I ona ionako nije mogla u dom, samo se hrabrila da neće. Koji dom? Kako bi to platila? Iz čega?
niels-
2021-04-26
darth_vader and mutava baštarda like this post
Noor wrote:buljeći u ekran u nevjerici, čovjek ostane bez riječi :(
niels-
2021-04-26
Neće u dom. Neće ovo neće ono.
Aj ti u pičku materinu.
Oće da umre u kući. A pa eto umri. Šta filozofirate koji kurac. A jeste neki baš.
Aj ti u pičku materinu.
Oće da umre u kući. A pa eto umri. Šta filozofirate koji kurac. A jeste neki baš.
2014-04-11
naravno, dom košta...bar 4500 do 5500 mjesečno, a oni bolji i višeniels wrote:A zašto nije htjela iz svoje kućice u dom?
niels likes this post
RayMabus wrote:Šta ako ti kažem da mi je upravo u ovom trenutku ukop vlastite babe i da je stavljaju u raku upravo sada a ja joj nisan tija doć na sprovod ?Gnječ wrote:RayMabus wrote:"Ne želim u dom, želim umrijeti u svojoj kući"
--
Bas i nije smijesno.
Pazi jednu stvar : ženi su nudili pomoć, ugradili su joj i solarnu ploču ( valjda to zabačeno selo pa očito nema ni strujnog kabela do tamo ), dakle nudili su joj pomoć al ona neće nego kaže da oće da umre u svojoj kući.
Jel problem u tome kad meni vlastita baba prodaje priču kako san joj jedini unuk i da će ona meni sve ostavit i desi se nešto šta je išlo na moju štetu i ja kažem da mi ostavi stan na Bačvicama ( elitni dio Splita ) u testamentu dakle nakon njene smrti jer me nešto zanimalo a to je njena reakcija na to da vidin šta je laž a šta točno.
To je bilo prije deset godina. Od tada san joj bija možda nekih pet puta u posjetu i to onako jer je nešto bilo pa san mora doć itd al uglavnom u deset godina nakon toga pet puta il tako nešto.
Ona je za mene emocionalno umrla prije deset godina a ovo je samo fizička smrt. Ni suzu nisan pustija kad san dobija vijest da je umrla. Jednostavno nikakvih emocija. Ni mržnja nit plač nit išta.
U čemu je problem s ovom babom ? Oće da umre u kući ? Pa ok. Nije da joj nisu pokušali pomoć i pomagali al ako ona oće tako ond a je tako.
Ja s tin nemam problema. Ljudi biraju kakav ja želim biti prema njima. Zašto bi ja sad nju žalija a neće da se istra iz te barake nego oće da umre u njoj,
Pa šta je sad problem ?
I da meni je smješno. To šta tebi ili nekom drugome nije a to je vaš problem ili jednostavno imate drukčiji smisao za humor.
Tako ce i tebe netko od tvojih gurnuti u neku grabu pa ko te jebe.
Guest- Guest
na žalost ima takvih sudbina masu u lijepoj našoj. 3 godine sam radio posa u kojemu sam se vidio toga po selima zagore... evo neki dan čitam u Slobodnoj dalamaciji o čoviku iz Uništa kod Vrlike... generacija koju je ulovilo u raskoraku. u Americi bi živili u kartonskoj kutiji ispod mosta, a ovdje kod nas tiho odumiru po ognjištima...strašnoniels wrote:Neka joj je laka zemlja i duša.
niels likes this post
epikur37 wrote:Tužna sudbina, koju ej na žalost sama izabrala.
Epi, ljude vežu za krevete u domovima.
Oduzimaju im hranu koju im rodbina donese.
U prostoriji u kojoj može stati 5 kreveta, nalazi se 20.
Ljudi leže goli i svezani na njima, bez pelena.
Što treba crtati što se dogodilo u tom sobičku? Vidjela je da neće moći ustati ili da nema što za jesti ili da nema drva ili što već pa je sirotinja u očaju zapalila samu sebe.
Mirovinski plan za mnoge stare.
niels-
2021-04-26
Misliš : moje tijelo ?Gnječ wrote:RayMabus wrote:Šta ako ti kažem da mi je upravo u ovom trenutku ukop vlastite babe i da je stavljaju u raku upravo sada a ja joj nisan tija doć na sprovod ?Gnječ wrote:
Bas i nije smijesno.
Pa šta je sad problem ?
Tako ce i tebe netko od tvojih gurnuti u neku grabu pa ko te jebe.
Kad umrem baš me brige šta će biti s mojim bivšim tijelom. Ionako nije više u funkciji. Ošla baterija.
2014-04-11
niels wrote:epikur37 wrote:Tužna sudbina, koju ej na žalost sama izabrala.
Što treba crtati što se dogodilo u tom sobičku? Vidjela je da neće moći ustati ili da nema što za jesti ili da nema drva ili što već pa je sirotinja u očaju zapalila samu sebe.
Pa ljudi su izgorili i u starackom domu. Sta smo zaboravili?
Guest- Guest
Gnječ wrote:niels wrote:epikur37 wrote:Tužna sudbina, koju ej na žalost sama izabrala.
Pa ljudi su izgorili i u starackom domu. Sta smo zaboravili?
Iskreno, mislim da su još i dobro prošli Gnječ naspram “tretmana” koji su tamo imali.
Praljudi u Krapini su bili čovječniji prema onima koji su hranili, oblačili i školovali generacije.
niels-
2021-04-26
Da joj nije nitko tija pomoć pa ajd al ovo ne. Neće u dom. Dobro. Stavili joj solarnu da ima struje. Znači netko ipak tu bija, pokuša itd.
Al kad neće. Ne moš ti nekog na silu maltretirat. Neće i točka.
Tako meni isto pokojna baba, sad je meću u raku upravo,okrenila glavu kad san reka da oću najbolju nekretninu al ne za njenog života nego u testament kad umre. Znači tvoje je dok si god živa.
Okrene glavu. Dobro. Nema problema.
Okrenila glavu i ja okrenija glavu na drugu stranu. Ne zovi me više kad ti šta triba. Dostupan san ti isto koliko i rodbina u Italiji koja ti nije pri ruci a dobit će isto koliko i ja.
Brate mili neću da se osjećam glupo kad umreš pa posli ispadne da nisi napisala testament i svi dobili isto a ja trošim svoje vrime i energiju oko tebe i šta tebi triba a oni u dalekoj zemlji žive svoje živote. Pa živit ću i ja svoj. Ja san ti isto u Italiji, nema veze šta san na pola sata vožnje udaljen.
Puši kurac.
Al kad neće. Ne moš ti nekog na silu maltretirat. Neće i točka.
Tako meni isto pokojna baba, sad je meću u raku upravo,okrenila glavu kad san reka da oću najbolju nekretninu al ne za njenog života nego u testament kad umre. Znači tvoje je dok si god živa.
Okrene glavu. Dobro. Nema problema.
Okrenila glavu i ja okrenija glavu na drugu stranu. Ne zovi me više kad ti šta triba. Dostupan san ti isto koliko i rodbina u Italiji koja ti nije pri ruci a dobit će isto koliko i ja.
Brate mili neću da se osjećam glupo kad umreš pa posli ispadne da nisi napisala testament i svi dobili isto a ja trošim svoje vrime i energiju oko tebe i šta tebi triba a oni u dalekoj zemlji žive svoje živote. Pa živit ću i ja svoj. Ja san ti isto u Italiji, nema veze šta san na pola sata vožnje udaljen.
Puši kurac.
2014-04-11
Zreo za sekirče.niels wrote:
Praljudi u Krapini su bili čovječniji prema onima koji su hranili, oblačili i školovali generacije.
2014-04-11
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Buđenje Slovenije u Kidričevu
» Buđenje Spartanskog duha u Grcima
» Le Pen obećaje protjerivanje imigranata i izlazak iz EU: 'Ovo buđenje naroda je povijesno!'
» Škoro DP-u: Politički zomboidi, sretno vam buđenje na groblju političkih diletanata
» Opasno buđenje Varšave-Susjede silom podsjeća na "sve povijesne poljske zemlje"
» Buđenje Spartanskog duha u Grcima
» Le Pen obećaje protjerivanje imigranata i izlazak iz EU: 'Ovo buđenje naroda je povijesno!'
» Škoro DP-u: Politički zomboidi, sretno vam buđenje na groblju političkih diletanata
» Opasno buđenje Varšave-Susjede silom podsjeća na "sve povijesne poljske zemlje"
Page 1 of 5