Menart prekinuo suradnju sa Tram11 zbog homofobijr,mizgonije i srbofobije
Page 2 of 8
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Menart prekinuo suradnju sa Tram11 zbog homofobijr,mizgonije i srbofobije
Nakladnik Menart u priopćenju kojeg je poslao navodi kako prekidaju suradnju sa Tram 11, te povlače njihovo posljednje izdanje “Jedan i jedan” iz fizičke prodaje i s digitalnih servisa.“Nedavno objavljeni album “Jedan i jedan”, odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa. Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti”, navodi Menart u priopćenju.
kao sto rekoh , pickice
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Prvo je svoje odradila medijska mašinerija sipajući hvalospjeve navodnom 'albumu godine', iako je ona tek počela. Perjanice domaće glazbene kritike kite album epitetima 'brutalne iskrenosti' i 'političke nekorektnosti' iz pera 'sredovječnih tipova koje je život odalamio po glavi'. Drugi kolege malo su pažljivijim slušanjem u toj tobožnjoj političkoj nekorektnosti pronašli i nekoliko udaraca ispod pojasa, na račun 'Danke partizanke koja upada na terase', 'tople braće Plenkija i Njonje', pa 'Balaševića' i 'bipolarnih bipsića' koji 'puše ku.ac za ćirilicu na Ilici', ali su 'tu zbog novca kao mit iz Jasenovca'. Dodajte na to fotografije repera iz opskurnih restorana s Hasanbegovićem i Bujancem, skrinšote statusa Domovinskog pokreta koje na mrežama dijeli General Woo, uz malo pijanog i napušenog trkeljanja po podcastima i TV emisijama, i dobivate klasičnu PR provokaciju koja bi, tobože, trebala uvjeriti Hrvate da konačno imaju i desničarske repere.
Mnogi pritom zaboravljaju da desničarski rep nije tu od jučer. Vjerojatno najpopularniji bijeli reper ikad, Eminem, već dvadeset i kusur godina pod svoju lirsku vještinu podvaljuje gnjusnu homofobiju. Ništa manje homofobna nisu ni njegova tamnoputa braća, a u Europi imamo apsurdne primjere poput njemačkog repera tuniskog porijekla Bushida - on je u stihovima sipao govor mržnje stažirajući u uredu berlinskog zastupnika kršćanskih demokrata. Poljski reper Tadek zamijenio je hudicu, sprej i tenisice stipendijom ministarstva kulture i lajnama o populacijskoj politici, Slovenac Zlatko postao je antivakserska ikona dok se srpski Beogradski sindikat iz pionira tvrdog balkanskog rapa presvukao u pravoslavne litijaše koji se vuku za popovima na uličnim prosvjedima u Crnoj Gori.
Dopuštam da nas stvarnost u Hrvatskoj može demantirati – ne bi bilo prvi put – ali na osnovi preslušanog nameće se zaključak da su Tram 11 desničarski reperi točno onoliko koliko je klijentelistički HDZ umjereni desni centar, raspali SDP ljevica, a lijeni Hasanbegović angažirana desna oporba. Naročito ako se ta famozna najpolitičnija pjesma, u kojoj se ideološkim protivnicima ljutito poručuje da 'puše ku.ac', politički korektno i porinovski friendly zove – 'PŠK'. Ako dečke iz Tram 11 mogu zamisliti u aktivnoj obrani nečega spomenutog na albumu, to je obrana Thompsonove uzurpirane terase – metaforičkog simbola hrvatskog glazbenog mainstreama i njegovih stečenih privilegija – od neke strašne 'Danke partizanke'. No kako sad stvari stoje, gemišt s Hasanbegovićem i Bujancem ipak je manje riskantan.
https://www.tportal.hr/komentatori/clanak/tram-11-zlatko-hasanbegovic-velimir-bujanec-thompson-danka-derifaj-desnica-rap-komentar-20220124
Mnogi pritom zaboravljaju da desničarski rep nije tu od jučer. Vjerojatno najpopularniji bijeli reper ikad, Eminem, već dvadeset i kusur godina pod svoju lirsku vještinu podvaljuje gnjusnu homofobiju. Ništa manje homofobna nisu ni njegova tamnoputa braća, a u Europi imamo apsurdne primjere poput njemačkog repera tuniskog porijekla Bushida - on je u stihovima sipao govor mržnje stažirajući u uredu berlinskog zastupnika kršćanskih demokrata. Poljski reper Tadek zamijenio je hudicu, sprej i tenisice stipendijom ministarstva kulture i lajnama o populacijskoj politici, Slovenac Zlatko postao je antivakserska ikona dok se srpski Beogradski sindikat iz pionira tvrdog balkanskog rapa presvukao u pravoslavne litijaše koji se vuku za popovima na uličnim prosvjedima u Crnoj Gori.
Dopuštam da nas stvarnost u Hrvatskoj može demantirati – ne bi bilo prvi put – ali na osnovi preslušanog nameće se zaključak da su Tram 11 desničarski reperi točno onoliko koliko je klijentelistički HDZ umjereni desni centar, raspali SDP ljevica, a lijeni Hasanbegović angažirana desna oporba. Naročito ako se ta famozna najpolitičnija pjesma, u kojoj se ideološkim protivnicima ljutito poručuje da 'puše ku.ac', politički korektno i porinovski friendly zove – 'PŠK'. Ako dečke iz Tram 11 mogu zamisliti u aktivnoj obrani nečega spomenutog na albumu, to je obrana Thompsonove uzurpirane terase – metaforičkog simbola hrvatskog glazbenog mainstreama i njegovih stečenih privilegija – od neke strašne 'Danke partizanke'. No kako sad stvari stoje, gemišt s Hasanbegovićem i Bujancem ipak je manje riskantan.
https://www.tportal.hr/komentatori/clanak/tram-11-zlatko-hasanbegovic-velimir-bujanec-thompson-danka-derifaj-desnica-rap-komentar-20220124
2014-04-12
evo nesto video s jubita u zadnjih sat dva otkad sam ga stavio ovdje
jebiga taj tekst vele nekog vrijeđa
nisu nikad slušali kmice...
da jesu znali bi što je mizoginija i te stvari...
jebiga taj tekst vele nekog vrijeđa
nisu nikad slušali kmice...
da jesu znali bi što je mizoginija i te stvari...
Haha prc skinulo i sa jubitomarcellus wrote:prckov wrote:ima li gdje da se cuju
il bar tekst
2014-04-15
[size=52] [/size]
Nisam ti ja tata, ne glumi mi brata, ja sam braniteljski portal, a ti kurva s Faktografa
Nisam ti ja tata, ne glumi mi brata, ja sam braniteljski portal, a ti kurva s Faktografa
2014-04-15
debotoijusto wrote:woo je bio moj omiljeni general prije 20g oprostio mu i nastupe za SDP svojevremeno nekidan posudio s mreze ovo novo da bacim uho iako trenutno nisam u filmu tog zvuka...da skratim jucer bacio u smece neraspakovan zip nakon slike s bujancem
s druge strane menart su ispali pizde zbog ovog poteza , ako istina
Svaka čast ako si ikad ima želudac za prenemaganje white rapom... Jedan je Vanilla Ice, sve drugo blide kopije...
darth_vader-
2014-04-17
dijagram-
2015-08-09
darth_vader-
2014-04-17
darth_vader-
2014-04-17
marcellus likes this post
epikur37 wrote:Hip hop mi nikad nije legao, primitivna i prostački glazba ako je to uopće glazba, plus zagrebački sleng-kuiš puši kurac, plus buljanec i pravašija...
Znači katafakingstrofa
Odoh na temu i koroni
Sve skupa kokošari i šibicari.
Pristojan svijet se s takvima ne petlja.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
epikur37 wrote:Ovo kao da slušam ebenici i vebera: puši kurac, jebem mater, govno, puši kurac, e kuiš, puši kurac...
majko mila...
Purgerska “nabrijanost”
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Tram11
'Ovo je hajka.Ljevicari mogu govoriti sto zele a domoljube se kaznjava.'
https://m.vecernji.hr/showbiz/tram-11-ekskluzivno-ovo-je-hajka-jer-razmisljamo-drugacije-ljevicari-mogu-govoriti-sto-hoce-a-domoljube-se-kaznjava-1557739
'Ovo je hajka.Ljevicari mogu govoriti sto zele a domoljube se kaznjava.'
https://m.vecernji.hr/showbiz/tram-11-ekskluzivno-ovo-je-hajka-jer-razmisljamo-drugacije-ljevicari-mogu-govoriti-sto-hoce-a-domoljube-se-kaznjava-1557739
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Tocno.Ljevicari nekaznjeno mogu pozivati na ubijanje svecenika i vjernika a desnicare se kaznjava i na sam poziv na prosvjed.Dosta nam je tog terora.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Hektorović wrote:epikur37 wrote:Ovo kao da slušam ebenici i vebera: puši kurac, jebem mater, govno, puši kurac, e kuiš, puši kurac...
majko mila...
Purgerska “nabrijanost”
woo je vukovarac
Stihovi su totalno štupidni.
Kao da ih je pisao neki pijani pubertetlija. Navrat-nanos. Bez glave i bez repa.
I da sam najzadrtiji ustašoid isto bih napisao.
Kao da ih je pisao neki pijani pubertetlija. Navrat-nanos. Bez glave i bez repa.
I da sam najzadrtiji ustašoid isto bih napisao.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hip hop mi nikad nije legao, primitivna i prostački glazba ako je to uopće glazba, plus zagrebački sleng-kuiš puši kurac, plus buljanec i pravašija...
Znači katafakingstrofa
Odoh na temu i koroni
Da ... ''pristojan svet'' petlja s fluidnim pederlezbama, transgenderima, gayprideeurosongom i tak to.
Daj malo zagrebite ispod, a ne tak površni biti.
Tram 11 su katanama zasekli po NGO.
I sad vidimo kaj za koga vredi, a kaj ne vredi.
Da su ti ''ljevičari'' tak zrepali o ''kurvinom sinu Stepincu'' snebivali biste se od Međugorja i Kaknja do Majevice i kričali bi o sotonistima.
Fakat ono ... .
Guest- Guest
ukinulo ?
odlicna reklama za projekt osudjen na propast
odlicna reklama za projekt osudjen na propast
2014-04-12
Ni meni.epikur37 wrote:Hip hop mi nikad nije legao, primitivna i prostački glazba ako je to uopće glazba, plus zagrebački sleng-kuiš puši kurac, plus buljanec i pravašija...
Znači katafakingstrofa
Odoh na temu i koroni
No pojavom tog smeća rock kao da je počeo uzmicati i stagnirati.
Užasan jedan žanr.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Spominje se mit o Jasenovcu.
Guest- Guest
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Sovak wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hip hop mi nikad nije legao, primitivna i prostački glazba ako je to uopće glazba, plus zagrebački sleng-kuiš puši kurac, plus buljanec i pravašija...
Znači katafakingstrofa
Odoh na temu i koroni
Da ... ''pristojan svet'' petlja s fluidnim pederlezbama, transgenderima, gayprideeurosongom i tak to.
Daj malo zagrebite ispod, a ne tak površni biti.
Tram 11 su katanama zasekli po NGO.
I sad vidimo kaj za koga vredi, a kaj ne vredi.
Da su ti ''ljevičari'' tak zrepali o ''kurvinom sinu Stepincu'' snebivali biste se od Međugorja i Kaknja do Majevice i kričali bi o sotonistima.
Fakat ono ... .
Svejedno, prosto, glupo i neukusno bilo od lijevog idiota Frljića ili ove dvojice desnih jebemmaterpušikurac gangstera :)
loše je loše.
hip hop baš ne volim ali recimo dječaci iz ST pa i vojko v imaju smiješnih i duhhovitih stavri ali ovo
odron
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Grčka i Indija proširuju diplomatske odnose i vojnu suradnju zbog prijetnje od osovine Turska Pakistan
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
» TRAM11:''Cenzurirao nas je LEFTSTAPO'
» Tko je čovjek koji je prekinuo spektakl na SP-u?
» Maroko prekinuo diplomatske odnose s Iranom
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
» TRAM11:''Cenzurirao nas je LEFTSTAPO'
» Tko je čovjek koji je prekinuo spektakl na SP-u?
» Maroko prekinuo diplomatske odnose s Iranom
Page 2 of 8