Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane
Page 9 of 13
Page 9 of 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Re: Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane
pa da, kao slave božić, moš mislit i stavili nekog šatro umjetnika na sred prostorije da razbija ploče na čirilice, kao poruku imaju za nas..kužiš. zamisli tu žgadiju, njima ni božić ne znači ništa izgleda.dzango wrote:Baš oni razbijaju table? Što bre?kaja_333 wrote:pa pupovac, popovi i SNV na TV u. njima božić dođe super za srbovanje, kamere su tu i udri! jebe se njima za božić, ni taj dan nisu dostojanstveni.dzango wrote:Ko bre sad razbija ćirilične ploče?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Srpsku i milogorsku.kaja_333 wrote:nemam pojma, pa oni imaju dvije ckve, srpsku i crnogorsku mislim, ne znam u stvari..jastreb wrote:Baš me zanima što se sad događa u Crnoj Gori.
Tamo već godinama pale dva badnjaka i gledaju se poprijeko,a i jedni i drugi pravoslavci.
To je verovatno umetnički performans, bar kako mi objašnjavaš. I ti ga ne razumeš. To je druga stvar. Radili su u tim performansima i mnogo gore stvari.kaja_333 wrote:pa da, kao slave božić, moš mislit i stavili nekog šatro umjetnika na sred prostorije da razbija ploče na čirilice, kao poruku imaju za nas..kužiš. zamisli tu žgadiju, njima ni božić ne znači ništa izgleda.dzango wrote:Baš oni razbijaju table? Što bre?kaja_333 wrote:pa pupovac, popovi i SNV na TV u. njima božić dođe super za srbovanje, kamere su tu i udri! jebe se njima za božić, ni taj dan nisu dostojanstveni.dzango wrote:Ko bre sad razbija ćirilične ploče?
ali performans za božić?! pa zamisli da za naš božić stoji kardinal, premijer i neko hrvatsko društvo i da izvode performans ovčare .dzango wrote:
To je verovatno umetnički performans, bar kako mi objašnjavaš. I ti ga ne razumeš. To je druga stvar. Radili su u tim performansima i mnogo gore stvari.
2015-08-15
ma kakvi Srbi. To je napravio onaj munjeni Labrović,a on koliko znam nije Binasr.kaja_333 wrote:ali performans za božić?! pa zamisli da za naš božić stoji kardinal, premijer i neko hrvatsko društvo i da izvode performans ovčare .dzango wrote:
To je verovatno umetnički performans, bar kako mi objašnjavaš. I ti ga ne razumeš. To je druga stvar. Radili su u tim performansima i mnogo gore stvari.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Novi-performans-Sinisa-Labrovic-uoci-pravoslavnog-Bozica-postavio-Razbijanje-latinice
2014-04-22
pa oni su ga pozvali i to organizirali, a nije valjda sam došao?! nemaju oni poruku za svoje vjernike da im čestitaju božić, njima samo do srbovanja.jastreb wrote:ma kakvi Srbi. To je napravio onaj munjeni Labrović,a on koliko znam nije Binasr.kaja_333 wrote:ali performans za božić?! pa zamisli da za naš božić stoji kardinal, premijer i neko hrvatsko društvo i da izvode performans ovčare .dzango wrote:
2015-08-15
ma dobro nebitno, to je sve u svemu ekipa zbog koje se srbi teško mogu uklopiti u društvo jer navlače na sebe bijes a misle tim profitirati.
2015-08-15
Inače u Rijeci svake godine na Korzu naprave za Badnjak feštu. Lani su dijelili lignje i ribice i vino. Pjevali su neki Krajišnici sa ličkim kapama.
Danas je kiša. ne znam jel su danas feštali.
Danas je kiša. ne znam jel su danas feštali.
2014-04-22
i kakav vi imate problem sa činjenicom da se crnogorci s vama ne poistvjećuju niti u smislu narodne pripadnosti niti po pitanju crkvenog određenja u smislu autokefalnosti....jesi glup ili ne razumiješ... srbi sami sebi stvaraju problem gdje god zbog prihvaćanja velikosrpskih ideja koje se provlače kroz srpsku pravoslavno crkvu koja inzistira na nadležnosti gdje joj nije niti treba biti mjesto.... srbi u hrvatskoj nikakvih problema ne bi imali kada bi odrekli pravo srpskoj pravoslavnoj crkvi da kroz vjeru srba u hrvatskoj promiču velikosrpske ideje... brslanje vašeg popa na tlu hrvatske o slavoniji, dalmaciji etc u smislu izravnog negiranja hrvatske kao države od strane hrvata će uvijek biti prepoznato kao opasnost i prijetnju a neprijateljima smatrat sve koji na takvo brslanje pristaju iz redova srpske manjine.... ukoliko ne dođu pameti i ne shvate da ih srbija i srpska pravoslavna crkva svaki put iskoriste pa ka vide da ne ide odbace i zaborave, u slijedeća dva ili tri cuga doživjet će da ih uopće ne bude u hrvatskoj, kako god ju po naputku srpskih popova ili političara zvali....dzango wrote:Srpsku i milogorsku.kaja_333 wrote:nemam pojma, pa oni imaju dvije ckve, srpsku i crnogorsku mislim, ne znam u stvari..jastreb wrote:Baš me zanima što se sad događa u Crnoj Gori.
Tamo već godinama pale dva badnjaka i gledaju se poprijeko,a i jedni i drugi pravoslavci.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Di je crveni?
Bit ce gleda program na HRT3..Taman za njega ;-)
Bit ce gleda program na HRT3..Taman za njega ;-)
2014-04-12
Inače i dio Katoličke crkve danas slavi Badnjak.dzango wrote:michaellcmacha wrote:ne vas nego srbe u hrvatskoj, koji su, ne svi ali značajan broj pristajali uz velikosrpsku politiku kojoj je glavni nositelj bila i ostala srpska pravoslavna crkva...a i "vas" ako si ipak bio srbin iz hrvatske, al te sram to iz nekog iracionalnog razloga priznati...dzango wrote:michaellcmacha wrote:eto sad znaš... usput imaš priliku vidjeti i da ste pristali početi ga primjenjivati , ali ste se onda iz političkih razloga predomislili... na stranu što vas je to gadno koštalo, i što će vas to i u budućnosti još više koštati....
Gadno nas koštalo slavljenje Božića po julijanskom kalendaru? E svašta.
Zašto je gadno koštao julijanski kalendar Srbe u Hrvatskoj? Ja sam Srbin iz Srbije. Moga prezimena čak i nema van Srbije.
Grkokatolici,unijati.
Last edited by jastreb on 6/1/2016, 16:49; edited 1 time in total
2014-04-22
I hrvatski pravoslavci,HPC,danas slave Badnjak.RayMabus wrote:Ovo su neke unutar pravoslavne šeme. Evo sad ispada da osim svetoslavaca na Balkanu prakticki svi pravoslavci i slave Božić na datum kad i katolici, Eto prvi put cujem al eto covik se uci dok je živ.
ZNaci samo četalji još slave na isti datum a ovi ostali su se već odavno prebacili.
2014-04-22
sad ce dzani,misirac i ekipa :Djastreb wrote:I hrvatski pravoslavci,HPC,danas slave Badnjak.RayMabus wrote:Ovo su neke unutar pravoslavne šeme. Evo sad ispada da osim svetoslavaca na Balkanu prakticki svi pravoslavci i slave Božić na datum kad i katolici, Eto prvi put cujem al eto covik se uci dok je živ.
ZNaci samo četalji još slave na isti datum a ovi ostali su se već odavno prebacili.
2014-04-12
epikur37 wrote:
Hoće li pak svi kršćani, bez obzira na različite tradicijske običaje, od ove godine slaviti dan Kristovog rođenja istoga dana, ali ne i po istim kalendarima, moglo bi se doznati nakon što se u lipnju u Istanbulu održi Svepravoslavni sabor, prvi nakon 13 stoljeća, a koji je prošle godine najavio poglavar Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril
Zanimljivo. Držim fige da u lipnju dođe do dogovora: red je da se Rusi i Srbi prebace na pravi kalendar, dosta je bilo palamuđenja.
Guest- Guest
Oni mogu da slave i hanuku ili bajram. Nama svejedno.jastreb wrote:Inače i dio Katoličke crkve danas slavi Badnjak.dzango wrote:michaellcmacha wrote:ne vas nego srbe u hrvatskoj, koji su, ne svi ali značajan broj pristajali uz velikosrpsku politiku kojoj je glavni nositelj bila i ostala srpska pravoslavna crkva...a i "vas" ako si ipak bio srbin iz hrvatske, al te sram to iz nekog iracionalnog razloga priznati...dzango wrote:michaellcmacha wrote:eto sad znaš... usput imaš priliku vidjeti i da ste pristali početi ga primjenjivati , ali ste se onda iz političkih razloga predomislili... na stranu što vas je to gadno koštalo, i što će vas to i u budućnosti još više koštati....
Gadno nas koštalo slavljenje Božića po julijanskom kalendaru? E svašta.
Zašto je gadno koštao julijanski kalendar Srbe u Hrvatskoj? Ja sam Srbin iz Srbije. Moga prezimena čak i nema van Srbije.
Grkokatolici,unijati.
Kod nas Orešković.pizzon wrote:Ózegovic ízvuko paru íz cesnice
2014-04-22
Lani je dobitnik bio Josipović.pizzon wrote:Namesteno
2014-04-22
Page 9 of 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Bosna je nacionalni prostor Bošnjaka, koji mogu biti katolici, budisti, Јevreji, pravoslavci, muslimani, agnostici, ateisti ili bilo šta drugo
» Za uskrsne blagdane HTV zabranio film o Isusu Kristu
» Repesa: Ko je kriv, Ustase, Pravoslavci, Slovenci, ovo je histerija...
» Hrvatski suverenitsti : SPC smatra da su svi pravoslavci u ex Yu pa tako i u Hrvatskoj Srbi
» Više nitko ne može reći da pravoslavci jednostavno nemaju sreće
» Za uskrsne blagdane HTV zabranio film o Isusu Kristu
» Repesa: Ko je kriv, Ustase, Pravoslavci, Slovenci, ovo je histerija...
» Hrvatski suverenitsti : SPC smatra da su svi pravoslavci u ex Yu pa tako i u Hrvatskoj Srbi
» Više nitko ne može reći da pravoslavci jednostavno nemaju sreće
Page 9 of 13