ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane

Page 9 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next

Go down

Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane - Page 9 Empty Re: Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane

Post by kaya 6/1/2016, 14:38

dzango wrote:
kaja_333 wrote:
dzango wrote:Ko bre sad razbija ćirilične ploče?
pa pupovac, popovi i SNV na TV u. njima božić dođe super za srbovanje, kamere su tu i udri! jebe se njima za božić, ni taj dan nisu dostojanstveni.
Baš oni razbijaju table? Što bre?
pa da, kao slave božić, moš mislit i stavili nekog šatro umjetnika na sred prostorije da razbija ploče na čirilice, kao poruku imaju za nas..kužiš. zamisli tu žgadiju, njima ni božić ne znači ništa izgleda.

kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane - Page 9 Empty Re: Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane

Post by dzango 6/1/2016, 14:38

kaja_333 wrote:
jastreb wrote:Baš me zanima što se sad događa u Crnoj Gori.

Tamo već godinama pale dva badnjaka i gledaju se poprijeko,a i jedni i drugi pravoslavci.
nemam pojma, pa oni imaju dvije ckve, srpsku i crnogorsku mislim, ne znam u stvari..
Srpsku i milogorsku.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by dzango 6/1/2016, 14:40

kaja_333 wrote:
dzango wrote:
kaja_333 wrote:
dzango wrote:Ko bre sad razbija ćirilične ploče?
pa pupovac, popovi i SNV na TV u. njima božić dođe super za srbovanje, kamere su tu i udri! jebe se njima za božić, ni taj dan nisu dostojanstveni.
Baš oni razbijaju table? Što bre?
pa da, kao slave božić, moš mislit i stavili nekog šatro umjetnika na sred prostorije da razbija ploče na čirilice, kao poruku imaju za nas..kužiš. zamisli tu žgadiju, njima ni božić ne znači ništa izgleda.
To je verovatno umetnički performans, bar kako mi objašnjavaš. I ti ga ne razumeš. To je druga stvar. Radili su u tim performansima i mnogo gore stvari.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by kaya 6/1/2016, 14:43

dzango wrote:
To je verovatno umetnički performans, bar kako mi objašnjavaš. I ti ga ne razumeš. To je druga stvar. Radili su u tim performansima i mnogo gore stvari.
ali performans za božić?! pa zamisli da za naš božić stoji kardinal, premijer i neko hrvatsko društvo i da izvode performans ovčare .
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by jastreb 6/1/2016, 14:45

kaja_333 wrote:
dzango wrote:
ali performans za božić?! pa zamisli da za naš božić stoji kardinal, premijer i neko hrvatsko društvo i da izvode performans ovčare .
ma kakvi Srbi. To je napravio onaj munjeni Labrović,a on koliko znam nije Binasr.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 6/1/2016, 14:46

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Novi-performans-Sinisa-Labrovic-uoci-pravoslavnog-Bozica-postavio-Razbijanje-latinice
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by kaya 6/1/2016, 14:46

jastreb wrote:
kaja_333 wrote:
dzango wrote:
ma kakvi Srbi. To je napravio onaj munjeni Labrović,a on koliko znam nije Binasr.
pa oni su ga pozvali i to organizirali, a nije valjda sam došao?! nemaju oni poruku za svoje vjernike da im čestitaju božić, njima samo do srbovanja.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by kaya 6/1/2016, 14:48

ma dobro nebitno, to je sve u svemu ekipa zbog koje se srbi teško mogu uklopiti u društvo jer navlače na sebe bijes a misle tim profitirati.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by jastreb 6/1/2016, 14:50

Inače u Rijeci svake godine na Korzu naprave za Badnjak feštu. Lani su dijelili lignje i ribice i vino. Pjevali su neki Krajišnici sa ličkim kapama.

Danas je kiša. ne znam jel su danas feštali.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 6/1/2016, 16:36

dzango wrote:
kaja_333 wrote:
jastreb wrote:Baš me zanima što se sad događa u Crnoj Gori.

Tamo već godinama pale dva badnjaka i gledaju se poprijeko,a i jedni i drugi pravoslavci.
nemam pojma, pa oni imaju dvije ckve, srpsku i crnogorsku mislim, ne znam u stvari..
Srpsku i milogorsku.
i kakav vi imate problem sa činjenicom da se crnogorci s vama ne poistvjećuju niti u smislu narodne pripadnosti niti po pitanju crkvenog određenja u smislu autokefalnosti....jesi glup ili ne razumiješ... srbi sami sebi stvaraju problem gdje god zbog prihvaćanja velikosrpskih ideja koje se provlače kroz srpsku pravoslavno crkvu koja inzistira na nadležnosti gdje joj nije niti treba biti mjesto.... srbi u hrvatskoj nikakvih problema ne bi imali kada bi odrekli pravo srpskoj pravoslavnoj crkvi da kroz vjeru srba u hrvatskoj promiču velikosrpske ideje... brslanje vašeg popa na tlu hrvatske o slavoniji, dalmaciji etc u smislu izravnog negiranja hrvatske kao države od strane hrvata će uvijek biti prepoznato kao opasnost i prijetnju a neprijateljima smatrat sve koji na takvo brslanje pristaju iz redova srpske manjine.... ukoliko ne dođu pameti i ne shvate da ih srbija i srpska pravoslavna crkva svaki put iskoriste pa ka vide da ne ide odbace i zaborave, u slijedeća dva ili tri cuga doživjet će da ih uopće ne bude u hrvatskoj, kako god ju po naputku srpskih popova ili političara zvali....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by L'âme 6/1/2016, 16:38

Di je crveni?
Bit ce gleda program na HRT3..Taman za njega ;-)

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by jastreb 6/1/2016, 16:47

dzango wrote:
michaellcmacha wrote:
dzango wrote:
michaellcmacha wrote:eto sad znaš... usput imaš priliku vidjeti i da ste pristali početi ga primjenjivati , ali ste se onda iz političkih razloga predomislili... na stranu što vas je to gadno koštalo, i što će vas to i u budućnosti još više koštati....

Gadno nas koštalo slavljenje Božića po julijanskom kalendaru? E svašta.
ne vas nego srbe u hrvatskoj, koji su, ne svi ali značajan broj pristajali uz velikosrpsku politiku kojoj je glavni nositelj bila i ostala srpska pravoslavna crkva...a i "vas" ako si ipak bio srbin iz hrvatske, al te sram to iz nekog iracionalnog razloga priznati...

Zašto je gadno koštao julijanski kalendar Srbe u Hrvatskoj? Ja sam Srbin iz Srbije. Moga prezimena čak i nema van Srbije.
Inače i dio Katoličke crkve danas slavi Badnjak.

Grkokatolici,unijati.

Last edited by jastreb on 6/1/2016, 16:49; edited 1 time in total
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 6/1/2016, 16:49

RayMabus wrote:Ovo su neke unutar pravoslavne šeme. Evo sad ispada da osim svetoslavaca na Balkanu prakticki svi pravoslavci i slave Božić na datum kad i katolici, Eto prvi put cujem al eto covik se uci dok je živ.

ZNaci samo četalji još slave na isti datum a ovi ostali su se već odavno prebacili.
I hrvatski pravoslavci,HPC,danas slave Badnjak.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by L'âme 6/1/2016, 16:51

jastreb wrote:
RayMabus wrote:Ovo su neke unutar pravoslavne šeme. Evo sad ispada da osim svetoslavaca na Balkanu prakticki svi pravoslavci i slave Božić na datum kad i katolici, Eto prvi put cujem al eto covik se uci dok je živ.

ZNaci samo četalji još slave na isti datum a ovi ostali su se već odavno prebacili.
I hrvatski pravoslavci,HPC,danas slave Badnjak.
sad ce dzani,misirac i ekipa :D

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 6/1/2016, 19:41

epikur37 wrote:
Hoće li pak svi kršćani, bez obzira na različite tradicijske običaje, od ove godine slaviti dan Kristovog rođenja istoga dana, ali ne i po istim kalendarima, moglo bi se doznati nakon što se u lipnju u Istanbulu održi Svepravoslavni sabor, prvi nakon 13 stoljeća, a koji je prošle godine najavio poglavar Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril

Zanimljivo. Držim fige da u lipnju dođe do dogovora: red je da se Rusi i Srbi prebace na pravi kalendar, dosta je bilo palamuđenja.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dzango 6/1/2016, 19:46

jastreb wrote:
dzango wrote:
michaellcmacha wrote:
dzango wrote:
michaellcmacha wrote:eto sad znaš... usput imaš priliku vidjeti i da ste pristali početi ga primjenjivati , ali ste se onda iz političkih razloga predomislili... na stranu što vas je to gadno koštalo, i što će vas to i u budućnosti još više koštati....

Gadno nas koštalo slavljenje Božića po julijanskom kalendaru? E svašta.
ne vas nego srbe u hrvatskoj, koji su, ne svi ali značajan broj pristajali uz velikosrpsku politiku kojoj je glavni nositelj bila i ostala srpska pravoslavna crkva...a i "vas" ako si ipak bio srbin iz hrvatske, al te sram to iz nekog iracionalnog razloga priznati...

Zašto je gadno koštao julijanski kalendar Srbe u Hrvatskoj? Ja sam Srbin iz Srbije. Moga prezimena čak i nema van Srbije.
Inače i dio Katoličke crkve danas slavi Badnjak.

Grkokatolici,unijati.
Oni mogu da slave i hanuku ili bajram. Nama svejedno.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 6/1/2016, 19:52

Ózegovic ízvuko paru íz cesnice
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 6/1/2016, 19:55

pizzon wrote:Ózegovic ízvuko paru íz cesnice
Kod nas Orešković.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 6/1/2016, 19:57

Moja greska
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 6/1/2016, 20:02

Namesteno
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 6/1/2016, 20:05

pizzon wrote:Namesteno
Lani je dobitnik bio Josipović.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 9 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next

Back to top

- Similar topics