Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane
Page 11 of 13
Page 11 of 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Re: Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane
maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
Ja preferiram onako kako ti voliš.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
oh,hvala ti na lijepim i iskrenim zeljama,Mr levi..;-)Leviathan2 wrote:Sve najbolje i najljepse u Novoj godini djevojcice, od srca,maggie13 wrote:di si ti,manijace?;-)Leviathan2 wrote:il odnazadmaggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
Sretan Bozic i novo leto..makar ne slavite u plemenu..8-)
Mi iz plemena nemamo religijske praznike mada ih slavimo s drugima, di se jede i pije je grehota odbiti, imamo i mi neke praznike koji su uglavnom vezani za promjene godisnjih doba , sjetve, branja i to, meni od najdrazih je praznik jagoda, kolaci slatko sokovi i kojekakove kerefeke, sve sa okusom jagode, divlje jagode a ne ovih gmo, jes da je trud velik al je i gust velik, a nije ni prelos praznik zetve, ima toga, u stvari nisu to praznici nego vise kao feste, jesti piti pjevati sexati i to :D
Nisam ni slutila da se tvoj hedonisticki stil zivota,naucen u plemenu,nastavlja..pocevsi jos od moje cokolade i limoncela..;D
2014-04-12
ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
Znaci,hrvatski Srbi su napredniji..drago mi je da se slazes..8-)
2014-04-12
ok, sad si me bacila u sram, limoncelo je ziv jos uvijek zahvaljujuci mojoj nesklonosti alkoholu, a cokolada se obrce, ja pojedem onu koja stoji a gigi kad ide donese novu, tak kad budem isao u hrvatsku cu ziher ponijeti, sad za vrijeme bozicnonovogodisnjijeh praznika sam bio sprijecen peskom u bubregumaggie13 wrote:oh,hvala ti na lijepim i iskrenim zeljama,Mr levi..;-)Leviathan2 wrote:Sve najbolje i najljepse u Novoj godini djevojcice, od srca,maggie13 wrote:di si ti,manijace?;-)Leviathan2 wrote:il odnazadmaggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
Mi iz plemena nemamo religijske praznike mada ih slavimo s drugima, di se jede i pije je grehota odbiti, imamo i mi neke praznike koji su uglavnom vezani za promjene godisnjih doba , sjetve, branja i to, meni od najdrazih je praznik jagoda, kolaci slatko sokovi i kojekakove kerefeke, sve sa okusom jagode, divlje jagode a ne ovih gmo, jes da je trud velik al je i gust velik, a nije ni prelos praznik zetve, ima toga, u stvari nisu to praznici nego vise kao feste, jesti piti pjevati sexati i to :D
Nisam ni slutila da se tvoj hedonisticki stil zivota,naucen u plemenu,nastavlja..pocevsi jos od moje cokolade i limoncela..;D
Bože sačuvaj. Možda malo žure ali daleko od toga da su Naprednjaci.maggie13 wrote:ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
Ne vidim pjesmicu,a kako padam na lijepe rijeci i obecanja(makar je uvijek:obecanje-ludom radovanje),pravit cu se da se nadam cokoladicama B-) ;PLeviathan2 wrote:ok, sad si me bacila u sram, limoncelo je ziv jos uvijek zahvaljujuci mojoj nesklonosti alkoholu, a cokolada se obrce, ja pojedem onu koja stoji a gigi kad ide donese novu, tak kad budem isao u hrvatsku cu ziher ponijeti, sad za vrijeme bozicnonovogodisnjijeh praznika sam bio sprijecen peskom u bubregumaggie13 wrote:oh,hvala ti na lijepim i iskrenim zeljama,Mr levi..;-)Leviathan2 wrote:Sve najbolje i najljepse u Novoj godini djevojcice, od srca,maggie13 wrote:di si ti,manijace?;-)Leviathan2 wrote:il odnazadmaggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
2014-04-12
hoces reci da su pioniri..kao Tesla..:Ddzango wrote:Bože sačuvaj. Možda malo žure ali daleko od toga da su Naprednjaci.maggie13 wrote:ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
2014-04-12
Samo da ne valja da se žuri. Bolje je sačekati pravi trenutak.maggie13 wrote:hoces reci da su pioniri..kao Tesla..:Ddzango wrote:Bože sačuvaj. Možda malo žure ali daleko od toga da su Naprednjaci.maggie13 wrote:ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
u prijevodu: Genijalan um ne zna za vrijeme,ilitiga izvrsnost je izvrsnost u svakom vremenu..:Ddzango wrote:Samo da ne valja da se žuri. Bolje je sačekati pravi trenutak.maggie13 wrote:hoces reci da su pioniri..kao Tesla..:Ddzango wrote:Bože sačuvaj. Možda malo žure ali daleko od toga da su Naprednjaci.maggie13 wrote:ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
2014-04-12
Nije. Džaba sav trud ako se žuri i prospe pre vremena. Treba znati kako, ali i kada.maggie13 wrote:u prijevodu: Genijalan um ne zna za vrijeme,ilitiga izvrsnost je izvrsnost u svakom vremenu..:Ddzango wrote:Samo da ne valja da se žuri. Bolje je sačekati pravi trenutak.maggie13 wrote:hoces reci da su pioniri..kao Tesla..:Ddzango wrote:Bože sačuvaj. Možda malo žure ali daleko od toga da su Naprednjaci.maggie13 wrote:ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
pa nije bas lako potrosit inteligenciju tako..s tim se rodis,a pravi tajming i sreca svakako pomazu B-)dzango wrote:Nije. Džaba sav trud ako se žuri i prospe pre vremena. Treba znati kako, ali i kada.maggie13 wrote:u prijevodu: Genijalan um ne zna za vrijeme,ilitiga izvrsnost je izvrsnost u svakom vremenu..:Ddzango wrote:Samo da ne valja da se žuri. Bolje je sačekati pravi trenutak.maggie13 wrote:hoces reci da su pioniri..kao Tesla..:Ddzango wrote:Bože sačuvaj. Možda malo žure ali daleko od toga da su Naprednjaci.maggie13 wrote:ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
2014-04-12
Ko priča o inteligenciji? Nema to veze sa inteligencijom.maggie13 wrote:pa nije bas lako potrosit inteligenciju tako..s tim se rodis,a pravi tajming i sreca svakako pomazu B-)dzango wrote:Nije. Džaba sav trud ako se žuri i prospe pre vremena. Treba znati kako, ali i kada.maggie13 wrote:u prijevodu: Genijalan um ne zna za vrijeme,ilitiga izvrsnost je izvrsnost u svakom vremenu..:Ddzango wrote:Samo da ne valja da se žuri. Bolje je sačekati pravi trenutak.maggie13 wrote:hoces reci da su pioniri..kao Tesla..:Ddzango wrote:Bože sačuvaj. Možda malo žure ali daleko od toga da su Naprednjaci.maggie13 wrote:ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
ok,prirodna nadarenost,genijalnost,izvrsnost.nazovi kako hoces..ta krenuli smo od Tesle:Ddzango wrote:Ko priča o inteligenciji? Nema to veze sa inteligencijom.maggie13 wrote:pa nije bas lako potrosit inteligenciju tako..s tim se rodis,a pravi tajming i sreca svakako pomazu B-)dzango wrote:Nije. Džaba sav trud ako se žuri i prospe pre vremena. Treba znati kako, ali i kada.maggie13 wrote:u prijevodu: Genijalan um ne zna za vrijeme,ilitiga izvrsnost je izvrsnost u svakom vremenu..:Ddzango wrote:Samo da ne valja da se žuri. Bolje je sačekati pravi trenutak.maggie13 wrote:hoces reci da su pioniri..kao Tesla..:Ddzango wrote:Bože sačuvaj. Možda malo žure ali daleko od toga da su Naprednjaci.maggie13 wrote:ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
2014-04-12
Ti možda jesi. Ja nisam.maggie13 wrote:ok,prirodna nadarenost,genijalnost,izvrsnost.nazovi kako hoces..ta krenuli smo od Tesle:Ddzango wrote:Ko priča o inteligenciji? Nema to veze sa inteligencijom.maggie13 wrote:pa nije bas lako potrosit inteligenciju tako..s tim se rodis,a pravi tajming i sreca svakako pomazu B-)dzango wrote:Nije. Džaba sav trud ako se žuri i prospe pre vremena. Treba znati kako, ali i kada.maggie13 wrote:u prijevodu: Genijalan um ne zna za vrijeme,ilitiga izvrsnost je izvrsnost u svakom vremenu..:Ddzango wrote:Samo da ne valja da se žuri. Bolje je sačekati pravi trenutak.maggie13 wrote:hoces reci da su pioniri..kao Tesla..:Ddzango wrote:Bože sačuvaj. Možda malo žure ali daleko od toga da su Naprednjaci.maggie13 wrote:ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
dzango wrote:mozemo i od Desnice,samo reci..8-)maggie13 wrote:ok,prirodna nadarenost,genijalnost,izvrsnost.nazovi kako hoces..ta krenuli smo od Tesle:Ddzango wrote:Ko priča o inteligenciji? Nema to veze sa inteligencijom.maggie13 wrote:pa nije bas lako potrosit inteligenciju tako..s tim se rodis,a pravi tajming i sreca svakako pomazu B-)dzango wrote:Nije. Džaba sav trud ako se žuri i prospe pre vremena. Treba znati kako, ali i kada.maggie13 wrote:u prijevodu: Genijalan um ne zna za vrijeme,ilitiga izvrsnost je izvrsnost u svakom vremenu..:Ddzango wrote:Samo da ne valja da se žuri. Bolje je sačekati pravi trenutak.maggie13 wrote:hoces reci da su pioniri..kao Tesla..:Ddzango wrote:Bože sačuvaj. Možda malo žure ali daleko od toga da su Naprednjaci.maggie13 wrote:ok,volim pokorne,s blagim,nazovi pokusajima opiranja..:Ddzango wrote:maggie13 wrote:zasto...preferiras nazadne? :Pdzango wrote:Bože me sačuvaj Naprednjaka.maggie13 wrote:Kod nas su napredni Srbi..hrvatski..B-)
Ti možda jesi. Ja nisam.
2014-04-12
E,pa svim vjernicima koji danas slave čestitam sretan Božić!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pridružujem se kolegi mistiku, čestit svima - katolicima i pravoslavcima - koji se još nisu prebacili na pravi kalendar. Podrška Kirilu i co. da isprave tu grešku ovog lipnja. Amen
Guest- Guest
Uz dakako potpuno ujedinjenje jer ne postoje dogmatske razlike među Zapadnom i Istočnom Crkvom. To je jedna Crkva.
Guest- Guest
Di su pravoslavci s kolačima? Kaj se ni danas Hristos rodil?
Guest- Guest
Stigli kolači:Eva wrote:Di su pravoslavci s kolačima? Kaj se ni danas Hristos rodil?
Naravno da postoje, ali to nije razlog da nema saglasnosti i jedinstva po svetovnim pitanjima i delovanju u društvu.Le Roi Soleil wrote:Uz dakako potpuno ujedinjenje jer ne postoje dogmatske razlike među Zapadnom i Istočnom Crkvom. To je jedna Crkva.
Page 11 of 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Bosna je nacionalni prostor Bošnjaka, koji mogu biti katolici, budisti, Јevreji, pravoslavci, muslimani, agnostici, ateisti ili bilo šta drugo
» Za uskrsne blagdane HTV zabranio film o Isusu Kristu
» Repesa: Ko je kriv, Ustase, Pravoslavci, Slovenci, ovo je histerija...
» Hrvatski suverenitsti : SPC smatra da su svi pravoslavci u ex Yu pa tako i u Hrvatskoj Srbi
» Više nitko ne može reći da pravoslavci jednostavno nemaju sreće
» Za uskrsne blagdane HTV zabranio film o Isusu Kristu
» Repesa: Ko je kriv, Ustase, Pravoslavci, Slovenci, ovo je histerija...
» Hrvatski suverenitsti : SPC smatra da su svi pravoslavci u ex Yu pa tako i u Hrvatskoj Srbi
» Više nitko ne može reći da pravoslavci jednostavno nemaju sreće
Page 11 of 13