Korona novosti i spoznaje
Page 25 of 50
Page 25 of 50 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 37 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
cijepio sam se.kaya wrote:I dobro, onda se svako par dana testiraš ili kakoveber wrote:ne znam za hrvatsku, ali naci njemačka priznaje i potvrde.kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
U nekakvoj ilegali ili ćete na cijepljenje pa se praviti da niste bili
svi koji se ne žele cijepiti mogu napraviti test i potvrda im vrijedi 48h.
sada radim u daimleru, oni nisu zagriženi kao airbus toleriraju kako mi vele pet dana potvrdu.
ali isto tako i cijepljeni po nemok nasumičnom obrascu moraju odradit testiranje.
a bilo gdje s potvrdom možeš ući.
nisam više u bavarskoj pa necijepljeni nisu u logorima.
veber-
2014-12-30
kaya wrote:Pa njegov jedini problem je što nije 100% djelotvorno.Glupkakurac wrote:Kužim da je ljude strah, što je i sasvim normalno jer cjepivo je upitne djelotvornosti za sve, ali ovdje je argumentacija opravdanja istog tog straha na razini jehovinih svjedoka, da.. Kao i relativiziranje opasnosti od virusa. Dobro, to je razina imbecila, doduše...
Ne smiju se zanemariti ni potvrđene nuspojave, a sad... Mi svi kao laici možemo samo nagađati, ali čudne stvari se događaju cjepljenima pa i fatalne, to se nije smjelo baš tako olako zanemarivati i gurati pod tepih. Komunikacija te kontradiktorno ponašanje stožera je bilo katastrofalno i zbog toga dobar dio ljudi više ne zna kome vjerovati, a neki negiraju i uopće postojanje virusa...i sad se sve svelo na nabacivanje špekulacijama čim netko mlad umre, jel' bio cijepljen/nije...sve je postalo razina Kurir/Informer ili rubrika "Verovali ili ne" Politikinog zabavnika...
darth_vader-
2014-04-17
heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
sjecam se da si rekla kako nakon 2 doze neces dalje svakih 3 mjeseca uzimat boostere
ja cu nadam se sa svojom potvrdom docekati ukidanje glupih niskoristi potvrda, koje nikakvog smisla nemaju
ovdje u njemačkoj nekaj su lila, nema više pod muss kao što bi nazi bavarci htjeli.Noor wrote:heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
sjecam se da si rekla kako nakon 2 doze neces dalje svakih 3 mjeseca uzimat boostere
ja cu nadam se sa svojom potvrdom docekati ukidanje glupih niskoristi potvrda, koje nikakvog smisla nemaju
a, savezna vlada želi to u parlament.
veber-
2014-12-30
Noor wrote:heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
Pa svi se nadamo ukidanju potvrda, naravno... Kod nas su ionako mjere provođene odokativno, proizvoljnim procjenama ka da smo na pijaci, nema smisla više ništa ionako, delta je vjerojatno pokosila svoje, a za omikron će se vidjeti još, ali valjda shvaćaš da nekom može dignuti tlak spominjanje takvog virusa u kontekstu prehlade...
darth_vader-
2014-04-17
Pa ta treća doza nije obavezna nego ju preporučuju. Za sada je na snazi da nakon isteka vremena godine dana cijepljenima se automatski produljuje. Za sada je tako.Noor wrote:heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
na terenu to izgleda svakak.Glupkakurac wrote:Noor wrote:heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
Pa svi se nadamo ukidanju potvrda, naravno... Kod nas su ionako mjere provođene odokativno, proizvoljnim procjenama ka da smo na pijaci, nema smisla više ništa ionako, delta je vjerojatno pokosila svoje, a za omicron će se vidjeti još, ali valjda shvaćaš da nekom može dignuti tlak spominjanje takvog virusa u kontekstu prehlade...
austrijanci se grozili, jebote nitko nas nikaj nije pitao prvi dan napravili testove, kako je kiša padala, a nismo nekaj da bi skijali, zapičili se na bazene.
nitko živ te nikaj ne pita.
u restoranu pol ljudi golo, pol obučeno nitko ne nosi maske.
vraćamo se za hrvatsku, samo nas naši pitali jel imamo kakvu potvrdu.
prošli tjedan vraćam se za njemačku, rekoh ajd da napravim i test za svaki slučaj da ne idem gore bzvz.
slovenci samo mahnuli.
u austriji na granici da mu dam dokumente čim je čuo da idem za njemačku samo je rekao sretan put.
dođem do salzbuga, rekoh sada mi ne gine kontrola.
upalim svijetlo u kabini, ženska stala nasred trake-rekoh napokon kontrola.
pogledala tablicu i mahnula rukom da produžim.
toliko o kontrolama, pregledima, potvrdama.
veber-
2014-12-30
I da, nećeš dočekati ukidanje. To će potrajati još koju godinu sigurno
2015-08-15
Kod nas (u SLO) nakon 3. doze PCT važi trajno.kaya wrote:Pa ta treća doza nije obavezna nego ju preporučuju. Za sada je na snazi da nakon isteka vremena godine dana cijepljenima se automatskiNoor wrote:heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
Vidim da je i kod vas ustvari isto. Automatsko produživanje me podsjeća na puko administriranje.
Eroo- Posts : 78953
2016-07-22
ne vjerujem. ako ne bu nekih ispada. prije sezone će proglasiti da je to to.kaya wrote:I da, nećeš dočekati ukidanje. To će potrajati još koju godinu sigurno
mislim na EU, dok plenki skuži da smo i mi tamo doći će jesen
veber-
2014-12-30
veber wrote:na terenu to izgleda svakak.Glupkakurac wrote:Noor wrote:
heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?
Pa svi se nadamo ukidanju potvrda, naravno... Kod nas su ionako mjere provođene odokativno, proizvoljnim procjenama ka da smo na pijaci, nema smisla više ništa ionako, delta je vjerojatno pokosila svoje, a za omicron će se vidjeti još, ali valjda shvaćaš da nekom može dignuti tlak spominjanje takvog virusa u kontekstu prehlade...
austrijanci se grozili, jebote nitko nas nikaj nije pitao prvi dan napravili testove, kako je kiša padala, a nismo nekaj da bi skijali, zapičili se na bazene.
nitko živ te nikaj ne pita.
u restoranu pol ljudi golo, pol obučeno nitko ne nosi maske.
vraćamo se za hrvatsku, samo nas naši pitali jel imamo kakvu potvrdu.
prošli tjedan vraćam se za njemačku, rekoh ajd da napravim i test za svaki slučaj da ne idem gore bzvz.
slovenci samo mahnuli.
u austriji na granici da mu dam dokumente čim je čuo da idem za njemačku samo je rekao sretan put.
dođem do salzbuga, rekoh sada mi ne gine kontrola.
upalim svijetlo u kabini, ženska stala nasred trake-rekoh napokon kontrola.
pogledala tablicu i mahnula rukom da produžim.
toliko o kontrolama, pregledima, potvrdama.
Pa ni kod nas te na ulazu u polikliniku recimo, portir ne jebe 2%, a u jeku pandemije sam praktički iša na kontrolu... Još i masku zaboravio pa je žica okolo. Blijedo me pogleda kad sam mu je pokaza, a ja prethodno cili sritan što je imam, osta sam posran, malo je reći
darth_vader-
2014-04-17
Prije sezone ukinuti potvrde? Ma daj, nema šanse. To s potvrdama će ti potrajati još bar 3,4 godineveber wrote:ne vjerujem. ako ne bu nekih ispada. prije sezone će proglasiti da je to to.kaya wrote:I da, nećeš dočekati ukidanje. To će potrajati još koju godinu sigurno
mislim na EU, dok plenki skuži da smo i mi tamo doći će jesen
2015-08-15
Noor wrote:heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
potvrde jesu besmislene jer se ladno zaraziš i sa sto doza, ali moja traje neograničeno...
Aha, nakon treće trajno. Da, to je moguće da bude i tu. Za sada je automatski na još godinu.Eroo wrote:Kod nas (u SLO) nakon 3. doze PCT važi trajno.kaya wrote:Pa ta treća doza nije obavezna nego ju preporučuju. Za sada je na snazi da nakon isteka vremena godine dana cijepljenima se automatskiNoor wrote:
Vidim da je i kod vas ustvari isto. Automatsko produživanje me podsjeća na puko administriranje.
2015-08-15
Pa da, na mojoj ne piše do kada trajemarcellus wrote:Noor wrote:heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
potvrde jesu besmislene jer se ladno zaraziš i sa sto doza, ali moja traje neograničeno...
2015-08-15
da, nakon boostera više nema roka do kad traje potvrda. Dobro, bit će novih sojeva to je 1/1 ali to neće po svoj prilici utjecati na potvrde i njihovu valjanost
kako mislis automatski?kaya wrote:Pa ta treća doza nije obavezna nego ju preporučuju. Za sada je na snazi da nakon isteka vremena godine dana cijepljenima se automatski produljuje. Za sada je tako.Noor wrote:heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
covid potvrda vazi 365 dana...tko uzme trecu dozu, mora zatraziti novu potvrdu s produljenim vazenjem...i to je to
Ali prvim cijepljenima nije još istekla potvrda, negdje u drugom mjesecu će. A nema još pravila da je ta treća doza obaveznaNoor wrote:kako mislis automatski?kaya wrote:Pa ta treća doza nije obavezna nego ju preporučuju. Za sada je na snazi da nakon isteka vremena godine dana cijepljenima se automatski produljuje. Za sada je tako.Noor wrote:
covid potvrda vazi 365 dana...tko uzme trecu dozu, mora zatraziti novu potvrdu s produljenim vazenjem...i to je to
Last edited by kaya on Wed 19 Jan - 0:22; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
Pa nisu PCT potvrde sam zbog toga da ti to jamči manji riziko za zarazu.marcellus wrote:Noor wrote:heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
Dok je Delta bio dominantan moglo se tako razmišljati, a za Omikron nemamo baš dovoljno
podataka. Za sada se s Omikronom zaražava u najvećem dijelu mlađa populacija.
Postoji mišljenje da je to zbog toga što Omikron još nije dopro do starije populacije,
što meni djeluje poprilično kao neuvjerljiva teza.
Jedino što vidimo da se intezivni odjeli pune većinom s necijepljenima, što (po meni)
ima za posljedicu manju stopu umrljivosti.
I na kraju: PCT znači da se i inače ponašaš odgovorno, ma gdje se našao.
Last edited by Eroo on Wed 19 Jan - 0:24; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78953
2016-07-22
na svakoj pise do kad vrijedimarcellus wrote:Noor wrote:heh, kak ces ti kad ti istekne potvrda?kaya wrote:A jehovi, da vas pitam, kako ćete živjeti kada vam istekne ova potvrda poslje preboljenja. Mislim ne možete ni u poštu normalno.
Page 25 of 50 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 37 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje
Page 25 of 50