Korona novosti i spoznaje
Page 48 of 50
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Re: Korona novosti i spoznaje
e, ćumurčefure, kako to da si okružen obitelji i frendovima, a visiš ovdje po cijele dane. doslovce od jutra do mraka.
kaj smo ti mi obitelj i frendovi?
kaj smo ti mi obitelj i frendovi?
veber- Posts : 53509
2014-12-30
... i za antivaksere, zar ne?ebenica wrote:
poput ivermectina. konjski lijek.
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Za gotovo 2 godine najveće ugroze za čovječanstvo u posljednjih 100 godina, žrtve se broje u promilima, cca 0,3% ukupnog stanovništva države...epikur37 wrote:Danas preko 9000 zaraženih
32 mrtvih
Blizu smo 13000
......
Širi se ludo
Smatram da bi takav ishod većina građana 'potpisala' u ožujku 2020. ...
T.- Posts : 17552
2014-04-14
veber wrote:naravno da govnar mu nije pomogao.Venus wrote:Eroo wrote:
Konjino jedna ljigava. Znaš tidobro zašto sam ovo rekao.
Rekao si mu ovo jer si mu možda pomogao tijekom potresa?
Ako si napravio nešto dobro, time se hvalisao pa ga povrijedio i ponizio, time si poništio dobro koje si napravio i ne duguje ti biti odan.
Ako sam ovo dobro rekonstruirala, ne možeš ti niže ni da hoćeš, Jugoslave.
i u to vrijeme je bulaznio. pa se opravdavao.
kao i, glupe li uzrečice di si bio 91e, nije mogao iz slovenije u hrvatsku se priključiti npr. u karlovcu.
samo u to doba bez interneta, on je još uvijek zdušno zagovarao;
"Jugoslavija nema alternativu"
tako i za potres.
laje, po direktivi.
Kako timaška, jel još uvijek kod Safeta?
2016-07-22
veber wrote:
di su tvoje reference, koje nemreš naći? ...(1)
koji jebeni projekt ti radiš?...(2)
a, polako prelaziš granicu nakon koje više nema povratka. ...(3)
.
(1) ...moje su na internetu i već ste ih vidili. Neke. Sad imam i nove. A di su tvoje, švajsmajsteru?
(2) ...Svakojake. Većinu mi "projekata" i projekata urade drugi. Moje je samo da rok odredim.
(3) ... znaš ti dokle su tvoje granice, to cijenim. Drži se ih i ne boj se.
2016-07-22
timaška?Eroo wrote:veber wrote:naravno da govnar mu nije pomogao.Venus wrote:
Ako si napravio nešto dobro, time se hvalisao pa ga povrijedio i ponizio, time si poništio dobro koje si napravio i ne duguje ti biti odan.
kao i, glupe li uzrečice di si bio 91e, nije mogao iz slovenije u hrvatsku se priključiti npr. u karlovcu.
tako i za potres.
laje, po direktivi.
Kako timaška, jel još uvijek kod Safeta?
kaj je to?
neki alat?
veber-
2014-12-30
Mačke su umiljate, ali uvijek promijene gospodara ako im netko drugi ponudi više.Eroo wrote:veber wrote:naravno da govnar mu nije pomogao.Venus wrote:
tako i za potres.
laje, po direktivi.
Kako ti mačka, jel još uvijek kod Safeta?
2016-07-22
1-stavi ponovo, ja sam nadopunio CV s radom u Airbus-uEroo wrote:veber wrote:
.
(1) ...moje su na internetu i već ste ih vidili. Neke. Sad imam i nove. A di su tvoje, švajsmajsteru?
(2) ...Svakojake. Većinu mi "projekata" i projekata urade drugi. Moje je samo da rok odredim.
2-znači i dalje ne znaš pitagoru
3-znam, ali ti misliš da si iza ekrana zaštićen.
(pod 1, nisam te našao u ISBNu, niti pod ikakvim projektom, niti vođenjem niti održavanjem niti polaganjem pločica. ti si nula, nema te. ja kada ukucam svoje ime i prezime-kojeg u eropskim razmjerima ima malo, samo smo trojica- otvori se hrpa stranica na google, za tebe samo da je neki u ercegovini umro. znači da si čista laž i fikcija svog bolesnog uma)
veber-
2014-12-30
9.058 novih slučajeva u protekla 24 sata,
utrošeno 23.859 doza cjepiva
U posljednja 24 sata zabilježeno je 9.058 novih slučajeva (45% od testiranih) zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajevautrošeno 23.859 doza cjepiva
u Hrvatskoj danas ukupno 39.853.
Među njima je 1.824 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 244 pacijenta.
Preminulo je 33 osoba.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 745.544 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 12.764 preminulo, ukupno se oporavilo 692.927 osoba od toga 4.374 u posljednja 24 sata.
U samoizolaciji je trenutno 20.633 osoba.
Do danas je ukupno testirano 3.832.295 osoba, od toga 19.975 u posljednja 24 sata.
Zaključno s 5.1.2022 utrošeno je 4.791.665 doza cjepiva, a cijepljeno je 55,82% ukupnog stanovništva, odnosno 66,49% odraslog stanovništva. Na dan 5.1.2022 utrošeno je 23.859 doza cjepiva, a od toga je 2.452 osoba cijepljeno prvom dozom. Zaključno s 5.1.2022 2.265.393 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 2.156.022 osoba ( 1.966.053 osoba cijepljeno s dvije doze te 189.969 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 63,44% odraslog stanovništva.
2016-07-22
i ti to kao pariraš?Eroo wrote:Mačke su umiljate, ali uvijek promijene gospodara ako im netko drugi ponudi više.Eroo wrote:veber wrote:
naravno da govnar mu nije pomogao.
tako i za potres.
laje, po direktivi.
Kako ti mačka, jel još uvijek kod Safeta?
da znaš nekaj o mačkama znao bi da nemaju gospodare.
isto tako znao bi da se uvijek vraćaju kući.
ali ti imaš problem sa socijalizacijom.
odnosno, sam si i napušten.
jedino društvo smo ti mi, ovdje na forumu.
u biti si jadan, usamljeni starac.
pun žuči na svijet oko sebe.
napušten od svih.
ali mislim da i drugi forumaši to naslućuju pa te toleriramo.
veber-
2014-12-30
Šefica splitskog Zavoda: Ljudi nas ne moraju slušati, ali mi više ne možemo izdržati
Index Vijesti prije 17 sati
Screenshot: RTL
SPLIT bilježi rekordne brojke novozaraženih. Još jučer se ondje tražilo strože mjere, ali odobrenje stožera još nije stiglo.
Kasni li se sada s mjerama? Na to je pitanje u RTL-u odgovorila Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.
"Ne kasni se. Naše su mjere bile odlične, no ljudi se nisu pridržavali i to treba biti jasno. Mjere su bile izbalansirane i da smo ih se pridržavali, ne bi došlo do ovoga. Sva ova predblagdanska i blagdanska druženja, kod nas je slaba procijepljenost, došlo je do očekivanih ishoda", kaže Karin i podsjetila da konstantno sve građane pozivaju da se cijepe te da je cijepljenje organizirano svakim danom, pa čak i blagdanima.
"Ljudi ne moraju slušati, svatko ima svoju pamet i savjest, naravno da se svatko ponaša kako misli da je najbolje. Međutim, nije u redu da se ovoliko opterećuje zdravstveni sustav jer mi ne možemo više ovako izdržavati. Mi smo kao zdravstvo dali sve od sebe", rekla je.
Stožer Splitsko-dalmatinske županije zbog alarmantne je situacije Nacionalnom uputio prijedlog novih mjera. Tražilo se skraćivanje radnog vremena kafića, a bilo je priče i o online nastavi. No Karin kaže da se neće još ići na to, već će pokušati da nastava ide kao i do sada po modelu djeca u školi.
"No tu će se jako paziti na to da se svaka situacija kontrolira s liječnikom školske medicine i s epidemiologom, ravnatelji će sami, u dogovoru s njima, onda donositi odluke treba li prijeći na online nastave", kaže Karin.
"Smjernice i mjere se daju kako daje struka odnosno kako se virus ponaša, tako da ja vjerujem našim stručnjacima, to je ekspertni tim koji ne daje smjernice bez da su stručno utemeljene", kaže.
A osvrnula se na istupe određenih kolega koji su ljudima javno preporučili da ostanu kod kuće ukoliko kišu, šmrcaju ili se ne osjećaju dobro.
"Znači svatko tko je bolestan treba se javiti svom liječniku obiteljske medicine. Oni će procijeniti indikaciju je li osoba za testiranje i naručiti ju na testiranje. Liječnik obiteljske medicine može znati je li pacijent za bolovanje ili nije. Svatko će dobiti uslugu, pitanje je samo hoće li to biti peti, šesti ili sedmi dan, ovisno o opterećenosti sustava. Ako liječnik smatra da pacijent nije za bolovanje, to će provjeriti liječnik. Ne možemo sami procjenjivati jesmo li za testiranje ili bolovanje", poručuje Karin.
"Mi smo se preraspodijelili s ljudima koje imamo. Ljudi iz drugih djelatnosti rade na covidu. Morate znati da naš mikrobiološki laboratorij pruža sve druge mikrobiološke usluge za cijelu županiju. Mi imamo i druge djelatnosti koje radimo i ne možemo reći da nećemo ništa raditi osim covida. Osim toga, za covid moraju biti educirani stručnjaci", rekla je.
O petom valu kaže da se nada da se približavamo vrhuncu.
"U naredna dva tjedna sigurno ćemo imati tešku situaciju odnosno preopterećenost i veliki broj novooboljelih. Naglašavam da smo o ovom trebali misliti prije dva do tri tjedna", zaključuje Karin
https://www.index.hr/vijesti/clanak/karin-u-iduca-2-tjedna-ce-situacija-biti-teska-ali-o-tome-je-trebalo-misliti-ranije/2330492.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_vezane_vijesti_d
Index Vijesti prije 17 sati
Screenshot: RTL
SPLIT bilježi rekordne brojke novozaraženih. Još jučer se ondje tražilo strože mjere, ali odobrenje stožera još nije stiglo.
Kasni li se sada s mjerama? Na to je pitanje u RTL-u odgovorila Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.
"Ne kasni se. Naše su mjere bile odlične, no ljudi se nisu pridržavali i to treba biti jasno. Mjere su bile izbalansirane i da smo ih se pridržavali, ne bi došlo do ovoga. Sva ova predblagdanska i blagdanska druženja, kod nas je slaba procijepljenost, došlo je do očekivanih ishoda", kaže Karin i podsjetila da konstantno sve građane pozivaju da se cijepe te da je cijepljenje organizirano svakim danom, pa čak i blagdanima.
"Ne možemo više ovako izdržavati"
A što sada kada se ovako zahuktalo?"Ljudi ne moraju slušati, svatko ima svoju pamet i savjest, naravno da se svatko ponaša kako misli da je najbolje. Međutim, nije u redu da se ovoliko opterećuje zdravstveni sustav jer mi ne možemo više ovako izdržavati. Mi smo kao zdravstvo dali sve od sebe", rekla je.
Stožer Splitsko-dalmatinske županije zbog alarmantne je situacije Nacionalnom uputio prijedlog novih mjera. Tražilo se skraćivanje radnog vremena kafića, a bilo je priče i o online nastavi. No Karin kaže da se neće još ići na to, već će pokušati da nastava ide kao i do sada po modelu djeca u školi.
"No tu će se jako paziti na to da se svaka situacija kontrolira s liječnikom školske medicine i s epidemiologom, ravnatelji će sami, u dogovoru s njima, onda donositi odluke treba li prijeći na online nastave", kaže Karin.
"Svatko tko je bolestan treba se javiti svom liječniku"
Kaže i kako nove mjere za samoizolaciju prema kojima oni koji su cijepljeni s dvije doze, i kojima su prošla četiri mjeseca od druge, trebaju u samoizolaciju, ne smatra udarom na necijepljene."Smjernice i mjere se daju kako daje struka odnosno kako se virus ponaša, tako da ja vjerujem našim stručnjacima, to je ekspertni tim koji ne daje smjernice bez da su stručno utemeljene", kaže.
A osvrnula se na istupe određenih kolega koji su ljudima javno preporučili da ostanu kod kuće ukoliko kišu, šmrcaju ili se ne osjećaju dobro.
"Znači svatko tko je bolestan treba se javiti svom liječniku obiteljske medicine. Oni će procijeniti indikaciju je li osoba za testiranje i naručiti ju na testiranje. Liječnik obiteljske medicine može znati je li pacijent za bolovanje ili nije. Svatko će dobiti uslugu, pitanje je samo hoće li to biti peti, šesti ili sedmi dan, ovisno o opterećenosti sustava. Ako liječnik smatra da pacijent nije za bolovanje, to će provjeriti liječnik. Ne možemo sami procjenjivati jesmo li za testiranje ili bolovanje", poručuje Karin.
"U naredna dva tjedna sigurno ćemo imati tešku situaciju"
Što se tiče opterećenosti zdravstvenog sustava u Splitsko-dalmatinskog županiji, Karin kaže kako dodatnih ljudi na tržištu nema."Mi smo se preraspodijelili s ljudima koje imamo. Ljudi iz drugih djelatnosti rade na covidu. Morate znati da naš mikrobiološki laboratorij pruža sve druge mikrobiološke usluge za cijelu županiju. Mi imamo i druge djelatnosti koje radimo i ne možemo reći da nećemo ništa raditi osim covida. Osim toga, za covid moraju biti educirani stručnjaci", rekla je.
O petom valu kaže da se nada da se približavamo vrhuncu.
"U naredna dva tjedna sigurno ćemo imati tešku situaciju odnosno preopterećenost i veliki broj novooboljelih. Naglašavam da smo o ovom trebali misliti prije dva do tri tjedna", zaključuje Karin
https://www.index.hr/vijesti/clanak/karin-u-iduca-2-tjedna-ce-situacija-biti-teska-ali-o-tome-je-trebalo-misliti-ranije/2330492.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_vezane_vijesti_d
2016-07-22
nikaj frendovi, nikaj velika obitelj?
nikaj?
pa, da nas je cca 60 na forumu.
sada sam skužio.
odoh ručat, nije dobro biti cijeli dan na ležaljci i tipkat kretenu da je kreten.
nikaj?
pa, da nas je cca 60 na forumu.
sada sam skužio.
odoh ručat, nije dobro biti cijeli dan na ležaljci i tipkat kretenu da je kreten.
2014-12-30
veber wrote:1-stavi ponovo, ja sam nadopunio CV s radom u Airbus-uEroo wrote:veber wrote:
.
2-znači i dalje ne znaš pitagoru
3-znam, ali ti misliš da si iza ekrana zaštićen.
(pod 1, nisam te našao u ISBNu, niti pod ikakvim projektom, niti vođenjem niti održavanjem niti polaganjem pločica. ti si nula, nema te. ja kada ukucam svoje ime i prezime-kojeg u eropskim razmjerima ima malo, samo smo trojica- otvori se hrpa stranica na google, za tebe samo da je neki u ercegovini umro. znači da si čista laž i fikcija svog bolesnog uma)
Samo ti stavi reference, izakojih stoji recenzija.
To da imaš eventualnocertifikat za švajs aparat to nisu reference.
Pričamo o znanstvenim referencama i ne o certifikatima.
Nije sramota ako ih nemaš, sramota je lagati.
To s pitagorom mi puno kaže o tvojoj općoj naobrazbi....pa tek ono sinus kosinus...o jebote.
(3) i prestani s onim pod 3, jer bi ti se stvarno mogao najebat majke. Imam načina i to ti dobro znaš.
Ne poigravaj se, nisam ti ja čopor, s njima možeš kako hoćeš.
(Zacahnjen si, a ti samo nastavi...)
2016-07-22
Gornji dio tabele po broju umrlih.
Ako broj danas prijavljenih umrlih dijelite s brojem stanovnika u milijunima
tek tada dobijete pravu sliku....smrtnost na 1 milijun stanovnika!
Ako broj danas prijavljenih umrlih dijelite s brojem stanovnika u milijunima
tek tada dobijete pravu sliku....smrtnost na 1 milijun stanovnika!
2016-07-22
2016-07-22
Još malo pa ćeš se i ti ukrcati u jedan od autobusa. Tika taka isteklo ti vrijeme...
Može kad eu bude jedinstvena centralizirana država... Dok god se radi o Uniji u kojoj su jasno razgraničene ovlasti Unije od ovlasti pojedinih članica iste, plus izuzeća koja proizlaze iz nacionalnih Ustavnih odredbi.., ništa od togaben wrote:Ou jea!michaellcmacha wrote:"austrijski građani imaju na raspolaganju od zdravstvenog sustava bez da cent izravno kod preuzimanja navedenog plate.."aben wrote:
Je ali si reko besplatno, a to je nešto ča je privatniku uvika posebno teško čuti od 1.1 do 15.1.
Evo to sam naknadno napisao da ne bi bilo zabune oko "besplatnog"
A ča misliš i ideji da se oformi neko krovno tijelo koje bi donosilo kovid odluke važeće za celu eu?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ti ne želiš plaćati... Pa ti radiš posao za koji uopće ne bi trebao primati plaću... Samo tanjur graha i slamaricaaben wrote:Ni to moja forma, nego jo ne želin ploćati komunistima nikakove testove. Jebote, oni bi okolo landrali i pisali manifeste, a jo da in ploćun testove, ay?veber wrote:evo, išli smo s doručka i danas moramo na test jer nam je prošlo 48h.michaellcmacha wrote:Ne znam za to o čemu pričaš, jučer mi je bio prijatelj koji živi u Grazu 32 godine i rekao mi je što oni, austrijski građani imaju na raspolaganju od zdravstvenog sustava bez da cent izravno kod preuzimanja navedenog plate...
svaki gost hotela ili apartmana mora se testirati. na mob dobiješ rezultat i onda možeš bauljati dalje.
potvrda nije "interna" nego covidpass.
a, nije bitno da li si cijepljen ili nisi, prebolio ili nisi.
svi marš na test.
bez negativnog QR koda nemreš ni u hotel.
ulaziš izlaziš, jedeš sve preko narukvice i moba.
("djeca" su bila tri mjeseca samnom u njemačkoj i besplatno su testirani kada god je bilo potrebno. na teret svih nas poreznih obveznika-da zadovoljim formu onog idiota od abena)
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
A, bi li to voli?michaellcmacha wrote:Može kad eu bude jedinstvena centralizirana država... Dok god se radi o Uniji u kojoj su jasno razgraničene ovlasti Unije od ovlasti pojedinih članica iste, plus izuzeća koja proizlaze iz nacionalnih Ustavnih odredbi.., ništa od togaben wrote:Ou jea!michaellcmacha wrote:
"austrijski građani imaju na raspolaganju od zdravstvenog sustava bez da cent izravno kod preuzimanja navedenog plate.."
Evo to sam naknadno napisao da ne bi bilo zabune oko "besplatnog"
A ča misliš i ideji da se oformi neko krovno tijelo koje bi donosilo kovid odluke važeće za celu eu?
2014-04-16
Jo imun dvo posla, jedun je realan, drugi je imaginaran..michaellcmacha wrote:Ti ne želiš plaćati... Pa ti radiš posao za koji uopće ne bi trebao primati plaću... Samo tanjur graha i slamaricaaben wrote:Ni to moja forma, nego jo ne želin ploćati komunistima nikakove testove. Jebote, oni bi okolo landrali i pisali manifeste, a jo da in ploćun testove, ay?veber wrote:
evo, išli smo s doručka i danas moramo na test jer nam je prošlo 48h.
svaki gost hotela ili apartmana mora se testirati. na mob dobiješ rezultat i onda možeš bauljati dalje.
potvrda nije "interna" nego covidpass.
a, nije bitno da li si cijepljen ili nisi, prebolio ili nisi.
svi marš na test.
bez negativnog QR koda nemreš ni u hotel.
ulaziš izlaziš, jedeš sve preko narukvice i moba.
("djeca" su bila tri mjeseca samnom u njemačkoj i besplatno su testirani kada god je bilo potrebno. na teret svih nas poreznih obveznika-da zadovoljim formu onog idiota od abena)
2014-04-16
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje