Korona novosti i spoznaje
Page 39 of 50
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
Eroo wrote:Variante Omicron, in Lombardia sale al 40%.
Pregliasco: "Milano epicentro della crescita"
https://www.ilgiorno.it/cronaca/variante-omicron-lombardia-milano-1.7182504
Radi se o malom broju analiziranih primjera, ali se može nazirati ono što nas očekuje.
Ako talijanskoj analizi dodamo nešto obimniju englesku onda možemo vidjeti
da je hospitaliziranih kod Omikrona cca 40% manje u odnosu na isti broj
zaraženih s Deltom. No, međutim, veći broj zaraženih to poništi.
Moglo bi se reći da da će se naval na zdravstveni sustav poprilično povećati.
Iz malog broja primjera u slučaju talijanskog ispitivanja vidimo da je
veoma mali broj zaraženih s Omikronom zahvatio starosnu skupinu 60-79 g (4%).
Drugo, Omikron kao da zaobilazi imuni sustav skupine cijepljene s 2 doze (njih 79%),
dok je cijepljenih s booster dozom tek 9%.
Naglašavam, radi se o premalom broju analiziranih primjera da bi se moglo donositi
konačni sud o ponašanju Omikrona.
Eroo- Posts : 78966
2016-07-22
Omicron: Good news, bad news and what it all means
By James Gallagher
Health and science correspondent
Omicron is less severe
If you catch Omicron then you are less likely to become seriously ill than with previous variants.
Studies from around the world are painting a consistent picture that Omicron is milder than the Delta variant, with a 30% to 70% lower chance of people infected ending up in hospital.
Omicron can cause cold-level symptoms such as a sore throat, runny nose and a headache, but that does not mean it will be mild for everyone and some will still be seriously ill.
Changes to the virus seem to have made it less dangerous, but most of the reduced severity is down to immunity as a result of vaccination and previous bouts of Covid.
But Omicron is spreading very fast
The worry is severity is only one half of the equation if you care about whether hospitals can cope.
If Omicron is half as likely to land you in hospital, but twice as many people are infected then the two cancel out and you're back to square one.
And Omicron's real talent is infecting people. It spreads faster than other variants and can bypass some of the immune protection from vaccines and prior infections.
The UK has record levels of Covid with confirmed cases on Thursday reaching nearly 120,000 - and this is an underestimate of what is really going on as not everyone gets a test and people who catch it more than once aren't included in the figures.
https://www.bbc.com/news/health-59769967
By James Gallagher
Health and science correspondent
Omicron is less severe
If you catch Omicron then you are less likely to become seriously ill than with previous variants.Studies from around the world are painting a consistent picture that Omicron is milder than the Delta variant, with a 30% to 70% lower chance of people infected ending up in hospital.
Omicron can cause cold-level symptoms such as a sore throat, runny nose and a headache, but that does not mean it will be mild for everyone and some will still be seriously ill.
Changes to the virus seem to have made it less dangerous, but most of the reduced severity is down to immunity as a result of vaccination and previous bouts of Covid.
But Omicron is spreading very fast
The worry is severity is only one half of the equation if you care about whether hospitals can cope.If Omicron is half as likely to land you in hospital, but twice as many people are infected then the two cancel out and you're back to square one.
And Omicron's real talent is infecting people. It spreads faster than other variants and can bypass some of the immune protection from vaccines and prior infections.
The UK has record levels of Covid with confirmed cases on Thursday reaching nearly 120,000 - and this is an underestimate of what is really going on as not everyone gets a test and people who catch it more than once aren't included in the figures.
https://www.bbc.com/news/health-59769967
2016-07-22
We're not sure what will happen when Omicron hits the elderly
Old age has always been the biggest risk-factor for becoming seriously ill with Covid.In the UK, most of the Omicron cases and people ending up in hospital are under the age of 40 so we do not know for sure what will happen when it reaches old and vulnerable populations.
The ability of Omicron to partially evade immunity means there is the potential for more older people to be infected than during the Delta wave.
Auu ide tjedno pelcovanjeEroo wrote:We're not sure what will happen when Omicron hits the elderly
Old age has always been the biggest risk-factor for becoming seriously ill with Covid.
In the UK, most of the Omicron cases and people ending up in hospital are under the age of 40 so we do not know for sure what will happen when it reaches old and vulnerable populations.
The ability of Omicron to partially evade immunity means there is the potential for more older people to be infected than during the Delta wave.
2014-04-15
Moj skromni zaključak(mišljenje!): Nitko neće izbjeći ovaj virus.
Ako se to tako odigra, onda ćemo svi biti imunizirani s vlastitim imunosnim sustavom.
I konačno: Kraj epidemije!
Veber, kopiraj ovo, sine udbaški!
Ako se to tako odigra, onda ćemo svi biti imunizirani s vlastitim imunosnim sustavom.
I konačno: Kraj epidemije!
Veber, kopiraj ovo, sine udbaški!
2016-07-22
ja ne da ne želim izbjeći ovaj virus, nego ponavljam. ako netko zna nekoga da ima koronu u splitu, i pogotovo ako ima omicron, i ako želi da mu dođem u posjetu donesem frank kavu i domaćicu, samo da me ugosti pola sata za stolom da popijemo kavu i da udahnem što više virusa, slobodno prosljedite kontakt vamo.
pokušat ću se zaraziti.
znam da se ne mogu zaraziti ozbiljno, ali mogu nakon te izloženosti trčati na pcr/anti gen test i možda mi nađu trag virusa. slobodno prosljedite kontakt
pokušat ću se zaraziti.
znam da se ne mogu zaraziti ozbiljno, ali mogu nakon te izloženosti trčati na pcr/anti gen test i možda mi nađu trag virusa. slobodno prosljedite kontakt
Trajna infuzija. Svi ćemo hodati okolo s onom flašom, priključenom na žilu.n_razbojnik wrote:Auu ide tjedno pelcovanjeEroo wrote:We're not sure what will happen when Omicron hits the elderly
Old age has always been the biggest risk-factor for becoming seriously ill with Covid.
In the UK, most of the Omicron cases and people ending up in hospital are under the age of 40 so we do not know for sure what will happen when it reaches old and vulnerable populations.
2016-07-22
darth_vader likes this post
AssadNaPodmornici wrote:ja ne da ne želim izbjeći ovaj virus, nego ponavljam. ako netko zna nekoga da ima koronu u splitu, i pogotovo ako ima omicron, i ako želi da mu dođem u posjetu donesem frank kavu i domaćicu, samo da me ugosti pola sata za stolom da popijemo kavu i da udahnem što više virusa, slobodno prosljedite kontakt vamo.
pokušat ću se zaraziti.
Volontiraj na covid odjelu, to ti je najbrži način. Otkriješ zaštitu u blizini onih na respiratoru,
tamo ćeš dobiti potreban titar virusa. Ako si za to, sredit ću ti priliku.
Nećeš ti to učiniti jer si uplašeni antivakserski seronja.
2016-07-22
pa doslovno.n_razbojnik wrote:Auu ide tjedno pelcovanjeEroo wrote:We're not sure what will happen when Omicron hits the elderly
najgore od svega, Lauc je rekao, da zamisao cijepiva kada su razvijena nije bila to što se radi danas.
Cijepiva su bila zamišljena da se jedanput cijepiš i dobiješ trajni imunitet, eventualno docijepljivanja svako x godina.
kaže da ovo što se sada radi sa bosterima , da više nema nikakve logike i smisla i da je kontra svih znanstvenim spoznajama o cijepivima od početka njihovog postojanja.
ne samo to, nego da ima indicije da će takvo bosteranje(koje je rizično samo po sebi) uzrokovati i urušavanje imuniteta. i da on ne želi se cijepiti bosterima niti trećom niti četvtom dozom iz tih razloga jer je prebolio, i dva puta cijepljen, da će mu svako novo cijepljenje uzrokovati anti-efekt.
Da se cijepio drugi put (iako je prebolio) isključivo radi potvrde, ali da svako daljnje prisiljavajne je kontra efektivno za zdravlje.
eto jedini je plus što je izgleda covid koji je bio doslovno statistički kao gripa (da svaka ozbiljnija analiza koliko je opasan ga svrstava u red jače gripe opasnije za određene skupine ljudi sa neke druge totalno bezopasno), i ta "covid-gripa" je evoluirala konačno u prehladu.
i sada će ljudima urušavati zdravlje i imunitet radi prehlade. i onda će biti "autobus pun 80godišnjaka sa rakovima, dijabetesom, dementijom" je umro danas zato jer vaše dijete koje je imuno na koronu i prohodalo je u školi , nije bilo cijepljeno 4 dozom cijepiva koji izaziva nuspojave a štiti ga protiv prehlade koju je prebolio na satu tjelesnog odogoja
može sredi priliku.Eroo wrote:AssadNaPodmornici wrote:ja ne da ne želim izbjeći ovaj virus, nego ponavljam. ako netko zna nekoga da ima koronu u splitu, i pogotovo ako ima omicron, i ako želi da mu dođem u posjetu donesem frank kavu i domaćicu, samo da me ugosti pola sata za stolom da popijemo kavu i da udahnem što više virusa, slobodno prosljedite kontakt vamo.
pokušat ću se zaraziti.
Volontiraj na covid odjelu, to ti je najbrži način. Otkriješ zaštitu u blizini onih na respiratoru,
tamo ćeš dobiti potreban titar virusa. Ako si za to, sredit ću ti priliku.
Nećeš ti to učiniti jer si uplašeni antivakserski seronja.
eto prihvaćam izazov.
neka mi se doktor javi,
dakle bez problema ću cijeli dan volontirati na covid odjelu, jedini moj uvjet je -
da ne nosim nikakvu zaštitu. dakle niti masku, niti skafander, nego da uđem u taj odjel gdje su svi zaraženi i pomažem ljudima što god treba, te da punih pluća bez ikakve zaštite dišem taj zrak.
slobodno sredi.
dapače jako ću ti biti zahvalan
AssadNaPodmornici- Posts : 22269
2018-06-14
Ma ne nece krahirati imunitet, nesto sto uzimas kao terapiju haha...pa bolje da im daju one vitamine u obliku gumenih bombona nego ovo...besmisleno oboje ovi su bar slatkiAssadNaPodmornici wrote:pa doslovno.n_razbojnik wrote:Auu ide tjedno pelcovanjeEroo wrote:We're not sure what will happen when Omicron hits the elderly
najgore od svega, Lauc je rekao, da zamisao cijepiva kada su razvijena nije bila to što se radi danas.
Cijepiva su bila zamišljena da se jedanput cijepiš i dobiješ trajni imunitet, eventualno docijepljivanja svako x godina.
kaže da ovo što se sada radi sa bosterima , da više nema nikakve logike i smisla i da je kontra svih znanstvenim spoznajama o cijepivima od početka njihovog postojanja.
ne samo to, nego da ima indicije da će takvo bosteranje(koje je rizično samo po sebi) uzrokovati i urušavanje imuniteta. i da on ne želi se cijepiti bosterima niti trećom niti četvtom dozom iz tih razloga jer je prebolio, i dva puta cijepljen, da će mu svako novo cijepljenje uzrokovati anti-efekt.
Da se cijepio drugi put (iako je prebolio) isključivo radi potvrde, ali da svako daljnje prisiljavajne je kontra efektivno za zdravlje.
eto jedini je plus što je izgleda covid koji je bio doslovno statistički kao gripa (da svaka ozbiljnija analiza koliko je opasan ga svrstava u red jače gripe opasnije za određene skupine ljudi sa neke druge totalno bezopasno), i ta "covid-gripa" je evoluirala konačno u prehladu.
i sada će ljudima urušavati zdravlje i imunitet radi prehlade. i onda će biti "autobus pun 80godišnjaka sa rakovima, dijabetesom, dementijom" je umro danas zato jer vaše dijete koje je imuno na koronu i prohodalo je u školi , nije bilo cijepljeno 4 dozom cijepiva koji izaziva nuspojave a štiti ga protiv prehlade koju je prebolio na satu tjelesnog odogoja
2014-04-15
Btw danas je preminuo pelcovani 23godisnji sportas iz Senja i tako spasio tko zna koliko autobusa starijih u podrumima...vjecnaja pamjat
2014-04-15
gle nisam ja stručnjak. ja prenosim riječi stručnjaka. mislim da ima logike što on govori. evo copy pasten_razbojnik wrote:Ma ne nece krahirati imunitet, nesto sto uzimas kao terapiju haha...pa bolje da im daju one vitamine u obliku gumenih bombona nego ovo...besmisleno oboje ovi su bar slatkiAssadNaPodmornici wrote:pa doslovno.n_razbojnik wrote:
Auu ide tjedno pelcovanje
Gordan Lauc
Ovdje je nešto jako krivo.
Postupak u kojem svakih nekoliko mjeseci morate ponovo dati određeni medicinski proizvod kako bi ostvarili zaštitu od teškog oblika bolesti ne možemo zvati cijepljenjem.
Cijepljenje je priprema imunog sustava na susret s opasnim patogenom. Veliki sam pobornik cijepljenja i smatram da je ono jedno od najznačajnijih otkrića u povijesti čovječanstva.
S druge strane, ovo što nam danas nameću je nešto potpuno drugo. Nitko ne zna kakve će biti posljedice stalnog, u velikoj mjeri potpuno nekontroliranog poticanja proizvodnje protutijela antigenom koji se proizvodi na različitim mjestima u našem organizmu. Osobno mislim da je lako moguće da će naš imuni sustav taj antigen početi tretirati kao "self", tj. da će ga prestati napadati. Dugotrajno izlaganje velikoj količini antigena jedan je od načina kojim suprimiramo alergije i to sigurno nije način za zaštitu od zarazne bolesti.
Cijepljenje u skladu s kliničkim studijama provjerenim protokolom sam jako podržavao. To su bile dvije doze. I za treću dozu postoje dokazi da je korisna, no sve od četvrte na dalje je doslovno "ruski rulet" i oni koji donose takve odluke su se jako zaigrali...
Kako sam osobno prebolio covid i primio dvije doze cjepiva, odbit ću treću i svaku daljnju dozu, a ako bude potrebno, zaštitu svojih prava tražit ću sudskim putem. Baš me zanima kakve bi dokaze mogli iznijeti odvjetnici druge strane u tom hipotetskom sudskom procesu...
da čitao sam o tome da je pao u komu.. jadan momak.n_razbojnik wrote:Btw danas je preminuo pelcovani 23godisnji sportas iz Senja i tako spasio tko zna koliko autobusa starijih u podrumima...vjecnaja pamjat
naravno sada će ludi epikur reći da nema "žrtava cijepiva" jer država nikoga nije zavela u statistiku.
inače dio umrlih od cijepiva država ubacuje u statistiku žrtava korone
AssadNaPodmornici- Posts : 22269
2018-06-14
Nece ni ovoga,...ide u rubriku "iznenada" sa jos desetinama poznatih i tko zna koliko nepoznatih slučajeva koji nisu medijski popraceni... ostanimo odgovorni
2014-04-15
moja šogorica ima omikron.
nije nekaj ali se možeš probati zaraziti.
nije nekaj ali se možeš probati zaraziti.
2014-12-30
n_razbojnik and AssadNaPodmornici like this post
zadnje vrijeme baš na lopate "iznenadno od strčanog udara" umiru.. ono sportaši, javne ličnosti, ova pjevačica , pa neki umirovljeni sportaši.. pazi to je onaj manji postotak populacije koji je poznat javnosti.. ne postotak, nego postotak od promila..n_razbojnik wrote:Nece ni ovoga,...ide u rubriku "iznenada" sa jos desetinama poznatih i tko zna koliko nepoznatih slučajeva koji nisu medijski popraceni... ostanimo odgovorni
što znači da je na stotine ili tisuće takvih u "pozadini" od kojih samo pročitaš osrmtnicu u novinama, .. stavljao sam neke ovdje.
najgore od svega i takvi će nam napraviti "spike" u brojkama "viška smrtnosti" pa će luđak tvrditi da je to "dokaz" da je corona opasna za civilizaciju i da trebamo se zatvoriti u podrum i cijepiti djecu i slušati političare koji kada izgase svjetla smiju se , ročku i jebu kurvice u nekom podrumu.
n_razbojnik likes this post
meni curi nos.
valjda mačka.
testirao se, nikaj.
očito me gripa ne lovi.
valjda mačka.
testirao se, nikaj.
očito me gripa ne lovi.
2014-12-30
veber wrote:moja šogorica ima omikron.
nije nekaj
Koliko ima godina?
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
[size=43]Lauc: Ovdje je nešto jako krivo! Prebolio sam i dvaput sam cijepljen, ali ću tražiti sudsku zaštitu od treće doze[/size]
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Molekularni biolog prof. dr. sc. Gordan Lauc osvrnuo se u Facebook statusu na najavu četvrte i možda još koje doze cjepiva. Njegov status prenosimo u cijelosti.
“Ovdje je nešto jako krivo.
Postupak u kojem svakih nekoliko mjeseci morate ponovo dati određeni medicinski proizvod kako bi ostvarili zaštitu od teškog oblika bolesti ne možemo zvati cijepljenjem.Cijepljenje je priprema imunog sustava na susret s opasnim patogenom. Veliki sam pobornik cijepljenja i smatram da je ono jedno od najznačajnijih otkrića u povijesti čovječanstva.
S druge strane, ovo što nam danas nameću je nešto potpuno drugo. Nitko ne zna kakve će biti posljedice stalnog, u velikoj mjeri potpuno nekontroliranog poticanja proizvodnje protutijela antigenom koji se proizvodi na različitim mjestima u našem organizmu. Osobno mislim da je lako moguće da će naš imuni sustav taj antigen početi tretirati kao “self”, tj. da će ga prestati napadati. Dugotrajno izlaganje velikoj količini antigena jedan je od načina kojim suprimiramo alergije i to sigurno nije način za zaštitu od zarazne bolesti.
Cijepljenje u skladu s kliničkim studijama provjerenim protokolom sam jako podržavao. To su bile dvije doze. I za treću dozu postoje dokazi da je korisna, no sve od četvrte na dalje je doslovno “ruski rulet” i oni koji donose takve odluke su se jako zaigrali…
Kako sam osobno prebolio covid i primio dvije doze cjepiva, odbit ću treću i svaku daljnju dozu, a ako bude potrebno, zaštitu svojih prava tražit ću sudskim putem. Baš me zanima kakve bi dokaze mogli iznijeti odvjetnici druge strane u tom hipotetskom sudskom procesu”, komentirao je znanstvenik Gordan Lauc na facebooku
“Ovdje je nešto jako krivo.
Postupak u kojem svakih nekoliko mjeseci morate ponovo dati određeni medicinski proizvod kako bi ostvarili zaštitu od teškog oblika bolesti ne možemo zvati cijepljenjem.Cijepljenje je priprema imunog sustava na susret s opasnim patogenom. Veliki sam pobornik cijepljenja i smatram da je ono jedno od najznačajnijih otkrića u povijesti čovječanstva.
S druge strane, ovo što nam danas nameću je nešto potpuno drugo. Nitko ne zna kakve će biti posljedice stalnog, u velikoj mjeri potpuno nekontroliranog poticanja proizvodnje protutijela antigenom koji se proizvodi na različitim mjestima u našem organizmu. Osobno mislim da je lako moguće da će naš imuni sustav taj antigen početi tretirati kao “self”, tj. da će ga prestati napadati. Dugotrajno izlaganje velikoj količini antigena jedan je od načina kojim suprimiramo alergije i to sigurno nije način za zaštitu od zarazne bolesti.
Cijepljenje u skladu s kliničkim studijama provjerenim protokolom sam jako podržavao. To su bile dvije doze. I za treću dozu postoje dokazi da je korisna, no sve od četvrte na dalje je doslovno “ruski rulet” i oni koji donose takve odluke su se jako zaigrali…
Kako sam osobno prebolio covid i primio dvije doze cjepiva, odbit ću treću i svaku daljnju dozu, a ako bude potrebno, zaštitu svojih prava tražit ću sudskim putem. Baš me zanima kakve bi dokaze mogli iznijeti odvjetnici druge strane u tom hipotetskom sudskom procesu”, komentirao je znanstvenik Gordan Lauc na facebooku
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje