Rafali nad Zagrebom
Page 5 of 16
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Re: Rafali nad Zagrebom
Gnječ wrote:Noor wrote:pa to piči brže od NLO-aGnječ wrote:
Mi u Istri razvijamo vlastitu tehnologiju vec smo lansirali u svemir svoju raketicu mozda i dve a evo imamo i pocetke vlastite avijacije po idejama i teoriji Hermana Potocnika naseg iz Pule.
Jebiga to je mali korak za covjecanstvo ali veliki korak za istrijane.
Ne bas. Brzina im je malo manja od brzine zvuka ali trudimo se za razliku od vas rvata jebivjetara koji samo kupujete tuđe a ne razvijate svoje. A kako često vidim NLOe iznad Istre pretpostavljam da čuvaju Istru i istrijane tako da nama ne treba ta vrancuska škalamerija dosta nam je bio Napoleon. Doša i poša isto kako će i rvati otići.
Jel i Korado imao prste u tome?
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
nadajmo se da ipak nece, i zato nek zacepe labrnjemarcellus wrote:vuksadinare wrote:Kad vidim na srpskim forumima i u medijima kako im je tlak skocio..francusku proglasavaju 'buducom ubojicom srba'..macrona laznog srpskog prijatelja..seselj bi da migove dize 'dok nije kasno'...vrijedilo je koliko da kostalo
Ne znam što se srbi toliko nerviraju što su ta dva rafalea danas letjela nad Zagrebom. Letjet će nadajmo se hrvatski rafali i nad Beogradom.
Ništa Hrvatska i svemirski programi.
HRVATSKA ĆE OSTAT VOJNO NEUTRALNA PO TOM PITANJU.
Zamisli sad dođu moji i mi dio nekog bloka i moramo im objavit rat.
NE MOŽE.
VOJNO NEUTRALNI.
HRVATSKA ĆE OSTAT VOJNO NEUTRALNA PO TOM PITANJU.
NE MOŽE.
VOJNO NEUTRALNI.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Imaju kukasti križ na letjelicama. Nije šala.RayMabus wrote:
Kuki..
2014-04-11
Zanemarimo to šta sam ja galaktička federacija jer to je isto ko i moja mačka kad ulazi u sobu a ja je gledam a ona ima svjest i otkriva sobu a ja imam svijest o svijesti i veće znanje o prostoru i šta je šta.
Tako izgleda rasprava mene i vas kad je tema svemir i svemirski programi u pitanju. Vi ste mačka.
Uglavnom kad mi netko da smislen odgovor zašto bi Hrvatska plačala članirinu evropskoj svemirskoj agenciji proučit ću a ovako pošto nemam koristi a traže samo da plačam članirinu moj odgovor je : fuck off
Tako izgleda rasprava mene i vas kad je tema svemir i svemirski programi u pitanju. Vi ste mačka.
Uglavnom kad mi netko da smislen odgovor zašto bi Hrvatska plačala članirinu evropskoj svemirskoj agenciji proučit ću a ovako pošto nemam koristi a traže samo da plačam članirinu moj odgovor je : fuck off
2014-04-11
Slazem se...mada je danas seki zavapio 'komadante dizi migove dok nije kasno'..inace bez zajebancije seselj je doista prorok..91 je u benkovcu prorokovao srbima 'ja znam gde cu a gde ce te vi?'...i...'voleo bi da nisam u pravu ali Hrvati ce da nam negde to vrate'(nakon sto je okupiran Vukovar izrekao srpskim novinarima'Noor wrote:nadajmo se da ipak nece, i zato nek zacepe labrnjemarcellus wrote:vuksadinare wrote:Kad vidim na srpskim forumima iu medijima kako im je tlak skocio..francusku proglasavaju 'buducom ubojicom srba'..makrona laznog srpskog prijatelja..sesel bi da migove dize 'dok nije kasno'...vrijedilo je koliko da kostalo
Ne znam što se srbi toliko nerviraju što su ta dva rafalea danas letjela nad Zagrebom. Letjet će nadajmo se hrvatski rafali i nad Beogradom.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Evo kupuju Kornete danas u Rusa :
https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/1059331/ovo-kornet-ciju-nabavku-najavio-predsednik-Suljo-protivoklopni-sitem-koji-dobiti-srpska-vojska-samom-svetskom-vrhu-video
Spremaju se za ustašku ofenzivu na RS i Srbiju.
https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/1059331/ovo-kornet-ciju-nabavku-najavio-predsednik-Suljo-protivoklopni-sitem-koji-dobiti-srpska-vojska-samom-svetskom-vrhu-video
2014-04-11
RayMabus wrote:Evo kupuju Kornete danas u Rusa :
Naš rafal je bolji od njihovog korneta.
crvenkasti-
2014-04-17
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučic izjavio je u četvrtak da se ruski predsjednik Vladimir Putin suglasio da se cijena plina za Srbiju u narednih šest mjeseci ne mijenja i da ostane 270 dolara za 1000 kubičnih metara, izvijestili su beogradski mediji iz Sočija.
Cijenom od 270 dolara, ukazao je Vučic, Srbija je uštedjela više od 300 milijuna eura za šest mjeseci, u odnosu na ono što bi platila da je kupovala plin po trenutnim cijenama na burzi.
Ovo je za nas kao spas, rekao je Vučic, ustvrdivši da mu je u trosatnom razgovoru Putin postavio 90 pitanja iz različitih oblasti i da "ne postoji tema koja nije dotaknuta".
On je naveo su razgovarali o situaciji na Kosovu i u regiji, te da je ruskog šefa države informirao o pritiscima "sa strane" s kojima se Srbija suočava, te o situaciji na sjeveru Kosova.
Bilo je, također, riječi i o suradnji u željezničkoj infrastrukturi, te o vojnotehničkoj suradnji. Upoznao sam ga i s različitim promjenama odnosa u regiji i molio da određene stvari brže stižu u Srbiju, rekao je Vučic, navodeći da je riječ o raketnom sustavu "Kornet", lansirnim rampama i raketama.
To nisu strateške stvari, nego taktičke, a bit će i stvari od strateškog interesa za Srbiju u budućnosti, i to, kako je najavio Vučic, "ne u dalekoj budućnosti".
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/Suljo-posjetio-putina-pao-dogovor-o-cijeni-plina-razgovorali-o-situaciji-na-kosovu-pa-najavili-dolazak-ruskog-celnika-u-beograd-1146077
Cijenom od 270 dolara, ukazao je Vučic, Srbija je uštedjela više od 300 milijuna eura za šest mjeseci, u odnosu na ono što bi platila da je kupovala plin po trenutnim cijenama na burzi.
Ovo je za nas kao spas, rekao je Vučic, ustvrdivši da mu je u trosatnom razgovoru Putin postavio 90 pitanja iz različitih oblasti i da "ne postoji tema koja nije dotaknuta".
On je naveo su razgovarali o situaciji na Kosovu i u regiji, te da je ruskog šefa države informirao o pritiscima "sa strane" s kojima se Srbija suočava, te o situaciji na sjeveru Kosova.
Bilo je, također, riječi i o suradnji u željezničkoj infrastrukturi, te o vojnotehničkoj suradnji. Upoznao sam ga i s različitim promjenama odnosa u regiji i molio da određene stvari brže stižu u Srbiju, rekao je Vučic, navodeći da je riječ o raketnom sustavu "Kornet", lansirnim rampama i raketama.
To nisu strateške stvari, nego taktičke, a bit će i stvari od strateškog interesa za Srbiju u budućnosti, i to, kako je najavio Vučic, "ne u dalekoj budućnosti".
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/Suljo-posjetio-putina-pao-dogovor-o-cijeni-plina-razgovorali-o-situaciji-na-kosovu-pa-najavili-dolazak-ruskog-celnika-u-beograd-1146077
2014-04-11
Usrali se od Rafala. Putin trlja ruke. Ide prodaja oružja.RayMabus wrote: Upoznao sam ga i s različitim promjenama odnosa u regiji i molio da određene stvari brže stižu u Srbiju, rekao je Vučic, navodeći da je riječ o raketnom sustavu "Kornet", lansirnim rampama i raketama.
2014-04-11
Nije jer nemaju ta dva sistema veze jedno s drugim.crvenkasti wrote:RayMabus wrote:Evo kupuju Kornete danas u Rusa :
Al kad slušaš likove poput Vučine u Hrvatskoj koji se napali i misli da su ovi avioni za neki napad na Srbiju i RS onda ta druga strana mora kupit nešto da te tupave usijane glave u Hrvatskoj ohladi od te ideje.
Domet protivoklopne rakete je osam kilometara, probojnost tandem kumulativne bojeve glave je 130 centimetara pancirnog čelika posle reaktivnog oklopa, kao i tri do tri i po metra armiranog betona.
U skladu sa iskustvima iz borbenih dejstava, razvijena je i termobarična bojeva glava, konstrukcijski slična tandem kumulativnoj bojevoj glavi. S tim da prva glava razbija zid bunkera, a druga uništava ljude i borbena sredstva unutar objekta. Domet termobarične glave je 10 kilometara.
Raketa sa novog sistema leti do maksimalnog dometa za manje od 30 sekundi.
2014-04-11
Hrvatska nije radi Srbije ili barem samo radi Srbije kupila avione nego jer istiće resurs svojih samih i imala je dva izbora a to je ništa i da netko drugi kontrolira zrak il kupit nešto a i ovoj prvoj opciji isto plaćaš a nemaš svoje.
Da su oni to kupili radi Srbije ili samo radi Srbije kupilo bi toga više a ne 12 aviona od kojih su dva dvosjedi, dakle samo deset su presretači itd.
Hrvatska ima duplo manje stanovnika od Srbije. Šta će ona napadat Srbiju ? Pa nije luda.
RS ? Ne smeta nam. Čak i da tamo nešto bude opet ide NATO. Ti nemaš šta ni gađat tamo lovačkim avionima. To bespilotne letjelice i dovoljno. To je još bolje za RS.
Da su oni to kupili radi Srbije ili samo radi Srbije kupilo bi toga više a ne 12 aviona od kojih su dva dvosjedi, dakle samo deset su presretači itd.
Hrvatska ima duplo manje stanovnika od Srbije. Šta će ona napadat Srbiju ? Pa nije luda.
RS ? Ne smeta nam. Čak i da tamo nešto bude opet ide NATO. Ti nemaš šta ni gađat tamo lovačkim avionima. To bespilotne letjelice i dovoljno. To je još bolje za RS.
2014-04-11
Jebote vucina u guzicu da te jeboRayMabus wrote:Nije jer nemaju ta dva sustava veze jedno s drugim.crvenkasti wrote:RayMabus wrote:Evo kupuju Kornete danas u Rusa :
https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/1059331/ovo-kornet-ciju-nabavku-najavio-predsednik-Suljo-protivoklopni-sitem-koji-dobiti-srpska-vojska-samom -svetskom-vrhu-video
Al kad slušaš likove poput Vučine u Hrvatskoj koji se napali i misli da su ovi avioni za neki napad na Srbiju i RS onda ta druga strana mora kupiti nešto da te tupave usijane glave u Hrvatskoj ohladi od te ideje.
Domet protivoklopne rakete je osam kilometara, probojnost tandem kumulativne bojeve glave je 130 centimetara pancirnog čelika nakon reaktivnog oklopa, kao i tri do tri i po metra armiranog betona.
U skladu sa iskustvima iz borbenih dejstava, razvijena je i termobarična bojeva glava, konstrukcijski slična tandem kumulativnoj bojevoj glavi. S tim da prva glava razbija zid bunkera, a druga uništava ljude i borbena sredstva unutar objekta. Domet termobarične glave je 10 kilometara.
Raketa sa novog sustava leti do maksimalnog dometa za manje od 30 sekundi.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
I onda imaš drugu stranu priče, na stranu to šta su Vučicu za pola godine izbori al Srbija ima te MIG 29 a koji su godište koji jesu i to je operativno najkasnije do 2030 i svi su toga svjesni i sad malo kako će ravnoteža ?
Pa kupi Kornet i onda usijanim glavam u Hrvatskoj koji pričaju gluposti da su ti Rafali za napad na nekoga da ako krenu kopnenom vojskom da će ih dočekat Kornet.
Hlađenje.
Pa kupi Kornet i onda usijanim glavam u Hrvatskoj koji pričaju gluposti da su ti Rafali za napad na nekoga da ako krenu kopnenom vojskom da će ih dočekat Kornet.
Hlađenje.
2014-04-11
rekao bi Tre, plase jeza golom guzicom :)
Srbija je lider u regionu. Još malo pa cvecka sila.
Ma. Ma nema smsila o tome pričat jer ne kupujemo mi to radi nji ili samo radi njih.
Nek kupe i oni sebi svoje. Jebe se nas. Svak o svom poslu.
Ma. Ma nema smsila o tome pričat jer ne kupujemo mi to radi nji ili samo radi njih.
Nek kupe i oni sebi svoje. Jebe se nas. Svak o svom poslu.
2014-04-11
RayMabus wrote:Hrvatska nije radi Srbije ili barem samo radi Srbije kupila avione nego jer istiće resurs svojih samih i imala je dva izbora a to je ništa i da netko drugi kontrolira zrak il kupit nešto a i ovoj prvoj opciji isto plaćaš a nemaš svoje.
Dobro uoceno. Nit HR nit SRB ima kapacitete za napasti jesna drugu. Prva stvar sto obje zemlje nemaju vise dodirnih tocaka oko kojih bi mogao izbiti sukob. Druga stvar napad HR na SRB i obrnuto bi bio suicid, cim bi prvi lijesovi krenuli se vracati kuci doslo bi do gadnih prosvjeda. Treca stvar ekonomije su dosta uvezane i samim tim bi rat doveo do katastrofalnog sunovrata sto bi ekonomski konkurenti dpbro naplatili a gradjani kaznili. Tako da mozemo mirno spavati i uzivati u novim igrackama.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Imaju. Srbija još nije vratila Hrvatskoj teritorije s onu stranu Dunava. Al nema naselja tamo tj nije naseljeno pa je to ostavljeno za kraj, kad Srbija bude spremna za ući u EU pa i onako onda ide šengen i otvorene granice pa je to ostavljeno tako da se riješi na kraju mirniom putem.Pirate wrote:RayMabus wrote:Hrvatska nije radi Srbije ili barem samo radi Srbije kupila avione nego jer istiće resurs svojih samih i imala je dva izbora a to je ništa i da netko drugi kontrolira zrak il kupit nešto a i ovoj prvoj opciji isto plaćaš a nemaš svoje.
Dobro uoceno. Nit HR nit SRB ima kapacitete za napasti jesna drugu. Prva stvar sto obje zemlje nemaju vise dodirnih tocaka oko kojih bi mogao izbiti sukob. Druga stvar napad HR na SRB i obrnuto bi bio suicid, cim bi prvi lijesovi krenuli se vracati kuci doslo bi do gadnih prosvjeda. Treca stvar ekonomije su dosta uvezane i samim tim bi rat doveo do katastrofalnog sunovrata sto bi ekonomski konkurenti dpbro naplatili a gradjani kaznili. Tako da mozemo mirno spavati i uzivati u novim igrackama.
Ne postoje samo Srbi i Hrvati na Balkanu. I ne postojio samo Balkan tako da o tom mirnom spavanju o tom potom.
2014-04-11
Što se tiče spremnosti Hrvatske infrastrukturno, ali i po pitanju pilota, Ninić navodi kako proces još nije završio, već je značajna faza završila. Dodaje i kako su spremni za izgradnju infrastrukture, obuku pilota i zaprimanje takvog složenog sustava. "Mislim da ćemo spremni dočekati 2024. i dolazak prvih Rafalea s hrvatskim obilježjima", jasno će.
Upitan je li bilo emotivno vidjeti zrakoplove nad Zagrebom, odgovara da svakako jest. "Vrati vas glavom u kabinu. Bili smo dionici dolaska Rafalea i aktivnosti. Prije svega sretni smo što su došli. Poslali smo jaku poruku, ali i pilotima dali priliku da se upoznaju s kolegama iz Francuske", navodi pa zaključuje kako zavidi onima koji će imati priliku letjeti Rafaleima.
Što se tiče organizacije leta Rafalea iz Francuske u Hrvatsku i obrnuto, kaže da je sve to bio složen proces, a let dugotrajan.
"Francuska je od Hrvatske udaljena sat vremena leta, a sam je trajao pet sati. Zrakoplovi su punjeni gorivom u zraku i po povratku u francuski zračni prostor. Bilo je složeno koordinirati ovako naoko zanimljivu i veselu aktivnost iznad našeg Zagreba", kaže Ninić.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vojni-pilot-o-novim-avionima-ovo-je-kao-da-prelazimo-s-prvih-mobitela-na-smartphone/2321068.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
Upitan je li bilo emotivno vidjeti zrakoplove nad Zagrebom, odgovara da svakako jest. "Vrati vas glavom u kabinu. Bili smo dionici dolaska Rafalea i aktivnosti. Prije svega sretni smo što su došli. Poslali smo jaku poruku, ali i pilotima dali priliku da se upoznaju s kolegama iz Francuske", navodi pa zaključuje kako zavidi onima koji će imati priliku letjeti Rafaleima.
Što se tiče organizacije leta Rafalea iz Francuske u Hrvatsku i obrnuto, kaže da je sve to bio složen proces, a let dugotrajan.
"Francuska je od Hrvatske udaljena sat vremena leta, a sam je trajao pet sati. Zrakoplovi su punjeni gorivom u zraku i po povratku u francuski zračni prostor. Bilo je složeno koordinirati ovako naoko zanimljivu i veselu aktivnost iznad našeg Zagreba", kaže Ninić.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vojni-pilot-o-novim-avionima-ovo-je-kao-da-prelazimo-s-prvih-mobitela-na-smartphone/2321068.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
2014-04-11
"Francuska je od Hrvatske udaljena sat vremena leta, a sam je trajao pet sati. Zrakoplovi su punjeni gorivom u zraku i po povratku u francuski zračni prostor. Bilo je složeno koordinirati ovako naoko zanimljivu i veselu aktivnost iznad našeg Zagreba"
.
Znači francuska vojska dobit će i saveznika s infrastrukturom za avion tip Rafale u ovom dijelu Evrope.
.
Znači francuska vojska dobit će i saveznika s infrastrukturom za avion tip Rafale u ovom dijelu Evrope.
2014-04-11
niels likes this post
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Similar topics
» Dva na dva Rafali
» Kad će Rafali za Srbiju ?
» Oluja nad Zagrebom(ali i ostatkom Europe)
» Grčkoj isporučeni prvi Rafali
» Komšić: Upitno je mogu li Srbi šetati Zagrebom
» Kad će Rafali za Srbiju ?
» Oluja nad Zagrebom(ali i ostatkom Europe)
» Grčkoj isporučeni prvi Rafali
» Komšić: Upitno je mogu li Srbi šetati Zagrebom
Page 5 of 16