Rafali nad Zagrebom
Page 7 of 16
Page 7 of 16 • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16
Re: Rafali nad Zagrebom
RayMabus wrote:A možda se nadopunjuju ?niels wrote:
Srbija i dalje pokušava ostvariti zonu interesa u regiji preko “srpskog sveta” na zemlje regije. Hrvatska ima svoje interese u regiji. Te dvije zemlje su na pravcima sudara, osim ako ne procijene da im se ispunjavanje ciljeva ne isplati ili da je nemoguće.
Moguć je i proxy rat u BiH i Kosovu, pa čak i u Crnoj Gori.
U takvom slučaju, dobro je imati S400. A još je bolje imati Rafale.
Misliš da bi Srbija mogla ovo radit šta radi u regiji da za neke stvari nema prešutnu podršku Hrvatske ?
U BiH ima, ali baš prešutnu.
U Crnoj Gori i na Kosovu nema.
niels- Posts : 4797
2021-04-26
zganci_i_jetrica wrote:Jel ti to veliš u funkciji (primjerenoj prikladi ) vrancuske sobarice ili će i tebi kapnut koja pinka za kikiriki i koštice?marcellus wrote:to je samo stvar preknjižavanja, iz proračuna u proračun, ne ide ta lova nigdje.zganci_i_jetrica wrote:Ha-ha, kako je neke ljude lako preveslati na foru tak' se mala deca varaju i zamračiti 100 milja eura; tek toliko da se nađe, za Koktu i kikirikimarcellus wrote:morh je objasnio, cijena je i dalje ista, ali se obračunava PDV koji ide ravno iz državnog proračuna u državni proračun. Čisto stvar knjiženja troškova.niels wrote:Podržavao sam odluku da se kupe Rafali, i još uvijek mislim da je to dobar posao.
Međutim, ako je ponuda na natječaju zrakoplov jednih specifikacija, a u ugovoru prodaju zrakoplov s PISA umjesto AESA radarom, s slabijim raketnim sustavom, onda to nije u redu, to je prijevara.
Cijena je bila 999 milijuna, sad je 1.1 milijardu eura. Zašto?
iz perspektive nekog tko ipak zna nešto o financijama. Čisto stvar propisa. Na rafale ne ide PDV jer su polovni. Na oružje i simulator ide jer su novi. Ne možeš knjižit kupovinu u MORH-u ako ne prikažeš PDV. Jednostavno neće proć finu i računovodstveni softver i propise. A besmisleno je jer ta lova ne ide nigdje, ostaje u proračunu. Samo ide s konta na konto.
Nije onda ni čudno da ovdje tratiš vrijemeniels wrote:Mislim da ne krade.zganci_i_jetrica wrote:Jel' ti to onda njemu veliš da je naivna sobarica ili da laže pa stoga onda i krade?niels wrote:Kad znam tko “preknjižuje” onda sam siguran gdje će taj višak završiti.zganci_i_jetrica wrote:Jel ti to veliš u funkciji (primjerenoj prikladi ) vrancuske sobarice ili će i tebi kapnut koja pinka za kikiriki i koštice?marcellus wrote:to je samo stvar preknjižavanja, iz proračuna u proračun, ne ide ta lova nigdje.zganci_i_jetrica wrote:Ha-ha, kako je neke ljude lako preveslati na foru tak' se mala deca varaju i zamračiti 100 milja eura; tek toliko da se nađe, za Koktu i kikirikimarcellus wrote:morh je objasnio, cijena je i dalje ista, ali se obračunava PDV koji ide ravno iz državnog proračuna u državni proračun. Čisto stvar knjiženja troškova.niels wrote:Podržavao sam odluku da se kupe Rafali, i još uvijek mislim da je to dobar posao.
Međutim, ako je ponuda na natječaju zrakoplov jednih specifikacija, a u ugovoru prodaju zrakoplov s PISA umjesto AESA radarom, s slabijim raketnim sustavom, onda to nije u redu, to je prijevara.
Čuj, da indeksacija cijena.
A iz moje perspektive, svi ste mi vi blesavi, zeleni i balavi ;)
zganci_i_jetrica- Posts : 1406
2021-06-05
To ti misliš.niels wrote:RayMabus wrote:A možda se nadopunjuju ?niels wrote:
Srbija i dalje pokušava ostvariti zonu interesa u regiji preko “srpskog sveta” na zemlje regije. Hrvatska ima svoje interese u regiji. Te dvije zemlje su na pravcima sudara, osim ako ne procijene da im se ispunjavanje ciljeva ne isplati ili da je nemoguće.
Moguć je i proxy rat u BiH i Kosovu, pa čak i u Crnoj Gori.
U takvom slučaju, dobro je imati S400. A još je bolje imati Rafale.
Misliš da bi Srbija mogla ovo radit šta radi u regiji da za neke stvari nema prešutnu podršku Hrvatske ?
U BiH ima, ali baš prešutnu.
U Crnoj Gori i na Kosovu nema.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Now you hit the nail on the head! Ma tko se sve samo kod nas nije držao propisa ko pijan plota: Ivo Sanader, Zdravko Mamić, Milan Bandić, Nadan Vidošević, Josipa Rimac, Gabrijela Žalac... and the list goes on, and on, and on... Mislim ono, ako i ti u tom sveopćem ćapanluku nisi zgrabio koji kolut jegera, onda si fakat Makaronova sobaricamarcellus wrote:iz perspektive nekog tko ipak zna nešto o financijama. Čisto stvar propisa...zganci_i_jetrica wrote:Jel ti to veliš u funkciji (primjerenoj prikladi ) vrancuske sobarice ili će i tebi kapnut koja pinka za kikiriki i koštice?marcellus wrote:to je samo stvar preknjižavanja, iz proračuna u proračun, ne ide ta lova nigdje.zganci_i_jetrica wrote:Ha-ha, kako je neke ljude lako preveslati na foru tak' se mala deca varaju i zamračiti 100 milja eura; tek toliko da se nađe, za Koktu i kikirikimarcellus wrote:morh je objasnio, cijena je i dalje ista, ali se obračunava PDV koji ide ravno iz državnog proračuna u državni proračun. Čisto stvar knjiženja troškova.niels wrote:Podržavao sam odluku da se kupe Rafali, i još uvijek mislim da je to dobar posao.
2021-06-05
vidi se da nisi nikada radio, o tome da si imao firmu bzvz je općenito pisati.marcellus wrote:zganci_i_jetrica wrote:Ha-ha, kako je neke ljude lako preveslati na foru tak' se mala deca varaju i zamračiti 100 milja eura; tek toliko da se nađe, za Koktu i kikirikimarcellus wrote:morh je objasnio, cijena je i dalje ista, ali se obračunava PDV koji ide ravno iz državnog proračuna u državni proračun. Čisto stvar knjiženja troškova.niels wrote:Podržavao sam odluku da se kupe Rafali, i još uvijek mislim da je to dobar posao.
to je samo stvar preknjižavanja, iz proračuna u proračun, ne ide ta lova nigdje.
ali ok. štitiš ruku koja te hrani.
i daj prouči zakon o PDVu prije nego što počneš pisati.
veber-
2014-12-30
Podsjeti nas što je to ono bilo: olovke i šiljila, gumice i spajalice?veber wrote:vidi se da nisi nikada radio, o tome da si imao firmu bzvz je općenito pisati....marcellus wrote:zganci_i_jetrica wrote:Ha-ha, kako je neke ljude lako preveslati na foru tak' se mala deca varaju i zamračiti 100 milja eura; tek toliko da se nađe, za Koktu i kikirikimarcellus wrote:morh je objasnio, cijena je i dalje ista, ali se obračunava PDV koji ide ravno iz državnog proračuna u državni proračun. Čisto stvar knjiženja troškova.niels wrote:Podržavao sam odluku da se kupe Rafali, i još uvijek mislim da je to dobar posao.
to je samo stvar preknjižavanja, iz proračuna u proračun, ne ide ta lova nigdje.
2021-06-05
OK, izgleda da je s opremom sve u redu, Noor je prije napisala, ali samo proširujem: kupujemo 2 Rafale B F3 zrakoplova i 10 Rafale C F3 zrakoplova.
Francuzi trenutno razvijaju 4.1 standard što je dobra vijest.
Inače, F3 oznaka znači da može nositi nuklearno naoružanje.
Rafale C (jednosjed) i Rafale B (dvosjed) dolaze samo s aktivnim (AESA) radarom, Meteor raketama i ostalim boleštinama :) da ti pamet stane.
To je meni bilo bitno, a naravno da će 100 milijuna eura pasti na “indeksaciji” ;)
Za utjehu, dobili smo gadnu lovu iz Europskog fonda za obranu, tako da mislim da zapravo ovo ne budemo ni platili u konačnici.
Rafale C (jednosjed) i Rafale B (dvosjed) dolaze samo s aktivnim (AESA) radarom, Meteor raketama i ostalim boleštinama :) da ti pamet stane.
To je meni bilo bitno, a naravno da će 100 milijuna eura pasti na “indeksaciji” ;)
Za utjehu, dobili smo gadnu lovu iz Europskog fonda za obranu, tako da mislim da zapravo ovo ne budemo ni platili u konačnici.
niels-
2021-04-26
Noor likes this post
otprilike. pa jebemu od kada je postao "novinar" u sve se kuži.zganci_i_jetrica wrote:Podsjeti nas što je to ono bilo: olovke i šiljila, gumice i spajalice?veber wrote:vidi se da nisi nikada radio, o tome da si imao firmu bzvz je općenito pisati....marcellus wrote:zganci_i_jetrica wrote:Ha-ha, kako je neke ljude lako preveslati na foru tak' se mala deca varaju i zamračiti 100 milja eura; tek toliko da se nađe, za Koktu i kikirikimarcellus wrote:morh je objasnio, cijena je i dalje ista, ali se obračunava PDV koji ide ravno iz državnog proračuna u državni proračun. Čisto stvar knjiženja troškova.niels wrote:Podržavao sam odluku da se kupe Rafali, i još uvijek mislim da je to dobar posao.
za ne bilivit.
moram fotkati novi gun pa da se raspiše o karakteristikama i da da obrazloženje zakaj sam odabrao taj, a ne uhodani koji imam u zagrebu.
neki put poludim na njegove upise.
veber-
2014-12-30
deda. ionako nije bitno kaj smo uzeli.niels wrote:OK, izgleda da je s opremom sve u redu, Noor je prije napisala, ali samo proširujem: kupujemo 2 Rafale B F3 zrakoplova i 10 Rafale C F3 zrakoplova.
bolje od izraubanih izraelskih svakako.
ionako hr nije birala.
ako će djelovati vojno ionako će biti u sastavu NATO.
inače je neki dan sletio ruski MI-neki neznam koji helikopter na remont.
njemačka u aktivnom sastavu i dalje ima ruske helikoptere i ruske MIGove.
ovo je ionako politička odluka, a ne strateška ili vojna.
veber-
2014-12-30
imas ti dozvolu za gun?veber wrote:
moram fotkati novi gun
gdje se to vadi i koja je procedura?
pitam za prijatelja...
Mislim da je oznaka N.niels wrote:
2014-04-11
daš zahtjevNoor wrote:imas ti dozvolu za gun?veber wrote:
moram fotkati novi gun
gdje se to vadi i koja je procedura?
pitam za prijatelja...
odradiš liječnički
prvu pomoć
sigurnosno rukovanje i to ti je to.
da ćeš se prešetavati okolo s njim nećeš.
isto tako kao i kod nas ti policija može svratiti pa se uvjeriti da je pravilno osiguran.
veber-
2014-12-30
To je za Mirage :RayMabus wrote:Mislim da je oznaka N.niels wrote:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dassault_Mirage_2000N/2000D#Mirage_2000N
Mi svakako nećemo na to kačit nikakvo atomsko oružje pa nevažno.
2014-04-11
RayMabus wrote:Mislim da je oznaka N.niels wrote:
N je za upotrebu na nosačima zrakoplova ili napušteni koncept, nisam sad siguran.
niels-
2021-04-26
Jel' ti bolji od ovog?veber wrote:otprilike. pa jebemu od kada je postao "novinar" u sve se kuži.zganci_i_jetrica wrote:Podsjeti nas što je to ono bilo: olovke i šiljila, gumice i spajalice?veber wrote:vidi se da nisi nikada radio, o tome da si imao firmu bzvz je općenito pisati....marcellus wrote:zganci_i_jetrica wrote:Ha-ha, kako je neke ljude lako preveslati na foru tak' se mala deca varaju i zamračiti 100 milja eura; tek toliko da se nađe, za Koktu i kikirikimarcellus wrote:morh je objasnio, cijena je i dalje ista, ali se obračunava PDV koji ide ravno iz državnog proračuna u državni proračun. Čisto stvar knjiženja troškova.niels wrote:Podržavao sam odluku da se kupe Rafali, i još uvijek mislim da je to dobar posao.
za ne bilivit.
moram fotkati novi gun...
2021-06-05
veber wrote:deda. ionako nije bitno kaj smo uzeli.niels wrote:OK, izgleda da je s opremom sve u redu, Noor je prije napisala, ali samo proširujem: kupujemo 2 Rafale B F3 zrakoplova i 10 Rafale C F3 zrakoplova.
bolje od izraubanih izraelskih svakako.
ionako hr nije birala.
ako će djelovati vojno ionako će biti u sastavu NATO.
inače je neki dan sletio ruski MI-neki neznam koji helikopter na remont.
njemačka u aktivnom sastavu i dalje ima ruske helikoptere i ruske MIGove.
ovo je ionako politička odluka, a ne strateška ili vojna.
Ma naravno da je cijela istočna Europa krcata sovjetskim oružjem.
Radi, jeftino, jednostavno.
Ali nisam siguran da je Njemačka od ujedinjenja naovamo išta kupila od Rusije, makar ne isključujem. Uostalom, mi smo raspisali natječaj, vidiš tko se javio: Grippen, Rafale, F-16 (novi od Amera; rabljeni od Izraelaca i Grka). Ne znam da li su Južna Koreja ili Japan NATO kompatibilni, ali imaju odlične borbene zrakoplove.
No dobro, zrakoplove, helikoptere, visokotehnološku opremu i obuku mogu progutati, ali me nitko živ ne može uvjeriti da nismo u stanju proizvoditi kompletan mornarički i kopneni konvencionalni program, stvari ispod radara Amera, Rusa itd. a kvalitetno i prodavati.
Ako možemo remontirati zapovjedni brod Šeste flote, onda valjda možemo proizvesti korvete i fregate, ne trebaju nam finske.
niels-
2021-04-26
Rafale je zamijenio Mirage 2000N u ulogama nuklearnog udara
https://en.wikipedia.org/wiki/French_Air_and_Space_Force#Aircraft_inventory
A po ovome izgleda da mogu oni svi nosit nuklearne bojne glave jer su u tvornici tako konstruirani.
https://en.wikipedia.org/wiki/French_Air_and_Space_Force#Aircraft_inventory
A po ovome izgleda da mogu oni svi nosit nuklearne bojne glave jer su u tvornici tako konstruirani.
2014-04-11
Komande su na japanski.niels wrote:veber wrote:niels wrote:Ne znam da li su Južna Koreja ili Japan NATO kompatibilni, ali imaju odlične borbene zrakoplove.
Znaš ti japanski ?
2014-04-11
Page 7 of 16 • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16
Similar topics
» Dva na dva Rafali
» Kad će Rafali za Srbiju ?
» Oluja nad Zagrebom(ali i ostatkom Europe)
» Grčkoj isporučeni prvi Rafali
» Komšić: Upitno je mogu li Srbi šetati Zagrebom
» Kad će Rafali za Srbiju ?
» Oluja nad Zagrebom(ali i ostatkom Europe)
» Grčkoj isporučeni prvi Rafali
» Komšić: Upitno je mogu li Srbi šetati Zagrebom
Page 7 of 16