Mi, Mađari i Srbi odlučili smo da želimo imati korist od novog svjetskog poretka koji se rađa na istoku
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Mi, Mađari i Srbi odlučili smo da želimo imati korist od novog svjetskog poretka koji se rađa na istoku
Cestovni promet je najskuplji a brodski najjeftiniji. Nije baš ekonomski isplativo radit ovo da iskrcaš robu u Grčkoj pa željeznicom sve do Slovačke i Austrije a pored Trsta, Kopra i Rijeke nego dovuć to do Dunava i ukrcat na brod i šalji u ovu zonu Budimpešta Keln.
Srednja Europa - istočni Mediteran/Suez
Kombinirani prijevoz : pomorski brodski/pretovar/željeznica/pretovar/Dunav
Srednja Europa - istočni Mediteran/Suez
Kombinirani prijevoz : pomorski brodski/pretovar/željeznica/pretovar/Dunav
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Mi, Mađari i Srbi odlučili smo da želimo imati korist od novog svjetskog poretka koji se rađa na istoku
Riječna krstarenja
https://www.visitvukovar-srijem.com/files/file/pdf/Analiza-rijecnih-krstarenja.pdf
U putničkim pristaništima na unutarnjim vodama, u 2018. godini ukupno je pristalo 367 riječnih kruzera s 51 385 putnika. Da Hrvatska također prati trendove rasta ove vrste turizma govori podatak da je u 2019. godini zabilježeno 559 pristajanja u svih 5 putničkih pristaništa. Sveukupno je na Dunavskim putničkim pristaništima pristalo 527 riječnih kruzera i 32 u Osijeku na Dravi. Iz navedenog zaključuje se da su riječna krstarenja u Hrvatskoj turistički proizvod s najvećom stopom rasta. U iskazanim brojkama nisu uvrštena povremena pristajanja na putničkim pristaništima na Savi obzirom na mali broj pristajanja 2-3 kroz godinu.
https://www.visitvukovar-srijem.com/files/file/pdf/Analiza-rijecnih-krstarenja.pdf
U putničkim pristaništima na unutarnjim vodama, u 2018. godini ukupno je pristalo 367 riječnih kruzera s 51 385 putnika. Da Hrvatska također prati trendove rasta ove vrste turizma govori podatak da je u 2019. godini zabilježeno 559 pristajanja u svih 5 putničkih pristaništa. Sveukupno je na Dunavskim putničkim pristaništima pristalo 527 riječnih kruzera i 32 u Osijeku na Dravi. Iz navedenog zaključuje se da su riječna krstarenja u Hrvatskoj turistički proizvod s najvećom stopom rasta. U iskazanim brojkama nisu uvrštena povremena pristajanja na putničkim pristaništima na Savi obzirom na mali broj pristajanja 2-3 kroz godinu.
2014-04-11
Sveukupno je na Dunavskim putničkim pristaništima pristalo 527 riječnih kruzera i 32 u Osijeku na Dravi.
.
Njima se ni do Osijeka ne da a na ušću je Drave u Dunav jer rade samo ture gori doli po Dunavu.
Taj kružni turizam tu nije kružni nego pravocrtni. Na moru je kružni a tu nije. Pogrešno ih je i nazivati kruzerima. A di to kruže ?
.
Njima se ni do Osijeka ne da a na ušću je Drave u Dunav jer rade samo ture gori doli po Dunavu.
Taj kružni turizam tu nije kružni nego pravocrtni. Na moru je kružni a tu nije. Pogrešno ih je i nazivati kruzerima. A di to kruže ?
2014-04-11
Sava je vrlo slabo iskorištena. Čak i kad pogledaš da je razvoj autocesta i cestovne i željezničke mreže ubio promet u gornjim tokovima koji obićno vijugaju i treba ih održavat šta ih čini ekonomski upitnim ipak ovaj donji tok a on ide od Slavonskog Broda do BG je strašno slabo ekonomski iskorišten a ima potencijal.
Na SB se spaja željeznica na luku i od tu pa na niže voda je dublja i rijeka šira i zato od tu počima ta njena ekonomska zona koja je isplativa.
Na SB se spaja željeznica na luku i od tu pa na niže voda je dublja i rijeka šira i zato od tu počima ta njena ekonomska zona koja je isplativa.
2014-04-11
to sa madjarima treba nastaviti
na svaki nacim izbeci zavisnost
od hr.
trajni zadatak !
od hr.
trajni zadatak !
2020-04-21
Zašto bi bili ovisni o nama ? Nama to ne treba. Daleko vam kuća. Samo nas zaobiđite.pizzon wrote:to sa madjarima treba nastaviti
od hr.
trajni zadatak !
2014-04-11
Ovu prugu već imate. Samo je modernizirate. Ne radite neku novu dionicu pruge tako da pišeš gluposti.pizzon wrote:to sa madjarima treba nastaviti
od hr.
trajni zadatak !
Imaš već odavno tu prugu samo je treba obnovit itd.
2014-04-11
Zaobilazite Hrvatsku tako da modernizirate prugu koju već imate.
Čak i kad ovo samo izgovoriš zvuči glupo.
Čak i kad ovo samo izgovoriš zvuči glupo.
2014-04-11
Ja ne planiram zaobilazit Srbiju ako idem željeznicom na istok.
Kamo sreće da Srbija izgradi potpuno novu dionicu pruge negdje na relaciji Vrbas Zrenjanin.
To bi mi bio najbrži spoj s Rumunjskom.
Kamo sreće da Srbija izgradi potpuno novu dionicu pruge negdje na relaciji Vrbas Zrenjanin.
To bi mi bio najbrži spoj s Rumunjskom.
2014-04-11
Ne zaobilaziš nego spajaš i približavaš.
To je valjda ta razlika između toga kako ja to gledam i kako ti gledaš.
To je valjda ta razlika između toga kako ja to gledam i kako ti gledaš.
2014-04-11
Srbija i Mađarska nemaju more a netko tko ga ima a u ovom slučaju to su KINEZI, Hrvati i Grci njima je ta izgradnja i modernizacija pruga u zaleđu upravo to i jača im luke i međunarodni položaj.
Vi ne vidite širu sliku jer nemate more.
Vi ne vidite širu sliku jer nemate more.
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kraj starog svjetskog poretka, ZAPAD SE RASPADA
» Mađari u Moskvi: Želimo kupiti još ruskog plina. Rusija: Proučit ćemo zahtjev
» Stier uoči posjeta Moskvi:Želimo imati otvoren dijalog s Rusijom
» HRVATSKA IMA NOVOG SVJETSKOG PRVAKA: Hercegovac Ivan Kvesić zlatni sa svjetske karate smotre u Madridu
» Previse da bi bilo slucajno i 'mi zelimo imati djecu'!U pet godina u SAD posvojeno 46 djece iz Konga a u Hrvatskoj 68
» Mađari u Moskvi: Želimo kupiti još ruskog plina. Rusija: Proučit ćemo zahtjev
» Stier uoči posjeta Moskvi:Želimo imati otvoren dijalog s Rusijom
» HRVATSKA IMA NOVOG SVJETSKOG PRVAKA: Hercegovac Ivan Kvesić zlatni sa svjetske karate smotre u Madridu
» Previse da bi bilo slucajno i 'mi zelimo imati djecu'!U pet godina u SAD posvojeno 46 djece iz Konga a u Hrvatskoj 68
Page 2 of 2