Mi, Mađari i Srbi odlučili smo da želimo imati korist od novog svjetskog poretka koji se rađa na istoku
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Mi, Mađari i Srbi odlučili smo da želimo imati korist od novog svjetskog poretka koji se rađa na istoku
NOVI SAD
Vučic i Sijarto pokrenuli izgradnju brze pruge do Mađarske
Ne postoji evropski forum na kojemu Sijarto i Orban nisu najhrabriji u podršci Srbiji na evropskom putu u svim područjima, naveo je Vućic.
Fu. M.prije 8 minuta
Obilježen početak radova
Počela je izgradnja pruge Novi Sad-Kelebija, duge 108 kilometara, u sklopu brze pruge Beograd-Budimpešta, kojima su u ponedjeljak prisustvovali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučic i mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto (Péter Szijjártó).
Obilježavajući početak radova na drugoj dionici brze pruge Beograd-Budimpešta kroz Srbiju, koja će od Novog Sada ići do Subotice i granice s Mađarskom kod Kelebije, Vučic je rekao da takvi projekti mijenjaju izgled zemlje i simboliziraju napredak Srbije, prenosi Hina.
Dodao je da je brza pruga veoma važna za budućnost dvije zemlje i da će ona, od Beograda do mađarske granice, biti završena za tri godine.
- Ne postoji evropski forum na kojemu Sijarto i Orban nisu najhrabriji u podršci Srbiji na evropskom putu u svim područjima - naveo je Vučic.
- Mi, Mađari i Srbi odlučujemo na osnovi naših nacionalnih interesa i odlučili smo da i mi želimo imati korist od novog svjetskog poretka koji se rađa na istoku. Obje zemlje imaju s Kinom suradnju na pragmatičnim osnovama i na bazi međusobnog interesa i obje mnogo profitiraju od toga - rekao je među ostalim mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto.
https://avaz.ba/region/srbija/698484/Suljo-i-sijarto-pokrenuli-izgradnju-brze-pruge-do-madarske
Vučic i Sijarto pokrenuli izgradnju brze pruge do Mađarske
Ne postoji evropski forum na kojemu Sijarto i Orban nisu najhrabriji u podršci Srbiji na evropskom putu u svim područjima, naveo je Vućic.
Fu. M.prije 8 minuta
Obilježen početak radova
Počela je izgradnja pruge Novi Sad-Kelebija, duge 108 kilometara, u sklopu brze pruge Beograd-Budimpešta, kojima su u ponedjeljak prisustvovali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučic i mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto (Péter Szijjártó).
Obilježavajući početak radova na drugoj dionici brze pruge Beograd-Budimpešta kroz Srbiju, koja će od Novog Sada ići do Subotice i granice s Mađarskom kod Kelebije, Vučic je rekao da takvi projekti mijenjaju izgled zemlje i simboliziraju napredak Srbije, prenosi Hina.
Dodao je da je brza pruga veoma važna za budućnost dvije zemlje i da će ona, od Beograda do mađarske granice, biti završena za tri godine.
- Ne postoji evropski forum na kojemu Sijarto i Orban nisu najhrabriji u podršci Srbiji na evropskom putu u svim područjima - naveo je Vučic.
- Mi, Mađari i Srbi odlučujemo na osnovi naših nacionalnih interesa i odlučili smo da i mi želimo imati korist od novog svjetskog poretka koji se rađa na istoku. Obje zemlje imaju s Kinom suradnju na pragmatičnim osnovama i na bazi međusobnog interesa i obje mnogo profitiraju od toga - rekao je među ostalim mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto.
https://avaz.ba/region/srbija/698484/Suljo-i-sijarto-pokrenuli-izgradnju-brze-pruge-do-madarske
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Mi, Mađari i Srbi odlučili smo da želimo imati korist od novog svjetskog poretka koji se rađa na istoku
Komercijalni ugovor o modernizaciji i rekonstrukciji železničke veze između Srbije i Mađarske na teritoriji Srbije za deonicu Novi Sad — Subotica — državna granica kod Kelebije, vredan 943 miliona evra, 2018. godine potpisali su Infrastruktura železnice Srbije i konzorcijum kineskih kompanija "Čajna rejlvej internešenel" (China Railway International) - "Čajna komjunikejšn konstrakšn kompani" (China Communications Construction Company - CCCC).
Ovaj projekat biće finansiran iz kredita koji je dala kineska Eksim banka.
Posao izgradnje pruge za velike brzine na ovoj deonici obuhvata trasu dvokolosečne pruge i stanice sa objektima na pruzi, rekonstrukciju i modernizaciju železničkih čvorova Novi Sad, Vrbas i Subotica, denivelaciju ukrštanja pruge sa drumskim i pešačko-biciklističkim stazama, kao i ugradnju elektrotehničke infrastrukture koja omogućava bezbedno odvijanje saobraćaja projektovanim brzinama i uvođenje evropskog sistema upravljanja železničkim saobraćajem.
https://www.novosti.rs/vesti/ekonomija/1058053/aleksandar-Suljo-uzivo-pruga-novi-sad
Ovaj projekat biće finansiran iz kredita koji je dala kineska Eksim banka.
Posao izgradnje pruge za velike brzine na ovoj deonici obuhvata trasu dvokolosečne pruge i stanice sa objektima na pruzi, rekonstrukciju i modernizaciju železničkih čvorova Novi Sad, Vrbas i Subotica, denivelaciju ukrštanja pruge sa drumskim i pešačko-biciklističkim stazama, kao i ugradnju elektrotehničke infrastrukture koja omogućava bezbedno odvijanje saobraćaja projektovanim brzinama i uvođenje evropskog sistema upravljanja železničkim saobraćajem.
https://www.novosti.rs/vesti/ekonomija/1058053/aleksandar-Suljo-uzivo-pruga-novi-sad
2014-04-11
Re: Mi, Mađari i Srbi odlučili smo da želimo imati korist od novog svjetskog poretka koji se rađa na istoku
Čajna rejlvej internešenel
Čajna komjunikejšn konstrakšn kompani
--
A kako se ovo piše na čirilici ?
Čajna komjunikejšn konstrakšn kompani
--
A kako se ovo piše na čirilici ?
2014-04-11
najbolje sto je napravio u regionu
jeste cinjenica da je unapredio
odnose sa madjarskom.
postugnuti nivo odnosa
treba nadogradjivati i nakon
promene vladajucih garnitura.
odnose sa madjarskom.
postugnuti nivo odnosa
2020-04-21
Sljedeca garnitura ce vam biti KP Kine, svoji na svome.pizzon wrote:najbolje sto je napravio u regionu
odnose sa madjarskom.
postugnuti nivo odnosa
omni-
2014-04-12
omni wrote:Sljedeca garnitura ce vam biti KP Kine, svoji na svome.pizzon wrote:najbolje sto je napravio u regionu
odnose sa madjarskom.
postugnuti nivo odnosa
dabar
2020-04-21
2014-04-11
2014-04-11
https://en.wikipedia.org/wiki/COSCO_Shipping_Ports
2014-04-11
Ok.RayMabus wrote:
Preko vode do slobode.
2014-04-11
Ne znam koliko se ovo isplati iz Grčke vozit robu sve do Slovačke, Češke i Austrije.
Kad pogledaš kolika je to dionica to je duže od Italije. Znači to ko da iskrcavaš robu u Kalabriji i voziš vlakom do Alpa a možeš je istovarit u Trstu, Veneciji ili Genovi.
S te strane mi to malo besmisleno.
Kad pogledaš kolika je to dionica to je duže od Italije. Znači to ko da iskrcavaš robu u Kalabriji i voziš vlakom do Alpa a možeš je istovarit u Trstu, Veneciji ili Genovi.
S te strane mi to malo besmisleno.
2014-04-11
Novi svjetski poredak na Istoku...hahahahahahahahahahahahahahahaha
red wolf-
2016-02-10
2014-04-11
Odjeljenje za privredni razvoj Brčko distrikta BiH bilo je domaćin sastanka predstavnika željeznica Federacije BiH, RS, Hrvatske željeznice, te predstavnika Luke Brčko, internacionalne logističke kompanije BELISAR i svjetske brodarske kompanije CMA-CGM, a tema sastanka bila je elektrifikacija pruge od Tuzle do Vinkovaca, preko Brčkog, kao i logističke mogućnosti Distrikta.
2014-04-11
Metro, pruga, autoput, ne uspevam da pohvatam sta sve pocinje da gradi. Najgore vreme Korone, on se zanima oko infrastrukture Ekonomija i Infrastruktura.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Nešto mute ovi Francuzi s Kinezima.
Izgleda da je šema u Dunavu jer Novi Sad ima luku.
2014-04-11
CMA CGM je Francuz i oni su u koaliciji s COSCO koji je Kinez.RayMabus wrote:
Nešto mute ovi Francuzi s Kinezima.
Izgleda da je šema u Dunavu jer Novi Sad ima luku.
Francuz upire nas da elektrificiramo prugu prema Brčkom a istovremeno Kina daje kredit i ujedno radi prugu od Novog Sada prema sjeveru a Novi Sad je na Dunavu jel.
Mute.
Oće da budu Panonski mornari.
2014-04-11
A mislin da san skužija šta mute.
Kraći je put od Nizozemske preko Dunava pa pretovar negdje ovdje od Vukovara pa tamo do Bugarske pa željeznicom do luke nego kružit preko Španjolske.
Kraći je put od Nizozemske preko Dunava pa pretovar negdje ovdje od Vukovara pa tamo do Bugarske pa željeznicom do luke nego kružit preko Španjolske.
2014-04-11
Ima to logike da trgovina istočni Mediteran i Suez ide nekom željeznicom npr Solun Bg ili Ploče Brčko il Vukovar a onda Dunavom prema gore tj Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj.
Ima to puno logike.
Ima to puno logike.
2014-04-11
Cestovni promet je najskuplji a brodski najjeftiniji. Nije baš ekonomski isplativo radit ovo da iskrcaš robu u Grčkoj pa željeznicom sve do Slovačke i Austrije a pored Trsta, Kopra i Rijeke nego dovuć to do Dunava i ukrcat na brod i šalji u ovu zonu Budimpešta Keln.
Srednja Europa - istočni Mediteran/Suez
Kombinirani prijevoz : pomorski brodski/pretovar/željeznica/pretovar/Dunav
Srednja Europa - istočni Mediteran/Suez
Kombinirani prijevoz : pomorski brodski/pretovar/željeznica/pretovar/Dunav
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kraj starog svjetskog poretka, ZAPAD SE RASPADA
» Mađari u Moskvi: Želimo kupiti još ruskog plina. Rusija: Proučit ćemo zahtjev
» Stier uoči posjeta Moskvi:Želimo imati otvoren dijalog s Rusijom
» HRVATSKA IMA NOVOG SVJETSKOG PRVAKA: Hercegovac Ivan Kvesić zlatni sa svjetske karate smotre u Madridu
» Previse da bi bilo slucajno i 'mi zelimo imati djecu'!U pet godina u SAD posvojeno 46 djece iz Konga a u Hrvatskoj 68
» Mađari u Moskvi: Želimo kupiti još ruskog plina. Rusija: Proučit ćemo zahtjev
» Stier uoči posjeta Moskvi:Želimo imati otvoren dijalog s Rusijom
» HRVATSKA IMA NOVOG SVJETSKOG PRVAKA: Hercegovac Ivan Kvesić zlatni sa svjetske karate smotre u Madridu
» Previse da bi bilo slucajno i 'mi zelimo imati djecu'!U pet godina u SAD posvojeno 46 djece iz Konga a u Hrvatskoj 68
Page 1 of 2