Korona novosti i spoznaje
Page 48 of 50
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Re: Korona novosti i spoznaje
De dobro je, stavio sam smajlić na običnu sliku i dobio epitet budaletine. Problem je što to traje danima za sve koji ne misle kao antivakseri. Iskreno razmišljam i da se odlogiram dok sve ovo ne prođe, jednostavno ove rasprave i vrijeđanja nemaju smisla i strašno me umaraju. Sve manje pišem i sve sam rijeđe tu.ebenica wrote:a tko se na tebi "iživljava"? na forumu je sve što kažeš podložno kritici, osim eventualno na chatu...ako ti je do smijeha, zajebancije ili šege odeš na chat, ljudima koji pišu, googlaju, prenose i trude se oko neke teme, ponekad im nije do šale i zajebancije pogotovo ako imaju osjećaj da ih cijelo društvo jebe u guzicu...ali eto, sad znaš kako je otprilike biti necijepljena osoba u društvu. barem nešto poučno.Šandor Winnetou wrote:Ok i sad se zbog toga treba na meni ili tebi ili nekom trećem izživljavati? Pogrešna adresa jebemu.ebenica wrote:pa ta druga strana je svuda, 24 sata ne prestaje, ne gasi se, radi non stop i prekovremeno....pa kaj je stvarno i ova tema mjesto gdje se treba čuti druga strana?Šandor Winnetou wrote: Zar nije poželjno čuti drugu stranu
pa kad je toj drugoj strani dosta? non jebeni stop..
U stvari odo ja, svima puno sreće u borbi sa vjetrenjačama.
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
ŠEF VARAŽDINSKE BOLNICE
‘Pacijenti s covid potvrdama nam donose virus, imamo i puno zaraženog osoblja, tražimo testiranje svih!‘
Reporterka je pitala i zašto su tražili od varaždinskog stožera da se ponovno uvede testiranje pacijenata, čak i onih s covid potvrdama.
- S obzirom na to da smo u proteklom razdoblju imali proboje virusa od pacijenata koji su imali covid potvrdu, zamolili smo za testiranje, rekao je ravnatelj i dodao kako čekaju odgovor.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/pacijenti-s-covid-potvrdama-nam-donose-virus-imamo-i-puno-zarazenog-osoblja-trazimo-testiranje-svih-15122630
ebenica wrote:baš mi je drago da se slažemoSovak wrote:
Društvo smo, država smo, to podrazumijeva zakone i propise pa tako i zakon i propise o javnom zdravstvu.
Ne postoji apsolutna sloboda, niti apsolutno pravo na izbor.
To je mantra anarhista.
II. PRAVA PACIJENATA
Pravo na suodlučivanje
Članak 6.
Pravo na suodlučivanje pacijenta obuhvaća pravo pacijenta na obaviještenost i pravo na prihvaćanje ili odbijanje pojedinoga dijagnostičkog, odnosno terapijskog postupka.
Iznimka od prava na suodlučivanje
Članak 7.
Pacijentovo pravo na suodlučivanje može se iznimno ograničiti samo kada je to opravdano njegovim zdravstvenim stanjem u slučajevima i na način posebno određenim ovim Zakonom.
------------------------------------------------------------
Članak 16.
Pacijent ima pravo prihvatiti ili odbiti pojedini dijagnostički, odnosno terapijski postupak, osim u slučaju neodgodive medicinske intervencije čije bi nepoduzimanje ugrozilo život i zdravlje pacijenta ili izazvalo trajna oštećenja njegovoga zdravlja.
Prihvaćanje pojedinoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka pacijent izražava potpisivanjem suglasnosti.
Obrazac suglasnosti te obrazac izjave o odbijanju pojedinoga dijagnostičkog, odnosno terapijskog postupka pravilnikom propisuje ministar nadležan za zdravstvo (u daljnjem tekstu: ministar).
Slijepa osoba, gluha osoba koja ne zna čitati, nijema osoba koja ne zna pisati i gluhoslijepa osoba, prihvaća pojedini dijagnostički, odnosno terapijski postupak izjavom u obliku javnobilježničkog akta ili pred dva svjedoka iskazanom izjavom o imenovanju poslovno sposobne osobe koja će u njeno ime prihvaćati ili odbijati pojedini takav postupak.
srećom pa nismo anarhisti.
???
Je l' se meni to čini ili si ti jebački stal na grablje?
Ti si svjestan da se to može tumačiti na način da ukoliko se ne cijepiš protiv SARS-a postoji stvarna ugroza za tvoj život i zdravlje te se onda tebe cijepi pod mus?
Tko utvrđuje slučaj medicinske intervencije (u ovom slučaju cijepljenje) čije bi nepoduzimanje značilo ugrozu za tvoje zdravlje i život?
Ti osobno?
Ili liječnik tj. na razini države ministarstvo zdravstva i HZJZ pa je tako i utvrđeno obvezno cijepljenje za TBC, dječju paralizu, šarlah i ostale boleštine?
Ovo je nevjerojatno.
Strah od igle je jebena stvar.
Guest- Guest
ajmo pelcovani, vatice u nos!Noor wrote:ŠEF VARAŽDINSKE BOLNICE
‘Pacijenti s covid potvrdama nam donose virus, imamo i puno zaraženog osoblja, tražimo testiranje svih!‘
Reporterka je pitala i zašto su tražili od varaždinskog stožera da se ponovno uvede testiranje pacijenata, čak i onih s covid potvrdama.
- S obzirom na to da smo u proteklom razdoblju imali proboje virusa od pacijenata koji su imali covid potvrdu, zamolili smo za testiranje, rekao je ravnatelj i dodao kako čekaju odgovor.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/pacijenti-s-covid-potvrdama-nam-donose-virus-imamo-i-puno-zarazenog-osoblja-trazimo-testiranje-svih-15122630
Sovak wrote:
Ovo je nevjerojatno.
isusatidragog :/ nemre pisat jednostavnije nego kaj piše...je, stal sam na grablje, ai sad chemtrailaj. bokteiebo :/Sovak wrote:ebenica wrote:baš mi je drago da se slažemoSovak wrote:
Društvo smo, država smo, to podrazumijeva zakone i propise pa tako i zakon i propise o javnom zdravstvu.
To je mantra anarhista.
II. PRAVA PACIJENATA
Pravo na suodlučivanje
Članak 6.
Pravo na suodlučivanje pacijenta obuhvaća pravo pacijenta na obaviještenost i pravo na prihvaćanje ili odbijanje pojedinoga dijagnostičkog, odnosno terapijskog postupka.
Članak 7.
Pacijentovo pravo na suodlučivanje može se iznimno ograničiti samo kada je to opravdano njegovim zdravstvenim stanjem u slučajevima i na način posebno određenim ovim Zakonom.
Članak 16.
Pacijent ima pravo prihvatiti ili odbiti pojedini dijagnostički, odnosno terapijski postupak, osim u slučaju neodgodive medicinske intervencije čije bi nepoduzimanje ugrozilo život i zdravlje pacijenta ili izazvalo trajna oštećenja njegovoga zdravlja.
Prihvaćanje pojedinoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka pacijent izražava potpisivanjem suglasnosti.
Obrazac suglasnosti te obrazac izjave o odbijanju pojedinoga dijagnostičkog, odnosno terapijskog postupka pravilnikom propisuje ministar nadležan za zdravstvo (u daljnjem tekstu: ministar).
Slijepa osoba, gluha osoba koja ne zna čitati, nijema osoba koja ne zna pisati i gluhoslijepa osoba, prihvaća pojedini dijagnostički, odnosno terapijski postupak izjavom u obliku javnobilježničkog akta ili pred dva svjedoka iskazanom izjavom o imenovanju poslovno sposobne osobe koja će u njeno ime prihvaćati ili odbijati pojedini takav postupak.
???
Ti si svjestan da se to može tumačiti na način da ukoliko se ne cijepiš protiv SARS-a postoji stvarna ugroza za tvoj život i zdravlje te se onda tebe cijepi pod mus?
Tko utvrđuje slučaj medicinske intervencije (u ovom slučaju cijepljenje) čije bi nepoduzimanje značilo ugrozu za tvoje zdravlje i život?
Ti osobno?
Ili liječnik tj. na razini države ministarstvo zdravstva i HZJZ pa je tako i utvrđeno obvezno cijepljenje za TBC, dječju paralizu, šarlah i ostale boleštine?
Ovo je nevjerojatno.
i onda se jebeno čudite kaj netko nema strpljenja s vama nego vam napiše da ste idioti...
Guest- Guest
Gnječ wrote:Sovak wrote:mutava baštarda wrote:Što da ti kažem a da me možeš razumit. Ja sam kriv za sve tvoje probleme jer nisam cijepljen protiv kovida, a teško da bi se injektirao i da nisam prebolio.Sovak wrote:mutava baštarda wrote:Sovak wrote:
Austrija je fašizam?
Po meni samo država koja je odlučila djelovati.
A ovima kaj se pozivaju na prava, slobode i demokraciju ... demokracija nije anarhizam.
Idem sad malo letati i chemtrailati .... .
I brkati Austrijanac je u jednom trenutku prije 90 godina odlučio djelovati. Sve za zdravlje nacije
Da ... vozi auto auto bez liječničkog pregleda i polaganja ispita.
Ne moraš se cijepiti, ali ideš na pregled psihički i fizički da se uopće utvrdi jesi li sposoban polagati auto-školu i upravljati motornim vozilom.
Netko i u tomu vidi nacizam i fašizam i kršenje sloboda.
Ja to vidim kak nužnost.
Naravno, to ne znači da poslije nećeš postati debil za volanom, ali ako voziš kontra stranom, ideš prek crvenog itd. opet računaj na pizdariju bilo nesreća bilo da te murja halta i onda proces.
Imal sam ja različitih dvojbi glede svega ovoga .... ali umjesto društvenih mreža i medija odlučil sam se na savjetovanje s obiteljskim liječnikom (odjebal astru zenecu jer niti on nije imal preveć povjerenja u to cjepivo), razgovori sa par susjeda koji rade u zdravstvu i koji su mi sami rekli da ovo govno zapravo u svojoj prvotnoj blažoj varijanti kruži još od 2017/18. samo nisu imali veze da taj virus prouzročuje atipične upale pluća od kojih je škvadra umirala.
I sami su uzeli Pfizer cjepivo i nisu imali nuspojave i onda ono ključno ... gledati vlastitu ženu na kisiku bez kojeg bi se ugušila zbog hipoksemije, a ima tu likova koji bi zabranili davanje kisika ... jebat ga - dosta s vašom ''slobodom i pravima i izborima''. Odnosno može, ali isključivo u tvojem i samo tvojem privatnom dvorištu.
Iako je čak i u tvojem dvorištu također zakonom i propisima određeno kaj moreš, a kaj ne mreš.
Ali jebi ga ... veliš to je fašizam i nacizam.
Kaj sam stariji to mi je sve jasnije kak sloboda i demokracija, liberalizam i libertanijanizam nisu baš za svakoga.
Ti moš sa svojom kovid potvrdom ući u bolnicu i ubijati ljude bez ikakve grižnje savjesti jer imaš kovidnicu, potvrdu da si civilizacijski iskoračio. Odnosno imaš potvrdu da se možeš voziti lijevom stranom ceste i nitko te neće kazniti zbog toga jer ta potvrda služi isključivo zbog prodajnih ciljeva osiguravajućih kuća, a ne zbog sigurnosti prometa.
S druge strane, ravnozemljaš pročačka nos, bude negativan i uđe u bilo koji objekt, a da ne ugrožava čeljad oko sebe. On vozi desnom stranom, pazi na bakice koje prelaze zebru, a nije omiljen osiguravajućim kućama.
Bili me qurac tko se cijepio, a tko nije. Na stranu što smatram da genska terapija nije zbog pandemije, nego je pandemija zbog genske terapije... Pritskati ljude da se cijepe uz jasne dokaze da nema razlike u širenje virusa ili skoro nikakve u jednoj i drugoj grupi govori da postoje planovi koji nemaju veze sa javnim zdravljem.
Nisi ti kriv za moje probleme, ali netko jest ... ali je završilo sretnim ishodom.
Ali bome niti sam ja kriv za tvoj sada već po meni iracionalan strah od igle i cjepiva ili testiranja ili čega ono ... tzv. genske terapije?!
Rekoh prije, bit će gore i bi gore.
Ako se ovako nastavi sve veći broj zemalja bude uvelo obvezno cijepljenje i CP kak dokaz o cijepljenju ili preboljenju.
To je mantra anarhista.
E sad ... to kaj su likovi na vlasti i državna i javna uprava dobrim dijelom debili koji su ne jednom skočili sebi u usta ... jebat ga.
Jamčim ti da bi i DP i Most i ostali "slobodari" brzo sve kaj su izasrali brzo polizali kad bi ili ako budu došli na vlast.
I rekoh ... svrha cijepljenja nije "zaustavljanje" širenja i prenošenje virusa jer je to u potpunosti zapravo nemoguće, nego imunizacija na viruse.
TBC, zaušnjaci, dječja paraliza, ospice i niz virusa su tu i oko nas, ali cjepivima se imuniziramo na njih.
Ili to ili prirodna selekcija.
Virusi tih boleština će postojati dok je ovog planeta.
oko 360 milijuna ljudi u EU je cijepljeno a 140 milijuna ljudi nije cijepljeno. nemoj mi reći da vas 360 milijuna cijepljenih strepite zbog 140 milijuna necijepljenih? pa cijepljen si jebote! kak te necijepljeni mogu ugroziti? čak su u velikoj manjini.
Ja ne strepim za tebe i još manje od tebe, ali postoje institucije države kojima je posel javno zdravstvo.
Te institucije donose akte i propisuju sva obvezna cijepljenja koja sam već ne znam koliko puta prije navel.
Lista obveznih cjepiva pak nije delana tak da se pitalo tebe ili mene ili društvene mreže ... niti bu delana tak.
Jebate koliko vas ima strah od igle ... to je čudo jedno.
Guest- Guest
dok se ne vratišŠandor Winnetou wrote:De dobro je, stavio sam smajlić na običnu sliku i dobio epitet budaletine. Problem je što to traje danima za sve koji ne misle kao antivakseri. Iskreno razmišljam i da se odlogiram dok sve ovo ne prođe, jednostavno ove rasprave i vrijeđanja nemaju smisla i strašno me umaraju. Sve manje pišem i sve sam rijeđe tu.ebenica wrote:a tko se na tebi "iživljava"? na forumu je sve što kažeš podložno kritici, osim eventualno na chatu...ako ti je do smijeha, zajebancije ili šege odeš na chat, ljudima koji pišu, googlaju, prenose i trude se oko neke teme, ponekad im nije do šale i zajebancije pogotovo ako imaju osjećaj da ih cijelo društvo jebe u guzicu...ali eto, sad znaš kako je otprilike biti necijepljena osoba u društvu. barem nešto poučno.Šandor Winnetou wrote:Ok i sad se zbog toga treba na meni ili tebi ili nekom trećem izživljavati? Pogrešna adresa jebemu.ebenica wrote:pa ta druga strana je svuda, 24 sata ne prestaje, ne gasi se, radi non stop i prekovremeno....pa kaj je stvarno i ova tema mjesto gdje se treba čuti druga strana?Šandor Winnetou wrote: Zar nije poželjno čuti drugu stranu
veber-
2014-12-30
ebenica wrote:isusatidragog :/ nemre pisat jednostavnije nego kaj piše...je, stal sam na grablje, ai sad chemtrailaj. bokteiebo :/Sovak wrote:ebenica wrote:baš mi je drago da se slažemoSovak wrote:
To je mantra anarhista.
II. PRAVA PACIJENATA
Pravo na suodlučivanje
Članak 6.
Članak 7.
Članak 16.
???
Ti osobno?
Ovo je nevjerojatno.
i onda se jebeno čudite kaj netko nema strpljenja s vama nego vam napiše da ste idioti...
Sve 5.
Ti si taj koji odlučuje o slučaju neodgodive medicinske intervencije čije bi nepoduzimanje ugrozilo tvoj život i zdravlje ili izazvalo trajna oštećenja tvojega zdravlja.
Ja sam glupkakurac.
Nemam problema s tim.
Guest- Guest
Sad su Barini na vlasti...T. wrote:Kaže prije su policajci hvatali one što se bodu a sada hvataju one što neće da se bodu...
Noor wrote:Sovak wrote:
Ovo je nevjerojatno.
I ja velim ... .
Čudo ... kaj ne?
Guest- Guest
i?Onaj tko je svjestan stanja u kojem smo to neće biti problem,problem će i dalje biti sa jednim dijelom koji ne bi ni jedno ni drugo jer i jedno i drugo guši njegovu slobodu.Noor wrote:ajmo pelcovani, vatice u nos!Noor wrote:ŠEF VARAŽDINSKE BOLNICE
vili40-
2015-08-02
Sovak wrote:Gnječ wrote:Sovak wrote:mutava baštarda wrote:Što da ti kažem a da me možeš razumit. Ja sam kriv za sve tvoje probleme jer nisam cijepljen protiv kovida, a teško da bi se injektirao i da nisam prebolio.Sovak wrote:mutava baštarda wrote:Sovak wrote:
Austrija je fašizam?
Po meni samo država koja je odlučila djelovati.
A ovima kaj se pozivaju na prava, slobode i demokraciju ... demokracija nije anarhizam.
Idem sad malo letati i chemtrailati .... .
I brkati Austrijanac je u jednom trenutku prije 90 godina odlučio djelovati. Sve za zdravlje nacije
Da ... vozi auto auto bez liječničkog pregleda i polaganja ispita.
Ne moraš se cijepiti, ali ideš na pregled psihički i fizički da se uopće utvrdi jesi li sposoban polagati auto-školu i upravljati motornim vozilom.
Netko i u tomu vidi nacizam i fašizam i kršenje sloboda.
Ja to vidim kak nužnost.
Naravno, to ne znači da poslije nećeš postati debil za volanom, ali ako voziš kontra stranom, ideš prek crvenog itd. opet računaj na pizdariju bilo nesreća bilo da te murja halta i onda proces.
Imal sam ja različitih dvojbi glede svega ovoga .... ali umjesto društvenih mreža i medija odlučil sam se na savjetovanje s obiteljskim liječnikom (odjebal astru zenecu jer niti on nije imal preveć povjerenja u to cjepivo), razgovori sa par susjeda koji rade u zdravstvu i koji su mi sami rekli da ovo govno zapravo u svojoj prvotnoj blažoj varijanti kruži još od 2017/18. samo nisu imali veze da taj virus prouzročuje atipične upale pluća od kojih je škvadra umirala.
I sami su uzeli Pfizer cjepivo i nisu imali nuspojave i onda ono ključno ... gledati vlastitu ženu na kisiku bez kojeg bi se ugušila zbog hipoksemije, a ima tu likova koji bi zabranili davanje kisika ... jebat ga - dosta s vašom ''slobodom i pravima i izborima''. Odnosno može, ali isključivo u tvojem i samo tvojem privatnom dvorištu.
Iako je čak i u tvojem dvorištu također zakonom i propisima određeno kaj moreš, a kaj ne mreš.
Ali jebi ga ... veliš to je fašizam i nacizam.
Kaj sam stariji to mi je sve jasnije kak sloboda i demokracija, liberalizam i libertanijanizam nisu baš za svakoga.
Ti moš sa svojom kovid potvrdom ući u bolnicu i ubijati ljude bez ikakve grižnje savjesti jer imaš kovidnicu, potvrdu da si civilizacijski iskoračio. Odnosno imaš potvrdu da se možeš voziti lijevom stranom ceste i nitko te neće kazniti zbog toga jer ta potvrda služi isključivo zbog prodajnih ciljeva osiguravajućih kuća, a ne zbog sigurnosti prometa.
S druge strane, ravnozemljaš pročačka nos, bude negativan i uđe u bilo koji objekt, a da ne ugrožava čeljad oko sebe. On vozi desnom stranom, pazi na bakice koje prelaze zebru, a nije omiljen osiguravajućim kućama.
Bili me qurac tko se cijepio, a tko nije. Na stranu što smatram da genska terapija nije zbog pandemije, nego je pandemija zbog genske terapije... Pritskati ljude da se cijepe uz jasne dokaze da nema razlike u širenje virusa ili skoro nikakve u jednoj i drugoj grupi govori da postoje planovi koji nemaju veze sa javnim zdravljem.
Nisi ti kriv za moje probleme, ali netko jest ... ali je završilo sretnim ishodom.
Ali bome niti sam ja kriv za tvoj sada već po meni iracionalan strah od igle i cjepiva ili testiranja ili čega ono ... tzv. genske terapije?!
Rekoh prije, bit će gore i bi gore.
Ako se ovako nastavi sve veći broj zemalja bude uvelo obvezno cijepljenje i CP kak dokaz o cijepljenju ili preboljenju.
To je mantra anarhista.
E sad ... to kaj su likovi na vlasti i državna i javna uprava dobrim dijelom debili koji su ne jednom skočili sebi u usta ... jebat ga.
Jamčim ti da bi i DP i Most i ostali "slobodari" brzo sve kaj su izasrali brzo polizali kad bi ili ako budu došli na vlast.
I rekoh ... svrha cijepljenja nije "zaustavljanje" širenja i prenošenje virusa jer je to u potpunosti zapravo nemoguće, nego imunizacija na viruse.
TBC, zaušnjaci, dječja paraliza, ospice i niz virusa su tu i oko nas, ali cjepivima se imuniziramo na njih.
Ili to ili prirodna selekcija.
Virusi tih boleština će postojati dok je ovog planeta.
oko 360 milijuna ljudi u EU je cijepljeno a 140 milijuna ljudi nije cijepljeno. nemoj mi reći da vas 360 milijuna cijepljenih strepite zbog 140 milijuna necijepljenih? pa cijepljen si jebote! kak te necijepljeni mogu ugroziti? čak su u velikoj manjini.
Ja ne strepim za tebe i još manje od tebe, ali postoje institucije države kojima je posel javno zdravstvo.
Te institucije donose akte i propisuju sva obvezna cijepljenja koja sam već ne znam koliko puta prije navel.
Lista obveznih cjepiva pak nije delana tak da se pitalo tebe ili mene ili društvene mreže ... niti bu delana tak.
ljudi se ne boje igle nego onoga što je u šprici i normalno je da se boje jer kad ti jednom to smeće uštrcaju povratka nema.
a ja sam covid prebolio još lani i ne želim se cijepiti pa čak i da nisam prebolio covid.
Guest- Guest
Glupkakurac wrote:violator wrote:Glupkakurac wrote:Evo sad te baš sad namjerno lajkao... Kako ono.. nešto poetski? :D
Vidis kako ti lijepo sve procitas od korica do korica. :) Samo sto ovaj tvoj pecat doseze izvornik, nisam sigurna da je i ironija njime obuhvacena .
Nego, kad smo kod poetike, estetike... i tragike.
Sto mislis sto je poetska pravda u zemlji koja ne uvodi obavezno cijepljenje, iako jaako brine o zdravlju i visokoj procijepljenosti svojih gradjana, ali nazi metodama primorava te iste gradjane na neobavezno cijepljenje? Kakvu to odgovornost nastoji izbjeci? I zbog cega?
Država ne brine i vodi katastrofalnu politiku, to od početka tvrdim. Samo eto, ponekad se dogodi da se moji stavovi u svezi neke teme mogu poklapati i s vladajućima.. Tako da i dalje smatram da je sama bolest daleko opasnija od cjepiva, ne tvrdim da je isto potpuno učinkovito ili da ga svatko može koristiti, taj dio bih prepustio struci...politika se oko cijele stvari
ponaša kao slon u staklarnici. Stožer je odavno izgubio ikakav kredibilitet dosadašnjim kontradiktornim mjerama, potpuno je stavljen u funkciju interesa vladajućih te time kompromitiran, ali što ne znači da su apriori u svemu u krivu...Ovo sve je otišlo toliko daleko da ti stupaš s Bujancem i Hasanbegovićem u koloni, a ja sam posta pobornik neke pseudoljevičarske agende... Ti smatraš da je ugrožena egzistencija mnogih koji se ne žele cijepiti, ali zašto im je problem barem testiranje.. Jako dobro znaš da je cijela stvar itekako stvarna, ubija puno ljudi svakodnevno i nikako da odgovoriš na pitanje, kako to barem pokušati spriječiti? Čisto se nadam da nisi pobrala neku teoriju osim one da su cjepiva potencionalno opasna, jesu nedvojbeno za neke poput većine lijekova uostalom međutim, predimenzioniralo se to po meni malo previše, a s vremenom se nakalemile na to j jako čudne teorije o istima...učinkovitost je takva da se barem znatno reducirala smrtnost i teške posljedice kod zaraženih što je po meni solidna polazišna osnova za implementaciju istih među pučanstvo...barem u situacijama gdje se mora kolokvijalno gledati u izboru koje je manje zlo, a reagirati gotovo trenutno jer okolnosti ne čekaju nikoga...
No dobro je Ezek rekao, prekasno je sad za sve, ostaje činjenica da smo među državama s najvećom stopom smrtnosti, a moguće i brojem trajnih invalida... I očigledno, nitko nije kriv, jer virus je taj koji ubija, ali... moglo se sve puno bolje. Ovo ako i je bio u pozadini plan nekakve konspirativne teorije urote, onda smo mi među zemljama gdje je plan u potpunosti uspio. Ovako ljudi nikad nisu bili razjedinjeni kao sad. Toliko proturječnosti, a kod dobrog dijela pučanstva i nedostatak elementarne empatije...na objave dnevno preminulih, pola ekipe se smije recimo. Ili komentari u stilu da su stari i bolesni ionako sami krivi za svoje stanje ili nebitni, a mlađima koji zaglave se histerično traži kompletan liječnički karton (iz pouzdanih izvora, kako drukčije), a sve ne bi li se dokazali da su ionako zbog nečega bili maltene u terminalnoj fazi ili sa 150 kila sala oko trbuha...a ono, jebeni eugeničari, nemam drugi prikladaniji izraz za iste.
I za koga da se borim, takve likove? Ma ne pada mi napamet, dva štapića tjedno im neće naškoditi, nije valjda da se toliko boje škakljanja nazofarinksa?
A to što država sve radi principom piškiću/kakiću pod izlikom one smiješne sintagme plesa s virusom pa su na isti način i krenuli u procjepljivanje, to je baš naša specifičnost itekako ukorijenjena u naš usrani mentalitet...doduše, ovdje i nisu imali preveliki manevarski prostor jer cjepivo je de facto eksperimentalno, ali su cijelu stvar dodatno uprskali katastrofalnom komunikacijom te ponašanjem od početka pandemije. I sad nema natrag. Imamo nove ustaše i partizane. Neka igre počnu, ne znam što drugo više reći.
Ja na sve ovo odbijam gledati kao inacicu sukoba "ustasa" i "partizana" jer prilijepljivanje ideoloskih razlika i raspravljanje o stupnju obrazovanja vidim kao najobicniji spin ili skretanje paznje s onog sto nije u redu.. vidim da se cak i na ovom topicu odbija uzeti u obzir ono o cemu se govori, otpisujuci to kao ravnozemljasko razmisljanje, fake news, ustrasene tlapnje, iako se upravo ovdje od strane "ravnozemljasa", mjesecima ranije, zbog divljanja virusa, dakle novih zaraza, mogao cuti trezveni zakljucak kako cjepiva ocito ne "drze" ni priblizno onoliko koliko su ih samouvjereno opjevali u medijima. Naknadno se i potvrdilo.
Sada smo svjedoci medijskog linca, zaostravanja sukoba, ismijavanja tamo nekih "anarhista", valjda kad nisu "ustase".
Da znam kako rijesiti ovu pandemijsku situaciju bila bih mozda dio nekog stozera i - djelovala. Ovako znam sto ne zelim. Ne zelim sudjelovati u kolektivnoj mrznji, konstantnom isticanju odredjene skupine ljudi kao stakora koji prenose bolesti i ubijaju savjesne gradjane! Medjusobno smo zavisni, to je cinjenica funkcioniranja drustva, treba se ostaviti infantilnog nacina komunikacije i obezvrijedjivanja. Spustiti se medju ljude malo, upitati ih zasto su izgubili povjerenje, organizirati javne rasprave, odgovaratI im na pitanja, ucinitI da se ne osjecaju sami u svemu ovome. Sigurno ih ne bih batinala, prijetiLa sankcijama zbog neposluha, muljaLa... Za pocetak.
Guest- Guest
aimo polako pa čak i da idiot poput tebe može razumijeti....zašto se "obavezna cjepljenja" provode na djeci? zašto je sve to na kaj se ti pozivaš usmjereno na djecu?Sovak wrote:
zato što djeca NEMAJU pravo samoodlučivanja, svako dijete ima skrbnika(roditelja) i ti roditelji su podložni ucjenama-oduzimanju djeteta gdje se država pretvara u skrbnika i odlučuje...
osobe koje imaju pravo SAMOODLUČIVANJA - sve punoljetne osobe u rh imaju pravo zakonom - pravo pacijenata odbit svaki medicinski postupak i dijagnozu sve dok su svjesne toga što odlučuju. niakkav doktor i nikakva država ih ne može na to prisliti nikakvim obaveznim cijepljenjem. jel ti to jasno? to je čak i jebenom plenkoviću jasno pa govori o promjenama zakona, to je svima u tom usranom stožeru jasno pa to niti ne pokušava jer nema uporište u trenutnom zakonu....ali eto tebi jebenom idiotu nikak da postane jasno.
jesi stvarno jebeno retardirana osoba?
Guest- Guest
da, ja sam taj koji odlučuje i nitko drugi. ne vjeruješ meni, pitaj prvog doktora kojeg poznaješ.Sovak wrote:ebenica wrote:isusatidragog :/ nemre pisat jednostavnije nego kaj piše...je, stal sam na grablje, ai sad chemtrailaj. bokteiebo :/Sovak wrote:ebenica wrote:baš mi je drago da se slažemoSovak wrote:
To je mantra anarhista.
II. PRAVA PACIJENATA
Pravo na suodlučivanje
Članak 6.
Članak 7.
Članak 16.
???
Ti osobno?
Ovo je nevjerojatno.
Sve 5.
Ti si taj koji odlučuje o slučaju neodgodive medicinske intervencije čije bi nepoduzimanje ugrozilo tvoj život i zdravlje ili izazvalo trajna oštećenja tvojega zdravlja.
Ja sam glupkakurac.
Nemam problema s tim.
Guest- Guest
Nemoj, fali nam normalnih ljudi na temi. Iako se s tobom ne slažemŠandor Winnetou wrote:De dobro je, stavio sam smajlić na običnu sliku i dobio epitet budaletine. Problem je što to traje danima za sve koji ne misle kao antivakseri. Iskreno razmišljam i da se odlogiram dok sve ovo ne prođe, jednostavno ove rasprave i vrijeđanja nemaju smisla i strašno me umaraju. Sve manje pišem i sve sam rijeđe tu.ebenica wrote:a tko se na tebi "iživljava"? na forumu je sve što kažeš podložno kritici, osim eventualno na chatu...ako ti je do smijeha, zajebancije ili šege odeš na chat, ljudima koji pišu, googlaju, prenose i trude se oko neke teme, ponekad im nije do šale i zajebancije pogotovo ako imaju osjećaj da ih cijelo društvo jebe u guzicu...ali eto, sad znaš kako je otprilike biti necijepljena osoba u društvu. barem nešto poučno.Šandor Winnetou wrote:Ok i sad se zbog toga treba na meni ili tebi ili nekom trećem izživljavati? Pogrešna adresa jebemu.ebenica wrote:pa ta druga strana je svuda, 24 sata ne prestaje, ne gasi se, radi non stop i prekovremeno....pa kaj je stvarno i ova tema mjesto gdje se treba čuti druga strana?Šandor Winnetou wrote: Zar nije poželjno čuti drugu stranu
pa imam strah od igle.Sovak wrote:
ali je razum jači.
pa sam s plazmom dao preko 130×. kod plazme te još dodatno u drugu ruku.
pa sam nedavno primio tetanus.
pa sam onda morao obaviti liječnički jer sam tražio oružani list.
pa su me propikali za promjenu vozačke.
(ženska se ispričala jer je krivom uzela krv, ali barem znam da je sve ok.)
stvar je u neispitanom cijepivu, stvar je što me pokušavaju uvjeriti da je to super, a baš im ne ide.
kada propišu-cijepiti ću se.
veber-
2014-12-30
je, i oni kojima je dijagnosticiran rak i odbiju ić na kemoterapiju jer iz nekoga razloga, jebeno smiju odbit!-. država može kurac popušit. čudo jebote, čudo!Sovak wrote:Noor wrote:Sovak wrote:
Ovo je nevjerojatno.
I ja velim ... .
Čudo ... kaj ne?
Guest- Guest
Noor wrote:ŠEF VARAŽDINSKE BOLNICE
Cijepil sam se za svoju sigurnost najprvo.
A za tvoju sigurnost bum rado otrpil i tih par sekundi vatice u nosu.
Guest- Guest
ebenica wrote:da, ja sam taj koji odlučuje i nitko drugi. ne vjeruješ meni, pitaj prvog doktora kojeg poznaješ.Sovak wrote:ebenica wrote:isusatidragog :/ nemre pisat jednostavnije nego kaj piše...je, stal sam na grablje, ai sad chemtrailaj. bokteiebo :/Sovak wrote:ebenica wrote:baš mi je drago da se slažemoSovak wrote:
To je mantra anarhista.
II. PRAVA PACIJENATA
Pravo na suodlučivanje
Članak 6.
Članak 7.
Članak 16.
???
Ti osobno?
Ovo je nevjerojatno.
Sve 5.
Ja sam glupkakurac.
Nemam problema s tim.
Ha, ha, ha ... aj dobro. Kaj drugo da ti velim.
Guest- Guest
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje