intervju kandidata za premijera
Page 1 of 12
Page 1 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
intervju kandidata za premijera
Biste li uveli porez na nekretnine?
Krenimo s nekretninama. Smatram da je porez na nekretnine standard u Europi i svijetu. Hrvatska ima veliki broj nekretnina koje se ne koriste. Pitanje je što ćemo s tim nekretninama, kako ih aktivirati. Ne bi kratkoročno uvodio porez na sve nekretnine, ali bi volio riješiti problem nekretnina koje nisu u funkciji. To je mrtvi kapital. Nadalje, imamo, recimo, građane sa 10 ili 20 apartmana. Pitanje je kako regulirati oporezivanje njihovih nekretnina. Dakle, ne masovno oporezivanje nekretnina, ali da onih koje nisu u funkciji kao i onih građana koji imaju veći broj, 5 ili 10, nekretnina. Kad oporezujete jedinu nekretninu to je socijalna kategorija, ali kad oporezujete drugu, treću ili petu, to je ekonomska kategorija. Najvažnije je mrtvi kapital staviti u funkciju.
Iz HDZ-a su najavljivali da bi smanjili PDV. Kako vam se čini ta ideja?
- Ha. (uzdah) Kroz zadnjih šest godina dosta dobro sam upoznao hrvatsku ekonomiju. Zanimljivo je da imamo izrazito visoku sivu ekonomiju. Uz vrlo veliku sivu ekonomiju, PDV na ovim razinama ima smisla. Međutim, vremenom moramo riješiti problem sive ekonomije, pa ćemo i spustiti PDV.
vise na...http://www.jutarnji.hr/mandatar-oreskovic-sasvim-otvoreno-zasto-je-za-porez-na-nekretnine--je-li-za-smanjenje-pdv-a--hoce-li-biti-otkaza-i-ukidanja-zupanija--sto-misli-o-zici--sto-o-cirilici---/1489596/
Krenimo s nekretninama. Smatram da je porez na nekretnine standard u Europi i svijetu. Hrvatska ima veliki broj nekretnina koje se ne koriste. Pitanje je što ćemo s tim nekretninama, kako ih aktivirati. Ne bi kratkoročno uvodio porez na sve nekretnine, ali bi volio riješiti problem nekretnina koje nisu u funkciji. To je mrtvi kapital. Nadalje, imamo, recimo, građane sa 10 ili 20 apartmana. Pitanje je kako regulirati oporezivanje njihovih nekretnina. Dakle, ne masovno oporezivanje nekretnina, ali da onih koje nisu u funkciji kao i onih građana koji imaju veći broj, 5 ili 10, nekretnina. Kad oporezujete jedinu nekretninu to je socijalna kategorija, ali kad oporezujete drugu, treću ili petu, to je ekonomska kategorija. Najvažnije je mrtvi kapital staviti u funkciju.
Iz HDZ-a su najavljivali da bi smanjili PDV. Kako vam se čini ta ideja?
- Ha. (uzdah) Kroz zadnjih šest godina dosta dobro sam upoznao hrvatsku ekonomiju. Zanimljivo je da imamo izrazito visoku sivu ekonomiju. Uz vrlo veliku sivu ekonomiju, PDV na ovim razinama ima smisla. Međutim, vremenom moramo riješiti problem sive ekonomije, pa ćemo i spustiti PDV.
vise na...http://www.jutarnji.hr/mandatar-oreskovic-sasvim-otvoreno-zasto-je-za-porez-na-nekretnine--je-li-za-smanjenje-pdv-a--hoce-li-biti-otkaza-i-ukidanja-zupanija--sto-misli-o-zici--sto-o-cirilici---/1489596/
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: intervju kandidata za premijera
dobro razmisljanje , jos da karapetrov puste da radi na miru
mislim da ce linic ponovo imati posla
mislim da ce linic ponovo imati posla
2014-04-12
ako je sve sto je napisano zaista i rekao, onda mi se svidja. slamka spasa u hrvatskom zivom blatu
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
2014-04-16
Odlično
Za sada rekli da neće raditi nikakve uštede na rashodovnoj strani, nego da će povećati poreze i tako.
Odlično znači glasao sam za MOST koji je obećavao odmak od HDZ/SDP politike zadnjih desetljeća, a dobio sam isti kurac.
A ništa idući put za Živi Zid pa neka se rugamo ovoj državi
Za sada rekli da neće raditi nikakve uštede na rashodovnoj strani, nego da će povećati poreze i tako.
Odlično znači glasao sam za MOST koji je obećavao odmak od HDZ/SDP politike zadnjih desetljeća, a dobio sam isti kurac.
Guest- Guest
hahahah da, kao porez na nekretnine je standard pa majkuimjebem, zato mi imamo sve ostale nestandardne pljačkaške poreze sada treba još jedan standardni da bi bilo sve po PS-uNeoliberalni portugalac wrote:Odlično
Kermit-
2014-04-17
kic wrote:ja i jesam za žz, najbolji su troleri-
Dakle došao MOST, i uvode se novi porezi, (što radi HDZ i SDP) i govore da neće raditi nikakve rezove.
isto je radio i HDZ i SDP(uz standardno pljačkanje i uhljebljivanje), jedino što bi narod sjebali sa ustašama i partizanima(tako su i ovi odmah počeli)
E koji sam kurac glasao onda za njih. Idući put ŽZ
Guest- Guest
PNN bi isao s smanjivanjem poreza na rad , u tom slucaju odlican potezNeoliberalni portugalac wrote:Odlično
2014-04-12
asilovski wrote:hahahah da, kao porez na nekretnine je standard pa majkuimjebem, zato mi imamo sve ostale nestandardne pljačkaške poreze sada treba još jedan standardni da bi bilo sve po PS-uNeoliberalni portugalac wrote:Odlično
pazi ti nakaradnog sustava. Imaš pošteno zarađeni, stan,kuću ili šta je već. I država pored svih poreza, nameta, i trošarina, odluči, da je vrijeme da ti oporezuje i nekretninu, dakle država postaje de-facto i vlasnik tvoje nekretnine.
ma popušite mi kurac, onda će se ekipa čuditi što je iselilo 100 000 mladih ljudi. Ovaj MOST je bio pun reformi, HDZ isto tako , da je to sve nova ekipa, a ono uveli porez na zaradu na burzi, najavljuju porez na nekretnine, i govore da neće biti nikakvih ušteda u proračunu.
Kako su tamo govorili nakon Mesića opet Mesić tako i sada..
...Nakon HDZ/SDPa opet HDZ/SDP
Pušite kuraaac.
Guest- Guest
Gledaj ovo Đoda:
"Treba li nam ovaj broj županija ili je on ipak pretjeran? Dosta europskih zemalja, pa i onih bogatijih, išlo je na smanjivanje broja administrativnih jedinica.
- U okrugu Torontu su mijenjali ustroj, ali pitanje je što su točno postigli, jesu li ostvarili ciljeve koje su željeli. Tu treba biti fokus na efikasnosti, na korištenju resursa."
hahaha ostavit će sve općine, županije, znači unkinut će babama džabe zdravstvo pa da pocrkaju, a uvesti će nove poreze i dađbine, pa majkomila
"Treba li nam ovaj broj županija ili je on ipak pretjeran? Dosta europskih zemalja, pa i onih bogatijih, išlo je na smanjivanje broja administrativnih jedinica.
- U okrugu Torontu su mijenjali ustroj, ali pitanje je što su točno postigli, jesu li ostvarili ciljeve koje su željeli. Tu treba biti fokus na efikasnosti, na korištenju resursa."
hahaha ostavit će sve općine, županije, znači unkinut će babama džabe zdravstvo pa da pocrkaju, a uvesti će nove poreze i dađbine, pa majkomila
Kermit-
2014-04-17
debotoijusto wrote:PNN bi isao s smanjivanjem poreza na rad , u tom slucaju odlican potezNeoliberalni portugalac wrote:Odlično
pa SDP je smanjio porez na rad bio. Pa ovi trebaju još više smanjiti porez na rad. Ali zašto uvoditi porez na nekretnine? Opet građanima izbijaš pare.
A ništa, nisam niti ja glup. Znam i ja zamračiti lovu državi, tako ćemo i nastaviti. Ne samo to, nego evo sa frendom programerom, govorim da pokrenemo business i onda ću još i izvuć pare iz države. Idemo se rugati sa državom, neću ja dopustiti da mene HDZ/SDP uhljebi nastave pljačkati.
Guest- Guest
Ne biti na kraj srca. Vidjesec, sve ce krenuti na bolje kada pocne lustracija. Muhahahahahahaa Salu na stranu , obecali su reforme i evo ih. Uhljebi iliti ukrusnici nisu uracunati. Bilo kako bilo od ovoga nema nista. prvo se moraju sloziti zemljisne i vlesnicke knjige. Po tome , treba izvrsiti klasifikaciju na zone iliti okruge. Nece isti porez biti u ZG i u Bebrini. Bit ce zanimljivo. Da, kod mene taj porez, kao neefikasan i nepravedan(?) , ukinut 2008-me.Neoliberalni portugalac wrote:kic wrote:ja i jesam za žz, najbolji su troleri-
Dakle došao MOST, i uvode se novi porezi, (što radi HDZ i SDP) i govore da neće raditi nikakve rezove.
isto je radio i HDZ i SDP(uz standardno pljačkanje i uhljebljivanje), jedino što bi narod sjebali sa ustašama i partizanima(tako su i ovi odmah počeli)
E koji sam kurac glasao onda za njih. Idući put ŽZ
2014-04-14
asilovski wrote:Gledaj ovo Đoda:
pa da, tu je čak i epikur u pravu,(do čega je došlo u novoj 2016) kada govori tipa da država štedi na svojim uhljebima, a reže na zdravstvu.
I ja sam naglasio više puta, da je zdravstvo zadnje za rezati. Pa bog te jebo , ja iz glave mogu nabrojati desetke agencija, poreza, trošarina, gdje rade tisuće ljudi koje se sve odreda može ukinuti, gdje će država i uštediti pare, i povećati raspoloživi novac i građanima i firmama, što će se odmah pozitivno odraziti na ekonomiju... E ALI ŠTA ĆEMO ONDA SA SDP/HDZ uhljebima koji će tu izgubiti posao?
ajmo mi uvesti nove poreze.
A ništa, idu ljudi put Njemačke (dok je tamo još izdrživo, dok ne počnu arapi divljati). A nakon toga put Irske.
u RH ostaje samo birokracija, penzići, i policija i reketare jedni druge.
Guest- Guest
u nas uvode nove poreze, a u irskoj smanjili porez neoliberalnim kapitalistima sa 12 na 6%(kod nas je 20% a uvode još porez na dionice)
I onda se čude "kako to u irskoj sve firme investiraju, svi Hrvati trče gore" a nas prokleti kapitalisti izbjegavaju ko-vrag tamjan
I onda se čude "kako to u irskoj sve firme investiraju, svi Hrvati trče gore" a nas prokleti kapitalisti izbjegavaju ko-vrag tamjan
Guest- Guest
SDP je meni konkretno smanjio davanja za jedno 200-300kn/mj za svoje vladavine kroz ukidanje nekih paraf. i smanjivanje postojecih nameta , neka ovi smanje za 500-600kn. jos uvijek cu se lijepo javit ekipi na vlastiNeoliberalni portugalac wrote:debotoijusto wrote:PNN bi isao s smanjivanjem poreza na rad , u tom slucaju odlican potezNeoliberalni portugalac wrote:Odlično
pa SDP je smanjio porez na rad bio. Pa ovi trebaju još više smanjiti porez na rad. Ali zašto uvoditi porez na nekretnine? Opet građanima izbijaš pare.
A ništa, nisam niti ja glup. Znam i ja zamračiti lovu državi, tako ćemo i nastaviti. Ne samo to, nego evo sa frendom programerom, govorim da pokrenemo business i onda ću još i izvuć pare iz države. Idemo se rugati sa državom, neću ja dopustiti da mene HDZ/SDP uhljebi nastave pljačkati.
naravno to treba nekako nadoknaditi , najbezbolnije mi izgleda porez na ne. po modelu linica , moze i neka druga opcija ako ima bolja/ucinkovitija , ja ne vidim takvu
2014-04-12
Haha investicije, jede li se to?
Kaže momčina ništa nafta u Jadranu?! Ma ja neka, talijani će. Haha
Kaže momčina ništa nafta u Jadranu?! Ma ja neka, talijani će. Haha
Dolazi samo iz Keneda oko 5000 bogatih Hrvata da ulože oko 15 milijardi $ u Rvacku i da napokon oslobodimo Zemun
stenjalica-
2015-10-18
debotoijusto wrote:SDP je meni konkretno smanjio davanja za jedno 200-300kn/mj za svoje vladavine kroz ukidanje nekih paraf. i smanjivanje postojecih nameta , neka ovi smanje za 500-600kn. jos uvijek cu se lijepo javit ekipi na vlastiNeoliberalni portugalac wrote:debotoijusto wrote:PNN bi isao s smanjivanjem poreza na rad , u tom slucaju odlican potezNeoliberalni portugalac wrote:Odlično
naravno to treba nekako nadoknaditi , najbezbolnije mi izgleda porez na ne. po modelu linica , moze i neka druga opcija ako ima bolja/ucinkovitija , ja ne vidim takvu
pa zato i govorim da za vrijeme ove nesretne zadnje vlasti (SDPove) je bilo čak i dosta pozitivnih pomaka. Smanjeni su neki porezi, obustavljen je rast državne potrošnje, ipak se počelo povlačiti više love iz EU fondova, a privatni sektor(industrija) je živnula.. Hrvatska je za razliku od Sanaderove Hrvatske, u Zokijevoj, ipak u nekim stvarima dosta jača(udio industrije u izvozu i BDPu)
i naravno svi mi znamo da ipak sve to nije dovoljno, pa smo izglasali MOST.
I HDZ je obećao da će se fokusirati na zaustavljanje bjega Hrvata.
I kako ih misli zadržati? Uvođenjem poreza na nekretnine, tako da Hrvatima koji zarađuju 3000kuna , bude još skuplje živiti u Hrvatskoj i zaraditi neku nekretninu gdje bi eventualno mogli osnovati obitelj?
a ništa put Njemačke, idemo svi dok Njemci primaju
Guest- Guest
nisam tako procitao , model bi bio slican linicu i vec sve napravljeno tako da treba samo sitne doradeNeoliberalni portugalac wrote:debotoijusto wrote:SDP je meni konkretno smanjio davanja za jedno 200-300kn/mj za svoje vladavine kroz ukidanje nekih paraf. i smanjivanje postojecih nameta , neka ovi smanje za 500-600kn. jos uvijek cu se lijepo javit ekipi na vlastiNeoliberalni portugalac wrote:debotoijusto wrote:PNN bi isao s smanjivanjem poreza na rad , u tom slucaju odlican potezNeoliberalni portugalac wrote:Odlično
pa zato i govorim da za vrijeme ove nesretne zadnje vlasti (SDPove) je bilo čak i dosta pozitivnih pomaka. Smanjeni su neki porezi, obustavljen je rast državne potrošnje, ipak se počelo povlačiti više love iz EU fondova, a privatni sektor(industrija) je živnula.. Hrvatska je za razliku od Sanaderove Hrvatske, u Zokijevoj, ipak u nekim stvarima dosta jača(udio industrije u izvozu i BDPu)
i naravno svi mi znamo da ipak sve to nije dovoljno, pa smo izglasali MOST.
I HDZ je obećao da će se fokusirati na zaustavljanje bjega Hrvata.
I kako ih misli zadržati? Uvođenjem poreza na nekretnine, tako da Hrvatima koji zarađuju 3000kuna , bude još skuplje živiti u Hrvatskoj i zaraditi neku nekretninu gdje bi eventualno mogli osnovati obitelj?
a ništa put Njemačke, idemo svi dok Njemci primaju
prva nekretnina kao i do sad komunalije druga koristena slicno...vise nekretnina + neiskoristenost porez , jednostavno
dakle obicnim smrtnicima isto , crkvi drzavi i sl. pozamasan porez , likovi kao milosevic nekretnine u funkciju ili prodaja
zavrti se tu veliki novac ako se dobro osmisli
2014-04-12
Page 1 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Veliki intervju premijera Plenkovica
» Berlusconi podržava Salvinija kao kandidata za talijanskog premijera
» Vučić bira premijera između ova četiri kandidata
» Berni može pakirati kofere!U anketi je jedan od najnepoželjnijih kandidata za budućeg premijera
» '' MARJAN ŠAREC DRAMATIČNI INTERVJU SLOVENSKOG PREMIJERA 'Ako se EU raspadne, svi smo propali. A sve me podsjeća na vrijeme kada je Europa popuštala Hitleru...' ''
» Berlusconi podržava Salvinija kao kandidata za talijanskog premijera
» Vučić bira premijera između ova četiri kandidata
» Berni može pakirati kofere!U anketi je jedan od najnepoželjnijih kandidata za budućeg premijera
» '' MARJAN ŠAREC DRAMATIČNI INTERVJU SLOVENSKOG PREMIJERA 'Ako se EU raspadne, svi smo propali. A sve me podsjeća na vrijeme kada je Europa popuštala Hitleru...' ''
Page 1 of 12