RAZMJERI KATAKLIZME
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: RAZMJERI KATAKLIZME
To je bila šala.niels wrote:RayMabus wrote:Ma jebeš pšenicu. To je jeftina roba. Drogu triba uzgajat. Makove.
Jest, Afganistan se baš usrećio. Sva lova ni išla HDZ-ovim lokalnim šerifima, da i oni imaju dvorane s zidovima od zlata, a narod im rikava od gladi.
Ionako distribuira CIA, to joj je glavna poslovna djelatnost još od ‘70.
Tija san reč da jebeš pšenicu nego tvornice. Od pšenice samo seljak može živit.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
To je tako tamo. Istočna Europa i ono šta malo upada u to i šta si istočnije to si više u kurcu.
Pa koliko je onih Rumunja iselilo a di su oni ? Pa samo istočnije od te Slavonije.
To je zona sumraka od Ukrajine do Bugarske. Seli di bolja ispaša a to su gradovi, obala i prema zapadu.
S time se ne triba uopće zamarat. To je prirodni proces.
Pa koliko je onih Rumunja iselilo a di su oni ? Pa samo istočnije od te Slavonije.
To je zona sumraka od Ukrajine do Bugarske. Seli di bolja ispaša a to su gradovi, obala i prema zapadu.
S time se ne triba uopće zamarat. To je prirodni proces.
2014-04-11
RayMabus wrote:To je bila šala.niels wrote:RayMabus wrote:Ma jebeš pšenicu. To je jeftina roba. Drogu triba uzgajat. Makove.
Jest, Afganistan se baš usrećio. Sva lova ni išla HDZ-ovim lokalnim šerifima, da i oni imaju dvorane s zidovima od zlata, a narod im rikava od gladi.
Meni je polje pšenice nešto najljepše u prirodi, nisam davao nikakve gospodarske procjene nego lirske impresije :)
niels-
2021-04-26
To je iseljavanje i slom nataliteta ta istočna Europa. Kad se sve isprazni onda nema radne snage i diži plaće. Dižeš plaće dižeš stsndard. Kad digneš standard onda pada iseljavanje a posebno jer je iselilo sve šta je moglo iselit negdje.
Depopulacija.
Depopulacija.
2014-04-11
Ja znam kolika joj je cijena pa nisan siguran jel i taj seljak od nje može živit. Mora bi je puno posadit.niels wrote:RayMabus wrote:To je bila šala.niels wrote:RayMabus wrote:Ma jebeš pšenicu. To je jeftina roba. Drogu triba uzgajat. Makove.
Meni je polje pšenice nešto najljepše u prirodi, nisam davao nikakve gospodarske procjene nego lirske impresije :)
Proučija san ja te poljoprivrede. To je hladna klima i ne možeš sadit avokado ko na Jadranu i onda svi sade isto i onda pada cijena.
2014-04-11
Ako imaš neko selo tamo i ne može njih pet tisuća živit od krumpira kojeg sade jel ako svi sade onda mu cijena pada. Zato ti ja kažem tvornice i gotovo.
Ako nemaš tvornicu zaključaj crkvu.
Ako nemaš tvornicu zaključaj crkvu.
2014-04-11
realno da sada ovaj tren ideš broajti broj stanovnika u RH, mi smo na 3.8 milijuna.. dosta ljudi je vanka, a prijavljeni su u RH, roditelji ih popišu da su RH jer se nadaju da će se djeca vratiti.. neki se vrate, neki ostanu..niels wrote:epikur37 wrote:niels wrote:Dobro, brojke su užasavajuće, posebno u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, gubili su u ovom desetljeću oko 25% stanovništva.
Brojka na razini Hrvatske je manja od očekivane, obično se lupi 400.000, ali Slavonija je doživjela egzodus.
Očekivano je.
U ZD ima više slavonaca nego bosanaca....u zadnje vrijeme.
Ljudi ipak dobrim dijelom ostaju u RH, samo se sele u krajeve gdje ekonomija i život idu bolje.
Mogu se donekle složiti, jer sam se pripremio na 400.000 ljudi manje i Hrvatsku s 3,8 milijuna stanovnika.
Međutim, izgubili smo u 10 godina preko jedne Rijeke i Splita zajedno, Slavonija se ispraznila.
Ne zvuči puno bolje.
inače smatram da će se iseljavanje zaustaviti uskoro čak će se i okrenuti trendovi, ne zato što mi postajemo super, nego zato što će ove destinacije gdje smo prije bježali postajati sve gore radi corona fašizma , imigracije, socijalističkih ekonomskih politika, zelenih politika itd... evo pogledaj prazne police u Britaniji, USA, nestašice svega i svačega, dok zanimljivo čak u Bosni svega ima na policama a gorivo je 8kn litra.. još ekipa krivi trumpa ili brexit , haha
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Vratili se nevratili se ipak nas čeka depopulacija.
2014-04-11
Malo ljudi kuži a još manje ima predožbu šta će se dešavat s brojkom o broju rođenih sad kad počmu dolazit ove generacije žena kojih je manje i opadne broj reproduktivnih ženki.
2014-04-11
depopulacija nije smak svijeta.. dalmacija (bez dubrovnika) kada smo se oslobodili od turaka prije 300godina je imala manje od 100 000 stanovnika.. tu negdje..
a nakon toga kada gledaš koliko nas ima u dalmaciji, zagrebu, slavoniji, i vanka(do nedavno najviše su se dalmatinci iseljavali) u roku 300godina smo se povećali za 20ak puta haha..
tako da se ne treseš niti ti niti drugo oko depopulacije..
a nakon toga kada gledaš koliko nas ima u dalmaciji, zagrebu, slavoniji, i vanka(do nedavno najviše su se dalmatinci iseljavali) u roku 300godina smo se povećali za 20ak puta haha..
tako da se ne treseš niti ti niti drugo oko depopulacije..
Ne tresem se ja uopće oko depopulacije. Netko drugi će se trest kad to počme.
2014-04-11
neće se nitko tresti ne brini.. nitko se ne zamara u RH... nitko ne priča o tome, jer svatko ima svoj život.. i kako rekoh trendovi se okrenu.. slavonija je doslovno do nedavno bila jedna od najbogatijih regija istočne europe, a kao di AU jedna od boljih regija cijele Europe, a sada je teška vukojebina i mordor. međutim ne znači da će tako biti zauvijek, kroz desetljeće dva , tri, ili za 50 ili 100godina se okrenu trendovi..
rekao sam ti primjer dalmacije.. centar RH kraljevstva, uništena od strane turaka, ostala nas šaka ljudi po otocima ili planinama u plemenima, otjerali turke, u roku 200godina se povećali 20puta... a onda je bilo iseljavanje jer nas je bilo puno , a sada bogami uz obalu je OK živjeti.. nema bježanije iz splita
rekao sam ti primjer dalmacije.. centar RH kraljevstva, uništena od strane turaka, ostala nas šaka ljudi po otocima ili planinama u plemenima, otjerali turke, u roku 200godina se povećali 20puta... a onda je bilo iseljavanje jer nas je bilo puno , a sada bogami uz obalu je OK živjeti.. nema bježanije iz splita
Oće oće trest će se.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/prvi-put-nakon-1943-neofasisti-fratelli-d-italia-najsnaznija-stranka-u-zemlji-kako-je-doslo-do-toga-15100584
Provalija nastaje tako da se prvo pojavi procjep.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/prvi-put-nakon-1943-neofasisti-fratelli-d-italia-najsnaznija-stranka-u-zemlji-kako-je-doslo-do-toga-15100584
Provalija nastaje tako da se prvo pojavi procjep.
2014-04-11
Zatrest će se to dobro jer u jednom trenutku u Europi dešavaju se dvije stvari kad dođu generacije kojih je manje :
1. Ogromna nestašica radne snage iz Europe dakle Evropljana koja će svake godine bit sve veća
2. Ogroman pad nataliteta u Europi koji će svake godine bit sve veći
O i te kako će se to zatrest.
1. Ogromna nestašica radne snage iz Europe dakle Evropljana koja će svake godine bit sve veća
2. Ogroman pad nataliteta u Europi koji će svake godine bit sve veći
O i te kako će se to zatrest.
2014-04-11
As of 1 January 2017, there were 5,047,028 foreign nationals resident in Italy. This amounted to 8.2% of the country's population and represented an increase of 92,352 over the previous year. These figures include children born in Italy to foreign nationals (who were 75,067 in 2014; 14.9% of total births in Italy), but exclude foreign nationals who have subsequently acquired Italian nationality; this applied to 129,887 people in 2014. Around 6,200,000 people residing in Italy have an immigration background (around the 10% of the total Italian population). They also exclude illegal immigrants whose numbers are difficult to determine.
https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Italy
Većina stranaca su im Evropljani. Imam dvi rodice tamo i nečaka i nećakinju.
Kad dođe do ovoga pada radne snage koji će se svake godine povećavat jer su u Europi došle generacije kojih je manje onda se diže standard u tim matičnim državama i neki od ovih se vraćaju a istovremeno nema više tko iz tih država doć a ako i ima ide sjevernije od Italije.
Isto se dešava i kod tih Evropljana u Italiji koji ne žele doma nego oće veću plaću pa idu na sjever a kojem očajno fali radne snage.
U samoj Italiji demografski slom. Dakle em im uteklo pola Evropljana em demografski slom.
Kad se oni počmu trpat crncima i Arapima onda Mussolini dolazi na vlast. Prije ili poslije.
https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_Italy
Većina stranaca su im Evropljani. Imam dvi rodice tamo i nečaka i nećakinju.
Kad dođe do ovoga pada radne snage koji će se svake godine povećavat jer su u Europi došle generacije kojih je manje onda se diže standard u tim matičnim državama i neki od ovih se vraćaju a istovremeno nema više tko iz tih država doć a ako i ima ide sjevernije od Italije.
Isto se dešava i kod tih Evropljana u Italiji koji ne žele doma nego oće veću plaću pa idu na sjever a kojem očajno fali radne snage.
U samoj Italiji demografski slom. Dakle em im uteklo pola Evropljana em demografski slom.
Kad se oni počmu trpat crncima i Arapima onda Mussolini dolazi na vlast. Prije ili poslije.
2014-04-11
opet se tješiš kao i epi.vuksadinare wrote:Dosta ih se vratilo...treba raditi..mislili otici vani zaraditi a ostavili stare navike
u njemačkoj se manje radi nego u hrvatskoj. a živi se boljim standardom.
vaćaju se oni koji su bili zaposleni kod "zeme" pa ih zemo onako odokativno plaćao i nagurao ih 20 u kontejner.
tko ima više od 18brtt niti ne pomišlja, a ako je mlađi i oženjen s dvoje djece, tek onda ne. o troje da ne tipkam.
ali to su vaše želje.
veber-
2014-12-30
darth_vader and AssadNaPodmornici like this post
najjače su mi te priče ekipe koja tipka "vanka se mora raditi, u RH se manje radi - " odmah znam da ta osoba nije nikada ništa radila u životu(posao u državnom sektoru ne računam kao rad).veber wrote:opet se tješiš kao i epi.vuksadinare wrote:Dosta ih se vratilo...treba raditi..mislili otici vani zaraditi a ostavili stare navike
u njemačkoj se manje radi nego u hrvatskoj. a živi se boljim standardom.
vaćaju se oni koji su bili zaposleni kod "zeme" pa ih zemo onako odokativno plaćao i nagurao ih 20 u kontejner.
tko ima više od 18brtt niti ne pomišlja, a ako je mlađi i oženjen s dvoje djece, tek onda ne. o troje da ne tipkam.
ali to su vaše želje.
u njemačkoj se radi (u privatnom sektoru) pun kurac manje nego u RH ... pun kurac. bio sam u njemačkoj, švabe se jednostavno čude kada dođu balkanci i rade tuta forca po 10-12h. dapače neki frendovi koji su vanka i koji bi krenuli raditi u okolini sa švabama, jednostavno prvi dan bi mu došao švabo i rekao da uspori da nabija svima presing. i to ti govore šefovi smjene.
pazi ovo frendu koji se zaposlio u hotelu u njemačkoj , gazda mu kaže da uspori.. prvo sam mislio "kakav debil". međutim švabo gazda ima mozga, jer gdje sam radio po hotelima, a pričao sam naš gazda te gleda iscjediti za 3000-4000kn, ono zadnji autom snage , i da ti da otkaz.. dok švabo gleda obrnuto, ako vidi da si mu dobar, jednostavno te želi zadržati do penzije, želi da ti bude dobro da si zadovoljan sa njegovom firmom, da se ne umaraš , ne iscrpljuješ, i da zaradiš. jer zadovoljni radnik je najprofitabilniji radnik, pogotovo ako ne možeš naći zamjenu.
pa pričao sam svoja iskustva, pa iskustva frenda kojeg je gazda hotela hrvat povratnik(zanimljivo takvi su još najgori) plaćao ga 10kn sat kao kućnog majstora koji radi non stop. a prodavao sobe po 200-250€ noć
pa jedan za kojeg sam radio koji je svima krao radne sate, od čistačice u noćnoj smjeni do konobara, lik je nedavno kukao u slobodnoj dalmaciji da nema radne snage, da je spreman raditi..
pa kada sam završio faks, naravno nisam imao političku vezu da se uhljebim, nego radio u skladištu.. i zanimljivo tjeralo te da letiš 8 sati smjenu.. i svako malo neke ozljede.. ja ozljedio leđa, nisam se dva tjedna mogao ispravit iz kreveta, as mi treći dan dao otkaz zašto nisam došao raditi.. čim sam došao raditi prvo što te kolege upozore, čim se ozljediš ili malo budeš sporiji ide otkaz..
i malo sam radio u švabiji, i malo čuo od frendova, i istina je - švabe pun kurac manje i sporije rade. većina ima radni sat od 38h. kod nas u privatnom sektoru rijetko tko ima 40h radni tjedan. kod većine je bliže 50h. u državnom sektoru i onih pola milijuna branitelja i 1,1 milijun penzionera koji nisu zaradili mirovinu, govore "ljudi idu vanka od bjesa, neki se vraćaju jer vanka se mora raditi " - to su osobe koje u životu nisu radili. jebiga
e da, ljudi se vrate iz razno raznih razloga. ja sam išao malo vanka, jer mi je trebala hitno lova i malo avanturizma.. riješio to i ne planiram za sada.. zanimljivo dosta hrvata sa menom je bilo iz sličnih razloga, a hrpa njih je ostala za uvijek, dovukli djecu, neki se vratili.
kako rekoh manje će se iseljavati, jer fali radne snage zbog iseljavanja, pa su skočile plaće, plus gazde više ne smiju biti bahati, dapače počeli su i neki bahati propadati jer nitko ne želi sa njima imati posla.. a vanka život postaje lošiji, radi imigracije, i zelenih politika itd.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
još jedna stvar -
postoji inače radna kultura.
imate tipa njemačku, kinesku, američku, hrvatsku,
recimo švabe i kinezi kolege gledaju baš kao kolege. žele ti pomoći da se uhodaš u posao, ne gledaju te kao konkurenciju i ne gledaju ti zabiti nož u leđa.
amerikanci često druge u firmi gledaju kao prijetnju i često gaze preko leševa.
u hrvatskoj nažalost imaš svega, bliže smo američkom mentalitetu gdje će te drugi hrvat kolega na poslu gledati zajebati(ja sam iskreno uglavnom imao dobra iskustva, ali generalno ljudi oko mene uglavnom negativna pa računam da je više negtivnih iskustava).
naravno nije više niti u njemačkoj idealno, jer imaš šefove i kolege balkance, hrvate, bosance, koji se ponašaju balkanski..
postoji inače radna kultura.
imate tipa njemačku, kinesku, američku, hrvatsku,
recimo švabe i kinezi kolege gledaju baš kao kolege. žele ti pomoći da se uhodaš u posao, ne gledaju te kao konkurenciju i ne gledaju ti zabiti nož u leđa.
amerikanci često druge u firmi gledaju kao prijetnju i često gaze preko leševa.
u hrvatskoj nažalost imaš svega, bliže smo američkom mentalitetu gdje će te drugi hrvat kolega na poslu gledati zajebati(ja sam iskreno uglavnom imao dobra iskustva, ali generalno ljudi oko mene uglavnom negativna pa računam da je više negtivnih iskustava).
naravno nije više niti u njemačkoj idealno, jer imaš šefove i kolege balkance, hrvate, bosance, koji se ponašaju balkanski..
Šta više ovih iz Bosne i ostatka zapadnog Balkana iseli u Njemačku to je radnicima u Hrvatskoj bolje.
Zakon ponude i potražnje.
Lako je pričat o Nepalcima al triba ga uvest, sredit papire i odgovoran si za njega.
Zakon ponude i potražnje.
Lako je pričat o Nepalcima al triba ga uvest, sredit papire i odgovoran si za njega.
2014-04-11
niels wrote:Pirate wrote:niels wrote:https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2313314&index_ref=naslovnica_najcitanije_m
Rezultati popisa stanovništva, ovo je vjerojatno posljednje desetljeće s preko 4 milijuna stanovnika.
Brojke iz Slavonije su zastrašujuće, a i Rijeka je izgubila 14.000 stanovnika.
Ukupno 248.000 ljudi manje, što je vrlo suspektna brojka, ali dobro.
Zagreb je zabilježio porast broja stanovnika.
Hrvatska je definitivno ispod 4 milijuna, samo na prirastaju se izgubilo 150 000 ljudi + plus odseljeni - doseljeni. Mislim da je od ove godine Hrvatska nakon dugo vremena imala pozitivni migracijski saldo.
Rijeka kao aglomeracija nema nikakav pad vec rast, sto se u statistici nemoze vidjeti jer je grad administrativno stijesnjen na ustrb okolnih opcina koje vecinom imaju rast broja stanovnika, posebice Viskovo, Kastav, Marcelji itd. Sama industrijska zona Kukuljanovo je na steroidima, najveca u Hrvatskoj s time da ce postati jos veca jer se u svakom momentu grade barem dvije hale.
Slavonija je u knockoutu i za to su si sami krivi tako da mi ih nije ni zao.
Industrijska zona “Kukuljanovo” nije u Rijeci, iako ju je 1993 megazločinačka otela riječkoj luci i dala Bakru, kojim vlada već nekoliko mandata, ako se ne varam.
Ne znam, treba vidjeti te migracije unutar aglomeracije, te one u Zagreb (u zadnje vrijeme upoznajem Riječani i Istrane, to je bilo nezamislivo prije 10-20 godina), te u inozemstvo. Ovako je sve paušalno, a Rijeka je imala prije rata cca 175.000 stanovnika.
Ne znam zašto je Slavonija kriva za svoj knockout, a Bandić-Pripuzov Zagreb za svoj uspon.
Dalmacija je stagnirala stanovništvom, ali je turizam podignuo standard.
Zato kazem aglomeracija jer ovaj teritorijalni ustroj Rijeke je kriminalan, no kako god, za Rijeku nema zime, nalazi se na fantasticnom polozaju i tu ce se uvijek neka lova vrtiti.
Slavonija je kriva jer si je dopustila da joj kriminalci jasu za vratom vec 30 godina. Nije bilo dovoljno rat i privatizacija nego daj jos na to sve slavonske partitofeudalce koji su svojim djelovanjem otjerali i ono malo pitomih sto je ostalo i tako od slavonije napravili intelektualnu pustinju. Jedino je jos u Osijeku pri fakultetima ostala intelektualna oaza, ostalo je zali boze. Nema tu vise plodnog tla za jednog Kozarca ili Cesarica.
Dalmacija je imala ludjacku srecu sa turizmom, Slavonija nece imati te srece, ostat ce i dalje u sjeni Zagreba i obale.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
niels wrote:Nego @Pirate kakvi su podaci za Srbiju (bez Kosova)?
Katastrofa kao i Hrvatska. Natalitet je u egalu sa hrvatskim srazmjerno broju ljudi, jedino sto je u Srbiji nesto veca stopa mortaliteta.
Srbija ce vjerojatno na popisu imati 6.8 milijuna, dok je realno to 6,5 milki. Istocna Srbija sve vise lici na Liku dok Nis sa jugom prolazi isto sto i Slavonija.
Brojke su mozda jos gore, eno kruzi prica da su Bugari jedva popisali 6 milijuna pa su valjda poceli frizirati podatke, a Srbija je tu skoro ista ko Bugarska sto se tice vroja stanovnika i standarda.
Sve u svemu, trend je nimalo optimistican i morat ce se ozbiljno proraditi na prevenciji i saniranju posljedica tih trendova.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Svinjska, ptičija gripa, korona i slične kataklizme
» Razmjeri etničkog čišćenja u BiH u brojkama
» Štern: Ako Rusija ograniči izvoz nafte, doći će do kataklizme svjetskog gospodarstva
» Koji su bili pravi razmjeri Staljinovog terora?
» '' Mučni prizori u Africi: "400 tijela leži uz rijeku. Razmjeri užasa su biblijski"''
» Razmjeri etničkog čišćenja u BiH u brojkama
» Štern: Ako Rusija ograniči izvoz nafte, doći će do kataklizme svjetskog gospodarstva
» Koji su bili pravi razmjeri Staljinovog terora?
» '' Mučni prizori u Africi: "400 tijela leži uz rijeku. Razmjeri užasa su biblijski"''
Page 2 of 5