ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dodik: E drago mi je što rušim Bosnu

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Dodik: E drago mi je što rušim Bosnu - Page 3 Empty Re: Dodik: E drago mi je što rušim Bosnu

Post by RayMabus 15/10/2021, 11:27

Hektorović wrote:Hitan apel iz Berlina zbog Dodikovih najava: Rasporediti trupe NATO-a u Brčkom i preuzeti kontrolu nad nebom, to će spriječiti otcjepljenje i "pomoć prijatelja"
Dodik: E drago mi je što rušim Bosnu - Page 3 H_5187085_220
Vijeće za politiku demokratizacije (DPC) oglasilo se danas na svom zvaničnom Twitter nalogu povodom izjava Milorada Dodika, koji je kazao kako će Republici Srpskoj pomoći "njeni prijatelji" u slučaju da se u ovom entitetu dogodi NATO intervencija.
Iz DPC-a ističu kako sankcije nisu zaustavile Milorada Dodika.
- Jasno je da same sankcije nisu zaustavile Dodika. Sposobnost NATO i EU nikad nije pod upitnikom, ali hoće. Godine mirovanja, trenutni prioriteti u BiH, na Balkanu, i na globalnom nivou, su je dovele u pitanje, navode oni.

Dodaju kako bi EU i NATO trebali dobiti pojačanja iz drugih zemalja, koja bi bila jasan znak da će sigurnost građana BiH, kao i suverentitet odnosno integritet zemlje biti zaštićen.
- Ne može se naglasiti dovoljno jako kako je sprječavanje ovog predviđenog izazova kavog je danas postavio Dodik trebalo biti međunarodni prioritet, dok su oni jurili skoro nemoguće s izbornom reformom kao odgovor na zajedničku ucjenu Dragana Čovića i Dodika. Same izjave već odavno nisu dovoljne. Potrebno je djelovanje uz brzo ulaganje snaga NATO i zemalja članica EU, kako bi se pokazala odlučnost u obrani unutrašnje sigurnosti i integriteta BiH. Ovo nije samo moralna već i pravna obaveza koju su preuzele EU i Alijansa, kažu iz DPC-a.
Dalje, iz DPC-a kažu kako je Brčko distrikt ključ nemogućnosti Dodikovog otcjepljenja, te da tamo EU i NATO trebaju rasporediti svoje snage.
Također, istakli su da bi EU i NATO trebali preuzeti zračnu kontrolu nad našom zemlju kako bi "Dodikove prijatelje" odvratili od bilo kakve mogućnosti da mu pomognu. Smatraju da bi takav potez promijenio cijeli tok ove priče.
Morat će. Nema im druge.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Dodik: E drago mi je što rušim Bosnu - Page 3 Empty Re: Dodik: E drago mi je što rušim Bosnu

Post by pizzon 15/10/2021, 11:28

Hektorović wrote:[size=84]Konzul BiH prijeti ratom: Municija u Konjicu i Goraždu, haubice u Travniku[/size]

[size=84]Admir Atović[/size]

• Izvor: ATV
  • 15.10.2021.08:43

Dodik: E drago mi je što rušim Bosnu - Page 3 Atovic
Admir Atović, konzul BiH u Frankfurtu, na svom Twitter profilu objavio je skandalozan ratnohuškački status.
U svom statusu, Atović prijeti da hiljade "Bosanaca" ima ratno iskustvo, te da su pojedini gardovi u BiH puni oružja.
Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! RPG-ovi u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velic.. Allahu Ekber", stoji na pomenutom Twitter profilu.

bili bi razocarani odnosom
m.z.
fakticki, bosnjaci bi morali da
napadnu r.srpsku, a srbi imaju
pravo da se brane.
zar ne, tako je bilo nedavno
i sa izraelom.
srbi garantovano nece grunuti.
i treba da znaju, da to nece
biti sukob sa lokalnim srbima.

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by Hektorović 15/10/2021, 11:30

Dodik: E drago mi je što rušim Bosnu - Page 3 20211015092539127627
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 15/10/2021, 11:31

MUP Srpske predstavio dva helikoptera; Spremni za sve situacije (FOTO/VIDEO)

Dva helikoptera Helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predstavljeni su danas u Banjaluci.

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 11:31

Hektorović wrote:Dodik: E drago mi je što rušim Bosnu - Page 3 20211015092539127627
Ne triba to ništa. Ako povuće saglasnost RS o vojsci idu trupe u distrikt Brčko.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by immortal 15/10/2021, 11:32

prckov wrote:po wokeizmu (identitetskom marksizmu)
muslimani = revolucionarna energija
krscani = opresivni kapitalizam 

ovdje kod mene mediji nacisto podivljali jer je za ministra postavljen katolik
em muskarac, em hetero, em bijel em ima 6-oro djece

stvar u bih ce u mnogome ovisit kako ce se stvari odvijat u narednih 3-4 godine
ovo je vjerski rat
sve što se događa širom svijeta okrenuto je protiv kršćana i svega kršćanskog 
iza svega su atikristi- židovi i oni koje su pridobili
jedini lijek je postizanje mirovnih dogovora
ne slanje u krvopriliće i propast i to između naroda koji Isusa štuju i priznaju kao Osobu, sina Božijeg

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 11:41

Nek radi šta god oće. Hrvati u OS bIh će tražit premještaj u vojrne u Federaciji pa nek se Komšić bavi s njima i vojarnama na podrućju rs.

Mene te vojarne ne zaniaju jer nit jedna nema bitnost za Hrvatsku.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 11:45

Hektorović wrote:MUP Srpske predstavio dva helikoptera; Spremni za sve situacije (FOTO/VIDEO)

Dva helikoptera Helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predstavljeni su danas u Banjaluci.

To nije vojska nego mup rs.

"Ovi helikopteri biće zvanično u upotrebi na prostoru Bosne i Hercegovine. U interesu svih građana je da imamo helikoptersku jedinicu MUP-a, koja može da pomogne svim građanima, posebno kada su elementarne nepogode, gašenje požara. Spremni smo da se odazovemo i pomognemo", kazao je Lukač.
Navodi da SAЈ postaje jedan od najoperativnijih jedinica u regionu, što znači da su kako kaže, spremni da intrvenišu za veoma kratko vrijeme bilo gdje u Republci Srpskoj, a gdje se pojavi potreba.
Dva predstavljena helikoptera su medicinska varijanta letjelice. Helikopter ima duple komande, crne kutije i sistem za prepoznavanje u vazduhu.

---

Uglavnom nebitno.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 11:47

To je policijski helikopter i ne smije imat rakete. To me uopće ne zanima. Ruski helikopter iz Kazastana il tako nešto.

Ništa bitno. To nisu vojne teme.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 11:58

Ono šta je meni bitno su vojne stvari a helikopterska jedinica mup rs ne spada u to.

Uostalom ta igra ide tako da Sarajevo i Banja Luka imaju helikopterske ojne baze a kako su u BL Gazele i Mi 17 a to je za otpis a Amerika jača samo helikoptersku jedinicu u Sarajevu onda ovi rade jaku helikoptersku jedinicu mup rs u zapadnoj rs.

Ta vojarna mi je nebitna jer helikopter može sletit na svaku ledinu. Dakle svaka ledina je helikopterska vojarna. Zato me ne zanima ta vojarna helikoptera u BL.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 12:08

Dodik je pretjera sa tim izjvama jučer i danas : Slovenci JNA istjerat puškom ostale , Bošnjacima neće falit dlaka s glave , Ne volim te Alija

Već smo čuli tu retoriku i znamo kako je završilo
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 12:13

Nek radi šta oće. Ako će povuć saglasnost rs za formiranje os bih ja ću reči našima da traže premještaj u vojarne u federaciji bih pa neka se Komšić s njime bavi.

Šta će nato poduzet vidit ćemo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 12:17

Koliko su on i Putin daleko spremni ić vidit ćemo. Za mene postoji jasna razlika između toga da parlament rs povuće saglasnost oko os bih i proglasa formiranja vojske rs.

Ovo drugo je državni udar a ono prvo politička odluka koja zakonski nije validna al je poruka NATO govnjarima.

Đavo leži u detaljima a nisam siguran da li ih Dodik kuži.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 12:30

Izglasavanjem povlaćenja suglasnosti RS o osnivanju OS BiH zadaje se udar NATO govnjarima. Ta odluka nije zakonski validna al zabija posljedni lijes u čavao bilo kakvim pokušajima Amerike da tu stvori NATO državu.

Dakle ostaje čardak koji sad visi u zraku i blokira to.

Ić nakon ovoga i proglašavat vojsku RS je državni udar jer su samo OS BiH zakonski validne na terioriju BiH da imaju status vojske.

To su dvije različite stvari.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 12:31

RayMabus wrote:Izglasavanjem povlaćenja suglasnosti RS o osnivanju OS BiH zadaje se udar NATO govnjarima. Ta odluka nije zakonski validna al zabija posljedni lijes u čavao bilo kakvim pokušajima Amerike da tu stvori NATO državu.

Dakle ostaje čardak koji sad visi u zraku i blokira to.

Ovaj dio mi odgovara jer je to udar na Komšića i ekipu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 12:32

RayMabus wrote:

Ić nakon ovoga i proglašavat vojsku RS je državni udar jer su samo OS BiH zakonski validne na terioriju BiH da imaju status vojske.

To su dvije različite stvari.
Ovaj dio njima nije pametan jer je to državni udar i NATO neće ni trenutka čekati da uhapsi Dodika.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 12:35

To je št se tiče vojske a ovih drugih 140 točaka ionako ne pratim a nit me zanimaju.

Ionako to neće bit zakonski validno jer ne mogu oni to u entitetskom parlamentu ukidat nego samo tako pokazat da se politički više ne slažu s time.

Dakle ostaje čardak koji sad visi u zraku.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 12:37

Trideset godina nakon zlokobnog sastanka Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića u Karađorđevu, političar istih opasnih namjera - Milorad Dodik – nakon što je postao poznat po šatorskom izvođenju hita „Ne može nam niko ništa, jači smo do sudbine“, ima namjeru da proširi repertoar, i to ni manje ni više nego pjesmom „Nema te više, Alija“.
Politička anegdota, čiju je autentičnost autor ovog teksta svojevremeno provjerio u direktnom razgovoru s pokojnim makedonskim predsjednikom Kirom Gligorovim u njegovoj predsjedničkoj rezidenciji na brdu Vodno iznad Skoplja, kaže da je nakon jednog od susreta Tuđmana i Miloševića, rahmetli Alija Izetbegović pitao Gligorova zna li o čemu su tadašnji lideri Hrvatske i Srbije pričali.

Bili glasovi razuma

Gligorov mu je uzvratio da ne zna sve detalje, ali da su, koliko je njemu poznato, pjevali „Nema te više, Alija“.
I Izetbegović i Gligorov su u predvečerje krvavog raspada bivše Jugoslavije bili glasovi razuma. Pozivali su na mirno rješenje krize i gurali su projekt asimetrične federacije, podržan i od nekih međunarodnih medijatora, gdje bi Slovenija i Hrvatska imale labave veze s ostalim članicama jugoslovenske federacije republika.
Sve je to, nažalost, bilo uzalud. Dogovor Miloševića i Tuđmana je bio da se ide na rasparčavanje zajedničke države, a BiH je trebala nestati, odnosno njena teritorija bi bila podijeljena između Srbije i Hrvatske.
Uslijedili su rat i agresija susjednih zemalja na BiH, zemlja je na kraju preživjela, Alija i njegov narod su opstali, ali su ostale teške rane na njenom multietničkom tkivu.

Dodik želi ponovo otvoriti te rane

Danas Milorad Dodik želi ponovo otvoriti te rane i ponavlja Miloševićevu i Tuđmanovi mantru o nemogućnosti opstanka BiH i Bošnjaka.
Njegova drska provokacija s pjevanjem pjesme „Nema te više, Alija“, i to usred Sarajeva, samo dodatno svjedoči o žilavosti politike crtanja novih velikodržavnih granica na Balkanu.
Nisu u tome uspjeli ni Milošević ni Tuđman, a zna se kako su skončali, jedan u Hagu, a drugi pred njegovim vratima. Nema razloga da i Dodik na kraju ne završi u nekom kazamatu, gdje mu, sigurno, neće biti do pjevanja.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 15/10/2021, 13:36

Sve sto su tkzv Visoki Predstavnici godinama nametali silom i ucjenama, Dodik ima puno pravo da ukine.
Sve je to radjeno u korist Mujaga.
Podrska Dodiku.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Hektorović 15/10/2021, 13:39

Dodik priziva zlu sudbinu: Tuđman i Milošević također su pjevali „Nema te više, Alija“, zna se kako su skončali
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/10/15/1627525/thumbs/873x400.jpg]Dodik: E drago mi je što rušim Bosnu - Page 3 873x400[/url]
OSVRT
Njegova drska provokacija s pjevanjem pjesme „Nema te više, Alija“, i to usred Sarajeva, samo dodatno svjedoči o žilavosti politike crtanja novih velikodržavnih granica na Balkanu

Trideset godina nakon zlokobnog sastanka Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića u Karađorđevu, političar istih opasnih namjera - Milorad Dodik – nakon što je postao poznat po šatorskom izvođenju hita „Ne može nam niko ništa, jači smo do sudbine“, ima namjeru da proširi repertoar, i to ni manje ni više nego pjesmom „Nema te više, Alija“.
Politička anegdota, čiju je autentičnost autor ovog teksta svojevremeno provjerio u direktnom razgovoru s pokojnim makedonskim predsjednikom Kirom Gligorovim u njegovoj predsjedničkoj rezidenciji na brdu Vodno iznad Skoplja, kaže da je nakon jednog od susreta Tuđmana i Miloševića, rahmetli Alija Izetbegović pitao Gligorova zna li o čemu su tadašnji lideri Hrvatske i Srbije pričali.

Gligorov mu je uzvratio da ne zna sve detalje, ali da su, koliko je njemu poznato, pjevali „Nema te više, Alija“.
I Izetbegović i Gligorov su u predvečerje krvavog raspada bivše Jugoslavije bili glasovi razuma. Pozivali su na mirno rješenje krize i gurali su projekt asimetrične federacije, podržan i od nekih međunarodnih medijatora, gdje bi Slovenija i Hrvatska imale labave veze s ostalim članicama jugoslovenske federacije republika.
Sve je to, nažalost, bilo uzalud. Dogovor Miloševića i Tuđmana je bio da se ide na rasparčavanje zajedničke države, a BiH je trebala nestati, odnosno njena teritorija bi bila podijeljena između Srbije i Hrvatske.
Uslijedili su rat i agresija susjednih zemalja na BiH, zemlja je na kraju preživjela, Alija i njegov narod su opstali, ali su ostale teške rane na njenom multietničkom tkivu.

Dodik želi ponovo otvoriti te rane

Danas Milorad Dodik želi ponovo otvoriti te rane i ponavlja Miloševićevu i Tuđmanovi mantru o nemogućnosti opstanka BiH i Bošnjaka.
Njegova drska provokacija s pjevanjem pjesme „Nema te više, Alija“, i to usred Sarajeva, samo dodatno svjedoči o žilavosti politike crtanja novih velikodržavnih granica na Balkanu.
Nisu u tome uspjeli ni Milošević ni Tuđman, a zna se kako su skončali, jedan u Hagu, a drugi pred njegovim vratima. Stoga, nema razloga da i Dodik na kraju ne završi u nekom kazamatu, gdje mu, sigurno, neće biti do pjevanja.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 15/10/2021, 13:41

Ma nek radi šta god oće. Došli su Zeleni i ljevičari na vlast i sad će se obrušiti na Orbana, Vučica i Dodika.

Visoki predstavnik je nelegitiman jer ga Kina i Rusija nisu podržali u vijeću UN  i on će radit šta mu Zapad naredi, dkle ide se na ukidanje RS.

Mene baš brige oće li izmjenit izborni zakon jer ja nisam HDZ a Komšić ionako ne može tri puta za redom pa za četiri godine ide Čović u fotelju a u međuremenu će zapd rasturit RS.

U prevodu Srbi su ti koji su u problemima a ne Hrvati.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics