ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korona novosti i spoznaje

Page 27 of 50 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50  Next

Go down

Korona novosti i spoznaje - Page 27 Empty Re: Korona novosti i spoznaje

Post by aben 7/10/2021, 17:29

dijagram wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:vidim da tema skreće u prave vode, pa evo lickam ovo crno iz vukšića...

a upravo susjed novo priprema....bit će vina
Je, rajt.
Bit će nečega i to je sve ča se more reći o tomu

No, no ja i Ričard uzimamo vino od istog...i Dragan.
Nis provo, ali po onoj koluri ka su pretakali, prolij to u vrto:)
Prosvjetari alkosi,sunce li vam vase.
A moroš nekako popuniti slobodno vrime dokle si na poslu...

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by dijagram 7/10/2021, 17:30

aben wrote:
dijagram wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:vidim da tema skreće u prave vode, pa evo lickam ovo crno iz vukšića...

a upravo susjed novo priprema....bit će vina
Je, rajt.
Bit će nečega i to je sve ča se more reći o tomu

No, no ja i Ričard uzimamo vino od istog...i Dragan.
Nis provo, ali po onoj koluri ka su pretakali, prolij to u vrto:)
Prosvjetari alkosi,sunce li vam vase.
A moroš nekako popuniti slobodno vrime dokle si na poslu...
Samo   :coffee
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by aben 7/10/2021, 17:32

dijagram wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Noor wrote:

Beroš: “Od 8 preminulih u zadnja 24 sata tri su osobe bile cijepljene s dvije doze"

https://www.novilist.hr/novosti/beros-od-8-danas-preminulih-tri-su-osobe-bile-cijepljene-s-dvije-doze/

37,5%, ako govori istinu
to je mali uzorak, ali službeni podatak je trenutno 20-25%, dakle svaki peti , svaki četvrti koji umre u RH je cijepljen.
Treba imati na umu da je dobar dio umrlih i skriven koji su cijepljeni, a sa druge strane imate starije koji umru od cijepiva.. kada se to doda u statistiku , ... sve jedno cijepivo sve skupa pruža određenu zaštitu, iako nikako ne kako su mediji , ludi ero, i farmaceutske firme vrištale tipa 95%... i problem cijepiva je što mu pada zaštita vrlo brzo u odnosu na prirodno preboljevanje...

najbolja je vam je bildati vlastiti imunitet... ubacite postove, (googlate fasting , dr eric berg na youtubu) , izbjegavajte osim alkohola/duvana,  hranu sa puno rafiniriranih UH, ako je moguće tu i tamo pređite na keto djetu sa postom(fasting) , te fizička aktivnost.. da  vintamin D i C su super stvar, gledajte ih prirodno nadoknaditi iz hrane,
:tu i lavazzu  , odlicna je kad si u ketozi:)
I unutra dodati mct ulja

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by dijagram 7/10/2021, 17:36

aben wrote:
dijagram wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Noor wrote:

Beroš: “Od 8 preminulih u zadnja 24 sata tri su osobe bile cijepljene s dvije doze"

https://www.novilist.hr/novosti/beros-od-8-danas-preminulih-tri-su-osobe-bile-cijepljene-s-dvije-doze/

37,5%, ako govori istinu
to je mali uzorak, ali službeni podatak je trenutno 20-25%, dakle svaki peti , svaki četvrti koji umre u RH je cijepljen.
Treba imati na umu da je dobar dio umrlih i skriven koji su cijepljeni, a sa druge strane imate starije koji umru od cijepiva.. kada se to doda u statistiku , ... sve jedno cijepivo sve skupa pruža određenu zaštitu, iako nikako ne kako su mediji , ludi ero, i farmaceutske firme vrištale tipa 95%... i problem cijepiva je što mu pada zaštita vrlo brzo u odnosu na prirodno preboljevanje...

najbolja je vam je bildati vlastiti imunitet... ubacite postove, (googlate fasting , dr eric berg na youtubu) , izbjegavajte osim alkohola/duvana,  hranu sa puno rafiniriranih UH, ako je moguće tu i tamo pređite na keto djetu sa postom(fasting) , te fizička aktivnost.. da  vintamin D i C su super stvar, gledajte ih prirodno nadoknaditi iz hrane,
:tu i lavazzu  , odlicna je kad si u ketozi:)
I unutra dodati mct ulja
Moramo yodi reci sto valja.

Zenke ganja, tu ne treba savjet.)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by T. 7/10/2021, 18:14

aben wrote:
T. wrote:
jasambrend wrote:Malo ti je to pa da je i predikatno...
On to liva u bićerin, bio je jednom stavio video...
A brzo će božićnica državnim službenicima i namještenicima pa možda uzme još 2l, za slijedeću godinu...

Čuj, boca merlota festigia me izojde 74 kn, ako ti to moreš livati ko ono ča prosječan vlah učini u svojoj garaži, kudos
Ja salijen 3-4 becksa u po te cijene...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Eroo 7/10/2021, 18:23

Noor wrote:

37,5%, ako govori istinu
U tom slučaju (moglo je biti i 100%) , inače je  u statistici ( zbog Simpsonovog sindroma)  potpuno pogrešan podatak. :)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 7/10/2021, 18:31

Noor wrote:Moja frizerka je skupa s muzem prebolila covid u 12. mj.
Njemu simptomi jako blagi, njoj vec jaci uz fibru i bolove...ali sve prelezali doma.
Ljetos u 8. mj on ga opet pokupio, s jacim simptomima nego prvi puta, a njoj ama bas nista, iako je svih 14 dana bila doma s njim u izolaciji u istim prostorijama, skupa...kao da i nije zarazan.
Brendy je to već dobro objasnio; prebolio prvi put s blagim simptomima, a drugi put je bio nepodnošljivo.
Što možemo iz toga zaključiti?! Obrati pažnju i na tajming.
Zašto je to čudno ako se to desi i nakon cijepljenja, a posebno nakon samo prve doze?
Ovaj virus je zlotvor, nikome se s njime ne treba šaliti.

Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 7/10/2021, 18:33

Nikad do danas nisam turnja... Izašlo priko 70l turnjaša.
Sad iman problema sa sudima, mobilizira sve posude, a žena zabranila inoxice, veli zakrčio konobu...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Eroo 7/10/2021, 18:35

Noor wrote:
Šandor Winnetou wrote:
Noor wrote:Moja frizerka je skupa s muzem prebolila covid u 12. mj.
Njemu simptomi jako blagi, njoj vec jaci uz fibru i bolove...ali sve prelezali doma.
Ljetos u 8. mj on ga opet pokupio, s jacim simptomima nego prvi puta, a njoj ama bas nista, iako je svih 14 dana bila doma s njim u izolaciji u istim prostorijama, skupa...kao da i nije zarazan.
Malo đubre je posve nepredvidljivo, to je očito jedina konstanta kod ovog zlotvora.
Ili je ona razvila vise antitijela, jer je imala jaci oblik od njega u 12. mj
mozda joj je zato i stanicni imunitet jaci
U ovom času nema konačnih odgovora na ovo pitanje.
Sve je u fazi ispitivanja , i stanična memorija i antitijela. (prof. Primorac)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Hektorović 7/10/2021, 19:01

Nove studije: Zaštita nakon cijepljenja Pfizerom pada već nakon dva mjeseca
prije 15 minuta

Korona novosti i spoznaje - Page 27 806f84f5-a7a8-4db2-8717-411aaec9fdb7
Foto: EPA
DVA zasebna znanstvena istraživanja, provedena u Izraelu i Kataru, pokazala su da imunitet stvoren Pfizerovim cjepivom jako pada nekoliko mjeseci nakon primitka druge doze cjepiva. Rezultati istraživanja, objavljeni u New England Journal of Medicine, zaključuju da se ljudi koji se cijepe moraju nastaviti pridržavati svih mjera te podcrtavaju važnost treće doze cjepiva. 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nove-studije-zastita-nakon-cijepljenja-pfizerom-pada-vec-nakon-dva-mjeseca/2309310.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Eroo 7/10/2021, 19:08

Hektorović wrote:
DVA zasebna znanstvena istraživanja, provedena u Izraelu i Kataru, pokazala su da imunitet stvoren Pfizerovim cjepivom jako pada nekoliko mjeseci nakon primitka druge doze cjepiva. Rezultati istraživanja, objavljeni u New England Journal of Medicine, zaključuju da se ljudi koji se cijepe moraju nastaviti pridržavati svih mjera te podcrtavaju važnost treće doze cjepiva. 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nove-studije-zastita-nakon-cijepljenja-pfizerom-pada-vec-nakon-dva-mjeseca/2309310.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

Prof. Primorac sudjeluje u israelskoj ekipi znanstvenika i istražuje sve u svezi
opadanja imuniteta (staničnu memoriju, antitijela), kao i nove načine za  višestruko
povećanje antitijela i stanične memorije. Prije nekoliko dana je gostovao na HTV i ni jednom
riječju nije spomenuo to o čemu čitamo iz ta dva "neovisna znanstvena istraživanja".
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by darth_vader 7/10/2021, 19:26

AssadNaPodmornici wrote:
jasambrend wrote:Pišeš pizdarije Yoda...
žao mi je ako si na strani ovoga bolesnika, korona fašiste.

ili si sa nama ili si kontra nas, kako je g.bush rekao. tako i ovdje.

ili si na strani bolesnog ere, na njegovoj strani je epi(šteta mislio sam da će konačno od liberala- ljevičara postati konzervativac slobodnjak), na njegovoj strani je šiting bul, debotijesto --

ili si na strani nas koji smo za normalan i slobodan život i slobodni izbor i slobodni protok informacija

sve što sam rekao rekao sam točno.

zdrava osoba , ali baš mislim zdrava osoba, ne mislim osobe  u dijabetisu ili predijabetisu poput "plus size modela lucije logmer" ili koji su poput ovoga imali defektna pluća, ili neki imali rakove, zdrave osobe mlađe od 40godina , a pogotovo od 30godina, ne mogu umrijeti od ovoga virusa .. čak i bolesni mlađi, vrlo vrlo rijetko umiru od ovoga, imamo sigurno desetke tisuća bolesnih ljudi ispod 30-40godina, a umrlo ih je možda par desetaka, dakle i tu je fatality rate veoma nizak čak i za ljude narušenog zdravlja -mlađe

mediji u bolesnici poput ere su konačno se ponadali da su našli "jednu zdravu osobu koja je umrla"(a zadnjih mjesec dana koliko je mladih poginulo na cestama, svaki dan skoro neko) a ovi napokon nakon dvije godine našli jednu, i opet na žalost bolesnika osoba je bila bolesna već prije

Ni inače u životu baš ne biram strane olako, a na forumu još manje...takvim biranjem strana iz fokusa se miče ikakva objektivnost koju čovjek može lakše uvidjeti iz neutralnog kuta i ako nije baš previše navijački raspoložen...za taj dio imam jedino Hajduk i tu ispušem sve svoje subjektivne doživljaje i strasti, a život je nešto kompleksnija forma da bi se čovjek olako priklanjao nekim taborima braneći ih pod svaku cijenu. Nema tu vaših/naših, imamo samo jedan vrlo opasan i ljudskoj vrsti nov i nepoznat virus, a s druge strane imamo masu fanatika koji postojanje tog istog virusa negiraju te nastoje pod svaku cijenu umanjiti posljedice njegovog djelovanja. I to bude tako sve dok ga ti isti zapravo ne strišaju, završe u bolnici (na covid odjelu je sve samo ne ugodno boraviti) ili nedajbože još gore...Sklepano je na brzinu to nesretno cjepivo brže-bolje jer je situacija bila alarmantna i sad što se dogodilo. Umjesto zdrave skepse i pritiska na zdravstveni sustav da transparentno upoznaje ljude s mogućim rizicima istog pa da ljudi dobiju pouzdane informacije u učinku/štetnosti, dogodilo se to da je traljavošću i nesposobnošću ove vlasti taj neki momentum gdje bi se ljudi kvalitetnije mogli upoznati s plusevima i minusima pa sami izabrati, naša vlast odlučila Goebels propagandom riješiti stvar. Kako živimo gdje živimo i imamo zaista racionalnih razloga za sumnju u vlastite državne institucije, dobar dio ljudi ih je poslao u kurac i javnost se opet poslovično polarizirala. Sad imamo tek pat situaciju gdje će život svih biti svakako i neminovno sljedećih mjeseci paraliziran, broj mrtvih sigurno ide preko 10 000, a gospodarstvo će ionako krepucnuti jer je po zakonu prelijevanja spojenih posuda svjetska kriza enormnih razmjera ionako na pomolu, već sad stihijski po svijetu divlja inflacija, dolaze konkretne kamatne stope na zaduživanja, nema jeftinog novca više...uostalom taj dio sigurno bolje i sam znaš...Ero djeluje naporan jer vergla tu svoju uvijek jednu te istu mantru, ali ne znači ni da je on apsolutno u pravu/krivu, ali definitivno to niste ni vi...pa evo danas je Đikić jednostavnom matematikom razvalio Lauceve nebuloze o prebolijvanju brojke od 40% stanovništva što je on iznio onako paušalnom procjenom ka na pijaci. Đikić je samo dodao 50% cijepljenih s obje doze na to i zaključio da je nemoguće da je 80%-90% pučanstva zaštićeno, a brojke oboljelih divljaju na razini koja je bila i lani...kažem, neka bude sretan onaj tko nije popušija deltu (zdrav/nezdrav mlad/star nebitno) i to u većoj količini bio izložen jer...nije niti malo zabavno čuti od doktorice na odjelu da ti povisuje kisik jer saturacija pada. Ili 12. dan imati temperaturu 39,5...Pa tko voli igrati rulet...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo 7/10/2021, 19:59

AssadNaPodmornici wrote:

ili si sa nama ili si kontra nas,
Da živiš u srednjem vijeku ti bi i žene spaljivao zbog vješičarenja.
Ti jednostavno nisi svoj. Mišljenje usklađuješ sa mišljenjem u "balonu".
Za razliku od tebe samo koristim dijagrame, sastavljene iz iz dnevno
zabilježenih slučajeva novozaraženih i umrlih, objavljenih na svima dostupnim
svjetskim platformama. Nikada, pa ni tada, nisam promijenio ni jedan jedini
broj, kako bi dokazao koliko sam u pravu. Dijagrami su odraz onoga što se
događa u nekoj državi i ne  izraz moje volje.
Osobno ih pokušavam razumjeti i tada to činim samo poređenjem  brojeva.
Eventualno tu-i-tamo napravim poneku matematičku analizu iz brojeva s dijagrama.
U nekoliko zadnjih dana sam poredio stanje u HR i u nekim trenutno uspješnim
državama, kad je u pitanju borba s epidemijom: Norveška, Danska, Italija, Malta,
Češka, Poljska...
Njihovu uspješnost sam pripisao visokoj procijepljenosti, kao i poštivanju  mjera.
Pogriješili bi ako bi opustili poštivati svima već poznate mjere, kako ne bi bilo
ono "vodu vari-vodu ladi". A, kako nam je dobro poznato narod je narod, a posebno
neki dijelovi naroda.
I da još jednom naglasim: Samo visoka procijepljenost i pridržavanje mjera nas može
riješiti ove pošasti koja živi među nama.
Sigurnost cjepiva? Ako nam smanjuje smrtnost i preko 10x, onda ja nemam  tome što dodati.
Za mene je to matematika, a znanstvenici neka rade svoj posao kao i do sada...

PS:
Neće mi zaustaviti ono "Zaustavite Reuters", niti će me ugurati u bilo koji "balon".
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 7/10/2021, 20:07

jasambrend wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

ili si sa nama ili si kontra nas, kako je g.bush rekao. tako i ovdje.

ili si na strani bolesnog ere, na njegovoj strani je epi(šteta mislio sam da će konačno od liberala- ljevičara postati konzervativac slobodnjak), na njegovoj strani je šiting bul, debotijesto --

ili si na strani nas koji smo za normalan i slobodan život i slobodni izbor i slobodni protok informacija

sve što sam rekao rekao sam točno.

zdrava osoba , ali baš mislim zdrava osoba, ne mislim osobe  u dijabetisu ili predijabetisu poput "plus size modela lucije logmer" ili koji su poput ovoga imali defektna pluća, ili neki imali rakove, zdrave osobe mlađe od 40godina , a pogotovo od 30godina, ne mogu umrijeti od ovoga virusa .. čak i bolesni mlađi, vrlo vrlo rijetko umiru od ovoga, imamo sigurno desetke tisuća bolesnih ljudi ispod 30-40godina, a umrlo ih je možda par desetaka, dakle i tu je fatality rate veoma nizak čak i za ljude narušenog zdravlja -mlađe

mediji u bolesnici poput ere su konačno se ponadali da su našli "jednu zdravu osobu koja je umrla"(a zadnjih mjesec dana koliko je mladih poginulo na cestama, svaki dan skoro neko) a ovi napokon nakon dvije godine našli jednu, i opet na žalost bolesnika osoba je bila bolesna već prije

Ni inače u životu baš ne biram strane olako, a na forumu još manje...takvim biranjem strana iz fokusa se miče ikakva objektivnost koju čovjek može lakše uvidjeti iz neutralnog kuta i ako nije baš previše navijački raspoložen...za taj dio imam jedino Hajduk i tu ispušem sve svoje subjektivne doživljaje i strasti, a život je nešto kompleksnija forma da bi se čovjek olako priklanjao nekim taborima braneći ih pod svaku cijenu. Nema tu vaših/naših, imamo samo jedan vrlo opasan i ljudskoj vrsti nov i nepoznat virus, a s druge strane imamo masu fanatika koji postojanje tog istog virusa negiraju te nastoje pod svaku cijenu umanjiti posljedice njegovog djelovanja. I to bude tako sve dok ga ti isti zapravo ne strišaju, završe u bolnici (na covid odjelu je sve samo ne ugodno boraviti) ili nedajbože još gore...Sklepano je na brzinu to nesretno cjepivo brže-bolje jer je situacija bila alarmantna i sad što se dogodilo. Umjesto zdrave skepse i pritiska na zdravstveni sustav da transparentno upoznaje ljude s mogućim rizicima istog pa da ljudi dobiju pouzdane informacije u učinku/štetnosti, dogodilo se to da je traljavošću i nesposobnošću ove vlasti taj neki momentum gdje bi se ljudi kvalitetnije mogli upoznati s plusevima i minusima pa sami izabrati, naša vlast odlučila Goebels propagandom riješiti stvar. Kako živimo gdje živimo i imamo zaista racionalnih razloga za sumnju u vlastite državne institucije, dobar dio ljudi ih je poslao u kurac i javnost se opet poslovično polarizirala. Sad imamo tek pat situaciju gdje će život svih biti svakako i neminovno sljedećih mjeseci paraliziran, broj mrtvih sigurno ide preko 10 000, a gospodarstvo će ionako krepucnuti jer je po zakonu prelijevanja spojenih posuda svjetska kriza enormnih razmjera ionako na pomolu, već sad stihijski po svijetu divlja inflacija, dolaze konkretne kamatne stope na zaduživanja, nema jeftinog novca više...uostalom taj dio sigurno bolje i sam znaš...Ero djeluje naporan jer vergla tu svoju uvijek jednu te istu mantru, ali ne znači ni da je on apsolutno u pravu/krivu, ali definitivno to niste ni vi...pa evo danas je Đikić jednostavnom matematikom razvalio Lauceve nebuloze o prebolijvanju brojke od 40% stanovništva što je on iznio onako paušalnom procjenom ka na pijaci. Đikić je samo dodao 50% cijepljenih s obje doze na to i zaključio da je nemoguće da je 80%-90% pučanstva zaštićeno, a brojke oboljelih divljaju na razini koja je bila i lani...kažem, neka bude sretan onaj tko nije popušija deltu (zdrav/nezdrav mlad/star nebitno) i to u većoj količini bio izložen jer...nije niti malo zabavno čuti od doktorice na odjelu da ti povisuje kisik jer saturacija pada. Ili 12. dan imati temperaturu 39,5...Pa tko voli igrati rulet...

To napada samo ove šta piju pivo i sokiće.

2015-09-14

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by Eroo 7/10/2021, 20:14

mutava baštarda wrote:

..ili ne daj Bože vodu. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 7/10/2021, 20:15

Eroo wrote:
mutava baštarda wrote:

..ili ne daj Bože vodu. :D
Djeca nemaju problema s koronom...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 7/10/2021, 20:15

EVO ZAŠTO EPIDEMIJA MORA TRAJATI! Na svakom covid testu Capak zaradi čak 2200%
Država naredi obvezno testiranje. Onda državni HZJZ nabavi testove za 6,5 kuna po komadu, a građanima ih naplati 150 kn.
Piše: PARAF

2015-09-14

Back to top Go down

Post by dijagram 7/10/2021, 20:20

mutava baštarda wrote:EVO ZAŠTO EPIDEMIJA MORA TRAJATI! Na svakom covid testu Capak zaradi čak 2200%
Država naredi obvezno testiranje. Onda državni HZJZ nabavi testove za 6,5 kuna po komadu, a građanima ih naplati 150 kn.
Ne treba gledati sve kroz novac.

Ekipa brine o zdravlju nacije.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by darth_vader 7/10/2021, 20:23

mutava baštarda wrote:EVO ZAŠTO EPIDEMIJA MORA TRAJATI! Na svakom covid testu Capak zaradi čak 2200%

Lijepo pojednostavljeno. Globalni dio priče ćemo zanemariti...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber 7/10/2021, 20:26

jasambrend wrote:Distanca i pranje ruku...ako na to nekog treba upozoravati onda je retardiran...doma imam 5 litara zaliha tekućeg sapuna da mi slučajno ne zafali...s glicerinom jer sam po prirodi gadljiv i svako malo perem te jebene ruke toliko da ispucaju...a distanca je blažena stvar, jeba li nas usrani mediteranski mentalitet da li jeba...svi se sa svakim sline, oduvik sam od toga zazira...
kolega tu smo isti.
ok kada me zagrli netko iz mojeg uskog kruga, ali ni to ne volim previše.
kako moja kćer objašnjava svojoj majci; poštuj moj životni prostor!!!

(to mi sve ženke prigovaraju, nećeš se držati za ruku. pa neću jebemtemutavu, nisam pijan niti imam padavicu. ili zagrljeni po ulici, daj odjebi stalno mi žiro u glavi ispravlja smjer. ko brod u bočnoj struji)

((u proljeće sam došao kod ex na proslavu rođendana, mog i njenog. razlika 7 dana i milfa se hitila na mene ko lavica na antilopu-jebote kaj imaš 15 godina?))
veber
veber

Male
2014-12-30

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by Eroo 7/10/2021, 20:29

dijagram wrote:
Ne treba gledati sve kroz novac.

Ekipa brine o zdravlju nacije.
Na stranu to što ne poštuju epidemiološke mjere i ne cijepe se, pa kad obole
država ih za badave liječi, plus im još i da plaće.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 27 of 50 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics