Summer in the City - CHAT
Page 20 of 20
Page 20 of 20 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20
Re: Summer in the City - CHAT
"Ne pomaže ti da ideš gore-dolje, da ustaneš i ponovo legneš. To je jedan od onih časova u kojima nema načina da pobjegneš od samog sebe. Tobom će zagospodariti misli i kretanja duše, a društva nema da se, kao obično, ispričaš.
Onom ko je u tuđini, pred oči izlaze kuća i bašta u zavičaju i djetinjstvo, šume u kojima je proživio najslobodnije i najnezaboravnije dječačke dane, sobe i stepeništa na kojima se čula graja njegovih dječačkih igara. Slike roditelja, strane ozbiljne, ostarjele, s ljubavlju, brigom i tihim prijekorom u očima.
Pruža ruku i uzalud očekuje da i njemu neko pruži desnicu, prekrivaju ga velika tuga i usamljenost; izranjaju i drugi likovi i u nesigurnim i ozbiljnim raspoloženjima ovih sati čine nas, gotovo sve, tužnim.
Ko u mladosti nije zadavao brige svojim najbližima, odbijao ljubav i prezirao naklonost, ko nije, bar, jednom iz inata i obijesti izbjegao sreću koja je pred njim stajala, ko nikad nije povrijedio svoj ili tuđ ponos, ili se ogriješio o prijatelje nekom nesmotrenom riječju, nekim ružnim i uvredljivim ponašanjem? Sad svi oni stoje pred tobom, ne govore ništa i čudno te gledaju mirnim očima, a tebe je sramota od njih i od samog sebe.“
Onom ko je u tuđini, pred oči izlaze kuća i bašta u zavičaju i djetinjstvo, šume u kojima je proživio najslobodnije i najnezaboravnije dječačke dane, sobe i stepeništa na kojima se čula graja njegovih dječačkih igara. Slike roditelja, strane ozbiljne, ostarjele, s ljubavlju, brigom i tihim prijekorom u očima.
Pruža ruku i uzalud očekuje da i njemu neko pruži desnicu, prekrivaju ga velika tuga i usamljenost; izranjaju i drugi likovi i u nesigurnim i ozbiljnim raspoloženjima ovih sati čine nas, gotovo sve, tužnim.
Ko u mladosti nije zadavao brige svojim najbližima, odbijao ljubav i prezirao naklonost, ko nije, bar, jednom iz inata i obijesti izbjegao sreću koja je pred njim stajala, ko nikad nije povrijedio svoj ili tuđ ponos, ili se ogriješio o prijatelje nekom nesmotrenom riječju, nekim ružnim i uvredljivim ponašanjem? Sad svi oni stoje pred tobom, ne govore ništa i čudno te gledaju mirnim očima, a tebe je sramota od njih i od samog sebe.“
crvenkasti-
2014-04-17
YekeYeke wrote:Gdje si ?
Evo me, živ, zdrav i veseo.
I Marcelus mi je tu.
Sve je isto kao nekad.
crvenkasti-
2014-04-17
YekeYeke likes this post
Ti i Longač ste mi totalno kul i super forumašicrvenkasti wrote:YekeYeke wrote:Gdje si ?
I Marcelus mi je tu.
Sve je isto kao nekad.
Onako malo blesavi. Ali ok tu i tamo za zezanje
YekeYeke-
2019-05-13
YekeYeke wrote:Ti i Longač ste mi totalno kul i super forumašicrvenkasti wrote:YekeYeke wrote:Gdje si ?
I Marcelus mi je tu.
Sve je isto kao nekad.
Onako malo blesavi. Ali ok tu i tamo za zezanje
I ja tebe volim.
Ne kao Marcelusa, al dobar si.
crvenkasti-
2014-04-17
YekeYeke likes this post
Page 20 of 20 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20
Similar topics
» Summer is coming
» Climate factors help, not summer, is Virus not braking researchers find explanation for pandemic history
» Air Transat launch new Toronto-Split service for the Croatian summer
» BBC: Coronavirus - Greece and Croatia acted fast, now need to save summer
» Croatian Klapa Singing Samoans to Tour Europe in the Summer
» Climate factors help, not summer, is Virus not braking researchers find explanation for pandemic history
» Air Transat launch new Toronto-Split service for the Croatian summer
» BBC: Coronavirus - Greece and Croatia acted fast, now need to save summer
» Croatian Klapa Singing Samoans to Tour Europe in the Summer
Page 20 of 20