Ozbiljna korona tema - zbirno
Page 19 of 53
Page 19 of 53 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 36 ... 53
Re: Ozbiljna korona tema - zbirno
Laki je bio malo nervozan kad je odlazio.epikur37 wrote:Nego di je Gnječ.... da nije fasovo koronu
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
ja samo vidim da će se trebati cijepiti kad tad.U mojoj(slovenskoj)firmi je sve veći pritisak.Bili smo nas trojica desetak dana u njemačkoj pa smo od tamo išli za finsku i da vidiš peripetije.Ja imam kovid putovnicu a ovoj dvojici rasturili sinuse na sve strane,u finskoj im nisu ni priznali testove iz njemačke pa opet kopaj po nosu.Direktor je najavio nagrade za cijepljene jer em mu je trošak em stalno neka gužva oko toga.Ljudi se već pomalo slamaju i pripremaju na čipiranje jer drugačije izgleda neće ići.veber wrote:ali nikaj od toga na krokodilovu žalost.vili40 wrote:geimpft,getestet oder genesen...zajebano
silom prilika smo se morali vratiti iz nizozemske jer je tim A u karanteni.
a tim A je u karanteni jer su pilot i njrgov mehaničar unatoč cijepljenju s dvije dize pobrali covid, osim kaj su bili pozitivni i nakon trećeg testiranja odlučeno je da tim B prekine GO i javi se u firmu.
naravno ne moram posebno naglasiti da prilikom ulaska u NL i kasnije povratka u DE nitko nije nikoga kontrolirao.
skužili smo da smo u drugoj državi tek po tablicama na autima.
pola tima D je zapalilo za HR.
bit će bolovanja nakon 15og, taman kada kikići moraju u prvi razred.
krokodil na aparatah
i zaboravih bili smo u restoranu na večeri, pogled na nabujali dunav.
naravno da nikakvih drei G
vili40-
2015-08-02
Nisam rekla da ne vrijedi prirodni imunitet kod preboljelih. Rekla sam da mogu dobiti koronu ponovo, a i cijepljeni mogu. Ali ako im prvi put nije ništa bilo neće ni drugi. Pada broj antitijela ali to mislim da ne znači ništa. Ne moraš ih stalno imati ali bitno da se aktiviraju u pravom momentu. Tako da mislim da je glupost cijepiti preboljele ili već dva puta cijepljene. Tako da sukladno tome neću se cijepiti nikakvom trećom ni šestom dozom. A u koji status ću ući boli me kurac..mutava baštarda wrote:Laki je bio malo nervozan kad je odlazio.epikur37 wrote:Nego di je Gnječ.... da nije fasovo koronu
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
2015-09-14
Upravo obavljena karta...
Štono se kaže više sreće nego pameti.
Štono se kaže više sreće nego pameti.
2015-09-14
2015-09-14
UKmutava baštarda wrote:Škotska
Israel
Danaska
Španjolska...
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
da se maknemo malo od spama ,eto mene nakon par dana sa par novih vijesti
naravno ide link na istraživnje koje prolazi znanstvenu recenziju.. do sada su se ljudi tipa ovaj luđak što spama, njegova ekipa sa indexa te "stručnjaci znanstvenici" , rugali sa mogućnosti - da ljudi koji su preboljeli imaju jači imunitet od cijepljenih - zanimljivo uoči korone, to je bila znanstvena činjenica, a onda je preko noći postalo sredstvo ruganja, kao "cijepite se," i slične gluposti, dok u isto vrijeme 30-50% hrvata je preboljelo koronu itd..
a gle čuda
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1
dakle ekipa koja je prirodno preboljela, ima 13 puta jači imunitet od onih koji su cijepljeni.
prije toga sam stavio izraelsko istraživanje gdje su oni izračunali cca 7puta
osim toga stavljao sam linkove da recimo imunitet nakon cijepiva brzo pada nakon par mjeseci, dok anti -tijela ljudi koji su preboljeli padaju blago, međutim nakon 8-9mjeseci stoje u nekoj stabilnoj razini i ne padaju.. (dakle štitu te)
naravno ide link na istraživnje koje prolazi znanstvenu recenziju.. do sada su se ljudi tipa ovaj luđak što spama, njegova ekipa sa indexa te "stručnjaci znanstvenici" , rugali sa mogućnosti - da ljudi koji su preboljeli imaju jači imunitet od cijepljenih - zanimljivo uoči korone, to je bila znanstvena činjenica, a onda je preko noći postalo sredstvo ruganja, kao "cijepite se," i slične gluposti, dok u isto vrijeme 30-50% hrvata je preboljelo koronu itd..
a gle čuda
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1
dakle ekipa koja je prirodno preboljela, ima 13 puta jači imunitet od onih koji su cijepljeni.
prije toga sam stavio izraelsko istraživanje gdje su oni izračunali cca 7puta
osim toga stavljao sam linkove da recimo imunitet nakon cijepiva brzo pada nakon par mjeseci, dok anti -tijela ljudi koji su preboljeli padaju blago, međutim nakon 8-9mjeseci stoje u nekoj stabilnoj razini i ne padaju.. (dakle štitu te)
Meni slabi zaštita negdje u zimu, ako se krene s trećom dozom, zviznem jednu pred božić i opet miran do sljedeće jeseni.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
dakle nastavljamo sa ozbiljnim vijestima , da nije spam sa indexa tipa "koliko je taj dan stožer odlučio prikazati zaraženih a koliko sakriti itd"
istraživanje se fokusira na trajnost anti-tijela kod cijepiva i onih koji su preboljeli
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.19.21262111v1
komentar Lauca na istraživanje ne treba više dodati i niti oduzeti;
Gordan Lauc
Velika usporedba imuniteta 2.653 osobe koje su cijepljene i 4.361 osoba koje su preboljeli COVID-19 donosi pomalo zabrinjavajuće rezultate o dugotrajnosti zaštite mRNA cjepivom.
Cijepljeni na početku imaju značajno više protutijela od onih koji su preboljeli COVID-19, no nažalost ih vrlo brzo gube. Šest mjeseci nakon cijepljenja kod 16,1% cijepljenih je razina protutijela pala ispod razine koja se smatra pozitivnom na testu. S druge strane nakon devet mjeseci svega 10,8% oporavljenih je izgubilo protutijela.
Ovakav brzi gubitak protutijela nakon cijepljenja može objasniti brzo širenje epidemije u zemljama poput Izraela, Malte ili Islanda koji su cijepili skoro cijelu odraslu populaciju, no time je ipak nisu zaštitili od širenja zaraze. To je također u skladu sa trenutnom situacijom u Europi gdje zemlje koje su imale naviše preminulih (dakle najveće širenje epidemije i najveći broj oporavljenih) sada imaju najmanje zaraženih.
Srećom i cijepljenje i prebolijevanje rezultira dovoljnim dugotrajnim imunitetom (memorijskim stanicama) koji pruža značajnu zaštitu od teškog oblika bolesti, tako da cijepljeni i oporavljeni ne trebaju brinuti da će se teško razboliti.
Sada je jasno da ne možemo cijepljenjem zaustaviti širenje epidemije i vodeći autoriteti su suglasni da ćemo svi kada, tada doći u kontakt s virusom. Cijepljenje svih starijih od 60 godina i mlađih koji su pretili, nekontrolirani dijabetičari i sl. treba biti prvi državni prioritet koji će u najvećoj mjeri odrediti koliko ćemo imati teško bolesnih ove jeseni i zime. Cijepljenje mladih i razne „mjere“ će iznimno slabo utjecati na konačni broj zaraženih i bolesnih, tako da je fokus na te dvije aktivnosti potpuno rasipanje resursa. Štoviše, potvrde o cijepljenju kao sredstvo bilo kakvih privilegija su potpuno promašene i iznimno opasne. Jedino što možemo je cijepiti što veći dio rizične populacije (koji do sada nije prebolio) i onda prihvatiti da viruse ne možemo pobijediti i nastaviti živjeti u suživotu kako s ovim, tako i sa tisućama drugih poznatih i nepoznatih virusa koji napadaju čovjeka.
istraživanje se fokusira na trajnost anti-tijela kod cijepiva i onih koji su preboljeli
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.19.21262111v1
komentar Lauca na istraživanje ne treba više dodati i niti oduzeti;
Gordan Lauc
Velika usporedba imuniteta 2.653 osobe koje su cijepljene i 4.361 osoba koje su preboljeli COVID-19 donosi pomalo zabrinjavajuće rezultate o dugotrajnosti zaštite mRNA cjepivom.
Cijepljeni na početku imaju značajno više protutijela od onih koji su preboljeli COVID-19, no nažalost ih vrlo brzo gube. Šest mjeseci nakon cijepljenja kod 16,1% cijepljenih je razina protutijela pala ispod razine koja se smatra pozitivnom na testu. S druge strane nakon devet mjeseci svega 10,8% oporavljenih je izgubilo protutijela.
Ovakav brzi gubitak protutijela nakon cijepljenja može objasniti brzo širenje epidemije u zemljama poput Izraela, Malte ili Islanda koji su cijepili skoro cijelu odraslu populaciju, no time je ipak nisu zaštitili od širenja zaraze. To je također u skladu sa trenutnom situacijom u Europi gdje zemlje koje su imale naviše preminulih (dakle najveće širenje epidemije i najveći broj oporavljenih) sada imaju najmanje zaraženih.
Srećom i cijepljenje i prebolijevanje rezultira dovoljnim dugotrajnim imunitetom (memorijskim stanicama) koji pruža značajnu zaštitu od teškog oblika bolesti, tako da cijepljeni i oporavljeni ne trebaju brinuti da će se teško razboliti.
Sada je jasno da ne možemo cijepljenjem zaustaviti širenje epidemije i vodeći autoriteti su suglasni da ćemo svi kada, tada doći u kontakt s virusom. Cijepljenje svih starijih od 60 godina i mlađih koji su pretili, nekontrolirani dijabetičari i sl. treba biti prvi državni prioritet koji će u najvećoj mjeri odrediti koliko ćemo imati teško bolesnih ove jeseni i zime. Cijepljenje mladih i razne „mjere“ će iznimno slabo utjecati na konačni broj zaraženih i bolesnih, tako da je fokus na te dvije aktivnosti potpuno rasipanje resursa. Štoviše, potvrde o cijepljenju kao sredstvo bilo kakvih privilegija su potpuno promašene i iznimno opasne. Jedino što možemo je cijepiti što veći dio rizične populacije (koji do sada nije prebolio) i onda prihvatiti da viruse ne možemo pobijediti i nastaviti živjeti u suživotu kako s ovim, tako i sa tisućama drugih poznatih i nepoznatih virusa koji napadaju čovjeka.
vjerojatno ćeš morati se dozirati non stop...epikur37 wrote:Meni slabi zaštita negdje u zimu, ako se krene s trećom dozom, zviznem jednu pred božić i opet miran do sljedeće jeseni.
nama koji smo to pokupili i odležali izgleda da bi imunitet mogao biti trajan, jer do sada re-infekcije kod onih koji su bili zaraženi su na razini statističke greške
AssadNaPodmornici- Posts : 22276
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:vjerojatno ćeš morati se dozirati non stop...epikur37 wrote:Meni slabi zaštita negdje u zimu, ako se krene s trećom dozom, zviznem jednu pred božić i opet miran do sljedeće jeseni.
nama koji smo to pokupili i odležali izgleda da bi imunitet mogao biti trajan, jer do sada re-infekcije kod onih koji su bili zaraženi su na razini statističke greške
Pričaš gluposti
evo mi susjed mali od 16 godina drugi put fasovao, kašljuca po balkonu...
neka, svatko za sebe, ja radije tu boleščinu ne bi prebolio i to je to.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
AssadNaPodmornici wrote:vjerojatno ćeš morati se dozirati non stop...epikur37 wrote:Meni slabi zaštita negdje u zimu, ako se krene s trećom dozom, zviznem jednu pred božić i opet miran do sljedeće jeseni.
Novo normalno...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/u-britaniji-vec-tjednima-imaju-visak-smrtnosti-glavni-uzrok-nije-korona-sad-nam-na-naplatu-stize-lockdown-15097157
kada sam prije godinu ipo dana tvrdio da i lockdown ima svoju cijenu i da i sam lockdown ubija, većina me je tada napadala(ok je sada, jebiga žestina rasprave i ja sam dosta stvari falio itd, sve je ok), jedna me osoba(sa foruma) radi takvih stvari čak i blokala na fejsu a bili smo dosta dobri..
i još sam mu i pokušao reći da lockdown ubija i da će ubiti više nego korona -a upitno je da li će spasiti iti jedan život(nema razlike kod broja umrlih u zemljama koje su provele lockdown i one koje nisu )
evo link sa yutarnjeg,
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/u-britaniji-vec-tjednima-imaju-visak-smrtnosti-glavni-uzrok-nije-korona-sad-nam-na-naplatu-stize-lockdown-15097157
kada sam prije godinu ipo dana tvrdio da i lockdown ima svoju cijenu i da i sam lockdown ubija, većina me je tada napadala(ok je sada, jebiga žestina rasprave i ja sam dosta stvari falio itd, sve je ok), jedna me osoba(sa foruma) radi takvih stvari čak i blokala na fejsu a bili smo dosta dobri..
i još sam mu i pokušao reći da lockdown ubija i da će ubiti više nego korona -a upitno je da li će spasiti iti jedan život(nema razlike kod broja umrlih u zemljama koje su provele lockdown i one koje nisu )
evo link sa yutarnjeg,
Zavrti koju stranicu unazad... Svuda je višak smrtnosti...AssadNaPodmornici wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/u-britaniji-vec-tjednima-imaju-visak-smrtnosti-glavni-uzrok-nije-korona-sad-nam-na-naplatu-stize-lockdown-15097157
evo link sa yutarnjeg,
jebe se njima za statuse i zarazi se ne zarazikaya wrote:Nisam rekla da ne vrijedi prirodni imunitet kod preboljelih. Rekla sam da mogu dobiti koronu ponovo, a i cijepljeni mogu. Ali ako im prvi put nije ništa bilo neće ni drugi. Pada broj antitijela ali to mislim da ne znači ništa. Ne moraš ih stalno imati ali bitno da se aktiviraju u pravom momentu. Tako da mislim da je glupost cijepiti preboljele ili već dva puta cijepljene. Tako da sukladno tome neću se cijepiti nikakvom trećom ni šestom dozom. A u koji status ću ući boli me kurac..mutava baštarda wrote:Laki je bio malo nervozan kad je odlazio.epikur37 wrote:Nego di je Gnječ.... da nije fasovo koronu
manipulira se brojevima i medijima, cjepljeni pa se opet zarazili i slicne price
pa normalno , u nekih necijepljenih ne dolazi do zarazivanja jer imuni sistem odmah reagira tako da se ne stignu zarazit kak spada da bi ista osjetili
u nekih se kao u mene razvio imunitet, vec sam bio u kontaktu sa zarazenima i nista, nikakovog znaka
kod nekih je slabiji imunitet al poslije cijepljenja ostaje i nakon sto se zovjek zarazi reagira
kod starcadi je sjeban imunitet do jaja i ne stigne reagirati jer starcad ima koj pun kufer bolesti koje uh svakim danom priblizavaju zemlji i kovid je kao slag na tortu
vakcina im pomaze da ipak prezive kovid
al koji kurac vakciniraju mlade ljude i djecu koji kovid podnose bez posljedica
da ne zaraze vakcinirane
jbte, dobro reko moj frend, toliko su skolovani da vise ne kuze kurtza
a i najveci faktor ove pandemije je zarada
samo fajzer je najavio da ce zaradit 50tak milijardi dolara, mos mislit ostali
svi oni oce dobru zaradu
neće mu ništa biti, jer šanda da osoba umre od korone a ima 0-20godina, je oko 0%..epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:vjerojatno ćeš morati se dozirati non stop...epikur37 wrote:Meni slabi zaštita negdje u zimu, ako se krene s trećom dozom, zviznem jednu pred božić i opet miran do sljedeće jeseni.
Pričaš gluposti
evo mi susjed mali od 16 godina drugi put fasovao, kašljuca po balkonu...
neka, svatko za sebe, ja radije tu boleščinu ne bi prebolio i to je to.
isto tako šansa da se zarazi je u razini statističke greške, dakle dešava se, ali ono razina statističke greške .. . što znači da smo svi prirodno preboljeli koronu - ona bi nestala.. jer ta statistička greška bi bila nedovoljna da se virus vrati
međutim cijepljenje za sada znamo, da ne sprečava baš da te sačuva od korone, iako navodno štiti od težih slučajeva.
i znamo da cijepiva kraktoročno nose rizik od nuspojava, a dugoročno još ne znamo(mutavi i slovoslagar dosta pišu o tome - vidjet ćemo uskoro)
Page 19 of 53 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 36 ... 53
Similar topics
» Ozbiljna korona tema - zbirno
» Srbijanski tabloidi zbirno,ozbiljna (vuksdinare&Serbinhova) tema
» Bosna zbirno tema -neka sve bude na jednom mjestu
» Srbijanski tabloidi zbirno,ozbiljna (vuksdinare&Serbinhova) tema
» Bosna zbirno tema -neka sve bude na jednom mjestu
Page 19 of 53