Patetično,jadno da jadnije ne može
Page 12 of 14
Page 12 of 14 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14
Re: Patetično,jadno da jadnije ne može
Govoriš o vremenima MASPOK-a ili ?jastreb wrote:Pa baš i ne.Iknarov svjedok wrote: i do kraja 80tih.desnica nije imala sebi sklonih medija,svi su bili pod nadzorom centralnog komiteta,pa je svejedno 90tih. došlo do poplave nacionalističkog šovinizma.
Iako formalno pod vlašću SK i SSRN vodeći listovi u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji,već su potpali pod utjecaj agresivnog nacionalizma.
Govorim o vremenu prije 1.višestranačkih izbora.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
E,vidiš,nisam mislio na Maspok,ali i tada se svašta pisalo. Imam kod kuće većinu brojeva Hrvatskog tjednika.Iknarov svjedok wrote:Govoriš o vremenima MASPOK-a ili ?jastreb wrote:Pa baš i ne.Iknarov svjedok wrote: i do kraja 80tih.desnica nije imala sebi sklonih medija,svi su bili pod nadzorom centralnog komiteta,pa je svejedno 90tih. došlo do poplave nacionalističkog šovinizma.
Iako formalno pod vlašću SK i SSRN vodeći listovi u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji,već su potpali pod utjecaj agresivnog nacionalizma.
Mislio sam na razdoblje od 1987/88 pa do 1990.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Počeo sam laprdat gluposti kada sam vidio kako pojedinci zapjenjeni poput bjesnih pasa,godinam na forumu vode rovovske bitke,da su spremni nekog pojedinca izvrijeđati na najgore moguće načine,čak prijetiti,samo zato što se ne slažu s različitim mišljenjem.abraham wrote:Kaj ste se vi sprdali, dragi kolega?? Nemrem verovati??? Jabal vam vrak tetu ....Iknarov svjedok wrote:Možda smo bili i prije,samo što nisi primjećivao.kic wrote:ja ne znam šta je, ali u zadnje vrijeme smo sve češće na istoj razini razmišljanja..Iknarov svjedok wrote:Pa nije baš tako,mediji kreiraju sliku u skladu s kursom koji slijede.Svakodnevno bombardiranje raznih tobože objektivnih analitičara,komentatora,barem donekle mora ostaviti nekakvog traga u društvu.Barem kod onih koji nisu toliko ogrezli u politiku,te ne istraživaju,već popasu što im mediji serviraju.jastreb wrote:U današnje doba medijska podrška i nije toliko bitna.
Svakom su dostupne sve informacije i bez novina.
Od količine ironije i sarkazma koju sam na net.hr ispoljavao,samo su rijetki mogli prepoznati kad mislim ozbiljno a kad laprdam.
2015-07-23
A dobro,87/88,već je svima bilo jasno kuda sve to vodi,no zamisli što bi se dogodilo onima da su samo 10tak god.ranije pisali tako,jastreb wrote:E,vidiš,nisam mislio na Maspok,ali i tada se svašta pisalo. Imam kod kuće većinu brojeva Hrvatskog tjednika.Iknarov svjedok wrote:Govoriš o vremenima MASPOK-a ili ?jastreb wrote:Pa baš i ne.Iknarov svjedok wrote: i do kraja 80tih.desnica nije imala sebi sklonih medija,svi su bili pod nadzorom centralnog komiteta,pa je svejedno 90tih. došlo do poplave nacionalističkog šovinizma.
Mislio sam na razdoblje od 1987/88 pa do 1990.
2015-07-23
Meni objasnjavate kolega???? Hajde, dobro..Iknarov svjedok wrote:Počeo sam laprdat gluposti kada sam vidio kako pojedinci zapjenjeni poput bjesnih pasa,godinam na forumu vode rovovske bitke,da su spremni nekog pojedinca izvrijeđati na najgore moguće načine,čak prijetiti,samo zato što se ne slažu s različitim mišljenjem.abraham wrote:Kaj ste se vi sprdali, dragi kolega?? Nemrem verovati??? Jabal vam vrak tetu ....Iknarov svjedok wrote:Možda smo bili i prije,samo što nisi primjećivao.kic wrote:ja ne znam šta je, ali u zadnje vrijeme smo sve češće na istoj razini razmišljanja..Iknarov svjedok wrote:Pa nije baš tako,mediji kreiraju sliku u skladu s kursom koji slijede.Svakodnevno bombardiranje raznih tobože objektivnih analitičara,komentatora,barem donekle mora ostaviti nekakvog traga u društvu.Barem kod onih koji nisu toliko ogrezli u politiku,te ne istraživaju,već popasu što im mediji serviraju.jastreb wrote:U današnje doba medijska podrška i nije toliko bitna.
Od količine ironije i sarkazma koju sam na net.hr ispoljavao,samo su rijetki mogli prepoznati kad mislim ozbiljno a kad laprdam.
abraham-
2014-04-14
A šta ja znam više kome trebam,nokoliko se sjećam i ti si me na net.hr-u prokužioabraham wrote:Meni objasnjavate kolega???? Hajde, dobro..Iknarov svjedok wrote:Počeo sam laprdat gluposti kada sam vidio kako pojedinci zapjenjeni poput bjesnih pasa,godinam na forumu vode rovovske bitke,da su spremni nekog pojedinca izvrijeđati na najgore moguće načine,čak prijetiti,samo zato što se ne slažu s različitim mišljenjem.abraham wrote:Kaj ste se vi sprdali, dragi kolega?? Nemrem verovati??? Jabal vam vrak tetu ....Iknarov svjedok wrote:Možda smo bili i prije,samo što nisi primjećivao.kic wrote:ja ne znam šta je, ali u zadnje vrijeme smo sve češće na istoj razini razmišljanja..Iknarov svjedok wrote:Pa nije baš tako,mediji kreiraju sliku u skladu s kursom koji slijede.Svakodnevno bombardiranje raznih tobože objektivnih analitičara,komentatora,barem donekle mora ostaviti nekakvog traga u društvu.Barem kod onih koji nisu toliko ogrezli u politiku,te ne istraživaju,već popasu što im mediji serviraju.jastreb wrote:U današnje doba medijska podrška i nije toliko bitna.
2015-07-23
Sve pet. Odoh u krpe. Pozdrav do neke druge prigode.Iknarov svjedok wrote:A šta ja znam više kome trebam,nokoliko se sjećam i ti si me na net.hr-u prokužioabraham wrote:Meni objasnjavate kolega???? Hajde, dobro..Iknarov svjedok wrote:Počeo sam laprdat gluposti kada sam vidio kako pojedinci zapjenjeni poput bjesnih pasa,godinam na forumu vode rovovske bitke,da su spremni nekog pojedinca izvrijeđati na najgore moguće načine,čak prijetiti,samo zato što se ne slažu s različitim mišljenjem.abraham wrote:Kaj ste se vi sprdali, dragi kolega?? Nemrem verovati??? Jabal vam vrak tetu ....Iknarov svjedok wrote:Možda smo bili i prije,samo što nisi primjećivao.kic wrote:ja ne znam šta je, ali u zadnje vrijeme smo sve češće na istoj razini razmišljanja..Iknarov svjedok wrote:Pa nije baš tako,mediji kreiraju sliku u skladu s kursom koji slijede.Svakodnevno bombardiranje raznih tobože objektivnih analitičara,komentatora,barem donekle mora ostaviti nekakvog traga u društvu.Barem kod onih koji nisu toliko ogrezli u politiku,te ne istraživaju,već popasu što im mediji serviraju.jastreb wrote:U današnje doba medijska podrška i nije toliko bitna.
abraham-
2014-04-14
Odoh i ja.Skinuo sam 6 epizoda AMC-ove serije ,,Into the Badlands'' navodno je dobra..imat ću se čime zabavit do jutra.
2015-07-23
marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:
legitimate
adjective
lɪˈdʒɪtɪmət/
1.
conforming to the law or to rules.
"his claims to legitimate authority"
synonyms: legal, lawful, licit, legalized, authorized, permitted, permissible, allowable, allowed, admissible, recognized, sanctioned, approved, licensed, statutory, constitutional, within the law, going by the rules, above board, valid, honest, upright; More
antonyms: illegal, illegitimate
(of a child) born of parents lawfully married to each other.
"a legitimate male heir"
synonyms: rightful, lawful, genuine, authentic, real, true, proper, correct, authorized, sanctioned, warranted, acknowledged, recognized, approved, just; More
(of a sovereign) having a title based on strict hereditary right.
"the last legitimate Anglo-Saxon king"
synonyms: rightful, lawful, genuine, authentic, real, true, proper, correct, authorized, sanctioned, warranted, acknowledged, recognized, approved, just; More
2.
able to be defended with logic or justification; valid.
"a legitimate excuse for being late"
synonyms: valid, sound, admissible, acceptable, well founded, justifiable, reasonable, sensible, tenable, defensible, supportable, just, warrantable, fair, bona fide, proper, genuine, plausible, credible, believable, reliable, understandable, logical, rational
"these are legitimate grounds for unease"
antonyms: invalid, unjustifiable
3.
constituting or relating to serious drama as distinct from musical comedy, revue, etc.
"the legitimate theatre"
verb
verb: legitimate; 3rd person present: legitimates; past tense: legitimated; past participle: legitimated; gerund or present participle: legitimating
lɪˈdʒɪtɪmeɪt/
1.
make lawful or justify.
"the regime was not legitimated by popular support"
Ovo samo na teba sliči: ako nešto piše na engleskom, onda mora biti točno, bez obzira što nema veze s onim o čemu je je riječ.
Demokratska legitimnost označava sistem u kojem vlast provodi odluke naroda. Vlast se bira izborima i pobjeđuje onaj tko ima većinu. Vlast je legitimna jer kad ima podršku većine. Ključno je samo to - podrška većine. To je legitimnost. Samo to, glupane.
enciklopedijska definicija pojma je enciklopedijska definicija - na engleskom, hrvatskom, srpskom, ili svahiliju. Legitimitet je ionako tuđica latinskog korijena, i znači isto na svim jezicima.
Legitimitet i većinska podrška apsolutno nemaju nikakve međusobne veze, niti ćeš i u jednom riječniku naći tumačenje "legitiman" kao većinski.
Legitiman nasljednik britanske krune je princ William.
Legitiman korisnik stipendije je onaj tko ju je dobio prema propisima, a ne po vezi.
Legitiman korisnik auta je onaj tko je vlasnik ili kom ga je vlasnik dao na korištenje, ne onaj tko ga je ukrao.
Podrška većine ima veze s boljševizmom, ne s legitimitetom. Po tvom tumačenju nacisti su bili legitimna vlast u njemačkoj, a sloba u srbiji.
Imaš ovdje stotine citata o legitimitetu.
https://bs.wikiquote.org/wiki/Legitimitet
Npr:
"Legitimnost je psihološko svojstvo autoriteta, institucije, ili društvenog aranžmana koja vodi one koji su s njima povezani da vjeruju da su prikladni, ispravni, i pravedni. Zbog legitimnosti, ljudi osjećaju da se trebaju prikloniti odlukama i pravilima, da ih trebaju slijediti iz osjećaja dužnosti radije nego zbog straha od kazne ili očekivanja nagrade. Biti legitiman je važno za uspjeh autoriteta, institucija, i institucionalnih aranžmana jer je teško vršiti utjecaj nad drugima pukim posjedovanjem i korištenjem sile. Biti u mogućnosti zadobiti dobrovoljni pristanak od većine ljudi, većinom vremena, zbog njihovog osjećaja obaveze, povećava učinkovitost kroz periode oskudice, krize, i sukoba." (Psychological Perspectives on Legitimacy and Legitimation)
ili:
"Legitimitet vlasti ili ćudoredno opravdanje vlasti je kada većina građana neku vlast smatra i prihvaća primjerenom, valjanom, ispravnom. Dakle, vlast koja kakvoćom svoga uspostavljanja i postojanom kakvoćom svoga djelovanja biva prihvaćena od većine kao ćudoredno opravdana." (Ibid.)
crvenkasti-
2014-04-17
Da bi reč rekel... Nema izgleda da je Tihomir Orešković do te mjere neupućen da mu nije poznata činjenica da on ne bi dobio mandat da nisu prikupljeni potpisi, političke skupine, koja se okupila oko imena čovjeka protiv kojega se vodi kazneni postupak zbog velikog gospodarskog kriminala i pljačke javne imovine.marcellus wrote:Poglavica Puknuta Cijev iz plemena Crvenih Kmera je odlučio izgleda krenuti na ratnu stazu. Inače ovo što Mad Zox radi preko svojih skunk works povjerenika, štakora tipa Ercega, Marijane Mirt, Prgometa, malog ljigavca Margetića, inače sve krimosi, bi se u normalnoj zemlji tretiralo kao pokušaj državnog udara.
Sora i logika??? AUPM hahahahabogomdani wrote:rekoh ja..tarapana... ..ebi ga..Cura vas lomi logikom,a vi bjesnite...marcellus wrote:n_razbojnik wrote:svele bari Soru, dokle je došlo
svele će ga jednog dana gurnut u mikser kolko je ugrožen
Guest- Guest
Uh ala zulja,....... Dobri su komentari.http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Tihomir-Oreskovic-zemlju-ce-voditi-kao-tvrtku-a-udar-mogu-ocekivati-i-radnici-i-umirovljenici
2014-04-14
Ocemo promjene ali ne kod nas. Mijenjajte si doma, bando lopovska, nama necete. Muhahahahahaaaa
2014-04-14
najjača je tvrdnja da je koalicija raste zemlju izvukla iz recesije, a strašno su zabrinuti za humanistiku i građanska prava čitaj za projekte koje vode tvrtko,hrvoje,pero i onaj iz radničke fronte i ostali humanisti povezani sa ffzg, odnosno za documentu, goljp, babe, stefanovića... i za ekipu što redovito polazi SOCIJALDEMOKRATSKE seminare gdje uče kako KARATI NAROD...za onih 100 000, što su izmakli iz apsurdistana ne bi li iznašli način da prežive, nisu zabrinuti.....kao ni za idućih 100 000 osim ako se i sami ne nađu u tom novom valu prognanih...abraham wrote:Ocemo promjene ali ne kod nas. Mijenjajte si doma, bando lopovska, nama necete. Muhahahahahaaaa
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
od Glasa Jugoslavije manje nismo ni očekivaliabraham wrote:Uh ala zulja,....... Dobri su komentari.http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Tihomir-Oreskovic-zemlju-ce-voditi-kao-tvrtku-a-udar-mogu-ocekivati-i-radnici-i-umirovljenici
sve će da se preko leđa poštene inteligencije prevali, radnika i penzionera...Del Olio nastupa tamo oko Valentinova a za njim Mirt, Erceg, i otpušteni sa HTVa
n_razbojnik-
2014-04-15
Bujanec bi trebao dobiti neku nagradu za objektivnost ili savjestan rad pored ovakovih novinara iz NL ili Glasa Istre. Zanimljivo ali samo prije par mjeseci su novinari iz GI strajkali jer nisu dobili place i jer su morali pisati po pravilima cenzure , inace , noga. Postena lijeva inteligencija.
2014-04-14
Fascinantno da uopće financijske analize i ekonomske procjene piše netko tko nema pojma što su banke i grozi se od krupnog kapitala...dobro moguće je u GL, ali opet...mogao je ih je jednako i Lucić pisati
2014-04-15
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Kako-ce-mandatar-premostiti-probleme-s-hrvatskim-Kosor-Zamislite-ga-na-aktualnom-prijepodnevu
2015-08-08
Kako će se mandatar snaći, recimo, u saborskom aktualnom prijepodnevu? Kako će parirati pitanjima televizijskih intervjuista? Kako pregovarati sa sindikatima? Kako čovjek koji riječ »građanin« zamjenjuje riječju »građevina« može voditi vladu, već na elementarnoj komunikacijskoj razini? Sugovornici našeg lista skeptični su.
Predsjednik Hrvatskoga društva pisaca Nikola Petković ponajviše.
Visković: Kakvi su to nacionalisti čiji premijer ne vlada hrvatskim?
Pisac i leksikograf Velimir Visković poziva mandatara da »što prije nauči koliko-toliko korektan hrvatski jezik«. I to najprije, kaže za naš list, »na simboličkoj razini, jer reprezentira stranke koje ističu svijest o nacionalnom identitetu«. »Kakve su to nacionalne, pa i nacionalističke stranke koje nisu u stanju postaviti premijera koji pristojno vlada hrvatskim jezikom kao glavnim izrazom tog identiteta?!«. Visković upozorava kako je vladanje jezikom važno i na pragmatičnoj razini, »jer naša kultura pregovaranja i dogovaranja podrazumijeva blefiranje, laganje, dvosmislice, pa onaj tko vodi pregovore mora dobro poznavati i konotativna značenja i jezik gestualnosti da ga partneri ne nasade«.
Predsjednik Hrvatskoga društva pisaca Nikola Petković ponajviše.
Visković: Kakvi su to nacionalisti čiji premijer ne vlada hrvatskim?
Pisac i leksikograf Velimir Visković poziva mandatara da »što prije nauči koliko-toliko korektan hrvatski jezik«. I to najprije, kaže za naš list, »na simboličkoj razini, jer reprezentira stranke koje ističu svijest o nacionalnom identitetu«. »Kakve su to nacionalne, pa i nacionalističke stranke koje nisu u stanju postaviti premijera koji pristojno vlada hrvatskim jezikom kao glavnim izrazom tog identiteta?!«. Visković upozorava kako je vladanje jezikom važno i na pragmatičnoj razini, »jer naša kultura pregovaranja i dogovaranja podrazumijeva blefiranje, laganje, dvosmislice, pa onaj tko vodi pregovore mora dobro poznavati i konotativna značenja i jezik gestualnosti da ga partneri ne nasade«.
2015-08-08
Jadranka Kosor, bivša premijerka kojoj su se mediji rugali kada se nije proslavila znanjem engleskoga, ne likuje, premda joj je Oreškovićev hrvatski dao povoda. »Protiv gospodina Oreškovića nemam ništa, i ne optužujem ga jer ne zna hrvatski. To je naprosto posljedica činjenice da nije živio u Hrvatskoj. No Most bi trebao odgovoriti zašto su pristali da mandatarom postane osoba koja slabašno govori hrvatski, i za koju prethodno nisu ni čuli«, kaže Kosor.
2015-08-08
Ona tvrdi da Oreškovićeve teškoće s jezikom ukazuju na nešto »mnogo ozbiljnije« – da »vrlo slabo poznaje Hrvatsku i sve njezine specifičnosti«. »Iz toga proizlazi bezbroj pitanja, jer vlada ne odlučuje samo o kresanju proračuna, nego vodi državu i odgovorna je za zdravlje društva u cjelini«, podsjeća premijerka koja je zemlju uvela u EU. »Teško mogu zamisliti dolazak gospodina Oreškovića kao premijera na saborsko aktualno prijepodne. Odgovarati na zastupnička pitanja koja ne štede nijednog premijera, u situaciji u kojoj mora poznavati svaki detalj funkcioniranja države – to izaziva zebnju«, kaže Kosor.
Lingvist Mate Kapović upozorava kako će »biti vrlo zanimljivo« pratiti jezičko snalaženje mandatara. »Oreškovićev slab hrvatski ne bi bio problem da je došao kao turist, no problematično je što kani biti premijerom. Ako padne već na prvoj stepenici poznavanja jezika, problemi koji ga čekaju samo će se povećavati«, predviđa Kapović. Kaže kako Oreškovićevu jezičnu kompetenciju nije lako procijeniti na osnovu jedne ili dvije javne izjave, ali dodaje kako se može pretpostaviti da bi i s pasivnim znanjem jezika mogao imati problema. Hoće li, dakle, moći razumijevati financijske i ekonomske izvještaje? Kako će čitati medije? Kapović podsjeća da se Karamarko nije usudio na televiziji sukobiti s Milanovićem »jer je lošiji govornik od njega«.
»Što će tek biti s Oreškovićem?«, pita Kapović.
Lingvist Mate Kapović upozorava kako će »biti vrlo zanimljivo« pratiti jezičko snalaženje mandatara. »Oreškovićev slab hrvatski ne bi bio problem da je došao kao turist, no problematično je što kani biti premijerom. Ako padne već na prvoj stepenici poznavanja jezika, problemi koji ga čekaju samo će se povećavati«, predviđa Kapović. Kaže kako Oreškovićevu jezičnu kompetenciju nije lako procijeniti na osnovu jedne ili dvije javne izjave, ali dodaje kako se može pretpostaviti da bi i s pasivnim znanjem jezika mogao imati problema. Hoće li, dakle, moći razumijevati financijske i ekonomske izvještaje? Kako će čitati medije? Kapović podsjeća da se Karamarko nije usudio na televiziji sukobiti s Milanovićem »jer je lošiji govornik od njega«.
»Što će tek biti s Oreškovićem?«, pita Kapović.
2015-08-08
Page 12 of 14 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14
Similar topics
» jadno,jadno,jadnije...
» Plenkovića ništa ne može ugroziti?O,može,korona ga je dignula,ona ga može i srušiti
» Jadno mi je kad vidim neke starije kolege s hrvatske estrade
» VUČIĆ PITA EU: Kako Katalonija ne može, a Kosovo može i to bez referenduma (FOTO)
» Može li javni prijevoz biti besplatan? Ovaj grad pokazuje da može
» Plenkovića ništa ne može ugroziti?O,može,korona ga je dignula,ona ga može i srušiti
» Jadno mi je kad vidim neke starije kolege s hrvatske estrade
» VUČIĆ PITA EU: Kako Katalonija ne može, a Kosovo može i to bez referenduma (FOTO)
» Može li javni prijevoz biti besplatan? Ovaj grad pokazuje da može
Page 12 of 14